İyileşenlerden duydum ki:
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2093
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 19:16 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: İyileşenlerden duydum ki:
Mesajı Yazan: reca
Konu: İyileşenlerden duydum ki:
Mesaj Tarihi: 23-Mayıs-2016 Saat 20:10
Herkese merhaba.
Öncelikle Allah tan herkese aktif sabır ve şifa diliyorum.
Forumda yeniyim.doğru yere yaziyorumdur umarım.çocukluğumdan beri bu rahatsızlığı yaşadığımı ve gittigim doktorlardan cozum bulamadigimi belirtip hemen söyleyeceklerime geçiyorum. Yabancı forumları takip ediyorum. İyilesenlerin hikayelerinde farklı şeyler okudum.kimisi enzim takviyesi alarak iyileştigini, kimisi çinko takviyesi,kimisi magnezyum alarak,birisi de candida tedavisiyle duzeldigini yazıyor. Anladigim kadariyla doğuştan ya da sonradan gelişen vücuttaki bir eksikliğin giderilmesi ile metabolizma düzene giriyor.yani herkesin tedavisi farklı olabiliyor. Bunlar daha çok tip 4 e giriyor sanırım. Enzim eksikligi ve sindirilemeyen gıdalar büyük bir sebep gibime geliyor.merak ettiğim sizlerden böyle bir enzim takviyesi alarak sonucu deneyenleriniz oldu mu?Murat Hocamın Tmau makalesinde belirttiği gibi enzim eksikligi ve sonunda sindirilemeyen gıdalar sonucunda kana geçen gazlar ve bagirsak bakteri dengesinin bozulması. Tıp 4 olduğunu düşünen arkadaşlar bu konuda yogunlasabiliriz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 25-Mayıs-2016 Saat 00:08
Peki okudugun yabanci sayfalarindaki hastalar hangi enzim ile iyilesmis bu konudada bilgi verirsen BIDE DAGILIYEMI YANI GASTROENTOLOJIMI ILGILENIO BU ENZIM FAKVIYE KONUSUNDA
|
Mesaj Tarihi: 25-Mayıs-2016 Saat 17:22
Enzim takviyesinin adı Beano.internetten araştırdım doğal enzim takviyesi gaz giderici ilaç değil tamamen doğaldır gibi açıklamaları var.bazı yiyeceklerin emilimi iyi olmazsa gaz ve şişkinlik yapar buda farklı komplikasyonlar doğurabilir vücutta diyor açıklamasında. Bunu kullanan kişi ilaç değil siz de alın deneyin tamamen doğal diyor.ben bunu kullandiktan sonra yemek sonrasi gaz sikayetim gecti ve agiz kokusundan kurtuldum diyor o kisi.enzim takviyeleri doktora danışmadan alınır mı bilmiyorum. Türkiyede de enzim takviyesi vardır. Fakat amerikada marketlerde bu tarz şeyler çok satılıyor ve doktor reçetesi olmadan bunları alabiliyorsunuz. Turkiyede eczanede yoksa GNC tarzı yerler satıyor olabilir.ben bir süredir yurt disindayim o yüzden Türkiye de sormak lazım nerde satıldığını. İnternetten bakılabilir. Bir de bahsettigim takviyenin açıklamasında süt ürünleri karbonhidratlar ve sebzelerin sindirimini kolaylaştırır diyor.sanırım gastroentrolojinin bolumune giriyor bu konu.doktor tavsiyesi olmadan bu tarz ürünler kullanılabilir mi Murat hocamizin fikrini alabiliriz.
|
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 26-Mayıs-2016 Saat 14:56
Arkadaslar enzim takviyesi illa ki de önceden teshis edilmesi gerekir. Yani teshis olmadan alinan Antiyotik gibi tehlikeli degil elbette, ama hangi enzimin takviyesini yapmaniz gerektigini bilemezsiniz ki.
Mesela Murat hocanin önerdigi bir diski tahlili var (agiz kokusunun nedenini burada bulabilecegimize inanmadigi belirtse de), onu yaptirin. Diskida bir enzim eksikliginin olup olmadigini ortaya cikariyor. Ondan sonra enzim takviyesini deneyin. Mesela benim gecen sene gittigim bir KBB uzmani nefesle ciktigini tahmin ettigim kötü kokunun muhtemelen bir Karbonhidrat sindiriminde gerekli olan enzim bozuklugundan ileri gelebilecegini söylemisti. Yazdigi takviyeyi kullandim (icindeki enzim dagilimi su:Amylase 35,000DU, Cellulase 600CU,Lipase 1,144 FCCFIP,Protease 18,000 HUT, Alpha-Galactoisade 1,000 GalU, Glucoamylase 30 AGU, Lactase 500 ALU,Maltase 300 DP, Pectinase/ Phytase 20 endo-Pgu). Bu hapi yemekten önce kullandim, ama bir etkisini farketmedim.
Su siralar yine deneyebilirim gerci. Ama kokuyu götürdü diyemem. Diski testini yaptirdim ben de, Haziranda hekim ile konusacagim. Bakalim ne cikacak. Foruma sonucu aktaririm.
Yani kisacasi demek istedigim, tahmin üzerine alinan ilaclar/takviyeler cogu kez faydasiz olabiliyor. Keske bir ip ucu yakalayabilsek. Benim su siralar denedigim tuzlu ve karbonatli ilik suyu burundan rinse kit ile kullanma durunum sürüyor. Hala dilimde tabaka yok, ama bu sonucun bire bir az yemele alakali oldugunu da farkediyorum. Galiba sonunda mide kapakcigi ve mide fitigi ameliyati olucam. Gerci mide fitigini teshis etmediler endoskopilerde ama bunu teshis eden bir röntgen teknigi var..Ayrica bir de mide suyu analizi yaptirmak istiyorum. Midedeki PH durumunu teshis ediyor. Acaba safra fazlaligi mi oluyor diye geciyor aklimdan. Bu kontrölleri yaptiranlar varsa aramizda, mutlaka deneyimlerini paylassinlar.
Bu arada aklimizi yitirmemeye özen gösterelim arkadaslar:))
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 26-Mayıs-2016 Saat 16:59
Reca kardesim kullanici yorumu olarak mide varsak gazi sikayeti ve agizkokusundan kurtulduysa enzim takviyesi ile bi bize isik olabilir.....
|
Mesaj Tarihi: 26-Mayıs-2016 Saat 18:43
Bezginbetul teşekkür ederim cevabın için. Enzim takviyesi almışsın fakat bir sonuç alamadım diyorsun.benim yorumunu okuduğum iyilesen kişi yemeklerden sonra hazımsızlık gaz gibi sorunlarım oluyordu.bunu kullandiktan sonra rahatladım gaz sikayetim gecti diyor.bu kişi aynı zamanda kötü vücut kokusundan da muzdaripmis. Demek ki ona iyi gelmiş. Evet hepimizin sorunu ortak olsa da tedavisi kişiye özel. Dışkı tahlili yaptırdım doktora gidicem diyorsun.lütfen sonuçları paylaşmayı ihmal etme.araştırmaya devam arkadaşlar. İrtibatı koparmayalim.
|
|