Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Murat hocama soru

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2901
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 23:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Murat hocama soru
Mesajı Yazan: Efeefe
Konu: Murat hocama soru
Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 19:43
Arkadaslar biz niye kurtulamiyoruz diye bi düsüncem var hatta eminim.bu koku yapan bakteriler nedensehic bi röntgende görünmüyo.tip 1 olsun tip2 olsun,tip3 tip4.ben tip 1dim ve 20 senedir hep dis doktoru benim dislerimde o koku geleneu demisti cünkü röntgende cürük görünmüyodu.ama benim 2 arkali disimi hep temizlerken aralarini koku geliyodu.en son zorla cektirdim ve kokum gitmisti.zorla cektirmeseydim hala tip1 agoz kokum olucakti.ama bide tip4 oldum icin onuda haletmem lazim ve cok eminimki koku akcigerden geldini.ama yine o bakteri yada o apsemi ne röntgende görünmüyo.arkadaslar biz buyüzden kurtulamiyoruz.benim kokum akcigerden geldini biliyorum ama doktor diyoki röntgende bisey yok sagliklisiniz oyüzden tedavi etmiyor :(( normalde 6 haftalik antibiotik(climdamizin) yaziolar.akcigerde iltahabi yok ediyomus 6 haftada.ama nasil recetesiz antibiotik alicami bilmiorum.biz hepimiz sorunumuzu biliyoruz ama tedavisini bilmiyoruz.
Hocam sizde bana katiliyormusunuz? Bu koku eden bakteri röntgende görünmüyo

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 19:46
Efe, resimli konu diye bir konu açmistim oraya arka 20lik disimin fotografini koydum, alt taraflari biraz siyahimsi gibi görünüyor dis etim. Oraya dis ipi sokunca bazen koku geliyor ama dis ipiyle iyice temizleyince gidiyor o koku fakat agiz kokum gitmiyor

Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 19:51
Ozaman gitmiyosa problem baska yerde bence.cpnkü ben o aralari temizleyince agiz kokum geciyodu bi süreline

Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 19:59
Himm. Benim hiç geçmiyor malesef. Bogazimdan geliyor sanirim zaten bogazimda kötü bi tat var sürekli

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 21:10
Orjinalini yazan: Efeefe

neden bakteri röntgende görünmüyo

Hiç bir bakteri röntgende görünmez. Hiç bir röntgen hiç bir bakteriyi göstermez.

Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 21:32
Murat hocam, kokunun mide kaynakli olup olmadigini nasil anlariz. Agiz kokusu disinda ne gibi belirtiler verir

Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2021 Saat 22:20
Hocam ozaman hangi organ hasta oldunu nasil tespit edebiliriz?(tip4)agri yoksa ve bakteri görünmese?

Mesaj Tarihi: 17-Haziran-2021 Saat 07:27
Evet nasil bulacagiz. Aylarca ugrasip hiçbir sey bulamiyoruz. Sebep ne, nerden kaynakli ne biz bulabildik ne de doktorlar. Illaki bunun bir sebebi ve çözümü var

Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2021 Saat 21:31
Orjinalini yazan: nicksizz4

Murat hocam, kokunun mide kaynakli olup olmadigini nasil anlariz. Agiz kokusu disinda ne gibi belirtiler verir

Mide kaynakli (Tip 3) agiz kokusu yok denecek kadar azdir.
Bosuna arayip yorulmayin

Eger bir gün tip 3 agiz kokusu görürseniz ilk sikayet agiz kokusu olmayacaktir. Sahis siddetli ve dehsetli mide problemleri ile sürünüyor iken agiz kokusu da bulunur. Aramaya gerek kalmayacak kadar barizdir.

Halkimiz (ve hartta hekimlerimiz) mide sikayetleri ile agiz kokusu arasinda bosuna iliski ariyorlar.

Mesajı Yazan: Selen123
Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2021 Saat 21:52
Ewt hocam midesinde bir suru siknti olupta hic kokusu olmayan insanlar gördüm ayrica bu devirde beslenme tarzndan dolayi herkesin midesinde mutlaka bi problem var o zaman herkeste koku olmasi lazm

Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2021 Saat 22:29
Sag olun hocam. Haklisiniz. Mideyi eledik ozaman. Bir sebep elenmis oldu cok sag ol un. Eledikce isimiz kolaylasir umarim

Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2021 Saat 23:58
Hocam nefes kokusu icin (kabizlik ve sibo haric) check up yaptirirsam ozaman o kanteste görünmelimi hangi organ nefes kokuma sebep oldunu.yoksa bu yetmezmi? Yani tek tek hepsi röntgenlemi görünmeli

Mesajı Yazan: ali1111
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 00:33
Orjinalini yazan: aydinmur

Mide kaynakli (Tip 3) agiz kokusu yok denecek kadar azdir.
Bosuna arayip yorulmayin

Eger bir gün tip 3 agiz kokusu görürseniz ilk sikayet agiz kokusu olmayacaktir. Sahis siddetli ve dehsetli mide problemleri ile sürünüyor iken agiz kokusu da bulunur. Aramaya gerek kalmayacak kadar barizdir.

Halkimiz (ve hartta hekimlerimiz) mide sikayetleri ile agiz kokusu arasinda bosuna iliski ariyorlar.

Çok haklisiniz bence de öyle ayrica midedem olsa sürekli mi olur zaten çogumuzun midede öyle ciddi rahatsizliklari yok

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 12:48
Benim dislerim çok lekeleniyor bu koku sebebi mi sizce

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 15:39
Agiz bakimina dikkat etmene ragmen dislerin lekeniyorsa agiz hijyenini bozan bir durum vardir o da muhtemelen üst solunum yolu ile alakali bir sey aynisi bana da oluyor

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 18:25
Evet ya okadar çok dis firçaliyorum ki. Ama yine de sürekli tartar olusuyor. Mesela 1 gün firçalamayim o gün hemen tartar birikmeye basliyor. Kendim temizliyorum çok birikmedigi için ama. Sirf bu sebepten dis etlerimde bile çekilmeler oldu.

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 20:03

Hocam nefes kokusu icin (kabizlik ve sibo haric) check up yaptirirsam ozaman o kanteste görünmelimi hangi organ nefes kokuma sebep oldunu.yoksa bu yetmezmi? Yani tek tek hepsi röntgenlemi görünmeli

Röntgen sadece kemikleri veya hava/kalsiyum birikimini tespit edebilir.
Kan testlerinin sayisi 600 den fazladir. Hangi testi yaptirdiginiza bagli olarak biyokimya bilgisi verir.

Madem agiz kokusunun yüzde 90 dan fazlasi agizdan geliyor o halde neden agzinizdan baslamiyorsunuz?

Bize agiz bakiminizi nasil yaptiginizi detayli olarak anlatiniz. firça marka model firçalama süresi, sayisi, macun gargara hepsini anlatiniz. Bakalim kan testini düsünmemizi gerektirecek bi durumunuz varmiymis.

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2021 Saat 21:39
Orta sert dis firçasi kullaniyorum. Dis macunum parodontax suan, sensodyne de kullandim ipana da signal de. Pek farki yok birbiriyle. Sabah uyaninca, kahvaltidan sonra, öglen yemekten önce ve sonra, aksam yemekten önce ve sonra, yatarken firçaliyorum. Dis telim de var o yüzden de sik firçalamam gerekiyor ama ne kadar sik da firçalasam dis lekelenmelerim oluyor. 2 3 dk firçaliyorumm. Her firçalamamda dilimi de en arkasindan öne dogru firçalarim. Macunla dilimi firçalarken agzim balgam doluyor. Ne kadar firçalarsam firçalayim agzim bi türlü ferah olmuyor. Ayni zamanda Macunla dislerimi firçaladiktan sonra Bi de macunsuz su ile firçaliyorum macun kalintisi kalmasin diye. Ama yine de koku girmiyor agzim hiç ferah degil

Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2021 Saat 14:06
Aynen ben de balgam sikintisi çekiyorum firçalarken bogazimin arkasi balgam doluyor acaba bogazdaki bakteriler mi sebep oluyor

Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2021 Saat 14:16
Ben de anlamadim. Özellikle dis firçalarken uzun süre agzim açik kaldiginda balgam artiyor

Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2021 Saat 23:27
Hocam CRP (c-reaktif protein) degeri normal cikarsa ozaman tip4 de hangi organlari sebep olarak silebilirim?

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 22:16

Hocam CRP (c-reaktif protein) degeri normal cikarsa ozaman tip4 de hangi organlari sebep olarak silebilirim?

Çok ileri düzey bilgi soruyorsunuz.
Tip 4 agiz kokusuna sebep olma ihtimali olan düzeinelerce hastalik ile crp arasinda olasi iliski zayif ve yeterince özgün degildir. crp ye bakarakkarar verilemez.

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 23:33
Hocam ozamn hangi test sizce en uygundur? Ne öneririrsinih? Tip4 de hangi organ sebep oldunuuu bulamiyorum :( kabizlik degil, sibo degil.akcigerden süpeleniyordum ama oda degilmis.benim nefes kokum cok agir bi koku metrelerce gidiyo koku.kesintisiz.yemek yerken artigiyor.beden kokusuda var.dis fircalamakla 1 saniye bile koku gitmiyor.antibiotik kulaninca tek yatar pozisiyona gelince koku gidiyor.crp testi yaptim, check up yaptim ama hic bi sonuc yok.baska ne yapabilirim?

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 07:40
Crp kandaki enfeksiyon düzeyini gösteriyor. Tip4 sindirim problemi yle ilgili bi koku. Bu kandaki crp düzeyine etki eden bir durum degil.

Endoskopi yaptirmadiysan yaptirabilirsin.
Bagirsaklarinda problem olabilir, illa kabizlik sart degil.
Bazi besinlere karsi intoleransin olabilir. Örn laktoz intoleransi gibi.

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 13:48

Hocam ozamn hangi test sizce en uygundur? Ne öneririrsinih? Tip4 de hangi organ sebep oldunuuu bulamiyorum :( kabizlik degil, sibo degil.akcigerden süpeleniyordum ama oda degilmis.benim nefes kokum cok agir bi koku metrelerce gidiyo koku.kesintisiz.yemek yerken artigiyor.beden kokusuda var.dis fircalamakla 1 saniye bile koku gitmiyor.antibiotik kulaninca tek yatar pozisiyona gelince koku gidiyor.crp testi yaptim, check up yaptim ama hic bi sonuc yok.baska ne yapabilirim?

metrelerce kokuyu nasil algiliyorsun, gidiyorsa eger.

probiyotik kullaniyor musun. ayrica candida agiz kokusunu arastir. eger üst solunum ve agiz kaynakli degilse.

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 14:00
Bu metrelerce yayilan koku bana psikolojik gibi geliyor. Mesela ben de kendimi bulundugum ortama etrafima koku yayiyorum gibi düsünüyorum hep. Ama arkadasimla yarim metre mesafeden konusuyoruz koku almiyorum diyor hatta iyice yaklasip kokluyor koku almiyorum ben diyor simdiye kadar da hiç koku almadim diyor. Ama yine de ikna olmayip maskeyle bile birine yaklasinca konusmasam bile koku gidiyor saniyorum çünkü gerçekten psikolojik olarak böyle etkilendim ve engel olamiyorum bu düsünceme. Aklimda bütün gün koku yayiyorum fikri var. Yani bence böyle bi olay yok aslinda

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 21:26
Yok benimki neyaziki psikolojik degil.annem ve ablam bana söylüyolar koku oldunu ve herkez hep burnunu kapatiyo.metrelerce derken böyle 3 metre felan abartmadan gercekten.nefes kokusu agiz kokusudan daha agir bisey.koku daha fazladir.

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 21:28
Nicksizzz ama senin psikolojik oldunu düsünüyorum sen cünkü kendinden emin degilsin.bak srkadaslarin bile koku olmadini söylüyolar

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 21:55
Annem koku almiyorum dedi ama yanimda hep burnunu kapatiyor. Sadece cok yakin bi arkadasim var o söylüyor hiç koku almadim simdiye kadar diye. O yalan söylemez biliyorum ama. Annem de hep böyle eli agzinda konuluyor burnunu kapatiyor, insanlarla konusurken maskelerini tutuyorlar falan heralde diyorum koku yayiliyor. Neye inancami sasirdim bende

Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 22:40
Karsimda ki insanin agzi kokmamasina ragmen bende bazen istemsiz elimi maskeme götürüyorum burnumu tutuyorum refleks oluyo bu agzinin koktugu anlamini vermez annenin de dogru söylicegine eminim çünkü varsa söyler iyiligin için söyler.

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2021 Saat 23:26

Annem koku almiyorum dedi ama yanimda hep burnunu kapatiyor. Sadece cok yakin bi arkadasim var o söylüyor hiç koku almadim simdiye kadar diye. O yalan söylemez biliyorum ama. Annem de hep böyle eli agzinda konuluyor burnunu kapatiyor, insanlarla konusurken maskelerini tutuyorlar falan heralde diyorum koku yayiliyor. Neye inancami sasirdim bende

en temiz yöntem, bos duvara karsi konusmaktir. duvari üfleyin sekip hava size gelecektir,kontrol için filan bu yöntem deneyebilirsin. daha çok yöntem var tabi .

Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 07:57
Duvara karsi konusurken koku almiyorum ama mesela yüzümde maske takiliyken konusurken kokuyu bazen çok fazla aliyorum. Maske varken hohladigimda sürekli bi koku aliyorum

Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 14:18

Duvara karsi konusurken koku almiyorum ama mesela yüzümde maske takiliyken konusurken kokuyu bazen çok fazla aliyorum. Maske varken hohladigimda sürekli bi koku aliyorum

maske, kumas zaten kokulu bir sey.

Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 15:03
Agzimdan geliyor ama koku maskeden degil

Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2021 Saat 06:53
Hocam 1 hafta önce falan endoskopi oldum uzun süre hazimsizlik siskinlik sikayeti çekiyordum sonuçlarinda eroziv bulbit antral hiperemik gastropati ve ödem vardi ayrica midemden parçada aldilar onun sonucu çikmadi. Yukarda söyledigim rahatsizliklar nefes kokusu sebebi olabilir mi? Her zaman nefes kokusumun midemden veya bagirsagimdan geldigini düsünüyordum çünkü tek rahatsizlik hissetigim yer orasi. Akcigerlerimede baktirdim temiz kronik sinüslerim var ama rahatsizlik etmeyecek düzeyde. Bu nefes kokusunda sunu farkettim bende kronik kabizlik var en az 10 sene geçmistir. Nefes kokusu yavas yavas yükselmeye basladi ama en çok 10 gün lavaboya cikmadigim zamanda yükseldi ve bir daha inmedi ayrica bir ara kaplicaya gittik ordaki suyu içtim tadi kokusu yumurtaya benziyordu onu içtim ve nefesimin kokusunda ertesi gün degisti.hocam endoskopi sonucumdaki hastaliklar sebeb olurmu

Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2021 Saat 11:25
Hocam size 2 sorum var:

Nefes kokusu (tip4) kesinlikle kesintilimidir?yoksa baze sebebler kesintizisde olabilirmi?

Bende hem agiz kokusu(nefes kokusu) ve vucut kokusu var.ve kesintisiz.tek sekeri birakirsam ozaman vucut kokum kayipoluyo ama nefes kokum devan ediyo.bu neden öyle olabilie? Ve bu yinede tip4 mi oluyo

Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2021 Saat 22:07

Hocam size 2 sorum var:

Nefes kokusu (tip4) kesinlikle kesintilimidir?yoksa baze sebebler kesintizisde olabilirmi?

Bende hem agiz kokusu(nefes kokusu) ve vucut kokusu var.ve kesintisiz.tek sekeri birakirsam ozaman vucut kokum kayipoluyo ama nefes kokum devan ediyo.bu neden öyle olabilie? Ve bu yinede tip4 mi oluyo

Kisisel sorularin yanitlarini bilemem.
Hiç bir koku sekeri terk edince kaybolmaz.

Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2021 Saat 16:31
Murat hocam SMART CHROMA diye bir cihaz varmis, Istanbul acibademde kullaniliyormus agiz kokusunu tespit etmek icin. Bilginiz var mi bu cihaz hakkinda. Siz de kullaniyor musunuz

Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2021 Saat 21:30

Murat hocam SMART CHROMA diye bir cihaz varmis, Istanbul acibademde kullaniliyormus agiz kokusunu tespit etmek icin. Bilginiz var mi bu cihaz hakkinda. Siz de kullaniyor musunuz

chroma anahtar kelimesi ile forumda arama yaptiniz mi?
12 temmuzda konusulmus.
Bu makineyi begenmiyorum onaylamiyorum kullanmiyorum

Mesajı Yazan: Holmes
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2021 Saat 22:22
Hocam dis taslarimi temizlettim. temizlettigim günü takip eden günde kokum zerre azalmadi zaten gargaradan dolayi tip 1 olduguma eminim tamamen geçiriyor çünkü. Dil temizligimi vs yaptigimda da koku azaliyordu. Dis tasimi temizlettikten 1-2 gün sonra koku gitti fakat dil pasim duruyor hiç azalma olmadi suan da sabah koku az var sadece acaba böyle bisey mümkün mü anlayamadim. Koku psikolojik degil bu arada teyitlidir hocam baskasi tarafindan da. Tesekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat