Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dis ipi gerekli mi?

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: Bize agiz sagliginiz hakkinda yasadiklarinizi anlatin
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2141
Tarih: 05-Nisan-2025 Saat 20:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dis ipi gerekli mi?
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Dis ipi gerekli mi?
Mesaj Tarihi: 15-Agustos-2016 Saat 18:16
Abd saglik bakanligi kafalari karistirmis. Uzun süreli arastirma yapilmadi diyorlar. Dis plagi olusmasini engellemede etkisi kanitlanmadi sadece hijyenik yöne bakildi demisler.

http://www.ntv.com.tr/saglik/dis-ipi-gerekli-mi-gereksiz-mi,eWwtwgoe7UuE2bGfR8xTsA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gececek
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2016 Saat 11:55
bence cok gerekli bisey hatta onsuz yapamiyorum desem yalan solemis olmam.. hergun kullaniyorum dis taslarimi temizlettikten sonra... haziranda temizlettim 4-5 ay oldu disimi fircalamadan once dis ipi kullaniyorum dis plaklarini aliyor ve unutmayin ki dis plagi koku yapar internette bununla ilgili bir suru kaynak var ayrica kendim de sahit oldum dis plaginin koku yaptigina

ben kokudan kurtuldum gibi biseyim, hatta konu bile acmistim forumda. Hergun dis ipi ve dislerimi fircaliyorum koku sabahlari cok cok az oda acliktan ve agiz kurulugundan zaten normal o olmasi gereken yani , kahvalti yaptiktan snra geciyor

suna inanin agiz bakimi gercekten cok onemli ben bide dislerimi fircalamadan once dilimi de temizleyip dislerimi fircaliyorum

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2016 Saat 17:29
hocam sizce gereklimi dis ipi?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2016 Saat 17:35
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Sik ve birbiri üzerine binmis disleri olan bireytlerde ve köprü gövdesinin altini temizlemek için gerekli olabilir.

Fakat seyrek dislilerde dis ipi kullan diye israr edilmesine gerek yoktur
-M

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2016 Saat 18:30
Orjinalini yazan: aydinmur

Sik ve birbiri üzerine binmis disleri olan bireytlerde ve köprü gövdesinin altini temizlemek için gerekli olabilir.

Fakat seyrek dislilerde dis ipi kullan diye israr edilmesine gerek yoktur
-M

dislerim çok yapisik aralarinda sari tabaka gibi seyler görebiliyorum yani demek oluyorki bana lazim tesekkürler hocam yorumunuz için

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2016 Saat 14:00

dislerim çok yapisik aralarinda sari tabaka gibi seyler görebiliyorum yani demek oluyorki bana lazim tesekkürler hocam yorumunuz için

Evet disleriniz fazla sikisik bitisik ve çaprasik ise dis ipi iyidir.

Ama dislerinin arasinda bosluklar bulunan, seyrek disli birisine dis ipini telefuz bile etmiyorum.

Insanlari biktirmamak lazimdir. Bu gün dis firçalamaya bile vakit ayiramayan insana her defasinda ip kullanmayi sart kosarasaniz, ip kullanmaya zorlarsaniz, mutlaka ip kullan diye yola çikarsaniz, bireyler kaçar. Sogur. Firçadan bile uzaklasir.

Hatta dis firçalamayi tarif ederken dis etinden dise bilmem kaç derece ile tarif etmeyi bile yanlis bulurum. Yukari asagi firçalayin tanjant-kotanjant düsünmeyin diye tarif ederim.

Dis ipi de böyledir. Seyrek disli ise vaktiniz yoksa dis ipi kullanmayabilirsiniz derim

-M

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat