Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Helipak Tedavi Kiti

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiğiniz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=586
Tarih: 04-Aralık-2024 Saat 20:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Helipak Tedavi Kiti
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Helipak Tedavi Kiti
Mesaj Tarihi: 08-Şubat-2012 Saat 21:12
Herkese merhaba, C-14 üre nefes testi sonrasında Dahiliye uzmanı tedavi için Helipak Tedavi Paketi yazdı reçeteme. Bu ilacı kullanıp faydasını veya zararını gören varmı? Teşhis ve tedavi sürecini daha sonra ayrıntıları ile açıklayacağım.

Not:  Üre Nefes Tesi sonucunda Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori infeksiyonu pozitif) bulunmuştur.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 09-Şubat-2012 Saat 15:39
ben kullandım helipak tedavi paketini. üre nefes testinden sonra dahiliye doktorum vermişti. ama sonuç değişmedi koku devam ediyor.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 15-Şubat-2012 Saat 21:34
Çarşamba öğleden sonra endoskopi yapıldı. Patolojik inceleme için biyopsi ile parça aldılar. Yanlız çok şaşırdığım bir durum oldu; kamerayı mideme soktuktan 1 dakika sonra normal bir insanın yapamayacağı şekilde geğirdim. Ondan sonra kuş gibi hafiflemiş oldum. Ağız kokumun şiddetinde bile azalma oldu. Daha önceden sırt ağrısı olduğunu zannetiğim meret ise gaz imış. Endoskopiden sonra sırt ağrım bile geçti. Haftaya patoloji sonuçlarını alacağım. Bakalım ne olacak?!


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 18-Şubat-2012 Saat 19:21
arkadashlar bende 3 tip agiz kokusu var H.pyolori 1.78 pozitiv cikdi,ilac sonrasi koku hedsiz azalir ama sonra yeniden doner,ben cerez yedikde kirmizi et yemedikde agiz komum azLiyor


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 27-Şubat-2012 Saat 10:41
Bende de tip 3 agiz kokusu var H.pyolori 1.78 cikdi ben de cerez yedikde agiz kokusu azaliyor,ama arkadash ben yumurta ,peynir ve diger aq urunler yemiyorum dilimi de temizlemekle idare etmek olur yeni


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 01-Mart-2012 Saat 15:44
Eveeet. Endoskopik inceleme sırasında; biyopsi ile alınan parçanın patolojik incelemesi yapıldı. Raporda yazan sonucu aynen yazıyorum. Kesitlerde; nonkeratinize çok katlı yassı epitel üzerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifaları görülmüştür. Tanı; Kandidiyazis!!!!!! Sorum şu Aydın hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi?
Saygılarımla...


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Mart-2012 Saat 19:52
Orjinalini yazan: Helicobacter

Eveeet. Endoskopik inceleme sırasında; biyopsi ile alınan parçanın patolojik incelemesi yapıldı. Raporda yazan sonucu aynen yazıyorum. Kesitlerde; nonkeratinize çok katlı yassı epitel üzerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifaları görülmüştür. Tanı; Kandidiyazis!!!!!! Sorum şu Aydın hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi? Saygılarımla...
 
Elbette evet. Ağız kokusuna sebep olur.
Fakat burada önemli olan 2 konu var. Birincisi biyopsinin tam olarak nerden alındığı. İkincisi sizin immün savunmanızın detaylı ve derinlemesine incelenmesi gerekir. Aksi halde önce tedavi olursunuz sonra yeniden ayni hastalık tekrarlayabilir.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 02-Mart-2012 Saat 13:52
Aydın hocam; raporlarda tanı olarak sunlar yazıyordu.
1. Nefes Üre testi sonucu; Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori)

2. Patoloji Raporu; Özofagus proksimalinden itibaren başlayıp distalde Z- line' a kadar uzanan plaklar tarzında beyaz candida özofajiti düşündürür lezyonlar izlenerek BX' ler alındı
* Özofageal condidnoozis.

Dün bu raporların sonucunda; dahiliye uzmanı, infeksiyon hastalıkları uzmanıyla birlikte çalışma kararı aldı.

önemli dediğiniz konulardan, umarım birine açıklık getirmişimdir. diğer konuyu tam anlamadım. biraz açabilirmisiniz? sahip olduğumuz bünye ve vücüdün tedaviye cevabı mıdır??


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Mart-2012 Saat 16:46
Kandidalar her insanın her hangi florasında bulunabilen ve uygun koşullar oluşmazsa hastalık yapmayan bi fazik bir mantardır. Eğer kandida hastalık yapıyorsa, ve kısa sürede kendiliğinden düzelmiyorsa, orada T lenfositlerin neden kaleyi boş bıraktığı incelenmelidir. İnfeksiyon hastalıkları mütehassısının devreye girmesi isabet olmuş. O işini bilir, benim dediğim pencereden olaya bakar. Doğru yoldasınız. Gelişmeleri yazınız.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2012 Saat 10:12
Doktorların yazdığı ilaçlar bitmek üzere ama durumda her hangi bir değişiklik görünmüyor.
Başladığımız yere geri döndük; ama durmak yok, yola devam.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2012 Saat 21:52
Murat Hocam; şimdiye kadar denenmiş bütün tedavi yöntemleriyle iyileşemeyen hastaların sorunları ortak diyebilirmiyiz?? Görüldüğü üzere birçok kimse ağız sağlığını yerine getirmiş, yetmemiş bademciklerini aldırmış, yetmemiş özel ilaçlar kullanmışlar ama sonuç hep olumsuz. 


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2012 Saat 13:40
Sağlıklı insanların bile nefeslerinde 3481 tane kimyasal maddenin gaz olarak dışarı atıldığı tespit edilmiş. Bu gazlardan 1753 tanesi vücudun içinde üretiliyor.
Ayrıca bir insanın hoşuna giden bir koku diğer insana çirkin geliyor. Bu gazlardan hangi birisi ile baş edebilirsiniz?
 


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Temmuz-2012 Saat 11:52
banada ağız kokusu için verdi doktorum bu ilacı.ve kullanmaya başladığım gün kesildi koku.sadece bir yan etkisi var oda ishal yapıyor.


Mesajı Yazan: rasitcalik
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2012 Saat 15:15
gecen sene kullandim. antibiyotik genel olarak vucuttaki iltihap ve bakterilere karsi savas verdigi icin faydali oluyor. tekerrur etmemesi icin sorunun kaynaginin tam tespit edilmesi gerekiyor. ayrica agir bir antibiyotik tedavisi uygulayacagin icin dislerine cok ozen gostermeni oneririm. yoksa benim gibi 1000 tl ye yakin bi rakami dis doktoruna vermek zorunda kalirsin.


Mesajı Yazan: perin
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2012 Saat 08:09
Hocam,helikobakter 15 sene midede barinabilir mi ?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2012 Saat 15:33
evet evet.
Daha bile uzun yerleşebilir. Çünkü her tedavi edildiğinde ağızdan tekrar yıtulduğu düşünülmektedir.
http://agizkokusu.org/hpilori.html şuraya bir göz atın.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2012 Saat 12:27
ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teşhisi kondu. Doktor iki ilaç yazdı ama helipak seti değil. İlk hafta ağız kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Yabancı sitelerde araştırma yapmıştım. Orada "h. pylori toplumun çoğunda var, ağız kokusu yapsaydı herkeste ağız kokusu olurdu" türü yorumlar vardı.(google translate kullanarak "bad breath yazarsanız yabancı sitelerden de öneriler bulabilirsiniz.)

Ağız kokusuyla alakalı olmasa da kötü bir bakteri. Yanlış hatırlamıyorsam ülser yapıyordu.Bunu bulan doktorlar nobel ödülü amışlar vs.

Yani ağız kokusunu geçirmese de sağlığınız için bu bakteriden kurtulmanız şart.


Mesajı Yazan: Dr.Devrim
Mesaj Tarihi: 21-Kasım-2012 Saat 23:44
[QUOTE=adanali] ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teşhisi kondu. Doktor iki ilaç yazdı ama helipak seti değil. İlk hafta ağız kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Adanalı; bazen ağız bazen vücut kokusundan bahsediyorsun. Belli ki sen ve gittiğin dr lar henüz adresi tam bulamamış. oysa ki yukarıda yazdıkların aklıma bir şey getirdi. H.pylori tedavisi başlanmış ve bir süreliğine şikayayetin geçmiş ya da azalmış. Bu azalma vücut kokusu sandığın kokuda da olduysa bence sorunun vücut değil ağız kokusu. Sebebi ise kuvvetle muhtemeldir ki midendeki bakteriler (h.pylori en muhtemel suçlu) Yani sanki önce bu bakteriler antibiyotiğin etkisi ile kısmen ölmüş, şikayetin geçmiş ama sonra direnç kazanmışlar (ya da sen tedaviyi aksatmışsın) ve bu meretler yeniden palazlanmış gibi geldi bana. Helipak tedavi kitini dene bence önce. işe yaramazsa tekrar yaz buraya. bir fikrim daha var.



Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 22-Kasım-2012 Saat 20:48
O gittiğim özel hastane akkapı tarafınddaydı bana çok uzaktı, bu sefer kenan evren tarafında bir gastroentroloğa gittim. Sorunu anlattım. "İlk muayeneni kim yapmışsa tekrar o doktor kontrol etsin, kayıt paranı da iade edelim" dedi.Gerçekten çok ilkeli bir hareketti. Ben ısrar edince kabul etti. ağızdan endoskopi yaptı, h. pylori negatif çıktı. Hazımsızlık için bir ilaç verdi.

Bir de ben bu koku sorununu anlatınca bir sürü test yazdı, onları da inceleyelim dedi. Yarın gidip sonuçları alacağım. Açıkçası usanıyor insan özel hastanede olsa, kibar da olsalar doktora gir anlat, ilaç versin vs.

Ders saatinde gittiysen bir de onu götür okuldaki memura ver; o da sağlık danışmanım gibi oldu, adam her gittiğim doktoru, hastalığı görüyor.

Bu konuda MEBe bir öneri yazmayı düşünüyorum aslında. Onu da araştırıyorum. Öğretmenlerin sevk-hastalık işlemleri çalıştıkları okulda görülmeden direkt merkezden izin işlemleri halledilsin. Hadi benimkinde gastrit yazıyor, hazımsızlık yazıyor. Kısırlık tedavisi gören var, psikolojik tedavi gören var, ağız kokusu tedavisi var; niye bunları çalıştığı kurumlardaki kişiler görüyor ki?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Kasım-2012 Saat 17:11
Sonuçları almak için, gastroentroloji uzmanına gitttim. Kan, idrar testleri vs vermişti.Sonuçlara baktı: "Bomba gibisin hiçbir şeyin yok" dedi. Sadece "kronik gastrit" var dedi. İşin tuhafı kronik gastritte pek belirti, sıkıntı olmazmış; arada şişkinlik ve gaz olurmuş. Yani çok ağır bir hastalık değil. Ben ağız - vücut kokusu sorunum olmasa dahiliyenin önünden bile geçmezdim. O kadar zararsız yani şimdilik. Tek tehlikesi, zamanla reflüye dönüşebilirmiş.

H. pyloriden kurtuldum ama çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum. okuduğum kadarıyla özellikle bizim gibi ülkelerde tekrar bulaşma riski çok yüksek. Çünkü çoğu insan bu bakteriyi taşıyor.

Benim fikrim ağız kokusu- h. pylori ilişkisi var. İlaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çıkması.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Kasım-2012 Saat 17:19
Vücut kokusu sorununa gelince, doktora söyledim "ne evet var ne hayır yok " dedi.
"Şikayetçiysen her gün duş al" dedi.
"Alıyorum hocam, her gün kıyafet, ayakkabı bile değiştiriyorum" dedim.

Şöyle biraz baktı, düşündü bir kağıda "Ç.Ü. Tıp fakültesi endokrinoloji bölümü" yazdı. "Buraya git" dedi.(İnternetten baktım, 'salgıbilim' demekmiş; çok mantıklı geldi.)

Açıkçası, Balcalıya gitmek de insana çok ürkütücü geliyor. Halkın deyimiyle "bir hastalık bulmadan bırakmazlar."

Mide kaynaklı ağız kokusu içinse , kesinlikle şunu söyleyebilirim; kırmızı et yemeyin; en iğrenç kokuyu o yapıyor.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2012 Saat 15:34
Orjinalini yazan: adanali

Benim fikrim ağız kokusu- h. pylori ilişkisi var. İlaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çıkması.


bence bu konuda yanılıyosun eğer h.pylori ağız kokusuna sebep verseydi her iki kişiden birinin ağzı kokardı benim bildiğim bu bakteriyi taşımayan çok az insan var yabancı bi sitede okumuştum h.pylori için antibiyotik tedavisi gören hastaların o süre zarfında ağız kokularının geçmesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori dışında diğer bakteriler üzerinde de etkili olmalarıymış yani buna göre h.pylori ağız kokusu yapar diyemeyiz öle olsaydı etrafta ağzı kokmayan insan kalmazdı diye düşünüyorum


Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2012 Saat 16:17
Orjinalini yazan: afaf

Orjinalini yazan: adanali

Benim fikrim ağız kokusu- h. pylori ilişkisi var. İlaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çıkması.


bence bu konuda yanılıyosun eğer h.pylori ağız kokusuna sebep verseydi her iki kişiden birinin ağzı kokardı benim bildiğim bu bakteriyi taşımayan çok az insan var yabancı bi sitede okumuştum h.pylori için antibiyotik tedavisi gören hastaların o süre zarfında ağız kokularının geçmesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori dışında diğer bakteriler üzerinde de etkili olmalarıymış yani buna göre h.pylori ağız kokusu yapar diyemeyiz öle olsaydı etrafta ağzı kokmayan insan kalmazdı diye düşünüyorum


Aynen katılıyorum.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Kasım-2012 Saat 19:26

bence bu konuda yanılıyosun eğer h.pylori ağız kokusuna sebep verseydi her iki kişiden birinin ağzı kokardı benim bildiğim bu bakteriyi taşımayan çok az insan var yabancı bi sitede okumuştum
...

Ben de kısa süre öncesine kadar aynen böyle düşünüyordum. Ancak H. pylori; gastrit, reflü, ülser, dispepsi vs ye sebep olduğuna ve bunlar da ağız kokusu yaptığına göre h. pylori ağız kokusu sebebidir.


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 28-Şubat-2013 Saat 03:55
h.pylori endoskopi veya üre testi ile varly?y sonuçlanabiliyor endoskopide mideden çok parça almak çykacak sonucun sa?lamly?yny tetikliyor.gastroentorolog doktorlar aslynda "2 haftalyk 3 lü kombinasyon ile helicobacteri tedavi edebiliyoruz ancak halk arasynda geli?igüzel kullanylan antibiyotikler tedavi etme ?ansymyzy dü?ürüyor " diyorlar bu bence do?ru bir bilgi arkada?lar gereksiz yere hemen antibiyoti?e sarylmayalym ..


Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 01-Ağustos-2013 Saat 01:34
DİVERTEKÜL OLAMAZMI HOCAM ? ÇOK MANTIKLI


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Ağustos-2013 Saat 08:50
Özefagus divertikülleri çok nadir görülür. Subklinik değildir. Şikayetler bas-bas bağırır, ben burdayım diye çığlık atar, gizli kalacak sessiz bir olay değildir. Koku çok şiddetlidir, asla durmaz, odada her kes kesintisiz kokudan şikayet eder. Sizlerin çoğunda görüldüğü gibi bazen ortaya çıkan ve bazen kaybolan bir çizgisi yoktur. Hiç bir ilaç ile koku durmaz.

Yutkunma problemleri, yutkunma zorluğu ve ağrılı yutkunma daima ilk şikayettir, göğüste yanma, ağrı, sırt üstü yatınca öksürük, sindirilmemiş besin parçalarının ağıza gelmesi, göğüste batma ve boğulma hissi vardır. Endoskopiye gerek ble olmadan baryumlu röntgenler teşhis için yeterli olur.

Takıntı yapmayınız, hiç merak etmeyiniz, birisinde divertikülit bulunduğunda haberi olacaktır, gizli kalan bir hastalık değildir. Bir insanda zenker divertiküliti varsa ağız kokusundan daha önemli bir problemi var demektir, bu hastalar zaten ya nöroloji hastasıdır veya sistemik bri kas zayıflığı hastalığı vardır veya başka ve çooook daha önemli bir hastalığı vardır yani ağız kokusuna ömür boyu razı olacak durumdadır.

Boş yere kendinize takıntı yapmayınız diye söyledim.
-M


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 29-Ağustos-2013 Saat 05:31
"Odada herkes kesintisiz kokudan şikayet eder" demişsiniz; bir anda beni anlatıyorsunuz sandım. Ben de özefagus divertikülü olduğunu sanmıyorum, yeni iki endoskopi yapıldı. Asıl kolonda bir divertikül de bulunmadı kolonoskopide.

Şikayetler:
1) daimi bir koku (bunu ben çoğu durumda pek duyamıyorum - insanların tepkisinden anlıyorum); 2) irade dışı birden peydah olan bir koku (yellenme değil) -sorun yıllar önce bundan başladı; 3) aşırı kötü kokulu dışkı; 4) Strese bağlı ağız kuruluğu; 5) IBS + aşırı gaz; 6) spor yapınca veya bisiklete filan binince -efor sarfedince- böyle kimyasala yakın, amonyak gibi, zaman zaman yanık kokusu gibi bir koku (ter?)

Şüphelendiklerim ve yaptıklarım:
Terleme vardı ama ben hep sorunun sindirim sisteminden geldiğinden şüpheleniyordum. Çevremde ne güvenilir akraba ne de arkadaşım var, sorunun kaynağını söyleyecek! IBS ilaçları, dönemsel antibiyotik kullanımı (Flagyl, colidur, vb), meteospasmyl türevleri, besin enzimleri -pankreatin gibi-, bitkisel özler, yağlar, onlarca vitamin, kömür tabletleri, klorofil, bizmut türevi iç deodorantlar!, vs. vs. 20'lik dişler alındı.

Kilo problemi yok ama bir dönem yapılan Dukan diyeti sırasında kısmi iyileşme (şeker kesildi, limonlu çay, protein ağırlıklı beslenme, yoğurt, turşu, brokoli, vs.)

En son onlarca doktordan sonra (KBB -kokuyu niye çoğu zaman alamıyorum diye sprey yazdı -sanırım alışma?, tiroid ve kan testleri yapıldı)

Sonuç:

1) Kardia 5-6mm. her daim açık kalıyormuş. Kardia yetmezliği. Antral Gastrit. Kronik atrofik Gastrit, Helicobakter infeksiyonu.
Reflü şikayetlerim yoktu fazlaca (ilk zamanlardaki yoğun geğirme uzun zamandır yok), ancak gizli veya atipik reflü de varmış. Özefagusta kızarıklık, ödem, erozyon. Özefagagastril bileşke kardiyak kıskaçtan 2 cm yukarıda (mide apsesi - Hiatus hernisi) Özofajit grade A
Antrum hiperemik ve ödemli. Diğerleri normal

Şimdi benim tahminime göre, ben uzun zamandır bu helikobakterle ilişki içindeyim. Asit olayı nedeniyle sindirimde sorun çıkıyor ve kötü kokulu gaz ve dışkı sorunu buna bağlı. Mide kapak kası da çoğu zaman açık. Birden peydah olan ve tüm bir odayı doldurabilen (sanki birisi yellenmiş gibi) kokunun kaynağı da bu. Mide ve barsak florasının bir hayli enfekte olması da kokunun şiddetini arttırıyor (SIBO dedikleri kötü bakteri artması gibi). Her zaman bu derece şiddetli olmasa bile bu sorun devamlı bir kokuya da neden oluyor -eğer bu helicobacter -veya başka bilinen bakteriler- tende de kolonize olmuyorsa. Vücut, tuvalet temizliğine paranoyakça dikkat ediyorum ancak fayda sağlamıyor. Terden ziyade insanlar sanki kim .çtı, .surdu şeklinde yerin dibine geçirici laflar ediyor.

Benim şahsi nedensellik kurmam böyle. Sizce helicobakter veya bu kapak kası sorunu bu denli bir kokuya oluşum verir mi? Helicobakter tedavisini sürdürüyorum. Doktorumla da görüşeceğim nefes testinden sonra. Yemek borusu, kardia ile ilgili bir operasyona belki gidilebilir?





Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Ağustos-2013 Saat 13:02
Emre, geçmiş olsun. Hemen hemen aynı soruna sahibiz. Kullandığın ilaçlara baktım genellikle mide ile ilgili ilaçlar. Sanırım sen de benim gibi internetten, özellikle yabancı sitelerden " vücut kokusu " ile ilgili araştırmalar yaptın. Eğer yapmadıysan " fecal body odor " olarak arat, bu soruna sahip bir çok kişiyi - tabiiki yabancı - göreceksin.

IBS, insanın hayatını zehir eden bir hastalık, teşhisi sen mi koydun yoksa doktor mu?

Midedeki iyi bakterileri arttırmak için sağlıklı beslenme yanında probiyotik - prebiyotik kullanman lazım. Şimdi aklımda yok ama yurt dışında çok güçlü, mide asidine dayanabilen ilaçlar vardı. Belki Türkiye'de de vardır.

H. pyloriye gelince, Helipak kullandığın zaman koku geçiyor ama çoğu kişi de geri dönüyor. Tende üreyeceğini sanmıyorum. Tendeki kötü kokuyu yapan bakteri " Corynebacterium " . Özelden de yazdım ordan daha ayrıntılı konuşuruz.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Ağustos-2013 Saat 15:32
Arkadaşlar burda konuşunuz herkes faydalansın.
Bu forum bunun için var.
-M


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 29-Ağustos-2013 Saat 17:32
Konuyu biraz daha açayım, fazla kaba olmamaya çalışarak. Proktologlar (2 profa gittim) istemsiz gaz kaçırma gibi bir durum olmaz diyor. Incontinence denilen tutamama sorunu da yok. Nefes kokusu değilse başka ne olabilir?

FBO araştırmasını yıllardır yapıyorum:))

IBS-C doktorların teşhisi.

Bağırsaklarda yararlı bakteri çoğaltmak için probiyotik kullanımı tavsiye ediliyor. Kullandım biliyorum (prebiyotik de dahil -FOS). Yoğurt ve soya türevleri haricinde eczanelerde satılanlardan da kullandım. Hatta Symprove diye oldukça pahalı olan yeni bir sıvı probiyotik de kullandım (bu mideden geçip bağırsağa ulaşabiliyormuş denilene göre). IBS şikayetlerini kısmen düzeltmekten başka benim sorunuma yanıt olmadılar.

Herhangi bir yiyecek alerjim de yok sanırım -süt dışında.

Denediğim ama fayda etmeyen şeylerden hatırladıklarım:
- Probiyotikler
- Yağlar (balık yağı, Cod liver oil, evening promrise vs.)
- İç deodorantlar şeklinde pazarlanan şeyler: Body Mint
- Enzimler. (Pankreatin, L-arginine, l-ornithine, lactoferrin, Caprylic acid, BHL, pepsin, glycine, alpha-lipoic acid -daha birçok)
- Bitkisel şeyler. baharatlar (Oregano, mik thistle, Olive LEaf extract, sarımsak özleri,
- Vitaminler (B12 iğneleri, Biotin, B2, B3, B6, C, E, D, A, vs.)
- Mineraller (Magnezyum, çinko, kalsiyum, selenium) Çinkoyu epey bir abartmıştım.
- Elma sirkesi, kabartma tozu, hazır lif, bol bol limon
- tiroid mi diye yosun (kelp)
- pepto-bismol, Devrom
- kömür tabletleri, spirulina, chrolella, ginseng
- tende bir bakteri veya mantar türevi mi diye çeşitli kremler, antibakteriyel ve antifungal kremler, tea tree yağı
- ter kokusu mu acaba diye en güçlü anti-deodorantlar (Odaban, anhydrol forte, piyasadaki onlarca kozmetik ürün. içinde triclosan türevi şeyler barındıran birçok banyo ürünü. eskiden deotak kullanırdım bu koku yokken. bu sorun varken o da çare olmuyor)

Fayda görmedim bunlardan. Helicobakter tedavisinin bitimini bekliyorum.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 30-Ağustos-2013 Saat 19:38
Arkadaşlar, mesaj biraz uzun ağız kokusuyla ilgisi yok.

Kokunun kaynağı belli olmayınca ne yapsak boşa gitmiş gibi oluyor. Sen de benim gibi " ağzım kapalıyken bile koku çevreye rahatsızlık veriyor, o zaman kesin vücut kokusudur " diye düşündün sanırım. TMAU testi yaptırdın mı hiç, ben çok istedim ama Türkiye'de aradım bulamadım.

Onlarca roll on, parfüm, şampuan,ilaç vs kullandım. Klorofilin bir çeşidini kullandım. Cildiye uzmanlarının verdiği cilde sürülen klindamisine benzer ilaçlar, tabletler kulandım. Koltuk altıma ve ayaklara özelde botox bile yaptırdım. Aşırı terlemesi olanlar için etkili ama koku için gereksizmiş çünkü botox ekrin ter bezlerini felç ediyor, apokrin ter bezlerine etkisi yok.

Apokrin ter bezleri ergenlikten sonra aktif oluyor, o yüzden ergenlikten sonra normal insanın bile kokusu değişiyor. Uzun süre bunu da araştırdım, kokunun koltuk altından geldiğine emin olsam liposection yaptıracaktım. Yani koltuk altı ter bezlerini aldıracaktım. ( Sağlığa bir etkisi yok, terleme başka yerlerden sürüyor. Ama doktorların kimi ter bezleri geri oluşur kimisi oluşmaz diyor. )

Ağız kokusunda da olduğu gibi ilk yapılması gereken kokunun olup olmadığını dürüstçe söyleyecek birini bulmak. Ben özellikle terleyip 1 -2 gün duş almıyorum o zmaan kokumu duyuyorum. Ama her gün duş alınca hiç kokumu almıyorum. Çıkardığım elbiseler, çoraplar bile kokmuyor. Tam tersine parfümün kokusunu duyuyorum. Yalnız şöyle bir şey var: Uzun süre hareketsiz oturduğumda ilk kıpırdadığım anda pis bir koku alıyorum. Bu yüzden kokunun kasıklar veya makat bölgesinden geldiğini düşünüyorum. Kasıklara roll on vs sürülür mü onu da bilmiyorum ama korkuyorum.

Body mint'i forumdan bir arkadaşın yardımıyla yurt dışından sipariş vermiştim ama gümrükte takılı kaldı. Çok ümit bağlamıştım o ilaca. Şimdi vücut kremi - vücut spreyi kullanmayı düşünüyorum, tüm vücuda sürülen. Çekindiğim yan, koku ağırlaşıyor, daha uzağa ulaşıyor gibi geliyor.

Doktorlara kızdığım tek yön, dürüst olmamaları. Yoksa heemn hepsi çok yakından ilgilendi, giysimi çıkardı, kokladı; sepet havası yapmadı yani :) Heralde bu hastalığı çözümsüz gördükleri için moral bozmamak için koku yok diyorlar. Bir tanesi var dedi beni bir profesöre yönlendirdi; o yok deyince bıraktım doktora gitmeyi. Okullar açılsın kötü tepkiler başlasın o zaman yeniden tura başlarım.





Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 31-Ağustos-2013 Saat 00:43
İlaç almak için gittiğim eczanede, eczacı (çalışan değil) helicobakterden en az 3 ay süreyle antibiyotik kullanımı sonucu kurtulabileceğini söyledim. Şaşırıp itiraz ettim. '3 ay süreyle nasıl antibiyotik kullanılır' gibisinden. Kadın ısrar etti. Ne diyeceğimi bilemedim. Anladım dirençli fakat bu işin de bir protokolü (2 hafta, 3'lü veya 4'lü kombinasyonlar; sonra belki daha farklı antibiyotiklerle yeniden) var. Hem bu kadar uzun süre antibiyotik kullanmak kendi başına vücuda zararlı olmaz mı? Eczacı sanırım işi garantiye almak istiyor
Bana kalsa ben de uzatırım eğer geçeceğini bilsem. Kaç kezdir uzun süreli antibiyotik kullanıyorum, daha pek bildiğim bir yan etkisi olmadı hissettiğim...


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Ağustos-2013 Saat 07:05
H. pylori gastritinin tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler 3 başlıkta toplanır.

Geneli ilgilendirdiği için bulunması kolay bir yerde ayrı bir başlık altına bazı bilgiler yazdım. Göz atmanızda fayda olabilir:

http://agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=948
-M


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2013 Saat 11:43
Her yeni yazı okuduğumda "evet evet bu bende de var" demek istemiyorum artık ama maalesef emre arkadaşımızın yazdıklarını bende yaşıyorum. Ve burada okuduğumda bunu keşfettim diyebilirim. Çünkü insan her şeyi sorun haline getiren bir paranoyak olduğunu düşünüyor. Bende vücut kokusu şeklinde değil yani sürekli hissetmiyorum ama arada aynen dediğin gibi birisi yellenmiş gibi bir koku yayılıyor ortama ama ağız kokusu olmadığına eminim. Bilhassa arabada camlar kapalıyken özellikle, bir süre sonra bu kokuyu duyuyorum. Heyecanlandığım, stres olduğum, panik yaptığım zamanlarda daha çok ortaya çıkıyor. Ben bunu istemsiz gaz oluşumuna bağlamıştım bir zamanlar çünkü hiç mantıklı bir açıklaması yoktu ama emrenin de dediği gibi böyle bir şey yok deniliyor. Ama bunun ağız kokusuyla bir alakası olduğunu zannetmiyorum ayrıca bir hastalıkta olabilir. Misal şimdi ağız kokumu hissediyorum ama bu kendiliğinden ortaya çıkan koku yok. Ve ikisi farklı şeyler eminim. Ayrıca bende de helicobacter, gastrit ve hiç şikayetim olmadığı halde reflü başlangıcı var. 2 hafta helipak kullandım bir an dahi koku geçmedi. Ve doktorlar bu hususta ilaç vermekten başka bir şey yapmıyorlar ya da gerçekten yapacak bir şey yok bilemiyorum.    


Mesajı Yazan: 01adanalı
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2013 Saat 23:44
şifa kardeşim senin helipak durumun bende ise nidazol ve kbb kaynaklı antibiyotik içtiğimde de hiç azalmıyor koku bizde bir hastalık olabilir


Mesajı Yazan: Cibali
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2013 Saat 00:06
Emre Bey Burun boslugu sendromu, atrofik rinit yada sekonder atrofik rinit gibi hastaliklari elediniz degil mi ? ayrica burnunuz iyi koku aliyor mu merak ettim , yani olcme degerlendirme noktasinda kendiniz ne durumdasiniz. Gecmiste burun operasyonu oldu mu et alma yada genisletme gibi, bende bastaki sendromlarin hepsi karisik olarak var, yani sizde koku burundan geliyor bir sekilde, ancak kaynak mide olarak goruluyor diyorsunuz, cevabiniz icin tesekkurler ve gecmis olsun


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2013 Saat 23:11
Açıkçası insanların verdiği tepkiye dayanarak bu düzeyde bir kokunun kaynağının burun ve burun yolu olabileceği konusunu pek göz önüne almadım. Benim burnum epey önce kırılmıştı. Trafik kazası sonrası yine kırıldı. Bir eğrilik ve bir kanalda hafif tıkanıklık var, estetik ameliyat da olmadım. KBB açısından farkında olduğum bir sıkıntım yok sanırım. En son Hacettepe'de bir sprey verdiler -koku alma duyusunu arttırmak için- ve bunun bir değişiklik yarattığını fark edemedim. MR istedi doktor ama anlaşmalı yer bulamadım -hastanede radyoloji randevusu geçti-. Yani savsakladım. Bilemiyorum ya koku duyum buna epey alıştı, ya da bazı kokuları alamıyor, karıştırıyor veya es geçiyorum. -Başka kokuları 'normal' aldığımı sanıyorum.

Ama yine de bu bana tali bir konu gibi görünüyor. Ortada asıl kaynağın bu olabileceğini sanmıyorum.     


Mesajı Yazan: gizemmmm
Mesaj Tarihi: 28-Kasım-2013 Saat 21:53
Arkadaslar H. Pylori testini hangi bolum yapiyor ?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2013 Saat 00:30
gastrologie


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 30-Kasım-2013 Saat 15:52
ama gastroloji uzmanına direk görünemeyebilirsin. once dahiliyeden randevu alıp gitmen gerekebilir. dahiliye uzmanı oraya yönlendirir.


Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2014 Saat 23:34
Doktorumun tavsiyesi üzerine kullanmaya başladım.4 gün oldu ve kokuda %80 azalma var.Ki normalde şekerli bir şey yediğimde çok artan o sabit koku yok bugün. Halbuki devamlı olarak mideyle ilgili herhangi bir şikayetim yoktu.Belki kullandığım süre içerisinde geçici bir etki yapıyordur ilaçlar bilemiyorum. Ağızda bıraktığı o kötü tat olmasa ilaçların, daha net algılayacağım aslında ancak ilaçların bitmesini bekliyorum.


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2014 Saat 13:45
Ee tabi antibiyotik oldugu icin kullanim suresi bittiginde etkiside gecer tabi eger tam olarak iyilesmediyseniz. Bir de demekki sorununuz mide kaynakli oyle olmasa helipak ise yaramazdi. Misal ben de kullandim helipak ve mide icin baska ilaclar hicbiri fayda etmedi hatta enson kudret nari kullandim o da etmedi. Anladim ki mide kaynakli degil. Siz de kendiniz icin boyle tespitler yapin. Ki ben koku eger ergenlik yaslarinda degil de sonradan yada son 3-4yildir varsa mide veya dis kaynakli olabilecegini dusunuyorum. Ha eger sorun kbb ise o zaman is daha karmasik. Ana kaynagi bulmak zor. Siz bence mide uzerine gidin. Antibiyotikler bitince etkisi gecebirlir bir de zeytinyagli kudret nari deneyin 40 gun. Etkisini goreceginize inaniyorum.


Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2014 Saat 11:27
Hiç bir zaman tam olarak bitiren (kullandığım süre boyunca) olmadı.Ama dediğim gibi azalma payı var. Dediğiniz gibi kudret narı yağını deneyeceğim. O zaman daha net anlarım sorunun mide kaynaklı olup olmadığını.


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2015 Saat 21:29
Cok buyuk ihtimal bu bakterinin bende de oldugunu dusunuyorum. Sonuc bir hafta sonra cikacak.

Cok buyuk ihtimal dedim cunku B vitaminim dusuge yakin. Istahsizim. Yorgunluk var. Siskinlik var. Midem kolay bulaniyor. Kasinti var. Ve dil arkasinda diski kokusu var.

Doktorun sende helikobakter pilori var demesini dort gozle bekliyorum :D sorunumu bulduguma sevinicem cunku.

Bu bakteri olursa tedavi edilir ama evdekilerde de oldugunu dusunuyorum. Simdi bu bakteri atiyorum yanlislikla ayni su bardagindan su icsem bile hemen bulasabilen bir turden bakteri mi? Vucut cok mu dayaniksiz hicbir sey yapamiyor bu bakteriye?

Ilac tedavisinden sonra surekli brokoli yesem bu bakterinin bulasmasindan da korunur muyum? Brokoli cok saglikli bir besin. Gerekirse her gun yiyebilirim ama tadi kotu deniyor.


Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2015 Saat 16:00
Ncort bu bakteriden korunmak için yediğin besinlerin temiz olması gerekir meyveleri sebzeleri iyi yıkaman gerekir aynı zaman yemekleri iyice çiğnemek ve bol su içmek lazım çünkü yemeği iyi çiğnersen tükürükte o kadar artar tükürüğün içinde antibakteriyeller vardır birnevi sindirmim ağızda başlar suyu yemekten hemen sonra değil 1-2 saat sonra iç mide asiti işe yarasın ama artık şunu söyleyim Antibiyotiklerden medet ummamalıyız çünkü bakteri tam ölmezse direnç kazanıyor benim düşlüncem doğal besilernden faydalanmak Kudret narı, Arı sütü ,Propolis ,bal polen Kefir vs


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2015 Saat 21:04
Simdi diyelim ki bu bakteriyi tasiyan birinin su ictigi bardaktan su ictigimde hemen banada mi bulasacak? Baskasinin bardagindan su icmem sadece bu kadar kolay mi vucut bir sey yapamiyor mu?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2015 Saat 07:29
Orjinalini yazan: ncort

Simdi diyelim ki bu bakteriyi tasiyan birinin su ictigi bardaktan su ictigimde hemen banada mi bulasacak? Baskasinin bardagindan su icmem sadece bu kadar kolay mi vucut bir sey yapamiyor mu?


Bu cevaplanması gereken bir sorudur. İzin verirsebiz bunları biliyormuydunuz başlığında cevaplamak istiyorum.
-M


Mesajı Yazan: kimki
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2015 Saat 13:37
Merhaba Arkadaslar,

bir sey dikkatimi cekti okuduklarimda; hemen hemen hepiniz (benim de bir süre yaptigim gibi) birden fazla antibiyotigi kullanmissiniz, hatta bazen doktor tarafindan mikrobiyolojik bir analiz dahi yokken. Bence bu da cok dogru degil.

Su aralar biraz para yigip, kendi arastirdigim patojik sayilabilecek mikrop ve mantar türlerini analiz eden bir diski kontrolünü yaptirmak istiyorum. Dysbioz teshisinin var olup olmadigini ortaya cikaran bu testte, diskinin asiri derecede "kötü" bakteriler tarafindan kolonize edilip edilmedigini arastiriyor. ayrica mantarin patolojik derecede var olup olmadigina bakiliyor. Ayni sekilde agiz, bogaz ve burun kisminin da mantar ve bakteri türlerine bakiliyor. Kandaki oksijen oranina ve bir de kanda amonyak var mi, merak ettigim icin kana da bu yönde baktiracagim. Evet, pahaliya patlayacan, ama en azindan doktorlara yapmalari icin yalvarmaktan kurtulmus olucam. Bu yiski ve agiz analizinde bir disbalance cikarsa, antibiyotik arti probiyotik ürünleri.doktorla belirldyip.almak.istiyorum. Ama bu tedavinin, yani probiyotik ürünler kismi, en az bir ila bir bucuk yil sürmesi gerekiyor. bu esnada yeme aliskanliklarimi da diyet seklinde sürdürmem gerekiyor. mesela sifir rafine seker yiyerek..yani makarna, tatlilarin tümü, beyaz ekmek vs kesin yasak oluyor. ben zaten et de yemedigim icin, sirf sebze ve seker düzeyi düsük meyveler, pilav ve patates kaliyor. Seker diyeti konusunda belki.Murat hocam da fikrini söyler ve bizi aydinlatabilir?

Sabir diliyorum..


Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2016 Saat 11:13
hocam ben bu nefes testini yemek yedikten 4 saat sonra yaptım bu sonucu etkilermi

-------------
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      


Mesajı Yazan: çarebulamayan
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2017 Saat 20:28
Siz yazmıssınız sanki beni anlatmışsınız gibi okudum..
Gittiğiniz bölüm doktorları ve yaptırdıgınız tekkikler nelerdir?Bende bi an önce baslayayım arastırmaya.

-------------
çbk


Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2017 Saat 18:56
Bu bakteri bendede vardi ilac kullandim doltor gitti dedi koruyucu hap verdi 6 ay icilmesi lazimdi 1 2 ay ancak ictim simdi bakteri geri geldi galiba


Mesajı Yazan: BlackSea58
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2020 Saat 12:56
Aynı sorunlar bende de var bu sorundan kurtulan yokmu


Mesajı Yazan: Nerdengeldim
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2020 Saat 21:16
Midenizde mikrop varsa kokar. Onun disinda koku varsa kakuleyi alip icindekileri cigneyin. Hem agiz kokusuna hem de nefes kokusuna iyi gelir. Onun disinda koku varaainstagramdan yazın bana, yardımcı olurum
Kullanıcı adım: zedarra



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat