Efor
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=715
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 21:51 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Efor
Mesajı Yazan: coqnfechn
Konu: Efor
Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2012 Saat 18:35
Hocam hep dikkat etmisimdir ''Efor sarfedince agiz kokusu azalir Nefes kokusu artar.'' diye.Eforla birlikte agiz kokusu neden azalir ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2012 Saat 20:25
Hizli nefes alip vermeye baslayinca agiz ve burun içindeki kokulu agzlar hizla uzaklasir, atilir, yikanir. Koku eger agizdan geliyor ise efor ile azalir. Fakat eger koku akcigerden geliyorsa kokuda azalma olmayacaktir.
|
Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2012 Saat 22:35
hocam ben spor yapiyorum fakat spordan sonra da koku var ama çok degil peki koku akcigerden geliyorsa bunun tedavisi nasi olacak? hangi bölüme gitmeyiliyim tedavi için.cevabinizi bekliyorum tesekkürler.
|
Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2012 Saat 10:13
Evet Hocam Akcigerden koku gelip gelmedigini tespit etmek için doktora gidip hangi testleri yaptirmamiz gerek ?
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2012 Saat 20:08
Hocam ben spor yaptigimda koku gene ayni sekilde hatta sanki fazla geliyor. Nasil anlarim kokunun akcigerden geldigini. Tedavisi için nereye gitmeliyim? Siz biraz anlatir misiniz nasil tedavi edilecegini. Birde nidazol kullaninca koku tamamen kayboluyor. Nidazol nefes kokusuna karsi etkili midir?
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2012 Saat 18:59
Bu soruya Verecegim her cevap saptirilacaktir. Bu sebeple cevap sizlere fayda temin etmeyecekse, saptirilamayacak kadar net cevap vermek mümkün olmayacaksa, cevap amacini asacaksa, yanlis anlasilmalara sebep olacaksa, her durumda mutlaka geçerli bir cevap olmayacaksa bazi sorulariniza cevap vermiyorum. Anlayisla karsilayacaginizi umuyorum.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2012 Saat 16:47
mehmet nidazol bende kullandim koku geçti fakat ilaç kullanimi bittikten sonra koku tekrar basladi kardesim.ilaç cin ne isi yaradigini okudum hep iç organlardan bahsediliyor akciger,kalinbagirsak falan.bence bizde koku içerden geliyor gibi hissediyorum 10 gün sonra dis eti doktoruna gidicem eger o dis etlerinde sorun yok derse artik tek 1 sik kaliyor benim için KOKU IÇ ORGANLARDAN GELIYOR.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2012 Saat 20:20
mehmet, "nidazol kullaninca agiz kokun geçiyorsa mide kaynaklidir" gibi bir sey okumustum.Ama emin degilim.
Sana bir sorum olacak; agiz kokusuyla nefes kokusunu nasil ayirt ediyorsun?
Yani, "nidazol kullaninca agiz kokusu geçiyor nefes kokusu kaliyor" gibi bir sey anladim sorundan.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2012 Saat 23:20
Hayir adanali arkadasim yanlis anlamissin. Kokunun ne kaynakli oldugunu, agiz kokusu mu nefes kokusu mu oldugu, mideden veya akcigerden mi, agiz içinden veya KBB den mi oldugunu bilmiyorum (Dis doktorlari dislerle alakasi yok dedi muayenelerinde). Burada anlatilanlar neticesinde bir cevaba varmaya çalisiyorum.
Mesela; Ben spor yaptigim zaman yine koku ayni kaliyor hatta arttigi bile oluyor, nedenini bilmiyorum. Bu yüzden spor yapinca koku azaliyor mu gibi bir soruya evet deyip oraya yogunlasamiyorum.
Ne yersem yiyeyim, onun kokusunu alabiliyorum, kokulari sanki degisik biçimde geliyor, sülfür kokusu gibi degisik bir koku.
Aç kaldigim zaman koku daha da artiyor, yemek yedigim zamanda o yedigim seyin kokusu farkli bir sekilde (oldukça kötü bir sekilde) geliyor.
Dislerimi ve dilimi firçaladigim zaman 1 saat etki ediyor etmiyor... yine de tamamen geçmiyor.
Kuru yemis yedigim zaman (çam fistigi, findik vs) biraz etki ediyor ama yetersiz kaliyor.
Nane, elma gibi agiz kokusuna etkili seyler yesem bile 5 dk sonra, o pis koku, diger kokuyu bastiriyor.
Pharmol Zn kullandigimda etkisi uzun sürmesi gerekirken 1-1,5 saat etkili oluyor sonra gene hüsran.
Sadece emin oldugum bir tek sey var. Dilimin arka kismina parmagimi sokup kokladigimda o igrenç kokuya neden olan seyin orasi oldugunu biliyorum. O bakterileri oraya tasiyan seyin sebebini bilemiyorum. Iste tam da Murat hocadan bunu ögrenmek istiyorum. Mesela nefes kokusu oraya bakteri tasir mi veya mideden ve bagirsaktan sebep olan kokular oraya bakteri tasir mi? Su zamana kadar 10 senedir agiz kokusu ile yasiyorum. Kesintisiz bir koku! Tek bir saniye bile onsuz yasamadim ta ki 2 sene evvel nidazol tablet yutuncaya kadar. Nasil kokuyu kestigini anlayamiyorum. Sadece parmagimla deneme amaçli dilimin arkasini siyirip kokladigimda o kokudan eser yoktu!!!
Bilemiyorum ama insAllah bir çaresini buluruz, bulamadan ölürsek günahlarimiza kefaret olacagi belli :)
Not: Bu arada sadece 3 kez kullandim nidazolu, antibiyotik kullanmamanizi öneririm! Birde gümüs suyu deneyecegim sadece bakteriler üzerine olan etkisini görmek için.
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2012 Saat 12:41
Orjinalini yazan: Mehmet
Mesela nefes kokusu oraya bakteri tasir mi veya mideden ve bagirsaktan sebep olan kokular oraya bakteri tasir mi? |
Nefes ile agiza bakteri gelmez.
Saglikli her insanin agzinda 1 santimetreküp salya içinde 1000000 ile 100000000 arasinda bakteri hücresi bulunur.
Gün içinde artip azalarak bu sayi dalgalanabilir. Mevcudiyeti hastalik anlamina gelmez. Yok edilmesi gerekmez. Yok edilemez.
-M
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2012 Saat 14:34
Sag olun hocam, bende ki kokunun nefes kokusu olmadigi belirlenmis oldu sayenizde.
Diger husus, dil kökünde ki bakterilerin kokusu, sülfür kokusu gibi çürük yumurtaya benzer bir koku. Herkeste olan kokudan farkli oldugu kesin çünkü bugüne kadar kaç kere uyari aldim çevremdeki insanlardan ve hohladigim zaman kokuyu ben rahatça hissedebiliyorum.
Bir ekleme daha yapayim. Her zaman olmamakla beraber genellikle, hapsurdugum zaman kokuyu hissedebiliyorum. Bunun bir tip2 göstergesi oldugunu söyleyebilir miyiz su ana kadar yazdiklarimdan?
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2012 Saat 16:32
Yanlis anlasilmak istemem. Ben sizde nefes kokusu yoktur demedim.
Evet hapsurunca koku duymak Tip 2 telkin eder. Ama kesin konusmaya yeterli degildir. Kesin söylemek için kokan gazin ölçülmesi, cinsinin, yerinin, siddetinin belirlenmesi ve sonra karsilastirilmasi gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2012 Saat 19:15
Mehmet gerçekten çok dikkatli birisin, agiz kokunun ne zaman azalip artigini farketmissin. BEn bunlarin hiçbirini ölçemiyorum. Bir soru vardi "sirt üstü yatarken agiz kokusu duyuyor munuz" diye. O sorudan sonra dikkat edince farketttim sirt üstü yatarken de agzimin koktugunu.
Bir de söyle bir yöntemim var -çok utanç verici olsa da- ders anlatirken tahtanin önünde yürüyerek konusuyorum sonra birden geri dönüp geldigim yerden geçiyorum, o anda igrenç kokuyu net olarak duyuyorum.Sanki havada asili kalmis gibi.
Bence bu kadar bilnçli biir olarak bir disçiye git durumu açikça izah et ona agiz kokusu konusunda uzman biri olup olmadigini sor.
Ayrica benim anladigim; bu kadar bilinçli, dis dil vs firçalayan birinde tip1 - tip 2 olmamsi lazim. Çünkü onlar genellikle agiz içi kaynakli veya KBB'la alakali. sen de bunlara ragmen sürüyorsa sindirimle veya baska bir seyle alakali olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 12-Kasim-2012 Saat 00:16
Maalesef adanali, buralarda iyi ve kendini yetistirmis bir doktor var mi bilmiyorum hele hele gittigim bir doktor ki doktor olacak birde terbiyesiz adam, bana su cevabi verdi hemde karisiyla beraber gülerekten ki karisi da dis doktoru ; Dilini kökünde kesmemiz lazim hahahaha. Ya sabir! Ben zaten çekinerek senin yanina gelmisim, sen ne hakla benimle dalga geçersin, ezildim büzüldüm çiktim. Sonra ki gittiklerim dislerde bir sorun olmadigini söylediler. Geçenlerde gittigim kbb doktoru sinüs için makineye soktu ama sonuçlarda sinüzit gözükmedi bende. Burunda hafif bir deviasyon varmis ama. Süphelendigim seylerin basinda geniz akintisi ki bende çok var ve faranjit geliyor bu aralar. Çünkü gerçekten bogazim çok hassas. Mesela iki sigara içeyim 10 dk araliklarla, bogazim hemen yanmaya basliyor ve agrili bir öksürük basliyor bende. Bir daha kbb ye gidecegiz anlasilan. Insallah doktor tek olur cümbür cemaat olmayiz gene.
Bu arada sen Murat hocaya muayeneye gittin mi? Adanasin diye sordum?
|
Mesaj Tarihi: 12-Kasim-2012 Saat 16:14
Gitmedim Mehmet,bir ilaç kulaninca agiz kokusu yok oldu önce o yüzden gitmedim; daha sonra ilaci biraktim ama baska sorunlarim var onlarla ugrasiyorum.Devlet memuru oldugum için de sürekli bos olamiyorum.
Ve benim için en önemli sorun kokunun kaynagi, ah onu bir ögrenebilsem; agiz mi ayak mi beden mi... Agiz kokusu varken bu kadar uzak mesafeden etki edecegine inanmiyordum.
Yine de gitmeye kararliyim, agiz kokusu olmasa bile dis kontrolü için gidecegim."Ne yapsam agiz kokusu geçmiyor" diye uzun süredir agiz hijyenini ihmal etmistim.Onun için bile gitmeye deger bence.
|
|