bagirsak flora bozuklugu
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2153
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 21:57 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: bagirsak flora bozuklugu
Mesajı Yazan: cihat1762
Konu: bagirsak flora bozuklugu
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2016 Saat 12:12
öncelikle moderatör konuyu özgün olarak açarsa sevinirim. Öbür türlü yaramiyor çünkü
ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli. dilimin arkasinda sapsari bir tabaka var. forumdan okuduklarima göre vede internette yaptigim arastirmalara göre bende bagirsak ile ilgili bir sikinti var özel hastaneye gitme taraftariyim. gittigim zaman en kisa yoldan derdimi nasil anlatayim. vede sizler ne önerirsiniz tesekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2016 Saat 20:13
Bunu anlamanin en basit yolu karbonhidrat sindiriminde gerekli olan enzimlerin takviyesidir bana göre.
1. Iki hafta boyunca hic karbonhidrat icermeyen gidalar tüketerek bir bak, sandigin gibi düzelme oluyor mu.
2. Karbonhidrat sindiriminde gerekli olan enzim takviyelerini arastir ve eczanelere sor, piyasada neler mevcut. Ona göre en uygun ve kaliteli takviyeyi al ve nasil kullanilmasi gerektigini sor. O kismini su an bilmiyorum cünkü. Yani ögünlerden önce mi, ögünlerle birlikte mi aliniyor vs.
Sonra sonucu bizimle paylas.
Ardindan da -düzelme olmazsa- sirayla diger kategorileri ele.
Mesela hayvani proteinleri tüketme 2 hafta.
Sonra bir de gaita analizi yaptir. Laboratuvarda enzimli salgilarin yeterliligi hakkinda da ip ucu cikabilir. Ama bu gaita analizi hakkinda Murat hocanin yazdigi bir sey vardi bir basligin altinda. Sanirim gaitayi zaman gecirmeden analiz eden bir laboratuvar bulmakta bitiyor is. Cünkü bu analiz ancak hemen yapildiginda dogru sonuc veriyor. Postayla yollamak zorunda oldugun bir analiz sekli, yani aradan gecen iki gün olunca, ise yaramiyormus.
Basliklari biraz arastir. Sanirim sindirim sistemi ile alakali bir baslikti.
|
Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2016 Saat 10:56
dostum kefir tüket probitotik takviyesi olarak ins düzelir sikintin
------------- asla pes etme
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2016 Saat 13:55
Orjinalini yazan: cihat1762
ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli. |
Madem bu kadar belirgin ve iddiali bir durum var, neden anti-gliadin antikor baktirmiyorsunuz? Basit bir kan tahlili yapilabilir. Celiac hastaligi sessiz seyreder ve buna benzer sikayetler verebilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2016 Saat 21:02
Orjinalini yazan: aydinmur
ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli. |
Madem bu kadar belirgin ve iddiali bir durum var, neden anti-gliadin antikor baktirmiyorsunuz? Basit bir kan tahlili yapilabilir. Celiac hastaligi sessiz seyreder ve buna benzer sikayetler verebilir.
-M |
Çölyak hastaliginin belirtilerini okudum. Kilo azligi diyor fakat bende kilo fazlaligi var. dediginiz testi en kisa zamanda yaptiracagim
|
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2016 Saat 11:19
Çölyak olmak için kilo kaybetmeniz gerekmez. Tam tersine kilo da alabilirsiniz.
Çölyak fazla belirgin bir hastalik degildir. Dogustan ortaya çikmak zorunda degil. Çoooook hafif ve silik belirtiler verebilir. Adet düzensizliginden eklem agrisina kadar önceden hiç kestirilemeyecek genis bir yelpazede alakasiz ve degisken belirtiler olabilir.
En sadik belirtisi sizin yukarda saydiklarinizdir. Basit ucuz bir kan testi var. Saglik ocagina gideceksiniz, doktorunuza söyleyeceksiniz, o size bir kan testi yapacak. 2-3 gün sonra sonuç belli olur.
-M
|
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2016 Saat 11:44
Peki kan testi yaptiracagim zaman bagirsak ile ilgili ne sikinti varsa ögrenebilecekmiyim
|
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2016 Saat 14:18
Peki kan testi yaptiracagim zaman bagirsak ile ilgili ne sikinti varsa ögrenebilecekmiyim |
Hayir
|
|