Öneri yardim
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Ben iyileştim
Forum Tanımlaması: Ağız kokusundan kurtulup iyileştiyseniz bize anlatınız
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3173
Tarih: 21-Kasım-2024 Saat 18:48 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Öneri yardim
Mesajı Yazan: Dunyadanbiri
Konu: Öneri yardim
Mesaj Tarihi: 04-Ekim-2023 Saat 13:18
Arkadaşlar hangi doktorlardan fayda gördünüz, iyileşen arkadaşlar istanbul için butuncul bakan ve büyüdü iyileştiren kokuyu iyileştiren doktor varsa söyleyin lütfen, biri doktor filiz gokaslandan tedavi alıyorum diye yazmıştı o faydalı oldu mu geçti mi, doktor doktor gezip para harcamaktan bıktım param da kalmadı zaten, yardım edin arkadaşlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 04-Ekim-2023 Saat 14:04
Nein var tam olarak karsilastirmak istiyorum bendeki seyle aynimi die
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 04-Ekim-2023 Saat 23:47
Arkadaslar bunu bastira bastira hep yaziyorum eĝer Tip1 seniz ve muhtemelrn coğulari bu tipden ozaman dişipi alin ve dişaranizi tek tek temizleyin ve Koklayin.hangi aradan dişipi kokuyorsa ozaman o dişde sorun var.röntgende her cürük görünmüyo.ben 20 senden fazla hep dişdoktora gittim hep hicbisey yok dediler röntgen temiz dediler.sonra dişimi zorla cektirdikten sonra aaaah evet bu cürükmüş siz haklisiniz dedi.bence daha cok tip1 yönelin
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 04:44
Bademciklerimden şüphelenmeye başladım çünkü boğazım çok rahatsiz
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 05:50
Orjinalini yazan: Efem
Arkadaslar bunu bastira bastira hep yaziyorum eĝer Tip1 seniz ve muhtemelrn coğulari bu tipden ozaman dişipi alin ve dişaranizi tek tek temizleyin ve Koklayin.hangi aradan dişipi kokuyorsa ozaman o dişde sorun var.röntgende her cürük görünmüyo.ben 20 senden fazla hep dişdoktora gittim hep hicbisey yok dediler röntgen temiz dediler.sonra dişimi zorla cektirdikten sonra aaaah evet bu cürükmüş siz haklisiniz dedi.bence daha cok tip1 yönelin
|
Geçti mi peki koku o çürüğü çektirince?
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 07:38
Burda sibo positiv cikip sonra iylesen oldugumu tskl
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 07:48
Dün gittigim doktorun verdigi receteyi alcam sibo icin insl faydasi olur bugun almaya basliycam söyledigine Göre vuctt kalmiyor bagirsaga yerlesiyormus haplar bi deniycem
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 09:03
Suan aldim yazdigi haplari colidium ve onni boitik Artikel bogaz gargarasi icin tonsillol yazmis 27.30 ödeddum intertette pahali gözüküyordu neyse bunuda ödedim inanin son ayda harcdigim para 10 bin euro cok zoruma gidiyor artik harcadigim paradada degilim gecmiyor bide o daha cok zoruma gidiyor ..
Doktorun dedigi sibo degil diyor gastritist var oda midenin cikisinda bi Problem var dedi sibo testinide anlatri bir gün önce die yaptim sibo icin midem bostu yaparken ve dedigi sey suydu bak ictigin su sibo testi olurken ilk midenin en altina geciyor ve sibo testin hemen yukari cikmis sonra ince bagirsaga gecmis cok siddrtlenmis 40 Dan 55 yükselmis sonra kalin bagirsaga gecince ictigin su ppm decerlerin azalmis dedi sibo testi 3 Saat sürdü önce her 15 dk üfledim sonra her 30 dk ve sonuc su kalin bagirsaga ulasinca ppm de inmeye basladi ..
Dedigi bir sey daha dikkatimi cekti oda yedigin yemeklerin ilk yerlestigi yer midenin cikisi yani en asagisi ve orda Problem varsa gastritis yediklerin
Kokuyor ve yukari vuruyor mide Kapagi amaleyati olan cok kisi geldi hepside iyleserek gittim dedi allahim insl dogrudur bide bisey sorcam mide amaleyati oldum simdi yine icine bakmak istiyor tam bir ay sonra sorun olurmu dikisler acilirmi kapakcigi bozabilirmi buda kafimi cok karistiriyor
|
Mesajı Yazan: kaderarkadaşlar
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 11:43
Gececekins dilinde sarı veya beyaz bir tabaka oluşuyor mu? Acı tat ? Sabah uyandığında falan
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 12:09
Evet dilimde arka bölümde cikiklar var sanki tavuk götü gibi ama degil mantar degil kac kez test yaptirdim ve mantar ilaci aldim ondan degil Paß var beyaz seffal salya var dislerimde bisey yok dedi gittigim Doktor hatta 3 d Röntgen ceken yere gittim biseyin yok dedi simdi ayni 10unda Doktor serkan kaya viyanada bide türk doktoruna gitcem safra kesesi 10 gün önce baktirdim bisey yok tas Camus hic bisey yokdu gayet saglikli dedi karaciger akciğerler bisey yok defalarca pahali Parasit yerlere baktirdim ..yutkunma testi yaptirdim relü cikti amaleyat oldum rüflü kalmadi bitti ama amaleyattan sonra Balsam gögüs agrisi gecti seffal olan balgam halen var ama amaleyattan önce dabahlari brundan agizdan cok balgam geliyordu asiriydi yesil Katia jel gibi geliyordu onlarda Gitti aci tat da yok artik güclü nefes alinca gögsümdeki basinc agri gecti sirtimda agri halen mevcut onada baktirdim sirt kemigimde bisey yok gayet iyi dedi suan burnumda sümük yok ama akinti var neden oldugunu bilmiyorum alerji testi yaptirdim inek sütüne karsi hafif sekil alerjim var onuda kullanmiyorum peynir süt filan fisman kullanmiyorum daha tan testi alerji icin gelmedi insl haftaya oda gelcek bakalim tam ne cikcak ..son olarak sibo yaptirdim ve pozitif cikti bugun basladim haplara Eger doktorun dedigi gibiyse gecmesi lazim bidaha gelmedi dedi ölü ölüdür dedi yarin kkbye gitcem bogazim neden kirmizi diye bakalim aklima gelmiyor suan ama daha niceler yaptirdim bakacam ama sorun bulcam bu defa cok kafaya koydum
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 12:23
O çıkıklar hepimizde var o sorun değil ama eğer dilinde beyaz veya sarı tabaka varsa ( bende var) sabahları dişlerini fırçalarken dil sıyırma işlemini yap tahriş etmeden. Gün boyu kurtarıyor bir tık. Kokuyu baskılıyor. Aklında bulunsun
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:34
Evet dis ve beyazligi fircalayip gideriyorum gün boyu bi tik rahatlik veriyor dedigin gibi ..sorun o degil dedi 2 hafta önce gittigim kkb doktoru labor icin bir Tür cikibla örnek Aldi ve hic bisey cikmadi eski kkb doktoruna gitcem o beni yarin Saat 8.45 de randevum var o beni yillar önce labor yolladi ve bakteri cikmisti 5 türlü Antibiotika önwrilmisti ve ben 3 tanesini denemistim bisey degismwmisti bidaha onu deniycem ayni bakteriler halen duruyormu diye yine ayni ilaclar önerilirse bu defa hepsini deniycem care yok belkide son iki kalan Antibiotikleri deneseydim gecerdi diyom bazen insl gececer ..
Amaleyat olmadan önce yemek yedikten sonra okadar balgam geliyordiki inanmssin suan eser yok burnumda hic kalmafi tikanmiyor mesela dis doktoruna gittim enfeksion ve yukari disleri 20likleri Aldi birinde 3 gün boyunca Antibiotika aldim yoksa cekemem enfeksion cenene zarar verir dedi onuda yaptim özellikle mide Kapazität sonrasi gecen balgam cok iyi oldu suan seffaf var ama daha yemekten sonra cok cikiyor bir sey bozuk yüzden yüz bozuk piskologumda var benim oda halime cok üzülüyor anlayamiyor neden oldugunu mide amaleyati öncesi nesef almak bazen cok zorlasiyordu suan ondan kurtuldum cogu sey Gitti aslinda gide seyler söyle gögüs yanmasi süreli balgam burundan ve agizdan sicak su buharinda inhalieren icime cektigimde cok öksürüyordum suan yaptimmi hic öksürmüyorum ztn dus ali veya sicak hava soludunmu nefesi insanin biraz düzeliyor bakterileri yok ediyor sicak hava sanki
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:38
Anladım. Dene bakalım. Sırasıyla kullan ilaçlarını
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:44
Iyi gelen seyler sunlar sabahlari balgam azaltmak istiyorsaniz sabahlar bir barkad su sonrada salatalik kabugu ile tuzlayip yiyin bütün gün az balgamdan eser yok cok geliyorsa her 2 sagte bir yeyin cok fazdasi var kirmizi pancar kahvaltilik olandan ayni reflexi veriyor baglami icerden mide kapaninin oldugu yerden gelen balgami temizliyor balgamda barret ösofagus yüzünden geliyor cünkü mide asidi ve midenin yemek borusunun yanina yerlesmesiyle sürekli mide asidi sivi bir sekilde boruya ulasiyor bunu gegirdinken sonra yok yasiyordum oda amaleyattan sonra gecti test ein bakalim salatalik kalin olandan 3de 1 nicht ortadan bölümde yeyin balgam azaliyorsa barret ösafagus olmaniz cok yüksek son gittim Doktor tehsisi böyle koydu sonra tam girise baktilar ve kirmizi Doku degisikliligi gözüküyordu googlede fotolari var ama suan oraya mide asidi ve suyu gelmediginden kendiginden iylesir dedi Dramatik degil dedi istersen yakabilirzde dedi ama gerek duymuyoruz kendiliginden gecer dedi tahris olmadimi sürece gecermis neyse gecti bende hemen ztn bu slatalik yöntemi kokuyuda baya bi aliyor denn ve bana den hemen anlasiliyor ztn
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:46
Sende ne sorunlar tam olarak analatirmisin lüften cok merak ediyorum bir tek ben degilmisim bunu ceken
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:50
Bak suan yazdigi ilaclari aliyiyorum o doktorun colidium ve sonrasinda onnibiotik ince bagirsak sibo icin yazdigi ilaclar iste bu kesin hepsini öldürüyor diyor bidaha gelmez diyor bakalim bu sürecten sonra yine sibo yaptircam ve ne cikcak cok merkt ediyorum
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 14:58
Egerki normal cikarsa bir problemi daha cözmüs olcam önce mide kapagi amaleyati basarili oldu rüflü bitti suan 2 ay sonraya yutkunma testi var beyaz bi su iciyorsun makineye tutunup arkaya öne yana dönüyorsun felan ictigim su mideden geri geliyor diye bakacaklar son gittugimde akiyordu reflü bariz bir sekilde vardi..
Ztn amaleyattan sonra durmadan öksürmek Gitti bogazimdan cikarip atmak istiyordum balgam oda gitti sürekli öksürürmisgibi olmalarda bitti nefes alinca gögüsdeki basinc Gitti cogu sey Gitti aslinda
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 15:24
Bu son gittigim Doktor söyledigine Göre sorunum gastritis
Midenin sonuna bakacam diyor cünkü sorun orda dedi Eger kücük bir aksilik durumunda yediklerin ictiklerin bazi yiycekler tikaniklik yapior sindiremiyorsun ve kokmaya basliyor kokuda yukari vuruyor cok kisi iylestirdim dedi cok ümitliyim bakalim bu defa olcak
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 15:59
Arkadaslar mide kapagi oldugum doktorun konustum ve dedigi su 3 4 ay sonra tamamen iyleseceksin vucudun alismali yeniden sistemine dedi mide Kapagi olan ve gecmeyen arkadaslar varmi aramizda
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 16:47
barret ösophagus olan arkadaslar varmi grupda
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 16:57
Mide kapagi oldugum Doktor mideden asidi yukari cikmiyor ve mide girisinde olan barret ösophagus tahris olmuyor dedi normal dokusuna döndümü tamamen iyleseceksin diye Israel ediyor ve gecmesse mide girisindeki kizariklik ( barret ösophagus) onu yakariz dedi tamamen kurtulursun dedi ama normalde asid tahris etmediginden kendiliginden geciyormus 3 4 ayi buluyormus ama bazi vakalarda bende bu ayni 11 de bir ay olcak büyük bir düzelme var aslinda gögüs yanmasi gögüs agrisi ywmekden sonra bogaz temizlemem balgam yok balgam demisken amaleyattan sonra 3 4 gün boyunca yemekten sonra hala cikti sonra birden azaldi suan hic bir balgam yok sadece beyaz seffaf olan kaldi oda gecer belki 3 yere daha gittikten sonra beklemeye basliycam kkb de randevum var dis doktoru ve son olarak midenin cikisina bakilacak burdada bisey cikmassa beklemeye gececem
Mide kapagi barret ösophagus yapan Doktor dogru söylüyorsa 3 ay sonra gitmis olcak Prof Dr asari iranli galiba onda amelayat oldum
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 18:44
Arkadaslar barret ösophagus olup mide kapagi amaleyatiyla iylesen oldumu veya bu hastaligi olup tedaviden sonra iylesen neden Kissen cevap yazmiyor
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 19:16
Arkadaşlar fonksiyonel tıp doktorlarının deneyip başarıya ulaşan var mi iyilesenler doktor önerisi verirse nasıl tedavi yapıldığını söylerse çok iyi olur, sorunum bağırsak allerji sindirim sistemi geniz akıntısı ile karışık halde
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 19:48
Kendimi bildim bileli ağız kokum vardı. Yani çocukluktan beri. Tabi büyüdükçe daha çok idrak ettim çünkü bende tepkiler aldım birçoğumuzda olan travmalarım var. Sonrasında üç sene evvel bir doktora göründüm umut vadediyodu. Bu konu üzerinde gazete yazıları vs vardı. Öncesinde de birçok kbb hekimine görünmüştüm ama onlara bu şikayetle gittiğimde konuya hem çok uzaklardı hemde birşey bulamadılar. Genel cerraha da görünmüştüm. Endoskopi yapmıştı ve örnek almıştı. Fakat helikobaktere raslamamıştı. Bana mide koruyucu vs verip yollamıştı. Her neyse bu hekime gittğimde bana antibiyotik tedavisi verdi. Helikobakteri içindi. ona endoskopi yaptım helikobakter yok dedim ama testlerde görünemiyebiliyo tarzı bişey demişti. Baya ağır bir tedaviydi. Tedavi sırasında herşey çok güzeldi. Sabahları mis gibi uyanıyordum. En güzeli buydu. Büyük bir özgürlük. Sonra 14 gün kontrolüne gittm ve tekrardan testler yaptı. Hala koku vardı. Bana bağırsak için verilen antibiyotikten yazdı. (Flagy sanırım) onu kulkanırken alerji tarzı birşey yaşadım ve bıraktım. Sonra doktora yeniden gitmedim. Koku da tat da bir ay gbi bir sürede geri geldi. Hatta antibiyotikleri bırakır bırakmaz geri geldi ama daha hafiflemişti. Bir de dilimi sıyırma alışkanlığı edindim. Hafifledi en azından. böyle işte.
Orjinalini yazan: Gececekinsl
Sende ne sorunlar tam olarak analatirmisin lüften cok merak ediyorum bir tek ben degilmisim bunu ceken |
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 20:49
Bende hic gecmedi bu 20 yasindaydim birden geldi bidaha gitmedi okadar Antibiotika yuttum gecmedi yani Antibiotika aldikdan sonra bir ay gelmedi hmm o bende hic olmadi kesesi bir ayda olsa gecse super olur ama sanki bu defa bulcam sorun bisey kalmadi cogu sey Gitti ..
Mesela nasil syptonlarin var tam net olarak yazsene bi zahmet karsilastirikmak istiyorum herseyi suan süzgecden geciriyorum bisey atladimmi diye
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 21:05
Flagy bagirsak icinmi gastritis icin okudum intette ..benim suan aldigim colidinim doktorun yazdigi vucutta kalmiyormus bagirsaga yerlesip ordan atiliyormus öyle dedi Eger bakteriler sorunsa bu kesin öldürcek ve omni biotikle normal bagirsak florana kovusacaksin dedi insl dedidigi gibi olur bu yüzden neler cektim cok kötü en güzel yillarim Gitti tam 20 yasindaydim kasada calisiyordum sonra bu olunca kafayi yiyecektim resmen bogaz infeksionu oldum bu koku geldi bidaha gitmedi markete gelen müsteriler yüzüme yüzüme her gün söyledi senin gibilerinden mikrop kapiyoz dediler doktora git su bu hemen bi geriliyorlardi yanima gelenler birden olan bisey bidaha gitmedi ..bide hergün spor yapiorum yüzüyorum saglikli ormanlik alanda yasiyorum mutluyum hatta cok mutluyum cocuklarim var esim var suan calismiyorum bu yüzden 6 aydir calismiyorum 10 bin euro harcadim buranin asgari ücreti 1350 euro büyük para yinede pes etmiycem ugrascam son bir ay kaldi sonra ise basliycam gecti gecti gecmedi böyle yasamaya devam
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 21:21
Bide cikik kirmizi bogazin arkasinda geniz altinda
Esimde yok kiz kareslerimdw yok abimde yok Annemde yok hatta kimi taniyorsam actirip agizlarini baktim hic kimsede rastlamadim bu ilginc
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:03
Benim hep vardı. Çocukkende. Yani kendimi bildim bileli. Farkettiğim zamandan sonra kimseyle yakınken konuşamayacak derecedeydi yani. Biri yaklaşınca hatta nefesimi tutuyodum. Yattığım odanın havası bile kötü olacak şekildeydi. İşte bende gittim doktorlara ama birşey çıkmadı. Sinüslere bademciye boğaza mideye baktırmıştım birşey çıkmadı. Dediğin gibi gastrit ilaçları veriyolardı. En son gittiğim hekim baya bir antibiyotik mide kpruyucu yani geniş kapsamlı bir tedavi uyguladı. Benim o süreçte gerçekten koku tamamen geçti gibiydi. Kokuyla beraber dilde tabaka , sabahları acı tat , koku hepsi gitmişti. Ya varya insan olduğumu hissettim ben o zaman. Böyle bir duygu özgürlük yok. Ama antibiyotikleri mide koruyuculrı bırakınca geri geldi. Bu şekilde. Şuan dediğim gibi sabahları dil temizleme diş fırçalama ile başlıyorum güne ve günümü kurtarıyo. Bu şekilde. Senin antibiyotikle geçmeme nedenin tedavinde olabilir. Aradan zaman geçti isimleri hatırlamıyorum ilaçların ama benim tedavimde iki antibiyotik mide koruyucuları falan vardı aynı gün içtiğim ve bedenim çok yorgun düşmüştü kullanırken bayılacak gibiydim yani. Bu şekilde benimki
Bende hic gecmedi bu 20 yasindaydim birden geldi bidaha gitmedi okadar Antibiotika yuttum gecmedi yani Antibiotika aldikdan sonra bir ay gelmedi hmm o bende hic olmadi kesesi bir ayda olsa gecse super olur ama sanki bu defa bulcam sorun bisey kalmadi cogu sey Gitti ..
Mesela nasil syptonlarin var tam net olarak yazsene bi zahmet karsilastirikmak istiyorum herseyi suan süzgecden geciriyorum bisey atladimmi diye |
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:25
Evet anliyorum pantoprazol bende hic ise yaramadi
Aci tat hep vardi özellikle bi ise girmistim yillar önce 4 ay dayanabildim orda eksi 23 derecede calisiyordum buz dalabinda okadar kötü olmusduki nefes almam bide zorlasmiti bigazim full dokuydu ama asagisi tamamen bogaz denmez hep öksürüp cikarmaya calisiyordum suan o yok amaleyattan sonra ..sürekli öksürük yok suan ama beyaz seffal balgam var ..tekrardan gastrtis hap almaya denemedinmi basta türler bi kezmi denedin sonucta gecirmis bende hic gecmedi bir ay bide olsa gecmedi
Bak ben bu hastaliktan önce haftada 3 defa Disco gidiyordum hic yerimde durmazdim konuskan atilgan biriydim Fitness gidiyordum birakmak zorunda kaldim discoya gidiyordum arkadasin kulagina bisey diyemiyordum yanasip 2 3 defadan sonra bidaha gitmedim cok kötü günlerdi bende 20 yasinda olunca alisamadim halen alisamadim alisacak gibi bisey degil
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:41
Evet ama yan etkileri çok ve ben sürekli ilaç kullanmak istemiyorum. O nedenle doğal yollardan yada kesin sonuçlu bir tedavi ( direk hastalığa yönelik) istiyorum. Şu sıralar yeniden tedavi için maddi olarak ta pek müsait değilim. Sibo için iyi bir yer araştırıcam ve bütçe oluşturucam. En kısa sürede.
Bu sayfa en azından ne yapmam gerektiği konusunda fikir veriyor bana. Bence bu konu hakkında bir branş açsalar yeridir. Çünkü derdimizi anlayan doktor bulmak çok zor.
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:50
Evet sibo ince bagirsakdaki bakteri seviyesini ölcüyor 20 ppmden sonra positiv cikiyor suan onun icin verilen haplara basladim bidaha gelmez dedi
hab tedavisi sonrasi yine sibo yaptirip bakcam ilk yaptigimla karsilastiracam haber edicem Eger sorun bulursam Burda paylasacam ok iylestim diye bidaha yazmam diye bisey yok iylesirsem kesin herseyi detayiyla Burda paylasacam
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:53
Siboyuda tam olarak arastirdim
Sibo icin aldigim ilaclarin hedefi bakterileri öldürmesi iyi kötü farketmiyor öldüryor ve onmi biotik ise sonradan iyi bakteri olusumunu desteklemek icin
|
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2023 Saat 22:58
Tabikide. Bende kurtulup burda herkesi bilgilendirmenin hayalini kuruyorum. Sende kullan bakalım. Sana iyi gelirse kendi hekimimden de aynı ilaçları isterim. Ama benim tedavime benzettim. Banada antibiotik tedavimde probiotik takviyesi vermişti. Tabi ilaç aynı değil. İlacın ilk günü sanırım bir farklılık varmı suan
|
Mesajı Yazan: BlackSea58
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 01:39
Selamlar, @gececekinsl hangi ülkede yasıyorsunu? Bende 22 yaşındayım ama hayatımı yaşıyamıyorum ağız kokusundan, birde şöyle bir sorun var bazen birden bir koku yayılıyor etrafımdakiler gaz mı çıkarttın falan diye soruyor, odam sabahları cok kötü kokuyor ağız bakımımı yapıyorum ama nafile fayda etmiyor. Burun estetiği falan oldum etki etmedi doktorlar pekde ilgilenmiyor burada. Midemde reflu çıkmıştı uzun süre önce. Yatakta uzanırken falan böyle gurultu oluyor midemde ve dilimde beyaz pas var. Ve sürekli olarak geniz akıntım oluyor ağızımın içerisi yapış yapış oluyor böyle.
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 09:03
Slm arkadaslar sibo icin kullandigim ilac
Kullanir kullanmaz Karin bagirsak guruldusunu aninda kesin
Suan cok az ara sira kullanmadan önce hic susmuyordu
Özellikle mide kapagi amaleyati sonrasi cok siddetlenmisdi
Doktora demisti asid ve gaz kacagi önlenince bagirsaklara daha cok is düsecek demisti aynida o oldu sonra sibo yaptirdim ve sonuc pozitifdi yazmistim yazilan colidium guruldamayi hemen gecirdi ..suanda kkb ye geldim akintinivin ne yapabilirim onu sorcam geldigim Doktor Prof Dr schröckenfuchs viyana cevresinde iyi bir doktormus size ne yazdigini ve ne sonuc ciktigini yazmam ama guruldama yüzden 90 azaldi kullanir kullanmaz esimde hemen fark etti insl buda gececek bir seyidaha halletmis olcam haftaya carsamba mideme bakcak cikis bölümüne gastritis var diye Doktor insl ordanda bisey cikar ve oda halledir sonra bisey kalmiyor iylesmem gerekir normal sartlarda bu mide cikisina bakacak doktorun söyledigine Göre kapakcik istedigin kadar yaptir Eger gastritis varsa
O icerde basinca neden olur ve bir zamandan sonra yolunda bulur yine asid cikar basinca dayanamaz dedi yani gastritis cözülürse mideden basinc kalmiycak ve asid tamamen gitcek öyle diyor bakalim insl dogrudur
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 10:12
Suan kkb den ciktim bu adama yillar öncede gelmistim ve Antibiotika yazmisti ama bogazimdaki kirmizilik ve cikiklik gecmemisti ve bana ozamanda demisti reflün var asagidan gelen asid sürekli bogazini tahris ediyor ve Antibiotika ise yaramiyor diye ..suan amaleyat oldum asagidan balgam asid gelmiyor dedi evt dedi bogazindaki kirmizilik ve kizariklik hala duruyor dedi bu bir bakteri diyor bana zamanindada cikmisti tahlillerimde ama yazdigi Antibiotika ise yaramamisdi ..velhasil simdi gelecek cuma gün bogazimdan ve burnumdan örnek ali labor yolliyxak hangi bakteri diye sonra yazacagim haplar kesin bogazdaki cikiklik ve kirmiziligi gecircek dedi cok mutluyum oldum bogazimizdaki kirmizilik kaimler bakteri diyor normale gecmesi gerekiyordu ama senin asagidan gelen asid yakiyordu ve gecmiyordu dedi yani az kaldi sanki bu defa geccek detaylica bidaha yazmam suan isim var grsz
|
Mesajı Yazan: Anonim Tosbağa
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 11:55
Orjinalini yazan: Efem
Benim 10 15 tane dişin arasindan koku geliyor kimisi düşük kimisi yüksek ben ne yapacam şimdi tüm dişleri çektirip implant mı yaptırayım bunun kolay bi çözümü yok mu ya🥹🥹🥹🥹
|
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 12:41
Yazdigi ilaclar sunlar collargol 2 % cum Pipett
Bide hidrojensuyu 3%
Günlük 3 defa Sarah ögle aksam
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 12:54
Arkadaslar suan herseye baktiriyorum harbiden herseye baktiriyorum son olarak kbb ye gittim 7 8 sene sonra ayni Doktor.. ve muane oldum bogazima bakti ve halen enfeksion var dedi yani kirmizilik ve cikiklik reflü amaleyati oldugumu söyledim oda cok iyi yapmissin sende reflü vardi ve Antibiotikler ise yaramiyordu bogazini tahris ediyorum ve o kirmizi Doku bir türlü iylesemedi cünkü sürekli zarar görüyordu özellikle yattigin zaman geriye gelen asid orani yakiyordu ve iylesemiyordun dedi cok sevindim amaleyat olmana dedi piskologa gittim dedim senin olayi piskolejik degil dedi ama hasta oldugundan piskolejinede badki uyguluyor buda midenin eksimesine ve asidi daha fazla cikmasina neden oluyordu dedi bende amaleyattan sonra balgam sifirlandi burnumda tikanmiyor artik dedim super diyor sonra bu seffal beyaz balgam neden hala Burda diye sordum doktorun cavabi bogazindaki enfeksiondan dolayi vucudun orasi kurumasin diye salgiladigi balgam dedi kirmizilik ve cikik kirmizilik yok olunca o seffal balgam gidecek diyor cok mutlu oldum harbiden haftaya cuma gün örnekler alcak burundan ve agizdan yillar önce bakteri cikmisti 3 kez Antibiotik yazmisti hic biri fayda etmemisti ozmda bana dedigi ayniydi reflü iylesmesine neden oluyor oda kizartiyor ve seffal olan balgami vucudun üretiyor dedi
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 13:10
Arkadasla disciye gitcem ve midenin son cicis bölgesine baktircam ordanda sonuc cikmasa bu kkbnin söyledi dogru neden diye sorarsaniz ben aci yedigimde veya yemek veya biraz bahatli bisey hemen o kizariklik daha kizariyor ve sisiyor üstelikde cok fazla baglam yapior cünkü yaranin üstüne tut basmak gibi oluyor buda vucutta Reaktion a yol aciyor ve balgam salgiliyor sorun sanki yüzde yüz bogazdaki kizariklik ve Süskind olan kizariklik cünkü size yemin ederimki hic kimsenin bogazi kizarik degildi benim baktigim kisilerin hic birinde kizariklik yoktu esiminkine bakiyorum hic bisey yok normal et yanak eti gibi beyaz benimki ise tam bogazin arkasinda olusan kirmizilik bakin kardeslerime baktim esime ve cok yarin arkadaslarima en az 30 40 kisinin bogazina baktim karsilastirmak icin :))) abiminkine bin defa baktim hep normal et ama benimki kirmizi et ve yara gibi cikik Kinder bu Tür bogazda kizariklik var yazabilirmi ltf
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 13:12
Hatta bana özelden resimlerimi atabilirsiniz cok merkt ediyorum beneide gercekten sorun bu
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 13:23
Eger bogaziniz kirmizi ise ve özellikle cikik bir et parcasi kizariksa ve genelde üstünde veya yanlarinda seffay beyaz balgam Varsa bendeki sorunun aynisi onadada
Var cünkü bir enfeksion bu doktora Göre ve vucutun salgiladigi sivi seffal balgam o bölgesine sulu tutmasi icin yoksa kuruycak ve daha kötü sonuclari olcak yani durum o kizariklik ve onunda gecmemesi reflü
Ordaki kirmizilik normal bisey degil doktora enfeksion dedi
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 18:02
MURAT HOCAM,
Okuyor musunuz @Gececekinsl rumuzlu arkadaşın yazdıklarını?
Daha önce KBB hekimiyle canlı yayın yapmıştınız, bu sefer de Sibo uzmanı bir mide bağırsak uzmanıyla canlı yayın ya da bir söyleşi yapıp yayınlama imkanınız var mı acaba?
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 20:15
Slm arkadaslar bütün 1 Saat boyunca kiraziklik ve cikinti nasil gecer gecmismi diye arastimdim ..
Ve Bingo reflu bunun iylesmesine mani oluyormus ..
Ve diger faktörler yaziyor almanca ve türkcede fakat almanycada reflü yüzünden ve bazi faktörlerden iylesmiyor yaziyor antibitik ve kati yemek baharatli yemekler aci ve asidli sular icmeyince geciyormus ..
Ben mide kapagi amaleyati oldum nesef almam balgam öksürük yüzde 99 azaldi fakat seffaf olan kaldi ve akinti da var ama hepsi seffaf yapiskan balgam degil dil temizlwdigimde cok asiri cikiyor mesela oda bogazimdaki bütün gün toplanan seffal balgam oldugunu düsünüyorum
Velhasil durum bu bide su var ben suan sibo ilaclari aliyorum sonra takviye omni biotik alcam az olan d vitamin ins cogalacak ve bagisiklik sistemim sindirim sitemim ince bagirsaktaki bakteriler bitince normal haline gelecek yani reflü ve ince bagirsak problemleri ortadan kalkcak ve sadece bogazdaki kizariklik kalcak onu tetikleyen reflü ve bakteriler özellikle bakteriler bagisiklik sitemini bozuyormus vitamin d ye vuruyor bende 2 farkli d vitamin kan testimde cok cok düsük
Bundan kaynaklandigini düsünüyorum .. sizcede öyle degilmi bakalim görcegiz
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 22:03
Orjinalini yazan: Tospik
MURAT HOCAM,
Okuyor musunuz @Gececekinsl rumuzlu arkadaşın yazdıklarını?
Daha önce KBB hekimiyle canlı yayın yapmıştınız, bu sefer de Sibo uzmanı bir mide bağırsak uzmanıyla canlı yayın ya da bir söyleşi yapıp yayınlama imkanınız var mı acaba? |
Gececekinsl isimli kardeşimizin yazdıklarının bir kaç tanesine göz attım hepsini okumaya vakit ayıramadım ama genel olarak subjektif tespitlerini ifade etmiş.
Tanıdığım duyduğum veya bildiğim Hiç bir gastroenterolog konuya doğru yerden yaklaşmadığı için böyle bir toplantı yapmak zor. Zaten halkın kafası karışık, şimdi ben de aklınızı daha fazla karıştıracak birilerine söz vermek istemem. Zaten tip 3 ağız kokusu fevkalade nadir. Yok gibi bir şey.
Üniversite bünyesinde sırayla ağızkokusu anlatmak üzere 4 tane hekim (ben, kbb, gastroenterolog, psikolog) konferansımız vardı. İlk önce bana söz verdiler. Ağız kokusunu anlattıktan sonra gastro hekimi konuşmasını revize ettiğini açıkladı. Bazı şeyleri anlatmaktan vaz geçtim ben ağız kokusunun ne olduğunu şimdi anladım dedi. Benden sonra Konuşmasını erken bıraktı. Hekimlerin yarıdan fazlası farklı değil. Suçlu da değiller.
Eğitim hastalardan ibaret değil hekimleri de kapsamalı.
Dahiliyecilere konferanslar verip olaya bakışlarını değiştirmeye çalıştım, diş hekimlerine zaten sürekli temastayım önümüzdeki ay yeniden anlatacağım Tabip odası ile görüştüm, kulak burun boğazcıları toplayıp anlatmak istiyorum ama ortada somut bir gelişme göremiyorum. Nerdeyse hepsi mideden koku geldigini zannediyor, Hala her ağız kokusu hastasına endoskopi kolonoskopi yapıyor, gaviskon ppi yazıyorlar veya bademcik alıyorlar.
Yurt dışındaki ağız kokusu bilim adamlarını bir araya topladım. Vatsap grubu kurdum. Grubumuzun ismi Halitorium çalışma grubu.
Rosenberg, saad, filippi, ve daha çok sayıda bilim adamına cep telefonu kadar yakınım ve haberleşme halindeyiz.
Oralarda durum bizden farklı değil. Üfürükçüler hurafeciler okuspokusçular var. Onlar bizden beter. Teselli oluyorum.
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2023 Saat 23:10
2. Gündesin. Bir değişiklik farkediyor musun?
Slm arkadaslar bütün 1 Saat boyunca kiraziklik ve cikinti nasil gecer gecmismi diye arastimdim ..
Ve Bingo reflu bunun iylesmesine mani oluyormus ..
Ve diger faktörler yaziyor almanca ve türkcede fakat almanycada reflü yüzünden ve bazi faktörlerden iylesmiyor yaziyor antibitik ve kati yemek baharatli yemekler aci ve asidli sular icmeyince geciyormus ..
Ben mide kapagi amaleyati oldum nesef almam balgam öksürük yüzde 99 azaldi fakat seffaf olan kaldi ve akinti da var ama hepsi seffaf yapiskan balgam degil dil temizlwdigimde cok asiri cikiyor mesela oda bogazimdaki bütün gün toplanan seffal balgam oldugunu düsünüyorum
Velhasil durum bu bide su var ben suan sibo ilaclari aliyorum sonra takviye omni biotik alcam az olan d vitamin ins cogalacak ve bagisiklik sistemim sindirim sitemim ince bagirsaktaki bakteriler bitince normal haline gelecek yani reflü ve ince bagirsak problemleri ortadan kalkcak ve sadece bogazdaki kizariklik kalcak onu tetikleyen reflü ve bakteriler özellikle bakteriler bagisiklik sitemini bozuyormus vitamin d ye vuruyor bende 2 farkli d vitamin kan testimde cok cok düsük
Bundan kaynaklandigini düsünüyorum .. sizcede öyle degilmi bakalim görcegiz |
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 07:57
Slm hocam saolun okudugunuz icin
Ve fikirlerinizi yazdiginiz icin
Arkadaslar sibo ilaclarinda ikinci gündeyim gurulda cok azaldi ac veya yemekden sonra hafif sekilde geldi dün
Bugun daha guruldamadi baska farkeettigim bisey yok yalan söylemek istemiyorum ..
Ama söyle bisey var kanitlayabilirim resimleriyle
Bu sabahda resimlerimi cwktim bogazimdan ve kirmizilik üstüne beyaz Doku vardi cok hafif kirmizik gözüküyor
Sorun kesinlikle o cicik kirmizilik bana Göre artik bir aciklamasi olamaz ..yarin sabah yine resim cekecem ..gün boyunca kizariyor orasi mesela aksam yapmadan cektigim resim ile sabah cektigim resim arasinda dünyalar kadar fark var yemin ederimki ..su icip yemek yedikten sonra yine kabardi sisti kizardi orasi ve seffaf balgam cogaldi sorun kesinlikle o bence
Gelecek cuma örnek ali yazdigi haplari deniycem ve bogazimi tahris etmemeye caliscam bütün Antibiotika sürücinde doktora dedi ve internette aynisi yaziyor sorun tam olarak o kirmizilik ..
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 08:02
O kirmiziligi yok edersek sorunlar ortadan kalkiyor
Insl öyledir yan syptonlarini ortadan kaldirdim asid reflü yok ince bagirsakdaki bakteriler bitiyor bir sonraki asama bogazimdaki kirmizilik cicik olan bölümde orasi xiderse sorunlarda gider buna eminim cünkü 20 yasinda geldi bogaz enfeksionu ile geldi o oku ve gecmedi gecmemeside bu kkb doktoruna Göre en önemlisi reflü ve bazi faktörler onlarda artadan kaldirgimi düsünüyorum
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 08:40
Hocam bu son gittigim kkb cuma günü örnek alcak ..
Kirmiziliga neden olan bakteriler kaimler tespit edilexek dedi .. ve bir gün önce dislerini fircalama yüzünü yikama
Sabah bogaz temizli yapma sakin dedi nasil kalktiysan gel dedi bu yöntemle hangi bakterinin o kirmiziliga neden oldugunu bulacagiz diyor böyle bir uyluma yaprinizmi veya duydunuzmu ..
Not 7 8 sene evvel gittigimde bulunmustu ve 5 farkli Antibiotik trapiesi önermisti labor ben onun 3 tanesini yaptim fakat kirmizilik gecmedi onada reflu neden oluyor demisti asid ve reflü yakiyor özellikle yatarken geriye aktigi icin bogazini tahris ediyor ve iylesmiyor demisti suan reflü Gitti dedikleri dogruysa o kirmizilik gidermi hocam
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 10:54
Arkadaslar birseye daha rastaladim
www.kizlarsoruyor.com da ugur662211 kullanici bir kizin sorusuna cevap vermis resimli bir soru onu okuyup bana dönermisiniz 1 yil önce yazmis ben iylestim diyor ve reflü yüzündenmis ..bi okuyup bana dönermisiniz Foto yükleyemiyorum buraya ugur662211 tam olarak anlatmis bi bakin ltf
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 11:32
Bu adamin dedigide aynisi ÖZEFAGİAL REFLÜ olanlarda o kizariklik gecmiyormus hocam simdi bende aynen bu amaleyati oldum barret ösophagus reflü amaleyati ..
Yapilan ameleyati Prof.dr asari banada ayni su sekilde aciklamisti baretinden yukari bir parca mide kacmis ve yemek borunun yanina yerlesmisti onu aldik ve kelepce yaptik ve baretini diktik reflü ve miden asagida kalsin diye dedi yukari kactiginda sürekli asid oluyor mide borunda dedi ve yattiginda bogazina kadar gelen asid orayi artik tahris etmeyecek ayrica kkbye gitmemi söyledim oda enfeksion var bogazinda dedi benim cok kötü gögsüm agriyordu ve aci tat vardi sürekli agzimda nefes almam iyi degildi burnumda tikaliyordu cok fazla balgam atiyordum suan bunlarin hic biri yok
Amaleyattan sonra Farkrettigim bir baska olayda artik koku icerden degil bogazdan geldigi ne zaman orasi cok kizariyorsa ozm nefesim sicak ve daha fazla kokuyor
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 12:05
Hocam Ben 6 ay önce tekrardan hepsine yeniden baktirmaya kadar verdim ve basladim ilk is reflü idi gittigim Radiologie DW yaptirdigim Islem videokinematographie ve yutkunma Röntgeni ve Burda cikan sonuc
inzipiente unspezifische Motilitätsstörung des ösophagus.
In heutigem Untersuchung kein Nachweis einer kardianinsuffizienz bei jedoch geringfügige trichterförmig konfigurierten kardia vermehrte gastroösophageale Reflexe? Tam bu yaziyor
Ilk yazan su mide borusunun iyi calismadigi .
Ikinci kardianin normal oldugu ama süzgec bir seklin oldugu .
Ücüncü bölümdede cok sayida yayilmis gastroösophageale Reflexe..
Sorun galiba tam olarak bu hocam
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 12:09
Ayrica süzgec sekli tamda bu tanima uyuyor barret ösafagus nedir diye gogleye bakarsaniz yukari kacan mide süzgec sekline benziyor .. bogazi kirmizi olanlarin kronik gecmeyenlerin sorunu bu galiba ben amaleyat oldum bogazimda ilac tedavisiyle gececegini uyumuyorum insl gecer yazacagim yine
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 12:17
Ztn kizarikligin neden gecmedigini googlede yaziyor reflü yüzünden ve bazi baska faktörler yüzünden diye
Bendekilet umarmen gitmistir reflü midenin yukari kacmasi ve mide borusunun yanina yerlesmesi ince bagirsakdaki siboyuda hallediyorum tek kalan sey bogazdaki kirmizilik hersey orda ztn
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 20:54
Gececekinsl, yanlış anlama ama yazdıkların zor anlaşılıyor. Yurt dışında olduğun için sanırım. Üstüne de mesajı tek parça halinde yazınca, sorununu anlamak için biraz çaba gerekiyor.
Yazdıklarını böyle bölerek yazarsan daha iyi olur. Benim anladığım mideden gelen kokudan şüpheleniyorsun, daha önce reflü ameliyatı oldun, şimdi de sibo tedavisi görüyorsun.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 22:11
Tamam olur
Bogazimdaki kirmizi cikik koku yapior sanirim
evet barret ösophagus reflü vardi amaleyat oldum
Bundan kaynaklanan gögüs agrisi balgam öellikle yemekten sonra attigim balgam gitti tamamen gitti yemeklerden sonra attigim balgam burnum hep acik tikanmiyor yani ciddi sorunlar ortadan kalkti mideden geriye bisey akmiyor yanma yok yaparken geriye bisey gelmiyor ..
Suanda sibo ilaclarimi kullaniyorum
Bugun cok fazla bagirsaklarim agridi Karin agrisi gibiydi ama yanlari ve asagilariydi 2 kez WC gittim ve diski Normaldi ..
2 gün önce soluk ve sari gibiydi suan normal diski rengi
Buda gectimi bogazim kaliyor o cikik kirmizilik ..
Doktorumun söyledigine Göre o kirmizi reflü ve barret ösophagus Dan oluyormus o yüzdende gecmiyormus en önemli faktör reflü ve barret ösophagus..
Bende simdi diyorum ki bunu hallettim
Ameleyatini oldum siboyuda tedavi edince kirmiziligi tetikleyen sorunlar ortadan kalkmis oluyor ..
Gelecek cuma kkbde rendavum var örnek alcak ve hab tedavisi basliycak gecerse mucize gibi bisey olur.
Palavra anlatiyorum bende yeni yeni cözmeye basliyorum
Herseyin resmi ve belgeleri var ..
6 ay yeniden basladim ilk reflü Ordination Martin riegler diye doktora gittim ..
Oda beni videokinematographie ve yutkunma rötgenine yolladi ..
Ve sonuc tahmin ettigi gibi barret ösophagus reflü cikti
Ve sonra mideme bakti özellikle girisine bakti ..
Ve Doku degisikliligi oldugunu gördü resimleride var kirmizi Doku degismis wnfeksion gibi geriye akan asid yakmis o bölümü ..
Yemek yedikten sonra orasi tahris oluyor ve balgam atiyorsun dedi bu balgam amaleyattan sonra 3 4 gün sonra gecti
Sonra bide mide basincini ölctüler ve sonuc yine Politif
Cikti ..
Bu arada full pantoprazol kullandim ise yaramadi
Sonra bana amaleyat olmam gerektigini söyledi arkadasi Prof Doktor asari beni amaleyat etti .
2 gün privat klinik wien de yattim
Sonra ikinci gün eve geldim agir bir amaleyat degildi
Bundan 2 hafta sonra laktos test ve sibo icin randevu aldim önce laktose test yaptirdim bisey cikmadi ..
Sonra alerji testi yaptirdim inek sütü cok az cikti baska seylere alerji yok kan testi Aldi kadin hatta kadin basi örtülü türk bir doktor kadindi alman laborunda calisiyor ..labor Rennweg wien .daha kan sonuclari gelmedi ..
Sibo testi oldum sonuc pozitif ve suan ilaclari aliyorum
Adim adim gidiyorum yani diycegim su bizdeki sorun ayniysa o sorun bogazdaki kizariklik baska bisey degil ..
Hepimizde kizariklik varmi bogazimizda cikik kizariklik merak ediyorum
|
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2023 Saat 22:16
Slm arkadaslar bogazin arkasinda kirmizi ciciklik olan varmi ..tam ortasinda ?
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 18:35
"Kırmızı çıkık" tam olarak nedir? Eğer varsa İngilizcesini veya Almancasını da yazabilirsin. Faranjit sonucu oluşan kırmızılık olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 18:37
Evet tam o kirmizilik bogazin duvarinda agzimiza bakarsak tam karsinda Telefon isigiyla Foto cek gözüküyor
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 20:06
Tamam, faranjit yazıp google'da arat. Görseller kısmındaki fotoğraflara bak. Senin sorunun faranjit olmayabilir ama dediğin kırmızı boğazı göreceksin.
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 22:08
Bak simdi 3 farkli doktora gittim suan hepsi baska bisey dedi
Ama hepsi ayni sonuca vardi oda barret ösophagus reflü kaynakli
Ve amaleyat oldum ama gecmedi oda kirmiziliktan diyor kkb doktoru ..
Sana tavsiyem videokinematographie git bir göster kendini ve sonucuna bak ..
Bana yapilan amaleyati anlatayim barreten
Yukari midenin bi bölümü kacmisti ve mide borusunun yanina yerlesmisti senederlir böyleydi bogaza yanma
Yapiyordu ve o agresiv asid mide borumda doku degisikligine yol acmis internetten bakabilirsin kanserden önceki doku degisikliligi diye yaziyor ..
Cok tehlikwli bisey öyle vusey cikarsa hemen amaleyat ol
Ama kesinlesirse ol bende ilk önce Radiologie tehsis koydu sonra mide girisine baktilar doku degismisdi ..
Fotolarida var internettediyle ayni ..
Onun üstüne mide basinci ölcdürtdüm sonuc ..
Mide kapagi hic tutmuyor basinc hemen yukari kaciyor
Bunlari yaptirdikdan sonra amaleyat oldum
Ve amaleyattada doktorun dedigi tam tahmin ettigimiz gibiydi dedi 2 ince derece barret ösophagus..
Bak ben bu amaleyati oldum nefes alisim gögüs agrim yanma balgam özellikle yemekten sonraki balgam hepsi gecti ..
Siboda cikti onuda tedavi sürecindeyim insl bunlar gidince oda gitcek bakalim
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 22:31
Kendi görüsümü sizinle paylasmak istiyordum kücük bir hikaye.
Bundan sonra ne yapmaliyim sizce?
Burun amaleyati oldum yamukmus
Bademciklerimi aldirdim enfeksionluydu
Mide kapagi kelepcesi barret dikme
Sibo tedavisi
Dislerimde yan arkada kücük bir kanama var dis doktoruna yarin gitcem rendevum var
Mide amaleyati olan Doktor 3 4 Ama vucutun yeni sistemine
Ayak uydurdumu tamamen gececek diyor ..
Kbb doktorum bogazindaki kirmizi cikik enfeksion diyor amaleyat oldum artik hapla iylesecek relfü olmadigindan diyor ..
Bir diyer Doktor sibo icin recete yazan gastroenterolog
Gastritis olabilir mide cikisinda diyor..
Eger Gastritis yoksa geriye tek sey kaliyor oda o kirmizilik
Geriye kalan sadece o kirmizilik diye düsünüyorum baska bir aciklamasi olamaz yakindalarimda kimsede o bogazi kirmizi cicik Bikini görmedim defalarca bakmama Rahmen esiminkine bakiyorum hic bisey yok kardeslerimde ayni sekil babamin annemin kimsede o kizariklik yok ..
Ztn googlede ayni sekil yaziyor reflü yüzünden özellikle ösophagus yüzünden gecmiyormus o kizariklik kronik farangitis diyorlar
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 22:52
Yanlış hatırlamıyorsam ağır bir gripten sonra ağız kokum başladı demiştin. Belkide o farkettiğin kırmızı çıkık ağzını kokutan şeyin nedeni. Ben mesela doğduğumdan beri böyleyidim sanki. Kendimi bildim bileli çocukkende böyleydim. Dr söylemiştim. Ve bana küçükken havale geçirmiş olabileceğimi, yada ağır bir hastalık her neyse geçirmiş olabileceğimi ve belkide tükürüğümün ağzımı temizlemediğini falan söylemişti. Ya bir mikrop kaptık ya bir hastalıktan geriye kaldı. Of o kadar yoruldum ki… Sürekli yeni bir şey denemekten umut etmekten. Bu kadar çok şey bilmekten. Ne olurdu geçseydi ya. Bizde bir hap içseydik gitseydi gelmeseydi. Offfff
Kendi görüsümü sizinle paylasmak istiyordum kücük bir hikaye.
Bundan sonra ne yapmaliyim sizce?
Burun amaleyati oldum yamukmus
Bademciklerimi aldirdim enfeksionluydu
Mide kapagi kelepcesi barret dikme
Sibo tedavisi
Dislerimde yan arkada kücük bir kanama var dis doktoruna yarin gitcem rendevum var
Mide amaleyati olan Doktor 3 4 Ama vucutun yeni sistemine
Ayak uydurdumu tamamen gececek diyor ..
Kbb doktorum bogazindaki kirmizi cikik enfeksion diyor amaleyat oldum artik hapla iylesecek relfü olmadigindan diyor ..
Bir diyer Doktor sibo icin recete yazan gastroenterolog
Gastritis olabilir mide cikisinda diyor..
Eger Gastritis yoksa geriye tek sey kaliyor oda o kirmizilik
Geriye kalan sadece o kirmizilik diye düsünüyorum baska bir aciklamasi olamaz yakindalarimda kimsede o bogazi kirmizi cicik Bikini görmedim defalarca bakmama Rahmen esiminkine bakiyorum hic bisey yok kardeslerimde ayni sekil babamin annemin kimsede o kizariklik yok ..
Ztn googlede ayni sekil yaziyor reflü yüzünden özellikle ösophagus yüzünden gecmiyormus o kizariklik kronik farangitis diyorlar
|
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:16
Evet cok agir bir bogaz inatihabi sonucu geldi hafife almadim doktora gitmedim sonra gittim ama cok gecti bu kirmizilik kaldi hayirliyorum ilk zamanlari cok kötüydü ..
Alisamadim halen alisamadim istemiyordum reddeiyorum böyle olmayi son iki yer kaldi gastritist degilsem kesin bogazdaki bakteri ztn örnek alcak bakalim ne olcak
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:32
Bende ayni fikirdeyim agir bir enfeksiondan sonra
Olusan bisey.. o agir enfeksion cogu seyi beraberinde getirmis .. o enfeksion herseyi bozmus .. bende
Bu ilk basladiginda bogazimda enfeksion vardi ardandan
Yemek borumda mantar cikti yine hap aldim gecti bidaha gelmedi ..
Midemde bakteri cikmisti oda gecmisti ..
Gittigim doktorlardan care bulamayinca biraktim Bende 7 8 sene önce ugrasmayi ..
Simdi yeniden basladim ama bu defa pahali olan doktorlarla calismaya kadar verdim
Normal doktora antibiotik yazip basindan savmavaya calisan ..
Sempatik olmayan itici insanlar cok nedir iyi devlet doktorlarina rast geldim bunu söylemem lazim gercege gercek tabi hepside öyle degil
Bilmedigim hastaliklarim varmis barret ösophagus
Hic duymamistim ..
Sibo ayni sekil hic duymamistim ..
Belki bu defa bulcam dogru yoldayim sanirim
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:35
Acaba neden ya? Ben bazen başka insanlarda da farkediyorum. Gerçekten çok kötü bir durum. Şu an baskılayabiliyorum ama ne ya neeee? Böyle pis kokutan ne olabilir. Vallahi başka insanlar mis gibi kokuyo. Ben kendimi bildim bileli sürekli kokumu baskılamaya çalışıyorum. Sabahları bok gibi uyanmaktan okadar yoruldum kiii. Neden böyle oldum o kadar merak ediyorum ki. Çolunuz çocunuz varsa gözünüz gibi bakın. Belkide ailem bana iyi bakmadı. Küçükken ne olduysa olmuş.
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:51
Senin bogazinin ortasindada kiraziklik cikiklik vardi demi .
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:52
Aynada baktığımda kızarıklık değilde hafif çıkıntılar var gibi. Üzeri hafif beyaz. Başka kimsenin boğazına bakmadım ama anormal durmuyor
|
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2023 Saat 23:55
Internetteki fotolarla kiyasladinmi bogazini
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 00:05
Granüler farenjit olanlardaki gibi ama benimki o kadar fazla değil suan. Bir ara daha fazlaydı. Acaba kronik faranjitim falanmı var. Faranjit koku yaparmı. Üstünde durmamıştım çünkü daha önce kbb ye göründüm sonuçta. Anlamazmıydı
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 00:12
Gececekins beni aydınlattın. Tüm belirtiler bende mevcut. Ama boğaz enfeksiyonunun böyle bir koku yapacağına da ihtimal veremiyorum. Ama kbb ye görünücem en kosa zamanda
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 00:19
Varya imkansızlar etrafında dolanıyorum. Kronik faranjitin de kesin bir tedavisi yokmuş. Ama yinede kbb dr görünücem 😓
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 00:37
Oha yaa resmen bütün belirtileri mevcut. Hatta bi ara boğazımı tahriş eden yakan bir karışım tüketmiştim. Gece yattığımda turp gibiydim. Sabah kalktım boğazım ağrıyodu ve ağır grip gibi bişey oldum. Bende nerden kaptım diye şaşırmıştım. Hemen bir kbb hekime görünücem.
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 00:43
https://www.instagram.com/p/Ch_iWeOoZ_i/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Oha ya. Araştırıken Murat hocanın paylaşımına denk geldim. Ve bende kesin var. Çünkü tüm belirtiler bende mevcut hepsi. Ama altında yatan neyse onun çözülmesi lazımmış. Reflü gb hastalıklar falan neden oluyormuş. Gececekins ikimizde de olabilir. Belirtiler benzer
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 06:18
https://www.instagram.com/p/Ch_iWeOoZ_i/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== iste tam bu var bende
Simdi cuma örnek alcak ..
Mr cektirelim dedi hala iyi nefes alamiyorusn dedi
Bunu tetikleyeni ortadan kaldirinca geciyormus yav
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 08:34
Hocam bende suan instagraminiza baktim paylastiniz resimle bendeki hemen hemen ayni ..
Arastirdim geciyormu diye
Googleye yazinca sonuc bu ckkiyor
Farinks iltihabı nasıl geçer?
Tedavisi genellikle semptomatik olan akut farenjitte ateş düşürücüler, ağrı kesiciler, antienflamatuarlı sprey, gargara ve boğaz pastilleri kullanılabilir. Klinik bulgular ve kan tetkikleri sonucu bakterilerin varlığı tespit edilmiş ise antibiyotik alınması doktor tarafından tedaviye eklenmesi uygun görülecektir.
Sizin yazdiklaranizla ayni ..
Suan benim kbb doktorum Burda yazanin aynisini bana gecen cuma dedi nefes alman hala tam olarak iyi degil ..
Yüzünden mr yaptiralim .. ve gelecek hafta cuma örnek alalim dedi bu cuma örnek alcak ..
Yani hangi bakterinin sebep oldugunu arastircak
Arastirdikdan sonra hangi bakteri oldugunu tespit edecek galiba ..
Ve hab tedavisi uyguluycak galiba
Ondan sonra o kirmizilik geciyormu hocam
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 08:44
Bide su var bende kokusuna baslama sebebi agiz bir bogaz enfeksionuydu .. ve o gründen bereits gecmedi 3 4 sene Doktor geldim ve 7 8 sene evvel bu kkb doktoru bana bunun mide asidi oldugunu söylemisti suan ..suan o asid yok yanma yok acit tat yok agzimda ..balgam yok tetikleyici hic birsey yok ..
Bu kokusuna neden ve dil pasinin neden tam olarak bu bence ..
Cünkü bogaz infeksionu gecirdigimde dil pasida gelmisti
Dil pasi icin mantar olabilir diye Salbe yazmisti kac defa bana ama mantar degildi ..
Yani son kalan o kirmizilik farinks
O gectimi dil pasida gececek sorunlarin hepsi ortadan kalkmis olcak ..
bence ondan sonra koku ortadan kalkmis olcak
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 09:25
Sanki bu defa olcak cok ümitliyim
Cünkü o kirmiziliga kimsede rastlamadim en az 100 kisinin bagazina baktim yoktu sadece bende var ..
Ve 7 8 sene önce bakteri var diye labordan hab tedavisi yazilmisti 5 farkli hap tedavisi 3 tanesini denemistim ..
Gecmemisti ve Doktor söyledi asiri reflü yüzünden ..
Hic durmadan tahris ediyor iylesmesine izin vermiyor demisti ..
Suan o asid yok dedikleri hepsi dogru bence sizinde dediginiz dogru ztn hemen hemen ayni seyi söylüyorsznuz
Mide reflüsü yüzünden ..
https://www.google.com/search?q=barrett-%C3%B6sophagus+nedir&client=ms-android-samsung-rvo1&sca_esv=571814303&tbm=isch&prmd=ivn&sxsrf=AM9HkKnOHgy2cLi3qI6sM0b4dDi2eahvrg:1696834369205&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiPtsbOsOiBAxWEVfEDHb21BHAQ_AUoAXoECAUQAQ&biw=384&bih=686&dpr=1.88#imgrc=9WZMmikl235KpM
Bende tam Bundan vardi hic farkedilmiyor oldugu ..
Normal gibi geliyor insana
Ince bagirsak reflü farinks bunlarin ortak noktalari
Syptonlarin birbirine benzerligi karsilastirirsaniz farkedeceksiniz arkadaslar ..
Bende bulunan ösophagus ikinci dereceydi
Oda bu resimde beni amaleyat eden doktorda bana benzer bir resim gösterip sendeki bu bunu düzelcegiz mideni asagiya alip kelepce yapip barretini dikecem dedisti amaleyattan önce ..
Resim bu
https://www.google.com/search?q=barrett-%C3%B6sophagus+nedir&client=ms-android-samsung-rvo1&sca_esv=571814303&tbm=isch&prmd=ivn&sxsrf=AM9HkKnOHgy2cLi3qI6sM0b4dDi2eahvrg:1696834369205&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiPtsbOsOiBAxWEVfEDHb21BHAQ_AUoAXoECAUQAQ&biw=384&bih=686&dpr=1.88#imgrc=Ln-qAyTQWSP4jM&imgdii=m8p87jZZKKT42M
Yaptigi amaleyat ise bu
Süzgec sekldinde yukari kacmis mideme asagiya Aldi
Kelepce yapti ve fazla acik olan barretimi dikti
Yukari kacmasin diye
https://www.google.com/search?q=barrett-%C3%B6sophagus+nedir&tbm=isch&ved=2ahUKEwiGwOnxsuiBAxXhmScCHZo5A0EQ2-cCegQIABAC&oq=barrett-%C3%B6sophagus+&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQARgAMgQIIxAnMgUIABCABDIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHjoHCAAQigUQQzoGCAAQBxAeOgcIABAYEIAEUOAHWM0SYL0eaAFwAHgAgAHPAogBwgWSAQcwLjEuMS4xmAEAoAEBwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=pKUjZYbeAuGznsEPmvOMiAQ&bih=686&biw=384&client=ms-android-samsung-rvo1&prmd=ivn#imgrc=EDS-0MPm_iGSIM&imgdii=JhEwH-V7qDZaQM
Barretten cikan midem yemek borusunun yanina yerlesmiti
O yüzden yakici asid mide girisimi yakmis ve Doku degisikliligi yaratmis ..
https://www.google.com/search?q=barrett-%C3%B6sophagus+&tbm=isch&ved=2ahUKEwiGyM_PsOiBAxUXnCcCHYYXDgkQ2-cCegQIABAC&oq=barrett-%C3%B6sophagus+&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzIECCMQJzIFCAAQgAQyBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB46BQgAEKIEOgcIABAYEIAEUIIJWNsOYIIgaABwAHgAgAHGAYgBnQeSAQMwLjaYAQCgAQHAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=Q6MjZcaaG5e4nsEPhq-4SA&bih=686&biw=384&client=ms-android-samsung-rvo1&prmd=ivn#imgrc=oxvtMq_EiyxrwM&imgdii=bRzdxjZWnbAaPM
Aynen bu resimde oldugu gibi ama benimki bu reaimdeki gibi bukadar asiri degil resimleri var bunun yarisindan bile daha az .. onada 3 4 ay sonra hic birseyin kalmaz Doku degisikliligi gecer diyor vucutuna 3 4 ay zaman tani 13 senedir böyle yasiyordun yeni haline alısmasi 3 4 ay sürekli ama sonra hepsi gecer diyor
Sorun buydu simdi bogazimda hap tedavisiyle gececegini düsünoyrum cok ümitliyim bu defa
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 11:21
Arkadaslar su an herseyime tekrardan baktim tüm raporlarima kagitlara tekrardan baktim ...
Gastroskopie cikan sonuc hepsini va reflux schleim
Tavsiye olarak ..
1 videokinematographie Prof Doktor pokieser wien
Sonuc süzgec sekil ve geriye akmasi mide borusunun
Ve cok gastroösophageale Reflexe.
2 chirurgische funkiondiagnotik AKH viyanin en büyük hastanesi
Sonuc cok fazla refluxe ve yemeklerin geri kacmasi .
3 gastritis bulunamadi
Ikinci gastroskopie sonucum
1 Reflexe LES
2 Doku degisikliligi mide girisinde olusan tahribat
3 tavsiye olarak basinc kontrolü
Basinc kontrolü
Sonuc kisatilmis barret ösophagus ve kapak cok az tutuypr .
Hepsinde Reflüye ösafagus a rastlandi
Sonra amaleyat olma karari aldim ve oldum
Amaleyat yapan doktorun raporu ve tavsiyesi
1 gastroskopie 1 yil sonra Barret icin
2 3 ay sonra tekrardan Doktor pokieser yutkunma testi
3 bogaz agrisi balgam icin gecmesse 3 ay sonra kbb ye gidiniz
Cözdüm galiba Bogazimizin kirmizi olmasinin nedeni mide asidi ve mide borusunun yanina yerlesen mide diye düsünüyorum bunlar olmasa mide borusunun florasi düzeliyor dediklerine Göre 3 4 ay sonra ve iylesiyorsun
Bu gercek olabilir hatta gercek olan tam bu murat hocada yazmis ben iylesecegimw kesin eminim artik ..
Cuma günü örnek alindiktan sonra pazartesi gelir ve orda bakteriye rastlanirsa ( 7 8 sene evvel ) oldugu gibi
Öyle olcak sanirim cünkü hala bogazim enfeksionlu
Yapacak oldugu hap orayi onaracak ve iylesecem cünkü tahrip eden bisey kalmadi ortada ..
Kbb doktorun dedigi gibi bogazindaki kirmiziliga neden olan sey reflü bunu 7 8 sene öncede demisti
Ama doktorun hep pantoprazol yapmisti oda ise yaramamisti ..
Onunda nedeni sordugumda barreten yukari miden kacmis
Pantoprazol ise yaramaz dedi
Cok mutluyum arkadaslar sorun bence bu okuyun siz kadar verin
Bir sey daha bu uygulamari yapmadan sakin amaleyat olmayin ..
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 19:58
Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar
Acaba neden ya? Ben bazen başka insanlarda da farkediyorum. Gerçekten çok kötü bir durum. Şu an baskılayabiliyorum ama ne ya neeee? Böyle pis kokutan ne olabilir. Vallahi başka insanlar mis gibi kokuyo. Ben kendimi bildim bileli sürekli kokumu baskılamaya çalışıyorum. Sabahları bok gibi uyanmaktan okadar yoruldum kiii. Neden böyle oldum o kadar merak ediyorum ki. Çolunuz çocunuz varsa gözünüz gibi bakın. Belkide ailem bana iyi bakmadı. Küçükken ne olduysa olmuş. |
Selamlar,
Birkaç saat önce bir video izledim, Afyon'da bir genç, 30 larında, tam 13 yıl önce trafik kazası geçirmiş ve boynundan aşağısı felç. Yaşlı annesi ona ve down sendromlu teyzesine bakıyormuş, 3 kişiler evde.
Annem iyice yaşlandı, teyzemle bana bakmaya çok zorlanıyor artık, 5 yıldır odamdan çıkmadım, rüzgarın yüzüme çarpmasını özledim, yağmurda gezmeyi özledim, yaşadığım ilçeyi özledim, 13 yıldır sokaklarında gezemedim diyor ve ekliyor; Her gün Allah'a dua ediyorum annemden önce benim canımı alsın diye.
Arkadaşlar neler var hayatta görüyorsunuz, bizdeki derdi nimet bilenler var. Bu gence desen ki felçten iyileşeceksin ama ömür boyu ağzın kokacak, düşünmeden tereddüt etmeden tamam der emin olun.
Buna da şükür napalım, kokudan dolayı evlenemeyip üzülenler var, kokmayıp da evlenenlerin %40'ı boşanıyor zaten resmi kayıtlara göre. Bir de çocuklar arada kalıyor.
Evet gönül isterdi ki kokmayalım, evlenelim vs ama buna da şükür. İnanın. Allah bu günümüzü aratmasın.
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 20:09
Orjinalini yazan: Tospik
Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar
Acaba neden ya? Ben bazen başka insanlarda da farkediyorum. Gerçekten çok kötü bir durum. Şu an baskılayabiliyorum ama ne ya neeee? Böyle pis kokutan ne olabilir. Vallahi başka insanlar mis gibi kokuyo. Ben kendimi bildim bileli sürekli kokumu baskılamaya çalışıyorum. Sabahları bok gibi uyanmaktan okadar yoruldum kiii. Neden böyle oldum o kadar merak ediyorum ki. Çolunuz çocunuz varsa gözünüz gibi bakın. Belkide ailem bana iyi bakmadı. Küçükken ne olduysa olmuş. |
Selamlar,
Birkaç saat önce bir video izledim, Afyon'da bir genç, 30 larında, tam 13 yıl önce trafik kazası geçirmiş ve boynundan aşağısı felç. Yaşlı annesi ona ve down sendromlu teyzesine bakıyormuş, 3 kişiler evde.
Annem iyice yaşlandı, teyzemle bana bakmaya çok zorlanıyor artık, 5 yıldır odamdan çıkmadım, rüzgarın yüzüme çarpmasını özledim, yağmurda gezmeyi özledim, yaşadığım ilçeyi özledim, 13 yıldır sokaklarında gezemedim diyor ve ekliyor; Her gün Allah'a dua ediyorum annemden önce benim canımı alsın diye.
Arkadaşlar neler var hayatta görüyorsunuz, bizdeki derdi nimet bilenler var. Bu gence desen ki felçten iyileşeceksin ama ömür boyu ağzın kokacak, düşünmeden tereddüt etmeden tamam der emin olun.
Buna da şükür napalım, kokudan dolayı evlenemeyip üzülenler var, kokmayıp da evlenenlerin %40'ı boşanıyor zaten resmi kayıtlara göre. Bir de çocuklar arada kalıyor.
Evet gönül isterdi ki kokmayalım, evlenelim vs ama buna da şükür. İnanın. Allah bu günümüzü aratmasın. |
İşte o genç : https://www.instagram.com/reel/CyJNh0qMgWO/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== - tıkla
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 23:12
Slm arkadaslar evet Tospik böyle seyler insani harbiden üzüyor ..
Bende bazen hastaneye gittigimde yari baygin bitmis insanlar görünce üzlüyorum hayat devam ediyor ..
Sana sunu söyleyim ben evlendim 13 senedirde bu koku var kayinlarim beni sevmez uzak dururlar ama esim hic bir zaman benden igrenmedi tanisdigimiz zamandan beri hic bir zaman suan 2 cocugum var ..
Yani diyecegim su dogru insani bulunca o kokuda farketmiyo harbiden ..
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 23:21
Ben evlwndikten sonra bu hastaligin pesini birakmistim
Kabullenmistim daha dogru olur
Is degistirtim soguk depo firmasi eksi 23 derecede 10 Saat calisiyorduk molalarla birlikte o aralarda cok kötü oldum hastalik ve koku dahada fazlalasti 6 ay önce yeniden basladim
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2023 Saat 23:54
Tosbik okadar haklısın ki. Vallahi ben de sızlanıp ağladıktan sonra kendimi çok kötü hissediyorum. Ne kadar şükürsüzlük ettiğimi farkediyorum. Yapmamalıyım bunu. Hatırlattığın için teşekkür ederim. Dediğin gibi ne dertler var. Hele şuan… 😔
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 14:16
Slm arkadaslar dis doktorundaydim 3 disimde cürük cikti
Son kalan 20 lik cürümüs ve iki tane hafif cürük var iki
Tane dolgu yapilcak hafif cürüklere ve son 20ligide ayin 24ünde cekecek ..
Sasirdigim sey doktorunda rüflü amaleyati olmasi doldurduxum kayida yazmistim beni muane ederken söyledi aci tat varmi diye sordu yok artik cok rahatim dedi biliyorum aynisini bende oldum dedi Doktor bende cok kötü Koku var dedim kesin dislerden dedi mideden bisey cikmiyorsa kesin disler diyor ..
Arayip sorun inanmassaniz erkan kaya 1160 viyana
Bunlarin hepsini toplayinca
Reflü amaleyati
Sibo
Disteki cürük ve dolgu
Ve cuma kbb bakteri örnegi alincak
Kbb de bogazdaki enfeksiondan dolayi diyor
Oda mideden artik olamaz dedi cünkü amaleyat oldun yanmada yok ..
Mideden artik gelenez bencede o olayi kapandi Yani ya kkb dogru söylüyor yara o 3 cürük Koku yapior
Diski doktorun reflü amaleyati olmasina cok sasirdim
Yemin ederimki relfü amalayti oldugunu dedi ve mideden bisey yukari cikmiyorsa kesin disler dedi
Ince kafam karisti bakalim cuma kkb sonucu ne olcak
Onun yazdigi haplarida alcam
Diski doktorumada gitcem sonra biti arkadaslar
Bidaha arastirmam bisey gecmiyorsa gecmiyordur
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 18:10
Peki sibo için verilen ilaç kokuyu hiç kesmedi mi? Azalmadamı yok ?
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 19:07
Siboda gecen sey siskinligim Karin agrisi veya bagirsak ve diski rengim degisti ise yaradi
amaleyat da baya faydali oldu baya gecerdi
Hic balgam yok sabahlari kalktigimdada
Gördüm yanmiyor agrimiyor nefes almam günlük nefes aldigimda gögsümde agriyi hissediyordum onlarin hepsi gecti
Bi tek kirmizilik ve disler kaldi
Dis doktoru diäten oldugunu söyledi
Bak kac defa alman doktoruna gittim
Muane ettiler ve hic birseyin yok dediler
3 defa kendi istedim 20 liklerin cekilmesini ve hepsi cürük cikmisti
Bude defa türk doktora gittim ve tahmin ettigim gibi xürük cikti
Son gittigim üst olani almisti ve hic cürügüm olmadigini demisti 2 ay felan oluyor ..
Bu Doktor bu cürük 2 ayda olmaz bayadir var dedi
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 19:54
Kaderarkadaslar
Suan iki sey kaldi kbb ve disler
Baska kalan bisey yok
Kbb kirmizi bogazin ve o yüzden kokuyor diyor
Discide mide amaleyati olmus benimgibi oda kesin disler diyor ..
Ikisinden biri dogru söylüyor
Ayni 24 ünde disimi cekecek ve dolgu yapacak
Ücretsiz dolgu devletin karsiladi siyah dolgu
Veya paralisini yapalim dedi parali olan daha kaleteli düsmez dedi 120 euro vercem agiz hijyeni icinde istersen Burda istersen baska yerde olabilirsin
ilk kez dolgu yapilacak dislerime .. daha önce hic yapilmadi 4 Kere gittim hic bisey cikmamisti ben kendi istemistim agri yapiordu 20lik dislerim onlari cekmislerdi ve dogru cikmisti hatta biri enfeksionluydu ..
2 ay önce gittigim Doktor üst 20ligi Aldi asagidakini birakti asagidakide cürük cikti sacma sapan bisey bu
Bugun gittigimm doktor bunu niye cekmedi anlatiyorum diyor dolgularida demedi beni basindan savmak istemis resmen ..
Irkci olani cok var Burda belkide irkciydi olabilir bilmiyorum ..
Yav sacma sapan seyler harbiden bak 3 ay önce gittim
Cok eski bir yerdi tek tek rötgen yapiyorlardi dislerden
Dis doktoru baya yasli bi adamdi o asagiyi cekti
Ötekileri ben yapamiyorum deyip baska birine yönlerdirdi oda ondan 3 d rötgen vardi yukardakini de o cekti ve bide cürük oldugunuda söylemiyorlar
Simdide bidaha geldim türk doktoruna oda son kalani cekecek ..iki dolgu yapacak agiz hijyeni yapticam dislerde sorun kalmiycak sonunda
sacma sapan bisey yaa yoruldum ince neden ilk gittigim herseyi yapmiyor anlamiyorum...
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 20:02
Hımm. Tüm tuşlara bastın en azından dediğin gibi sona geldin gibi. Bende boğazdaki kırmızılıktan olabilir diye düşünüyorum. Sen özellikle farketmişsin zaten ağır bir gripten sonra meydana geldiğini. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Bende sırayla kbb diş hekimi gastroenteoloji randevuları oluşturuyorum. İnşallah bi sonuca varıcaz
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 20:40
Evet herseyine baktir bence ben sanki bu defa
Sonuca cok yaklastim
Ama kac kez ayni doktorlara gittim
Mide doktoruna 3 defa degistirdim
En son gittigim barret ösophagus u gördü ve Doku degisikligini ..ondan öncekiler hicbirseyin yok diyorlardi ... bakteriyel bakiyorlarmis her defasinda
Bak ben laxenburg kaliyorum viyanin hemen dibi
Badendeki orasida kücük sehir Dr Steiner gittim biseyin yok midemde dedi
14 üncü viyanada gitmistim 4 defa 7 8 sene önce bakteri cikmisti gitti 2 kez daha gittim biseyin yok demisti
En son gittigim Martin reigler parali özrl olan
Barrett-ösophagus kesfetti 3 tane mide doktoruna gittim bunu bulabilmek icin
4 farki dis doktoruna gittim bütün hatalar icin
Sonunda cürüklerin hepsi gitcek bir tek bogaz kalacak
Onuda tetikleyen hic bir bakteri kalmiyor ne bagirsakta ne cürük disler nede reflü hepsi tetikleyen her sey ortadan kalkmis oluyor
Galiba bu defa basaracam
6 aydir ordan oraya gidiyorum sorunlar birden cözülmüyor
|
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2023 Saat 20:42
Simdi kalan son seyler disler cekilip dolgu
Ayni 24 nide anca gelir kbbnin alacagi örnekler ..
Sonra bitmis olcak galiba
|
|