Bagirsak mantari
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bunlari biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu baslatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=749
Tarih: 05-Nisan-2025 Saat 11:57 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Bagirsak mantari
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Bagirsak mantari
Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2012 Saat 21:02
Bagirsakta mantarlarin üredigi ve agiz kokusu yaptigi yolunda bir söylenti vardir.
Bu konuda elimizde hiç bir delil yoktur.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2012 Saat 21:18
Bu ne gibi testlerle anlasilabilir ?
|
Mesaj Tarihi: 30-Kasim-2012 Saat 07:13
Gizli bir sey yok ki anlasilsin?
Her diskida her zaman mantar zaten vardir. Zaten bilinen bir seydir.
|
Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2013 Saat 08:14
ibrahim gökçek diye biri bitkisel ilaç seti satiyor bayagida pahali ve bu agiz kokusunun bagirsak mantari oldugunu söylüyor hocam sizce bu ilaçlarin bi yarari varmidir yoksa para tuzagimi ?
|
Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2013 Saat 08:16
Set Içerigi:
Gökçek Tonik
Aloevera Jel
Sinirli Ot Forte
Enginar Forte
Frenk Kimyon Karisimli Bitki Çayi 200 Gr
Sinirli Ot Karisimli Bitki Çayi 200 Gr
bunlarin herhangi biri bile agiz kokusu ile alakalimi ?
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2013 Saat 09:38
Orjinalini yazan: xauke7
agiz kokusunun bagirsak mantari oldugunu söylüyor hocam sizce bu ilaçlarin bi yarari varmidir yoksa para tuzagimi ? |
(Agizda ve) Bagirsakta mantar daima vardir ve her hangi bir belirti vermeden agiz kokusu yaptigina iliskin elimizde hiç bir delil yoktur.
Ben herbal ilaçlara karsi degilim, ama olmayan hastaligi tedavi etme vaadi, muhtemelen ya bilmemek veya ticari pirim temin etme istegi sebebiyledir.
-M
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2013 Saat 20:32
Ben bu devletin isinden bir sey anlamiyorum. Yurt içinde her türlü otu bitkisel ilaç diye satabilirsiniz ama yurt disindan gelince doktor reçetesi sart. Kendimden biliyorum, bitkisel bir ilaç siparisi verdim; Adana PTT kargoya kadar geldi, " vitamin bu, reçete sart" dediler. Reçeteye yazsin diye doktora gidiyorum; " Bitkisel ilaç biz nasil reçeteye yazalim, sistemde çikmaz" diyor.
Vücut gelistirenler, çok daha ucuz oldugu için yurt disindan getiriyorlarmis vitamin takviyelerini, doktorlar reçeteye yaziyorlarmis. Ilaçtan, paradan da vazgeçtim hiç olmazsa ise yarayacak mi onu görsem yine yeter. Özel hastanelerin reçetesi de geçerli degil , ille devlet hastanesi olacak. Bu konuda ilgisi, bilgisi olanlar yardim ederse sevinirim.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2013 Saat 05:45
lahanayla sarimsak suyunu basiyor millete zaten onun iksiri isenin bes metre yanina gidilmez bence dumen
|
Mesajı Yazan: hazenn
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2013 Saat 01:32
gökçek iksirini kullandim ben hayatimda o kadar igrenç o kadar berbat bisey daha görmedim bildigin su sisesine doldurmus umut iste insan her seyden umut bekliyor bence kesinlikle kullanmayin inanmayin ama denemek isterseniz tabiki siz bilirsiniz ben hiç faydasini görmedim hemde 2 tane kullandim.bazi insanlar umut tacirligi yapiyor malesef :(
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2013 Saat 13:46
Bagirsak Mantarina en iyi gelen ilaç yada bitkisel kür vs. nedirr??
|
Mesajı Yazan: kimki
Mesaj Tarihi: 29-Temmuz-2015 Saat 17:19
En iyi kür seker iceren herseyden uzak durmak. az meyve sekeri iceren meyveler haric galiba..ama mesela ekmek ve makarna da yasak gidalara giriyor
Murat hoca hakli, herkeste belirli ooranda mantar bulunur..Ama eger bu oran cok asiriysa ve üstelik agizda, bogazda, burunda, akcigerde veya genital bölgede tespit edilebiliyorsa gözle, bunun tedavisi yapilmali. Anti mykotik ilaclar arti sifir sekerli besinler benim bildigim kadar. Murat hoca belki.yanlislarim varsa düzeltir. Ama genel olarak seker iceren besinlerden zaten uzak dururlmasindan.yanayim cünkü vücuda giren tüm dogal besinlerle gerekli maddeleri aliyoruz. Seker hicbir avantaji yok bence. Kaldi ki insan genetiginde, mesela tas devrine baktigimizda seker diye bir.sey.yoktu. Insanin varolusundan bu yana, tas devrinden hic de uzaklasmadigimizi zaman bakimindan anlariz.
|
Mesaj Tarihi: 30-Temmuz-2015 Saat 06:36
Degerli arkadaslar, bagirsakta mantarlari öldürmek, azaltmak veya etkisiz hale getirmek için beslenmemizi kisitlamayalim.
Mantarlar karbonhidratlari fermente etmezler, asimile ederler. Onlarin bir kaç mol karbonhidrat bulmalari için sizin yediklerinize ihtiyaci olmaz. Epitelden, serumdan ve mikrobiyota içerisinde yer alan diger mikroorganizmalardan ihtiyaç fazlasi karbonhidrati her dakika alirlar.
Mantarlar bagirsakta çogalirsa infeksiyon yaparsa (mikoz) çok büyük baska problemler ortaya çikar agiz kokusuna gelinceye kadar baska belalar görülür. Üstelik Mantarlarin agiz kokusu yaptigina dair bir delil yoktur.
Rahat olun. Caninizin istedigini yeyin, için. Kandida diyeti diye bir sey yoktur. Hurafe, sükse ve içi bos gündemdir. Alkali diyet gibi.
-M
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Temmuz-2015 Saat 22:31
Murat Hocam peki seker toksik midir? Sonuçta disi çürüten de bu seker degil midir? Disi çürütecek derecede güçlü olan seker vücudun diger organlarina neler yapar Allah bilir. Ben sekeri biraktim ve tüketmiyorum. Caninizin istedigini yeyin için derken sekerli gidalar hakkinda neler düsünüyorsunuz?
|
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2015 Saat 08:54
Seker disi çürütmez, disi çürüten bakterilerdir. Avuç dolusu seker yedikten sonra disler firçalanirsa çürük görülmez. Bakterisiz ortamda seker dise zarar vermez.
Ayrica seker toksik degildir.
En basit 5 karbonlu sekerler pentoz'lar DNA nin yapimina katilir, hücrelerimizde antikor ve protein sentez eden RNAnin yapisinin önemli bir bölümünü olusturur. Alti karbonlu heksozlar (en basiti glikoz) önemli bir enerji kaynagidir, kaslarimizin kasilmasini saglar. Glikoz olmasa beyin çalisamaz hale gelir. 12 ve 16 karbonlular antikor yapiminda rol alirlar. Di sakkaritler ve oligo sakkaritler (nisasta, meyve sekeri, süt sekeri vs..) karacigerde islenerek önemli enzim faaliyetlerine, hormon sentezine katilir. Örnegin kas hücrelerinin kalp ve diger düz kas hücrelerinin, safranin, üreme organlarinin ve sayisiz faaliyetin meydana gelmesinde rol alirlar.
Allah'in düzene koydugu bir sistemi internet hurafelerine bakarak kendimize yasak etmek önce Allah'a , sonra kendimize, sonra sekere, sonra sisteme hakarettir.
Kilo aliyorsaniz, disakkarit intoleransiniz varsa, diyabetiniz varsa veya ailesel meyil varsa, metabolizmaniza iyi gelmedigi ispatlanmis tibbi bir sakinca varsa doktorunuz size seker(ler)i yasaklayacaktir.
Doktorunuz belirli bir hastaliginiz sebebi ile yasaklamadikça "kararinda olarak" her seyi yeyin için.
-M
|
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2015 Saat 11:58
MURAT HOCAM ÇOK SASIRDIM VE INANAMADIM. NASIL CANDIDA DIYETI DIYE BIR SEY OLMADIGINI VE BUNUN HURAFE OLDUGUNU SÖYLEYEBILIRSINIZ KI.. AYRICA SEKER.. SEKER BIZIM BASDÜSMANIMIZ, AGIZ KOKUSUNU GEÇIN BÜTÜN KÖTÜ HASTALIKLARIN ANASI GIBI.. EN ILERI DERECESINDE ALZHEIMER OLUYORSUNUZ.. AYRICA SEKERIN VÜCUDA HIÇ BIR FAYDASI YOK YANI YAPAY SEKERIN.. AYRICA MANTARLAR SEKER VE MAYA ILE BESLENIYORLARSA BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK NEDEN HURAFE OLSUN? SIMDI YAZIYORUM SIZE ÇÜNKÜ BENDE BÜTÜN ÇARELERI TÜKETIP EN SON BAGIRSAKLARIMA YÖNELIP BU DIYETE BASLADIM.. VE SIZ BÖYLE SÖYLEYINCE BÜTÜN DIRENCIM KIRILDI.. ZIRA BAGIRSAK MANTARI OLDUGUNA EMINIM KENDIMDE ISTINASIZ BÜTÜN BELIRTILERINI TASIYORUM.. DOKTORADA GITMIYORUM GITMEYECEGIM DE ZIRA MANTAR ILAÇLARI SADECE BASKILAYACAK SONRA YENIDEN ÇOGALACAK BILIYORUM.. SIKI BIR MANTAR DIYETINE GIRDIM AYRICA BUNUN ÇOK SAGLIKLI OLDUGUNUDA DÜSÜNÜYORUM.. BEYAZ EKMEK BILE BIZE BIR FAYDA SAGLAMAZKEN BU GIDAYI YEMEMEK BANA BIR ZARAR VERMEZ HERALDE.. AYRICA CANDIDA DIYETINDE ZARARLI HIÇBIRSEY YOK AKSINE HEPSI HAYATIMIZA KOYMAMIZ GEREKEN SEYLER.. SALATA ET BALIK YUMURTA KURUYEMIS MEYVE VE SEBZE, EKMEK OLARAK ÇAVDAR EKMEGI.. BÜTÜN SÜT ÜRÜNLERINDEN UZAK DURUYORUM.. BUNLARIN BANA NE GIBI BIR ZARARI OLABILIR KI?.. AGIZ KOKUSUNDA ISE YARAR MI BILINMEZ AMA ONUN DISINDA BANA MANTARIN VERDIGI ÇOK ZARAR VAR BELKI EN AZINDAN ONLARDAN KURTULURUM.. SONUÇ ALIRSAM YAZACAKTIM AMA YAZINIZI GÖRÜNCE DAYANAMADIM.. EN AZ 2 AY DENEMEM LAZIM BU DIYETI.. AGIZ KOKUSU IÇIN OLMASA BILE BIR FAYDASINI GÖRÜRSEM YAZACAGIM..
|
Mesaj Tarihi: 27-Agustos-2015 Saat 15:47
Pankreas eksoenzim yetersizligi, disakkarit (laktoz) intoleransi, gut, diyabet, tma, çölyak vesaire... gibi hastaliklar hariç olarak :
Agiz kokusu üzerine hiç bir diyetin hiç bir hükmü yoktur. Doktorunuz yasaklamadiysa Allah'in verdigi her nimetten kararinca yeyin için. Kendinize eziyet etmeyin.
-M
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2016 Saat 22:58
ARKADASLAR BEN KENDIM ICIN KONUSUYORUM BEN BADEMCIK VEYA BAGIRSAK MANTARINDAN KAYMAKLI OLDUGUNU DUSUNUORUM
BAGIRSAK MANTARI ILE ILGILI COK SEY OKUDUM BAGIRSAKTAKI MANTAR PARAZIT BAKTERI TARAFINDAN OLUSAN KOKU YUKARIYA YAYILIO
BENDE HERZAMAN ELLERIMDE EGZEMA VAR VE GECEN ILGINCTIR BAGRSAK MANTARI SEBEBLERINSENMIS
HEP EKMEK MAKARNA PILAV NOHUT GIBI BAKLAGIL KARBONHIDRATLI BESLENME COK AZ SEBZE YIYORUM SARTLAR GEREGI ODA YAPIO
SIZ NE DUAUNUOSUNUZ BU KONUDA
|
Mesaj Tarihi: 17-Mart-2016 Saat 13:18
Arkdaslar bagirsak mantari hakkinda ne dusujuonuz ben mesela yemek olarak ekmegi bol yiyen genelde makarna pilav yuyen birim
|
Mesajı Yazan: kokuylasavasan
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2016 Saat 16:32
Arkadaslar selam.
Ben bu forumdaki sikayetlerin bir çogunun maya mantari kaynakli oldugunu düsünüyorum...
Kandiyasis hastaligi bilmedigimiz antibiyotik alimiyla ortaya çikabilen ve üzerine gidilmesi gereken bir hastalik. Agiz kokusu için üzülmeyin, sevinin çünkü bizi uyariyor.
Tedavisi çok zor ve basit bir testi var :
Bagirsaklarinizda CANDIDA (kandida) maya mantarinin arttigini basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak içme suyuna sabah aç karnina tükürün ve 15 dakika izleyin. Eger tükürük suyun üstünde kaliyorsa saglikli bagirsak florasina sahipsiniz. Eger tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi asagiya iniyorsa, kar yagmis gibi oluyorsa veya suya raki konmus gibi bulaniyorsa candida bagirsak floranizi bozmus demektir.
Sonuç pozitif ise bir hekime danisarak agiz kokunuzdan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.
Selamlar,
|
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2016 Saat 07:05
Bagirsak mantari herkesin dilinde, belirtilerine baktigimda evet bende de var diyorum ancak doktora gidince saskinlikla karsiliyor bagirsak mantari mi oo sende olmaz bagisiklik sistemi çok zayif insanlarda olur diyorlar ve ona iliskin bir tedavi uygulamak istemiyorlar. Baska doktordan flagyl rovamicine yazmasini rica ettim flagyl içince koku sifir diyen arkadaslar nedeniyle ama onu da denemek mümkün olmadi yararli bakterilerin hepsi ölür zararlilar yerlesir diyerek reddetti. Eczaneden kendim alip da kullanmak istemiyorum elbette yan etki vs yapar korkusuyla
------------- Biktim
|
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2016 Saat 22:37
Arkadaslar bide doktora gidip hicam sikayetim agizkokusu die nasil soluyosunuz ya ben bikere gttim dahiliyeye doktora dedim doktora derken iyle utandimki aglicaktim resmen dunyanin tum yuku kafamda gibi idi nasil rahat soluosunuz bana da bi moral verin bu konuda neticede doktorlar az duyuyolar agizkokusu lafini tipta
|
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 08-Nisan-2016 Saat 14:28
Ben lafin arasina sikistiriyorum ama sinirlenmemek elde degil tek sorunum iste simdi sizin yaptiginiz gibi ben konusurken insanlarin burnunu kapatmasi demek geliyor içimden
------------- Biktim
|
Mesajı Yazan: apoptoz
Mesaj Tarihi: 08-Temmuz-2016 Saat 08:43
Arkadaslar 15 yildir 7/24 agiz kokusu çekiyorum. Bademcik ameliyati, 3 defa burun ameliyati oldum ama çare bulamadim.
Suan sebep olarak sadece bagirsakta candida çogalmasi oldugunu düsünüyorum. Diyet yapiyorum 2 aydir ama hiçbir ilerleme yok, sanirim mantar ilaçlari kullanmak gerek. Kandidanin teshisi çok zor, doktorlar da pek ilgili degil bu konuya. Burnumda sürekli genize dogru akinti var, doktor alerjin var dedi ama sebebini bulamadik (candida bagirsakta kana geçirgenligi arttigi için alerji yapar.) Açikçasi tenim de kokuyor sanirim, mesela terim de normal insana göre daha fazla kokuyor. Bunlarin hepsi kandida ihtimalini arttiriyor.
Açikçasi en büyük sorunum su: gece yattigim odadinin pencereleri kapaliysa oda çok kötü kokmus oluyor sabaha kadar. Çok utanç verici. Bu sekilde ne evlenilir, ne de bir insanla ayni evde yasanabilir. Var mi bu derece kötü durumda olan? Tavsiyesi olan?
|
Mesajı Yazan: Camur
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2016 Saat 19:04
Murat hocam burda çogu kisi agizi elemis helipak kullanmis belki burun bademcik ameliyati olmus insanlar yani zaten geriye bir tek bagirsak kaliyor neden nedeni mantar olmasin?bu kadar karsi çikmaniza anlam veremiyorum bu sste yaptiklariniz hakkiniz ödenemez tesekkgr ederim ama elimizde baska hiçbirsey yok bagirsaktan kaynaklanma ihtimali de bu kadar yüksekken..
|
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2016 Saat 22:46
Evet, tavsiyeler var. Forumdaki basliklari arastirirsa yeni arkadaslar, mutlaka ip ucu bulurlar. Her seyi sifirdan her basligin altina yazmak acikcasi yorucu geliyor. Biraz caba sarf edin ve zamaninizi forumu incelemeye harcayin arkadaslar! Foruma kayit yapip, akla ilk gelen soruyu sorup, hazir cevaplar beklemek yanlis bence. Mesela probiyotik konulu basliklar, sindirim sistemi icerikli basliklar, mide ve bagirsak kelimelerini iceren basliklar, beslenmeyle alakali basliklar...Bunlari okuduktan sonra akilda bir soru kaldiysa, o basligin altina yaziniz bit zahmet. Yiginla bilgi var bu forumda.
Kusura bakmayin, hafif sabirsiz ve asabi bir dönemimdeyim, ama bu sekilde bir türlü ilerleme olmuyor.
Apoptoz, Candida her Insanda az cok bulunur. Bazi Insanlarda ise sistemik bir hastaliktan, bagisiklik sisteminin cökmüs olmasindan, bagirsakta agir dengesiz ve iltihapli hastaliklardan, metabolik bozukluklardan dilayi Candida asiri derecede cogalma yapabiliyor.
Fakat Candidayi sirf karbonhidrati keserek bitirmek biraz zor. O tibbi tedavi ile birlikte yürütülmesi gerekilen bir durum. Vücut kendi kendine dahi Candidayi besleyebilecek derecede üretiyor zaten karbonhidratlari bildigim kadariyla. Yani salt yemekte karbonhidratlari sifirlamak yetmez ama önemli bir ayagi budur diye özetleyebiliriz.
Eger diskida asiri derecede Candida tespit edildiyse, antimykotik ilac kullanmak ve bununla birlikte sekeri kesmek gerekir. Ayrica cok saglikli beslenmek, uyku düzenine ve hareket etmeye özen gostermek gerek.
Candidayi yenmek biraz zor, ama imkansiz degil...Sirf beslenme ayagiyla olmaz ama bence.
Ama tüm bunlari mikrobiyolijik bir incelemeden önce yapmak da dogru degil.
Fakat su var:
Benim sahsi fikrime göre (kendim deneyimledim) beslenmeyle agiz kokusunu tetikleyen unsurlarin, ki kökü burun ve geniz ile alakaliysa, sanildigindan daha da baglantilidir beslenmeyle, bire bir alakasi vardir birbirleriyle.
Iki üc gün boyunca rendelenmis elmayla beslen mesela ve cok su ic, ayrica rinse kit'i kullan mesela(hala yanlis yaziyorum su seyin ismini sanirim). Basliklarimda nasil kullandigimi yazdim mesela. Tuz olarak deniz tuzu kullan ve günde bir defa vitamin c takviyesi al (kati olan tüm sivilari inceltiyor) ve bulundugun oda ve ortamin tozsuz olmasina, parfüm icermeyen deterjanlarla temizlenmesine, elbiselerini yikarken parfümlü yumusatici kullanmamaya ve tabii ki parfüm vs kullanmamaya özen göster (mesela elma sirkeli su ile toz alinabilir), tahmin ediyorum ki biraz düzelecektir durumun.
Karbonati ayrica dilini fircalarken kullanmayi unutma ve fircalarken dilinin en arka kisimlarini ve sag/sol kisimlarini da temizle (hasar vermeden) sonra dilini hafif kazi ve tekrar fircala ve karbonatli suyla gargara yap. Ardindan yazdigim gibi 2-3 gün boyunca sadece elma ve cok acikirsan yesilligi bol (sogansiz ve domatezsiz..sadece hafif yag,limon ve tuz) bir salata ye. 3üncü günden itibaren bagirsaklarin tam da olmasa, bayagi temizlenmis olacaktir.
Bunu denedikten sonra sonucunu paylas ve ayni zamanda diski incelemesi yapan bir doktor/laboratuvar bul. Ancak bi sekilde Candidanin olup olmadigini anlarsin.
Cok yorgun oldugun icin yiginla hata vardir muhtemelen cümlelerde..mazur görün artik.
Iyi geceler.
|
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2016 Saat 23:30
Ek:
Bu yazdiklarim sadece denetleme amacli bir yol. Ömrümüzce sirf rendelenmis elma yemeyebilecegimize göre, sirf sorunun nereden kaynaklandigina dair ip ucu verebilir.
En ideal haliyle sirf elma tüketmek gerekir 3 gün boyunca ve bolca su icilmeli.
Eger bagirsak bosaldikca ve temizlendikce geniz akintisi da azaliyor ve sayet konkalarin sisme sorununu varsa, bu da düzeliyor ise, muhtemelen sindirim sisteminin tetikledigi bir rahatsizligin söz konusu olma ihtimali akla gelebiliyor.
Mesela bende konkalarin sürekli sis olmasindan dolayi rahat nefes alamama, kati geniz akintisi ve tikaniklik var.
Ayrica burnum o kadar kuru ki, sürekli susam yagi damlatmak ve burun icinde kullanilan bir kremi kullanmak zorunda kaliyorum.
Forumda bir kac gün önce bahsedilen yagi bu arada mutlaka deneyecegim, onu da unutmadan yazayim..
Yukarida yazdigim sekilde beslendigimde ve rinse kit'i yazdigim sekilde kullandigimda, uykumu alip, cok hareket ettigimde, koku sorunu oldukca azaliyor.
Özellikle et, süt ürünü, un ile yapilmis her sey, sekerli yiyecekler (meyve haric tabii ki) ve tika basa yemekten sakindigimda ve uyku ile yemek arasini uzun tuttugumda (uyumadan en az 4 saat önce yemek), farkedilir derecede düzeldigini hissediyorum.
Ayrica dislerimi dis hekimine temizlettim, dislerin arasini ve derinlikleri temizlettikten sonra da arti olarak bir etkisi oldu diyebilirim.
Bu sekilde sende de düzelme olursa 3üncü günden itibaren, sorun muhtemelen mide&bagirsak kaynaklidir.
Denemeni umuyorum.
Bu arada,bagirsaktaki olasi bir Candida fazlaligina karsi ne yapiyorsun tam olarak? Incelikli yazarsan sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 10-Temmuz-2016 Saat 11:57
Orjinalini yazan: Camur
Murat hocam burda çogu kisi agizi elemis helipak kullanmis belki burun bademcik ameliyati olmus insanlar yani zaten geriye bir tek bagirsak kaliyor neden nedeni mantar olmasin?bu kadar karsi çikmaniza anlam veremiyorum bu sste yaptiklariniz hakkiniz ödenemez tesekkgr ederim ama elimizde baska hiçbirsey yok bagirsaktan kaynaklanma ihtimali de bu kadar yüksekken.. |
42 numara ayakkabi giyerseniz agiz kokusu yapar
Mevduat faizi %5 in altina düserse agiz kokusu yapar
Çarsamba gecesi mehtaba bakmak agiz kokusu yapar
Çift aylarin tek saatlerinde agiz kokusu olur
-
Yukardakileri inandirici buluyor musunuz? Birisi bunlari söylerse delil göster demez misiniz? Delil nerde? Mekanizmasi nedir? Nasil bir mekanizma ile bu gerçeklesmektedir? Ispati nedir? Nerden biliyorsunuz? Nasil uydurdunuz bunlari diye soracaksiniz, hakli olarak.
Kandida agiz kokusu yapar denilince ben de aynisini söylüyorum.
Bilmem net olarak kendimi ifade edebildim mi?
-M
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 19-Ekim-2016 Saat 11:33
bagirsakta mantar olmazi kötü biseymidir hocam? bu sindirim testinde bunlar ortaya çikarmi ve bagirsak mantarinin dil ile belirtisi varmi dilde beyazlik gibi internette çok görüyorum sizin bilginiz ve fikirleriniz dogrultusunda ne düsünüyorsunuz hocam
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2016 Saat 11:53
Orjinalini yazan: aydinmur
Orjinalini yazan: Camur
Murat hocam burda çogu kisi agizi elemis helipak kullanmis belki burun bademcik ameliyati olmus insanlar yani zaten geriye bir tek bagirsak kaliyor neden nedeni mantar olmasin?bu kadar karsi çikmaniza anlam veremiyorum bu sste yaptiklariniz hakkiniz ödenemez tesekkgr ederim ama elimizde baska hiçbirsey yok bagirsaktan kaynaklanma ihtimali de bu kadar yüksekken.. |
42 numara ayakkabi giyerseniz agiz kokusu yapar
Mevduat faizi %5 in altina düserse agiz kokusu yapar
Çarsamba gecesi mehtaba bakmak agiz kokusu yapar
Çift aylarin tek saatlerinde agiz kokusu olur
-
Yukardakileri inandirici buluyor musunuz? Birisi bunlari söylerse delil göster demez misiniz? Delil nerde? Mekanizmasi nedir? Nasil bir mekanizma ile bu gerçeklesmektedir? Ispati nedir? Nerden biliyorsunuz? Nasil uydurdunuz bunlari diye soracaksiniz, hakli olarak.
Kandida agiz kokusu yapar denilince ben de aynisini söylüyorum.
Bilmem net olarak kendimi ifade edebildim mi?
-M
|
hocam gülecegim yoktu Allahta sizi neselendirsin cümlemizi amin :D hocam gerçekten bu islerin civigi çikti neden herzaman bi problemden kaostan faydalanan insanlar onu ticarete dökenler oluyor zayiflama ilaci satanlar gibi mesela sen herseyi ye iç bitane hap iç seni zayiflatsin hayale bak gibi gibi
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2016 Saat 11:54
hocam ayri bisey sorucagim activia probiyotik yogurtta faydali bakteriler kendi kendilerine ürerlermi yani bi dönem bunu kullandiktan sonra bagirsaklarimiz midemizdeki problemler düzene girermi ve kendiliginden bunu sürdürürmü örnegin siz nekadar süre kullanimi tavsiye edersiniz
|
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2016 Saat 18:17
Orjinalini yazan: bazenhissediyor
hocam ayri bisey sorucagim activia probiyotik yogurtta faydali bakteriler kendi kendilerine ürerlermi yani bi dönem bunu kullandiktan sonra bagirsaklarimiz midemizdeki problemler düzene girermi ve kendiliginden bunu sürdürürmü örnegin siz nekadar süre kullanimi tavsiye edersiniz |
Bu gzüel bir soru.
Tesekkür ederim.
Probiyotik bakterileri bagirsak mikroplari arasina dahil ettikten sonra bu bakteri listesi kalici mi oluyor?
Yoksa bu bakteriler bir süre sonra uzaklasiyor ve liste eski haline geri dönüyor mu?
Evet maalesef uzun vadede kisiye göre degisecek kadar bir süre sonra bakteri listesi eski haline geri dönüyor.
Yani probiyotik uygulanacaksa, asi yapar gibi hayatin belirli dönemlerinde tekrarlanmalidir (bence)
-M
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2016 Saat 18:08
hocam ayri bisey sorucagim activia probiyotik yogurtta faydali bakteriler kendi kendilerine ürerlermi yani bi dönem bunu kullandiktan sonra bagirsaklarimiz midemizdeki problemler düzene girermi ve kendiliginden bunu sürdürürmü örnegin siz nekadar süre kullanimi tavsiye edersiniz |
Bu gzüel bir soru.
Tesekkür ederim.
Probiyotik bakterileri bagirsak mikroplari arasina dahil ettikten sonra bu bakteri listesi kalici mi oluyor?
Yoksa bu bakteriler bir süre sonra uzaklasiyor ve liste eski haline geri dönüyor mu?
Evet maalesef uzun vadede kisiye göre degisecek kadar bir süre sonra bakteri listesi eski haline geri dönüyor.
Yani probiyotik uygulanacaksa, asi yapar gibi hayatin belirli dönemlerinde tekrarlanmalidir (bence)
-M |
ben ilçede yasiyorum hocam dediginiz yogurtu internetten siparis ettirebilirim fakat altinisik markali kefir içecek 250ml satiliyor , ayni islevi görürmü sizce bi bilginiz varmi , birde asi gibi dedinizya hocam eger mümkünse tam açabilirmisiniz örnegin nekadar süre tüketelim ve bunu kaç ay sonra yada hafta yada yil sonra tekrarliyalim bu tüketim olayini tesekkürler hocam
|
Mesaj Tarihi: 01-Kasim-2016 Saat 12:19
ben ilçede yasiyorum hocam dediginiz yogurtu internetten siparis ettirebilirim fakat altinisik markali kefir içecek 250ml satiliyor , ayni islevi görürmü sizce bi bilginiz varmi , birde asi gibi dedinizya hocam eger mümkünse tam açabilirmisiniz örnegin nekadar süre tüketelim ve bunu kaç ay sonra yada hafta yada yil sonra tekrarliyalim bu tüketim olayini tesekkürler hocam |
Kefir nedir bilmem. Ilgilenmedim. Ilgilenmeyi simdilik düsünmüyorum.
Probiyotik bakteriler ölümsüz degildir. Bir süre sonra önceden hangi bakteri listesi varsa bagirsak eski listesine geri dönmek isteyecektr. Bu sürenin ne oldugu her kiside farklidir. Kimisinde 6 saat olabilir. Kimisinde 5 sene olabilir. Bu sürenin sonunda yeniden probiyotik bakteri inoküle eidlmesi istenebilir.
Bu süreyi önceden kestiremeyeceginize göre madem bagirsaklarinizda probiyotik bakteri devamliligi istiyorsunuz (ki bu lazim midir, gerekli midir, sart midir, neden bunu istiyoruz?) o halde probiyotik aliminin devamliligi planlanmalidir.
-M
|
Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 01-Kasim-2016 Saat 12:33
Hocam bugun colyak testi yaptim ama tok karna acaba yanlis sonuc cikarmi
Doku transglutaminaz sonuc 4.7 durun nn referans<20-<20
Anti gliadin igg sonuc 5.4 durum nn
Hocam ne demek
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 01-Kasim-2016 Saat 22:18
Hocam o kadar caresizizki herseyi kullanmak istiyoruz ne cektigimizi bi biz biliyoruz o yüzden.neden bunu aliyoruz saglikli mi gerekli mi diye sormussunuz cevabi çaresizlik. çok zor çok. .
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2016 Saat 15:30
Orjinalini yazan: marln
Hocam bugun colyak testi yaptim ama tok karna acaba yanlis sonuc cikarmi
Doku transglutaminaz sonuc 4.7 durun nn referans<20-<20
Anti gliadin igg sonuc 5.4 durum nn
Hocam ne demek |
Yazdiklarinizi anlamadim. Yani sayilar verilmemis, garip isaretler yazmisssiniz. Bazi yerlerde birim yazilmamis. Anlasilmiyor.
-M
|
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2016 Saat 16:07
ben ilçede yasiyorum hocam dediginiz yogurtu internetten siparis ettirebilirim fakat altinisik markali kefir içecek 250ml satiliyor , ayni islevi görürmü sizce bi bilginiz varmi , birde asi gibi dedinizya hocam eger mümkünse tam açabilirmisiniz örnegin nekadar süre tüketelim ve bunu kaç ay sonra yada hafta yada yil sonra tekrarliyalim bu tüketim olayini tesekkürler hocam |
Kefir nedir bilmem. Ilgilenmedim. Ilgilenmeyi simdilik düsünmüyorum.
Probiyotik bakteriler ölümsüz degildir. Bir süre sonra önceden hangi bakteri listesi varsa bagirsak eski listesine geri dönmek isteyecektr. Bu sürenin ne oldugu her kiside farklidir. Kimisinde 6 saat olabilir. Kimisinde 5 sene olabilir. Bu sürenin sonunda yeniden probiyotik bakteri inoküle eidlmesi istenebilir.
Bu süreyi önceden kestiremeyeceginize göre madem bagirsaklarinizda probiyotik bakteri devamliligi istiyorsunuz (ki bu lazim midir, gerekli midir, sart midir, neden bunu istiyoruz?) o halde probiyotik aliminin devamliligi planlanmalidir.
-M
|
bu kefir dedigim seyde açiklamasinda probiyotik bakterileni bulundugunu bagirsaga yerlesip zararli bakterileri önledigi kabizlik problemini düzelttigi sindirimi kolaylastirip mide ve bagirsaklara faydali oldugu yaziyordu hocam sitesindede sisesindede galiba probiyotik ürünler içerisine giriyor buda
|
Mesajı Yazan: Worselife
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2016 Saat 16:58
Ben de çölyak endoskopi hepsi tertemiz.bence de bagirsak.ayrica randomize kontrollü ya da deneysel kaç tane çalisma var ki agiz kokusuyla alakali, size bir kanit sunalim hocam bagirsaklarla ilgili.bizimki kanit düzeyi düsük uzman görüslerine giriyor ki hepimizin artik bu konuda uzman oldugumuzu düsünüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2016 Saat 14:45
hocam sindirim testi pankreas ile ilgili degilmi , peki pankreasimizda bi sorun varsa sadece agiz kokusu olarak bizemi gösterir baska agir bulgularida olmazmi ve sindirim testi sadece pankreas içinmidir? tesekkürler
|
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2016 Saat 10:44
peki pankreasimizda bi sorun varsa sadece agiz kokusu olarak bizemi gösterir baska agir bulgularida olmazmi ve sindirim testi sadece pankreas içinmidir? tesekkürler |
Diski sindirim testi sadece pankreas için degildir.
http://murataydin.org/sindirim-testi.html - http://murataydin.org/sindirim-testi.html
Pankreas hastaliklarinin hepsi agir sikayetler vermek zorunda degildir. Sessiz seyredebilir, kronik sindirim yetmezligi seklinde devam edebilir.
-M
|
Mesajı Yazan: Besiktasli
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2017 Saat 07:17
Arkadaslar ben kurtuldum tek yapacaginiz sey sekerli yiyecekleri birakmak bagirsak mantarlari seker ve hamur isi ile besleniyor 5 gündür agzim kokmuyor sekeri biraktigim için sizdeki özelliklerin aynisi bendede vardi koku tokkende vardi açkende Bogaz'da balgam dilde pas sekeri kes hepsinden kurtulun 5 yildir kokuyu çekiyordum artik bitti bogazdaki akintidan eser yok hiç bir ilaç kullanmadan kurtuldum zamaninda nidazol falanda kullandim ama birakinca koku yine basliyordu bana dua edin sekerin her türlüsünü birakin
------------- Asdfg
|
Mesajı Yazan: Haklar bilimi
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2017 Saat 14:16
Hiç pharmalzn ya da cinkolu gargara kullandiniz mi?
Kullandiginiz eger faydasi oldu mu?
|
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2017 Saat 13:05
@BESIKTASLI.. BUNU DENIZEDOGRU NICKLI ARKADASA DA ANLATABILSEK KESKE.. BENDE AYNISINI YAPIYORUM SEKER VE HAMUR ISLERI YOK.. UN VE UNLU MAMÜLLERI YOK KOKU GITTI.. AYRICA AKINTI DA BITTI.. AMA NEDENSE INSANLAR DENEMIYOR BILE BENCE KIMSE IYILESMEK ISTEMIYOR ARTIK KANIKSAMISLAR BU DURUMU.. ZIRA BEN BU ZAMANA KADAR BANA MANTIKSIZ BILE GELSE YÜZLERCE SEY DENEDIM KURTULMAK IÇIN.. AMA SU AN YAPTIGIM SEY O KADAR MANTIKLI GELIYOR KI.. HELE SU SINDIRIM MESELESI.. ÖGRENDIKÇE MANTIGIMA NASIL YATIYOR NASIL DÜSÜNEMEIDM BUNU DIYORUM.. SEKERI VE UNU BIRAKINCA KOKUNUN GITMESININ NEDENI SINDIRIMIN RAHATLAMASI.. ENZIM EKSIKLIGI.. VE ENZIMLERIN AKTIVE OLMASI IÇIN MIDE ASIDI GEREKLI.. MIDENIN PH 3 VE 3 ÜN ALTINDA OLMALI KI SINDIRIM GERÇEKLESSSIN SISKINLIK OLMASIN.. MIDE ASIDI EGER YETERSIZ KALIRSA SAFRA DA SORUNLAR BASLAR. SAFRA AKISI GERÇEKLESMESE DE SAFRA TASLARI.. VE MIDE ASIDI DÜSÜK OLUNCA HALIYLE BESINLER SINDIRILEMEZ VE SINDIRILEMEYEN BU KARBONHIDRATLAR PROTEINLER DUODENUM DA INCE BAGIRSAKTA KALIN BAGIRSAKTA KOKUSUR.. ZATEN MIDE ASIDI YETERLI OLMAYINCA BAKTERILER DE ÜREMEYE BASLAR.. HALBUKI PH 3 ÜN ALTINDA OLSA BAKTERILER ÜREYEMEZ VE KOKUSMA YAPAMAZ. BU KOKUSMA SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN HIDROJEN GAZI DA AGIZ KOKUSUNA NEDEN OLUR. SADECE AGIZ KOKUSU DA DEGIL SISKINLIK ASIRI GAZ GURULTU VS.. BU YÜZDEN SINDIRIMINIZI DÜZELTMENIZ LAZIM.. AYNI ZAMANDA BAGIRSAGINIZ DA PROBIYOTIKLERI ARTIRARAR FLORANIZI DÜZELTMENIZ LAZIM.. SAGLIKLI BIR FLORA IYI BIR SINDIRIM DEMEKTIR.. HERSEY BIRBIRIYLE BAGLANTILI.. PROBIYOTIK VE PREBIYOTIK BESLENMEMIZ LAZIM.. GEÇ KALMADAN BUNU BIR DÜSÜNÜN DERIM.....
|
Mesajı Yazan: denizedogruu
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2017 Saat 21:09
Arkadasim zaten zayifim un ve sekeri kessem zaten kilo kaybindan 2 ay içinde ölürüm :D Ayrica imkani olmayan insanlar oldugunu yine söylüyorum herkesin yasi resit degil maddi durumu belli benim için evdekiler sekeri unu birakmaz bana özel de yemek yapilmaz.
|
Mesajı Yazan: Besiktasli
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2017 Saat 23:50
Kardesim hamuru birakma sade sekeri birak
------------- Asdfg
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2017 Saat 11:30
zaten sekerli tek kekler tatlilar var. önüne tatli geldimi seker geldimi yeme. günde 2 tane hurma ye ayni is . seker ihtiyacini meyveden al.
Un isine gelecek olursak yine pilavini ye pirinçini ye makarnini ye. azaltip ye. ekmegi günde 5 dilim yiyorsan 1 dilim ye. Seker zararlidir birakin canan hocayi dinleyin . Tabi agiz kokusu içinde yine arkadasin dedigi gibi bagirsaklari besliyor.
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2017 Saat 09:19
eger hamur veya yagli yedigin halde bir insanin normal seker seviyesini asmadigi dengede tuttugu sürece hocam bunun bi zarari varmidir insana? ve seker seviyesi düsük veya yüksek degil yani hastalanmis gibi görünmüyorsa dengedeyse kisi ama dedigim gibi kisi hamur isi falan yiyor sekerli yiyor bu kiside agiz kokusu olmasi gözlenirmi?
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2017 Saat 09:20
tahminimce yukardaki soru için kendi tahminim gözlenmez ama hocam bu isin üstadi oldugu için bilimsel olarak ne düsünülür merak ettigim için sordum saygilar hocam
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2017 Saat 11:43
Arkadaslar seker dahil hiç bir besinden kendinizi mahrum birakmayiniz. Sagliginiz sebebi ile hekiminiz yasakladiysa o baska. Bunun disinda kendinize eziyet anlamina gelecek garip diyetler ile sagliginiza zarar vermeyin.
her seyi kararinda yeyiniz içiniz.
-M
|
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2019 Saat 12:39
Kandidalarin agiz kokusu ile bir iliskisi yoktur.
Bosuna diyet yapip sözümona kandidalari bagirsaktan uzaklastirmaya çalismak gereksiz efor sarfetmek, beslenme dengesini gereksiz bozmak anlamina gelir.
Tiklayiniz:
https://youtu.be/taaoSfpSHtI - https://youtu.be/taaoSfpSHtI
|
Mesajı Yazan: ofbe01
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2020 Saat 16:52
Bagirsak mantarim oldugunu düsünüyorum, bu sebep ile hayatimi neredeyse mahvetmek üzere olan bu nefes kokumun oldugunu düsünüyorum. 2 Hafta sonra tedaviye baslanacak ama ben artik insanlarin yaninda duramaz oldum nefes kokum 1 metreden bile hissediliyor.
Bana saglikli beslenme programi yazabilir misiniz? Unsuz, ve sekersiz ve pilav gibi cok yagli yiyeceklerin olmadigi bir saglikli beslenme programi. Hedefim: Bagirsak mantarini yok etmek. varsa tabi ama kesin var.
|
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2020 Saat 19:05
Orjinalini yazan: ofbe01
Bagirsak mantarim oldugunu düsünüyorum, bu sebep ile hayatimi neredeyse mahvetmek üzere olan bu nefes kokumun oldugunu düsünüyorum. 2 Hafta sonra tedaviye baslanacak ama ben artik insanlarin yaninda duramaz oldum nefes kokum 1 metreden bile hissediliyor.
Bana saglikli beslenme programi yazabilir misiniz? Unsuz, ve sekersiz ve pilav gibi cok yagli yiyeceklerin olmadigi bir saglikli beslenme programi. Hedefim: Bagirsak mantarini yok etmek. varsa tabi ama kesin var. |
2 hafta sonra ne tedavisi baslanacak? google üzerinde zaten beslenme programi dolu. pilav yerine karabugday yiyeceksin. öglenleri, bakliyat, çorba filan mercimek çorbasi.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2020 Saat 00:01
Tedavi derken ne olacagini bilmiyorum, Almanya'Da yasiyorum ve agiz kokusu ölcme yerine gidiyorum ordan tedavi olunur herhalde bilmiyorum ilk agiz kokumu ölcücekler sonra gerisini bilmiyorum.
Sana bir sorum var, Hangi meyveleri yiyemem? Muz , elma , mandalin , ayva yiyebilir miyim? Sekerli ve unlu seyler yemek istemiyorum bagirsak mantarlari onlarla beslendiginden. Ve hangi yagli yemekleri yiyemem? Cevaplarsan cok tesekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2020 Saat 15:42
unsuz ve sekersiz besleniyorum bagirsak mantarindan dolayi, ve bir sorum daha var: Tam bugday ekmek yiyebilir miyim? Ve yaprak sarma da yiyebilir miyim? Üssteki sorumu ve bu sorumu da cevaplarsan sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2020 Saat 19:12
unsuz ve sekersiz besleniyorum bagirsak mantarindan dolayi, ve bir sorum daha var: Tam bugday ekmek yiyebilir miyim? Ve yaprak sarma da yiyebilir miyim? Üssteki sorumu ve bu sorumu da cevaplarsan sevinirim. |
yaprak sarmasi, ekmek gibi seyler, sekere dönüsen karbonhidrattan olusuyor. bagirsak mantarinin en büyük besin kaynagi seker. ekmek olarak karabugday ekmegi disinda yiyemezsin. yaprak sarmasi, karabugday olarak pirinç yerine koyarsa yiyebilirsin. yagli yemek olarak, zeytinyagi, hindistan cevizi yagi disinda gerisi zararli, yani kötü bakteriye besliyor. ayrica probiyotik almalisin, elma sirkesi, hindistan cevizi yagi, kekik yagi, daha hizli öldürmeye saglar, bakterileri.
https://www.youtube.com/watch?v=L7Eeg2p2JZ8 detayli anlatim var burada. kanalda diger videolara da bak iyi anlatmis.
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2020 Saat 20:04
Tesekkürler, arastirip bulamadim, Candida diyeti uyguluyorum ve ispanak yiyebilir miyim?
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2020 Saat 22:31
Tesekkürler, arastirip bulamadim, Candida diyeti uyguluyorum ve ispanak yiyebilir miyim? |
sebzelerden, patates, havuç ve mantar disinda her sey serbest. süt ürünleri de yasak candida diyetinde. ispanagin üstüne yumurta kir. ingilizcen varsa candida diet yaz, yoksa türkçe candida diyeti yazinca çikiyor. ayrica probiyotik almalisin, Almanya da yasiyorsun zaten, her sey sudan ucuz, rahat candida diyetini yaparsin.
|
|