Korona virüsü hastası ve bulaşıkları
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Ağızınız ve dişleriniz ile ilgili sorularınızı burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2810
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:52 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Korona virüsü hastası ve bulaşıkları
Mesajı Yazan: birdenbasladi
Konu: Korona virüsü hastası ve bulaşıkları
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2020 Saat 02:44
Hocam, uzun aradan sonra selamlar. Umarım afiyettesinizdir. Bir hususta bilginize danışmak istedimm.
Annem 5 gün önce korona virüsüne maruz kaldı ve hastalandı. Ben de temaslı olarak annemle karantinadayım ve tüm hizmetini ben görüyorum.
Merak ettiğim annemin kullandığı bardak, çatal kaşık, tabak gibi gereçleri bazen çamaşır suyunda bekletip makineye öyle atıyorum bazen doğrudan bulaşık makinesine atıyorum. Bu bekletme ve doğrudan makine yıkaması solunum, salya yoluyla bardağa, çatala kaşığa sinen virüsü temizler mi? Temizlemezse bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra muhtemelen ben de kullanıyorumdur. Ne yapmalı? Siz olsanız ne yapardınız? Virüse maruz kalanlar ne yapıyordur?
Velev ki temizlenmedi ve hasta iyileşme sürecine girdi. Tekrar virüse maruz kalıp hasta olur mu?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2020 Saat 08:28
Sizin en etkili ilacınız hipodur.
Bakkalda satılan çamaşır suyundan daha etkili ve daha garantili hiç bir kimyasal madde yoktur.
Hipo ile 5-10 dakika temas eden her şey koronavirüs bakımından emniyetli kabul edebilirsiniz. Alkol ve diğer disinfektanlara ihtiyacınız kalmaz.
Salyanın içinde burundan gelen salgıda virüsün bulunduğu gösterildi.
Dışkıda ve idrarda virüs varlığı açıkça gösterilmediği için var kabul ediniz.
Hipo Kumaşı bozar. Kumaşlar için deterjan ve sıcak su kullanınız.
Hipo metali de bozar. Metalik eşyaya hipoyuı 1-2 dakika uygulayıp hemen durulayınız.
Eller ve deriye alkollu disinfektanlar veya alkol kullanınız.
Metal ve kumaş dışındaki her şey için 1/10 sulandırılmış hipolu su kullanabilirsiniz.
1/10 hipolu su sprey hazırlayıp sık aralıklarla odalara havaya püskürtünüz. Havaya saçılan viral partikülleri etkisiz hale getirir.
Buluncuğunuz odada daima bir pencere açınız. Pencerenin önüne bir vantilatör koyunuz. Dışarıya doğru üflesin. Yalnız değilseniz, Bu vantilatörü ve pencereyi hiç kapatmayınız.
Geçmiş olsun.
-M
|
|