Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş eti diplerinde beyazlık

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Ağızınız ve dişleriniz ile ilgili sorularınızı burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2908
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 18:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Diş eti diplerinde beyazlık
Mesajı Yazan: esmacetinkurt
Konu: Diş eti diplerinde beyazlık
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 07:33
Merhaba herkese dün de olmak üzere 1,5 gün herhangi bir ağız bakımı yapamadım işlerimden dolayı yoğundum sabah uyandığımda dişlerimi fırçalayacakken diş eti diplerimde beyaz çizgiler olduğunu gördüm bunun geniz akıntısı veya reflü ile bi ilgisi var mıdır?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 07:55
Bu beyazlıklar uzun süre kalınca diş taşı oluşturuyor. Bende de oluyor bazen fırçalasam bile oluyor. 1 gün fırçalamasam hemen taş oluşmaya başlıyor. Yani o beyazlıklar oluşuyor. Sebebi üst solunum yolundaki bozukluklar, geniz akıntısı olabiliyor evet. Ben de bilmiyordum ama burada öğrendim. Rahat nefes alamamak bile diş etini etkiliyormuş

Mesajı Yazan: esmacetinkurt
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 10:53
Teşekkür ederim yanıtladığın için nicksiz, o zaman bizim sorunumuz bunlardan dolayı oluyor değil mi ya bu sebeplerin üstüne gitmek gerekir

Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 12:34
Yani sanırım bunlardan dolayı diye düşünüyorum. Bende eskiden çok tartar vardı ve bu sebeple diş etlerim biraz çekildi. Arada boşluklar oluştu. Kücükken cok bakmıyordum dişlerime ailem de çok üstüne düşmemiş. 2 yıldır falan düzenli temizletiyorum hiç tartar oluşumuna izin vermedim ama işte sürekli fırçalasam bile o beyazlıklar oluşuyor yani sabahtan akşama kadar bile oluşabiliyor. Demekki ters giden bişeyler var cünkü ailemde herkesin dişleri sağlıklı ve hiçbiri diş fırçalamaz. Evde tek ben fırçalıyorum ona rağmen böyle..

Burnumdan sağlıklı nefes alamıyorum sebep bu olabilir, hatta ağız koku sebebi de bu cünkü geniz akıntısı yapıyor. Üstüne gitmek lazım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat