Baska kokularin uzantisi olan agiz kokusu
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bunlari biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu baslatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=761
Tarih: 19-Nisan-2025 Saat 23:23 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Baska kokularin uzantisi olan agiz kokusu
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Baska kokularin uzantisi olan agiz kokusu
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2012 Saat 20:30
Baska kokularin uzantisi olan agiz kokusu Tip 4 olabilir.
Böyle kokular eforlu durumlarda, fiziksel egzersizlerde (merdiven çikma, kosu yapma), soluk soluga kalindigi zaman azalmaz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2012 Saat 12:27
Aynen hocam benimde spor yapinca, efor sarf-edince azalma gibi bir durum meydana gelmiyor. Bir sey sorayim; sogan yedigim zaman yaklasik 12 saatten fazla kokusu hissedilebilir kaliyor. Dilimi firçaliyorum geçmiyor gargara yapiyorum geçmiyor... Bu mideden kaynakli bir durum olabilir mi? Yada tip 2 olarak bu durumu açiklayabilir miyiz?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2012 Saat 13:46
Orjinalini yazan: Mehmet
sogan yedigim zaman yaklasik 12 saatten fazla kokusu hissedilebilir kaliyor. Dilimi firçaliyorum geçmiyor gargara yapiyorum geçmiyor. |
Geçmiyor çünkü soganda bulunan thiopropanal S-oxide C3H6OS isimli madde dekompoze olarak 1-propanal, C2H5CHO, 1-propanethiol, C3H7SH2, seklinde kan gazi olarak kanimiza geçer. Sogan yiyen bnirisinin nefesindeki gazlar grafikte görülüyor. Alkollere dikkat ediniz. Sagda ise kükürtlü gazlar var.
Akciger bu gazlari yakalar ve nefese atar. Yani sogan kokusu tip 4 tür. Efor ile geçmez.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2012 Saat 20:13
hocam efor konusu baska bir durum da, benim merak ettigim çevremdeki insanlar sogan yedikten sonra dislerini firçaliyorlar ve o koku geçiyor. Ben yanlarindayim hissedilmiyor bile... Yarim saatte, en geç bir saatte geçiyor. Ben yiyorum ardindan dislerimi firçaliyorum, aradan 12 saat geçiyor hatta daha fazla hala o kokuyu hissediyorum! ve insanlar agzimin koktugunu söylüyorlar! Yazinizdan ve grafikten de bir sey anladigimi söyleyemeyecegim. Hani bu gazlar sadece bize mi isliyor anlamadim?
|
Mesajı Yazan: Belinda
Mesaj Tarihi: 11-Haziran-2020 Saat 08:56
Cunku saglikli bi insan fazla derecede tükürük salgilar ve o da agzi yikar bizde agiz kurulugu var dilimizin yuzeyi püruzsuz deil tuylenmeler tutuo yani agzimiz kndi kendini yikamio
-------------
|
|