Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ben iyileştim

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Ben iyileştim
Forum Tanımlaması: Ağız kokusundan kurtulup iyileştiyseniz bize anlatınız
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=733
Tarih: 26-Ekim-2024 Saat 01:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: ben iyileştim
Mesajı Yazan: papatya
Konu: ben iyileştim
Mesaj Tarihi: 19-Kasım-2012 Saat 09:47
mrb arkadaşlar benimde yıllar süren bir ağız kokusu problemim vardı artık ümitsizliğe kapılmıştım.diş temizliği yaptırmak için devlet hastanelerine gidiyordum ama doğru düzgün bi temizlik yapmıyorlardı üstten 4 diş alttan 4 diş temizleyip beni gönderiyorlardı.bundan 5 gün önce özel bir kliniğe gittim ve diş temizliği yaptırmak istediğimi belirttim genel bir diş temizliği yapıldı ağızdaki bütün dişler tek tek temizlendi 20-30 dk süren bir operasyondu.ve o günden sonra ağız kokusu falan kalmadı ve bende şuan düzenli olarak dişlerimi fırçalıyorum,diş ipi kullanıyorum ve gece yatmadan önce tuzlu gargara yapıyorum.sizin de bu dertten kurtulmanızı dilerim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: berataydin
Mesaj Tarihi: 19-Kasım-2012 Saat 15:53
iyilesmene sevindim, keske o kadar kolay olsa.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 19-Kasım-2012 Saat 21:10
Orjinalini yazan: papatya

mrb arkadaşlar benimde yıllar süren bir ağız kokusu problemim vardı artık ümitsizliğe kapılmıştım......


Papatya hanım,
İyileşenler ne kadar rica edersem edeyim asla topluluk içerisinde iyileştiklerini söylemiyorlar. Bu durum geride kalanlara asla iyileşmeyeceklerini zannettiriyor.

Çoğunlukla böyle forumlarda insanlar "iyileşen var mı?" diye sorarlar. İyileşenler ya forumu terk etmiş oluyor veya psikolojileri susmayı gerektiriyor.

Siz iyileştiğinizi topluluk ile paylaştığınız için teşekkür ederim.
-M



Mesajı Yazan: papatya
Mesaj Tarihi: 21-Kasım-2012 Saat 23:00
rica ederim hocam.sizin sayenizde kurtuldum ben bu dertten sizin makaleleriniz yol göstericim oldu.duyarlılığınız içinde gerçekten çok teşekkür ederim attığım her maile hızlı ve açıklayıcı cevaplar vererek beni yönlendirdiniz.
iyileşen biri olarak arkadaşlara tavsiyem de şu olur vazgeçmeyin sonuna kadar mücadele edin. gerekirse her yöntemi deneyin sonunda başaracağınıza inanın.


Mesajı Yazan: Anonim Tosbağa
Mesaj Tarihi: 02-Kasım-2023 Saat 15:02
Murat hocam merhaba size bir sorum olacaktı yumuşak fırça ve yanlış fırçalamada ağız kokusu olacağını söylüyorsunuz sürekli ama benim bir arkadasım diş fırçasının varlığından haberi yok ama açken bile ağzı kokmuyor bu nasıl oluyor anlamiyorum bizde ya da onda farklı olan ne


Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2023 Saat 19:08
Anonim tosbağa Allah senden razı olsun iyi ki gönderini bu forumun bu sayfasına yazmışsın. Hemen 5-6 gönderi yukarıda ilk gönderi olan @papatya rumuzlu üyenin yazısını okudum, 2012 yılında yazmış.

Aynısını yaptım, diş fırçasına mercimek kadar macun sürüp sokabildiğim kadar dilimin arkasına sokup orayı da hafifçe fırçalayıp fırçayı öne doğru dilime bastırıp bastırıp çektim ve aynı onun dediği gibi kirli sarı-kahverengi renkte yapışkan şeyler çıktı, yapa yapa en sonunda kalmadı ve koku %90 azaldı.

Demek dilini fırçalasan bile fırçayı taaa en arkaya sokmak lazım ama hemen öğürme refleksi çalışıyor ve tam temizlik olmuyor.

Saatler sonra bile koku epey hafif, bileğimde denedim.

Bu arada @gececekins sen ne yaptın, nerelerdesin?

Gargara yapsak bile dilin en arka dip kısmına fırça değmesi lazım demek ki.


Mesajı Yazan: kaderarkadaşlar
Mesaj Tarihi: 04-Kasım-2023 Saat 20:56
Tosbik benim herzaman söylediğim de bu zaten. Herkese söyledim kaç kere. Sabah uyandığımda dil sıyırıvı ile (macunsuz) en arkayı da iyice sıyırıyorum( bir müddet sonra öğürme olmuyor) ve koku akşama kadar baya hafifliyor. Ve dilimi fırçaladığım zamanlarda oluyor. Bence en etkilici sıyırmak. Hergün dilimde o tabaka nasıl oluşuyor inatla bende anlamış değilim. O nedenle kandida diye düşünüyorum.
Aynen gececekins naptın en son


Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2023 Saat 07:30
Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar

Tosbik benim herzaman söylediğim de bu zaten. Herkese söyledim kaç kere. Sabah uyandığımda dil sıyırıvı ile (macunsuz) en arkayı da iyice sıyırıyorum( bir müddet sonra öğürme olmuyor) ve koku akşama kadar baya hafifliyor. Ve dilimi fırçaladığım zamanlarda oluyor. Bence en etkilici sıyırmak. Hergün dilimde o tabaka nasıl oluşuyor inatla bende anlamış değilim. O nedenle kandida diye düşünüyorum.
Aynen gececekins naptın en son


Valla Murat hoca candida koku yapmaz diye kaç kere yazmış, videoları var. Dildeki tabaka kulak kiri gibidir kiminde çok kiminde azdır diyor.

Sanırım bu olay dilimizin yapısıyla ilgili, bizim gibilerin dili fazla girinti çıkıntı var demek ki gözle göremesek de, oraya biriken gıda artıkları onları yiyen bakterileri coşturuyor ve orası bir panayır, karnaval, konser yerine dönüyor ve milyonlarca bakteri eller havada dans ederek hobareyyyy eğleniyor geriye de yiyip içtiklerinin çöplerini bırakıyor ve o da ağzımızı kokutuyor.

Burda mı yoksa başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum. İsrailli bilim insanları özel bir lazer cihazıyla dilin üstündeki papillaları kazıyorlardı ve Tip1 koku olayı ortadan kalkıyordu. Sonra ne oldu ne yaptılar bilemiyorum.

Bildiğim tek şey bizim ömür boyu dil temizliği yapacak zorunda olmamız. Ağzım çok ferahladı valla derin dil temizliği yapınca.

Ben çay kaşığıyla denedim bir de bunu, vay arkadaş yaptıkça o sarı tabaka geliyor yaptıkça geliyor, bitmiyor.

E dilin en son kısmını da bi yerden sonra ulaşamıyorsun çünkü hem epey derinde hem de öğürme refleksi oluşuyor. Sonuçta hiçbir zaman tam temizlik yapıp kokuyu sıfırlama şansımız olmayacak.


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2023 Saat 11:32
Slm arkadaslar okudum suan ..
Dil fircalama taktigi iyi bende senelerdir yapiyorum ..
Dil fircasiyla fircayi kesin sadece Dil temizleme olan yeri kalsin ince bir cubuk oluyor daha rahatsiz en arkada ulasabilirsiniz .. Ben öyle yapiorum ..

Suan bir haftadir hastaydim yeni yeni kendime geldim üsütmüsüm ve öksürük balgam tam dis cekildi iylesmeye basladi hastaladim neyse

Suanki durumu söylersem mide amaleyati cok iyi oldu benim icin agrilarin hepsi gitti sirt gögüs agrisi hepsi gecti artik yok yanma yok süper bir duygu ..
Onca sene o acilara okadar alismissimki normal geliyordu isten felan diyordum öyle degilmis o acilar olmayinca cok rahat bir vucutu oluyor insanin .. Ben öyle hissediyordum suan

Mesela sizde oluyormu böyle derin nefes alinca bir baski agri gibi tatli aci bir his gögüste kas agrisi gibi böyle tutulmusgibi bir hiss ..

Sibo daha gecmedi onmi biotik aliyorum gecen bir gün almadim hemen Karin agrisi oldu 8 ile 10 hafta boyunca kullanmam lazim öyle diyor Doktor sonra normallesiyormus ..

Daha kbbye gidemedim haftaya cuma günü randevum var hastalandigim icin örnek almadi haftaya gel dedi ..

Alerji icin Doktor kadina gitmistim oda beni laborla yolladi bedavaya oralara gitcem 5 tane yere yollamis ..
Helikopter 3 mantar cesiti Parasit ve diski irun..baya bisey yaziyor oraya gitcem yarin rendevulari alcam bakalim insl bir sonuc cikar ..

Bir yerde bir sakatlik var arkadaslar dil fircalamayla bir alakasi yok yav bosverin onlari rahatladiyor gecirmiyor Ben bilmiyorum onlari ..ona bakarlar benim karnim daha önce hic dilini fircalamamis Ben söyledim yap diye bi kac kez yapti suanda bazen ara Sira yapior galiba

Dilimizi bu hale getiren birsey olmali yani ..
Kbb doktorun söyledigi bir Keim bakteri var diyor reflüden gecmemisti baska biseyde olabilir diye herseyi yaptiriyorum bakalim


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 05-Kasım-2023 Saat 11:59
Sunuda ekleyim

Mide sorun kalmadi artik reflü tamamen gecti .

Dislerim komplett yapildi ve ayın 8inde dis agiz hijyeniyaptircam randevum var oda tamamen bitmis olcak ..

Siboda devam ediyorumbir kücük Paket ve bir büyük Paket almistim onimi biotikten onlar bitince bitmis olcak ..

Yapacaklarim kbb de randevum var bogaz icin .

Ve alerji zentrumdan gelen kagitdaki seyler ..
Onlarda söyle

1 .Labor Diski Parasit ve mantar
2.Helicobacter pylori-diagnostik diski nefes testi yaziyor .
3.Polen alerji testi
4.Dis bakimi ve boğazdan örnek .
4.Candidaa örnegi bogazdan
5.de baya bisey yaziyor arkadaslar elektrolyte ana also crp bsg tak trak felan ciger isleyisi kan testi gibi uzun bisey ..bunlarida yaptircam saolsun hatice Doktor türk kadindi bunlara baktir diye kagit Verdi bunlarda sebebi olabilir dedi veya bir ipicuna ulasabiliriz dedi yaptir ve sonuxlarina bak dedi bakalim bunlarida yaptircam :)) illaki bisey cikacak arkadas göreceksiniz ..

Bende mide amaleyati dis felan gidince koku baya azaldi ztn ama ana sebeb hala bulunamadi dilimde ayni sizdeki gibi sari koku yapiskan onu tetikleyen yapan bir enfeksion bakteri bisey olmasi lazim bence



Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2023 Saat 11:29
Slm arkadaslar evet randevu aldim yarin icin

Labor da diski Parasit ve mantar
Bogazdan candida
Ve kan testi

Ama burdanda bisey cikmiycak sanki
Murat hocam yazmis candida koku yapmiyor diye
Parasit ve mantar varsa onu bilmiyorum
Kan testi ztn 3 defa yaptirdim son 5 6 ayda

Ama bunda baya kapsamli bi kan testi olcak cok sey yazmis belki ordan bisey cikar ..

Ve cuma günü yine bogazdan örnek alcak kbb ..
Bide türürek testi yapticam tükürekde varmis labor bakalim ne cikcak haber ederim


Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2023 Saat 20:54
Arkadaşlar, 1 - 1,5 yıl önce gittiğim diş hekimi implant protezinin değişmesini önermişti. Protezin lingual kısmı(protezin dile bakan kısmı) koku yapıyor olabilirmiş. Tip-1'e tekrar ağırlık verdiğim için implanttan başlamaya karar verdim. İmplant protezi fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Bir de dilim kanamaya eğilimliymiş. Yine de dilimi fırçalamamı önerdi.


Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 07-Kasım-2023 Saat 21:00
Diş hekimi Tip1 + Tip5 demişti ama şimdi düşününce Tip1 olduğuna göre + Tip5 olması mümkün değil. Koku yüzünden takıntı, kaygı bozukluğu olmuş olabilir ama tip5, hiç olmayan kokuyu varmış gibi düşünmek olduğuna göre zaten tip1 varsa onunla beraber tip5 olması bana mantıklı gelmedi. Özellikle kadınlar arasında tek başına Tip5 olanların çok olduğunu düşünüyorum fakat bir koku tipi zaten varsa bunun üstüne tip5 teşhisi koymak şimdi doğru görünmüyor.

Tekrar belirteyim; ağız kokusu sonucu depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikolojik sorunlar oluşabilir. Ancak bu tip5 değil ayrı bir durum.


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2023 Saat 13:24
Slm Dioden oldugunu düsünmüyorum bugün gittim hijyen yaptirdim dislerim süper hepsi iyi durumda kanama yok hic bisey yok 3 dolgu var sadece cürük sifir ..

Arkadas benim tespitim su bende ösophagus barret gerd hastalığı olmusmus ve amaleyattan sonra balgam su bu hepsi gecti mesela gögüs agrisi sort agrisi ..denken hic bir seyim kalmadi suan ..koku hala var ama amaleyattan sonra farkettigim kokunun cok cok azaldigi ..disler su bu yapinca azaldi ama ana koku garip bir koku var o gemiyor ..
Oda galiba bogazdan geliyor cün asagidan gelmiyor
Hissediyordum cünkü ..



Mesajı Yazan: Ankakusu
Mesaj Tarihi: 16-Kasım-2023 Saat 22:05
Arkadaslar merhaba.. bu hastaliktan yeni kurtulmus biri olarak.. sizlerin de yanında olmak adina boyle bir baslik actim. Hepinizin bu durumu atlatacagina inaniyorum lutfen sizde inanin. Zor zamanlar ve sıkıntılar paylastikca azalir burada duygularimizi ve cozum yollarimizi paylasabiliriz.. (Murat Aydın hocamdan Allah bin kere razi olsun. Ona çokça saygi ve sevgiler.)


Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 17-Kasım-2023 Saat 12:11
Orjinalini yazan: Ankakusu

Arkadaslar merhaba.. bu hastaliktan yeni kurtulmus biri olarak.. sizlerin de yanında olmak adina boyle bir baslik actim. Hepinizin bu durumu atlatacagina inaniyorum lutfen sizde inanin. Zor zamanlar ve sıkıntılar paylastikca azalir burada duygularimizi ve cozum yollarimizi paylasabiliriz.. (Murat Aydın hocamdan Allah bin kere razi olsun. Ona çokça saygi ve sevgiler.)


https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3185&KW=&PID=28750#28750 - tıkla


Mesajı Yazan: Anonim Tosbağa
Mesaj Tarihi: 24-Kasım-2023 Saat 22:34
Geçen hafta özel bir diş hekimine gittim ağzımın koktuğunu diş etlerimin kanadığını diş taşı temizliği yaptırmak istediğimi söyledim ve bin tl ücretle yaklaşık 15 dk da bu işlemi yaptırdım önceden diş ipi ile araları temizlerken kanama oluyordu ve ipten koku geliyordu bir haftadır ne kanama var ne de diş ipinde koku ama ağız kokusu tam olarak geçmedi yüzde 30 azaldı ve kokuda biraz değişiklik var sabah kalktığımda sarı tükürük hâlâ var boğazımda sürekli bir tıkanıklık var tip 2 diyecem ama burundan koku gelmiyor çözemedim tam ,haftaya ümidim olmasa da devlette kbb ye gidecem


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 25-Kasım-2023 Saat 01:00
Evet bendede agiz hijyeninden sonra iyi bir ferahlik gelmisti ..

O bogazdaki tikaniklik ve giciklik bendede var bogazinin duvari kirmizimi ve cikintilimi senin ?

Kamaranin flasch ile cek bak bogazinin arkasina duvarina belkide ayni seydir .


Kbbye gideceksen örnek alsin bogazindan ..
Örnegi verecegin gün bana önerileni yap dis fircalama yüz yikama hic bisey yemek sigara su bile icmen yasak yataktan kalktigin gibi gel dediler yoksa bakteri görünmüyormus


Mesajı Yazan: Anonim Tosbağa
Mesaj Tarihi: 25-Kasım-2023 Saat 18:33
Yanlışım var 3 4 yerden kan gelmeye devam ediyor acaba doktor iyi temizleyemedi mi


Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2024 Saat 12:57
Orjinalini yazan: Kelime

Arkadaşlar, 1 - 1,5 yıl önce gittiğim diş hekimi implant protezinin değişmesini önermişti. Protezin lingual kısmı(protezin dile bakan kısmı) koku yapıyor olabilirmiş. Tip-1'e tekrar ağırlık verdiğim için implanttan başlamaya karar verdim. İmplant protezi fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Bir de dilim kanamaya eğilimliymiş. Yine de dilimi fırçalamamı önerdi.



Bir protetik tedavi uzmanına(protez uzmanı) gittim. Malzeme 85 avroymuş. Diş hekimi de sadece bir adet zirkonyum implant protezi takmak için 10 bin lira istedi. Sizce bu normal mi?


Mesajı Yazan: İlkay
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2024 Saat 20:10
Candida koku yapmaz deniyor ama birşey fark ettim. Peki vajinadaki oluşan candida mantarı neden kötü koku yapıyor? Bayanlar bunu daha iyi anlayacaktır. Yani vajinada candida mantarı oluşunca ölü balık kokusu dedikleri koku olur. Çok berbattır. Ve bu candida vücutta vajinal bölge, ağız ve bağırsaklarda olurmuş.

Bu arada 1.5 yıldır felan iyileşmiş bulunuyorum. Ayda bir felan foruma bakmaya çalışıyorum. Ağız kokusunu kenara bırakın, hayat kalitem çok fazla arttı. Gerek yorgunluk, gerek karında ağrılar, gerek halsizlik, gerek miğde ağrımalaro ve ekşimeleri ve bir sürü şey geçti...

Tek yaptığım o zehir olan un ve rafine şeker ürünlerini tüketmemek.



Mesajı Yazan: Semiha
Mesaj Tarihi: 02-Şubat-2024 Saat 18:36
Merhaba ben de CANDİDA var. Şekeri bıraktım tamamen ama unu nasıl bıraktınız? Karabuğday unu kullansam gluten yok diye biliyorum. Sizin beyaz un yerine bir alternatifiniz varmıydı?


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 02-Şubat-2024 Saat 19:10
Merhaba dünn gelen sonuclardaki yazan bezi bakteriler vajinadada cikabiliyormus candida kokmuyorsa kesin baska baska türlü bakteridir kokken bakterisi 3 arti ile en cok cikandi ..

Ben gittigim doktora cok güveniyorum sali günü Antibiotika basliycam bakalim ne olcak .. güvenmemin sebebi
Ben kac defa cesitli cesitli kbb doktorlarina Gittim
Ve onlarda örnek aldilar burundan ve bogazdan ..
Herzaman hin birsey cikmadi cünkü yanlis biliyorlar
Messlatte bu Adam Kalkar kalkmaz yüzünü yikamadan su icmeden 2 gün öncede dis fircalamadan gelceksin öyle örnek alicagiz yoksa bakteriler gözükmez dedi bu bilgiyi sadece bu Doktor söyledi bana ve dedigi cikti Allah razi olsun adamdan trdeyseniz bunu yapmanizi öneririm Eger imkaniniz Varna tabi Allah yardimcimiz olsun iyi geceler


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 02-Şubat-2024 Saat 21:52
Der häufigste Grund für Mundgeruch sind bakterielle Zungenbeläge. Die Bakterien ( ca. 880 bis 1000 verschiedene Arten; zum Teil auch noch unbekannt), die den Mundgeruch verursachen, finden in den Nischen der Mundhöhle und in den Vertiefungen der rauen Zunge ideale Lebensbedingungen

Bu almanca googleden aratinca geliyor

Buda türkce cikan sonuc

Ağız kokusu yapan hastalıklar içerisinde midede yerleşen Helikobakter pilori adı verilen bakteri önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde yapılan çalışmalarda bu mikrobun sıklığı %80 dolayındadır

Almancada agiz magrasinda ve die arkasinda yuva yapar ve 800 1000 cesiti olabilir yaziyor ..

Türkcede sadece Helikopter yaziyor cok sacma bence


Mesajı Yazan: Gececekinsl
Mesaj Tarihi: 02-Şubat-2024 Saat 22:18
Arastirma annimmt agiz kokusu neben olur diye biri almanca biri türkce dedigimi yapin bakalim ne cikcak sizden Ben ztn sali günü Antibiotika basliycam Eger ist yaramassa Infusion yazcak o bakteriler tehlikeli diyor Doktor normale bisey cikmamasi lazim dedi



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat