Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Başka kokuların uzantısı olan ağız kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bunları biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu başlatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=761
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 13:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Başka kokuların uzantısı olan ağız kokusu
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Başka kokuların uzantısı olan ağız kokusu
Mesaj Tarihi: 07-Aralık-2012 Saat 20:30
Başka kokuların uzantısı olan ağız kokusu Tip 4 olabilir.

Böyle kokular eforlu durumlarda, fiziksel egzersizlerde (merdiven çıkma, koşu yapma), soluk soluğa kalındığı zaman azalmaz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2012 Saat 12:27
Aynen hocam benimde spor yapınca, efor sarf-edince azalma gibi bir durum meydana gelmiyor. Bir şey sorayım; soğan yediğim zaman yaklaşık 12 saatten fazla kokusu hissedilebilir kalıyor. Dilimi fırçalıyorum geçmiyor gargara yapıyorum geçmiyor... Bu mideden kaynaklı bir durum olabilir mi? Yada tip 2 olarak bu durumu açıklayabilir miyiz?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2012 Saat 13:46
Orjinalini yazan: Mehmet

soğan yediğim zaman yaklaşık 12 saatten fazla kokusu hissedilebilir kalıyor. Dilimi fırçalıyorum geçmiyor gargara yapıyorum geçmiyor.

Geçmiyor çünkü soğanda bulunan thiopropanal S-oxide C3H6OS isimli madde dekompoze olarak 1-propanal, C2H5CHO, 1-propanethiol, C3H7SH2, şeklinde kan gazı olarak kanımıza geçer. Soğan yiyen bnirisinin nefesindeki gazlar grafikte görülüyor. Alkollere dikkat ediniz. Sağda ise kükürtlü gazlar var.

Akciğer bu gazları yakalar ve nefese atar. Yani soğan kokusu tip 4 tür. Efor ile geçmez.

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2012 Saat 20:13
hocam efor konusu başka bir durum da, benim merak ettiğim çevremdeki insanlar soğan yedikten sonra dişlerini fırçalıyorlar ve o koku geçiyor. Ben yanlarındayım hissedilmiyor bile... Yarım saatte, en geç bir saatte geçiyor. Ben yiyorum ardından dişlerimi fırçalıyorum, aradan 12 saat geçiyor hatta daha fazla hala o kokuyu hissediyorum! ve insanlar ağzımın koktuğunu söylüyorlar! Yazınızdan ve grafikten de bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim. Hani bu gazlar sadece bize mi işliyor anlamadım?

Mesajı Yazan: Belinda
Mesaj Tarihi: 11-Haziran-2020 Saat 08:56
Cunku sağlikli bi insan fazla derecede tükürük salgilar ve o da ağzı yıkar bizde ağiz kuruluğu var dilimizin yuzeyi püruzsuz deil tuylenmeler tutuo yani ağzimiz kndi kendini yıkamıo

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat