Mide kaynakly kokular!
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=841
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 18:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Mide kaynakly kokular!
Mesajı Yazan: hakan44
Konu: Mide kaynakly kokular!
Mesaj Tarihi: 24-Mart-2013 Saat 01:53
arkada?lar mide kaynakly tip 3 kokular için endoskopi olmakta fayda var.burda belirtmek istedi?im helicobacter varsa tedavi olmanyz ve daha nadir olarak alkalen reflü gastrit denilen safra syvysynyn mideye dolmasyda ciddi bir a?yz kokusu sebebi olabilir diye dü?ünüyorum yani helikobakter pilori negatif çykan hastalarda alkalen reflü gastritin ara?tyrylmasyn öneririm
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 24-Mart-2013 Saat 06:02
Bende reflü ve gastrit var, helikobakter pilori negatif. Endoskopide intestinal metaplazi içeren kronik atrofik gastrit te?hisi kondu, alkalen reflü gastritten hiç bahsetmediler. Bir sonraki muayenede sorarym.
|
Mesajı Yazan: Gastro
Mesaj Tarihi: 17-Mayıs-2016 Saat 20:20
Arkadaslar son 5 yildir kotu nefesim vardi. Ozellikle de son 2 yilda kronik oldu. Lise son sinifta bazi yemeklerden sonra nefesim biraz mesafeden bile hiss edilebiliyirdu ama cok nadiren olurdu. Son yillar yemegime dikkat etsem bile nefesim duyulabiliyordu. Bu yil doktora gittim dudenit, gastrit ve ince bagirsakta bakteriyal artim tanisi konuldu (tani konulmasa da bir de hava yolu reflu hastaligim var). Hemen 3'lu antibiyotik tedavi uygulamaya basladi (makalelere gore de en efektiv kotu nefes tedavilerinden, doktorun bu tedaviyi uyglamasi beni cok sevindirdi zira gastrit doudenit falan umrumda bile degildi). Ilk 3-4 gunde nefes tamamen yok oldu ve tedavinin sonuna dogru dilimdeki beyaz tabaka temizlendi, dilim ter-temiz oldu. Ama nefesin 30,cu gun geri dondugunu hissettim. Arkadasima nasil nefes oldugunu sordum kesinlikle oncekiyle ayni olmadigini ve simdi cok cok yakin olmadigi surece bisey hissetmedigini soyledi. Artik koku yayilmiyor tedaviden 2 ay gecti ama yine de az da olsa koku oldgunu farkedebiliyorum oncekine gore ciddi sekilde az diyor arkadasim. Yapmanizi tavsiye etmiyorum bir makaleye gore dilimdeki beyaz katmana (tedaviden sonra o da geri dondu) cok az antibiyotik doktum ve dilimin yuzeyine iyice uyguladim sabah kalktigimda nefesim cok ferahti. Simdiki problemimim kaynaginin agzim oldugunu buldum ama nasil tedavi edilecegini biemedim. Antibiyotik de direnc kazandiracagindan kendibasima kullanmamaya karar verdim.
Bu arada arkadaslar flagyl ilacini tek basina kullanmanizi hic onermiyorum. Sadece gecici sonuc verecektir. Akademik makalelerde hep baska 2 antibiyotikle birlikte kullanildiginda %80-90 basari gorulur yoksa bosu bosuna bu bakterileri direncli yapmis olursunuz. Ben gunde 4 kere 6 saatten bir 3 cesit antibiyotik aldim baya agir tedaviydi ve sindirim sistemi kaynakli kokuyu tamamen götürdu. Simdi agizla ilgili kisim kaldi. Umarim bir faydasi dokunur yazdiklarimin.
|
Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 25-Mayıs-2016 Saat 09:11
benimde nefes kokusu prıblemim var konuşmadıgım halde etrafa yayılan.
3 lü antibiyotik tedavisi dedigin helipak ilacımı.helipak 1 kere kullandım başım dondu midem bulandı bi daha içmedim.sendede bu etkiler goruldumu.
|
Mesajı Yazan: Hope
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2016 Saat 15:08
Gastro, ince bagirsakta bakteri artisi olduğu nasıl anlaşıldı.Bende ince bagirsakta mikrop var mi yok mu ögrenmek istemiştim ama doktorun önemsemez gibi konuşmasıyla isteyemedim söyleyemedim.Belirtileri bende de var bu arada.
|
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2016 Saat 17:06
Hocam bakteri kokenliyse bildigim kadariyla bazi antibiyotik kombinleri var tedavi icin. Bende helipak degildi. Metranidazol+tetraskilin+bismut ve proton inhibitor olarak ta pantaprazol kullandim. Her 6 saatte bir antibiyotik aliyordum 14 gun her gun 14 ilac aldim. Bende endoskopi yapinca mide ve bagirsaktan biyopsi goturmustu doktor. Hemen 2. Dereceli helikobakter eradikasyonu baslatti. Koku varsa mutlaka endoslopi yaptirtin arkadaslar. Bir sey cikmazsa buyuk ihtimalle agiz kokenlidir. Artik nefes yayilmiyor bide cok az simdi birisini opmezsem farkedilmiyor (dili temizleyince o da farkedilmiyor). dilimde beyaz tabaka var ve dil temizleyiciyle temizleyince duzeliyor agzimdaki tat da 3-4 saatligine. Belki isinize yarar diye yaziyorum nefesim onceler de kotuydu ama dilde hic beyaz tabaka falan yoktu. Bence sadece beyaz tabakanin olup olmamasina bakarak problem agiz kokenli degil diye tutturmak duzgun olmaz. Malesef doktorlarimizin cogu teknisyen beyinli eger endoskopi yapmiyorsa ya yalan soyle miden de agri var diye ya da ozele gidip yaptirabilirsin.
|
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2016 Saat 17:13
Bide soruya yanit vermeyi unuttum. Evet antibiyotikler cidden cok agirdi. Ilk hafta hafif etkileri oldu ama 2. Hafta cogu zaman mide bulantisi arada da ishal oluyordum. Eger sen cok az antibiyotige bile hassassan bence baska antibiyotikleri kullanmak ta yardim etmez. Bence Murat hocanin tavsiye ettigi znpharmol gargarasini kullan eger koku giderse en azindan agiz kokenli olup olmadigini ogrenirsin.
|
Mesajı Yazan: Hope
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2016 Saat 20:35
Teşekkur ederim cevapladığın için. Ben endoskopi yaptırdım ama mideme bakıldı ince bağırsağıma bakılmadı. Onunla ilgili bir sonucta yoktu çünkü. Mesela çölyak var mı yok mu öğrenmek istediğimde kan tahliliyle baktırdı doktor,çıkmadı.Belki bununda kan alımıyla belli olur diye düşünmüştüm ama tek yolu endoskopi o zaman.
|
Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2016 Saat 22:22
gastro bendede konuşmasam bile burnumdan gelen kötü bir koku var geçenlerde grip oldum ve antibiyotik kullandım koku çok ilginçtir geçti , endoskopi oldum 2 3 ay önce helico bakteri yok o zaman mantar kaynaklı olduğunu dğşğnğyorum kokunun doğrumudur ?
------------- asla pes etme
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2016 Saat 08:02
Arkadaslar antibiyotigi hayatimiz suresince hep kullaniorz ama iyi bakterileride aslinda kotulerle beraber vucut disina atioruz peki vucut bu iyi bakterileri yerine nasil takviye edio yani sadece duzenli beslenmw ve vitamin takviyesi ilemi
|
Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2016 Saat 16:06
Hocam inan ne olabilecegi (mantar ve s) hakta hicbir bilgim yok. Antibiyotikle gecmesi guzel bir ipucu aslinda. Bende de antibiyotik kullandigim zaman dilimdeki beyaz tabaka sivi gibi akip dokulmustu ve nefes tam olarak ferahlamisti. Helikobakterle kotu nefesi alakalandiriyorlar ama okudugum birkac arastirmada direk bir iliski bulunamadigi gosteriliyordu. Hatta kotu nefesi tamamen tedavi edilen hastalarin %25'inde tam helikobakter eradikasyonu gosterilmisti bir arastirmaya gore. Dedigim gibi ince bagirsakta bir enfeksiyondan subheleniyorsaniz ozel hastanede de endoskopi yaptirabilirsiniz. Mmkk hocam evet cok haklisin antibiyotik tedavinin cok yogun bile olsa bazen basarisiz olma nedeni soyledigin gibi butun bakterilerin yokedilmesidir. Ben yurtdisindan 2 tane oral probiyotik siparis verdim onlari deneyecegim ozellikle agiz ve kotu nefes icinler. 1 tanesinde zararli bakterileri sıkıstırarak oral floradan cikaran s.salivarius k12 ve B12 cesitleri var (makalede boyle bir yazi gormustum) digerinde de Murat hocanin tavsiye ettigi acidofilius falan. Her ikisi agizda cignemeli. Bunlari bulmak icin en az 4 ay makale okuyup urun aradim))) Bence antibiyotikten sonra (2-3 saat) probiyotik takvisyesi de alirsaniz basari sansi daha da yukselir.
|
Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 02-Haziran-2016 Saat 21:40
Gastro o probiyotikler bizede yarar mi yararsa bizde alalim ya ?
------------- asla pes etme
|
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 02-Haziran-2016 Saat 22:15
Üründen memnun kalırsanız marka ve sipariş yöntemi hakkında detaylı bilgileri buraya yazar mısınız
------------- Bıktım
|
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 00:09
Gastro kardesim srn netten siparis verdiklerini kullanip buraya sonuclari yazarmisin ben simdi basa sardim durumu malum yaz tatili zaman var yani
kan tahlili
dahiliye
kbb
Sirasina uyacaz ....disciyi yazmadim dislik bi sorun yok dislerimi fircalamadan dolayi okasar beyazlarki para verip doktora yaptirsan bukadar beyazlatmaz ....
Kardesim benim bildigim endoskopi mideye kadar olur ama sen demissin ince bagirsagada endoskopi ile baktirin o kolonoskopi olmasin ayrica kolonoskopide mantar veya bakteri tam manasiyla gorulmez ..
|
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 08:51
Hocam 12 parmak bagirsaga da indi endoskop. Birde bende antibiyotik tedaviden sonra artik koku yayilmiyor. Onceleri bazi yeklerden sonra yayiliyordu ciddi anlamda. Simdi de dilim bembeyaz (tedaviden sonra firsatci mikroorganizmalar isgal etti dilimi herhalde) dil temizleyiciyle surekli temizlemek durumunda kaliyorum, temizleyince cok ferahliyor temizlemesemde zaten cok duyulabilecek bir koku degil. Hocam bagirsak problemimim halloldugunu dusunurek spesifik agiz icin olan probiyotikleri kullanacagim (yukaridada belirtmistim dile antibiyotik surunce dildeki beyaz tabaka su gibi akip dokulmustu bir sure sonra ve sabah kalktigim da nefes tam ferahti ama denemeyin siz boyle biseyi. Sadece dilimdeki beyaz tabakada bakteri biyofilmi varmi diye yapmistim). Bunlardan yola cikip probiyotik kullanacagim yani. Bence probiyotikler bakteri kokenli kokularda ise yarar ve koku antibiyotikle geciyorsa bence sansinizi denemeye deger. Ulkemizde uretilen cogu probiyotik dogru muhafaza edilmediginden guvenip alamadim ondan yurtdisindan siparis verdim hemde istedigim bakteri cesitlerini iceren probiyorikleri burda bulamadim. 1 aya falan gelecek probiyotiklerim kullanip sonuclarini yazarim merak etmeyin.
|
Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 19:46
Gastro bu probiyotiğin markasını öğrenebilirmiyim ben bi doktora şikayetimi anlatmıştım oda bana ağız probiyotiği önerdi markasıda Bactoblis ama ben sipariş veremedim Türkiye'ye gönderilmiyor sen nerden aldın acaba?
|
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 21:15
GASTRO kardesim ben endoskopi yaptiricam zaten tekrardan ozel hastanede ama ben bide bagirsak mantari oldugunu dusunuorum ciddi anlamda cunku hem tukuruk testi yaptim bazilarina gore gercegi yansitmasada .....onun disinda keyfiyen hic antibiyotik kullanmadim kullanmam ...bagirsak mantari hakkinda ne dusunuosun yani ben gayta testi sonucunda ilac tedavisi okudum ama ilac tedavisi yine iyi bakterilerinde yok olmasina sebebuyet vericek yine basa donucez bide alternatif kefir var kefir hakkinda ne dusunuosun..
|
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 10:06
Hocam yurtdisinda yasayan kuzenim getirecek probiyotiklerimi. Yurtdisindan siparis verince galiba gumruge cagirip recete istiyorlarmis. Eger o doktoruna recete yazdirabilirsen problem olmaz siparis verince. Mmkk hocam endoskopi yapinca zaten biyopsi aliyorlar suphelendikri yerlerden sonra sonucunu (1-2 haftaya) soyluyorlar ve bir enfeksiyon soz konusuysa ona uygun tedavi uyguluyorlar. Sen doktoruna subhelendigin seyleri soylersin endoskopiden once. Spesifik testler hakkinda hic bir fikrim yok bence diger arkadaslar daha iyi bilir ne tur testler gerektigini bu konuda. Ben bir ara baya sut ve kefir gibi urinler tukettim asidik bir koku olusmustu galiba laktoz intoleranstan dolayi. Sonra Murat hocanin kitabini okuyunca peynir gibi besinleri biraktim cidden faydasi oldu, agzimdaki agir koku azaldi ciddi derecede (silulfurik bir koku degildi bu). Zaten ben antibiyotik kullan demiyorum sadece agiz kokenli olup olmadigini bazi urunlerle belirleyen bilirsin demek istemistim. Ama bu konuda (nasil testler gerek ve s.) bilgili bir doktorla konusursan daha iyi olur diye dusunuyorum.hocam yani bende cok bilgili degilim bu konuda. Amazon hocam bactoblis s.salivarius B12'mis ben ozellikle bu bakteri olan probiyotik aramisdim. Amazonda 'oral probiyotics' yazarsan one cikan urunlerin cogunda var zaten. Ben siparis ettigim 'prodental probiotic hyperbiotics' icinde s salivarius b12 (bu doktorunun onerdigi cesit), k12 cesitleri var. Receteyi yazdir siparis et. Umarim iyi bir sonuc alirsin.
|
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 10:09
Turkiyede 'predontol probiyotik' diye bir marka var. Ondada var sen istedigin probiyotik ancak ben cok guvenemedim. Kendi siteleri bile yok. Hemde sadece 1 sitede satisi vardi. Ureticileri falan haktada bir bilgi bulamadim internette. Sonunda alamamaya karar verdim. Diger probiyoriklerde de s. Salivarius cesidi yok. Koku agiz kokenliyse agizda cignemeli probiyotikler daha cok yardimci olur diye dusunuyorum.
|
Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 21:49
Reçete istemeleri çok saçma bu özel ürün heryerde alınabilir birde ilaç olarak geçmiyoki neyse bişeyleri bakcaz artıkları ayrıca ben türkiye'den ürün almam sahtecilik hepside üçkağıtçı balcılardan farkları yok atıyım şimdi benden bi site açıp bu ürün ağız kokusu geçiriyor diye satabilirim bu üçkağıtçılar WhatsApp ta bile var TÜRKİYE bunları kimse önemsemiyor sen kullan bakalım İnşallah fayda sağlar
|
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 07:36
Hocam cignemeli guvenilir 'nbl probiyotik optima' var. Ama ondada s.salivarius yok (acidophilus ve diger probiyotik cesitleri var ama). Bence denemege deger. Ulkemizde uretiliyor ve ezcanelerde cok rasladigim bir marka.
|
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 09:12
Aslinda oral proboyotic dedigimiz agizda cignenerek felan kullanilan antibiyotik cok kisinin muzdarip oldugu dil koku mantari veya dil kokundenkaynaklaman kokuyu yok edebilirmi sence gastro
|
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 08:53
Hocam ne yalan soyleyeyim formlardan okudugum kadariyla agiz kaynakli nefes kokusu olan kisilerin cogunda gecici de olsa nefesi ferahlatmis. Cok az kiside daimi bir etki birakmis. Ben 2 farkli urunu birlikte kullancagim. Kullanmadanda once dilin yuzeyindeki papilalari dil temizleyicyle iyice temizleyecegim ki max etki gosterebilsin. Kesin olarak bisey demek mantikli olmaz deneyip gorecegim.
|
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 11:18
Gastro kardesim deneyip buraya guncel sonuclari yazarmisin.......
|
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 17:16
Mmkk, bildigim kadariyla özel bir test ile ortaya cikiyor. Almanyada Heidelberg kentinde Tmau merkezi var.
Bu arada kolin degerleriyle ilgili verdigim link yanlis. Daha dogrusu liste yetersiz. Yanlis linki aktarmisim. Benim uyguladigim liste su:
http://www.naehrwert-kalorien.de/suchen/cholin-vitamin-j.php
Bugün diski testi ile ilgili konusmaya gittim gastro hek8minde. Su an yorgunum. Yarin uzun uzun yazarim.
Herkese iyi aksamlar..
|
Mesaj Tarihi: 09-Haziran-2016 Saat 23:06
Gastro, bir soru sormak istyorum:
Neden sendeki tedavi bu yazdigin ilaclarla yapildi? Yani Metranidazol+tetraskilin+bismut ile? Cünkü bu kombinasyon ilk tercih degildir genellikle. Yani bakteriyel kültür mü yapildi ve diger kombinasyonlara duyarsiz oldugun mu ortaya cikmisti, yoksa öylesine kafadan mi bu kombinasyonu yazdi doktor? Cok merak ettim, cünkü genelde ilk akla gelen kombinasyonlar sonuc vermediklerinde bu kombinasyona bas vuruluyor.
|
Mesaj Tarihi: 10-Haziran-2016 Saat 15:29
Yo doktor hic fikir bildirmedi. Ama orta doguda bu antibiyotiklere karsi daha az direnc var. Iran da yapilan bir arastirmaya gore soyluyorum. Dogru diyorsun bu kombin ilk set basarisiz olursa yapilmali ama.
|
Mesaj Tarihi: 12-Haziran-2016 Saat 20:57
Önemli ve aydinlatici cevabin icin tesekkürler Gastro!
Bak bunu bilmiyordum. Zaten aklima bir kere kullanmis oldugum ve Helicobakter'i bitirememis bir kombinasyonu tekrar kullanmak tam yatmamisti. Ben en iyisi baska bir doktora gidip tekrar endoskopi yaptirip,bu kombinasyonu da gözetmelerini rica ederek bir kültür yaptirayim. Eger Orta Dogu İnsanina daha etkiliyse bana da kesin daha faydali olur.
Ayrica elimdeki Metronidazol'u ve Clarithromycin'i de o tedavinin sonuna ekleyip, bir kac gün uzatabilirim.
Umarim bana da 14günlük ilac yazarlar, bendeki ilaclar ile de arti 7 gün daha üzerine eklerim.
Hocam bu iki kombinasyonu üst üste kullanmak, birinin bitirdigi ve ekledigi bakterileri digerinin etkisi bozar mi?
Ardindan da olasi candida enfeksiyonu icin bir antifungal bir hap ve gargara alsam?
Sanirim ayakta duracak halim kalmaz, ama bunlardan sonra Probiyotiklere baslayacagim.
Sizce bu sekilde kullanilmasinin zarari cok agir olur mu ve en önemlisi ilaclar birbirlerinin faydalarimi bozar mi? Sonucta 14 arti 7 gün metronidazol ve diger ilaclar ve ardindan antifungal bir ilac.
Kökünden kaziyip, Probiyotiklerle yeniden gerekli bakterileri eklemek amaciyla? Hocam normal sartlarda asla denemem, ama siz artik caresizligimin boyutunu anlayin. :)
|
Mesaj Tarihi: 14-Haziran-2016 Saat 07:38
Neden h.pilori eradikasyonunun tam olmadigini dusunuyorsun ki? Bilgi icin bu linki de paylasiyorum: http://helicobacterpylori.net.au/helicobacter-pylori-therapies-and-treatments/ . Sadece h.piloriyi arastiran bir site. Bakterinin eradikasyonu icin kombinasyonlari vermis. Hocam agizdan suphelenmiyor musun hic? Mide-bagirsak kaynakli kokusu olanlarda cogu zaman hem de agiz kaynakli bir problem oluyor ve bunlarin ikisi birlikte nefesi cok kotu yapiyor. Hocam bence probiyotikleri antibiyotik aldiktan 2 saat sonra kullan bos kalan yerleri kolonize etsinler. Agiz icin de probiyotik kullan bence. Tedavinin 14 gun surmesi ve intensif bi sekilde ilac alman onemli (ben 6 saatten bir ilac iciyordum (doktor oyle istemisti) metronidazol, tetrasiklin herbirinden 4 tane (gun icinde), bismut 2 sabah 2 aksam, bide proton inhibitor sabah 1 aksam 1). Ama bu tedavi cidden agir, yan etkileri de 2-3 gun icerisinde baslayacak. Bide proton inhibitor aldiktan sonra papilalar tuy gibi uzayacaklar. Keske antibiyotik aldiktan sonra probiyotik de kullansaydim diyorum. Hocam bence antibiyotik ve probiyotikleri 2 saat araligiyla kullanirsan mantar enfeksiyonu cikma ihtimali dusuk olur. Ben kullanmadim probiyotik falan yine de mantar enfeksiyonu cikmadi. Bide sekerli, karbonhidratli seyler az ye tedavi suresince.
|
Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 14-Haziran-2016 Saat 08:59
Orjinalini yazan: Gastro
Neden h.pilori eradikasyonunun tam olmadigini dusunuyorsun ki? Bilgi icin bu linki de paylasiyorum: http://helicobacterpylori.net.au/helicobacter-pylori-therapies-and-treatments/ . Sadece h.piloriyi arastiran bir site. Bakterinin eradikasyonu icin kombinasyonlari vermis. Hocam agizdan suphelenmiyor musun hic? Mide-bagirsak kaynakli kokusu olanlarda cogu zaman hem de agiz kaynakli bir problem oluyor ve bunlarin ikisi birlikte nefesi cok kotu yapiyor. Hocam bence probiyotikleri antibiyotik aldiktan 2 saat sonra kullan bos kalan yerleri kolonize etsinler. Agiz icin de probiyotik kullan bence. Tedavinin 14 gun surmesi ve intensif bi sekilde ilac alman onemli (ben 6 saatten bir ilac iciyordum (doktor oyle istemisti) metronidazol, tetrasiklin herbirinden 4 tane (gun icinde), bismut 2 sabah 2 aksam, bide proton inhibitor sabah 1 aksam 1). Ama bu tedavi cidden agir, yan etkileri de 2-3 gun icerisinde baslayacak. Bide proton inhibitor aldiktan sonra papilalar tuy gibi uzayacaklar. Keske antibiyotik aldiktan sonra probiyotik de kullansaydim diyorum. Hocam bence antibiyotik ve probiyotikleri 2 saat araligiyla kullanirsan mantar enfeksiyonu cikma ihtimali dusuk olur. Ben kullanmadim probiyotik falan yine de mantar enfeksiyonu cikmadi. Bide sekerli, karbonhidratli seyler az ye tedavi suresince. |
Dostum senin şikayetin geçtimi hp tedavisinden sonra açıkcası ben de ondan şüpheleniyorum dilimde yoğun bir pas ve midede gaz gurultu var.Ailedeki herkeste var bakteri bu arada :)
Senin de ağzını kapanıp yutkunup burnundan verdiğinde kokup normal olarak burundan alıp verince kokmama gibi bir durumun var mı ?
|
Mesaj Tarihi: 14-Haziran-2016 Saat 17:41
Gastro, sanirim beni kastettin?
Cünkü yine Helicobacter cikti ve ben dis eti torbalarina (girintilere) HP yerlestigin8 düsündügüm icin zaten önce komple agizda ve burun-bogaz kisminda yapilmasi gerekenleri yapicam. Konkalari kücülten bir burun spreyini sįktıktan sonra kortizonlu spreyi ulasabildigi kadar arkalara ulastirmaya calisacagim. Es zaman dis etlerimi, dis taslarini, araliklari temizletip, dolgulari degisecegim. Sonunda bir lazer uygulamasi var. Dis etinin iyice derinine ulasip anerob bakterileri öldürüyormus. Bunu yaptirmadan bir gün önce Antibiyotiklere baslayacagim. Anti-mantar ilacini ve burun spreyini kullanmak istememin nedeni, agir antibiyotiklerin ve kortizonun sonucunda mantar olusabiliyor. Hem hap olarak, hem de burun spreyi olarak kullanmak istiyorum. Ardindan Probiyotiklere baslayacagim hemen. Yani antibiyotikler bittikten 1 gün sonra anti mantar ilaclarini 2 hafta kullanicam. Ayni zamanda hem probiyotik hem antibiyotik kullaniminin önerildigini hic duymadim. Antibiyotigin etkisini karistirabilir ve bozabilir sanirim. Sonra, yani iki haftalik anti-mantar ilclarindan sonra senin de dedigin gibi, hem agiz hem de yutulan probiyotigi kullanacagim. Agiz icinde özellikle lactobacillus ve strephococcus... (gerisini unuttum) iceren emilen hapi almak istiyorum. Ozoviti mantar ilacindan hemen sonra 8 hafta boyunca, prebiyotigi ozovitle birlikte iki hafta ve probiyotikle her ikisini birlikte 6 hafta kullanacagim. Ardindan 6-12 ay pre-ve probiyotik almayi düsündüm. Sence mantikli mi, Gastro?
|
Mesaj Tarihi: 15-Haziran-2016 Saat 10:47
Galiba evet ama biseyi degistirmez. Dil yanmasi var sanki bende. Dilim yaniyor gibi hiss ediyorum. Buarada dilimde de pas ve papila uzamasi var. Bunlar tedaviden sonra yarandi.
|
|