Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Agzim kokuyor,dilim sari ve beyaz.

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2846
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 16:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Agzim kokuyor,dilim sari ve beyaz.
Mesajı Yazan: arkhe642
Konu: Agzim kokuyor,dilim sari ve beyaz.
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 23:42
Öncelikle herkese merhaba.

19 yasindayim,3 yildir agiz kokusu problemiyle ugrasiyorum. Sosyal hayatimi ve psikolojimi bitirdi.Lütfen bana yardimci olun :'(

2 yildir sinüzitim mevcut,kisin papatya kürü vs uygulayarak sinüzit kokusunu büyük oranda baskiliyorum fakat yine de agzim kokuyor. KBB doktoru burun egriligimin oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini söyledi.

Agiz kokumu bastirmak için sürekli bir seyler tüketiyorum,maalesef reflüm mevcut bunun da etkisi oldugunu saniyorum..

Son bir senedir ise dilimin üstü beyaz ve zaman zaman sari oluyor. Les gibi bir kokuya neden oluyor.

Denedigim seyler;
Dil kaziyici.
Tung dil firçasi+dis macunu.
Listerine.
Sirkeli-tuzlu karisimlar...
Probiyotik.

Ayni zamanda seboreik dermatid ve yagli cilt vs problemlerim var.. Nereden baslayacagimi bilmiyrum,tek istegim agiz kokumun bitmesi..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 23:43
Dilimi temizledigimde dahi yine de en arkada ve dilde bir miktar beyazlik-sarilik kaliyor. Kokuyu tamamen kesmiyor...

Bitik bir haldeyim.

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 23:49
faranjitin var mi?

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 23:58
Orjinalini yazan: Murat880

faranjitin var mi?

Evet hocam,bu hafta bulundugum ilçenin birden sogumasiyla tekrar hasta oldum. Ama faranjit öncesinde de koku sorunum vardi biraz daha artti diyebilirim.

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 00:17
Kokunun tam olarak neyden kaynaklandigini nasil ögrenecegim,çok sik hasta oldugum ve koku dolayisiyla ilk önce burun ameliyati olmayi düsünüyorum.

Bademcik de etki eder mi? onu aldirmak gerekir mi?

Lütfen desteklerinizi bekliyorum,1-2 aya üniversiteye gidecegim....çok takiyorum

Mesajı Yazan: Maybeoneday
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 01:51
Merhaba öncelikle, sizin sorununuz ne tam olarak bilmiyorum ama bazi ortak noktalari miz oldugundan belki size isik tutar diye bir kaç sey yazmak istiyorum.Oncelikle benim kendimi bildim bileli agiz kokum vardir bunun yani sira son yillarda farkina vardigim nefes kokumda var(öncesinde de vardi belki farkinda degildim bilmiyorum) ve bende bademcik tasi olusurdu ben kesin ondan kaynakli diye düsünürdüm hep ameliyat oldum biraz azaltti ama çok az. Koku yine devam ediyordu. Daha sonrasinda bana sinüzit, farenjit, alerjik rinit tanilari koyuldu ve antibiyotik vs kullandim yine ayni.Bu arada bende de reflu var. Forumda bagirsaklardan kaynaklandigini ve beslenmelerine dikkat ettiklerinde büyük oranda iyilestiklerini yazan arkadaslarimiz oldugunu gördüm özellikle murat arkadasimiz bu konu hakkinda fazlaca seyler anlatti bize sag olsun. Ve bende beslenme akiskanliklarimi degistirdim.Gec uyandigim için günde 2 ögün yiyorum 3 ögün de yenilebilir tabi kisiye göre degisir ama ögün aralarinda en az 4 saat olmasi bagirsaklarin kendini temizlemesi ve besinleri sindirmesi açisindan önemli. 2 ögün arasinda su disinda agzima tek lokma dahi atmiyorum.Sekeri yok denecek kadar azalttim çok nadir dayanamazsam bir kaç bisküvi falan yiyorum o kadar. Gluten içeren besinleri de tam çikarmasamda asiri az yiyorum. Ayni sekilde laktoz içeren ürünleri çikardim beslenmemden.Lif alimi önemli oldugu için meyve yiyorum her gün ama yemekten hemen sonra degil tabii en az 4 saat sonra kizartma,çok baharatli yiyecekler vs bu gibi zararli seyleri de yemiyorum. Anlatinca zor gözüküyor farkindayim ama uygulamak o kadar da zor degil alisiyor insan. Ki ben yemek yemeye Fast food seker vs. Bunlara asiri düskün bir insanim ben bile uygulayabiliyorsam eminim siz de yaparsiniz. Bir de brokoli kurunu yapiyorum uzun süredir bir arkadas yazmisti yine forumda ona da bakabilirsiniz. Geniz akintisi için sinüs rinse kit kullaniyorum ve okyanus suyu kullaniyorum ve agiz bakimi yapiyorum tabi ki çok iyi bir sekilde. Ve bunlari uygulayali tam hatirlamiyorum ama en az 3 hafta olmustur. Kokuda inanilmaz derecede azalma var önceden %100 ise suan %30 falan kaldi koku ve böyle olunca insanin umudu yeseriyor çünkü iyilesecegime dair olan inancim artti çünkü bir yerlerde buna sebep olan bir sey var ve onu tedavi edersek kurtulucaz. Bu arada hindistan cevizi yagi ve kekik yagi kullanmaya baslayacagim kekik yagi güçlü bir antibiyotik olma özelligine sahip ayni sekilde hindistan cevizi yagi da bakterilere mantarlarla savasiyor. Bakalim belki daha da azalir koku. Bence bu yazdiklarimi bir dene emin ol birsey kaybetmezsin ve sana da iyi gelecegine inaniyorum. Umarim faydali olur..

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 03:25
bunlari araliksiz 1 hafta yap bakalim ins iyi gelir

1-faranjit için ceyrek su bardagi kaynar suyu ilik sicak bogazini yakmicak raddeye gelince yarim limonu sikarak ilave et yavas yavas ic gunde 2 3 defa yap

2-dis dil fircalama sabah aksam sabahlari yemekten sonra tabiki

3-sinus kit kullan marketten deniz tuzu al iyotsuz 1 cay kasigi kaynar suda erit burnuna cek burnuna cekecegin su ilik sicak arasi olsun.

4-gunluk 3 ogun beslen ekmegin her türlüsünü olabildegince azalt sut urunu yeme seker yeme paketli islenmis hic bir gida yeme reflu diyeti yap en az 15 gram lifli besin ye evde oturma gunluk en az 30 dakika disarda takil yürü yürümek iyidir sindirim icin

5-bunlar ekstra olucak fibrelle marka bir inülin tozu var inülin bir lif cesidi bu lifi secici probiyotik bakteriler iyi kullanir patojen olanlar da kullanir fakat verimli kullanamazlar bu arada her ornegin meyvedeki lifleri e coli denen bakteride fermente eder kullanir bu zararli bi patojen ama mesela inulini kullanamaz.inulini secici bakteriler(lactobacillus ve bifidolar)iyi kullanir guclenirler floraniz eskisinden daha iyi olur inulinu kullanarak olusturduklari yag asitleri bagirsaginiz icin faydalidir bagirsagi onarir

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 03:32
bademcik ne durumda doktor bir sey dedi mi ?

-------------

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 03:50
bagirsak florasi bozuk olduguna emin olanlar için
ekleme yapiyim inülin tozu +probiyotik haplardan alirsaniz etksini belirgin sekilde dahada arttirsiniz ntbiotic marka olani pahali ama mikro organizma sayisi coktu butcenize gore alin kullanin kanitinin linkini birakiyim:

http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612017000200328

onemli nokta su genelde e coli bakterisi florayi bozar nedeni polifenol iceren gidalarin cogunu fermente edebilmesi ornek meyveler kuru baklagiller nisastali besinler diger patojenikler salomenella tarzi bakteriler zararli besinler daha cok severler
yapilmasi gereken inülin toz+probiyotik hap(icindeki toplam bakteri sayisi ne kadar cok o kadar iyi) kullanmak bu surec cok uzun arkadaslar 6 ayda surebilir 2 yilda kronik durumlar hemen duzelmez 6 ay 1 yil kullanin diyete uyun flora testi yapan bi yerle iletisime gecip kontrol edin hepsi bu kadar.

-------------

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 03:51
arkadaslar cok onemli az kalsin unutuyordum sibonuz varsa bu inülin tozunu ve haplari sakin almayin dahada kötü olursunuz sibonuz agirlasir ben kalin bagirsak icin konustum

-------------

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 12:42
Orjinalini yazan: Maybeoneday

Merhaba öncelikle, sizin sorununuz ne tam olarak bilmiyorum ama bazi ortak noktalari miz oldugundan belki size isik tutar diye bir kaç sey yazmak istiyorum.Oncelikle benim kendimi bildim bileli agiz kokum vardir bunun yani sira son yillarda farkina vardigim nefes kokumda var(öncesinde de vardi belki farkinda degildim bilmiyorum) ve bende bademcik tasi olusurdu ben kesin ondan kaynakli diye düsünürdüm hep ameliyat oldum biraz azaltti ama çok az. Koku yine devam ediyordu. Daha sonrasinda bana sinüzit, farenjit, alerjik rinit tanilari koyuldu ve antibiyotik vs kullandim yine ayni.Bu arada bende de reflu var. Forumda bagirsaklardan kaynaklandigini ve beslenmelerine dikkat ettiklerinde büyük oranda iyilestiklerini yazan arkadaslarimiz oldugunu gördüm özellikle murat arkadasimiz bu konu hakkinda fazlaca seyler anlatti bize sag olsun. Ve bende beslenme akiskanliklarimi degistirdim.Gec uyandigim için günde 2 ögün yiyorum 3 ögün de yenilebilir tabi kisiye göre degisir ama ögün aralarinda en az 4 saat olmasi bagirsaklarin kendini temizlemesi ve besinleri sindirmesi açisindan önemli. 2 ögün arasinda su disinda agzima tek lokma dahi atmiyorum.Sekeri yok denecek kadar azalttim çok nadir dayanamazsam bir kaç bisküvi falan yiyorum o kadar. Gluten içeren besinleri de tam çikarmasamda asiri az yiyorum. Ayni sekilde laktoz içeren ürünleri çikardim beslenmemden.Lif alimi önemli oldugu için meyve yiyorum her gün ama yemekten hemen sonra degil tabii en az 4 saat sonra kizartma,çok baharatli yiyecekler vs bu gibi zararli seyleri de yemiyorum. Anlatinca zor gözüküyor farkindayim ama uygulamak o kadar da zor degil alisiyor insan. Ki ben yemek yemeye Fast food seker vs. Bunlara asiri düskün bir insanim ben bile uygulayabiliyorsam eminim siz de yaparsiniz. Bir de brokoli kurunu yapiyorum uzun süredir bir arkadas yazmisti yine forumda ona da bakabilirsiniz. Geniz akintisi için sinüs rinse kit kullaniyorum ve okyanus suyu kullaniyorum ve agiz bakimi yapiyorum tabi ki çok iyi bir sekilde. Ve bunlari uygulayali tam hatirlamiyorum ama en az 3 hafta olmustur. Kokuda inanilmaz derecede azalma var önceden %100 ise suan %30 falan kaldi koku ve böyle olunca insanin umudu yeseriyor çünkü iyilesecegime dair olan inancim artti çünkü bir yerlerde buna sebep olan bir sey var ve onu tedavi edersek kurtulucaz. Bu arada hindistan cevizi yagi ve kekik yagi kullanmaya baslayacagim kekik yagi güçlü bir antibiyotik olma özelligine sahip ayni sekilde hindistan cevizi yagi da bakterilere mantarlarla savasiyor. Bakalim belki daha da azalir koku. Bence bu yazdiklarimi bir dene emin ol birsey kaybetmezsin ve sana da iyi gelecegine inaniyorum. Umarim faydali olur..

çok tesekkür ediyorum hocam uzun uzun yazmissiniz..Beslenmenin de çok etkisi olduguna eminim,probiyotik kullandigim dönemde bazen etkisi oluyordu.

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 12:44
Orjinalini yazan: Murat880

bunlari araliksiz 1 hafta yap bakalim ins iyi gelir

1-faranjit için ceyrek su bardagi kaynar suyu ilik sicak bogazini yakmicak raddeye gelince yarim limonu sikarak ilave et yavas yavas ic gunde 2 3 defa yap

2-dis dil fircalama sabah aksam sabahlari yemekten sonra tabiki

3-sinus kit kullan marketten deniz tuzu al iyotsuz 1 cay kasigi kaynar suda erit burnuna cek burnuna cekecegin su ilik sicak arasi olsun.

4-gunluk 3 ogun beslen ekmegin her türlüsünü olabildegince azalt sut urunu yeme seker yeme paketli islenmis hic bir gida yeme reflu diyeti yap en az 15 gram lifli besin ye evde oturma gunluk en az 30 dakika disarda takil yürü yürümek iyidir sindirim icin

5-bunlar ekstra olucak fibrelle marka bir inülin tozu var inülin bir lif cesidi bu lifi secici probiyotik bakteriler iyi kullanir patojen olanlar da kullanir fakat verimli kullanamazlar bu arada her ornegin meyvedeki lifleri e coli denen bakteride fermente eder kullanir bu zararli bi patojen ama mesela inulini kullanamaz.inulini secici bakteriler(lactobacillus ve bifidolar)iyi kullanir guclenirler floraniz eskisinden daha iyi olur inulinu kullanarak olusturduklari yag asitleri bagirsaginiz icin faydalidir bagirsagi onarir

Tesekkür ederim hocam..

Dil firçalama konusunda öneriniz var midir? tung dil firçasi ve normal bir dis macunuyla dilimi firçaliyorum.Dil macunu almak gerekir mi,tam temizlemiyor suan.

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 13:47
Dil kaziyici kullanma bende tung kullaniyorum dili en arkadan öne firçalaman yeterli derin nefes al dilini kasmadan disari birak bogazdan nefes vererek dilin arkasini firçala

-------------

Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2021 Saat 13:50
Rica ederim. Bu arada soru bana sorulmamis ama iyi geldigini düsündügüm Bir ürün oldugu için yazmak istedim. Ben halitosil dil macununu kullaniyorum(Bunu bilmeyen yok zaten artik
belki sizde biliyorsunuzdur) içinde çinko var ve gayet basarili buluyorum. Etkisi farkedilir sekilde yüksek.(en azindan bende böyle) Zaten murat hocamizin formülü. Sizde deneyebilirsiniz.

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2021 Saat 14:19
Orjinalini yazan: arkhe642

Dil firçalama konusunda öneriniz var midir? tung dil firçasi ve normal bir dis macunuyla dilimi firçaliyorum.Dil macunu almak gerekir mi,tam temizlemiyor suan.

fazla para verip lüks ürünelr almaniza gerek olmaz. Her hangi dis firçasi veya dil için üretlen dil firçalari kullanilabilir. Dil kaziyicisi kullanmayin sagliga aykiridir
Dil macunu evet olabilir. Halitosil olabilir. Varsa baska çinkolu macunlar da olabilir.
(Halitosil ile aramda para iliskisi yoktur)

Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2021 Saat 20:07
Orjinalini yazan: aydinmur

fazla para verip lüks ürünelr almaniza gerek olmaz. Her hangi dis firçasi veya dil için üretlen dil firçalari kullanilabilir. Dil kaziyicisi kullanmayin sagliga aykiridir
Dil macunu evet olabilir. Halitosil olabilir. Varsa baska çinkolu macunlar da olabilir.
(Halitosil ile aramda para iliskisi yoktur)

Çok tesekkür ederim hocam. Sinüzit konusunda da tavsiyeniz var midir? papatya küründen efektif sonuç alamadim baska hangi yöntemi denemeliyim.

Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2021 Saat 20:33
Oregano mulgare türünde kekik yagi var bu tür cok guclu diger kekik yaglari bi ise yaramaz kuvvetli degil aktarlardakilere hele hic dokunma ne oldugu belli degil bunun buharini soliycaksin

-------------

Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2021 Saat 09:00

Sinüzit konusunda da tavsiyeniz var midir? papatya küründen efektif sonuç alamadim baska hangi yöntemi denemeliyim.

Otlari, yaglari, çiçek böcek kullanmak, brokoli karnibahar, su diyeti, karaciger veya baska organ detoksu gibi siradisi uygulamalari önermiyorum.

Bir insanda sinüzit veya farinjit varsa bir sebebi vardir. Sebepsiz hiç bir sey gerçeklesmez. Bu sebep bulup ortadan kaldirilmadan söz konusu olay veya hastalik iyilesmeyecektir.

Sinüzit ve farinjit için genellikle burun içi ve çevresinde yolunda gitmeyen bir seyler bulunuyor olmasi lazim. Bu yolunda gitmeyen olay (Kapali, egik, egri, alerjik burun, agizdan nefes alma,vs) düzeltilirse sinüzit veya farinjitin ilaçsiz olarak kendiliginden ve kolayca iyilesmesi beklenir.

Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2021 Saat 18:53
tekrar merhaba. 6 günlük süreçte bir seyler denedim yine sikintlarim devam ediyor.

Sinüs rinse kit aldim,sinüzit kokuma iyi geldi.

Hocanin formülü,halitosic dil macunu ve solüsyonu aldim.
Solüsyon çok etki ediyor,fakat dil macunu pek ise yaramadi. Tung firçayla deniyorum,henüz yumusuak bir firçayla denemedim ama dilimin üstü halen beyaz ve en arkada erisemedigim sari kisimlar mevcut. Dün tüm gün koku yoktu fakat bugün ayni bakimlari yapmama ragmen sikintilar yasadim.

Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2021 Saat 18:55
Bu beyazlik neden dolayi oluyor? bunu nasil kesebilir veya tamamen temizleyebilirim?

ve en arkadaki sari kisima nasil erisecegim.

Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2021 Saat 22:38
Telefondan yazdigim icin dikkat etmedim bazi yazim hatalari olmus düzgün bi sekilde yeniden yazdim

1) derin nefes al bogazdan yavas yavas ver o ara firçayi yatay dilinin üstüne getir arkaya giderek arkadan öne firçala ben hem bunu hemde ekstra diilimin arkasini asagi dogru kasiyorum rahat rahat arkadan öne fircaliyorum
2) bazen giden koku sindirim sistemiyle alakali zirid 50 mg al eczaneden sabah Kahvaltida yarim saat önce iç günde 1 defa en az 3 ögün beslen yatmadan 4 saat önce kati besin yeme

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 00:11
peki hocam,kahverengilik neden olur?

dilimi firçaladiktan sonra herhangi bir sey yiyince berbat koku ve kahverengi-kapkara renk olusuyor. Sosyal hayatimi çok etkiliyor,bu mesele kökten nasil çözülür

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 01:06
Dildeki pas gittiyse çay kahve içersen öyle olmus olabilir onun disinda sindirim kaynakli kokun olabilir sen fark etmiyebilirsin en dogrusu reflü diyeti yap az sik beslen hamur isi seker yeme 7.Gün sonucunu alirsin sinüs KIT dil firçalama olayina devam et

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 08:54

peki hocam,kahverengilik neden olur?
dilimi firçaladiktan sonra herhangi bir sey yiyince berbat koku ve kahverengi-kapkara renk olusuyor. Sosyal hayatimi çok etkiliyor,bu mesele kökten nasil çözülür

Dil kaplamasinin Tamamen ve ömür boyu kaybolmasi beklentiniz olmasin.
Asla sifir kaplama elde edilemez. Ömür boyunca daima az miktarda dil kaplamasi bulunacaktir.

Önce bunu kabul edip içsellestirmek, iyice duyumsamak ve tamamen bu gerçegi zihnimize yerlestirmemiz gerekir.

Dil kaplamasi bizim salyamizdan ve besinlrrden gelen proteinler, yapiskan bilesikler (adeziv), bizim agzimizdaki epitelden soyularak düsen hücrelerimiz, bakteri hücreleri ve besin maddelerinden meydana gelir. Bu bilesenlrrden bir veya bir kaçi kahverengiyse, dil kaplamasi kahverengidir. Eger bu bilesenlerden birisi siyah ise dil kaplamasi siyah olur. Eger sari ise, kaplama saridir. Demekki sizin dil kaplamanizi olusturan bu bilesenlerden en az birisi kahverengi imis böylece sizin dil kaplamaniz kahverengi olmus. Baska gün baska renk olabilir veya baskasinda baska renk olabilir. Hiç bir teshis degeri olmadigi gibi dil kaplamasinin ne renk oldugunun klinik bir anlami da yoktur.

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 17:58
Cevaplar için çok tesekkür ederim ama maalesef sorunlarim bitmiyor... biri bitiyor biri basliyor..

2 gün önce içtigim kahve günlerdir agiz kokusu yaratti,reflüyü tetikledi herhalde. Bu reflü kokusunu nasil durdurabilirim... 2 tane rennie çignedim,lansor içtim halen durduramadim.. Dil üstü suan tertemiz ama mideden les gibi koku geliyor.

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 20:15
Bence lansor, rennie, gaviscon ve türevlerini çok kullanmamaya çalisin. Agiz kokumuzu azaltalim derken zaman içinde mide asidini azaltarak daha büyük problemlere ve dolayli yoldan agiz kokusunun artmasina neden oluyor. Saracoglu mideden gelen koku için 1 bardak veya yarim bardak tam hatirlayamadim siz bakarsiniz artik içerisine 3-4 damla Lavanta yagi damlatip icilmesini öneriyordu. Belki faydasi dokunur.

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 21:11
gluten hamur isi seker yeme bunlar sindirim kaynakli kokuyu arttirir bunlari biraktiginin 7.gunu sindirim kaynakli koku moku kalmiyor proteinle karbonhidrat yememeye calis zeytin yagi soguk sikim hindistan cevizi yagi ye yemeklerde

-------------

Mesaj Tarihi: 01-Subat-2021 Saat 21:12
süt ürünlerine dokunma bile hem geniz akintisini arttiriyor hemde vucudu enflamasyona sokuyor

-------------

Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 08:01
Merhaba Murat880, üt ürünleri ile geniz akintisinin bir iliskisi var mi?

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 13:58
süt ürünleri geniz akintisinin yogunlugunu arttirir daha cok hissedersiniz bunu icindeki hangi madde yapiyor bilmiyorum geniz akintisi olan kimseye doktorlarda sut urunu onermiyor en buyuk nedeni laktoz alerjisi yapmasi ve vucudu enflamasyona sokmasidir buyuk ihtimal sut urunlerini gluteni sekeri yemeyi biraktigimdan beri geniz akintimi hissetmez oldum oneririm sinus kitide kullanin burununuz iyice acilsin

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 14:07
nedeni bu

https://saglikliolalim.com/gidalarin-enfeksiyon-yapma-siralamasi/

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 14:15
deniz simsek birim kitabini alin orda ornek beslenme programi verilmis onu harfiyen uygulayin onun disinda sabah kalkar kalmaz akmina marka maden suyu icin 300 400 ml programdaki kahvaltiyi yapin su saatleri yemekten en az 1 saat once veya en az 3 saat sonra olmali oglende su akliniza gelirse 500 ml kadar aksam yatmadan oncede icin bi yarim litre hic ugrasmadan 1.5 litre su icmis oluyorsunuz

-------------

Mesajı Yazan: melisa01
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 18:55
bullet Gönderim Zamani: Bugün Saat 18:53
Arkadaslar öncelikle merhaba ben 10 yasindan beri agiz kokusu problemini yasiyorum neden oldugunu bilmiyorum dis hekimine gittim bi problem yok dedi farenjit ve sinüzitim var çesitli ilaçlar kullandim fakat ise yaramadi özellikle yemeklerden 1 saat sonra basliyor dilimin üstünde beyaz bi tabaka var firçalasam da geçmiyor özellikle protein türü seyler yedigimde daha kötü oluyor hangi doktora gitmeliyim utaniyorum da biraz yardimci olur musunuz

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 20:10
tung dil firçasi al az bi macunla dilinin en arkasindan one dogru fircala ögurme refleksi icin derin nefes al bogazdan verirken fircalamaya devam et

sinus kit al marketlerde olan deniz tuzlari var iyotsuz yarim su bardagi kaynar suya 1 cay kasigi koy erit ustune ilik su ekle burnunu cek

onun disinda hem faranjit hem sinuzit icin geniz beslenmeni degistirmen lazim asla yememen gereken seyler:

sut urunleri
gluten islenmis hamur tatli ekmek glutenli ne varsa
seker asla yok sekerli bir sey yemiyorsun

gunluk c vitamini alman lazim turuncgiller kivi cok iyidir sebzelerdende brokoli cok iyidir kaynayan sicak suya koy kisik ateste 5 dk kaynasin cikar ye lifli besinler ye lifli besinler ye sindirim icin kuruyemisler sebzeler meyveler meyvelerden turuncgiller kivi iyidir digerlerine cok dokunma sebzeler serbest

onun disinda migrostan akmina maden suyu al 1 litrelik 3.25 tl idi en son bunu kalkar kalmaz iciyorsun 300 400 ml kadar 1 saat sonrada kahvalti yapiyorsun beslenme cok zor yapamam diyorsan deniz simsegin birim kitabini al orda ornek beslenme programi verilmis hem sinuzitin iyilesicek hem faranjit agrisi cekmiceksin

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 20:11
yemekten 1 saat once ve yemekten 3 saat sonra su ic yemekle beraber su icmek yok oglen su ic bide yatmaya yakin icersen 2 3 bardak tamamdir yaticagin saatten en az 4 saat once yemek yeme

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 20:30
Hepsini yapmaya çalisacagim bi faydasi olacak mi umarim olur allahim insallah burda bulunan herkesin derdine çare verir 18 yasindayim hayattan artik bi zevk almiyorum en güzel yillarim böyle geçiyor

-------------
Mylrdrm

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 21:06
Gluten yerine ne yemeliyim mesela ekmek yerine çünkü zaten zayifim iyice kilo kaybetmek istemiyorum

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 22:08
o yuzden deniz gezmisin birim kitabini alin diyorum herkese orda ornek beslenme programindan tut her sey a dan zye yazilmis onun disinda ben oneri veriyim sabah yumurta mevsim yesillikleri ceviz zeytin tahin salata ustune zeytin yagi oglen kuruyemis veya 2 3 meyve turuncgil veya kivi tarzi aksam kirmizi et haric tavuk olur sebze yemegi olur glutensiz olmasi sartiyla yanina sebze tabiki en onemliside karbonhidratli bir ogunle proteinli bir ogun yememeye calis ornek et patates pilav tavuk sindirimi zor oluyor karbonhidrati tek ogunde ye kaloriyide 1600 2000 arasi tuttursan yediklerinde kiloda vermezsin

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 22:12
sinüs kit ve deniz tuzu almayi unutma yarim su bardagi kaynar suda erit ustune ilik su koy burnuna cek ardindan hafif basini arkaya eg genzine sik orasi da nemlensin ogurme harekeiyle agzindan cikarmaya calis suyu

-------------

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 22:40
Ekmek yerine mercimekten yapilan ekmegi yiyebilirsiniz. Ben genelde glutensiz undan mayasiz lavas yapiyorum kendime ve onu yiyorum. Bu ikisininde tarifini internetten bulabilirsiniz. Vaktim yok ugrasamam diyorsaniz glutensiz ekmekler satiliyor ama her yerde bulmak zor ben bulamamistim hemde maliyeti de fazla oluyor.

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 22:43
Yumurta yiyince de agiz kokusu olusuyor besin alerjim olabilir mi belirtileri de var bende doktora gitmeliyim en dogrusu ama dediklerini de yapacagim çok tesekkür ederim çok bilgilendirici seyler yazmissin sagol

Mesaj Tarihi: 02-Subat-2021 Saat 22:48
Bir de senelerdir süren agiz kokum bunlari uygulayinca geçer mi ki hiç inanasim gelmiyor

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2021 Saat 00:31
baklagillerden yapilan unlari sakin yemeyin arkadaslar lektinin parcalanmasi icin iyice kaynatilmasi lazim ve bir gun onceden suda bekletilmesi lazim firinda pisirdiginz mercimegin icindeki lektine hic bir sey olmuyor hic bir sey cok tehlikeli bide her gun yerseniz glutenden daha tehlikeli duduklu tencerede bile lektinler anca kiriliyor ekmek yemeyin arkadaslar zor degil alisiyor insan zor geliyorsa karabugday ekmegi tarifleri var internette onlari izleyin yapin

-------------

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2021 Saat 00:33
yumurta koku yapmiyor aslinda koku yapan geniz akintin ve bademcigin 10 gun yap dediklerimi

-------------

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2021 Saat 09:03
Yapacagin bunlari bilgilendirecegim seni de peki sonuna kadar böyle mi devam edecem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat