Arkadaşlar çözdüm..
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2950
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 00:03 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Arkadaşlar çözdüm..
Mesajı Yazan: nicksizz4
Konu: Arkadaşlar çözdüm..
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 12:39
Tepki aldığın zamanların farkında olmadıgın zamanları, neden sorduğun zamanlar yok denildiğini bunları nasıl kafanda bi yere oturttugunu cok merak ediyorum lütfen bunları yaz tedavi denemeyi beklemeden olur mu. Denedikten sonra işe yarayıp yaramadığını yazarsın hepimiz sana umut bağladık şuan..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: SİFAARIYORUM
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 13:20
Bu nasıl bir çözüm peki ilaç mı doğal bie şey mi çünkü her ilaç herkese aynı olmaz ve yanındaki yan etkileri cabası
|
Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 13:34
Aynen bende çok merak ediyorum
|
Mesajı Yazan: Diloy
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 14:24
Bizim sorunumuz kbb. Hiç ciğere böbreğe dalağa bakmayın çünkü genize sıvı ya kulaktan dolar ya burundan. O anaeorob bakteri bu ikisinden birinde.
Benim şuan durumum çok ağır daha önce flagyl kullandım işe yaradı ameliyattan önce çünkü bağırsamda da o bakteri vardı beni o dönem aşırı kokutan oydu nefes kokusuydu. Bu bakteriyi bağırsağımda yakın zamanda enfeksiyon yapmıştı çünkü o kadar ağırlaşmamıştım hayatımın hiç bir döneminde. Bu anaerob bakterinin ilacı bağırsaklar için flagyl (metronidazol) kbb için klindamisin. O yüzden şuan flagyl işe yaramıyor çünkü bağırsaklarım temiz.
12 yaşında o şeffaf yapış geniz akıntımın başladığı, sabahları ağzımın kokmaya başladığı günü hatırlıyorum. Burnuma bu bakteri yerleşmişti ama aktifliği azdı bu bakteri yıllarca bende sadece sabahları aktif oldu gün içinde olmuyordu ama yıllar geçtikçe burnuma bir şey oldu (alerji ve deviasyon) yavaş yavaş aktifliği arttı ama o olduğum deviasyon sinüzit ameliyat büyük darbe oldu. Çok daha aktif oldu çünkü bu anaerob bakteri travma sonucu oluşabilen bir şeymiş. Ameliyatı oldum bu da dokulara travma demek o lanet bakteri aktifliğini arttırdı. Sümkürdüğünüzde burnunuzun derininden bir koku hissediyor musunuz? İşte bu o bakteri. Buruna yerleşmiş bu bakteri ağızı geniz akıntısı yaparak kokutuyor. Sabahları uyanıyorum sıfır koku ama konuşup yemek yedikten sonra aşırı artıyor. Çünkü ağlamak konuşmak yemek içmek geniz akıntısı yapar ve stres, stres de geniz akıntısı yapar. Dışarıda niye bi cafede arkadaşlarınızla otururken tepki alıyorsunuz da evde yok diyorlar? Çünkü dışarıda arkadaşlarımızla buluşunca sürekli bi konuşma halindeyiz kafeye gidilir bir şey yenir içilir ve stres de yaşarız acaba kokacakmıyız diye al sana combo geniz akıntısı sürekli akıyor ve stres bu bakterinin aktifliğini etkilediği için kokuyoruz. Bu forumdan bi arkadaş drun karşısında ağladığında bıktım bu durumdan diye dr kokuyu aldım demiş. Çünkü hem stresli hem ağlıyor bakteri aktif oldu ağladığı için genzine aktı. Ben mesela geçen gün ağlamıştım bi sebepten bu kadar ağırlaşmamış iyileştiğimi sandığım zamanlar karşımdaki elini ağzına koyar gibi yapıp burnunu kapamıştı. İşte hem stres hem geniz akıntısı. Arkadaşıma ne zaman sorsam yok diyordu çünkü onun yanında o kadar rahattım ki stres olmadığı için bakteri aktif olmuyordu. Psikolojik aşamadığımı sanıyordum ama hayır aldığım sosyal tepkiler hepsi doğruydu. Geriye bakınca hatırlıyorum her aldığım tepkide hem konuşup hem bir şeyler yiyip içiyordum insanlar kafasını çevirip burnunu tutuyordu eve gelince anneme soruyordum yok diyodu çünkü stres yok o an. İyileştiğimi sandıktan sonra tekrar hasta oldum ve artık inanılmaz boyutta bunu farketmem 3-5 günümü aldı. Durduğum yerde burnum akınca kokuyordum artık ki zaten sağ taraf hep akıyor genzim aşırı doluyor. Şuan bir odada uzun süre geçirsem odayı kokuturum eminimki. Bazıları geniz akıntısına yemek artığı birikince koku yapıyor diyor hayır alakası yok direk o akıntı kokulu.
Bu bakterinin herkeste aktifliği farklı kimini daha sık aralıklarla daha yoğun kokutuyor kimini uzun aralıklarla az az. Ben şuan en üst seviyede yaşıyorum o yüzden analiz etmek daha kolay oldu
3 gündür bin kere test ettirdim sağ burnum sol burnum ağzım. En fazla hep sağ tarafta var orası hep ıslak ve akıyor sol burnum en fazla 2 oluyor ama genelde 0. Bunun ağzıma yansıması her an değişiyor uyanıyorum sıfır çünkü burnum kuru ve genzime akıntı birikmemiş yatar pozisyonda, yemek ye 10, burnun akınca 10, burundan anlık birinkiti gelip sümkürüp test ettirdiğimde 15 dklık 0 seviye. Yani herşey o akıntıya ve akıntıdaki bakterinin aktifliğiyle alakalı. Bir an var bir an az bir an yok.
Nicksizz4 aldığın sosyal tepkilerin hepsi doğru psikolojik değilsin şuan iyiyim diyorsun sadece bu dönem aktifliği azaldı. İnception arkadaşım murat hocaya gitmiş psikolojik teşhisi konmuş ama dışarıda defalarca tepki almış. Murat hocanın yanındayken büyük ihtimal stresi yoktu ve genizi dolduracak şeyler yapmadı. O bakteri o an aktif değildi yani.
Burada biri yazmıştı antidepresanla kokum gitti diye çünkü bu bakteri stresle aktifleşiyor.
Ben sağ taraftaki sinüslerde bu bakterinin biriktiğini düşünüyorum bende, aynı zamanda kulakta da olabilir. Hatta bunu da biri yazmış 20 yıl sonra kulak iltihabı damlası kullanıp iyileşmiş. Şimdi yapacağım şey şu sinüslerimi temizlemek için acı kavun siparişi verdim biri daha yazmıştı hatta denizde takla attım iyileştim bu şekilde sinüslerindeki o bakteriyi temizledi. Ayrıca antibiyotikli kulak damlası kullanıcam bunlar işe yaramazsa antidepresana başlıycam gelişmelerden haberdar edicem sizi. O genizdeki yapış akıntı bitmediyse hala hastasınız.
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 16:59
Bende geniz akıntısı var. Ama burnumdan sümkürünce burnumda koku hissetmiyorum. Ama bende şöyle bişey var burnumu cok şiddetli sümkürünce kulağımın içinden bişeyler böyle hareket ediyo gibi. Sanki burnumdaki o mukus kulağımdan geliyo gibi kulaklarım çınlıyor. Aranızda böyle olan var mı.
Bir de benim sabah uyanınca koku yoğun oluyor, bir şeyler yiyince bastırıyor kokuyu. Yemek yeyince kokum artmıyor
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 17:07
Nicksizz4 burun kulak olayı bendede aynı. Evet geniz akintisinin aslında olabileceğini hepimiz söylüyorduk ama nasıl kurtulacaz bilmiyorum diloy deneyimlerini bizlede paylaşırsan çok iyi olur bende antidepresan tarzı ilaç kullanicam sanırım bunun için doktora gitmeyi düşünüyorum bununla geçen kişiler beni çok umutlandirdi
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 17:30
Kulaktan mı akıntı oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulağımın içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulağımda çınlıyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye
|
Mesajı Yazan: I feel ıt comın
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 17:46
Bence çok farklı yaklaşımları bırakmak gerek bakın sorun akıntı ise bunun sebepleri çok açıktır kapalı bir burun, sinüzit, ya da birçok şeye alerjiniz vardır yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmalı. Diloy birşey sormak istiyorum burun ameliyatı olmuşsun sanırım estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birşey dendi mi dr tarafından çünkü sağlıklı bir burun bu işin çözümünün büyük bir kısmını oluşturuyor diye düşünüyorum. Geçmiş olsun hepimize
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 18:58
Orjinalini yazan: I feel ıt comın
Bence çok farklı yaklaşımları bırakmak gerek bakın sorun akıntı ise bunun sebepleri çok açıktır kapalı bir burun, sinüzit, ya da birçok şeye alerjiniz vardır yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmalı. Diloy birşey sormak istiyorum burun ameliyatı olmuşsun sanırım estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birşey dendi mi dr tarafından çünkü sağlıklı bir burun bu işin çözümünün büyük bir kısmını oluşturuyor diye düşünüyorum. Geçmiş olsun hepimize |
Deneyimlediklerimi insanların deneyimlerini söylüyorum tahmin değil bunlar yaşananlar. Stres vs etkili değil diyorsun o zaman yanında rahat olduğum bu durumumu bilen arkadaşım niye kokuyu almıyordu? Forumdan bi arkadaşla buluştuk aynı şehirdeniz o da diyor eşi annesi babası yok diyor ama işte arkadaş ortamında tepki alıyor sürekli. Bi dra gittim diyor ama o gün çok rahattım dr ağzının içini burnunu dklarca muayene etmiş ben senden koku almadım demiş ama başka bi dra gittiğinde bıktım artık diye ağlarken dr te masasından kokuyu almış. İnception nickli üye yakın zamanda murat hocaya gitmiş tip 5 demiş hoca şoka girdim diyor defalarca açıkça çevresinden söylemişler ağzın kokuyor diye. Stresi bu kadar küçümseme stresin insan vücuduna etkilerini anlatan bir çok bilimsel kaynak var. Benim burnum tamamen açık nefes genzime kadar gidiyor hissediyorum deviasyon ve konka beraber oldum ama o ameliyattan sonra her sümkürdüğümde derinden kokuyu hissediyordum burnumda. Tekrar grip olunca o bakteri iyice coştu şuan baya yüksek. Ama anlık yine sıfırlanıyor yarım saat sonra aşırı bi koku yayılıyor. Stress sadece sebebi bu durumun demiyorum. Geniz akıntısı yapan sebeplerden biri stres. Onun dışında yemek içmek konuşmak bunları yaptıkça genizden akıyor. Ben çok farklı yaklaşmıyorum benim durumumu yaşayan varsa kesinlikle sebep o bakteri burnun açık kapalı farketmiyor buruna travma olunca ölen hücrelerde o bakteri enfeksiyon yapıyor. Benim için travma ameliyat oldu. Diyabetle de alakalı olabiliyormuş. İnsanlar dr dr dolaşıyor sorun kbb ya da bağırsak. Mide karaciğer falan değil. Herkes deneyimlerini paylaştıkça daha net çözülecek herşey. Yarın deneyeceğim acı kavunu yazarım bakalım bu dediklerim doğrumu..
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 19:34
Anladım umarım iyileşiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlaştırmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri şişliği ve bundan dolayı burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birşey kendimden biliyorum. Mesela şunu deneyebilirsin daha özgüvenli şekilde iletişim kur bakalım aynı tepkileri alıyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek başına hastalık yaptığını söylüyorsan çözümü hiçbir şey. Ama boğazıma akıntı var ve stresli olduğum zaman artıyor diyorsan stresli olan tek bir kişinin bile ağzının kokmadığını görmedim herkes o sırada ağzı, boğazı kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yaşadığımız bundan farklı affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, ağlamazsam kokmaz o zaman bunları yapmamalıyım demek çözüm falan değil bizde o iltihabın bir sebebi olmalı onlarda şuanki güncel tıp'a göre sinüzit, burun tıkanıklığı-enfeksiyonu ve alerji ile açıklanabilir bu üçünün etkileşimi ile olan birşeyden kaynaklanıyordur. Ben de yardımcı olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yarıştırmak değilim amacım.
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 20:31
Kesinlikle sorun dediğin gibi KBB ve bağırsak..
Çünkü ben magnezyum sülfat ile tamamen bağırsak temizliği yapibca koku gidiyordu ama yeme içmeye başlayınca geliyordu.
İksiri şifa adında bir yıllık mayalamma ile hazırlanan bir sarımsak kürü var ve onunla birlikte burun ve boğaz spreyi gönderiyorlar.
Mide bağırsak için uduhindi, iksiri şifa burnum ve boğazım için de sprey kullandım.
Ve burnumdan sumkurunce nasıl iltihap atıyor anlatamam bununla birlikte dildeki pas gidiyor. Yani dil pası içerden akan geniz akıntısı sebebiyle oluyor.
Birde boğazdan mideye akan geniz akıntısı tabiki midede de soruna sebep oluyor ve o iltihap hiç bitmiyor.
İltihabı hem kbbden hem iç organlarfan birlikte düzenli bir şekilde kurutursak Allah'ın izniyle sorun çözülür.
Dediğim gibi burnu iyice temizleyince fark ediyor ama devam etmek lazım. Çünkü ben günde üç kere kullanıyorum normalde burnum tıkalı. Sprey kullanmayinca koku geliyor.
Burnu temizleyince temizleniyor.
Bunun hiçbir yan etkisi yok.
Araştırabilirsiniz.iksiri şifa Ramazan batmaz yazın çıkıyor
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 20:49
Orjinalini yazan: nicksizz4
Kulaktan mı akıntı oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulağımın içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulağımda çınlıyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye |
Aynnen seninle aynı durumdayım bazen çok yoğun oluyor kulağımda ileri geri birşey gidiyo sumkururken
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 20:54
Diloy acı kavunu aman çok dikkatli kullan nolur çok tehlikeli bir ürün iyice araştır
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 21:06
Lütfen böyle ne idüğü belirsiz şeyler paylaşmayın ya iksiri şifa ne ya bişey sandım sitesine baktım hep hacı hoca kandırma safsataları. Reklam gibi duruyor yazdıkların k. Bakma belki yardımcı olmak istiyorsun ama öyle görünüyor. Böyle iksir miksir hikaye. Dr. Murat hocanın da tasvip edeceğini düşünmüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 21:30
Ben 10 yıl kadar mide ilaçları da ictim antibiyotikler.
Özellikle dediğim burun spreyi çok rahatlatti 25 lira bir şey reklam yapmıyorum kesinlikle bende burda çare arayanlardan biriyim. Aldığım yerde insanlar nasıl nedir bilemem ben ürüne bakıyorum
Burda ilaç ismi dahi veriliyor ki ilaç kişiye özel doktor yazar.
Çok ağır antibiyotikler de kullandığım için onu da denedim
.
Elbette ki tercih meselesi
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2021 Saat 21:32
Sarımsak limon kürü bu dediğim
Ama uzun zaman fermente ediliyor.
Ekstra bir şey değil
|
Mesaj Tarihi: 03-Kasım-2021 Saat 12:33
Anladım umarım iyileşiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlaştırmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri şişliği ve bundan dolayı burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birşey kendimden biliyorum. Mesela şunu deneyebilirsin daha özgüvenli şekilde iletişim kur bakalım aynı tepkileri alıyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek başına hastalık yaptığını söylüyorsan çözümü hiçbir şey. Ama boğazıma akıntı var ve stresli olduğum zaman artıyor diyorsan stresli olan tek bir kişinin bile ağzının kokmadığını görmedim herkes o sırada ağzı, boğazı kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yaşadığımız bundan farklı affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, ağlamazsam kokmaz o zaman bunları yapmamalıyım demek çözüm falan değil bizde o iltihabın bir sebebi olmalı onlarda şuanki güncel tıp'a göre sinüzit, burun tıkanıklığı-enfeksiyonu ve alerji ile açıklanabilir bu üçünün etkileşimi ile olan birşeyden kaynaklanıyordur. Ben de yardımcı olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yarıştırmak değilim amacım.
|
Anlamanıdız beni.Stresten uzak durun koku olmasın demiyorum. Çözdüğüm nokta şu: evdekiler yok derken neden dışarıda aşırı tepki alıyoruz? Çünkü bu anaerob bakterinin kokusunu arttıran şeylerin başında stres geliyor. Onun dışında yeme içme konuşma vs. Stresi bırakın kurtulun diye çözüm sunmuyorum zaten. Şunu diyorum flagyl kullandınız işe yaramıyor sorun kbb, kullandınız ve yarıyor sorun bağırsak. Çözümü bu kadar basit. Bağırsaktaki bakteri için ben nasıl iyileştim flagyl colidur probiyotik. Benim aslında ameliyat olmama gerek yoktu o bir travma sebebi oldu ölen hücreler oldu burnumun sağ tarafı anatomik yapısından havayı tam gezdiremiyor içerde oksijen gitmeyince bakteri ölmüyor çünkü oksijensiz ortamda yaşıyor bu bakteri. Dediğin gibi herkes stresli çoğunun burun eğriliği sinüziti var ama işte onlar bizim gibi travma yaşamamışlar bu bakteriyi enfekte edecek o yüzden kokmuyorlar. Bu bakteriyi yok etmenin yolu acı kavun olduğunu düşünüyorum. Test edince haber vericem.
|
Mesaj Tarihi: 03-Kasım-2021 Saat 13:01
Diloy umarım çok iyi sonuçlar alırsın lütfen deneyimlerini paylasmaya devam et. Takipteyiz.
|
Mesaj Tarihi: 03-Kasım-2021 Saat 19:05
Acı kavun ise yarayacağını kesinlikle düşünüyorum eğer güvenilir kaliteli bir yerden aldıysan.
Çünkü çok duydum ama sıra daha ona gelmedi kullanmak icin
|
Mesaj Tarihi: 03-Kasım-2021 Saat 22:27
Diloy naptın denedinmi acı kavunu nasılsın?
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 06:30
Vee yeni tespitlerim var.
Maske, kbb kaynaklı kokuyu artırıyor sakız çiğnemek de arttırıyor sigara içmek de. Çift çift maskeleri takıyorsunuz ya aslında daha çok koku yayıyorsunuz. Bizim sorunumuz oksijenin az gitmesi olduğu için maske sigara yorulmak vs oksijeni daha da azaltıyor ve kokuyu arttırıyor. Sakız çiğnediğinizde de genziniz ve burnunuz hep hareket halinde bu da o kokulu akıntının genizden ve burundan akıp yayılması demek. Yani dışarıda neden kokuyoruz da evde almıyolar sebeplerinden birkaçı.
Peki bizde neden oksijenin ulaşmadığı yerler var sinüslerimizde? Anatomik bozukluk yani burun kanal darlığı. O darlıktan dolayı da oksijen gitmeyen bi bölge oluşuyor ve burundan akması gereken mukus genize gidiyor. Yani burundaki her koku otomatik bizim ağzımızda da olacak yapımız bu. Nasıl enfekte olduk? Benimki ameliyat kaynaklı sizinkini kokunuzun başladığı dönemi iyice düşünerek bulabilirsiniz.
Mesela biri maske taktım kokum başladı yazmıştı. Maskeyle oksijeni yeterince dolaştıramadı sinüslerinde burun darlığından dolayı anaerobik bakteri de uygun ortam oluşunca bi sebeple enfekte oldu. Biri de şöyle bir şey yazmıştı cımbızla burnunun belli bi bölgesini açtırınca kokusu gidiyormuş.. Ufak parçaları birleştirince yapboz tamamlanıyor..
Acı kavunu uyguladım boğazım çok tahriş oldu genzime akıyor genel olarak sağ burnumdan yani orası enfekte burun. Her akıntı olduğunda diğer burnumu kapatıp enfekte burnumdan derin nefes alıp ağzımdan veriyorum.
Gönderen kişi hazır dozajlı ve kullanma talimatlı şırıngada gönderiyor isteyen olursa link koyarım. Şuan 1 seviyesinde burnum ve ağızım. Sol tarafta zaten problem yok. Yarın doktora gidicem ve ortası delikli olan tamponlardan taktırıcam enfeksiyonu kesinlikle yenicem. Burun kanalı darlığı ameliyatı diye bir şey var ama bu tamponlarla yenersem olmayı düşünmem.
Peki ben bunu nasıl çözdüm? Herkesin bunca yıllık problemini 3 günde?
Sağ beyin sol beyin diye bir şey var
Soldan nefes alırsanız sağ beyin, sağdan nefes alırsanız sol beyin çalışır.
Sağ beyin duygusal, hayal gücü yüksek görsel ve işitsel çalışan
Sol beyin ise matematik zekası, analitik düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurabilme vs
Yani sol beyin zeka, sağ beyin duygusal. Benim darlık sağda olduğu için hep sol burun baskındı ve bu yüzden hep sağ beynim aktifti. Yani duygusal. Her zaman ortalama altı bi öğrencilik hayatım ve sosyal hayatım oldu diyebilirim.
Bu nefes egzersine 3 gün önce başladım solu kapatıp sağdan derin derin 5 dk boyunca nefes aldım inanın bunu her yaptığımda kendimi dalmış düşünürken buluyordum ve her seferinde bir şeyleri daha yerine oturttum kafamda. İnanın uydurmuyorum bu durumu araştırın ve kendi üzerinizde test edin hangi burnunuzda darlık var..
Şimdi anlıyorum benim ilk kokum 12 yaşında başladığında aslında bu bakteri yoktu sinüzit vardı sadece ve bende kanal darlığı olduğu için o sinüs akıntıları genzime akıyordu o iltihap sabahları genizde biriktiği için koku yapıyordu ve faranjit ve gastrit vs..
Geçenlerde bi haber okudum bir adam burnundaki aşırı kokudan dr gidiyor ve tomografide bi cisim görünüyor meğer küçükken burnuna bi oyuncak parçası kaçmış o enfeksiyon olup kötü kokular yapmış ama ağız kokusu yokmuş. Okuyunca dedim yahu nasıl ağız kokusu olmaz ki? Çünkü onda kanal darlığı yok bu kadar basit.
Şimdi yapmanız gereken şey darlık ve enfeksiyon hangi burunda bunu anlamak. Anlamak için bir tarafı kapatın ağzını açın diğer taraftan derince sümkürün ağzınızın ve burnunuzun içinde o çirkin kokuyu hissedeceksiniz.
Enfekte tarafı havalandırmak için nefes egzersizi ya da tampon ve enfeksiyonu temizlemek için acı kavun ya da antibiyotik bu kısımlardan emin değilim deneyip görücez..
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 08:32
Evet söylediklerin cok mantıklı benim yasadiklarimda birebir anlatmışsın umarım acı kavun fayda verir kullanıldığı zaman yoğun, kıvamlı ve sarı renkli bir akinti oluyormuş galiba 2-3 gün boyunca eğer gerektiği şekilde kullanılırsa sinüziti ortadan kaldırıyormus doğal olarak bakteride yok oluyo ama tehlikesinden dolayı çok tavsiye etmiyorlar deneyimlerini bizimle paylaşmaya devam et lütfen eğer sende etkili olursa bende kullanicam sorunlarımız birebir aynı cunku
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 10:41
Ben geçen sene Ekim ayının başında kedi aldım. Ekim ayının sonunda da diş teli taktırdım. Kokum Aralık ayı gibi başladı. Yani ondan öncesi normal ağız kokusuydu diş taşı temizletince geçiyordu. Aralık ayından sonra diş temizliği de geçirmedi kokuyu ve zamanla artarak sürekli değişen kalıcı bi koku oldu. Sebebi maske mi, kedi mi, Diş teli mi bilmiyorum. Ama ben be zaman kokunun üzerine düşüp doktor doktor gezmeye başladım, ozaman arttı kokum. O günden beri böyle. Keşke üzerine düşmeseydim diyorum
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 11:45
Melina sorunun ne olduğunu bulmak en büyük adım mutlaka yenicem. 2 aydır böyle yaşamak çok acı lanet ediyorum o ameliyatı olduğuma. Geriye dönüp bakınca ne kadar tepki almışım.. Kare kare beynimde canlanıyor insanların benden kaçışları anlamlandıramadığım anların yerine oturması vs. En olmadı kanal darlığı ameliyatı olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..
Nicksizz4 diş etlerine de yerleşiyor bu bakteri senin burnunda olduğuna eminmiyiz? Lütfen söylediğimi dener misin bir tarafı kapat diğerinden sümkür kokuyu alacak mısın?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava alması. Bu arkadaşımla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama dışarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artık hiç bir şekilde stresle alakalı değildi sürekli 3 seviyesinde stres anında maskede yorulmuşsam havasız alandaysam yemek yemişsem vs 10 du. Şuan uyguladığımdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altında, yeme içme vs ortaya çıkan kokuyla yaşamak mümkün değil.
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 11:47
Gerçekten stres ve hareket kokuyu bende tavan yaptiriyo diloydan haber bekliyorum ondaki gelişmelere göre acı kavun deneyecem zaten ilk fırsatta psikologa gidip antidepresan da isticem onunda etkili olabilecegini düşünüyorum çünkü bu aralar işten dolayı stresin vardı iki gündür yine artti hemde çok fena. Aslında sadece antidepresan almak için uyduruk bir sebepten gidecektim ama gidip durumumu anlaticam belki gerçekten antidepresanlar şikayete uygun verilirse iyi gelebilir çok kişi duydum antidepresan içince kokusu kesilen
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 11:51
Orjinalini yazan: Diloy
Melina sorunun ne olduğunu bulmak en büyük adım mutlaka yenicem. 2 aydır böyle yaşamak çok acı lanet ediyorum o ameliyatı olduğuma. Geriye dönüp bakınca ne kadar tepki almışım.. Kare kare beynimde canlanıyor insanların benden kaçışları anlamlandıramadığım anların yerine oturması vs. En olmadı kanal darlığı ameliyatı olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..
Nicksizz4 diş etlerine de yerleşiyor bu bakteri senin burnunda olduğuna eminmiyiz? Lütfen söylediğimi dener misin bir tarafı kapat diğerinden sümkür kokuyu alacak mısın?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava alması. Bu arkadaşımla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama dışarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artık hiç bir şekilde stresle alakalı değildi sürekli 3 seviyesinde stres anında maskede yorulmuşsam havasız alandaysam yemek yemişsem vs 10 du. Şuan uyguladığımdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altında, yeme içme vs ortaya çıkan kokuyla yaşamak mümkün değil. |
Diloy çok sevindim demekki gerçekten acı kavun etkili lütfen gün ve gün bizimle koku durumunu paylas çok umutlandim senden dolayı. Birde sana birkaç birşey soracaktım sende ağız kuruluğu boğaz kurulugu oluyormuydu yada ağız yanması filan. Bende geniz akintisina ek olarak bunlarda var özellikle koku tavan yapınca ağzım o kadar hapis yapış oluyoki açmakta bile zorlaniyorum
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 12:33
Şuan grip gibiyim boğazım fena vücudumda kırıklık var. Bugün dra gitmeyi düşünüyordum tampon için ve kanal darlığı ameliyatını da sorayım ama yarın gidicem şu boğazım geçsin en azından.
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 13:01
Diloy kokuyu boğazımdan geliyor gibi hissediyorum. Burnumdan sümkürünce koku gelmiyor.
Arkadaşlar sabah öğlene kadar işteydim. Bikaç kişi ben konuşurken maskesini tutmaya başını çevirmeye başladı. Hastanede calısıyorum. Öğlen koşa koşa arkadaşımın yanına gittim nolur bi kontrol et zor dayandım mahvoldum bugün herkes böyle yaptı cok kötüyüm dedim. Saçmalama koku yok ki onlar covitten dolayı başlarını çeviriyorlar ben konuşurken de hepsi ağzını kapatıyo yüzüme bakmıyo gerçekten koku yok inan bana dedi. Cok bunaldım
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 15:44
Bizim de boğazımızdam geliyor o koku + olarak burundan. Genize akıyor çünkü burun akıntısı. Konu yine burun yani.
Hastanede çalışıyormuşsun bi tomografi falan çektirsene darlık sinüzit vs ne çıkacak ya da çektirdiysen nasıl çıktı sonuç söyler misin? Aynı belirtileri yaşamadığımız için seninki hakkında bir şey diyemiyorum belki seninki gerçekten farenjit kaynaklıdır. Flagyl işe yarıyor mu sende?
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 16:05
Çok tomografi çektirdim. Konka bülloza diye bi teşhis kondu. Burunda yapısal bi bozuklukmuş içi hava dolmuş o yüzden aldıgım nefes ileride gidemiyormuş. Ama müdahale riskli demişti doktor. Ankaraya iyi bi doktora gözük falan demişti
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 17:04
Tamam işte nefes sinüsleri havalandıramıyor yapısal bozukluktan bi sebepten de enfekte olunca o havasız bölge o bakteri iyileşmiyor işte. Aynı sorun büyük ihtimalle. İnan bana da aynısı defalarca oldu tepki alıyordum yarım saat sonra soruyordum yok cevabı alıyordum. Stres çok çok etkili inan. Ve maske takılıyken koku artıyor o yüzden dışarıda daha çok tepki alıyoruz. Şunu tekrar denermisin işaret parmağınla burnunu kapat ağzını açık tut lavaboda kuvvetlice sümkür. Sonra diğer tarafı da dene dikkatlice yap bakalım hissedecek misin kokuyu. O koku burnun ve ağızın içinde hissediliyor direk buruna dışarıdan gelen bi koku değil.
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 17:12
Arkadaşlar peki sizde boğaz kuruluğu ve ağız kuruluğu varmı benim herzaman ağzım yapış yapış ve dudaklarımın kenarı yaniyo
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 17:52
Kuruluk yok ama hep bi yoğunluk hissediyorum. Çok merak ediyorum diğer insanlar ağzını nasıl hissediyor. En cok bunu merak ediyorum. Ferah bi ağızları mı var hep gün içinde. Ben hiç ferah hissedemiyorum hep bi yoğunluk var ağzımda
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 19:09
Ağız kokunun geçtiği birkaç günlük kısa bir dönem olmuştu o zaman ben tadına varmıştım o hissin agzim sürekli ıslaktı sanki şeker tadı vardı çok yumuşak ne yersem yiyim kokusu kalmiyodu insanların karsina geçip konuşmak dünyanın en güzel hisseydi benim için ama tabi çok uzun surmedi
|
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2021 Saat 21:16
Akşam arkadaşıma tekrar kontrol ettirdim zaten beraber yaşıyoruz sürekli test halinde. Akşam biraz koku alıyorum ama sadece ağzının içine girince paslı demir kokusu gibi dedi. Konuşurken karşında dururken gelmiyo ağzının içine burnumu sokunca geliyo cok uzun zamandır ağzının içine girince bile koku almıyordum suan eaz var dedi
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 11:27
Diloy bugün nasıl hissediyorsun değişimler varmı koku durumu nedir
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 12:21
Acı kavunla baya akıntı çıktı koku da azaldı baya en fazla 3e çıkıyor. Bugün tomografi çektirdim sinüsler tam boşalmamış kullanıcam tekrar tekrar boşalana kadar. Ama sorun kesin sinüslerin içindeki o bakterili sıvı bu artık kesinleşti. Dra durumumu anlattım bi röntgen bi tomografi çektirdi sinüzit diyo ilaç yazıcam dedi. Dedim dr bey kaç aydır kullanmadığım ilaç kalmadı bu antibiyotikle geçmiyor sinüs iltihabı kokusu değil vs dr azarladı tersledi 40 yıllık hekimim İnternetten okuduklarınla bana geliyosun vs daha çok bozdu moralimi yapısal bi sorun var dedim solda koku yok sağda var demek ki sinüzit değil başka bir sebep var dedim. Ukala ukala senle uğraşamam der gibi başka dr çağırdı ben de atar gider yaptım ağladım bıktım artık dedim antibiyotik ilaç bi işe yaramıyor antibiyotik kullanmaktan vücudum harap oldu dedim. Diyorum sağdan sümküremiyorum oradan hep genzime alıyor bir sıkıntı var işte yok tomografide görünmüyor diyolar. Ağlaya ağlaya çıktım lanet olsun bunların doktorluğuna. Profesörden randevu aldım bugün için. 2-3 kez daha acı kavun yapıcam bakalım çözücem bi şekilde ya geçecek ya geçecek..
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 19:54
Bana tenimin güzel koktuğunu söylüyor erkek arkadaşım. Eskiden dışkı problemim vardı ama probiyotiğe başladığımdan beri düzeldi. Dışkı kokusu aşırıysa bağırsakta bakteri artışıyla falan alakalı.
Test edebileceği biri olanlar denesene şu dediğimi aslında sorunun kaynağı daralcak.
Sağ burnu ayrı sol burnu ayrı nefes verip test etsinler birinde var birinde yoksa sizde de sorun kbb.
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 20:00
Probiyotik şart oldu ya bağırsak problemim de var beni mide de kbbde.
Yorucu ama bir gün koku da pes etmeli gitmeli bu diyarlardan.
Acı kavun yağı nerden aldın el yapımı mi ne kadar fiyatı
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 20:01
Erkek arkadaşından tepki alıyor musun
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 20:10
http://Ecballium.com bu siteye göz atabilirsin. Ya kokuyorum diye ters hareket laf söz yapmıyor. Saat başı soruyorum kaç şuan koku seviyesi diye. Bugün dedi psikolojim bozuldu artık burnumda hissediyorum hep o kokuyu 😔
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 20:13
Sordukca hatırlar aslında alışınca rahatsız olmaz aynen evdekiler gibi. Sende üstüne düşme tedavine bak.
Siteye bakıyorum
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 21:12
Gerçekten biz kendimizden bikmisken karşımızdakileri de istemeden biktiriyoruz önceden kardeşime sorardım bıktı benden şimdi kendi kendimle başbaşayim umarım çaresini buluruz artık çok yoruldum ve iyi değilim diloyum durumu bana biraz olsun umut veriyo biz bıkmış haldeyken bize bir enerji verdi yeni birşeyler önererek takipteyim
|
Mesajı Yazan: İnception
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 21:27
Diloy azmine hayran kaldım benim hakkımda söylediklerin doğru. Son 1 haftadır ne yapacağımı şaşırdım elimde bişey kalmadı çünkü. En başa döndüm sanki. 21yy da bana göre basit bir sorunun bizi bu kadar uğraştırması çoğu doktorun bilgi becerisi olmaması bizi kendi arayış içine girmemizi sağlıyor. Allah herkesin yardımcı olsun.
|
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2021 Saat 23:43
Az önce burnuma damla damlatıp sumkurdum. Kötü kokulu sümük çıktı afedersiniz.
Bu herkesin böyle mi
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 00:54
Evet Şifaarıyorum bende de iyileştiğimi sandığım dönem tekrar grip olunca kocaman iğrenç kokulu bir şey çıkmıştı.
Bizim sorunumuz ölü hücreler. Ne yaparsak yapalım o hücrelere sinüs iltihabı temas ettiği anda bakteriler harekete geçecek kokucaz yine. Çünkü o hücreler öldü geri dönüşü yok. Burun ameliyatı olup 1-2 ay sonra kokusu gelen var, niye? sinüsler doluyor ölü hücrelerin hava almasını engelliyor. Sinüs yapılarımız sıkıntılı her gripte doluyor. Zaten iyileşmediğimi tekrar grip olunca anladım çünkü grip demek sinüslerin dolması mukusun artması demek.
1 hafta üzerinde durulup çözülen bu sorunu 40 yıllık hekimler ptofesörler bilmiyor olamaz. Kapital sistemin çarkları sağlık sisteminde de dönüyor bi insan kronik sinüzitse bunun altında yatan bi neden olmalı ama bunu tespit etmek yerine daya antibiyotiği gitsin. Hasta hastaneye bağımlı olsun her sinüzit ataklarında hastane kazansın yaz antibiyotiği ilaç sektörü kazansın piyasa dönsün..
Ölü hücreleri çıkartmanın bir yolu olmalı illaki, sorucam yarın dra. Ama bu drlar bazen o kadar ukalaki en ufak fikir belirtsen sen kimsin ki der gibi azarlıyor.
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 06:12
Bende senin gibi gide gele Gide gele çokça yasadim.. hocam diyordum bana hepiniz aynı ilacın farklı markasını yazıp gönderiyorsunuz hiçbir işe yaramıyor bu ilaçlar. Yok bu çok iyi, seninki psikolojik hiçbir şeyin yok diyen de oldu dalga geçer gibi.
Piyasadan kaldırılmış, böbrekleri iflas ettiren bir ilacı yazıp bu iyi geliyor olabilir bulabilirsen bul diyen de oldu ki ben yeterki iyi olayım kafasindaydim baya da aradım maalesef düşünsene halimi başka hastalıklara davetiye.. Aynı zamanda yoğun mide koruyucu kullandığım dönemde bütün vitamin değerlerim düştü yaşayan ölü oldum sürekli uyku hali ve baş dönmesi.. Otobüste bayılma, ağır baş ağrısı krizleri,şiddetli mide ağrısı yani olan zaten canımı acıtıyordu bir de yan etkileriyle birlikte daha çok yoruldum.
Ben gidilmesi ve denenmesi gereken her ilaç tedavisini denedim ve sonuç sıfır, güçsüz bir bünye, kalan yan etkiler, kazanan ilaç firmaları oldu.
Hani yani o kadar çareniz varsa neden hiçbir hasta iyilesmiyor. Elbette ki doktorlarimizdan Allah razı olsun başımız sıkışınca ilk orda buluyoruz kendimizi ama tedaviler sebebi ortadan kaldırmıyor, semptomlari bastırıyor..
Sinüzit ve boğaz enfeksiyonları için ne kadar ilaç kullandım hani nerde tedavi.
Ya da gerçekten tedavi bir yeri onarmaya çalışırken bircok yeri harap etmek mi oluyor.
İyi gelse amenna kullanicam da dediğim gibi yıllarca kullandım.
Şimdi on yıl ilaç kullanıp fayda görmeyip zarar görüyorsam ben mi suçluyum.
Doktorlara yalvarıyordum artık nolur yardım edin herkes aynı şeyi yazıp yolluyor diyordum yüzüme bile bakmıyorlardi.
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 10:08
Diloy senin sayende bende profesör bir kbb ye gitme kararı aldım. İyiki bu sitedesin gerçekten bilgilerin ve tecrübelerinle. Erkek arkadaşınla durumu paylaşmışsın, ben de çok kararsızım paylaşmalı mıyım. Beni gerçekten seviyor ve bana sürekli mis kokulum bebek gibi kokuyorsun diyor. Ama yanında hala maskeli duruyorum ve soruyor neden diye. Lütfen bunu sonra anlatıcam sana psikolojik olarak bi sıkıntı içindeyim dedim ve anlayışla karşıladı. İstediğin doktora götürürüm semi bi problemin varsa diyor. Diloy ne yapmalıyım sence, paylaşmalı mıyım çok çekiniyorum ama o da haklı yanında başbaşa sürekli maske ile duran bi insan var. Yanlış düşünebilir. Acaba ben onu öpmeyim diye mi maskesini çıkarmıyor bile diyebilir aklından.
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 10:40
Nicksizz4 bu psikolojiyle tek başına mücadele etme anlat ve rahatla. Senin sorunun belki de sadece faranjit kaynaklıdır. En azından bunu anlarsın. Otur detaylıca konuş ne zamanlar koku aldın neye benziyordu ne yoğunluktaydı vs ağzından mı geliyordu sadece yoksa konuşmazken de burnundan mı? Faranjitse çözümü inan daha kolay, yıllarca sinüzitimi faranjitimi umursamadım ve bu bana büyük bir bedel ödettiriyor. Sen de geç kalmış olmazsın belki bizden farklıdır durumun. Lütfen gelişmeleri yaz.
Şifaarıyorum bilmiyorum kaç yıldır uğraşıyorsun ama 4 ayda canımdan bezdim. Önceki faranjit kaynaklı ağız kokum ne kadar da kolaymış bu durumun yanında. Keşke zamanında bulsaydım bu forumu bu kadar dönülmesi zor bi noktada farkına varmasaydım. Bi ton test istedi bu profesör bu sinüzit yapısal kaynaklı olduğu kadar yediklerimizle vs de alakalı olabiliyormuş. İmmün testlerde istedi. Sadece muayene 1500 tl tuttu bu testler bir o kadar daha tutacak. Ameliyat 30 bin civarı tutar diye düşünüyorum belki daha fazla. Çalışamıyorum bu halde erkek arkadaşımın evine kapandım oğlumu bile görmeye gidemiyorum benden iğrenmesin diye. Maddi olarak tıkandım tefeci fikrini düşünüyorum ameliyat parası için.. Psikolojim bitik bu 4 ayda farkında olmadan o kadar çok rezil olmuşum ki o anlar gitmiyor gözümün önünden..
Dra aklımdaki soruları sorucam umarım tatmin edici cevaplar verir..
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 12:15
Dr özel bir hastanede mi, devlet hastanesinde ücret alınmaz dimi
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2021 Saat 21:07
Diloy bugün koku durumu nasıldı akıntı devam ediyormu
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 00:22
En fazla 3 seviyelerinde ama her zaman var. Bugün sinir krizi geçirdim telefonu patlattım yere camı falan gitti zor yazıyorum. Prof drun istediği testler 2.5 falan yaptıramadım.
Sonra oturdum düşündüm. 2 ay önce sinüzit ameliyatı olduğumda 2 hafta sonra dra kontrole gitmiştim ama yokmuş başka hastanede başka bi dra gittim kamerayla muayene etti senin sinüslerine dokunulmamış dolu dedi şok oldum dedim herhalde diğer dru boklamak için söylüyor üstünde durmadım ama doğruydu aslında. Ameliyattan sonra 2 hafta içinde sinüslerim nasıl dolabilir? Alerji kesinlikle
12 yaşında sinüzit olup geniz akıntısı başladığı zamanları düşündüm ellerim hatır hutur kaşınıyordu aşırı kurumuştu vücudum o zamanlardan beri hep çok kurudur kronik yorgunluğum bağırsak düzensizliğim hep o zamanlar başladı. Bir şeye alerjim var ama neye? Hepimizin öyle. Evde yok o alerji yapan şey ama dışarıda var hepimiz dışarıda çok daha fazla tepki alıyoruz. İyileştiğimi sandığımda erkek arkadaşım yok koku dediği zamanları düşünüyorum sonra sosyal tepki aldığım anları. Parfüm benim başımı ağrıtır o yüzden benim yanımda parfüm kullanmaz acaba diyorum parfüme mi alerjim var? Parfüm kokusu burnuma girince sinüslerim doluyor o ölü hücreleri havasız bırakıyor kokutuyor o alerji kaybolduğunda sinüsler açılıyor koku gidiyor. Peki şuan onun yanında da artık kokmamın sebebi ne o zaman? Çünkü tekrar hasta oldum ve sinüslerim fazlaca doldu boşalamıyor bilmiyorum bu teorime deneyimlerinizle eklemeler yapın lütfen
Yani yanlış anlamayın biz alerjiden kokuyoruz demiyorum. Demek istediğim şu sinüs bölgesinde bir yerde ölü hücreler var bizde onlar sinüzit olunca kokutuyor bizi bizim sinüslerimiz her zaman boş olmalıki kokmayalım. Ama bizde bi sıkıntı var kronik sinüzit! bunun basit bi alerji kaynaklı olduğunu sanmıyorum daha komplike bi alerji ama ne? Şuan gitsem sinüzit ameliyatı olsam da alerjinin kaynağını bulmayınca yine anında dolacak ve o ölü hücreler kokutucak beni prof dr da bunu bildiği için benden bi alerji testi istedi ama sıradan hastanelerin yaptığı gibi değil özel bi yerden daha kapsamlı pahalı bir şey istedi hatta dedi o cilde sürülüp yapılan alerji testleri boş falan dedi.
Şuan tekrar acı kavun yaptım. Pazartesi dediği alerji testini yapıcam umarım neye alerjim olduğunu bulurum sonra sinüzit ameliyatı olmayı düşünüyorum daha uygun fiyata özel bir hastanede sonra sinüslerimin dolmaması için 40 takla atmalıyım..
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 01:02
Sinüsler neden dolar?
Sinüslerin buruna açıldığı kanallar tıkanır. Tıkanan kanallar, sinüslerin ürettiği salgıların, sinüs içine hapsolmasına neden olur. Sinüsün içi kendi ürettiği salgılarla dolar.
Biz stres yapınca sinüs kanallarımız tıkanıyor olabilir mi? Evde stres yapmıyoruz yok diyorlar dışarıda stres yapıyoruz var diyolar. Bu forumdan arkadaşla istanbulda buluştuk yok dedi yanında stresli değildim asla bu konuyu konuşabileceğim biriyle olmak çok rahattı ama yolda istanbula giderken arabada farklı 2 kişi daha vardı ve annemin burnunu tuttuğu zamanı hatırlıyorum yolda stresliydim yani. Erkek arkadaşım yok diyor çünkü yanında stresli değilim. Peki şimdi niye var sürekli? çünkü hasta oldum sinüsler baya doldu açılması lazım stresi bırakmam lazım ama hayatımın en berbat dönemindeyim stresimin boyutunu düşünün. Sizde de aynı mı stres anında direk terlerim vücudum titrer yanaklarım kızarır yüzümü ateş basar belki de aynı anda sinüs kanallarım tıkanıyor?
Bugün antidepresana başlamıştım zaten bakalım neler olacak.
Ve şunu belirtiyim ne zaman içkiden kafam güzelken keyifli mutlu bi şekilde hiç tepki almadım bütün bunlar tesadüf değil..
O yüzden insanlar antidepresanla iyileşiyor anladımmmmmm. Kronik sinüzit de bu yüzden sürekli stres içindeyiz. Şahsen ben kendimi bildim bileli takıntılı kendimi hep eksik gören bi insandım sürekli her streste sinüsler tıkanıyorsa bu kronik sinüzit için yeterli bi sebep. Lütfen deneyimlerinizi yazın doğru yolda ilerleyelim.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 07:13
Merhaba Diloy.
Benim de gözlemlediğim kadarıyla bazı gıdalara alerjim var onları yiyince burnum ve boğazım doluyor ve koku kesinlikle artıyor çünkü tıkanıyorum
Süt ürünleri, bulgur, pirinç,şeker içeren meyve bunları yiyince otomatik koku artıyor ve gerçekten nefes alamıyorum, dilimdeki pas artıyor. Ortam olarak da parfüm Z deterjan kokusu hatta yoğun şampuan kokusu olunca o da beni tıkıyor.. Tikaninca otomatik koku hop tavan.
Sinusleri ve boğazdaki balgamı bosaltinca rahatlıyor ama dediğim gibi bu gıdaları yiyince iltihap yapıyor bende.
Bu sebeple yiyebileceğim şeyler kısıtlı.
Bir de mide bağırsak problemlerim olduğunu söylemiştim.
Kabızlık olursa artıyor.
Yemeği dozunda yemem lazım, çok yersem koku artıyor.
Gluteninve şekerin (doğal şeker de olsa) kokuda nasıl bir etkisi var bilmiyorum ama bana böyle etki ediyor. Aynı şekilde nohutta öyle yani ne yapayım bilmiyorum. Bu yiyecekler alerji yapıyor ne kadar ilaç kullansam da yiyince tekrar ediyor. Zor bir durum Allah yardım etsin yaa.. Ben en son stresten çok şiddetli rahatsızlandim, ağlama krizine girdim. Şekerim yüksekmiş. Şekerim de varmış bunynla birlikte. OMEGA 3 ve ginkgo biloba kullanmaliymisim stres kaynaklı olduğu için birçok şey.. Onu deneyemedim daha
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 09:07
Ömür boyu antidepresan kullanmaya da razıyım ya çünkü artık bu hastalık yüzünden ihtiyacımız var hale geldik. Antidepresan nasıl etki etti kokuya diloy bir değişiklik varmı birde reçetesiz alınıyor mu senin kullandığın
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 10:04
Şifaarıyorum dediklerine katılıyorum ne kadar mide şişerse burun boğaz vs doluyor kolu artıyor. Bi kaç defa yaşadım midem çok şiştiğinde burun etmin şişip tıkanmasını. Şeker olduğu nasıl anlaşılır benim de bi test yaptırmam lazım çünkü bu durum diabetik sebeplerle de olabiliyormuş. Yarın şu pahalı alerji testini yaptırayım bakalım ne çıkacak.
Melina antidepresanlar 2-3 hafta düzenli kullanımda etki ediyormuş o yüzden şuan bir şey diyemiyorum.
http://www.kbb-forum.net/journal/text.php?lang=tr&id=201
Şu siteye bakarmısınız bi hastanın burnundan ameliyatla çıkarılan nevrotik dokuları gösteren foto var o fotoda en üst soldaki büyük parçaya benzeyen bir şey çıkmıştı burnumdan sizin de çıktı mı hiç?
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 10:27
http://kbb-forum.net/journal/text.php?lang=tr&id=131
Sanırım bizde fungal sinüzit var 😥 ölümcül bile olabiliyormuş..
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 10:48
Siteye baktım da sadece yazı var, dediğin görüntüyu bulamadım.
İhtimaller üzerinden gidilmez kesin teşhis lazım. Benim dediğim gibi yediğim bazı şeyler burnumu direk tıkıyor ve koku yapıyor.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 10:50
Mantarlar fırsatçı enfeksiyonlardır. Burun ve sinüs mantarları içinde zararsız olan (mantar topu) tipinden öldürücü olana (mukor) kadar değişen 4 tip mevcuttur Erken görülen klinik bulgular açıklanamayan ateş, hafif koyu burun akıntısı ve yüzde hassasiyettir. Sinüs filminde bulgular ancak hastalık ilerlediği zaman ortaya çıktığından hekimi yanıltabilir. Muayenede burun içinden alınan örneklerden kültür yapılmalıdır. Öldrücü tip mantar enfeksiyonu çok hızlı ilerler. Dokuda nekroz adı verilen ölü sahalar yaratır.
Ölü saha demek koku demek işte bir kaçımızın burnundan çıkan kokulu parçalar..
Prof dr direk anladı sorunu o yüzden burundan sürüntü istedi alerji testi istedi direk alerjik fungal sinüzit demedi çünkü teşhisi öğrenince daha ucuza tedavimi başka yerde olurum diye.
Ameliyat olduğum dra sitedeki fotoyu gönderdim "burnumdan çıkan bunun aynısı prof dr ölü dokuların koku yaptığını söyledi yardımcı olun nolur" diye mesaj attım yarın gel randevun olmasa da 9da gel dedi. Sanırım bulduk yaa bu işte ve ciddi bir şey ki dr da hemen gel dedi. Yarın ne olup bitti yazıcam mutlaka.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 10:53
Orjinalini yazan: SİFAARIYORUM
Siteye baktım da sadece yazı var, dediğin görüntüyu bulamadım.
İhtimaller üzerinden gidilmez kesin teşhis lazım. Benim dediğim gibi yediğim bazı şeyler burnumu direk tıkıyor ve koku yapıyor. |
2 tane link koydum ilkine bak.
İhtimaller üzerinden gidip teşhis koydurucaz başka şansımız yok bütün semptomları drlara anlatıyofuz bir işe yaramıyor tek yaptıkları antibiyotik dayamak ama bu prof dr anladı kesin..
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2021 Saat 12:10
Anladım.
Evet haklısın kesinlikle iyi ilgilenmeleri lazım.
Yarın bakalım ne dicek doktorun.
İlaç verip göndermesin de
|
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2021 Saat 00:50
Ben sevgilime anlattım bana okadar destek oldu ki Allah razı olsun ondan. Ben hiç almadım dedi bugün yanına gittim maskemi takmama izin vermedi ve hiç almıyorum gerçekten dedi bisürü öptü kokladı vs. Psikolojik olarak cok rahatladım iyiki anlatmışım beraber tedavi seçenekleri deneyeceğiz
|
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2021 Saat 01:22
İyi bir arkadaş secmissin bu noktada çok şanslısın masaalah 😊
Psikolojik olarak tedavide iyi yöne doğru gider İnşallah.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2021 Saat 13:35
Çok sevindim nicksizz4. Umarım sonu benim gibi olmaz. Bana da erkek arkadaşım yok diyordu ama başkalarından sosyal tepki alıyordum sonra bi an geldi aşırı stresli bir dönem ve tekrar grip oldum artık o da almaya başladı kokuyu umarım sen benim gibi değilsindir gerçekten yoktur.
Dra gittim ilaç verdi. Çok şaşırdınız dimi :D 1 hafta kullan sinüsler boşalmazsa bakarız dedi. Sanırım ben de pes ediyorum beynim patatese döndü. Stresten beslenip kokutan bakteri.. Bilim kurgu filmi gibi ama gerçek..
Şu da var bende sigara alerjisi var sigaralı ortamda kokum direk yayılıyor.
Antidepresanda 3.günüm bakalım son umudum bu..
|
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2021 Saat 16:45
Bu durum insanların koku alma eşiklerine de bağlı olabilir
Yani kokuya hassas insanlar benden koku alıyor ve belli oluyor açıkça da.
Ama bazen almıyorlar gibi sanıyorsun.
Mekan çok kapalıysa belki koku daha rahat yayılıyor ya da stresliyken veya usutup vücutta iltihap artınca.
Bakalım ne olucak
|
Mesaj Tarihi: 09-Kasım-2021 Saat 19:29
Diloy ben de sinüzit yok gittiğim bütün kbb dr larının hem fikir olduğu tek konu. Farklı zamanlarda çektirdiğim tomografilerden çıkardıkları sonuç bu. Zaten herhangi bir sinüzit belirtisi de hissetmiyorum ancak ortak şikayetler var. SİFAARIYORUM seninle benzer şikayetlerimiz var bende de bazen oluyor ki konuşmak bile zor geliyor kuruluktan ve buna tabi boğazda yanma ve birşey takılmış hissi de eşlik ediyor. Sigara, parfüm vb bi sürü şeye boğaz ve burnum aşırı tepki veriyor burnum kapanıyor neredeyse. Boğazım kızarıp, şiştiğini ve aşırı mukus salgıladığını düşünüyorum. Çünkü konuştuğum bir yakınım dr boğazımın hassas olabileceğini birçok şeyi zararlı algıladığını ve buna reaksiyon vererek salgı(mukus) artışı yaptığını, kızarabileceğini söyledi. Yani diyeceğim bildiğim tek kesin şey sinüzitim yok. Alerji ve burunda yamukluk var. Her zaman yazıyorum biliyorum ama bende durumu biraz daha kontrol altında tutmamı sağlıyor rinoclenil, otrivine, deloday.
|
Mesaj Tarihi: 09-Kasım-2021 Saat 20:43
Konu alerjiyse ömür boyu bunlara dikkat etmemiz gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 09-Kasım-2021 Saat 20:54
Alerji hakkında bilgi almak isteyenler olursa; https://alerjidoktoru.org/
İmmünoterapi diye alerjene karşı vücudun reaksiyonunu azaltmak ve bitirmek için aşılama yapılıyor belli periyotlarla.
|
Mesaj Tarihi: 09-Kasım-2021 Saat 22:00
Alerjisi olup tedavi gören arkadaşlarım var ömür boyu tedavi böyle bitirici şeylere her doktor aynı bakmıyor.
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 02:02
I feel ıt comin sende sinüzit yok anladığım kadarıyla. Peki flagyl işe yarıyor mu?
Benim yine kafamda bazı ampuller yandı doğruysa bu bakteri kaynaklı iyileşmeyen kimse kalmayacak.
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 08:36
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 09:07
Haber bekleyin benden dönüşüm muhteşem olacak :D
Ya da yine fos çıkıcak :/
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 09:56
Oksijensiz ortamda koku artıyor dedik ya hani oksijenli su bu sebeple mi ise yarıyor acaba... Ama sürekli kullanım da Murat hoca tavsiye etmiyor
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 10:25
Diloy flagyl kullanmadım ama başka bir antibiyotik olan ciprasid kullandım 3. günden sonra yine ağız kokusu yaşadım. Bütün antibiyotikler bende böyle bi etki yapıyor.
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 14:23
Diloy'u bu siteden bilim adamı olarak çıkartacağız 😄
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 14:53
Valla sorma nicksizz4 bu dert ve tıp dünyası malesef buna zorluyor
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 21:24
Diloy naptın ne keşfettin yada ne üzerinde çalışıyorsun aklına ne geldi biraz bilgi verebilirmisin
|
Mesaj Tarihi: 10-Kasım-2021 Saat 22:02
Croxilex bıd - sabah/akşam 1
Albitrol - sabah/akşam 1
Zyrtec - akşam 1 (uyku yapar yatmadan iç)
Actifed - sabah/akşam 1
Hepsi tok
Kokumu sıfırladı bu kombinasyon ama ameliyat olmam lazım bırakınca gelecek yine. Deviasyon yine var ve sağ etmoid sinüs tamamen tıkalı frontal sinüse de hava gitmiyor o kısımlarda bu bakteri büyük ihtimal. Alerji konusunda deneyimli bi kbbci buldum yarın ona gidicem. Bu sefer geniz etimi de aldırmayı düşünüyorum o da kronik sinüzitin sebebi olabiliyormuş.
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 12:35
Bu akşam ameliyat oluyorum dua edin..
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 13:15
Diloy ne ameliyatı olacaksın. Geniz eti mi geniz eti yetişkinlerde pek problem yaratmıyor diye biliyorum daha çok çocuklarda tıkama yapıyor hem kbb dr muayenede net görebilir g. etinde problem olup olmadığını dr söylemediyse ısrar etme bence ameliyatta. Yine de senin kararın inşallah iyileşirsin ameliyat sonrası.
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 13:49
Bu kadar ameliyat ve çabadan sonra geçmeyen koku utansın yaa
.
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 15:45
Diloy ne ameliyatı olacaksın. Geniz eti mi geniz eti yetişkinlerde pek problem yaratmıyor diye biliyorum daha çok çocuklarda tıkama yapıyor hem kbb dr muayenede net görebilir g. etinde problem olup olmadığını dr söylemediyse ısrar etme bence ameliyatta. Yine de senin kararın inşallah iyileşirsin ameliyat sonrası. |
Geniz eti değil. Benim orta konka yapışıkmış karşı tarafa o engelliyor hava gitmesini dedi maksiller sinüs girişiyle de bi işlem yapacak etmoid sinüsleri de temizleyecek. Yani anatomik problemleri halledecek. Hocam dedim geçecek mi canımdan bezdim yüzde 90 geçecek dedi baya iddialı konuştu. Umudum yüksek bu sefer olacak nolur olsun artık..
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 17:17
Diloy inşallah çözüm bulursun ya senin şikayetlerin benimkiyle çok benzer senin durumuna göre bende goruneyim gittiğin doktora zaten burun ameliyatı olmam gerekiyordu
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 17:40
Aaa benim de konkalar sis.
Senin büyük oranda iyi olur diye düşünüyorum iyi bir doktormus iyi ilgilenmiş
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasım-2021 Saat 18:30
Diloy umrım iyileşirsin anladığım kadarıyla burun etin büyük bundan dolayı ona bi müdahele olacak, maksiller sinüslerin kapakçıklarını açacak, etmoid sinüslerini de temizleyecek. Sende zaten tomografi ile teşhisi konmuş bi sinüzit vardı. Bu müdahele büyük oranda rahatlatır umarım. Geçmiş olsun haberdar et.
|
Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2021 Saat 21:31
Diloy merhaba durumun nasıl naptin nasıl geçti ameliyetim umarım iyisin dir
|
Mesaj Tarihi: 13-Kasım-2021 Saat 10:51
İyi geçti ameliyat tamponlu burnum şuan dinleniyorum antibiyotiklere devam ediyorum 3 gün kaldı bitmesine. Çarşamba tamponlar çıkacak. Günde 2 kere zyrtec alıyorum. Çarşamba alerji tedavisine başlayacağını söyledi dr. Bu sefer olacak eminim.
Bu forumdaki bir çok kişinin hastalığının kaynağı kbb. Burun testiyle siz de bunu teyit edebilirsiniz. Bir burun kokuyor diğeri kokmuyosa benimle aynı dertten muzdaripsiniz demektir. Bizim sorunumuz aşırı alerjik bünye ve burun veya sinüste anatomik sıkıntıdan kaynaklı kurtulamadığımız anaerobik bakteri.
Semptomlar:
-geniz akıntısı (ağzınızı kokutan bu aslında burnunuz kokuyor)
-bağırsak, gastrit, faranjit gibi diğer sağlık sorunları. (alerjiyle alakalı)
-bir an var olan bir an yok olan seviyesi değişkenlik gösteren koku
-yediğine içtiğine göre kokunun artıp azalması (alerjen gıda/gıdaları yiyince mukoza kalınlaşıyor hava geçişi azalıyor)
-sigara alerjisi (bir çoğunuzda var bence dışarıda daha çok tepki almamızın sebeplerinden biri)
-stres altında kokunun artması (bunun sebebi ne emin değilim.
-konuşmazken bile birden etrafa yayılan koku (bu koku enfekte olan burundan geliyor yukarıdaki sebeplerden biri oluştuğunda geliyor muhtemelen)
Bu benim diyorsanız beni bekleyin ben iyileşince siz de benim yaptıklarımı yapıp iyileşirsiniz eminimki. 🙏
|
Mesaj Tarihi: 13-Kasım-2021 Saat 17:05
Belirtiler çok benzer.
Allah şifa versin hepimize amin
|
Mesaj Tarihi: 17-Kasım-2021 Saat 18:30
Güncelleme yapayım:
Bugün tamponlar çıktı enfekte sağ taraf tamamen açık durumda dr kontrol etti kamerayla bir daha tıkanaklık yapmaz falan dedi o problemli konka için. 3 gün oldu sanırım antibiyotik kullanmıyorum koku hala yok nefes alışverişim çok iyi. Şunu anladımki benim alerjim varmış bu yaşa kadar hiç umursamamışım zyrtece ameliyat öncesi başlamıştım zaten başlar başlamaz farkı gördüm akıntımı ne kadar azalttı ve burnum tamponluyken bile nefes alabildim burnumdan.
Önceki ameliyatta 2 gün tamponlu durmak bile mahvetmişti beni. Bu sefer 6 gün tamponlu durdum hiç rahatsız etmedi.
2. Bi alerji ilacı daha yazdı dr zespira. Bunu bu akşamdan itibaren kullanmaya başlıycam bakalım bir fark yaratacak mı. Kesinlikle sigarayı bıraktım bu çok önemli çünkü alerjik bünyemi daha da yorup sinüslerimi dolduruyordu. Sigaralı ortamda bile bulunma bir süre dedi dr. Geniz akıntım oldukça az ameliyatlı olmama rağmen ağzımı da ferah hissediyorum. 1-2 hafta içinde kesinleşir kurtulup kurtulmadığım ama hissediyorum bu sefer oldu.
Yıllarca sinüzitten kaynaklı faranjit yüzünden ağız kokusu çektim. Kötü beslenme alışkanlıkları, sigara-alkol ve üst üste grip olmak vs (çünkü bu lanet iltihaplar yıllar geçtikçe bağırsağı mideyi mahvediyor bağışıklık düşüyor) artık sinüsler dayanmadı (yapısal bozukluk ve alerji de var tabii) hücre ölümü sebebiyle insan içine çıkılamayacak bi koku çekmeye başladım 4 aydır. Ama artık eskisinden de iyi olacağım sebebi bulup doğru tedaviyi uyguladığımı düşünüyorum umarım yanılmam.
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 17-Kasım-2021 Saat 23:50
konusu açılmışken bende bi kaç şey eklemek istiyorum 2016 agustosta omzumdan amelıyat oldum 2 tur agrı kesıcı bıde antıbıyotıklı bı ılac daha verdı ısmını hatırlamıyorum. ondan sonra kardesım bı kac kere uyardı o donem yemem cok bozuktu hem ac kalırdım hemde yedıklerım çöp seylerdı beyaz ekmek peynır zeytın vb hem az yerdım ve yedıklerım bunlardı o donemdem sonra bı kac defa antıbıyotık daha verdıler anlamıyordum sorunu asıl kötulestıren antıbıyotıktı en son antıbıyotıkten sonra fark ettımkı artık aşırı bı genız akıntım ve cıddı bı bagırsak duzensızlıgı oluştu sındırımım baya yavaslamıstı et balık tarzı haysansal proteın yedıgımde genız akıntım cok artıyordu nedenını arastırdım buna baglı vucut kokusu oluyordu bunu burnumu sıkarak o anda nefes aldıgımda anlıyordum megersem proteın seven kötu olan ıltıhap yapan bakterıler hayvansal proteınden hıstamın uretıyormus ve hıstamın demekte genız akıntısı demek kısaca bagırsak floram bozulmus ve dısbıyosızım var sınuzıt oldugmu bıle bılmıyordum. beslenmemi tamamen degıstırdım sıfır şeker meyve serbest(turuncgıl meyveler harıc). gunde 2 ogun saat 8 den sonra yemek yemıyorum kalkar kalkmaz ılk 2 saat adacayı veya devedıkenı cayı ıcıyorum duruma gore degısıyor hangısını ıstersem bazen maden suyu ıcıyorum gun ıcındede ıctıgım oluyor normal cay kahve uzak duruyorum bunlarda hıstamını arttıyor malesef. acık cay belkı ıcılebılır ben ıcmıyorum. aksam yemegıyle sabah yemegı arasınd en az 12 13 saat bırakıyorum.
yedıgım seyler
magnezyum klorur ve cınko
magnezyum klorur yenılebılır olanından bulun yada her onunuzue gelenı almayın ustunde yenılebılır yazması onemlı tadı cok ama cok acı ben 100gram olarak aldım bu hıstamını cıddı sekılde dusurur takvıyelerde satılanlar genelde magnezyum sıtrat fakat sıtrat sıtrık asıttır ve fermente edılerek yapılır yanı hıstamınlıdır o yuzden kullanmıyorum. magnezyum kolrururun trendyolda kapsullu olanınıdna gormustum sız alabılırsınız ıstersenız cınkoda cok onemlı gunde 15mg olarak alın takvıye seklınde. buda hıstamını dusurur.magnezyum klorur ıse 1 cay kasıgı toz halınde bol suyla dırek yutun agız bekletırsenız agzınız yanar acılıgından yutamazsınız. gunde 2 3 maden suyu veya 2 3 bıtkı cayı ıcıyorum karısık olanlar degıl adacayı veya devedıkenı cayı oluyor genelde.
gunde 2 çeşit çiğ olarak 150 gram kadar yıyorum ornegın nohut ve kuru fasulye(yarım su bardagı kuru fasulye yarım su bardagı nohut toplamda ortalama 150 gram yapıyo)
3 4 kasık zeytın yagı salatay koyuourm markette satılanlar degıl extra vırgın asıtsız olandan dıgerlerı iyi degıl ınternetten aldım market fıyatıyla aynı soguk sıkım ve extra vırgın yazmasına dıkkat edın
sebze serbest domates nadır yerım meyve(turuncgıller harıc) kuruyemısler serbest 1 avuc kadar gunde max 3 ogun yıyorum aralarında en az 5 saat oluyor baklıyatları mutlaka 1 gun onceden suda bekletıyorum 1 2 kere suyunu degısıyorum ıcınde lektın var suda cozunuyor dırek pısırsenız genız akıntısı yapar hepsı bu kadar. busekılde beslendıkten 5 gunununde genız akıntısını artık hıssetmedım gunde sabah aksam olarak 2 kez dişimi ve dılımı fırcalıyor dil fırcalamak ıcın tung dıl fırcası aldım arkadan once fırcalıyorum sınuslerı açıyor dıs macunu olarakta
https://www.google.com/search?q=dent%C4%B1ste+ag%C4%B1z+kokusu&tbm=shop&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwisyq6br6D0AhXNlosKHbrxDikQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1366&bih=657&dpr=1#spd=17717163179093397596
bu macunu kullanıyorum dıl fırcasına suruyorum ve nanelı oldugu ıcın sınuslerdekı akıntıyı acıyor gercekten cok faydalı pıyasadkaı herhangı bı ekstra nanelı dıs macununu kullabılırsınız.ornek paradontak extra ferahlık dıs macunu fırcaladıktan sonra burnuma
https://www.akakce.com/serum-fizyolojik/en-ucuz-zade-vital-nigefix-15-ml-nazal-sprey-fiyati,260619356.html
bu spreyı sıkıyorum ıse yarıyor mu bılmıyorum antıbakterıyel oldugu ıcın belkı buda ıse yaramıstır emın degılım kullanıyorum.
hepsı bu kadar bunların bana aylık masrafı 200tlyı gecmıyor ılk gunler yapamadıgımı fark ettım alıskanlıktan nedenı bılmedıgım bı sekılde 12 13 saat ac kalmaktan olsa gerek cok az seyı canım cekıyor artık et balıktan nefret edıyorum mesela sut urunu hıc yemıyorum canımda hıc cekmıyor sekerde aynı sekılde cunku meyve yıyorum suan cok ıyı durumdayım sınuslerım boş ve eskısı gıbı bas agrısı dıkkat dagınıklıgı halsızlık vs hıc yok.
|
Mesaj Tarihi: 18-Kasım-2021 Saat 00:04
diloy bunları bı nevıde senın ıcın yazdım bundan sonra beslenmenı degıstırmezsen genız akıntın yıne artar bu sadece burunla alakalı degıl zamanla kullanılan antıbıyotıkler yuzunden vucudun koruyucu barıyerı(probıyotıkler) cok azalıyor zararlı yıyeceklerı artık tolere edemıyorsun ben eskıden tolere edebılıyordum artık edemıyorum genız akıntısı yapıyor bundan sonra bu dedıklerıme dıkkat edersen kendın ıcın ıyı yaparsın.
|
Mesajı Yazan: Arda
Mesaj Tarihi: 18-Kasım-2021 Saat 02:43
Mesaj Tarihi: 18-Kasım-2021 Saat 07:05
Murat880 çok güzel düzenli ve zararsız bir tedavi.
Allah şifa versin.
Süt ürünleri, et kolonda bakteri olunca koku yapıyormus.
Bende de kokuya sebep oluyor.
Bende bu ara kaynamış suya limon sıkıp içiyorum (icebilecegim kadar sıcak) iltihap kurutucu özelliği var, bağırsak için de iyi olabilir.
Gerçekten yeme içme çok çok çok önemli.
Normal kokunun da üstüne çıkıyor ve burnumu tıkatiyor bazı yiyecekler.
Hazır gıda, un,şeker bunlar beni çok zora sokuyor
|
Mesajı Yazan: Cihangir
Mesaj Tarihi: 20-Kasım-2021 Saat 00:28
Dostum sorunun çözüldü mü?
|
Mesaj Tarihi: 20-Kasım-2021 Saat 02:54
Mesaj Tarihi: 20-Kasım-2021 Saat 16:24
Antibiyotik kullandı diye geçmeyen ağız kokusu olan birini şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm. Diloy sinüzit tedavin tamamlanınca düzelirsin inşallah. Alerji de bir etmen tabi onu da ortadan kaldırmak gerek. Sigara dumanına son zamanlarda çok maruz kaldığımdan bir miktar koku kontrolden çıkar gibi oldu. Ben de ilk fırsatta alerji konusunda bi uzmana danışacağım.
|
Mesaj Tarihi: 21-Kasım-2021 Saat 21:17
Koku hala yok.
Sigaralı ortamda da dursam alkol de alsam koku yok. Sağ taraftan artık rahatça hava geçişi var rahatça boşaltabiliyorum. Antibiyotiği ameliyattan 2-3 gün sonra bitirmiştim zaten. Ameliyat olalı 10 gün oldu. Defalarca test ettirdim insan içine de çıktım koku yok. Sanırım bu sefer oldu.
Bu arada acı kavun azalttı ama tamamen işe yaramadı çünkü sıkıntı yapısal enfekte tarafın sinüsleri havalanmıyor ve boşalamıyor.
Ben inanıyorum ki herşeyin başı sinüslerimizde veya burnumuzdaki yapısal bozukluk. Hava geçişi az olduğu için deviasyon konka vs sebeplerle bakteriler ürüyor yapısal bozukluktan boşaltım gerçekleşmiyor hele alerji de varsa tuz biber üstüne.
O iltihaplar aka aka faranjit, gastrit, ibs vs haatalıklar da yapıyor ve birden fazla tip kaynaklı ağız kokusuyla mücadele ediliyor. Bende sinüzit yok demeyin olmasa da deviasyon kaynaklı vs bi bölgede bakteri oluşumu var.
Burdan tanıştığımız pesyok nickli arkadaşımla aynı şehirdeyiz buluştuk dertleştik her şeyimiz tıpa tıp aynı ama onda sinüzit olmadığı için derdinin devasını başka bölümlerde aramış 15 yıldır. Şimdi ameliyat olacak umarım iyileşecek. Burnundaki deviasyon için koku yapmaz dedikleri için hiç üstüne düşmemiş geniz akıntısının üstünde hiç durmamış drlar.
Yediklerinizden kaynaklı koku değişince insan mideye yöneliyor ama değil o sinüslerdeki bakteri yenilen içilen şeye göre kokuyu azaltıp artırıyor. Et vs yenilince o bakterilere bayram.
Çoğu kişi helipak kiti kullanıyor kullandığı sürece koku yok bırakınca geliyor o halde mide diye düşünüyolar. Aslında o setteki tedavi sinüsteki bakterileri de öldürüyor fakat yapısal bozukluk düzeltilmediği için bakteri tekrar ürüyor. Gibi gibi bu örnekler artırabilir.
Yıllarca faranjit gastrit, ibs, kronik yorgunluk, sık hastalanma vs hep çektim. Zamanında araştırsaydım bu konunun üstüne düşer sinüzitimi iyileştiremesem bile kontrol altına alırdım mutlaka.
Drlar bu ağız kokusu konusunda bilgili değil o yüzden röntgende deviasyon görünce koku yapmaz diyorlar mukozal kalınlaşma neden değil diyolar vs.
İlk ameliyat olduğum dr sağ taraftaki konkanın karşı duvara yapışık olmasını sorun etmediği için iyileşememişim bu dra anlatınca sorunlarımı ne zaman artıp azaldığını hava geçişi ne kadar azsa o kadar artıyor vs diye direk o konkayı gösterdi kamerayla fakat ilk dr o problem değil demişti.
Yani sonuç olarak dişlerde problem yoksa önceliğiniz kbb sorunları olsun bu problem değil, şu koku yapmaz demelerine bakmayın yapıyor çünkü. Sorun giderildiğinde vücuttaki sorunlar da (gasteit faranjit ibs) zamanla düzelicek artık o iltihaplar olmadığı için.
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 21-Kasım-2021 Saat 21:46
Hadi geçmiş olsun, irtibatı koparma lütfen. Çok sevindim senin adına. Bende de deviasyon var.
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 21-Kasım-2021 Saat 22:18
diloy katılıyorum. ayrıca dil pası, gün boyu akan geniz akıntısının yapışık yapışık olması nedeni ile, bir şey yediğimizde mandalina mesela, orada suyu kalıyor yapışık olduğu için sonra koku yapıyor, dil pası yapıyor.
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasım-2021 Saat 12:17
Diloy kendim iyileşmiş gibi mutlu oldum. Bende deviasyon var ameliyet olucam hangi doktora göründün hangi ilde doktor yazabilirmisin lütfen bende görünmek istiyorum
|
|