BEN DE IYILESTIM
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2660
Tarih: 16-Subat-2025 Saat 14:17 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: BEN DE IYILESTIM
Mesajı Yazan: birdenbasladi
Konu: BEN DE IYILESTIM
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2020 Saat 22:32
Kiymetli hocam ve arkadaslar,
Çocuklugumdan beri var olup ergen dönemde hastaneye gidince verilen PPI ile yillar süren kalici çözüme (sifaya) kavustugum nefes kokum, 3 sene önce tekrar nüksetti -ki bu üç seneyi tahmin ediyorsunuzdur. Kötü ve disaridan beslendigim bir dönemdi. Ayrica o kis bana akut tonsilit ugramisti. Nefes kokum için dahiliye; endoskopi ve gaita dahil birçok test yapti. Çözüm bulunamadi. Kbb hep sprey türevini reçete etti. Baktik, Sinüzit yok dendi. Gögüs hastaliklari tomografi ve nefes testi istedi. Sifa bulamadik. Bu, kisa hikayem.
Bu forumda ilk defa flagly ve colidur isimli ilaçlarin ismini gördüm/ duydum. Arkadas sifayi buldugunu aktarmisti. Flagly ve colidur idi ilaçlarin ismi. Ben de batti balik yan gider, ikisini alip denemeye karar verdim. Bir haftalik tedavi süresi var ve uygun sekilde kullandim. 2. Günü takiben kokum gitti. Yan etkileri hirpalasa da ilaçlari kullandim ve bitirdim. Günlerdir hiçbir sikayetim yok.
Hocam bu arada parazit nevinden seyler olustu ve geçtiyse o dönem disaridan beslenip tek yasiyordum. Ailemde bu tür bir sikayet yok.
Agiz tadim yerine geldi ve tükürügüm eski günlere döndü yani seffaflasti.
Zaman zaman foruma dönüp müspet menfi veya kalici sifa durumum hakkinda müsahedemi arz edecegim.
Bir vakanin hastalik sayilabilmesi için en az 2 ay sürmesi gerekir düsturundan hareketle 2 ay koku geri gelmezse o zaman tam iyilestim diyecegim ve yine türkçe bilginin arttirilmasi niyetiyle basligi düzenleyecegim.
Koku bahsi geçen süreden önce gelirse korona günlerinde maske ile derdimizi gizlemeye çalisacagim :)
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2020 Saat 22:42
Bu arada, insallah sifayi bulduysam bu 3 senelik süre zarfinda olusan tip-5 psikolojisini de korono'dan sonra sayin hocamizin testine girerek atmak gibi bir düsüncem var. Makul biriyimdir. Hocam, bir sey yok, dediginde huzura ererim.
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2020 Saat 23:01
Size de sevgili hocam, ne kadar tesekkür etsek az kalir. Böyle bir ortami düsünüp hazirladiginiz için, istikrarli bir sekilde çekip çevirdiginiz için dahasi insani, insan yapan yerden dert edindiginiz için gerçekten çok tesekkür ederim.
.
Çalakalem yaziyorum, biraz da düzensiz oldu. Sorusu olana cevaplamaya hazirim.
Koku tipim sürekliydi.
Dil gerisinde beyazlik kokunun olmadigi yillarda da vardi, simdi de var. Kardesimde ve diger birçok tanidigimda da beyazlik var ve koku yok. Bu hastalik sürecinde kendimdeki sorunu aradigim için samimi oldugum insanlari müsahede ettim.
Kronik farenjit ve alerjik rinit tanim var. Arada gicik yapiyor. Temizliyorum, gidiyor. Agir belirtileri yok.
Bir burnum et dolayisiyla sürekli kapali diyebilirim. Zaman zaman yer degistiriyor; bazen sol bazen sag kapali. Bu hep böyleydi. Dislerimi düzenli ve hocamizin da isaret ettigi sekilde firçalarim. Ama bu sürekli kokuya engel olmadi.
Koku varken sirt üstü yattigimda sürekli kokuda zayiflama hissederdim ama bu sanirim agzimin açik olusuyla ilgili olup tat alma ile anlamli bir bag durumundan kaynaklaniyor.
Dislerimi emdigimde koku olurdu. Simdi yok. Gofret (geleneksel tip) bisküvi (pötibör türevi) gibi seyler yeyince sürekli kokumun azaldigini düsünürdüm. Bunu bir arkadasta daha okumustum sanirim 3 sene önce yazmisti. Hatirimda kalmis, benzer seyler düsünen olur diye yazdim. Sanirim tadi algilamada farkli bir sey yasatiyor bu yiyecekler.
Koku tükürügümde de vardi. Üst çene arka dislerin oradaki tükürük daha kötü kokardi.
Aklimdaki bazi seyleri de aktarmis oldum. Dise dokunur bir sey varsa hocam alinti yapabilirsiniz. Sizindir.
.
Uzun zamandir.Sigara içiyorum. Hocamizin da dedigi gibi sigara sigara; sogan sogan kokusu yapar.
Bir diger söyleyecegim, Mayali alkol tüketince (bira) sürekli olan nefes kokumda iyilesme meydana gelirdi. Koku epey azalirdi. Kokuyu azaltmak için bu yola zaman zaman basvurdugum olmustur. Kolay ulasabilir oldugumdan Alkolik olmaktan korktum ve mayali içki içmeyi sadece içmek için içtim. Diger içkilerde bu olmadi. Sadece mayalilar azaltma yapti.
Sigara ve alkol zararlidir. Tüketilmemelidir.
.
Bu süreçte aktar malzemeleri de kullandim. Ingiliz karbonati mi dersiniz, kantaron yagi mi; zencefil mi dersiniz sumak mi hepsini denedim. Bir halta yaramadi.
Bu arada zencefili veya tozunu su ile veya baska türlü ölçüsüz kullanma yüksek tasikardi yapip öldürebilir.
.
Doktorlar bana istenilen bütün tetkikleri yapabilecegimi söyledigimde bunda da çare olmazsa bazi insanlarda ömür boyu sürer dediler. Sürekli PPI yazdilar. Ben de senelerce günde 2-3 PPI yutmak bazen baskiliyor diye kullandim. Sifayi yukarida arz ettigim yan etkileri agir olan ilaçlarda buldum.
.
Mayali içki konusunda ekleme yapmak isterim. Forum kullanimina da tam hakim olamadigim için yeni bir satirda arz edeyim.
Mayali içince sonraki 2 gün sürekli kokuda azalma olurdu. Bu mayada dikkat çekici bir seyler olmali diye aklima hep geldi fakat egitimim bu yönde olmadigi için elden bir sey gelmedi tabii.
.
Bir takim bitkiler, otlar agizda tat verse de ne kalici oldular ne de tedavi edici mahiyette. Adaçayi ise kokuyu azaltti mi yoksa kendi tadi bizim nefes kokumuza galip gelir gibi oldu da nefes kokumu azalttigini düsünür oldum, bunum ayirdina varamadim. Diger çaylarin söz misal dis hizasinda tadi hissedilirken adaçayinin içyanaklara da tadini ulastirmasi gibi bir durum var mi bunun da ayirdina varmak zor. Lakin tedavi etmedigi asikar
.
Nefes kokum 3senedir çikaliberi tükürük salgimda bir azalma olmadigini düsünemekle beraber açik havada dudaklarimda kuruma olurdu. Kurumadan kasit dudaklardan nemin çekilmesi.Tükürük salgim iyidir. Kokum varken Agzim kapali olup yokladigimda tükürük vardi anlardim. Agzimi açtigimda ise birkaç saniyede agzimdan çeneme tasardi. 3 sene öncesinde koku yokken ve simdi yokken kuruma, nem çekilmesi olmuyor. Belki forum okuyucusu için bu ölçüt anlamsiz olabilir fakat hocamin belki ilgisini çekecek bir sey vardir diye yaziyorum.
.
Sabah kokusu, koku varken çok siddetli olup keskinligini ancak firçalayip bir seyler de yedikten sonra azaltirken (sürekli koku devam ediyor) simdi sabah kokusu makul düzeyde olup bir sey yeme içmeye ve firçalamaya ihtiyaç duymadan uyandiktan hemen sonra etkisini kaybediyor. Firçaladiktan sonra ise sabahin makul kokusu açlik ve tokluga bagli olmaksizin kaybolup gidiyor. Bunu hem simdi müsahede ediyorum hem de diger saglikli zamanlarimda da öyleydi.
.
Sadece agiz degil nefes kokum vardi. Dislerim çürüksük, dolgusuz, islemsizdir.
.
Foruma üye olan arkadaslarin kendilerinde gördükleri birçok sey bende hep mevcut veya mevcuttu. Akut tonsilit, burunda et ve kapalilik, dil pasi, nefes kokusu, reflü, kronik farenjit, alerjik rinit. Lakin tüm bunlarin hepsinin veya birinin/ birçogunun olmasi nefes kokusu ile anlamli bir iliski içinde midir, bilmek zor.
.
Tükürügüm simdi seffaf, ince, kokusuz ve köpüksüz. 3 sene önce de böyleydi. Nefesim koktugunda ise köpüklü, kokulu, ince degil köpürtü yüksekligi vardi.köpüklü ve kokulu olusu bol su içmenin hemen akabindeki tükürükte incelip seffaflassa da bir dakika sonra yine ayni kokulu ve köpürtülü olmaya devam ediyordu. Ayni zamanda köpüklü tükürük daha yapiskan.
Kokulu dönemde agzimi açtigimda tükürük iki çene arasinda uzarken simdi uzama yok.
.
Hocam, bir kural ihlalim varsa beni ikaz ediniz. Bu sekilde aklima geldikçe yaziyorum. Hürmetler ederim..
.
Dilimde pas mevcut ve beyaz renkte. Çok çay içmissem sararir ve firçalama ile tekrar beyazlar. Koku varken agiz içinde her yer koktugu gibi pasli dil kökümde ve üzerindeki tükürükte de koku olurdu. simdi pasli dil dahil hiçbir koku yok.
----------------------
(Moderatörün Notu: Ayni kisiye ait olan çok sayida mesaj bir mesajin altina ilave edildi. Tek bir mesaj olarak birlestirildi.)
|
Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2020 Saat 14:04
Birdenbasladi, flagyl veya colidur bana ishal oldugumda reçete edildigi zaman buradaki hemen herkes gibi benimde kokum sifirlaniyordu, kullandigim dis ipinde koku olmuyordu, sabah uyaninca olan fizyolojik koku bile olmuyordu, gelgelelim bu ilaç bittiginde 2 gün sonra kaldigi yerden ayni koku geri geliyor, ilaci hiç keyfi içmedim, sadece ishal oldugumda içyigimdeki deneyimlerim hep geri geldigi yönünde maalesef.
Senden ricam lütfen günler geçtikçe kokunun geri gelip gelmedigi hakkinda durumunu güncellemen.
Mayali içki konusunda bendeki etkilerinden bahsedecek olursam bira içtigimde agzimdan bira kokusu geldigini fark edebiliyorum, masadaki diger insanlarda bira içiyor ancak nefesleri bira kokmuyor, bir arkadasim aksaminda bira içtigimiz bir günün sabahinda demistiki: "ben aksamlari bira içtigimde ertesi gün agzimda koku oluyor" bu arkadasimda ne yeyip içerse içsin dislerini bile haftada bir kere firçalayan biri olmasina ragmen koku yok aslinda bana demek istedigini düsünmüstüm, çünkü benimle ne zaman arabaya binse sürekli eliyle burnunu kapatiyordu.
Geçen yaz karnim yari aç yari tokken votka soda ve limon karisimi alkollü içki içmistik, sonrasinda arkadasimla bir metre mesafede oturup konusurken kalkip en uzak koltuga oturdu. Sabahinda arkadasim bana çok utana sikila zorlanarak direkt olarak söyledi, agzin kokuyor dedi. Firsat bu firsat arkadasima sordum: "koku neye benziyor, tam olarak hangi kokuya brnzetebilirsin" dedim. "hani biri hasta olup kusarda o kusmuktan bir koku yayilirya tipki onun gibi kusmuk kokuyor" dedi.
Bir keresinde aileyle gidilen bir piknikte bir bardak raki içmistim, dönüs yolunda arabada kimse bana birsey sormasin diye dua ederken havadan sudan birsey soruldu cevap vermek için bir cümle sarf ettim, ben konustuktan sonra 14 yasindaki yegenim "camlari açin agziniz kokuyor" dedi, arabada benden baska koku sorunu olan yoktu tabiki bana söylüyordu, bi sessizlik oldu, hislerimi bu forumdaki çok insan anliyordur zaten.
Bu örnekleri o kadar çok çogaltabilrim ki.. Sigara içiyordum, arada sirada alkol aliyordum, agiz kokuma sigara ve alkolün etkilerini anlamak için alti ay hiç sigara içmedim ve hiç alkol kullanmadim, bilin bakalim ne oldu, kokuma verilen tepkiler zerre kadar degismedi, koku sürekli ayni siddette devam etti.
Agiz kokusu toplum içine karismanin, çalismanin üretmenin faydali bir birey olmanin, kendini ifade etmen ve savunmanin önünde çok ciddi etkisi olan önemli sorunlarin en basinda geliyor benim için, sadece agiz kokusu sorunum yüzünden daha pasif yasamaya basladim, insanlarin içinde oldugumda da ancak halitosil gargarayla iade ediyorum, hiçbirsey yeyip içmemek kosuluyla, sürekli kokudan kaynakli verilen tepkilerle karsilasmak ve sürekli mesafe ayarlamak diledigimce kendimi ifade edememek yanimda hep gargara tasimak psikolojik olarak çok çok çok yipratici.
Bu dertten muzdarip olmayanlarin anlayamayacagi bir sorun bu, gitsin dislerini firçalasin diye düsünülüyor, sigara ve alkol kullanmadigim alti ay içerisinde dis ipi kullanip orta sert dis firçalasiyla dislerimi ve dilimi firçaliyordum, o zaman bile bunlari yaptiktan sadece 5 dk sonra kokumu kendim de alabiliyorum, dilim kokuyor, yarisi su dolu bir bardaga üfler gibi degilde bogazimdan derinden nefes verdigimde kokuyu aliyorum. Flagyl içerken sigara bile içsem hiç koku yok, koku oldugunda da olmadiginda da anliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2020 Saat 17:51
Arkadaslar, tekrar merhaba. Iyilestigimi düsündügüm halim devam etmekte. 1-2 ay olumsuz bir durum olmazsa tam anlamiyla iyilestim diyebilirim sanirim.
Yalniz, önemli bir durumu söylemem gerekiyor. Yukarida ismi geçen ilaçlar agir ve güçlü antibiyotiklerdir. Bende yan etki olarak nefes darligi yapti. Kaç gün nefes açligi yasadim. Bugün rahat nefes alabiliyorum daha. Alerji durum ve yan etkilerini iyi tartiniz.
Doktor tavsiyesine uyunuz. Beni dinlemeyiniz. Yazdiklarim sadece dogru tedaviye dair umudu göstermeli. Ilaçlar beni epey hirpaladi.
|
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 00:28
Hocam, sizce ben neden iyilestim?
Bu vesileyle böyle bir ortamin mimari olarak size çok tesekkür ediyorum..
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 11:15
Orjinalini yazan: birdenbasladi
Hocam, sizce ben neden iyilestim |
Bilmiyorum.
Siz söyleyin.
Neden iyilestiniz?
|
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 14:14
Kötü beslendigim bir dönemdi hocam. Nefes kokum birden basladi. Vücuda bu dönemde zararli seyler girdigini düsündüm. Baska bir açiklama bulamadim. Antibiyotikler ile sikayetim çözüme kavustu. Sorun sikayetimi bagladigim beslenmem ile mi alakaliydi yoksa baska bir organda mi bilemiyorum. Ilaçlar nereye, hangi organa etki etti onu da bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 18:01
Caninizi sikmak gibi olmasin ama siz muhtemelen iyilesmediniz, kendi kokunuzu su an alamiyor olabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 19:21
Koku oldugu ve olmadigi zamanlari biliyorum. Ayrica teyitli. Koku yok, net.
|
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2020 Saat 22:10
Kaç gündür koku yok peki?
|
Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2020 Saat 02:18
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2020 Saat 11:47
Aydin hocam dilimizi hergün oksijenli su ile temizlesek florasi bozulur mu??
|
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2020 Saat 16:40
Soru için tesekkür ederim
Evet mikrop listesi ve oranlari bozulur
Oksijenli su kanser yapicidir, 1 haftadan uzun sürmemelidir.
|
Mesajı Yazan: Fayda
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2020 Saat 17:54
Murat hocam biraz gereksiz bir soru olabilir.Ben dislerimi ve dilimi günde 2 kere firçaliyorum, sabah ve aksam olmak üzere.Siz de böyle tavsiye ediyorsunuz zaten.
Bu sayiyi 3'e çikarsam günde 3 kere dislerle beraber dilimi firçalasam asiriya mi kaçmis olurum?
|
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2020 Saat 19:45
Sordugunuz için tesekkür ederim
Dilinizi Istediginiz kadar sik firçalayabilirsiniz, fakat Acimasin, kanamasin, incinemsin, yüzeyinde çizik siyrik olusmasin
|
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2020 Saat 04:27
Hocam, bir gelisme olarak müsaadenizle sormak istedigim bir sorum var. Dil gerisinde hep var olan beyaz pas/ plak gitti, 5-6 gündür yok.
Dilimin arkasi, önü/ucu gibi Kirmizilasti. Görüntü olarak gayet iyi. Acaba bu iyi bir durum olup sevindirici mahiyette bir sey midir yoksa antibiyotik kullanimina bagli olarak olumsuz bir sey midir?
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2020 Saat 15:23
Arkadaslar, gayet iyiyim. Hiçbir sikayetim yok. Iyilestigim hal devam etmekte.
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2020 Saat 14:33
Müthis bir güncelleme sevgili kardesim.
Gerçekten seviniyorum senin adina ve herkese bir umut olur insallah.
10 günde bir güncellersen çok mutlu edersin bizi umut adina.
Ben 10 gün diyorum. Ama sen istersen hergün yaz lütfen.
Geçmis olsun tekrar 🙏🏾🙏🏾🙏🏾
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 11:32
Rica ederim. En son 20 nisan tarihinde yazdim bugün 25 nisan ve her sey yolunda.
Bu vesiyleyle hocam bir sey sormak isterim.
Su an hiçbir sikayetim yok fakat 3 yila yakin önce baslayan malum sikayetim sonrasinda dikkatim sik sik agzimda, agiz tadimda oluyor. Iyilesen bir hastanin dikkatinin sik sik agiz tadinda olmasini nasil yorumlarsiniz?
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 14:42
@Birdenbasladi: Iyilesme öykünüzü bilmiyorum, yani problem neydi ve düzelen neydi bu konuda bir bilgim yok bu sebeple bir yorum yapmam yaniltici olabilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 19:03
Demek istedigim hocam, agiz kokusu sikayeti biten bir hastanin gün içinde sik sik "acaba agzim kokuyor mu" diyerek kendini yoklamasi...
Tabii bu tükürük, bilek yalama, koklatma seklinde olan bir yoklama degil. Bilissel bir sey. Bu hastalik süreci Bende bu tür bir etki birakti. dogurdu. Sik sik kendimi yokluyorum.
Kötü günlerde, kokuyu bilip sürekli sakiz çignemek zorundaligi, sakiza ragmen kokuyor mu endisesi, maskeleme basarili oldu mu tedirginligi gibi onlarca sey tahribat birakti.
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 19:30
Bilemiyorum
Her sey olabilir.
Iyilesen problem neydi? Eger geri dönmeye megilli bir problem ise geri dönüs yollari yeterince tikanmis mi, iyilesen problem gerçekten iyilesmis mi, iyilestigi söylenen sey gerçekten var miydi, tekrarlamasindan korkulan sey gerçekten tekrarlamis mi yoksa birey fobik faza mi saplanmis. Eger fobik faza saplandiysa önceden mi fobi vardi, yoksa objektif agiz kokusu ortadan kalkinca geride enkaz olarak fobi mi birakti.
yukardaki ihtimalleri tek tek incelemek lazimdir. Bunlari bilmeden benim bir sey söylemem yaniltici olur, size zarar verebilirim.
Eger iyilestiyseniz, takilmayin, üzerinde durmayin. Iyisiniz ve hep iyi olacaksiniz insallah. Takmayin kafaniza.
|
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 20:32
"... objektif agiz kokusu ortadan kalkinca geride enkaz olarak fobi mi birakti..."
Tam olarak içinde bulundugum durum budur hocam ama Zorlayici bir sey degil. Sadece fark ettigim bir sey. Yasamima etkisi yok.
Sorunuza cevap olarak; 2 antibiyotik ile iyilestim. 40 güne yaklasti. Iyilesen problem neydi bilmiyorum. Sikayetim kokuydu.
Cevabiniz için tesekkür ederim. Dediginiz gibi kafayi takmamak gerek.
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2020 Saat 21:24
Hocam, sizin muayenehaneniz açik mi?
|
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2020 Saat 17:25
Hocam su koronavirüs bittiginde iki arkadas muayenehanenize gelmeyi düsünüyoruz, yaptiginiz tetkikler neticesinde bize net olarak tip kaç oldugumuzu söylüyor musunuz?
|
Mesaj Tarihi: 03-Mayis-2020 Saat 18:13
En son 25 nisan'da yazmisim. Bugün 3 mayis. Her sey yolunda.
|
Mesaj Tarihi: 06-Mayis-2020 Saat 00:24
Güncellemeye devam kardesim.
Tesekkür ederim duyarliligin için 🙏🏾
|
Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2020 Saat 01:30
7 mayis 2020. Her sey yolunda.
|
Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2020 Saat 13:43
Birdenbasladi bu colidur mu ne ise bagirsaklar için kullandigim ilaç ve flaglyi birlikte kullaninca mi geçti yani??
|
Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2020 Saat 15:21
Evet, ikisini beraber kullandim ve geçti.
Yan etkileri çok agir ona göre. Nefes almakta zorluk yasadim.
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2020 Saat 14:31
Bende ishalden üç gün hastanede yatarak tedavi görmüstüm, taburcu olurken doktor bana flagyl+colidur vermisti, flagyli 2 kutu yazmisti, ben 1 kutu flagyl+1 kutu colidur kullandim, kullandigim süre boyunca hiç dislerimi ve dilimi firçalamasamda koku yoktu, dis ipinde bile hiç koku yoktu, bende ilaçlar bittikten sonra geri geldi bu forumdaki çokça insanda oldugu gibi, ancak bu forumda sadece flagyl içip kokudan kalici olarak kurtulan insanlar oldugunu okumustum, en son birdenbasladi arkadasta bu insanlardan biri, kurtulanlar nasil kurtuluyor, benim gibi kurtulamayanlar neden kurtulamiyor bilinmiyor.
|
Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2020 Saat 09:08
Birdenbasladi, bu ilaçlari kullanmadan önce kuullanipta fayda gördügün (kisa süreli bile) yada hiç etkisi olmayan seyler denemisligin oldu mu?kendi deneyimleri izle kiyaslariz, bize fikir olur, ona göre bu yöntemi denemeyi düsünebilirim
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2020 Saat 01:17
@ unuttum
Çocukluktan gelen nefes kokumu PPI ile yendigimi yukarida arz etmistim. Denemediyseniz deneyebilirsiniz.
Çocuklukta baslayan koku olabiliyor. Bunu hem kendimde gördüm, hem agiz/ nefes kokusu hakkinda okumalar yaparken bazi annelerin bazi internet sitelerinde 5-6 yasindaki çocuklarinda nefes kokusu oldugunu yazdigina rastladim. Çare ariyorlardi.
Kendimi iyice bildigim dönemde, sorunuza da konu olan kisa süreli iyilestirme saglayan ilaçlar olmustur.
Bunlardan birincisi, nexium isimli proton pompa inhibitörü. Her zaman etki etmese de sabahlari 2 öglen ve aksam birer tane atinca bir iyilesme sagliyordu. Ama ertesi sabah 2 tane yutmadim mi ögleye kalmaz koku olanca varligiyla geri gelirdi. Sanirim bir baskilama söz konusu. 6-9 ay süre kullandim böyle yasamaya çalistim. Uzun süre kullanimi(1-2 yil gibi) kolay kemik kirilmasi, kisirlik gibi seyler yapabilirmis dikkatinize. Racing türünde motosiklet kullandigim için kaza aninda kirilabilecek kemiklerimi düsünüp 3 yil parçali toplamda en fazla 9 ay kullandim.
Ikinci olarak ferro sanol duedonal isimli demir ilaci kokuyu azaltmisti. Kisa süreligine tabii, belki birkaç gün. Ama bu diyebilirim ki ilacin vücuda verdigi bir tepki. Ilaca birkaç günde alisinca koku geri geliyor.
Üçüncü olarak b12 ilaci. O da demir ilaci gibi ilk kullanimda birkaç gün baskiladi gibi oldu ama koku, vucüt ilaca alisinca geri geldi. Yan etki olarak yüzde sisme yapinca ilaci uzun süre kullanmadim.
Baska da ilaç kullanmadim. Kullansam belki birkaç gün yukaridaki gibi etki yapip sonra koku gelecekti.
Velhasil hayatimin bir döneminde ppi ile sifa buldum bir diger döneminde ppi fayda etmedi antibiyotikler ise yaradi.
Murat hocam, 5-6 yasinda nefes kokusu sikayeti olan bir hastasina ne derdi bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2020 Saat 01:25
Arkadaslar, burada herkes sifa ariyor. Açik olmak iyidir.
Söylemeyi unuttugum bir sey var. O da nefesimin koktugu dönemde, büyük abdestte ve yellenmede asiri kötü koku oluyordu.
Zaten doktora bunu söyledigimde nefes kokuma sebep olarak gaita ve biyopside helikobakter pilori aradilar ama çikmadi.
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2020 Saat 07:05
Yukarida yazdigim nexium isimli ilaç 10 gün baskilardi sonra yine ayni. Tedavi etmedi yani. Buraya eklemis olayim.
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2020 Saat 16:58
Hocam 2 mayista bir soru sormustum dikkatinizden kaçtiysa tekrar yaziyorum, 2 arkadas muayenehanenize gelmek istiyoruz su koronavirüs bittikten sonra, yaptiginiz tetkikler neticesinde bize tip kaç kokuya sahip oldugumuzu söyleyebiliyor musunuz?
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2020 Saat 17:32
Orjinalini yazan: nisaluce
Hocam 2 mayista bir soru sormustum dikkatinizden kaçtiysa tekrar yaziyorum, 2 arkadas muayenehanenize gelmek istiyoruz su koronavirüs bittikten sonra, yaptiginiz tetkikler neticesinde bize tip kaç kokuya sahip oldugumuzu söyleyebiliyor musunuz? |
Bu grubu ticari olarak kullanmiyorum
|
Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2020 Saat 00:32
Birdenbasladi tesekkürler
|
Mesajı Yazan: Sancakbey
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2020 Saat 05:19
birdenbasladi, flagyl ve colidur tableti nasil kullandiniz acaba? pozoloji olarak?
(yani ÖRN:
flagyl 8 saat arayla günde 3 tablet
colidur 6 saat arayla günde 4 tablet gibi...)
------------- Sancakbey
|
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2020 Saat 15:52
Flagly ve colidur'u ilk gün 12 saatlik döngüyle 2 adet
3 gün 8×3
Sonraki günler 2 adet çünkü agir yan etki yapti
|
Mesajı Yazan: Sancakbey
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2020 Saat 22:24
Murat Hocam, reflü ve bagirsak gazlariyla alakali antibiyotik (metronidazol) kullanirken, normal floramizdaki yararli mikroorganizmalar da yok olacagi için kullanim sirasinda veya antibiyotik kulllanimi bittikten sonra probiyotik alimi sizce yarar saglar mi?
( Metrodinazolün vücuttan atilimi uzun sürer mi? Probiyotik
alimi için bu süre beklenmeli mi?)
------------- Sancakbey
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2020 Saat 20:18
- Reflü ve bagirsak gazlari için antibiyorik kullanilmaz.
- Yararli mikroorganizma yoktur. hepsi zararlidir.
- Orada bulunmasi beklenen mikroorganizmalar vardir.
- Antibiyotik kullanimi sirasinda ve sonrasinda probiyotik kullanilmasina gerek yoktur. Hatta tabloyu karistirmasi sebebi ile tedirgin edicidir.
- metronidazolun orghanizmadan uzaklasmasi karaciger hataligi olmayan ve P450 enzimlerini etkileyen ilaç kullanmayan bireylerde 8-10 saattir.
- Probiyotikler ile bagirsaklarda veya baska mikrobiyotalarda olusturulan suni mikrop listesi, probiyotik kullanmayi biraktiktan en çok 1-2 gün sonra eski haline geri döner. Kalici olarak degistirilmis olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2020 Saat 06:31
Dostlar, iki ayi geçti. Her sey yolunda.
|
Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2020 Saat 00:27
Dostlar forumda artik son günüm. Buradaki bir bilgi, bir tecrübe sayesinde sifa buldugum bu müthis foruma, elimden geldigi kadar özel mesajlarla, sorularimla, tavsiyelerimle katkida bulunmaya çalistim. Umarim istifade edecek bir seyler katabilmisimdir. Yine faydaniza olacak bir bilgiye erisirsem buraya gelip size ulastirmayi kendime bir görev addederim.
Ve sayin murat hocam, hakkiniz ödenmez. Burada hayatlara dokunuyorsunuz. Yine de eksikligi kendinizde görerek hem hekimliginiz hem insanliginiz hakkinda bize örnek oldunuz. Can-i gönülden Allah razi olsun. Allah ilminizi arttirsin. Var olunuz.
|
Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 09-Haziran-2020 Saat 10:32
Birdenbasladi senin için cok sevindim :) bende flagyl ve colidur kullandim o günler biraz azalmisti koku.ama bitti an yine basladi. Simdi artik üsteki sag ve sol disime cektircem artik.hersey denedim olmadi.artik bu son sansim
|
Mesajı Yazan: Nerdengeldim
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2020 Saat 16:59
Alerjin olabilir. Ya da midede mikrop. Üst damaginda bi yapisik sivi var mi?
|
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2020 Saat 21:27
Birdenbasladi ne durumdasin??
|
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2020 Saat 14:37
Arkadaslar, merhaba. Hayirli bayramlar diliyorum. 6 ay oldu, iyilestim. Herhangi bir sorunum yok. Eski günlerime kavustum. Agiz ve nefes kokum 6 aydir yok. Mesaj atan arkadaslar olmus. Onlara diyecegim uygun tedavinin sifayi getirecegine dair umudu kesmemeleri olacak. Bir yerde bir sorun var ve bu koku yapiyor. Tabii disleri ve dili firçalayip sorunun bunlarin disinda oldugunu varsayiyorum. Umarim tez vakitte sifayi bulursunuz. Sakizsiz, sekersiz, gargarasiz bir yasam sizin olur.
|
Mesajı Yazan: Notsniw
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2020 Saat 19:02
Ilaçlari kaç gün kullandin ve doktor mu yazmisti yoksa sizmi kullandiniz
|
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2020 Saat 21:03
Arkadaslar ben aci kavunu denedim, mehmet de denemisti, eski kullanicilardan, pek akintim olmadi ancak mukozayi mahvettigi belli, 6 ay sonra bir daha deniycem. Yani akinti da koku da baki. Iyi bayramlar.
|
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2020 Saat 04:22
Arkadaslar selam,
Neredeyse 9 ay oldu herhangi bir sikayetim yok. Çok sükür nefes kokusu sikayetim tamamen gitti. Darisi basiniza diyorum. Geçen zamanda koku yönünden herhangi bir sikayetim olmadigini söylemek üzere foruma giris yaptim.
Lakin sunu söylemeliyim, dostlar. bu ilaçlari kullandigimdan beri diskilama aliskanligim degisti. Önceden, hacetimi giderirken sessiz ve yemeye içmeye bagli olarak degisen tahmin edeceginiz türden bir aksiyon içine girerdim. Simdi ise istisnasiz bir sekilde, sadece otobüsle sehirlerarasi yolculuk yaptiginiz sirada dinlenme tesislerinin tuvaletlerinde yan kabinden duyabileceginiz patirtili gürültülü bir sekilde hacetimi gideriyorum. Bazen ben bile hala sasiriyorum.
|
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2020 Saat 07:16
Ankete katildim hocam. Selamlar,
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2020 Saat 02:03
floran zarar görmustur lifli beslen ekmegi azalt kronik bisey bu bir kac aya normale donersin
|
Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2020 Saat 01:12
Maalesef geçmedi murat bey. Mart ayinda ilaç kullanmaya basladigimda afedersiniz günde 10 kere ihtiyaca çikiyordum. Kefirler, yogurtlar epeyce tükettim fakat arada kendini unuttursa da sik ve bazen karin agrisiyla (sonra geçiyor)ihtiyaca çiktigimi söyleyebilirim.
Belki sebebini bilen vardir diye yazayim dedim.
|
Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2020 Saat 04:07
bu 2 videoyu izleyin sizdeki durum bizdekinden farkli
1)https://www.youtube.com/watch?v=foEP4NM5LBo
2)https://www.youtube.com/watch?v=65dcrPsDr2w
ögünleri parcalaman lazim az sik yemen gerek
|
Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 00:17
Koku gerimi geldi 9 ay sonra??
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 04:52
Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 19:42
az yagli lif agirlikli beslen zamanla iyilesiceksin besinlerin icinde kendi yaglari var ekstra zeytin yagi tereyagi vs yemene gerek yok yag bagirsaklarini bozuyor senin hassaslasmis ibs olmussun antibiyotik yuzunden yagi kestigin zaman ekmegide azalt mumkunse bol lifli beslen 3 ayda tamamen kurtulucaksin bana guven
|
Mesaj Tarihi: 22-Aralik-2020 Saat 00:36
Sag olun. Salgin dolayisiyla hastahaneye de gidemedik. Dikkat edecegim
|
Mesajı Yazan: yeldasoylem
Mesaj Tarihi: 22-Aralik-2020 Saat 18:09
Birdenbasladi merhaba iyilesmene o kadar cok sevindimki insallah darisi bizim basimiza tam hayattan umudumu kestigim zaman çikti karsima mesajin bana da umut oldu. Sana birsey soracaktim doktora hangi sikayetle gittin ve sonucunda bu ilaclari yazdi
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2020 Saat 00:23
Her Doktora gittigimde Dogrudan söyledim nefes kokusu sikayeti için geldim diye. Dogrudan söylemek gerekir. Önceki yazilarimda detaylari var oradan okuyabilirsiniz Yelda hanim. Sonuç olarak gittigim doktorlar ve verdigi ilaçlar çare olmadi. Burada bir arkadasa kendi doktorunun yazdigi ilaçlari denedim ve oldu. Çogu kisi ilaç bitiminde koku geri geliyor demis ama çok sükür bende gelmedi.
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2020 Saat 19:19
Birdenbasladi
Kardesim tekrar tekrar tesekkür ederim verdigin degerli bilgiler için.
Bu arada kullandigin ilaçlarla ilgili cetveli pek anlamadim!
Ne olur biraz daha benim anlayabilecegim bir tarzla anlatir misin?
Mesela, ilk gün kaç tane flagy (12 saat arayla) içtin? Kaç tane digerinden içtin? 2ci gün de aynimi? Yani toplam kaç tane flugy, kaç tane diger ilaçtan hap içtin? Ben de bir tecrübemi paylasayim. 18 kasimda kaplama olan ön üst disimi çektirdim implant Için. Ve dr bana iltihap yasamamam için içinde 14 adet hap olan agumentin antibiyotik verdi 1000 lik. Ve ilaç biteli neredeyse bir ay oldu ve benim agiz kokum sifir.
Dua ediyorum geri gelmesin diye! Bakalim, bekliyorum. Aslinda 2 ay sonra paylasacaktim su an ki bilgileri ama sana yazmisken, ben de bir bilgiyi paylasayim belki birilerinin isine yarar, umut olur deyip yazdim.
Benim antibiyotikler günde 2 adet hap kullanmak süretiyle 1hafta sürdü.. aslinda benim koku, dilimi firçaladigimda Zaten % 80 kalmiyordu. Ama yukarida da belirttigim gibi, bu antibiyotigi aldigimdan bu tarihe kadar koku sifirlandi.
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2020 Saat 19:21
Bu arada sunu da söyleyeyim; ben de durumumu ara ara güncelleyecegim sizin için. Koku geri de gelse yazacagim, gelmese de.
Sifa diliyorum hepinize...
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2020 Saat 22:19
Bizimle tecrübelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkür ederim kendi adima insallah ikinizde omrunuz boyunca bu dertten kurtulmussunuzdur bende kokulu geniz akintisinin uzerine yogunlasicam bakalim az cok hepimizin ayni sikayeti var bir cesit bakteriyel durum mu sebep oluyo cozmem lazim allah hepimizr sifa versin bende cumaya tekrar randevu aldim bakalim bu seferkinde nolcak paylasicam burada da tecrubelerimi
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 00:09
Rica ederim kardesim.
Durumu güncelleyelim; tam 1 ay oldu koku sifirdi. Su an yüzde 10 geri geldi .
|
Mesajı Yazan: anjamerkez06
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2020 Saat 01:49
Birdenbasladi lütfen ilaçlari hangi araliklarla aldiginizi yazar misiniz
Örnegin sabah 1 kere Aç karnina diger hap aksam 1 kere tok karnina
Ve ilaç gittikten sonra tekrar aldiniz mi acaba yoksa ilacin bir kutusu bitince biraktiniz mi
|
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2021 Saat 19:19
Arkadaslar ilaci nasil kullandigimi yukarida yazmisim fakat ne demek istedigimi ben bile alamadim. Unuttum da nasil kullandigimi. Ama kullanim tavsiyesi neyse ona uydum. Doktorun reçete ettigi ilaçlari eczacilara sorunuz. Onlar ne diyorsa ben de öyle kullanmisimdir. Yan etkilere dikkat.
|
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2021 Saat 19:20
Ilaç bittikten sonra almadim bu arada ihtiyaç duymadim. Kutu bitince bitti. Hatta. Birkaç tanesini eksik aldim.
|
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2021 Saat 23:11
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2021 Saat 22:33
Mahoni koku gectimi sende en son %10 geri geldi yazmissiniz
|
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2021 Saat 22:50
Mahoni ve birdenbasladi koku durumlarinizi günceller misiniz??
|
Mesajı Yazan: Maybeoneday
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2021 Saat 23:07
@birdenbasladi bu ilaçlar reçetesiz aliniyor mu, yoksa reçete ile mi alabiliyoruz?
|
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2021 Saat 23:31
Sorularinizi geç okudum, özür dilerim.
Benim koku durumum; %10 luk geri gelme devam ediyor.
Yani yüzde 10da sabit 👍
Ne eksildi, ne artti sükürler olsun 🙏🏾
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 03:19
Soranlar oldu. Müsaadelerizle arz edeyim. 9 aydir koku yok arkadaslar. Her sey yolunda. birdenbaslayan nefes kokusu sikayetim, 3 yil boyunca birçok doktor ve ilaç denememe ragmen geçmemisti ta ki yukarida zikrettigim ilaçlari kullanana kadar. Doktorunuza danisin lütfen. Soru soran, ileti gönderen arkadaslar önceki girdileri okurlarsa menmnun olurum. Aksi, tekrar oluyor. Tekrar olmayan mesaj ve sorulara tabii ki büyük bir memnuniyetle açigim. Ayni gemideyiz. Eski basliklar tecrübeler faydali olabilir. Gerekirse basliklari hortlatmakta fayda olabilir. En çok sebebe baglanilan konularda hocamiz YouTube kanalinda bilgisini paylasmakta. Gerek üye gerek ziyaretçi arkadaslar zannediyorum ki ihmal ediyor.
Agiz kokusuyla yasama zanaati zor dostlar. Umarim tez vakitte herkes sagligina kavusur.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 11:31
Bende gecen doktora gittim kulak burun bogaza koku yapacak herhangi birseyin olmadigi soyledi ama her ihtimale karsi anerob bakteriler icin flagy verdi yanina da steimar marka burun spreyi benimli tam anlamiyla kesti diyemem 4 gundur filan kullaniyorim genelde forumda olan arkadaslar flagyle 2.gun koku tamamen gitti demisti bende oyle olmadi ama azaltti bakalim bende nasil olucak koku durumu biraktiktan sonra birde bu.ilac gercekten cok fena mide bulantisi ve halsizlik yapiyo doktora sormadan kesinlikle kullanmayin kullandirmayin
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 11:32
Sizde hemen kesilmismiydi koku.yoksa gittikce azaldimi birdenbasladi ve mahoni
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 22:34
Ben eskiden metronidazol hapi yuttuktan bir kaç saat sonra koku yok oluyordu. Bitince geri geliyordu. Ama agumentinde, ilaç bittikten sonra koku azalmaya devam ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 15:36
Agumentin daha genis kapsamliymis daha cok cesit bakteri uzerine.etkisi varmis bende flagy kullandigim ilk gun cok azaldi ama simdi kullansamda var tabi daha hafif ama var
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 16:04
Yelda tip2 *tip4 sün benim gibi hizlica anlamak için zirid 50mg ilacini al eczaneden reçetesiz yemekten 10 dakika önce yut suyla tarçin veya organik sirke +tuzla gargara yap sabah aksam faranjit ve bademcik için bu kokunun %99 gittigini görüceksin bende öyle oldu
------------- Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 16:05
Ilk tuvalete gittiginde etkisini gösterir dediklerimi aynen yapman kosuluyla
------------- Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 17:55
Murat cok tesekkur ederim peki tamamen gectimi senin hala uygulamalara devammi ediyorsun
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 19:33
Büyük oranda iyilestim baya rahatim suan sirke tuz gargarasi faranjit için dislerine degdirme asindirir
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 20:32
Anladim denemeye baslim ne kadar surede etki gosterdi peki sende
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 20:43
1 2 gün içinde etki ediyor
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2022 Saat 22:50
Koku uzun süre önce geri geldi arkadaslar. Belki de basarili olmadi bilmiyorum. Antibiyotik kullanimi ve kullanimi takip eden yakin tarihte herhangi bir koku sorunu yasamadigimi düsünüyorum. Artik yoruldum da.
Murat hocama tek bir soru soracagim. Hocam, bu saatten sonra bu konuda görecegim tek hekim sizsiniz. Artik macera aramayacagim. Insallah en yakin firsatta randevumu alip gelecegim. Sormak istedigim soru su. Ben agzimin/nefesimin koktuguna kanaat getirdigim zamanlar agzimin yalvaç gibi oldugunu düsündügüm zamanlar oluyor ki bu kesintisiz diyebilirim. Sanki yagmur suyuyla islanmis ve yumusamis eski köy evlerini yapiminda kullanilan tahtalardan çignemis gibiyim. dilime disime iç yanaklarima kadar agzimda hosnutsuzluk hissediyorum. Antibiyotik kullaniminda agzimda ferahlik getirdi. Var veya yok kokunun gittigini düsünürdüm. Burada birçok kisi agizda kesintisiz yalvaç bir tattan bahsetti. Psikojenik miyim acaba diye düsünmeye basladim. Eger öyleysem eyvallah der geçerim. Daha makul çizgide yasamaya çalisirim. Bu tat zaman zaman agzimdan gittigi zaman kokumun olmadigini kabul ediyorum Benim ölçüm bu. Agizdaki tat. Yani agzimdaki tat. Halim nicedir?
|
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2022 Saat 20:59
Orjinalini yazan: birdenbasladi
Koku uzun süre önce geri geldi arkadaslar. Belki de basarili olmadi bilmiyorum. Antibiyotik kullanimi ve kullanimi takip eden yakin tarihte herhangi bir koku sorunu yasamadigimi düsünüyorum. Artik yoruldum da.
Murat hocama tek bir soru soracagim. Hocam, bu saatten sonra bu konuda görecegim tek hekim sizsiniz. Artik macera aramayacagim. Insallah en yakin firsatta randevumu alip gelecegim. Sormak istedigim soru su. Ben agzimin/nefesimin koktuguna kanaat getirdigim zamanlar agzimin yalvaç gibi oldugunu düsündügüm zamanlar oluyor ki bu kesintisiz diyebilirim. Sanki yagmur suyuyla islanmis ve yumusamis eski köy evlerini yapiminda kullanilan tahtalardan çignemis gibiyim. dilime disime iç yanaklarima kadar agzimda hosnutsuzluk hissediyorum. Antibiyotik kullaniminda agzimda ferahlik getirdi. Var veya yok kokunun gittigini düsünürdüm. Burada birçok kisi agizda kesintisiz yalvaç bir tattan bahsetti. Psikojenik miyim acaba diye düsünmeye basladim. Eger öyleysem eyvallah der geçerim. Daha makul çizgide yasamaya çalisirim. Bu tat zaman zaman agzimdan gittigi zaman kokumun olmadigini kabul ediyorum Benim ölçüm bu. Agizdaki tat. Yani agzimdaki tat. Halim nicedir? |
Sorunuz nedir?
|
Mesajı Yazan: Murat132701
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2022 Saat 14:55
Arkadaslar rabbim herkese sifa versin. Kisa ve öz anlaticam cok uzun süredir bende bu sorunla bas ediyordum. Forumda sarimsak limon kürü karisimini denedim. Allah'in izniyle ise yaradi. Eger boyle bir probleminiz varsa kesinlikle deneyin. Bu olmaz,ise yaramaz diye düsünmeyin.baska birsey yazmicam sadece iyisleitgim icin kendime bir borc olarak gördügüm icin yazdim.
Yapilis: 2 litre limon suyu sikin.
40 dis sarimsagi ezerek icine koyun
30 gün sonra sabah ac karna icin,su ve ya herhangi birsey yiyi0 icmek icin 45 dk gecmesini bekleyin
Herkese gecmis olsun. Ben denedim bir sorun olmadi ve iyilestim. Yapip yapmamak sizin kararinidir sorumluluk size aittir gecmis olsun
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2022 Saat 15:38
Orjinalini yazan: Murat132701
Arkadaslar rabbim herkese sifa versin. Kisa ve öz anlaticam cok uzun süredir bende bu sorunla bas ediyordum. Forumda sarimsak limon kürü karisimini denedim. Allah'in izniyle ise yaradi. Eger boyle bir probleminiz varsa kesinlikle deneyin. Bu olmaz,ise yaramaz diye düsünmeyin.baska birsey yazmicam sadece iyisleitgim icin kendime bir borc olarak gördügüm icin yazdim.
30 gün sonra sabah ac karna icin,su ve ya herhangi birsey yiyi0 icmek icin 45 dk gecmesini bekleyin
Herkese gecmis olsun. Ben denedim bir sorun olmadi ve iyilestim. Yapip yapmamak sizin kararinidir sorumluluk size aittir gecmis olsun |
Sizin kokunun tipi neydi? Tip1 mi 2 mi vs?
Bir su bardagi mi içilecek?
|
Mesajı Yazan: Isimsizdunya
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2022 Saat 20:32
Orjinalini yazan: Murat132701
Herkese gecmis olsun. Ben denedim bir sorun olmadi ve iyilestim. Yapip yapmamak sizin kararinidir sorumluluk size aittir gecmis olsun |
Limon suyu agiz kokusu yapar fakat sarimsak antibakteriyeldir bir ara sarimsakli bir yicek yemistim sarimsak firinda dis seklinde pismisti ve yemistim evet kokumu azaltmisti. Daha önce antibiyotik kullandiniz mi?
|
Mesajı Yazan: Murat132701
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2022 Saat 19:47
Yarim cay bardagi yada bi agiz dolusu ictim arkdaslar baska sorulara cevap vermicem. Ben herseyi denedim sizde deneyin bisey kaybetmezsiniz Allah'a sükür simdi kokusuz hayatin tadini cikariorum. Herkese Allah yardim etsin. Bu durumdan kurtulmak isteyen yapar kurtulur gerisi size kalmis Allah'a emanet
|
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2022 Saat 00:31
Birden basladi, koku uzun süre önce geldi demissin anlamayamadim ben. 9 ay sonra bile gelmedigini yazmistin?? Yani ne kadar sürdü antibiyotik sonrasi kokunun gelmesi?? Bir de colidur flagly bagirsak için kullaniliyor muhtemel sende öyle bir sorun var bende ise yaramamisti colidur 3 hafta kullanmistim.
|
Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2022 Saat 23:47
Murat132701 koku durumunu günceller misin rica etsek ara ara
|
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2022 Saat 05:02
Arkadaslar tekrar merhaba. Ben baslik sahibiyim. Yukarida yazdigim ilaçlari kullandiktan sonra geçici süre koku sifirlandi. Hocamiz da zaten çesitli vesilelerle kokunun gitmesinin geçici oldugunu tekrar gelecegini söylemisti. Geldi de. Kullanmak ile kullanmamak arasinda bir farkin olmadigi kokulu günler geri gelebiliyor.
Ben kendi adima yanlis antibiyotik kullanmanin sorunlarini yasadim. Benim için kullanmak sancili bir süreç olmustu: agir yan etkilerini yasadim
nitekim koku da geri geldi. Kimi üyeler yazili ilaçlari kullanip sifa buldugunu söylediler. Bu sebeple yazilarimi silmedim fakat antibiyotik kullanimi konusunda çaresizlikle deneme isteginizi anlamakla beraber bazen bizi anlamayan hekimlere yine de kulak kabartmanizi tavsiye ediyorum.
Su an uyguladigim bir üçleme var. Denemesi nispeten daha basit. Ben kullandigindan beri herhangi bir sikayetim kalmadi ve kullanmaya devam etmekteyim. Koku gitti ve umarim geri gelmez.Her seyi deneyip çare bulamayan yine de yilmayan varsa üçlememi deneyebilir.
1- 3 ögün tok karina 3 veya 4 adet toplamda 9-12 adet günde kakule bitkisi baharati neyse tomurcuklarini çigniyorum. Aktarlarda ve Migros'ta var. 20 gün götürecek 50 gram kakule 40-55 liraya alinabilir. Dikkat edin kakule yari yariya fire veriyor yani çürük çikiyor. Içindeki tomurcuklarin siyah olanini yiyeceksiniz sarimsi yesilimsi olani fire kabul edip tüketmeyiniz. Iyice çignedikten sonra yutunuz.
2- salatalara veya benzeri tüketilen bir seye elma sirkesi katiyorum. Salataya katilacak kadar sirke katiniz boca etmeyiniz. Sirke 10 lira.
3- misvak kullaniyorum. Misvak 15 lira.
Not: disleri ve dili elbette günde en az 2 kere firçaliyorum.
Ben su an sifami bulmus gibiyim. Herhangi bir sikayetim yok. Umarim faydasi olur. Neyi nasil kullanmak gerekiyor detaylariyla yazdim. Lütfen mesaj atip ayni cevabi gerektirecek sorular sormayin
|
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2022 Saat 05:53
Arkadaslar bu arada sürekli agiz veya nefes kokusu durumunda tatli sakiz çignemek yerine hiç olmazsa kakule çignemenizi tavsiye ediyorum. Kilosu 750-1000 lira olmasina ragmen bir sakizdan hem çok daha ucuz hem daha etkili. En pahalisi olsa bile tatli sakiz birkaç dakika kendi aromasini yayiyor sonra agiz kurulugunu arttiriyor. Velhasil sakiz uzun süre maskelemez. Kakule çignemek ve sonra yutmak daha iyi. Deneyenler tecrübelerini yazarsa memnun olurum.
|
Mesajı Yazan: kaderarkadaslar
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2022 Saat 20:47
Su dilin üzerindeki tabaka olusmasa kokuda olmayacak aslinda. Bence tüm mesele o tabaka. Devamli biseyler çigneyince olusmasina engel oluyoruz iste. Ama neden nasil olusur tedavisi nedir ( antbyotiksiz) bir türlü bulamiyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 00:43
@kaderarkadaslar
Dil üzerindeki tabaka zorlu firçalama sonrasi biraz incelse bile bir parça da olsa bir sey yemeyle tekrar geri geliyor. Dermatolojiye gidilebilir. Tabakanin varligini dogrudan koku ile iliskilendirmeyi uzun süre önce biraktim. Kokudan önce de vardi tabaka simdi de var ve koku olmayan birçok insanda daha var.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 17:47
Haklisiniz ama koku olmayanlarda tabakanin olmadigini gözlemledim. Yani dilleri pembe. Ve sabahleyin oil pulling yapanlar agizlarinin kokusunun ve tadinin gün içinde güzellestigini söylüyorlar genel olarak. Bence sindirim veya bagirsaklardaki bir problemden kaynakli olmamasi gereken bir durum. Tabi dis kbb bogaz kaynakli olanlarda var ama daha az bence.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 21:25
Hocamiz dilin fotojenik ve estetik olmak zorunda olmadigini söylemekle beraber dili firçalamanin önemini hep vurgulamistir.
Dilde tabaka olmasiyla agiz/ nefes kokusunun varligi, dilin pembe olmasiyla agiz/nefes kokusunun olmamasinin arasinda anlamli bir iliski olmadigini düsünüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 22:48
Tabi dogrudur ben bir hekim kadar bilgili degilim gözlemlerimi aktarmak istedim. Dilerim en kisa zamanda kurtuluruz iyi aksamlar
|
|