Bademcik ameliyati
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=659
Tarih: 09-Nisan-2025 Saat 17:27 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Bademcik ameliyati
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Bademcik ameliyati
Mesaj Tarihi: 28-Temmuz-2012 Saat 14:08
Merhabalar yasim 21 kendimi bildim bileli agiz kokum var. Ilk olarak bademciklerimi aldirmaya karar verdim. Ameliyat hakkinda bilgisi olan varmi ? Ücreti ne kadardir ? Sgkli sgksiz
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2012 Saat 12:22
ben yaptirdim ben 17 yasindayim ben özel ekol kbb da yaptirdim 350 ye mal oldu ama termal weldingle yani kanamasiz
|
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2012 Saat 15:46
Bende olmayi düsünüyorum bu ameliyati, burnumda deviasyon var kbb doktoruna sordum nidazol içince koku kalmiyor dedim. O da bademciklerin aneorop bakteri türetebilecegini söyledi. Ama çok sikintili bir ameliyat dedi. Ameliyat sonrasi yasadiginiz sikintilar nelerdir, paylasabilir misiniz?
|
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2012 Saat 13:44
2 hafta önce oldum ameliyat . ameliyattan çiktiktan sonra çok agrim oldu gözümden yas gelecek kadar 1 gece hastanede yattim. 2.günde agridi ama sonra hiçbiey kalmadi 1 hafta sonra yara kapandi normal yemek yedim. Abartildigi kadar bisi yok forumlardaki yorumlara aldirmayin.Ama malesef nefes kokum geçmedi tam gaz devam ediyor. Bakalim daha neler yapicam.. Neler yapicam ? :)
|
Mesajı Yazan: rasitcalik
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2012 Saat 01:04
mide tedavisi konusunda israr ediyorum surekli. mide sorunu ortadan kalkinca agiz kokusu biter. ama agiz hijyeninin cok hassasiyetle yapilmasi gerekiyor.
|
Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2012 Saat 18:59
Gastroentrlojiye gitmistim. Sikayetimi söyledim agzim kokuyor dedim. Endoskopi vs yaptirmak istiyorum dedim. Çogu doktor gibi ciddiye almadi.Dalga geçer gibi elime dis firçalamayla ilgili bi brosür verdi.Benim sorunum agzimdan olsa ben sanami gelirim !
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2012 Saat 10:02
Orjinalini yazan: coqnfechn
Gastroentrlojiye gitmistim. Sikayetimi söyledim agzim kokuyor dedim. Endoskopi vs yaptirmak istiyorum dedim. Çogu doktor gibi ciddiye almadi.Dalga geçer gibi elime dis firçalamayla ilgili bi brosür verdi.Benim sorunum agzimdan olsa ben sanami gelirim ! |
Benzer sorunlari çogumuz yasiyoruz.Ilk tavsiyem ideal sartlara en uygun bir muayene ortami bulmaniz.Devlet hastahanerinin çogunda diger birkaç hastalarla beraber pata-küte muayene oluyorsunuz,eger sansli iseniz.Degilseniz size birkaç ilaç saticisi da eslik ediyor, ve belki kagit islerini hizlica halletmek isteyerek içeri dalan diger insanlar, ve ya torpil konusunu konusmak için içeri gelen doktorun bir tanidigi falan filan.Bu tür ortamlarda doktorlar da günlük hasta kotasini bir an önce doldurup evine gitmeyi planliyor tabi.Özel hastahaneler ise tam bir tuzak.Mümkün olabildigince fazla tetkik yaptirip seni soyabildigi kadar soymaya çalisiyorlar.Arastirma-uygulama hastahaneleri daha uygun bana sorarsaniz.Doktora planli sekilde geçtiginiz süreci anlatirsaniz daha faydali bir muayene deneyimi edineceksiniz.
|
Mesajı Yazan: 01adanali
Mesaj Tarihi: 08-Agustos-2013 Saat 12:40
Ben de agiz kokum var diye bademcik ameliyati oldum.Ama geçmedi.Size tavsiyem ciddi bademcik rahatsizliklari yani yutkunmada zorluk,sürekli bembeyaz olmasi bademciklerinin gibi durumlarda bademciklere yöneliniz.Yada çok agir bademcik taslariniz varsa.Bende yoktu ama strese gire gire her gün agzima baka baka sanki bademcik tasim olustu zamanla.Aldirdim lakin çok pismanim agiz kokum geçmedi.Iyice bir muayene olunuz en az 2 kbb doktoruna gidiniz aldirmadan önce saygilarimla insallah iyilesiriz
|
Mesajı Yazan: drdree
Mesaj Tarihi: 07-Temmuz-2014 Saat 10:30
Bademcik kaynakli agiz kokusunda sülfür mü kokuyor!!!!!
|
Mesajı Yazan: secret44
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2016 Saat 23:09
Ben 7 yasimda bademcik ameliyati oldum su an 21 yasindayim agiz kokum 2 senedir var neredeyse bence sorun bademcik kaynakli mi degil mi önce onu bir çözün. Bademcik taslari varsa onlara bir baktirin hemen ameliyat olmayin.
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2016 Saat 23:53
Arkadaslr ben gecen dus aldim dustan sonra bademcigim orda bi takilma hissi olustu sonra baktim bademcik tasi orda ama sonra kahretsin yukundum ve bademcigin yanindan ust kisma kayboldu:-D yani acaba bademcik ameliyati oldugumuzda bademcikle beraber o bolgeyide temizliyolarmineticede bademcik tasi ve yemek artiklari oraya saklanmis olabikir
|
Mesajı Yazan: Meari
Mesaj Tarihi: 27-Haziran-2016 Saat 15:22
Belkide seninde sorunun bademciktir mmkk bu kadar umutsuz olma ve derhal bir doktora git..
------------- Ya Safi
|
Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2016 Saat 21:26
bende bugun ameliyat oldum bir sey yiyemiyorum hadi hayirlisi
------------- asla pes etme
|
Mesajı Yazan: Ortaköylü
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2018 Saat 18:31
Arkadaslar bademcik tasi için YouTube bademcik tasi için bitkisel çözüm yazin ilk çikan videoyu izleyin ordaki gargarayi uygulayin gargara kirmizipancar suyu, bal, kara biber üçünü gargara yaptiriyor bademcikleri temzleyip tas olusmasini önlüyor bi deneyin ve sonucunu buraya yazin bizde faydalanalim ben sahan denemedim Murat hocam siz ne dersiniz böyle bisey mümkün mü faydasi olur mu ??
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 24-Aralik-2018 Saat 07:18
Orjinalini yazan: Ortaköylü
Arkadaslar bademcik tasi için YouTube bademcik tasi için bitkisel çözüm yazin ilk çikan videoyu izleyin ordaki gargarayi uygulayin gargara kirmizipancar suyu, bal, kara biber üçünü gargara yaptiriyor bademcikleri temzleyip tas olusmasini önlüyor bi deneyin ve sonucunu buraya yazin bizde faydalanalim ben sahan denemedim Murat hocam siz ne dersiniz böyle bisey mümkün mü faydasi olur mu ?? |
Gogil ve yutub içinde arama yaparken anahtar kelimelere uygun seçenekler kullaniciya gösterilirken herkesin kendi ilgi alanina göre seçenekler kendi aralarinda siralanir.
Mesela siz bademcik yazinca 1-2-3-4-5-6... sirasinda gelen siteler, ben bademcik yazinca 4-1-6-2-9-3... sirasinda gelebilir. Bu sebeple anahtar sözcük ile video tarifi özgün bir tarif olmayabilir.
Video veya bir site tavsiye ederken seyretmekte oldugunuz video ekranina sag klik yapin. Bir pencere açilacaktir. Bu pencere içerisinde sunulan seçenekler içerisinden "Video urlsini kopyala" yazan satiri tiklatin. Sonra bu grubun mesaj penceresine geçin. Mausun ucunu yazi yazmak istediginiz noktaya getirip tiklatin. Sonra ctrl+v (yapistir)basin. Böylece bizler de bu videoyu seyredip yorum yapalim.
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2018 Saat 00:59
Videonun linkini attim herkes izlesin, hocam bi degerlendiren. https://youtu.be/5kIYrYRTpsw
|
Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2018 Saat 23:36
Murat hocam linki attim izlediniz mi yorumlariniz nelerdir. https://youtu.be/5kIYrYRTpsw
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2018 Saat 14:57
Orjinalini yazan: Ortaköylü
Murat hocam linki attim izlediniz mi yorumlariniz nelerdir. https://youtu.be/5kIYrYRTpsw |
Bunlari reklam , para , söhret, sükse amaci ile hazirlanmis masum ve hurafe tuzaklar olarak görüyorum. Tarif edilen karisimi kullanmanizda sakinca yok. Bir faydasi oldugu da süphelidir. Eger bir faydasi varsa bile uygulanabilir, sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve bilimsel degildir.
Böyle seyelere mesai ayirip umut ve zaman kaybetmeyin.
-M
|
Mesajı Yazan: 12345
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2019 Saat 08:47
Merhaba arkadaslar, agiz kokununuzun eger bademcik taslarindan kaynaklandigindan eminseniz, herhangi bir hastaliginiz yoksa ve doktorunuzda kullanmanizda bir sakinca yoktur derse, propolis diye bise var arilarin ürettigi (eczane ve aktarlarda bulabilirsizniz) sabah aksam dislerinizi firçaladiktan sonra gargara yapin ve düzenli dilinizi firçalayin ALLAHIN IZNIYLEk geçecek INSAALLAH bütün hastalara acil sifalar diliyorum RABBIM kimseye dermansiz dert vermesin bir an önce kurtulursunuz INSAALLAH.
|
Mesajı Yazan: 12345
Mesaj Tarihi: 15-Ocak-2019 Saat 08:01
Propolis de alkol olma riski varmis arkadaslar iyice bi arastiralim kullanmadan önce yeni ögrendim
|
Mesajı Yazan: qwertyu
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2019 Saat 16:06
ben de koku süphesyiler sadece kbb doktoruna gittim. bademcikten kaynaklanabilecegini, kronik iltihap oldugunu gargara vb. ile geçmeyecegini söyledi, çok rahatsiz oluyorsan aldirabilirsin dedi. anladigima göre bu iltihap bademcik taslarini yapiyor ve onlar koku yapiyor, ben de bazen görüyordum bademcik arkasinda. agiz dusu yapan mekanik bir alet aldim, elektrikli olani da var ama pahali. denedim ve ikisinden de 8-9 tane pirinç tanesi gibi bademcik tasi çikti. bademcik tasini temizlemek isteyenler deneyebilir.
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2019 Saat 11:50
Gvertyu kardes mrb
Nedir bu aletler biraz daha bilgi verirmisin?
Agiz dusu kulaga hos geliyor.
Bir zamanlar ben, dilimin üzerini nasil daha yogun temizleyebilirim’ diye düsünmüstüm!
Böyle bir alet mi bu bahsettiginiz?
Mesela vantuz gibi birsey mi, yoksa basinçli suyla mi temizliyor?
Bu arada Murat hocamin bu konudaki görüsleri benim için çok çok önemlidir. Hocam mümkünse yorumunuzu rica ediyorum.
Saygilar
|
Mesaj Tarihi: 13-Subat-2019 Saat 09:00
Orjinalini yazan: mahoni
Gvertyu kardes mrb
Nedir bu aletler biraz daha bilgi verirmisin?
Agiz dusu kulaga hos geliyor.
Bir zamanlar ben, dilimin üzerini nasil daha yogun temizleyebilirim’ diye düsünmüstüm!
Böyle bir alet mi bu bahsettiginiz?
Mesela vantuz gibi birsey mi, yoksa basinçli suyla mi temizliyor?
Bu arada Murat hocamin bu konudaki görüsleri benim için çok çok önemlidir. Hocam mümkünse yorumunuzu rica ediyorum.
Saygilar |
Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim
Agiz dusunun mikobiyolojik bakimdan dis temizliginde hiç bir hükmü yoktur. Dis temizliginde sükse ve sov için üretilmistir. Dis firçasinin yerini alamaz.
Fakat burada arkadasimiz basinçli su püskürten bu cihazi dis temizliginde kullanmiyor. Bademcik yüzeyindeki magmayi uzaklastirmak için kullaniyor. Eger solunum yoluna yabanci cisim (su, atik vs) kaçirmiyorsa bir kaç ayda 1 defa yapmasi göz yumulabilecek bir hatadir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 13-Subat-2019 Saat 09:17
Günaydin
Basta MUrat hocam olmak üzere, katki saglayan tüm arkadaslara tesekkür ederim.
Bakalim nerden, nasil, be kaça bulacagiz bu aletleri!
|
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2019 Saat 17:41
agiz dusu dis aralarini temizlemek için aslinda ama ben mesajda da belirttim bademcik taslarini temizlemek için kullandim. su püskürten bir alet sadece, mikrobik olarak bir sey temizlemek niyetiyle de degil amaç oradaki bademcik taslarini suyla yerinden çikarmak, ki ise yaradi. bende çok fazla olan bir sey degildi bademcik tasi, olanlari temizledim ve kokunun gittigini de teyit ettim çevremden. arada bir tekrar yapiyorum olustuysa diye ama simdilik yok olursa diye de temizleyecegim arada.
|
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2019 Saat 18:04
suyu yutmadan da yapilabiliyor, belki arada bir yutuluyorsa da genize su kaçmiyor. ben ilk yaptigimda 8-9 tane çikti sonra o hafta bir kaç kez daha yaptim bir iki tane çikti, 2 hafta sonra hiç çikmadi.
bir de herkesin bogazi, bademcigi farkli sanirim. benim bogazim büyük müdür bilmiyorum, kolay açip arkasina dogru da su püskürtüp temizleyebiliyorum.
elektrikli olanini kullanmadim bilmiyorum belki fazla basinç veriyor olabilir ama onlarin da basinç ayari var. mekanik olanki çok basinçli degil.
|
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2019 Saat 18:13
yanlis anlasilmasin, nereden nasil bulunacagini söylemek için yazmadim, faydasini gördügüm için baskalarina da faydasi olursa diye yazmak istedim. tek bir yerde degil farkli yerlerde satan 6-7 satici gördüm. internette aratip bulabilirsiniz, akliniza yatarsa alin.
|
Mesaj Tarihi: 23-Subat-2019 Saat 20:05
Gvertyu mrb
Bu aletleri hangi güvenilir firmadan alabiliriz?
Bir de fiyatlari nasil?
Özelden de yazabilirsin
Iyi günler dilerim
|
Mesaj Tarihi: 23-Subat-2019 Saat 21:59
mekanik olanlarin 30 lira civarinda fiyatlari. akakçe'den aratin bilindik güvenilir siteler çikar zaten, hepsiburada, n11, gittigidiyor vb. hangisi size uyarsa oradan alabilirsiniz.
|
Mesajı Yazan: Green
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2019 Saat 14:47
Bademcik taslarim var benimde çok net görülüyor bide bademcikler delik delik kbb ye randevu aldim (bademcikleri aldirmak istiyorum) aslinda bi çok sorun var bende küçükken burnum falan kirilmis komple anlaticam bakalim umarim kurtulurum
Burdaki arkadaslarin durumu ne oldu acaba bademcikleri aldirip kurtulan var mi?
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2019 Saat 08:28
bendede tonsil bi miktar olusuyordu bazen yedigim besinlerde bademcik arasina giriyodu aldirdim sorun degismedi ben kendim için mideden süpheleniyorum burun deviasyonda oldum nefes alma sorunum vardi ikisibi aynanda oldum yalniz suphem hep mide uzerinde bence burdaki çogu kisininkide mide ile alakali olabilir hiç endoskopi olmadim
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2019 Saat 08:32
düzelmezse üzülme ve çok ümitlenme siradan bir is gibi git eger sorunun düzelirse güzel düzelmezse bile üzülme çünkü en azindan 1 seçenegi yok etmis çözüme 1 adim yaklasmis olcaksin simdiden geçmis olsun insallah düzelir.
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2019 Saat 18:55
Tesekkür ederim aynen sorunlari yok etmeye çalisiyorum bi kac sorun olabilir mide bagirsak olabilir hepsi için birseyler yapmaya basladim bakalim ugrasicam ama bogazimdan geliyor sanki koku özellikle bademciklerden hissediyorum yutma güçlügü falanda çekiyorum zaten agri da oluyor
Bende bademcik + burunla ilgili bi problem varsa mesela sürekli geniz akintisi var
sinüzit falan ikisini ayni anda yaptirmak istiyorum bakalim doktor ne diyecek o önemli sonra dahiliyeye gidicem laktoz intoleransindan süpheleniyorum hem kan testleri de yaptirmis olurum zaten dahiliye yönlendiriyormus gastroenteroloji bölümüne endoskopi bende yaptiricam
Üniversiteye gittigim için sikinti biraz he diyince olmuyor uymuyor randevu saatleri günler
Bademcik ameliyati olucam suan okul var yazin 1 ay zorunlu staj ne ara olucam ameliyati bilmiyorum ama halledicem bi sekilde bu arada tabi dis doktoruna da gidicem randevu ayarlamaya çalisiyorum vizeler var uymuyor suanlik su vizeleri bi hallediyim
|
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2019 Saat 19:06
Kesinlikle endoskopi olmalisin bence süphelendigin her bölüme mutlaka gözük korkma baska türlü kurtulamayiz bi yerde bi sorun var ki bu koku oluyor o sorunu bulmamiz lazim
Bademcik ameliyatini özelde mi olun devlette mi hangi yöntemle oldun thermal welding mi?
Bademcikler alindiktan sonra bile iyi alinmadiysa besinler oralara dolup tas koku olabilir bence sen tekrar gözük KBB ye sorun ordan degilse kesin olarak baska soruna baska bölüme yönel mesela gastroenteroloji
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2019 Saat 18:43
Bende yeni ugrasmaya basladim iste eger iyilesirsem ki kokuyu eskiye oranla azalttim 😊 burda detayli bi yazi paylasicam insallah herkese Allah sifa versin..
Bisey sorabilir miyim ameliyat hakkinda biraz bilgi verir misin kaç gün yattin kaç güne toparlandin kokuda bi azalma oldu mu ?
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2019 Saat 19:11
Murat hocam bide bisey sormak istiyorum burda bi yorumunuzda bademcikleri aldirip kokudan kurtulan yok bilmiyorum falan demissiniz ama burda 2 kisi net sekilde kurtuldu yazi da yazdi hatta ben baska sitelerde de gördüm bademciklerini aldirip kurtulan kaç kisi var bademciklerindeki taslar yüzünden
Hatta sizde kitabinizda bahsetmissiniz bademcik tasi agiz kokusu yapar ve önemli bir sebep diye ama neden forumda öyle bi çikarimda bulundunuz merakla ettim bademcik taslari yüzünden ameliyati gereksiz gördügünüzden mi? Yoksa gerçekten bademciklerini aldirip kokudan kurtulani görmediginizden mi?
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2019 Saat 22:20
normal biçakla aldi özelde bu yontemde uzman oldugunu söyledi sükür 1 yil felan geçti aradan yoruldum sikildim biktim uģrasamam türk doktorlari insan gibi davranmiyor ve Allah doktora muhtaç etmesin yardimcida olmuyorlar ayni zamanda yeteneklide degiller sabit kafalilar iyi bir eczaci gibi ilaç isimleri ezberlemisler baska birsey görmüyorum bu ülkede mevki maas için o gözle okuyup o görevi aliyorlar bilimsel çalismalari bile yok çogunun Murat Aydin hocami destekliyorum manevi olarak çünkü azimli ve çaliskan isini seviyor kendini gelistiriyor örnek bir insan çalismalarinizda basarilar dilerim bu arada hocam sende baktimda yeni kaydolmussun bu hastalikta sebebi bulursan çozum basit bulamazsan kisir döngüye girersin ve psikiolojin bozulur
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2019 Saat 22:23
doktordan utaniyorum çekiniyorum agiz egmek mahçup görünmek hosuma gitmiyor birkaç kez bu sikayetle doktora basvurdugumda sanki karsisinda çok ayip veya yasak veya hadsizmisim gibi bakis tavir dalga geçici geçistirici konusmalar sergiliyen bir insandan yardim beklemek ahmaklik
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2019 Saat 22:26
bazi doktorlar çok bilimsel isine asik sorunu bulmaya ve çözmeye oďakli bazilarida tip diplomasi üzerinden tip siyasetçiligine bürünüp hastasiyla çekismeye didismeye onu hor görmeye firsat kolluyup bundan haz aliyorb
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 07:51
Orjinalini yazan: Green
Murat hocam bide bisey sormak istiyorum burda bi yorumunuzda bademcikleri aldirip kokudan kurtulan yok bilmiyorum falan demissiniz ama burda 2 kisi net sekilde kurtuldu yazi da yazdi hatta ben baska sitelerde de gördüm bademciklerini aldirip kurtulan kaç kisi var bademciklerindeki taslar yüzünden
Hatta sizde kitabinizda bahsetmissiniz bademcik tasi agiz kokusu yapar ve önemli bir sebep diye ama neden forumda öyle bi çikarimda bulundunuz merakla ettim bademcik taslari yüzünden ameliyati gereksiz gördügünüzden mi? Yoksa gerçekten bademciklerini aldirip kokudan kurtulani görmediginizden mi? |
Güzel soru için tesekkür ederim.
2005 yilinda ilk agiz kokusu kitabimi kaleme aldigim sirada literatür çalismalari agiz kokusunun kaynaklarindan birisinin bademcikler oldugunu isaret ediyordu. Israil ekolu bu iddianin basini çekiyordu. Dr. Finkelstayn Israil'li bir hekimdir ve bu konuda iddiali çikislari vardir. Elimdeki bu bilgilere dayanarak tonsil taslarinin agiz kokusu yapabilecegini kitabimda yazdim.
Ilerleyen yillarda hiç kimsenin bademcigini aldirip iyilesmedigini görüp süpheler duymaya basladim. Bademcigini aldiran herkes 2 ay iyilesiyordu. Ama sonra agiz kokusu tekrar basliyordu.
Bu konuyu Ingiltere'deki bir meslektasim ile masaya yatirdik ve inceledik. Bu konuda bir makale yazip Yurt disinda bir kulak burun bogaz dergisinde yayinladik.
http://www.drmurataydin.com/halitosis-tonsil.pdf - http://www.drmurataydin.com/halitosis-tonsil.pdf
Bana göre: Tonsiller tek baslarina kokarlar.Parmaginizi tonsile bastirip parmaginizi koklarsaniz koktugunu görürsünüz. Ama üzerini salya kapattigi müddetçe bu koku agiz kokusuna dönüsmüyor. Bu sebeple bireyin agzi kurumuyorsa, agiz kurulugu yoksa, bademcik ne kadar tas yaparsa yapsin agiz kokusuna dönüsmüyor. Bazi istisnalar var: atesli hastalik durumunda, kizariklik bulundugunda, kesintisiz tas imalati varsa, tonsil hacmi istmus'un üçte birini kapatiyorsa vesaire agiz kurumasa bile kokuyor fakat bu istisna durumlar toplam vakalarin pek azina isabet ediyor.
Bizim ülkemizde ve bütün dünyada yanlis yapiyorlar. Kulak burun bogaz hekimi yakaladigi tonsili derhal yerinden aliyor. Daha büyük belalara yol açiyorlar. Bu uygulamayi dogru bulmuyorum.
Sordugunuz için tekrar tesekkür ederim
-M
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 08:41
Bazenhissediyor gerçekten haklisin bu hastalik psikoloji birakmiyor Allah yardimcimiz olsun da pes etmemek lazim ya
Hiç bu sebeple doktora gitmedim yeni basliycam randevularim var umarim senin yasadiklarini yasamam insan gibi davranirlar
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 08:42
Tesekkür ederim hocam cevabiniz için.
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 10:46
Orjinalini yazan: Green
Bende yeni ugrasmaya basladim iste eger iyilesirsem ki kokuyu eskiye oranla azalttim 😊 burda detayli bi yazi paylasicam insallah herkese Allah sifa versin..
Bisey sorabilir miyim ameliyat hakkinda biraz bilgi verir misin kaç gün yattin kaç güne toparlandin kokuda bi azalma oldu mu ? |
burun deviasyonu ve bademcigi aynanda oldum ameliyati oldugum gün bir süre hastanede bekletildim burnumdaki tampon alindi felan 1 2 saate yakin bekledim ve sonra taburcu oldum evde iyilesme süreci tam hatirlamiyorum ama ilk 1 2 hafta agrili sizili geçti 1 ay sonra rahatlamaya basladim bademcik açisindan burun zaten sikinti olmamisti bol dondurma yemek güzel oluyordu orayi iyilestiriyordu ama seker almaktan vücutta kafayi yiyor aptallasiyorsun resmen yani 1 ay sikinti çekebilirsin biraz normal ama thermal yöntemi daha kolay sanirim ama doktor nedense bana bunu yapmadi uzman oldugu yöntemin biçak yöntemi oldugunu söyledi
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 10:48
kokuda azalma olmadi çünkü sanirim sebep o degilmis ama onun sebep olmasini engellemis oldum veya ilerde onunda koku sebepleri arasina girmesini engellemis oldum bir açidan tek bu ise yaramis oldu , bende ümitliydim büyük oranla bunun sebep oldugunu düsünerek bi totem yapmistim kendime fakat öyle olmayinca tabiki ilk baslarda hayal kirikligi sonra hayatina devam
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 10:49
benim sorunum çok enteresan nickim gibi bazen hissediyor yani bazen hiç olmuyor bazende çok oluyor bazende çok az oluyor ama ben ne çok az olsun isterim nede çok olsun isterim ben isterimki hiç olmasin :D
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 15:03
Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin süphem bi açidanda halen bademcik bölgesinde o bölgedeki bosluka aynada baktigimda görebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi örümcek agi gibi bazen kalin bazen ince biçimde bazen parça parça biçimde bademcik bölgelerim beyaz renkli sümük tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ve bu gerçekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna çözüm ne yapabiliriz sürekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir çözüm gibi durmuyor hem psikolojik açidan hem zaman açisindan , tesekkür ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2019 Saat 19:58
Karmasik bir tarif oldu.
kesin bir sey söylemek zor olabilir
-M
|
Mesajı Yazan: nyks
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2019 Saat 19:28
Orjinalini yazan: bazenhissediyor
Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin süphem bi açidanda halen bademcik bölgesinde o bölgedeki bosluka aynada baktigimda görebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi örümcek agi gibi bazen kalin bazen ince biçimde bazen parça parça biçimde bademcik bölgelerim beyaz renkli sümük tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ve bu gerçekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna çözüm ne yapabiliriz sürekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir çözüm gibi durmuyor hem psikolojik açidan hem zaman açisindan , tesekkür ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam. |
Gargara azaltiyor mu kokuyu?
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2019 Saat 07:28
Sizin agiz kokunuzun (varsa) kaynaginin bogazinidan mi oldugunu bilemem ama isaret etmek istedigim önemli bir konu var:
Çok gerekli olmadikça, sik ateslenip, yataklara düsürüp, yilda 3-5 defa tibbi müdahale görmek zorunda birakip, yutkunmayi nefes almayi bozacak kadar sismedikçe bademcikelrin alinmasina sicak bakmiyorum. Bilhassa basit bir kaç kript beyazligi görüldü diye bademciklerin alinmasini isabetsiz buluyorum.
Bademcikler, boagzi çember gibis aran limf halkasinin sag ve soldaki iki noktasidir. Bademcikler aslinda bir çemberi tamamlayacak sekilde bogazi çepeçevre kusatan bir limf dokudur.
Bu hata yapilirsa (gereksiz bademcik alinirsa)bogazin çevre limf dokulari bademciklerin yapmasi gereken yükü üzerine alip iltihaplanmaya basliyor. Eskiden saatte 10^5 bakteri ile mücadele etmek zorunda olan çevre limf dokularinin yükü, bademcikler alindiktan sonra artiyor diyelimki 10^10 bakteri ilemücadele etmek zorunda kaliyor.
Siklikla bu bakteri yükünü kaldiramayip kaçinilmaz olarak kronik bir infeksiyon basliyor.
Kural sudur:
Çok gerekli olmadikça sondakikaya kadar Allah'in taktir ettigi fabrika ayarlari ile oynamamak gerekir.
-M
|
Mesajı Yazan: yasamsikinti
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2019 Saat 00:54
bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu büyük ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini düsünüyorum. neden diyecekseniz agiz özellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum ve agiz kokum gerçekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde süphe ediyorum.
|
Mesajı Yazan: Biktimartikkkk
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2019 Saat 22:31
Ben de bademciklerimi aldirdim gerçekten kokuda en az %50 azalma oldu bademcik tasi oldugu için agzim ne yesem öyle kokuyordu tamamen geçti mi bilmiyorum 2 ay önce aldirdim insanlarin tepkilerini kontrol ederek almaya çalisacagim çünkü artik koku alamiyorum ins hepimiz kurtuluruz bu durumdan tek duam bu
|
Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2019 Saat 16:21
Murat hocam bu bademcikler sorunluysa bogazda gicik kuruluk yanma kasinti öksürük konusmada zorlanma yapar mi? Tükürük bezlerine bi etkisi olur mu bende dehset bi sekilde agiz ve bogaz kurulugu var sebebi bademcikler olabilir mi? Dahiliyede kan testi vs yaptirdim sonuçlarini en yakin zamanda alicam ama burdanda bi sorayim dedim merak ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2019 Saat 19:30
Bilmiyorum
Bademciklerin bogazda yapacagi yanma kuruluk kasinti vesaire kulak burun bogaz hekiminin bransina girer
|
Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2019 Saat 20:12
Tesekkür ederim hocam yinede sorayim dedim
|
Mesajı Yazan: lulupi
Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2019 Saat 12:02
Orjinalini yazan: yasamsikinti
bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu büyük ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini düsünüyorum. neden diyecekseniz agiz özellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum ve agiz kokum gerçekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde süphe ediyorum. |
Bu sekilde düsünürsek mide,dis vs. diger organlar da herkes için aynidir. Bazi insanlar dislerini ayda yilda bir firçaliyor, agizlari çuruk dolu ancak sabahlari aç halde bile agizlari kokmuyor. Ben buna çok sahit oldum. Bu yaklasim bence dogru degil. Bazi insanlarin organlari bu koku durumuna daha elverisli bence.
|
Mesaj Tarihi: 06-Mayis-2021 Saat 08:42
Agiz kokusu yaptigi öne sürülen Tonsil tasi (tonsillolith),
toplumun %10 unda (Stoodley P, 2009), %46.1 sinda (Oda M, 2013) asemptomatik olarak vardir.
===============
326 tonsil tasi vakasi tomografi ile 2 yil süre boyunca incelenmis.
% 12.1 kadarinin kendiliginden kayboldugu görülmüstür.
%26.1 kadarinin büyüklügü degismistir.
Büyüme gösterenler yilda 0.61 ± 0.41 mm hizi ile büyümüstür.
%37.3 kadarinin yeri degismistir.
Yeri degisen tonsil taslarinin %92 si bulundugu noktadan solunum yoluna daha yakin olan bir noktaya göç etmistir.
Göç etme hizi − 1.38 ± 1.59 mm /yil dir.
Tonsil taslarinda iki yil izleme boyunca %84.3 oraninda HU (kireçlenme) parametresi arttarken %12.7 kadarinda azaldigi görülmüstür. (Yamash*ta K, 2021)
|
|