Tip 3 a?yz kokusu- yeni mekanizma
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bunları biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu başlatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=816
Tarih: 21-Kasım-2024 Saat 23:20 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Tip 3 a?yz kokusu- yeni mekanizma
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Tip 3 a?yz kokusu- yeni mekanizma
Mesaj Tarihi: 19-Şubat-2013 Saat 10:56
Tat reseptörleri sadece dil ve bademcik yüzeyinde de?il ayni zamanda epiglot ve özefagusun üst segmentlerinde de yer almaktadyr. Zayyf ve dü?ük yo?unluktaki reflu, tat reseptörlerini ve fantom kokulary tetikleyebilir.
Kaynak:
Falcao DP, Vieira CN, Amorim RFB. (2012). Breaking paradigms: a new definition for halitosis in the context of pseudo-halitosis and halitophobia. J. Breath Res 6: 017105.
------------
Bu yeni mekanizmada Elle tutulan gözle görünen tek belirti mide yanmasy olarak kalabilir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 20-Şubat-2013 Saat 07:19
Hocam tam anlayamadym dediklerinizi ama bir sorum olacak. Bende zayyf bir reflü var. Yani ayda 5-6 kez midemden bir asit bo?azlaryma kadar geliyor ve oralary tahri? edip yakyyor. Bo?azlarym genelde tahri? durumda. Gazoz içsem rahatsyz oluyorum o derece yani. ?imdi Geçenlerde de oksijenli su kullanynca koku 8-9 saat kesilmi?ti (her zaman oksijenli su fayda vermiyor). Ayryyeten bazen dilimde bir pas tady alyyorum ve yo?un bir sülfür kokusu var. Abdest almak için burnuma su çekti?imde bazen kusuyorum, dilimi fyrçalarken de kusma refleksi inanylmaz ?ekilde kuvvetli oluyor. ?ynav çekerken dahi miden a?zyma geliyor(aç iken de durum ayny) Acaba bu bo?azyma kadar hissetti?im acy tat, sürekli bir kokuya sebep olabilir mi? Mideden kaynaklanyyor diyebilir miyiz?
|
Mesaj Tarihi: 20-Şubat-2013 Saat 09:33
evet. Söyledikleriniz kapak gev?ekli?i dü?ündürüyor. Zaten reflu oldu?unu siz de ifade ediyorsunuz. Tarif edilen durum a?yz kokusu yapabilir.
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 20-Şubat-2013 Saat 09:46
Ben de tat reseptörleri sadece dil üzerinde yer buluyorlar sanyyordum.Liseye yönelik olan müfredatyn de?i?mesi gerekiyor demek ki,tabi son 5 yylda çoktan de?i?mediyse :)
Bu ayny zamanda bademcikleri alynmy? birisinin tat alma kabiliyetinin de de?i?ti?i anlamyna geliyor galiba?
|
Mesaj Tarihi: 20-Şubat-2013 Saat 11:15
Do?ru.
Tonsillektomiden sonra tat almada zayyf bir azalma veya tat profilinde hafif (belli belirsiz) bir kayma belki olu?abilir.
|
|