GEÇMEYEN AĞIZ KOKUSU - MİDE KAYNAKLI
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Ben iyileştim
Forum Tanımlaması: Ağız kokusundan kurtulup iyileştiyseniz bize anlatınız
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2831
Tarih: 21-Kasım-2024 Saat 23:10 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: GEÇMEYEN AĞIZ KOKUSU - MİDE KAYNAKLI
Mesajı Yazan: Hakan3443
Konu: GEÇMEYEN AĞIZ KOKUSU - MİDE KAYNAKLI
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 16:00
Merhaba Arkadaşlar,
30 yaşındayım. Kendimi bildim bileli ağız kokum vardı.
Çevremdekilerden çok fazla uyarı aldım. Ailemden, arkadaşlarımdan. Artık yoruldum ve bu işi çözmeye karar verdim.
Kokunun içimden geldiğini hissediyordum, ayrıca bileğimi yaladığımda çok kötü kokuyordu.
Ağız kokusuna sebep olabilecek tüm nedenleri belirleyip kağıda yazdım. Tüm olası sebeplerin tek tek üstüne gitmeye karar verdim.
4 yıl önce bu işi çözmeye karar verdim.
Sırasıyla;
1-KBB'ye gittim, bir neden saptayamadılar.
2-Proktologa gittim, makatımın içini kamerayla inceledir, bir problem belirleyemediler.
3-Diş doktoruna gittim, ağızımda bir problem belirleyemediler.
4-Ürolojiye böbreklerimi kontrol ettirmek için gittim bir problem beliryemediler.
5- Akciğer ve karaciğerimi tetkik ettiler bir poblem beliryemediler.
6-Ayrıntılı kan tahlili yapıldı bir problem belirleyemediler.
7-Mide doktoruna gittim, midemi görüntüleme işlemi ve parça alımı yaptılar. Hafif gastrit belirlediler.Gastrit sebebi H.Bacter Pylori olması gerekirken bende bu bakteriyi saptayamadılar.
Fakat doktor, H.Bacter Pylori tedavisinde kullanılan; 1 adet antibiyotik(amoksilin), 1 adet proton pompası inhibitörü ve 1 adet Bizmut subsalisilat verdi.
Bu ilaçları kullanmaya başladığımda Bizmut Subsalisilat yan etki olarak dilimi simsiyah yaptı.
İşe gittiğim için utandım ve hemen ilaçları durdurdum.
Tam 4 sene tekrar utanç ile psikolojik bozukluklar ile hayatıma asosyal olarak, koku çok olmasın diye hep kısık sesle konuşan yürüyen bir ölü gibi devam ettim.
Tekrar konunun üzerine gitmeye karar verdim. Öncelikle daha önce verilen 3 adet ilacı tekrar alıp kullanmakla başladım.
İlaçlar 1 hafta sonunda kokuyu kesti. Nasıl sevindiğimi tahmin edemezsiniz.
Fakat ilaçlarım bittiğinde koku tekrardan belirdi. Tekrardan psikolojik çöküşe geçtim.
Tam iyileştim derken tekrar koku başladı.
H.Bacter Pylori'yi araştırmaya başladım. Bu bakterinin ilaçla tedavi edilme oranın düşük olduğunu öğrendim.
Bakteri ilaçlara karşı kendini koruyarak, midedeki yaşamına devam ediyor.
Bir şekilde bu Bakteriyi midemden yok edersem kokunun geçeceğini tahmin ediyordum.
Sürekli Antibiyotik içmeye karar verdim ne olacaksa olsun diyordum. Fakat hiç içime sinmiyordu.
İnternette araştırma yaparken, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bir videosuna denk geldim.
Hoca bu bakterinin antibiyotik ve 3 lü ilaç tedavisi ile geçmeyebileceğini bu illetin tedavisinin Brokoli ile mümkün olduğundan bahsediyordu.
Brokolide sülfaronanın bu bakteriyi yok ettiğini belirtiyordu.
Kaybedecek bir şeyim yoktu ve denemeye karar verdim.
Hoca 20 gün içilmesini öneriyordu, 20. güne yaklaşırken ağız kokum tekrardan kesildi. Fakat ben kürü uygulamaya devam ettim.
Korkuyordum kürü bırakırsam tekrardan kokunun geleceğini düşünüyordum.
Koku geçmesine karşılık 45 gün uyguladım bu kürü ve artık sonlandırmaya karar verdim.
Koku olacakmı görmem lazımdı. 3 ay geçti fakat hiçbir şekilde o kötü koku tekrarlamadı.
Ağız kokumun H.Bacter Pyloriden olduğu kesinleşmişti artık.
Artık Brokoli ile dost oldum, kürünü uygulamasamda her hafta alıp salata olarak tüketiyorum.
Benim hikayem bu şekilde arkadaşlar üzerimden nasıl bir yük kalktığını size anlatamam.
Kokunun midenizden geldiğini düşünüyorsanız, bileğinizi yaladığınızda çok pis kokuyorsa denemenizi öneririm.
Umarım faydası olur.
Kür:
20 gün boyunca,
Sabah ve akşam,
200 gr brokoli,
5 dk suda kaynatılıp,
Sıcak veya soğuk aç karnına içilecek.
Haşlanan brokoliyide yiyerek tüketebilirsiniz.
Akşamdan hazırladığınızı sabahta içebilirsiniz.
Günlük hazırlanmasında fayda var.
Bizleri bu ortamda buluşturan Sayın Murat Aydın Hocaya ve Şifayı bulmamı sağlayan İbrahim Saraçoğlu hocaya teşekkürlerimi borç bilirim.
Konu ile ilgili bilimsel makaleler ve H.Bacter Pylori ile ilgili ayrıntılı içerik aşağıdadır.
Yabancı kaynak isterseniz arama motoruna "broccoli , h.bacter pylori" yazarak bulabilirsiniz.
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/849279
http://guncel.tgv.org.tr/journal/50/pdf/100199.pdf
https://tr.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Tükendim
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 16:31
Sevindim sizin adınıza umarım kalıcı olur. Bende mideden şüpheleniyorum, peki sizde sadece ağız kokusu mu vardı yoksa burnunuzdan da kötü koku çıkıyor muydu?
|
Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 17:04
Cok sevindim sizin icin :)bende denicem.
Kürü birakali nekadar oldu?
|
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 17:08
Aah 3 ay tamam sonradan gördüm
|
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 17:10
Agiz kokunu sakizla idare edebiliyormuydun yoksa cokmu şiddetliydi
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 20-Aralık-2020 Saat 17:13
lıf agırlıklı salata ıle beslenmişsin daha oncede mıdendede problem yok demısler zaten salata agırlıklı beslendıgın ıcın sındırım sıstemın ıyı calıstı tıp4 tun bana kalırsa genız akıntın varsada su ve sebzeyı yedıgın ıcın ıncelmıstır genız akıntın yokta olabılır herkeste aynı sey olmuyor her turlu gecmıs olsun kardeısm
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2020 Saat 18:43
Orjinalini yazan: Tükendim
Sevindim sizin adınıza umarım kalıcı olur. Bende mideden şüpheleniyorum, peki sizde sadece ağız kokusu mu vardı yoksa burnunuzdan da kötü koku çıkıyor muydu? |
Selam Tükendim, burnumdan gelmiyordu.
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2020 Saat 18:44
Orjinalini yazan: Efeefe
Agiz kokunu sakizla idare edebiliyormuydun yoksa cokmu şiddetliydi |
Selam Efe yemekte yesem, dişimide fırçalasam etkisi 10 dk sürüyordu evet şiddetliydi.
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2020 Saat 18:52
Orjinalini yazan: Murat880
lıf agırlıklı salata ıle beslenmişsin daha oncede mıdendede problem yok demısler zaten salata agırlıklı beslendıgın ıcın sındırım sıstemın ıyı calıstı tıp4 tun bana kalırsa genız akıntın varsada su ve sebzeyı yedıgın ıcın ıncelmıstır genız akıntın yokta olabılır herkeste aynı sey olmuyor her turlu gecmıs olsun kardeısm |
Selam Murat,
Miğdemde hafif gastrit vardı. Gastritede H.Bacter Pylori sebep oluyor.Doktor H.Bacter Pylori yok dedi fakat yinede, H.Bacter Pylori ilaçları yazdı. Doktorun verdiği 3 lü ilaç tedavisi kokuyu kesti fakat ilaçlar bitince tekrardan nüksetti.
Lif ağırlıklı beslenmedim.Abur cubur, baharat, tatlı, meyve tükettim,halada tüketiyorum,hijyene ve temizliğe ekstra dikkat etmek gerekiyor. H.Bacter Pylori için.Bulaş kaynağı ve bulaşma şekli tam belli değil.
Brokoli ile iyileştiğim için benim için en önemli ve en sevdiğim sebze oldu. Haftada bir, 1 kg salata olarak tüketiyorum.
Geniz akıntım yok.
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2020 Saat 19:38
bendede hafif gastrit vardı kudret narı aldım aksu vıtal marka almayın bu arada yıne yazıyım asıtlı zeytın yagı kullanoyorlar mahvettı benı benım gastrıtımı gecırdı mıdeden kaynaklıysa eger ya helıcobakter olucak yada mıde tembellıgı olucak onun dısında ben hem tıp 4 hem tıp 2 ydım lıf agırlıklı ve ekmek sut urunlerını hayatımdan cıkarttıgım zaman hıc bı sıkıntım kalmadı sorunum 0 a yakın dıyebılırım sınus kıtte kullanıyorum mecburen bazende okyanus suyu tıp 2 yede bı care bulucaz artık
|
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2020 Saat 19:40
meyve sebze lıftır ztn 1 kg brokolı yıyorum demışsın toplamda 30gr lıf yapıyor ztn sadece brokolı meyvelerı saymıyorum bıle her meyve tane olarak 3 4 gram lıf var ıcınde gunluk alman gereken lıf mıktarı 20 30 gr arası ztn sen yeterınce alıyorsun ıyı bir şey bu herkesın yapması lazım saglıklı ınsanlar dahıl
|
Mesaj Tarihi: 25-Aralık-2020 Saat 19:37
@hakan brokollikürü kacinci günden sonra agiz kokun gitti ?
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2020 Saat 15:34
@hakan brokollikürü kacinci günden sonra agiz kokun gitti ? |
Selam Efe 20. günde koku kesilmişti.
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2020 Saat 17:21
Oooh tam 20.günde.sende her 7 günde bi 3 gün ara verdinmi ?
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2020 Saat 19:52
Oooh tam 20.günde.sende her 7 günde bi 3 gün ara verdinmi ? |
Selam Efe hiç ara vermedim. Koku 20.günde kesilmesine rağmen garanti olması için 45 gün boyunca devam ettim.
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2020 Saat 20:04
Ah tamam cünkü aslinda o kürde her 7 günde bi 3 gün ara veriliyomus.neyse bakalim benim 5.günüm bugün.daha bisey farketmedim ama umararim sendeki gibi kesilir🙏🙏
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralık-2020 Saat 11:51
Ah tamam cünkü aslinda o kürde her 7 günde bi 3 gün ara veriliyomus.neyse bakalim benim 5.günüm bugün.daha bisey farketmedim ama umararim sendeki gibi kesilir🙏🙏 |
Selam Efe istersen ara vermeden 1 ayı tamamlamayı dene. H.Bacter Pylori çok inatçı bir bakteri.
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 27-Aralık-2020 Saat 23:39
Valla çok sevindim iyileşenlerin adına.
Hakan bey kardeşim, bu kürde 20 gün boyunca sadece suyunu içiyoruz, değil mi? Yani brokoliyi de yiyor muyuz? Ayrıca başka hiç bir yiyecek yenmiyor yani, değil mi?
|
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2020 Saat 12:19
Bende yaklaşık 5 gündür falan brokoli kürünü uyguluyorum.Buna ek olarak beslenmeme de dikkat etmeye çalışıyorum dört dörtlük olmasada ve meyve yemeye çalışıyorum. 2-3 gündür ağız kokum mu azaldı yoksa koku alma duyum mu azaldı anlayamadım parfüm vs kokusunu alabiliyorum aslında ama ağız kokumun olmadığına inanasım gelmiyor. Bu sorundan bir gün tam anlamda kurtulsam bile bende bıraktığı psikolojik etkilerinden kurtulmam zaman alacak anlaşılan.Küre ara vermeden devam edeceğim, ilerleyen günlerde tekrar belirtirim durumumu. Herkese sağlıklı günler..
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2020 Saat 14:27
Kardeş, mesela ilk gün ne yedin içtin bi anlatıver lütfen?
Ben şunu anladım bu kürden; sadece brokoli suyu içilecek ve brokoli sebzesi yenilecek. Doğru mu?
|
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2020 Saat 18:31
Hakan beye mi sordunuz bana mı tam anlayamadım ama bana sorduğunuzu varsayarak cevap vermek istedim. Bu dönemde tam anlaylmiyla yemeyi kestiğim yiyecek yok. Herseyden az da olsa yiyorum sadece porsiyonlarimi kuculttum. Sabah brokoli suyunu içiyorum 20 dk boyunca hiç birsey yemiyorum sadece bol su içiyorum. Daha sonra sağlıklı bir kahvaltı yapıyorum zeytin peynir ceviz domates yumurta ve çavdarli ekmekten oluşan. Daha sonrasında akşam da brokoli suyunu içiyorum ve en geç 6 gibi yiyorum. Günde iki öğün olmuş oluyor. İlk iki gunhaşlanmış brokolileri de yedim ama daha sonrasında yemedim midem bulandı çünkü. 6 dan sonra ise sadece meyvedir sudur çaydır bunları yiyip içiyorum. Benim uyguladığım bu şekilde. Daha bir şeyler söylemek için erken belki ama baya azalma olduğunu hissediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 19:12
Arkadaşlar bugün kürde 6. Günüm ve bu sabah uyandığımda bile ağzımda çok az koku vardı ki oda normal zaten herkeste olan bir durum. Yüzeye vuracak olursam en fazla %5 falan kalmıştır koku. Başlarda burnumun koku almadığını sandım ağız kokum geçince ama diğer tüm kokuları alıyorum kuruntu yaptığımı farkettim.umarim hep böyle devam eder üzerimden büyük yük kalktı ve bu arada şunu da söylemek istiyorum bende burunda hafif tıkanıklık ve geniz akıntısıda vardı ve ben ağız ve nefes kokumun %100 bundan kaynaklandigini düşündüm hep ama öyle değilmiş. Sizde öyle düşünseniz bile bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz sebze sonuçta ilaç vs değil.
|
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 19:14
Bu forumu bizler için açan Murat hocama binlerce kez teşekkür ediyorum ve bilgilerini, deneyimlerini paylaşan arkadaşlarıma..
|
Mesajı Yazan: yeldasoylem
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 21:54
Oncelikle insallah kalici bir çözüme ulasirsiniz bu kürün sonucunda:) benim size sorum su benim geniz akintisi ve cocuklugumdan beri mide rahatsizligim var. Benim sorunum.hangiisnden bilmiyorum ama geniz akintim cok kötü kokuyo ne kadar yapiskanda o kadar koku oluyo sizdede oyle oluyormuydu
|
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 22:08
Teşekkür ederim, inşallah hepimiz kalıcı olarak kurtuluruz:) Evet bende de geniz akıntısı hep vardı ve bazen koyu yapışkan ve çok kötü kokulu olurken bazende daha şeffafımsı oluyordu. Şuan zaten sinüs rinse kıt ile burun temizliğimi yapıyorum ve çok fazla su içip az yiyorum bunlar sayesinde geniz akıntım azaldı ama hala tam anlamıyla geçmedi buna rağmen koku hissedilmeyecek kadar azaldı. Mide rahatsızlığım var demişsiniz bence Bi şans verip deneyin aklınızda soru işareti kalmamış olur en azından ve ekstra sormak istediğiniz bir şey olursa hiç çekinmeden sorun lütfen birbirimizi en iyi biz anlarız. Ne kadar faydalı olabilirsem o kadar iyi benim için :))
|
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 22:19
İcimizden birilerinin sifa bulmasina o kadar seviniyorumki hepimize umut oluyo insallah sizinde kalici bir sekilde gecmis olur onunuzdeki günlerde:) bende baslicam tabiki kure denemekte yarar var belli mi olur baslayinca mutlaka bu baslik altina bende yazarım
|
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2020 Saat 22:26
Umarım iyi gelir sizede, güzel haberlerinizi bekliyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:38
Orjinalini yazan: mahoni
Valla çok sevindim iyileşenlerin adına.
Hakan bey kardeşim, bu kürde 20 gün boyunca sadece suyunu içiyoruz, değil mi? Yani brokoliyi de yiyor muyuz? Ayrıca başka hiç bir yiyecek yenmiyor yani, değil mi? |
Selam Mahoni, evet suyunu içiyoruz ve pişen brokolileride çöpe atmak yerine yiyebilirsin.
Hayır normal yeme düzenine devam etmelisin. Bu kürü sabah ve akşam aç karnına uygulaman gerekiyor yalnızca.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:39
Bende yaklaşık 5 gündür falan brokoli kürünü uyguluyorum.Buna ek olarak beslenmeme de dikkat etmeye çalışıyorum dört dörtlük olmasada ve meyve yemeye çalışıyorum. 2-3 gündür ağız kokum mu azaldı yoksa koku alma duyum mu azaldı anlayamadım parfüm vs kokusunu alabiliyorum aslında ama ağız kokumun olmadığına inanasım gelmiyor. Bu sorundan bir gün tam anlamda kurtulsam bile bende bıraktığı psikolojik etkilerinden kurtulmam zaman alacak anlaşılan.Küre ara vermeden devam edeceğim, ilerleyen günlerde tekrar belirtirim durumumu. Herkese sağlıklı günler.. |
Selam Tükendim pes etme en az 20 günü doldur.
Psikoloji konusunda haklısın kokmadığına alışmak zaman alıyor.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:41
Orjinalini yazan: mahoni
Kardeş, mesela ilk gün ne yedin içtin bi anlatıver lütfen?
Ben şunu anladım bu kürden; sadece brokoli suyu içilecek ve brokoli sebzesi yenilecek. Doğru mu? |
Selam Mahoni, hayır normal yeme içme düzenine devam edeceksin. Yalnıca sabah ve akşam aç karnına kaynamış olan brokoli suyunu içeceksin.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:43
Bu forumu bizler için açan Murat hocama binlerce kez teşekkür ediyorum ve bilgilerini, deneyimlerini paylaşan arkadaşlarıma.. |
Selam Tükendim 20 günü mutlaka doldur. H.Bacter Pylori bakterisi çok inatçı.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:45
Orjinalini yazan: yeldasoylem
Oncelikle insallah kalici bir çözüme ulasirsiniz bu kürün sonucunda:) benim size sorum su benim geniz akintisi ve cocuklugumdan beri mide rahatsizligim var. Benim sorunum.hangiisnden bilmiyorum ama geniz akintim cok kötü kokuyo ne kadar yapiskanda o kadar koku oluyo sizdede oyle oluyormuydu |
Selam Yelda, Kürü uygula dene istersen eğer miğdende H.Bacter Pylori varsa koku geçebilir.
Geniz akıntın için Nazal yıkama yapabilirsin.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 19:56
Orjinalini yazan: Hakan3443
Selam Tükendim 20 günü mutlaka doldur. H.Bacter Pylori bakterisi çok inatçı. |
Helicobacter pylori gastriti ile ağız kokusu arasındaki ilişki kesin değildir.
Siz hiç Helicobacter pylori gastriti iyileşip ağız kokusu tamamen ve kalıcı olarak kaybolan birisini gördünüz mü?
|
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2021 Saat 00:26
Benim abklamin midesi ağriyodu bi ara ve onda helicobacter cikti ve o ara yeğenimde (ablamin kizi) onda mide ağrisi yoktu ama agiz kokusu vardi ve ondada helicobacter cikti.ve antibiotik tedivisiyle iyileşti.2 sene gecti geri gelmedi.
|
Mesajı Yazan: geçicek
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2021 Saat 14:10
yasım 20 ağız kokusunu 5 senedir çekiyorum hakan bey size bir sorum olucaktı sizde helicobakter pylori oldugunu nasıl anladınız sadece ağızınızda koku mu vardı yoksa internette yazan belirtileri mi görüyordunuz cevaplarsanız sevinirim
|
Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2021 Saat 20:33
Benim abklamin midesi ağriyodu bi ara ve onda helicobacter cikti ve o ara yeğenimde (ablamin kizi) onda mide ağrisi yoktu ama agiz kokusu vardi ve ondada helicobacter cikti.ve antibiotik tedivisiyle iyileşti.2 sene gecti geri gelmedi. |
Demekki başlangıçta ağız kokusu hiç yokmuş. Bireyin ifadelerinden önce ölçüp görmek doğrulamak lazım. Subjektif ifadeler yanıltıcı olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:10
Selam Murat Hocam, doğrudur bende tesadüfen keşfettim.Ağız kokum hala yok.
Orjinalini yazan: aydinmur
Siz hiç Helicobacter pylori gastriti iyileşip ağız kokusu tamamen ve kalıcı olarak kaybolan birisini gördünüz mü?
|
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:19
Selam Geçicek,Gastrit teşhisi konuldu. Gastritin temel sebebi bu bakteri oluyor diye öğrendim.Gastrit belirtileri vardı.
Orjinalini yazan: geçicek
yasım 20 ağız kokusunu 5 senedir çekiyorum hakan bey size bir sorum olucaktı sizde helicobakter pylori oldugunu nasıl anladınız sadece ağızınızda koku mu vardı yoksa internette yazan belirtileri mi görüyordunuz cevaplarsanız sevinirim |
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:45
Selam Murat Hocam,
Ayrıca farklı kaynaklardada nefes kokusunun H.Bacter Pylori ile alakalı olabildiği belirtilmiş.
Kaynaklar;
http://guncel.tgv.org.tr/journal/38/pdf/100025.pdf
https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/agiz-kokusu2#:~:text=Midede%20olu%C5%9Fan%20bakterilerle%20geli%C5%9Fen%20ve,da%20ortadan%20kalkt%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20tespit%20edilmi%C5%9Ftir.
https://www.orhanozgur.com/tr/agiz-kokusu_a.html
https://www.healthline.com/health/breath-smells-like-urine#causes
Orjinalini yazan: aydinmur
|
|
Mesajı Yazan: geçmek bilmiyor
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 17:22
merhaba hakan bey gastrit belirtilerinizi söyleyebilme sansınız var mı bende son çare olarak brokoli kürü uygulayıp gormek istiyorum.şüphelendiğim 2 ana konu var helicobakter pylori ve reflü cevabınız için simdiden tesekkurler
|
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 23:23
Bende brokoli kürü ne yaziki hic fayda etmedi.23 gün uyguladim ama fark göremedim.benim sorunum baska demeki
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2021 Saat 15:31
Efefe peki seninde mide sikayetlerin varmiydi
|
Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2021 Saat 21:38
Ben bi kac saat bisey yemezsem böyle 4 saatden sonra ozaman mide bulantisi ve aşiri karin agrisi oluyo taki yemek yyiyene kadar.bu bende hep vardii cocuklumdan beli.bundan haric bisey yok.ama bende mide alakali agiz kokum yok cünkü murat hocam dediği gibi: geğirirken agiz kokusu hissetmiyorsan ozaman koku mideden gelmez
|
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 17:05
Arkadaşlar merhaba
Mide kaynaklı sorunları olanlar muhakkak ‘mide asiti azlığı’ sorununu araştırsın. Çok fazla insanda olan bir sorun ve zincirleme olarak sindirim sürecini de etkileyen çok sayıda probleme neden oluyor. Meyve yediğimde rahatım ama et, hamur işi yediğimde sorun oluyor diyorsanız konu bununla ilgili olabilir . Bu sorunun yol açtığı problemlere bakın. Farkedeceksiniz. Glütensiz beslenmeyi öneriyorum.
|
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 17:24
effect bunun kabaca bir testi vardı tam bilgi verıyor mu emın degılım doktor tavsıyesı
1 bardak suya yarım cay kasıgı karbonat sabah kalkar kalmaz ıcın 5 dakıka ıcınde geğirmezseniz yada bı şişkinlık olmazsa mıdede mıde asıdınız azdır
mantıgı basıt aslında mıde asıdık karbonat bazık bırlesınce gaz oluyo
------------- Yaşam,bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir; çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan, ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça, kendini tanıyabilir.
|
Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 19:51
Mide asidi azlığı testini evde yapmak istersiniz internetten sodyum bikarbonat testi olarak arama yapabilirsiniz, bir diğer yoluda pancar yemektir, eğer çiğ pancar tükettiğinizde idrarınız kırmızı renk oluyorsa mide asidiniz az demektir, ne kadar sarı tonlarında olursa asit o kadar normal seviyede demektir. Doktorlar mide asidini ölçmeden herkese anti asit reçete edebiliyorlar, bana yaramamıştı mesela sindirim sistemi şikayetlerimi daha da artırmıştı, ne zamanki bir doktor kreon adındaki sindirim enzimlerini içeren bir hap verdi o zaman rahatlamaya başlamıştım. Et ve hamurişi tüketsem bile ağrı, şişkinlik, gaz yaşamıyordum.
|
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 21:16
pancar yediğinde ne renk oluyor sende
------------- Yaşam,bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir; çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan, ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça, kendini tanıyabilir.
|
Mesajı Yazan: Maybeoneday
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 01:31
@effect
Size kesinlikle katılıyorum. Mide asiti azlığı bir çok sindirim problemine neden oluyor.Mide asidi sandığımızdan daha güçlü ve yediğimiz besinleri çok iyi bir şekilde parçalıyor fakat az olması durumunda besinler parçalanamadan bağırsaklara gidiyor. Buda IBS, SİBO gibi bağırsak problemlerine yol açıyor. Mide hastalıklarında tedavi amaçlı kullandığımız gaviscon lansor vs mide asitinin azalmasına sebebiyet veriyor. Bu yüzden olabildiğince az kullanmaya çalışın.
|
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 13:10
Merhaba
Mide asitini karbonat içerek ölçme yöntemi bana pek mantıklı gelmedi , ölçülebilir bir yöntem değil. Sonucu neye göre kime göre değerlendirilebilir ki.
Ben de mide asit azlığı belirtileri var. Tedavi yöntemi için hamur işinden uzak günde sadece 2 öğün ve şekersiz besleniyorum. Yemeklerden önce sirke alınması öneriliyor. Bir yemek kaşığı. Soğuk içeçek yemekten 2 saat önce ve 2 saat sonra içilmeyecek . Başka neler yapılabilir araştırıyorum.
Bir dönem mide proton pompası kullandım ve asit dengemi mahvetmiş sanıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 13:34
Bunlara ilaveten mide asiti azlığı tedavisinde işe yarayabilecek bir kaç şey eklemek istiyorum. Belki faydası dokunur. Lahana suyunun mide asidini oldukça arttırdığını söylüyor bir doktor. Uygulama şekli ise şöyle; 15 gün boyunca aç karnına 1 çay bardağı lahana suyu içiliyor. Bir diğer iyi gelebilecek uygulama yemekten yaklaşık 1 saat önce zencefilli ve limonlu çay içmek. Ayrıca Karbonhidrat ve protein bir arada yenmemeli çünkü proteinler parçalanmak için sindirim enzimlerine ihtiyaç duyar, karbonhidrat ise sindirim enzimlerini baskıladiğı için protein sindirimini tamamlayamaz. Şimdilik aktaracağım bilgiler bunlar. Sağlıklı günler herkese..
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 16:03
https://youtu.be/V0MbyLE42-8
Bu arada beslenme konusunda hep sık ve az yememiz gerektiği söylenir. Burada ise tam tersi bir yaklaşımda bulunulmuş. Ben bu şekilde yön vereceğim bundan sonra beslenmeme. Bir bakın derim.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 20:16
Güzel video cidden disbiyosiz ilgili yazı yazan beslenme planı hazırlayan doktorlar en az 3 öğün yazıyor genelde en fazla 4 gördüm bu yüzden 2 öğün beslenme herkes için uygun olmayabilir
|
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 00:47
evet arkadaşlar pancar yedım ve ıdrarım kıpkırmızı oldu ztn ben bı karbonat testı de yapmıstım cok bi şişkınlık yapmamıstı mıdede buda mide asidimin az oldugunu gösterdi ter kokusu da mıde asıdının azlıgı nedenıyle vucutta artan bakterı sayısıyla ılgılı mıde asıt azlıgı nedenlerı dısbıyosıze yatkınlık hasımato troidi sıbo
ana neden mıde asıt azlıgı once bunun farkında olup sonra dıgerlerını tedavı etmek lazım
|
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 00:48
bunun dışında bı olay daha anlatıyım artık bundanda emın oldugum ıcın konusuyorum bazen buyuk abdesten cıktıgımda agız kokusu baya bı azalıyordu bugun yıne oldu ve tamamen gıttı nerdeyse sınus kıt ve agız bakımı yaptıktan sonra 0 landı
|
Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2021 Saat 05:01
Arkadaşlar öncelikle herkesin kurtulmasını ümit ederek hepimizin nasıl fiziksel duygusal sıkıntılar yaşadığı aşikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sıkıntım vardı kendimi bildim bileli ve parazit kaynaklı olduğunu kafama takmıştım. Bu konuda Bi öneriyi değerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yıldız. Acı yavşan otu ve Pelin otunu birer tutam sıcak suya demleme usulüyle koyup sabah akşam içtim. Nefes kokum anında kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal şeklinde rahatlıyordum 21 gün kullanıp 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanıp bıraktım ve her yıl bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Son olarak bu karışımın iğrenç bir tadı var çok acı. Ama dayanabilirseniz sonu ışık. Şifa diliyorum hepimize...
|
Mesajı Yazan: Guest
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 12:17
Orjinalini yazan: Unuttum
Arkadaşlar öncelikle herkesin kurtulmasını ümit ederek hepimizin nasıl fiziksel duygusal sıkıntılar yaşadığı aşikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sıkıntım vardı kendimi bildim bileli ve parazit kaynaklı olduğunu kafama takmıştım. Bu konuda Bi öneriyi değerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yıldız. Acı yavşan otu ve Pelin otunu birer tutam sıcak suya demleme usulüyle koyup sabah akşam içtim. Nefes kokum anında kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal şeklinde rahatlıyordum 21 gün kullanıp 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanıp bıraktım ve her yıl bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Son olarak bu karışımın iğrenç bir tadı var çok acı. Ama dayanabilirseniz sonu ışık. Şifa diliyorum hepimize... |
Ben bu çayı denemeyi düşünüyorum. Inşallah işe yarar.
|
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 15:01
Orjinalini yazan: Unuttum
Arkadaşlar öncelikle herkesin kurtulmasını ümit ederek hepimizin nasıl fiziksel duygusal sıkıntılar yaşadığı aşikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sıkıntım vardı kendimi bildim bileli ve parazit kaynaklı olduğunu kafama takmıştım. Bu konuda Bi öneriyi değerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yıldız. Acı yavşan otu ve Pelin otunu birer tutam sıcak suya demleme usulüyle koyup sabah akşam içtim. Nefes kokum anında kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal şeklinde rahatlıyordum 21 gün kullanıp 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanıp bıraktım ve her yıl bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Son olarak bu karışımın iğrenç bir tadı var çok acı. Ama dayanabilirseniz sonu ışık. Şifa diliyorum hepimize... |
Biraz araştırdım pelin otu absinthe içki yapımında kullanılıyormuş ve ciddi bir halusinatormus. Evde kafaniza gore kullanmayın yazmışlar. Siz içtim diyorsunuz bi yan etkisi oldu mu?
|
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 15:03
"pek çok yerden rahatlıkla satın alınabilen ancak kullanılmamasını şiddetle tavsiye edeceğim ottur. hastaneye bilinci kapalı bir şekilde getirilen, laboratuar değerleri uçmuş olan ve yakınları ile yapılan görüşmelerde buna neden olabilecek bir sebep bulunamayan bir hasta verilen destek tedavinin sonucunda biraz toparlayıp konuşabilecek hale geldiğinde defalarca aldığım anamnez sonucu bu duruma pelin otu çayı içerek geldiğini anlayabilmiştim."
Eksisozlukte şöyle bir şey yazmışlar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir?
|
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 20:20
Orjinalini yazan: Guest
......Eksisozlukte şöyle bir şey yazmışlar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir? |
Bilmiyorum.
bu tür şeylere fazla rağbet etmemek lazımdır
|
Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 25-Mart-2021 Saat 18:46
Orjinalini yazan: Guest
"pek çok yerden rahatlıkla satın alınabilen ancak kullanılmamasını şiddetle tavsiye edeceğim ottur. hastaneye bilinci kapalı bir şekilde getirilen, laboratuar değerleri uçmuş olan ve yakınları ile yapılan görüşmelerde buna neden olabilecek bir sebep bulunamayan bir hasta verilen destek tedavinin sonucunda biraz toparlayıp konuşabilecek hale geldiğinde defalarca aldığım anamnez sonucu bu duruma pelin otu çayı içerek geldiğini anlayabilmiştim."
Eksisozlukte şöyle bir şey yazmışlar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir?
|
Açıkçası bu kısmı bilmiyorum. Ben de şimdilik Bi yan etkisi olmadı. Ama kimseyi de zor durumda bırakmak istemiyorum. Murat hocamın da fikrini alıp yorumu ona göre silmek mümkün olabilir. Tekrardan söylüyorum ben kimseyi zor durumda bırakmak istemem. Murat hocam ne dersiniz?
|
Mesajı Yazan: Gemi
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2021 Saat 16:03
Benim nefesimde koku yoktu ama tükürüğümdeki koku uzun zamandır çözüm bulamadığım bir konuydu. Bu kürü denedim ve geçti, çok teşekkür ederim
Bir ara diş tedavilerim sebebiyle sık aralıklarla antibiyotik kullanmıştım, kokunun ondan sonra başladığını düşüyorum. Sağlıklı beslenme konusuna takıntı derecesinde dikkat etsem de ( ev yapımı yoğurt, kefir, turşu yemek, karbonidratı kesmek, hazır gıda yememek gibi ) bir türlü geçmemişti. 3 şeyin etkili olduğunu biliyorum, 1-vejeteryan besleme ( bunu sürdürmem mümkü değil ), 2-Nidazol ilacı ( bunu da sürekli kullanamam ) 3-Pharmol Z gargara ( ağızda bıraktığı buruk tadı sevmiyordum, ayrıca yemek yiyince kokunu tekrar gelmesinden korkuyordum). Dahiliye doktoruna şikayetimi söyledim, dışkıdan heliko testi yaptı, negatif çıktı. Mide ve bağırsaklarımda bir şikayetim yok. KBB doktoru alerjik rinit oldugumu ama kokunun sebebinin bu olmayacagını söyledi. Böyle sağlıklı ve sürdürülebilir bir çözüm bulamadığım ve kendi içimde yaşadığım bir sorundu yani.
Kış mevsimi bittiği için marketlerde brokoli bulamıyorum, o yüzden sadece 10 gün yapabildim. Umarım yazın ortasında koku tekrar geri gelmez
|
Mesajı Yazan: Adore
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2021 Saat 03:03
Merhaba Arkadaşlar,
30 yaşındayım. Kendimi bildim bileli ağız kokum vardı.
Çevremdekilerden çok fazla uyarı aldım. Ailemden, arkadaşlarımdan. Artık yoruldum ve bu işi çözmeye karar verdim.
Kokunun içimden geldiğini hissediyordum, ayrıca bileğimi yaladığımda çok kötü kokuyordu.
Ağız kokusuna sebep olabilecek tüm nedenleri belirleyip kağıda yazdım. Tüm olası sebeplerin tek tek üstüne gitmeye karar verdim.
4 yıl önce bu işi çözmeye karar verdim.
Sırasıyla;
1-KBB'ye gittim, bir neden saptayamadılar.
2-Proktologa gittim, makatımın içini kamerayla inceledir, bir problem belirleyemediler.
3-Diş doktoruna gittim, ağızımda bir problem belirleyemediler.
4-Ürolojiye böbreklerimi kontrol ettirmek için gittim bir problem beliryemediler.
5- Akciğer ve karaciğerimi tetkik ettiler bir poblem beliryemediler.
6-Ayrıntılı kan tahlili yapıldı bir problem belirleyemediler.
7-Mide doktoruna gittim, midemi görüntüleme işlemi ve parça alımı yaptılar. Hafif gastrit belirlediler.Gastrit sebebi H.Bacter Pylori olması gerekirken bende bu bakteriyi saptayamadılar.
Fakat doktor, H.Bacter Pylori tedavisinde kullanılan; 1 adet antibiyotik(amoksilin), 1 adet proton pompası inhibitörü ve 1 adet Bizmut subsalisilat verdi.
Bu ilaçları kullanmaya başladığımda Bizmut Subsalisilat yan etki olarak dilimi simsiyah yaptı.
İşe gittiğim için utandım ve hemen ilaçları durdurdum.
Tam 4 sene tekrar utanç ile psikolojik bozukluklar ile hayatıma asosyal olarak, koku çok olmasın diye hep kısık sesle konuşan yürüyen bir ölü gibi devam ettim.
Tekrar konunun üzerine gitmeye karar verdim. Öncelikle daha önce verilen 3 adet ilacı tekrar alıp kullanmakla başladım.
İlaçlar 1 hafta sonunda kokuyu kesti. Nasıl sevindiğimi tahmin edemezsiniz.
Fakat ilaçlarım bittiğinde koku tekrardan belirdi. Tekrardan psikolojik çöküşe geçtim.
Tam iyileştim derken tekrar koku başladı.
H.Bacter Pylori'yi araştırmaya başladım. Bu bakterinin ilaçla tedavi edilme oranın düşük olduğunu öğrendim.
Bakteri ilaçlara karşı kendini koruyarak, midedeki yaşamına devam ediyor.
Bir şekilde bu Bakteriyi midemden yok edersem kokunun geçeceğini tahmin ediyordum.
Sürekli Antibiyotik içmeye karar verdim ne olacaksa olsun diyordum. Fakat hiç içime sinmiyordu.
İnternette araştırma yaparken, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bir videosuna denk geldim.
Hoca bu bakterinin antibiyotik ve 3 lü ilaç tedavisi ile geçmeyebileceğini bu illetin tedavisinin Brokoli ile mümkün olduğundan bahsediyordu.
Brokolide sülfaronanın bu bakteriyi yok ettiğini belirtiyordu.
Kaybedecek bir şeyim yoktu ve denemeye karar verdim.
Hoca 20 gün içilmesini öneriyordu, 20. güne yaklaşırken ağız kokum tekrardan kesildi. Fakat ben kürü uygulamaya devam ettim.
Korkuyordum kürü bırakırsam tekrardan kokunun geleceğini düşünüyordum.
Koku geçmesine karşılık 45 gün uyguladım bu kürü ve artık sonlandırmaya karar verdim.
Koku olacakmı görmem lazımdı. 3 ay geçti fakat hiçbir şekilde o kötü koku tekrarlamadı.
Ağız kokumun H.Bacter Pyloriden olduğu kesinleşmişti artık.
Artık Brokoli ile dost oldum, kürünü uygulamasamda her hafta alıp salata olarak tüketiyorum.
Benim hikayem bu şekilde arkadaşlar üzerimden nasıl bir yük kalktığını size anlatamam.
Kokunun midenizden geldiğini düşünüyorsanız, bileğinizi yaladığınızda çok pis kokuyorsa denemenizi öneririm.
Umarım faydası olur.
Kür:
20 gün boyunca,
Sabah ve akşam,
200 gr brokoli,
5 dk suda kaynatılıp,
Sıcak veya soğuk aç karnına içilecek.
Haşlanan brokoliyide yiyerek tüketebilirsiniz.
Akşamdan hazırladığınızı sabahta içebilirsiniz.
Günlük hazırlanmasında fayda var.
Bizleri bu ortamda buluşturan Sayın Murat Aydın Hocaya ve Şifayı bulmamı sağlayan İbrahim Saraçoğlu hocaya teşekkürlerimi borç bilirim.
Konu ile ilgili bilimsel makaleler ve H.Bacter Pylori ile ilgili ayrıntılı içerik aşağıdadır.
Yabancı kaynak isterseniz arama motoruna "broccoli , h.bacter pylori" yazarak bulabilirsiniz.
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/849279
http://guncel.tgv.org.tr/journal/50/pdf/100199.pdf
https://tr.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori
|
|
Mesajı Yazan: Adore
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2021 Saat 03:27
Selam Sayın @Hakan3443 brokoli kürünü 3 gündür uyguluyorum. Normal miktar yemek sonra 1-2 saat sonra miğdem de yanma oluyordu. Bu durum geçmeye başladı. Çiğ patates veya suyu da kullandım. Fakat brokoli suyu çok etkili oldu. Yirmi günlük uygulama süresine devam ediyorum. Bakalım kesin sonuç ne olacak.Ağız kokuna etkisine de bakacağım. Sonucu yazarım. Teşekkürler Sağlıcakla kalın...
|
Mesajı Yazan: chipset
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 11:22
Herkese merhaba, daha önceden de foruma yazmıştım, antibiyotik ve probiyotik takviyelerle epey rahatlamıştım fakat bir süre sonra tekrar başladı maalesef, güncel olarak brokoli kürüne başladım bende, sonuç şimdilik mükemmel, ilk içtiğim günder beri ciddi faydasını gördüm, psikolojik olup olmadığını anlamak için biraz beklemek istedim, bugün 5. günüm, zamanla durum güncellemesi yapacağım, konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim, umarım mide kaynaklı sorunu olan pek çok kişiye faydası olur.
|
Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 13:15
Ben brokoli suyunu 3 gün içtim bi fayda göremedim hatta midemde gaz yaptı. Devam ettiremedim sanırım benim kokum mide kaynaklı değil boğaz kaynaklı
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 15:49
geniz akintin fazlaysa b6 vitamini bakır c vitamini çinko içeren yiyecekler ye günde 2 öğün ye vücuduna dinlenme fırsatı ver geniz akıntısının kontrolden çıkmasının nedeni vücutta parcalanamayan histamin bunlar histamin parçalıyor histamin inteloransi olarak araştır internetten ve mutlaka sinüs rinse kit al eczanelerde pahalı internetten al mümkünse bu sana dış dil fırçalamaktan daha çok lazım çünkü tip2 sin veya tip3 ve tip4 de vardır hepsi birden
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 07-Temmuz-2021 Saat 18:55
Orjinalini yazan: chipset
Herkese merhaba, daha önceden de foruma yazmıştım, antibiyotik ve probiyotik takviyelerle epey rahatlamıştım fakat bir süre sonra tekrar başladı maalesef, güncel olarak brokoli kürüne başladım bende, sonuç şimdilik mükemmel, ilk içtiğim günder beri ciddi faydasını gördüm, psikolojik olup olmadığını anlamak için biraz beklemek istedim, bugün 5. günüm, zamanla durum güncellemesi yapacağım, konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim, umarım mide kaynaklı sorunu olan pek çok kişiye faydası olur. |
daha önce de reflü ve mide fıtığı ameyaliyati olmuştunuz galiba, tekrarladı mı sizde fıtık ve reflü ameliyatı. olduktan sonra geçmedi ise koku ilginç.
|
Mesajı Yazan: serengil
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2022 Saat 12:22
Merhaba bu forumu çok kullanamıyorum da bisey soracaktım artık hiç geri gelmedi mi koku?
|
|