Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dil kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=875
Tarih: 20-Nisan-2025 Saat 15:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dil kokusu
Mesajı Yazan: ornitop
Konu: Dil kokusu
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2013 Saat 13:23
aydin hocam kokunun dilden gelip gelmedigini anlamak icin neler yapmaliyiz ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: admin
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2013 Saat 20:37
Dilinizi firçalayip 1 dakika agzinizda PharmolZn tuttugunuzda en az 1-2 saat koku tamamen koyboluyorsa tip 1 olabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2013 Saat 21:49
kokunun varligini kendm anlayabilrmiyim veya bir yontem var mi? baska birine sormaktan cekiniyorum.

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2013 Saat 14:40
Kendiniz anlarsiniz.
Literatürde bilek yalama, ip koklama, baskasina koklatma ve buna benzer bazi yöntemler vardir. Fakat ben bunlari aldatici buluyorum.

Agiz kokunuzun kaybolup kaybolmadigi sorusu, zaten agiz kokusunun mevcut oldugu iddiasinda bulunan kim ise onun (yani sizin) cevaplamaniz gereken bir sorudur.

Siz var diyorken baskasinin yok demesi, veya siz yok diyorken baskasinin var demesi degerlendirilmesine gerek olmayan bir karmasadir.

Kendi kokunuzu kendiniz duyuyorken bu denemeyi yapin. Kokunun kaybolup olmadigini bizzat kendiniz denetleyin.
-M

Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2013 Saat 22:58
hocam çerez yedikten sonra dilimdeki pas orani gözle gorulur sekilde artiyor. bunun sebebi nedir sizce ? cerez agiz kokusunu azaltmaz mi? dilimdeki pasin artmasi kokunun arttigini gosterir mi?

Mesajı Yazan: ormes
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2013 Saat 15:12
Orjinalini yazan: admin

Dilinizi firçalayip 1 dakika agzinizda PharmolZn tuttugunuzda en az 1-2 saat koku tamamen koyboluyorsa tip 1 olabilir.
-M

Nasil yani hocam ? Ben dilimi fircalayinca koku 10 dakika geciyor fakat daha sonra agzimi kapali tutarsam tekrar ayni sey oluyor fakat acik havada olursam bu durum yarim saate kadar cikabiliyor yani bu ne demektir ki tip 1 yanlis anlamadiysam ? Oyleyse neden simdiye kadar ugrasimizdan hicbir sonuc alamadik yanitlarsaniz sevinirim

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2013 Saat 15:52
Orjinalini yazan: ornitop

hocam çerez yedikten sonra dilimdeki pas orani gözle gorulur sekilde artiyor. bunun sebebi nedir sizce ? cerez agiz kokusunu azaltmaz mi? dilimdeki pasin artmasi kokunun arttigini gosterir mi?

Ne yerseniz yeyin dilinizin yüzeyinde yemek tabakasi belirli bir süre için bulunabilir. Bu normaldir. Bu asamada ne yediginizin çok önemi olmaz. Gavurca ismini hiç kullanmayalim buna yemel birikintisi ismini verelim. Yemek birikintileri salyanin yikayici etkisi ve yumusak dokularin sürtünme etkisi ile kendiliginden uzaklasir. Bunu dil kaplamasi olarak degerlendirmemek gerekir.

Dil kaplamasi, yemek birikintilerinin kendiliginden uzaklasmayan, dil girinti çikintilari arasina yerlesmis ancak firça ile yerinden kaldirilabilen agiz su ile ne kadar çalkalinirsa çalkalansin yerinden kalkmayan beyazimsi ince bir örtüdür.

Ikinci sorunuz çerez metal içerigi sebebi ile Tip 1 agiz kokusunu azaltir.
-M

Orjinalini yazan: ormes

Nasil yani hocam ? Ben dilimi fircalayinca koku 10 dakika geciyor fakat daha sonra agzimi kapali tutarsam tekrar ayni sey oluyor fakat acik havada olursam bu durum yarim saate kadar cikabiliyor yani bu ne demektir ki tip 1 yanlis anlamadiysam ? Oyleyse neden simdiye kadar ugrasimizdan hicbir sonuc alamadik yanitlarsaniz sevinirim

Ben farkli bir seyden bahsediyordum. Siz bambaska ve özgün bir sonuç çikardiniz.

Kokunun dilden geldigini tespit edebilmek için firçalayip çinkolu gargara yapin azalmasini yoklayin dedim. Siz dilimi firçalayinca 10 dak, açik havada 30 dak için koku geçiyor Tip 1 miyim diyorsunuz. Sorunuzun cevabini bilmiyorum.
-M

Mesajı Yazan: hasta31
Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2018 Saat 02:15
Merhabalar.

Bu sefer uzun uzun anlatmayacagim. Gelen koku, esnerken geliyor. Ve hani balon sisirsiniz ya bazen havasi yüzünüze gelir ve bir koku hissedersiniz, iste ben o kokuyu hissediyorum.

Sadece bu kadar bilgiden bilgi elde etmek mümkün mü? Murat hocam cevabinizi bekliyorum. Yorumlariniz çok önemli..

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2018 Saat 20:14
Orjinalini yazan: hasta31

Gelen koku, esnerken geliyor. Ve hani balon sisirsiniz ya bazen havasi yüzünüze gelir ve bir koku hissedersiniz, iste ben o kokuyu hissediyorum

Kokunun neye benzediginin teshis degeri yoktur. Balon, çöp, seker, lagim veya herhangi bir kokunun digerinden teshis kuvveti farkli degildir.

Esnerken bir koku aliyor olmak da çok teshis degeri tasimayabilir.
-N

Mesajı Yazan: nural
Mesaj Tarihi: 02-Haziran-2018 Saat 11:41
Hocam merhaba. Ben dilimi iyice temizledikten yani dilim normal rengine döndükten sonra yemek yedigimde ya da kahve içtigimde dilimin üstünde hiç pas olusmuyor. Yani ilk 5-6 saatte ne yersem yiyeyim pas olusmuyor. Ancak bir sonraki ögünden sonra renk degisimi basliyor ve pas yavas yavas olusmaya basliyor. Iki üç gün temizlemezsem iyice kalinlasiyor pas tabakasi ve genelde sari renkte oluyor. Ve bunlarin disinda genel olarak yemek yedikten sonra bogazima yakin yanma hissediyorum. Sindirimle
alakali bir problem olabilir mi diye düsünüyorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Eger sindirimle alakaliysa reflü kaynakli mi yoksa geniz akintisi mi daha olasi bir nedendir dildeki tabaka olusumu için?

Mesaj Tarihi: 02-Haziran-2018 Saat 18:57
Anlattiklariniz çok normal. Normali budur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat