Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz Akıntısı Tip 2

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiğiniz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=888
Tarih: 14-Mayıs-2024 Saat 19:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Geniz Akıntısı Tip 2
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Geniz Akıntısı Tip 2
Mesaj Tarihi: 22-Kasım-2011 Saat 11:17
Merhaba,

Sigara içmiyorum ve içilen ortamlarda da pek bulunmuyorum,ve uzun süreden beri ağız hijyenime dikkat ediyorum (diş fırçalama,ip temizliği, doktor kontrolleri vs), buna rağmen ısrarcı bir geniz akıntısına sahibim.Bunun nedeni ve çözümleri hakkında fikri olan var mı ?

Ayrıca gün içerisinde ağız kuruluğu ve özellikle sabahları uyanduğımda boğaz kuruluğu yaşıyorum.Sabahları yaşadığım boğaz kuruluğu inanılmaz boyutta, ama ağzımın içerisinde çok miktarda salya birikmiş oluyor, bununla beraber neredeyse beyaz-sarımtırak renkli bir dil yüzeyi var.Uyandığımda ağzım acı ve bozuk hissettiği için bu salyayı yutmamaya çalışıyorum,genelde sabah ilk işim banyoya gidip tükürmek ve dişlerimi fırçalamak oluyor(genelde kahvaltıdan sonra dişler fırçalanıyor sanırım ).Geceleri uyurken ağzım kapalı, dişler temassız uyumaya çalışıyorum, ve horlama veya ağzım açık uyuma gibi problemlerimin olmadığını düşünüyorum.Yaşadığım bu kuruluğun nedeni ne olabilir ?

Son zamanlarda normal bir insanın günde 2 lt sıvı tüketmesi gerektiğini okumuştum, buradaki sıvı tanımı yemeklerle beraber aldığımız su miktarını içeriyor mu yoksa 2 lt su mu içmemiz gerekiyor ? Ben gün içerisinde 3-4 bardaktan fazla su içmiyorum(600-800 ml) ve içme ihtiyacı da hissetmiyorum.Yanlış mı hissediyorum acaba?

Benzer durumları yaşayan ve çözen, ve ya konu hakkında bilgili birisi sorularımı cevaplarsa sevnirim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 29-Mayıs-2013 Saat 14:13
hocam   sinüzit ve ya alerjik kaynalı geniz akıntıları için ileride bir gargara sprey ürünü yapmak gibi bir planınız mı var mı ? alerjik kökenli beyazımsı akıntılar için önerebileceğiniz herhangi bir uygulama var mı ?

teşekkürler...


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Mayıs-2013 Saat 17:28
Can evimden vurdunuz beni.
Tam 12 den vurdunuz.

Ben uzun zamandan beri Tip 2 ağız kokusu için burun damlası üzerine çalışıyordum.

Yaptım zaten. Önce kendi üzerimde suni tip 2 koku oluşturup denedim aylarca. Gayet başarılı ve formül hazır.

Bir ilacın ülkemizde piyasaya çıkabilmesi için ruhsatlandırma işlemi 8-10 yıl sürmektedir. Milyarlarca (yeni para ile binlerce) lira dosya parası, ruhsat harcı, üniversite inceleme raporu harcı (ne olduğu bilinmez) ödenmesi gerekiyor. Önüm kapalı. Orva ilaçları ile konuştum. Tırstı, çekindi, ben uğraşmaktan yoruldum dedi. Fako (?) ile konuştum, yeni ürün kabul etmiyoruz bu kanunlar sebebi ile ruhsat alamayız dediler. PharmolZN'yi çıkaran ülaç firması da aynisini söyledi. Yürümekten vaz geçtim. Durdum.

Bütün bu firmalara ayni teklifi yaptım. " 1 (bir) tek lira istemiyorum, bütün kazancınız sizin olsun, formülü ben vereceğim siz ruhsatı alıp piyasaya sürün" dedim.

Ayni teklifi 2008'de PharmolZn firmasına yapmıştım. Şimdi bu koşullarda piyasada satılmaktadır. Firmadan 1 kuruş para almadım ve almıyorum.

Bizim ülkemizde üretene ceza verilir. İlaç ithal etmek, gavurun toksik bile olsa çöplerini toplayıp ülkeye sokmak serbesttir. Listerin, Sensodyne, oral-b bunlardan hatırlayabildiğim bazılarıdır. Dünyanın en kötü diş fırçalarını ithal edip fahiş fiyata satıyorlar. Çok üzülüyorum.

Durum böyle olunca, Bunun üzerine benim tip 2 burun damlası formülüne yakın bir ilaç yurt dışında satılmakta mıdır diye incelemiştim. İstedimki, eğer yurt dışında bu ilaç varsa gidip gavurun kucağına oturalım, hiç değilse insanlarımız ağız kokusu çekmesin istedim. İthal edilsin istedim.

Trakya'da doğal gazı Amerikan şirketine çıkarttırıp, ayni şirketten doğal gaz satın almak gibi yurt dışından bir firmaya ürettirip saha sonra ithal etmeyi düşündüm. Çünkü ancak o zaman devletten izin alabiliyorum.

(Bor ve zeolit'i kamyonla Amerikan şirketine verip borohidriti 100 gramını 130 Euro fiyattan geri alıyoruz).

Geçen sene benim geliştirdiğim burun damlası formülüme yakın bir pastilin yurt dışında satılmakta olduğunu ve patentli olduğunu tespit ettim. Sevindim. Soğuk algınlığında kullanılan bu pastili ithal edip reçete edip hastanın sulandırıp buruna damlatmasını istemeyi düşündüm. İncelemeye devam ettim. ve gördüm ki, bundan 4 sene önce firma bu pastili üretmekten vaz geçmiş. Neden vaz geçildiğini öğrenemedim. Elim kolum bağlı olarak bildiklerimi mezara götüreceğim günü bekliyorum.

Kanunlarımıza, devletimize, yasalarımıza, küskünüm, kırgınım, buruk ve elem yüklüyüm.
-M





Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 29-Mayıs-2013 Saat 21:18
hocam pharmol çıkarttığınız gibi burun damlasını çıkartsanız çok iyi olur aslında keşke yapabilseniz


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2013 Saat 11:08
İnanamıyorum cidden ya nasıl bir türkiye de yaşıyoruz. Bizim şifamız hocamızın ellerinde belki de. Belki o burun damlasıyla sorunumuzdan tamamen kurtulacağız ama sırf kimse kabul etmediği için güzelim formül rafa kalkacak. Çok acı çokkkk....


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2013 Saat 11:33
ah bey hocam birde dindariz diye geziyolar !! politikamizda agiz sorunlari gibi ! yazinizi okuyunca birden imitlenmistim belki avrupada buluruz ilaci diye


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2013 Saat 11:37
peki hocam bu geniz akintisi ile ilgili sikayetleri en askariye indirebilicek seceneklerimiz nelerdir piyasada ulasabilecegimiz


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2013 Saat 16:47
Hocam siz formülü verseniz bizde evde uğraşsak :)) ya da şu bitkisel saçmalıklar nasıl çıkartıyorsa sizde o şekilde piyasaya sürseniz olmuyor mu öyle. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Tedavisi orada ve biz ulaşamıyoruz! Allah bu hükümeti bildiği gibi yapsın yerli ilaç denen şey öldü gitti şunlar yüzünden aynı ilacın 10 kat pahalısı yabancı diye satılıyor. Hocam elinizde varsa numune bana yollayabilir misiniz ben kendimi , onca ilaçtan ve deneyde. Sonra %90 tip 2 hissediyorum


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 30-Mayıs-2013 Saat 18:03
Hocam n e olur postnazal akinti icin bir.formul soylryin yada yaptiginiz formulu bize verin:))


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2013 Saat 09:46
Ben de denemeye gönüllüyüm.


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 31-Mayıs-2013 Saat 14:47
hocam sinüzit veya alerji kaynaklı tip 2 postnazal akıntılır sinüs rinse yanında deniz suyu sprey sıkmak faydalımı


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2013 Saat 15:42
murat hocam burun damlası çalışmalarınız sürüyor mu bu ürün piyasaya çıkabilecek mi ?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2013 Saat 17:40
ben bir haftadir prednisolone (dci)20.00 mg,naphazoline(dci)25.00mg sprey kullaniyorum geniz akintimi YUZDE 90 dan fazla azaltti birde cok guzel nefes aliyorum burnumdan normalde kokuyu hissediyordum ama artik sanki koku gitti gibi bide alerji ilaçi iciyorum 3aydir alerji ilaci tek basina bir sey yapmamisti mesela aksam sikiyorum ta ertesi gune kadar burnum cok ferah ! etkisi gidince sanki burnumda bir sey varmis gibi oluyo yapiskan bir geniz akintisi oluyo ve bogazima birikio tahris edio ve koku yapio :(( gitmedigim doktor kalmadi


Mesajı Yazan: jazeera
Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2013 Saat 04:21
Hocam yazınızı okuyunca içim burkuldu, ciddi ciddi kederlendim, üzüldüm... Neden böyle demekten usandık artık, acaba diyorum ki bizim yapabileceğimiz ne olabilir? Siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz zaten (Allah razı olsun!) Sağlık bakanlığına mı yazalım, dilekçe mi verelim, vekillere mi gidelim ne yapalım? Siz bizi yönlendirseniz en azından ona göre örgütlensek.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2013 Saat 14:50
Yıllardır sağlık bakanlığına ısrarla dilekçe yazıyorum. Ne olur diş macunu kutularına nasıl diş fırçlanacağını anlatan resimli bir prospektüs koyun diyorum. Başaramadım.

Ağız kokusuyle ilgilenen doktorları "Türk ağız kokusu birliği" altında toplamaya çalıştım kanunlarımız dernek vakıf benzeri kuruluşları yokuşa doğru sürüklüyor.

Kbb, gastro, psikiyatri, nefroloji hekimlerini biyokimya laboratuarını ve kafama göre gaz ölçen bir laboratuarı "Ağız kokusu merkezi" adı ile açmak istedim. Kanunlarımız izin vermedi.

Burun damlası üretemiyoruz. Türk lirasını dışarı ödeyip ithal ederseniz bu serbest, üretmek biraz zor.

Çözüm ilaç'tan Allah razı olsun hiç olmazsa PharmolZn üretti. Helba ilaç tan da Allah razı olsun. Oderol'u üretti.

Önümüzdeki seçimlerde değişecek hükümetin sağlık bakanını bekliyorum. inşallah bu kanunlar düzelir.
-M



Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2013 Saat 15:15
Türk ağız kokusu birliğini kurabilseydim, internette gördüğünüz ağız kokusu üzerine çalışan bütün doktorları ayni çatı altında toplamak mümkün olacaktı. Deneyimlerimizi paylaşabilir, kim ne tecrübe edindiyse birbirimize aktarabilirdik. Sizler için aylık bir ücretsiz dergi yayınlayıp ücretini ilaç firmalarına ödettirmeyi hesaplamıştım. Azerbeycan, kafkasya ve diğer Türki cumhuriyetlerin diş hekimliği fakültelerine haber verdim 1 üniversite destek vereceğini yazdı. Türk ağız kokusu birliği için bir kaç amblem bile hazırlamıştım.

Vakıf ve dernekler kanununu okuyunca bu hayalden vaz geçtim.

- M




Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2013 Saat 12:31
öncelikle başta murat hocam olmak üzere herkesin kurban bayramını kutlarım.. bir yazı buldum ve sizinle paylaşmak istiyorum şunu belirtmeliyim ki tip 1 ve tip 2 kokular için dili her sabah kaltıktan sonra fırçalamak ve günde 2 defa çinko ve benzeri bir türü ilaçla gargara yapmak kalıcı olmasada yinede rahatlatır düşüncesindeyim ve internette şöyle bir yazı buldum eğer murat hocam izin verirse belki yardımcı olabilirim diye buraya aynen kopyalıyorum ;


Bu makalemizde ağız kokusunun nasıl giderileceğinden bahsedeceğiz. Ağız kokusu insanın hem kendisi için hemde etrafı için rahatsız edici bir hastalıktır .Herşeyden önce kokunun nereden kaynaklandığı doktor tarafından belirlenmelidir bu yüzden ağız kokusunu gidermeden önce ağız kokusu neden oluşur ve ağız kokusuna neden olan hastalıkları tespit etmeliyiz. Ağız kokusunu gidermek için bitkisel önerilerimiz vardır.
Ağız kokusu nedenleri ; çürük dişler, bademcik iltihaplanması, ağız içindeki çıban,burunda sümük fazlası ve mide asidi azlığı veya kabızlık bu kokuya sebep olabilir.
ağız yaralarında yoğurt otu çayı ile sıcak gargara yapılır.
bademcik iltihabında adaçayı ile gargara iyi gelir.
burunda sümük fazlası için ise,burun içine ılık adaçayı çekilir.
ardıç yağının bir kaç damlası ılık suya konup yudum yudum içilirse ağız kokusuna iyi gelir.
tereotu tohumunu çiğnemekte ağız kokusunu yok eder.
ağız kokusu şayet ağızdaki bir çürükten geliyorsa Mür ağacı hülasasından 30-40 damlayı ılık suyun içine damlatarak sıksık gargara yapın.
pelin otu çayı,paslanmış dil ve ağız kokusuna iyi gelir.
pelin otunun herşeye faydalı olduğu inancı tamamen yanlıştır.bilakis pek az kullanılmalıdır.mesela bir fincan çayın içine ancak yarım kaşık konulmalıdır.
Agız kokusuna iyi gelen şifalı bitkiler ve dil pası tedavisi için yukarıdaki önerilerimizi uygulayabilir bu sayede ağız kokusundan ve dil pasından kurtulabilirsiniz.


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 19-Ekim-2013 Saat 12:35
ne bicim genzim varsa bu seferki doktorda kronik ritin var dedi :((


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2013 Saat 21:26
Murat Hocam, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu başlığı ve yazınızı nasıl kaçırdım şaşkınlık içindeyim.

Ülkemizin hali içler acısı, iğne ipliğe kadar ithal herşey. "Made in Turkey" yazısı gördüğümde sevinir oldum. Allah sonumuzu hayır etsin.

hakan44 e öncelikle çoook teşekkür ki bu konuyu açmış. yoksa sizden daha alamayacaktık sanırım bu haberi. Ve hocam bıkmadan yılmadan onca işinizin arasında bize cevap veriyor olmanız desteğiniz, emeğiniz, bizi "görüyor" olmanız, insana verdiğiniz değerdir.
Hissettiğim teşekkürden çok ötedir.

Gerçekten inanamıyorum benim de tam da hep sormak istediğim şeydi. İşe yarar belki diye antibiyotiği sulandırıp burun damlası gibi kullanmayı düşündüm bi ara.   

Forumda ilk kez sorunuma bu kadar yakın bir başlık buldum ve çok umutlandım. Hocam sağlık bakanlığı izni olmadan da bu ürünü çıkabilirsiniz ama değil mi? Piyasada böyle birçok ürün yok mu? Ben kendi adıma sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu konuda bizim verebileceğimiz bir destek varsa seve seve hocam.
Ümit ediyorum ki,işine gönül vermiş doktorlarımızın emekleri boşa gitmesin. Bu vebalin de altına kimse girmesin!!!


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2013 Saat 21:28
Hocam bu arada ürünü direkt sizden alamaz mıyız? Lütfen bizi mahrum etmeyin daha fazla.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2013 Saat 22:07
Orjinalini yazan: effect

Hocam bu arada ürünü direkt sizden alamaz mıyız? Lütfen bizi mahrum etmeyin daha fazla.


110 dolarlık ithal ilacı 6 liraya mal edecek şekilde nasıl hazırlayacağımızı web sitemde yazdığım için beni şikayet ettiler. Kliniğimde ruhsatsız ilaç satarsam neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

Helba ilaç ile yeniden görüştüm. Rusya'da benim formülüme benzer bir burun damlası varmış. Sipariş vermişler. Göreyim diye 1-2 kutu getirtiyormuş. Elime geçince inceleyeceğim, karşılaştıracağım. Vakit bulabilsem Çin'de ilaç firması arayacağım.

Hayırlısı olsun.
-M


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2013 Saat 22:44
Murat hocam genellikle sarı dil pasına sahip kişilerde özellikle dilin kök kısmında uçucu sülfür bileşikleri daha yüksek bulunduğu dil kazıyıcı ile dil kökünün kazındığında sarı bir birikinti olduğu ve bu birikinitinin postnazal akıntı(geniz akıntısı) nın yaptığı ve dil üzerinde ilk başta birikmesinde koku olmasada daha sonra birinkintinin fazlaşalarak koku yaptığını bir araştırmada buldum sizin şayet burun damlasının çıkartırsanız bu olaya bir çözüm getirebilecekmidir yani dil kökünde postnazal akıntı birikse bile kokusuz birikmesi gibi..


saygılarımla...


ayrıca bulduğum kaynak bir pdf dosyası murat hocam izin verirse paylaşıp diğer arkadaşlarında okumasını isterim halitosis ile ilgili anlatım , yapılabilecekler ve değerli bilgiler var ..
Link:
http://guncel.tgv.org.tr/journal/42/pdf/100082.pdf


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 24-Ekim-2013 Saat 22:49
Şaka gibi. Hayırlısı olsun Hocam.


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2013 Saat 21:50
Ağız kokusu ile ilgili amerikalı dr harold katz bu hastalıkla ilgiienen bir doktor ve dis hekimi bizim murat hocam gibi lafın kısası doktorubn sitesi var ve turkiyeye gonderim yapılabiliyor yani yurtdısından g9nderim california breath yazıp siteye girebilirsiniz euro ile satışı var ayrıca geniz akıntısı icin burun damlasi var cinkolu gargara sprey sakız probiyotik ler datıyor inceleyin ltfn


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2013 Saat 01:07
murat hocam harold katz burun damlası hakkında fikriniz var mı? sipariş verelim mi?


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2013 Saat 01:13
Burun damlası için


Malzemeler:           Saf su, ksilitol, gliserin, sodyum hidroksit, sitrik asit, PEG-40 hidrojenize edilmiş kastor yağı, Konsantre OXYD-8? (Tescilli stabilize Oxychlor bileşikler), Lezzet, Sodyum benzoat, Melaleuca Alternifolia (Çay Ağacı) Yaprak Yağı, Sodyum Bikarbonat.


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2013 Saat 21:47
valla ben bir haftadir fexofénadine 180mg,rhinurflex ve derinox kullaniyorum yillardir santim ilerleyemedim ne koku kaldi ne geniz akintisi sabah uyaninca acicik bir bogazimdan balgam cikiyo okadar iki gundur çok rahatim bilmem artik devamli olurmu olmazmi orasini ama insAllah kurtuldum sanirim


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2013 Saat 23:09
Orjinalini yazan: ornitop

murat hocam harold katz burun damlası hakkında fikriniz var mı? sipariş verelim mi?


Benim bu konuda hiç bir bilgim yok.
Formülasyonu nedir acaba?

-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2013 Saat 23:16
Orjinalini yazan: evian

valla ben bir haftadir fexofénadine 180mg,rhinurflex ve derinox kullaniyorum yillardir santim ilerleyemedim ne koku kaldi ne geniz akintisi sabah uyaninca acicik bir bogazimdan balgam cikiyo okadar iki gundur çok rahatim bilmem artik devamli olurmu olmazmi orasini ama insAllah kurtuldum sanirim


Evian ilaçları değiştirdin sanırım. Önceki kullandıklarının sonuçlarını paylaşır mısın?
(prednisolone (dci)20.00 mg,naphazoline(dci)25.00mg sprey)

şuanki kullandığın fexofénadine antihistaminmiş, diğerlerine dair bilgilerden bişi anlamadım fransızca hepsi.


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 01:28
evian bahsettigin ilaclarin tam isimi bu mu? turkiye'de satilmiyor mu?


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 12:07
Evian çok sevindim senin adına tedavi sürecin daha da iyiye gider umarım. Bu kullandığın ilaçlar ne ilacı?? Sanki önceden alerji ilaçları kullanıyordun onlar işe yaramadı mı?? Bu ilaçları ne kadar zamandır kullanıyorsun ve ilaçları bıraktığında koku geri geliyor mu denedin mi?? Rica etsek tek tek yazabilir misin?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 16:50
evet o ilaçlari aylarca kullandim infilamasyonu azaltti sadece ama okadar tesadufen internette bir yere girdim oyle dolasirken birisi yazmis bu ilaclari doktora gittim soledimoda dedi vucudun icin bir zarari yok yazayim al kullan ama 6 gunden fazla kullanma dedi birisini oburkinide bir aylik yazdi bakalim hayirlisi simdilik ise yariyor gibi sonuç ne olur bilmiyorum


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 16:54
bulabildiğiM kadarı ile evian arkadasn kullandığı ilaçların türkiye karşılığı:

fexofenadine- telfast

rinurelflex- nurofen cold and flu


derinox adlı spreyin karışımı: Naphazoline Nitrate 0.25 mg; Prednisolone.

ikisinin bulunduğu bir sprey bulamadım fakat şu belki yerini tutabilir.

ENFLUCİDE :Etken Madde
Nafazolin Klorhidrat 0.01 gr
Yardımcı Maddeler

Borik Asit 0.03 gr

Benzalkonyum Klorür 0.000125 gr

Sodyum Klorür 0.052 gr




Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 16:58
fexofénadine 180mg =telfast 180 ile ayni !rhinurflex (geniz akintisi renksiz ve seffaf bas agrisi veates için)içerigi=ibuproféne 200mg ve pseudoéphédrine 30 mg var , derinox=prednisolone,naphazoline,nitrate var bu içerikli ilaclar vardir belki turkiyede bilmiyorum . fiyatlarida 3£89,4£50,8£19 cts


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2013 Saat 21:04
Türkiyede satılmıyor sanırım, ingilizce bile bulamadım ilaç açıklamalarını..

Valla ben kullanacağım bulursam ilaçları. Çünkü Evian la birebir aynı sorunum.

Murat Hocam ilaçların endikasyonlarını siz yazabilir misiniz?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2013 Saat 12:56
ornitop bulmus ilaçlarin turkçesini yalniz arkadaslar o sprey i en fazla bes alti gun kullaniyoruz rhinurflex de alti gun ona gore birde doktorunuza danisin !!


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2013 Saat 15:31
Hocam bir el atarsanız çok seviniriz. İlaçların Türkiye'de ki karşılığı ve nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili. Sanırım evian ile aynı sorunları yaşayan bir çok arkadaş var forumda.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2013 Saat 14:11
Orjinalini yazan: Mehmet

Hocam bir el atarsanız çok seviniriz. İlaçların Türkiye'de ki karşılığı ve nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili. Sanırım evian ile aynı sorunları yaşayan bir çok arkadaş var forumda.



Beni suç ortağı yapmayın arkadaşlar :-)
Dokorunuzun reçete etmediği ilacı kullanmayın.

Ayrıca yukarıda yazan etken maddelerin şu ortak özellikleri vardır:

1- kullanıldığı süre boyunca etki eder
2- uzun süre kullanılamaz

Selam
-M





Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2013 Saat 17:04
aydin hocam ' Çare burun damlasi ' bence :)


Mesajı Yazan: albay-1
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2013 Saat 20:50
hocam herkes burun damlasını bekliyor ne olur elinizden geleni yapın bu konuda allah sizden razı olsun..


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2013 Saat 21:08
Murat Hocamında dediği gibi, bu ilaçlar geçici bir etki gösterecektir.

Elimizde kalan tek şey yan etkilerine maruz kalınmış ve kimyasal içerikleri vücuda alınmış bir avuç ilaç...

Önemli olduğunu düşündüğüm bir başlık açacağım lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2013 Saat 09:26
Hocam bu ilaçları kullanmak isteyişimizin nedeni kokuyu kökünden bitirmek yada daimi olarak kullanmak değil. Kullandığımız bu ilaçlar etki ederse eğer, doktora gidip şu şu etki etti demek ve ona göre bir tedavi yolu izlemek.


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 20-Kasım-2013 Saat 20:50
Aydin hocam uzun zamandir yazmiyorsunuz forumda. Calismalariniz ne asamada ?


Mesajı Yazan: Josephine
Mesaj Tarihi: 23-Kasım-2013 Saat 00:00
@evian, dekonjestan sprey ve hapları uzun süre kullanma arkadaşım, burun yapını bozarsın, daha kötü olur Allah korusun. Orada süre konusunda sıkıntısız tek ilaç Fexofenadin, yani Telfast, ve bence bendeki gibi senin sorununu çözen de bu ilaçtır.

Murat hocam, arkadaşların Dr.Katz diye bahsettikleri kişinin ürünleri TheraBreath diye geçiyor ve içeriklerini şu sitede inceleyebilirsiniz:
www.therabreath.com
@Ornitop arkadaşımız da yukarıda o burun spreyinin içeriğini yazmış.
Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir de burun damlası demişken, benim kullandığım XLEAR adında bir burun spreyi vardı, doktorum yazmıştı.Bir yan ürün. Faydası olmuşmuydu nasıldı hatırlamıyorum. Hala piyasada, bir yan ürün. İçeriği şöyle : Xylitol, Saf Su, Tuz, Greyfurt Çekirdeği Ekstresi

Yorumlarınızı merak ediyorum.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 21:50
Arkadaşlar aşağıdaki ürünlerin Türkiyedeki muadillerini bilen bulan var mı? Bunları kullanma konsusunda sık sık gittiğim kbb doktoruma soracağım.

1) pyostacine 500mg
2) ciflox 500
3)aerosol = nebcine25 + beclospin 400 microg



Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 22:21
Orjinalini yazan: effect

3)aerosol = nebcine25 + beclospin 400 microg



Üçüncü ilaç burun spreyi mi? Adı nedir?
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 25-Aralık-2013 Saat 20:46
Hocam ben de bilmiyorum, bunları kullanan forumdaki bir arkadaş çok faydası dokunduğunu söylemişti.
Özelden sorayım kendisine, bu mesajı görüyorsa kendisi de cevaplar umarım.


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 25-Aralık-2013 Saat 22:38
uçuncu aerosol ilaci maskenin altindaki kaba koyup makinayi çalistiriyoruz sabah aksam on dakika buharini soluyoruz


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 25-Aralık-2013 Saat 22:52
alerji ve geniz akıntısı şikayeti olan başka arkadaşlar da var. bazılarının sıkıntıları benimkiyle örtüşüyor. okumakta fayda var

http://forum.donanimhaber.com/m_35506941/tm.htm


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 25-Aralık-2013 Saat 23:06
Hocam 3. ilacın muhtevasını öğrendim.

o ilac maskenin altina konuluyor, buhar makinasina baglanıp sabah aksam on dakika solunuyormuş.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2013 Saat 07:27
Muhteviyatını öğrendim demiştiniz ?
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2013 Saat 21:09
Evian ilaç hakkında bu kadarını iletmişti hocam. Muhteviyatı demek yanlış oldu sanırım kusura bakmayın.

@Evian ilacın içeriğini yazabilir misin bize?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2013 Saat 21:43
Şu amaçla içeriğini soruyorum. Eğer ülkemizde muadil ürünler var ise masaya yatırmak iyi olur diye düşündüm.

Mesela ilacın kelime kökünden yola çıkarak nebsin isimli bir antibiyotiği içerdiğini tahmin ediyorum. Bu antibiyotik aminoglikozit grubudur ve Türk eczanelerinde göz damlası muadili vardır. Eğer ilacın içeriğine paralel ise bu göz damlasını size teklif etmek için sordum.
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2013 Saat 21:52
Hocam aynı şekilde, muadillerini bulabilir miyiz diye yazmıştım ilaçları.


Evian reçetesinden etken maddelerini yazabilirse sanırım ışık olur.


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 27-Aralık-2013 Saat 00:00
Tobramycine var nebcine de solunum yollari enfectionunda bakteriyel saldirilarda ve toksik madde solunumunda alerjik durumlarda kullanilirmis!!!!beclospin 400 ilacida alt solunum için astim ve ciger temizlemek icin bu iki ilaci serum fizyolojikle karistiriyoruz ! kucuk tuplerin icinde oluyolar siringayla cikartip kucuk bir kutu var eczaneden bir makina veriyolar maske var maskenin altinda kucuk bir kutu var ona koyuyoruz sonra makinayi çalistiriyoruz ilaci duman yapiyo o makina maskeyi takioz cekioz burnumuzdan normal nefes alir gibi iste boyle


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 29-Aralık-2013 Saat 20:14
aydın hocam önerebileceğiniz bir şey var mı bu bilgiler çerçevesinde? göz damlasından bahsetmişsiniz.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Aralık-2013 Saat 07:35
O maddeyi içeren Genta ve Tobrased göz damlasıdır. Buruna damlatılırsa büyük bir hata olmaz.

Doktorunuza sormadan kullanmayınız.
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 30-Aralık-2013 Saat 18:05
Orjinalini yazan: evian

Tobramycine var nebcine de solunum yollari enfectionunda bakteriyel saldirilarda ve toksik madde solunumunda alerjik durumlarda kullanilirmis!!!!beclospin 400 ilacida alt solunum için astim ve ciger temizlemek icin bu iki ilaci serum fizyolojikle karistiriyoruz ! kucuk tuplerin icinde oluyolar siringayla cikartip kucuk bir kutu var eczaneden bir makina veriyolar maske var maskenin altinda kucuk bir kutu var ona koyuyoruz sonra makinayi çalistiriyoruz ilaci duman yapiyo o makina maskeyi takioz cekioz burnumuzdan normal nefes alir gibi iste boyle


bu ilacın muadili var mıdır acaba biz de?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Aralık-2013 Saat 08:12
Yukarıya yazdığım isimelşr ayni gruptan ilaçlardır.

Tobramisin, nebsin, gentamisin, streptomisin ve amikasin hepsi 30 inhibitörü aminoglikozit antibiyotikerdir. Birbirlerine çok yakındır.
-M


Mesajı Yazan: suskonusma
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2014 Saat 21:44
daha önce gittiğim kbb hekimi alerjik geniz akıntımın koku yapabileceğini öngörerek, bir takım ilaçlar yazmıştı. eve gelip ilaçlara gözattığımda ne alaka dediğim bir ilaçla karşılaştım. ilaç ağrı kesici-ateş düşürücü idi. içeriğini konrol ettiğimde bunun aynı zamanda dekonjestan (psödoefedrin) olduğunu gördüm. alakasız bulmaya devam ederek, reçete edildiği üzere kullandım. inanılmaz şekilde o kötü aromayı hiç hissetmedim. kullandığım süre boyunca en büyük kurtarıcım oldu. ilacı bıraktıktan sonra tabii koku geri döndü. birkaç gündür tekrar kullanmaya başladım. şu an yine özgür hissediyorum. umarım antihistaminik gibi bir süre sonra etkisini yitirmez. ayrıca en etkili antihistaminik bile bu kadar rahatlatıcı olmuyordu. @aydinmur hocam bu ilacı uzun süre kullanmak, nazal dekonjestanlardaki gibi zararlı olur mu? ayrıca bu ilacı kullanırken ağız kokumun geçmesi "benim sorunum alerjik" demem için yeterli mi?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 06:51
Evet o ilacı uzun kullanırsanız bir süre sonra bağımlılık yapar ve burunda rinit (burun mukozasının iltihabı) başlar.

İlaçla meydana geldiği için buna "medikamentöz" rinit adı verilmiş. Yani ilacın başlattığı rinit anlamına gelir.

Ona benzer burun damlaları (günlerle ölçülecek kadar) kısa süre kullanılmalıdır.
-M


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 16:41
murat hocam bogaz pastili icin bir oneriniz var mi ?


Mesajı Yazan: suskonusma
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 17:57
harikaaa işe yarayan herşey zararlı, yaramayanları da kullanmamızın bir anlamı yok. bu rahatsızlığın tedavisi olmadığına inanmak istemiyorum ama gerçekçi olup durumumu kabullensem iiyi olacak sanırım. bu durumda da kimseyi kokumla rahatsız etmek istemediğim için, işsiz, iletişimsiz, yalnız ve antisosyal hayatıma da alışmaya başlasam iyi olur. bunları kabullenmek, bu şekilde yaşamak, nefes kokusunu tedavi etmeye çalışmaktan daha kolay çünkü. en azından ne yapmam gerektiğini biliyor olacağım.


Mesajı Yazan: suskonusma
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 17:59
ek olarak; emeğiniz için çok teşekkürler Murat Hocam.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 20:26
Orjinalini yazan: suskonusma

harikaaa işe yarayan herşey zararlı, yaramayanları da kullanmamızın bir anlamı yok.



Benim olmayan burun damlamda bu yan etkiler olmayacak.
Tam tersine olarak yan etki, "kokusuzluğun kalıcı olması" şeklinde ortaya çıkacak. Dolayısıyla Tip 2 için 1-2 ay dan uzun kullanmaya gerek olmayacak.
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 20:50
Hocam bu burun damlasını en azından denememizin bir yolu olmalı. nolur hocam bir test örneği gönderin bize. Hele ki sizin hazırladığınız bir ürünü gözümüz kapalı denemeye hazırız. Bir yolu olmalı bunun.


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 21:55
hocam yoksa burun damlasımı çıkıyor?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2014 Saat 23:03
Hocam, tip 2 için derken tam olarak ne için kullanılacak ? Ben sadece magma için bademcik ameliyatı olmayı düşünüyorum. Ona da etki eder mi yoksa geniz akıntısı ve bakteri için mi bir damla geliştirdiniz ?


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2014 Saat 08:51
Orjinalini yazan: aydinmur


Benim olmayan burun damlamda bu yan etkiler olmayacak.
Tam tersine olarak yan etki, "kokusuzluğun kalıcı olması" şeklinde ortaya çıkacak. Dolayısıyla Tip 2 için 1-2 ay dan uzun kullanmaya gerek olmayacak.
-M


Cümle; "Benim olmayan burun damlamda..." Yani başkasına ürettirdiğiniz, dışarıdan bir firma mı ima ettiniz yoksa;

"Benim, olmayan burun damlamda" Yani kısıtlamalardan ve engellemelerden dolayı olmayan mı?

Hocam eğer ikincisi ise; size "lorenzo'nun yağı" filmini izlemenizi tavsiye ediyorum


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2014 Saat 09:57
O cümledeki "olmayan" ifadesini, "yok, bulunmayan, hiç üretilmemiş" anlamında kullanmıştım. Burun damlasında böyle yan etkiler olmayacak demek istedim Tabi eğer bir gün üretilirse.
Haklı eleştiriniz konusun teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli yazmaya çalışacağım.

Benim bu ilacı sizin üzerinizde deneme yetkim yok, ancak kendi üzerimde oluşturduğum suni tip 2 kokuyu etkili bir şekilde giderebildiğini görüyorum. gereksiz umut vermek de istemiyorum. Önümüzdeki 30 yıl içinde piyasaya çıkmayacak gibi düşünün.
-M




Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2014 Saat 16:44
tip2 sorunumuzu çözebilecek başka bir şey olmadığına göre 30 yıl bekleyelim. ölmezsek rahat rahat konusabiliriz ozaman...


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2014 Saat 18:29
aydın hocam genta göz damlasını burnuma damlattım koku gitti. nekadar kullanmalıyım, pastil öneriniz var mı??


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 06:58
İlginç.
suni oluşturulmuş Tip 2 kokularda genta damla problemi çözmüyordu.

ilacı terk edince her şey eski haline geri gelecektir. ilacı terk etmezseniz de belirli bir süre sonra her şey eski haline dönecektir.

Antibiyotikler 4 günden kısa, 1 haftadan uzun kullanılmamalıdır.

Kısa kullanımlarda direnç, uzun kullanımlarda tahriş ve yan etki gelişebilir.
-M


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 14:52
Orjinalini yazan: aydinmur

İlginç.
suni oluşturulmuş Tip 2 kokularda genta damla problemi çözmüyordu.

ilacı terk edince her şey eski haline geri gelecektir. ilacı terk etmezseniz de belirli bir süre sonra her şey eski haline dönecektir.

Antibiyotikler 4 günden kısa, 1 haftadan uzun kullanılmamalıdır.

Kısa kullanımlarda direnç, uzun kullanımlarda tahriş ve yan etki gelişebilir.
-M



evet genta cozmuyormus anladm bugn. peki biz ne yapalm tip2 icn ???!!!


Mesajı Yazan: suskonusma
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 21:13
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: suskonusma

harikaaa işe yarayan herşey zararlı, yaramayanları da kullanmamızın bir anlamı yok.



Benim olmayan burun damlamda bu yan etkiler olmayacak.
Tam tersine olarak yan etki, "kokusuzluğun kalıcı olması" şeklinde ortaya çıkacak. Dolayısıyla Tip 2 için 1-2 ay dan uzun kullanmaya gerek olmayacak.
-M


imza mı toplayalım ne yapalım bilemiyorum? bir çözüm umudu var ona da ulaşmak henüz yasal değil, bu nasıl bir iş, nasıl bir prosedür... hocam ben gönüllü denek olabilirim. geleyim adana'ya, üzerimde dilediğiniz denemeyi yapın ciddiyim! siz hekim olarak yeni tedavi yöntemleri geliştirmek için için bu tip çalışmalar yapamaz mısınız yani


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 21:40
Hocam ben de gönüllüyüm.


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 22:00
Orjinalini yazan: effect

Hocam ben de gönüllüyüm.


ben de gönüllüyüm


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 22:16
Arkadaşlar,
Bu konuda konuşmayayım diyorum ama işte sonunda yine konuşuyorum.
Diş beyazlatmak için kullanılan 110 dolarlık bir ilacı saç boyası tableti kullanarak 6 liraya mal eden formülü web sayfamda yayınladığım için hakkımda soruşturma açıldı. Sonuçta her hangi bir şey çıkmadı ama evraklar beni üzüyor, yoruyor.

Yasal desteği henüz bulunmayan bir damlayı insan burnunda denersem, hastanın rızası ve imzası olup olmadığına bakılmaksızın soruşturma açılır.

Evraklarla uğraşacak hiç vaktim yok, kendimi strese sokmayı hiç düşünmüyorum, kusura bakmayın ne olur.
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2014 Saat 23:54
Hocam afedersiniz, sizi de zor durumda bırakıyoruz, çok haklısınız. Şuan için bize düşen de bir yol bulabilmemiz için dua etmek olacak.



Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2014 Saat 12:09
çözümün varligini bilipte bir sey yapamamak.. keske bu damlanin varligindan soz etmeseydniz daha hayrlis olrdu bizler icn.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2014 Saat 20:07
Hocam, saç boyasıyla diş beyazlatmak nerden aklınıza geldi?   Bravo gerçekten. Yasal sorun yoksa forumda paylaşın biz kullanalım.


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2014 Saat 08:32
Amerikan filmlerinden bildiğim kadarıyla; :)

Bazı tıp merkezleri, yada ilaç üretim şirketleri; seri üretime sokulmamış ve güvenilirliği kanıtlanmamış ilaçların, yan etkilerini gözlemleyebilmek amacı ile bazı gönüllü şahıslara kağıt imzalatıyor ve para karşılığı bu ilaçları denetiyordu.

Hocam bu damlayı iyi ilişkileriniz olan tanıdık bir ilaç şirketi kendi ürünüymüş gibi piyasaya sürmeden bu tarz deneyler yapamaz mı?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2014 Saat 20:22
hocam bugun gittim rihinoplastique doktoruna bakti burnumada sol taraftaki deviasyon yolunun cok dar oldugunu ve genzimde çocukluk çaglarinda olup sonradan yetiskinlige dogru kaybolan bir seylerden bahsetti onlar gitmemis tam anlamiyla yivarlak cikintilar kalmis dedi ve bu bolgede vegetationlar oldugunu iritasyona ve inflamasyon a sebebiyet verdigini bu bolgeleri alacagini geniz akintisininn ve mukos birikmesinin sona erecegini soyledi ona gore neden bu imis subat besinde yaticam altisinda ameliat edecek hayirlisiyla (birde senin kafanda sorun sabahlari falan olabilir olsada nedeni bu dediklerimdir dedi senin agzin kokmuyo aksine cok guzel kokuyosun dedi benim yuzlerce hastam var seni kandiracak degilim dedi )


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2014 Saat 10:59
Genizde cocukluk caginda olusupta sonradan kaybolmasi gereken sey nedir??Hani bizim doktorlar bu kadar ayrintili inceleme yapmiyor ya en azindan ne olabilecegini anlatirsak bakip var ya da yok derler. O yuzden sordum..
Bir de vegetation ur, tumor gibi birsey degil mi eger boyleyse bucok ciddi bir durum degil mi yani sana verdigi rahatsizlik sadece akinti ve.koku mu?? Ayrica inflamasyon diyorsun iltihap dedigimiz sey vucutta bu kadar uzun sure kalipta hic mi belirti vermez rahatsiz etmez?? Bir de bunlar ciddi seyler olup nasil daha once farkedilemez yani bu doktor farkli bir aletle bakmis olabilir mi kbb bolgenize??

Tabi hepsinin yanisira cok gecmis olsun bu sefer son ameliyatin olur insaAllah. Subatin 5ini ve gelismelerini heyecanla merakla bekliyoruz..


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2014 Saat 22:46
sifa doktor frnsizca bir terim kullandi hergun duymadigim için unuttum ama bademcik benzeri bir doku dedi sanirim adenoidtir bence buyuk ihtimal ama emin degilim o bolgede iste çok girinti cikinti varmis ! kabarcik seklinde yuvarlak ! vegetasyonda bole kalinti birikinti mukos veya burunda toplanan mikroorganizmalar olu doku vs vs gibi ciddi hastalik belirtisi gostermeyen bir olusuma deniyor .inflamationa ve geniz akintisina bu sebebiyet veriyordur dedi.bunlari alirsak ameliyatla hersey duzelicek dedi. dusunun biraz karar verince arayin isterseni_ dedi gulduk dedim bunca zamandir dusunuyorum dedim tamam dedi su an yogunum ama subatin besinde yer var dedi kabul ettim .çok tesekkur ederim iyi dileklerin için darisi basiniza insaAllah.


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2014 Saat 14:31
İnşallah ameliyatın başarılı geçer evian. Ameliyattan sonra yazarsın bize.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2014 Saat 20:01
hocam sizin ürettiğiniz burun spreyini yasalar yüzünden kullanamıyoruz ama en azından piyasada uzun sureli kullanabileceğimiz ve gercekten işe yarayan bir sprey/damla öneriniz var mıdır acaba?


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2014 Saat 12:39
geçen hafta onkoloji hastanesine tekrar muayene olmak için gittim. dahiliye doktoruna herşeyi açık açık anlattım. daha önce yaptırdığım bütün endoskopilerin, karaciğer ve tükürük bezleri ultrasonlarının, kan idrar gaita tahlil sonuçlarının ve burun tomografisi görüntülerinin hepsiyle gittim. doktorun söylediği, geniz akıntısı önemli sebeplerden biridir ve önce ameliyat olman lazım. burundan ameliyat olan arkadaşların rahatsızlıklarının devam etmesi önemli bir soru işareti benim için. burundan ameliyat olup kokusu geçmeyen arkadaşlar acaba hangi branşa üzerine yoğunlaşıyorlar?


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2014 Saat 19:33
http://www.youtube.com/watch?v=JTNndFJ5qBk


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2014 Saat 09:45
Doktora gittim. Paranazal istedi. Paranazal raporunda yazanlar;

"solda belirgin olmak üzere alt ve orta konkalar hipertrofik olup nazal septumun sağa deviasyonu mevcut.

....
etmoid sellülerde mukozal ödem ve kalınlaşmalar izlenmekte.
..."

Doktorun dediği "kemikte bir eğrilik söz konusu, saga supur var. bu nedenle sağ tarafta konkada ufak bir şişme sorun oluşturup yolu tıkıyor. sol tarafta kendini saga kompanze etmek için şişiyor.

Aynı hastanede ameliyat olduğumu belirttim. (başka doktora). Bilmiyorum belki hastaneyi savunmak için belki de doğru söylüyor; ikinci ameliyatı yapamayız zaten burnun çalışma yapısını bozarız dedi.

Kemikte eğrilik sorun yaratacak düzeyde değil denmişti bir çok doctor tarafından. ki kendi doktorumda bu yüzden kemiğe dokunmamıştı. şimdi de tekrar kemik eğriliğinden bahsediliyor. resmen dünyam yıkıldı odasından çıkarken. onca acı hüsranla sonuçlandı.
ikinci ameliyatı bile olurum onca acıya ragmen ama ailem yaptırtmaz ki. üstelik kaş yaparken göz de çıkarabilirler.

Tek avuntum doktorun verdiği yan etkisiz ürün.;

Narivent pomad, bağımlılık yaratmıyormuş. İstenildiği kadar kullanılabilirmiş. ödem çözücüymüş.

alıp deneyeceğim:/


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2014 Saat 19:47
Geçmiş olsun Effect. Ameliyat olman tehlikeliyse, burun etleri için radyofrekans yöntemini kullanabilirsin. Burun eti kesme , küçültme gibi ameliyatlar da var. Asıl sorunun kemik eğriliği mi burun eti şişmesi mi ?

Sinüsleri, burun içini temizlemek için bitkisel olarak cırtlatan(ebu cehil karpuzu) kullanabilirsin. Bir ara ben de araştırmıştım, öldürücü diye vazgeçmiştim. Sonradan öğrendiğime göre Eskişehir'deki tıp fakültesi satışını yapıyormuş ama artık satmıyormuş. Üniversite bile satışını yapıyorsa demekki işe yarıyor. Anlayan, bilen birinden bulabilirsen çok çok dikkatli kullanark bir sonuç elde edebilirsin.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2014 Saat 15:51
2013' ün haziran ayında radyofrekans yöntemiyle burun etlerini yaktırdım. önce biraz şişlik ve kanama oldu. sonra nefes alışım düzeldi ama son zamanlarda tekrar büyüme oldu sanki.


Mesajı Yazan: kara
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2014 Saat 16:58
hocam geniz akıntısı için reischi mantarı panaks bitkisel kapsül önerdiler.akıntıyı keser dolayısyla kokuda ortadan kaybolur dediler.fikrinizi merak ediyorum


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2014 Saat 18:37
Adanalı teşekkürler. sinüsleri temizdi zaten, dediğin bitkisel için şuan için cesaret edemeyebilirim. narivent baya işe yaradı.

RF de işe yaramıyor çünkü geçici bir tedavi yöntemi.
Burun etleri dinamik yapıda olduğundan tekrar şişiyor.

eğrilik ciddi boyutta değil aslında.sanırım benim burun yapım çok küçük.

Doktor lazeri önerdi. Baya da övdü. etkisi kalıcı imiş.

Hastanede lazer cihazı yok dedi ama alacaklarmış.

Şİmdilik narivent işinizi görür dedi gerçekten de gördü.

Bugün aldım burun deliklerime sıkmamla beraber burnum akmaya başladı:) bendeki sorun akıntının ödem haline gelmesi. ve artık akmaması. bu sprey resmen çözdü tüm ödemi.

üstelik tıkanıklığı da açtı.
Çok şükür ki bağımlılık yaratmıyormuş ve dokulara zarar vermiyormuş , şimdiye kadar onca araştırmada nasıl bulamadım hayret.

Geniz akıntısı ödem rinit olan arkadaşlara şiddetle öneririm.



Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2014 Saat 10:31
Orjinalini yazan: kara

hocam geniz akıntısı için reischi mantarı panaks bitkisel kapsül önerdiler.akıntıyı keser dolayısyla kokuda ortadan kaybolur dediler.fikrinizi merak ediyorum



Bitkisel ürünlere karşı değilim ama ben bu tür şeylere genel olarak pek itibar etmiyorum.
-M






Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2014 Saat 22:55
Reishi mantarı; çok fazla abartılmış, şişirilmiş bir ürün. Adana'da Gökçeli Cafe diye bir yer var. İlk kez orada görmüştüm. Duvarlara reklamlarını asmışlardı. Takvim gazetesinde haber olmuş, güya kadının biri bu mantarı kullanarak hastalığı yenmiş. İnternetten araştırdım ( Doktorların bam teline basan söz :) ) ölümsüzlük mantarı deniyormuş, iyi gelmediği hastalık yok! Hatta o cafede, reishi'den diş macunu yapılacağı, " ortaklar - üreticiler aranıyor " diye bir ilan bile vardı. ( ayrıca bu mantarın veya buna benzer bir şeyin kahvesi vardı; gastrite, reflüye, dikkat dağınıklığına vs vs iyi geliyordu... )

Bence, ille bitkisel ilaç kullanacaksanız, bizim geleneksel bitkilerimizden yararlanın. Hem onlar daha çok denenmiş hem daha hesaplı. Panaks denen rezalete hiç değinmiyorum. Kutusuna bile elinizi sürmeyin.

Genel olarak da baktığımızda bir ürün birden çok şeye faydalıysa % 99 sahtekarlıktır. Koskoca doktorlar, uzmanlar yıllarca uğraşıyor bir ilacı zor üretiyor. O ilaç da en fazla bir iki hastalığa etki ediyor. Bir bitki nasıl yüz tane hastalığa iyi gelir ?

Tabii, insan bu dertten kurtulmak için en olmadık şeylere sarılıyor. Şu adresi okuyun. Mantarla ilgili önemli uyarılar var.

http://reishi.com.tr/reishi-mantari-alirken-bilmeniz-gerekenler/


Mesajı Yazan: kara
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2014 Saat 15:48
teşekkürler


Mesajı Yazan: kara
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2014 Saat 15:49
sagolun hocam


Mesajı Yazan: evian1
Mesaj Tarihi: 07-Şubat-2014 Saat 14:37
hocam ben sifreyi unuttum evian giris yaparken sifremi unuttum falan diye birsey cikmio simdi clinique deyim ben dun ameliyat oldum .


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 08-Şubat-2014 Saat 16:03
evian geçmiş olsun. gelişmeler konusunda çok mreklıyım. sen bi iyileşsen buradaki herkes için yeni umutlar başlar...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat