Kronik Farenjit Dilde pas!
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=900
Tarih: 20-Ocak-2025 Saat 10:31 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Kronik Farenjit Dilde pas!
Mesajı Yazan: hakan44
Konu: Kronik Farenjit Dilde pas!
Mesaj Tarihi: 26-Haziran-2013 Saat 22:54
arkadaslar kronik faranjit kaynakli dilde pas ve koku olmasi bence çok kuvvetli koku sebebi ve geçmeyen bir koku cinsi sizin görüsüleriniz ve çözüm önerileriniz nedir Murat hocam sizdende görüs bekliyorum..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 27-Haziran-2013 Saat 14:32
Tespitiniz dogru. Yüzde yüz katiliyorum.
Ancak bunun çözümü benim bransimin disina çikiyor.
-M
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 27-Haziran-2013 Saat 15:52
Problem kronik faranjit ise durum vahim. Çünkü bütün doktorlar ve tip kronik faranjitin tedavisinin olmadigi kanisinda. Hiç bir doktor da bu hastaligi tedavi etmek için arastirma yapmiyor. Ve ayrica bizim hastaligimiz disinda da kimsenin kronik faranjitin tedavisi üzerine yogunlastigini zannetmem. Misal benim agiz kokusu problemim olmasa faranjitin dönüp yüzüne bile bakmam. Yediklerine içtiklerine dikkat ettikten sonra kendine iyi baktiktan sonra bogazinizda hiçbir sikinti yasamazsiniz. Ve ayrica bu forumdan edindigimiz bilgilere göre koku sebebi dogru nefes alamamaktan ileri gelen agzin oksijensiz kalmasi ve bununda dilde pas olusturmasi ki bu çok mantikli bir bulgu. Ya da mide veya bagirsakta ki bakterilerin neden oldugu paslanma. Ya da ya da bademcik taslarinin neden oldugu beyaz tabaka bu beyaz sari tabaka da zaten bakteri yuvasi.
Ve hepimiz de az çok su hastaliklar var; kronik faranjit, sinüzit, alerjik rinit, mide de h.pylori, kronik gastrit, bagirsak mantari, bademcik tasi, septum deviasyon.. vs vs. Ama elimizde çözüm yok. Aslinda tek tek bunlari tedavi ettirerek elemeli. Çünkü hepimizin koku kaynagi baska olabilir. Misal deviasyon ameliyati olupta kokunun çok azaldigini söyleyen de var hiç degisiklik olmadigini söyleyen de var. Yani çözüm süphelendigimiz hastaliklari tedavi ettirerek elemek yada kurtulmak.
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 20:35
Kronik farenjitse vahim sayilmaz, ugrastirir. Farenjit, agiz kokusunun yaninda baska sikintilar da yaratir. Ses kisikligi - kalinligi, yutkunmada zorluk, konusurken tükürme ihtiyaci, bogaz agrisi vs belirtileri oluyormus. Kronik farenjit bu kadar agir olmasa da yine belirti verir. Agiz kokusunun tek sebebi farenjitse gargara, sprey, antibiyoti tedavisi; yiyecek içeceklere dikkat, sesi iyi kullanma ile farenjit azaltilabiliyormus. Tam olarak geçmeyebilir ama kisisel önlemlerle çok çok azaltilabilir.
Dildeki beyaz tabaka, tibbin en büyük sirlarindan biri heralde. Benim dilimde asiri beyazsik yok. Cam bugulanmis gibi bir beyazlik var. Bazi resimlerde gördügüm beyazliklar artik kaplama gibi olmus. Alerjik deniyor ama, hangi alerji yil boyu sürer ki? Alerjiye bagli olsa, mevsim degistiginde, yediklerimiz degistiginde falan beyazligin da gitmesi lazim. Ben de çok arastirdim ama kesin bir kaynagi yok. Bogaz, karaciger, bagirsaklar, mantar vs bir sürü nedeni var. Bazi arkadaslar dil kökündeki beyazliktan bahsediyorlar. Dil kökü derken nereyi kastediyorsunuz? Dilin bogaza dogru olan kismi mi, daha asagidaki bölümleri mi?
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 21:41
Dilin bogaza yakin kisminda ki beyazlik had safhada yani çok beyaz ve asil koku oradan geliyor bende. Artik her dediginiz hastaliktan kil kapiyorum. Mesela ben çok öksürüyorum, bogazim da takilma hissi yasiyorum vs vs. sanki her seyden var bende :(
|
Mesajı Yazan: dadas87
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 09:24
bazi hastaliklarin belirtileri birbiriyle çok benzer oldugu için ne görsek benim hastaligim bu diyoruz ama sonuç çikmiyor. bu belirtiler aynen bende de var. agiz kokusu yasamadan önce sik sik farenjit olan biriydim. Ah doktorlar ah adam gibi ilgilenseniz bi üzerine düsseniz su hastaligin bu kadar insan internetlerden medet ummak zorunda kalmazdi. arkadaslar neye yaniyorum biliyormusunuz, hastalik bir tane ama en az 5-6 tane hastaligin psikolojisini yasiyoruz ve bu bizi çökertiyor.. :((
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 02-Temmuz-2013 Saat 15:19
kesinlikle katiliyorum. Hastaligimiz bir tane ama biz birden fazla hastalikla mücadele ediyoruz. Belki odur belki sudur diye her gördügümüz belirtiden umutlaniyor tedaviye basliyoruz ve sonrasi hayal kirikligi. Ama ne yapalim biz de böyle böyle neticeye gidecegiz. O olmayacak su, su olmayacak bu olacak. Ama Allah'in izniyle Eninde sonunda bu is olacak!!!
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2013 Saat 09:12
Agiz kokusu olmasaydi, ne faranjitle ne geniz akintisiyla ne de baska bir seyle ugrasirdim.
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2013 Saat 12:24
Arkadaslar, bir ay önce yeni bir kanun çikmis. Bu kanuna göre; aile hekimine gidiyorsunuz, aile hekimi sorununuza göre sizi doktora bizzat yönlendiriyor. Yani size "Su bölüme git" demiyor. Hastaneyi, doktoru kendisi belirliyormus. Sizi sevk ediyor.
Bunlari gazetede okudum. Bana uygulanabilir gelmedi. Yine de haber dogruysa doktor doktor gezmektense aile hekiminin rehberliginde gideceginiz doktordan, rahatlikla her türlü tetkik, film, tahlil istersiniz. Aile hekiminizle araniz iyiyse derdinizi de rahatlikla anlatirsiniz. Bir de rahatlik açisindan su var; mesela bizim aile hekimimizin odasinda sekreter yok. Her seyi açikça sikilmadan konusabiliyoruz. Bu sorun için yeni ugrasmaya baslayan arkadaslar, aile hekiminden faydalansinlar. Bir çözüm bulunmazsa özel hastaneye kendi imkanlarinizla her zaman gidebilirsiniz.
|
Mesajı Yazan: osmanp
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2013 Saat 03:51
arkadas bu sorunu olanlar aksam yatmadan önce burnunu tuzlu su ile temizleyip gün içinde agiz kokularini kontrol edip burada bizi bilgilendire bilir mi acaba ? Ben yaptim olumlu sonuc aldim acaba sizde de ayni sonucu alacakmiyiz ?
|
Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2013 Saat 01:06
faranjite çok iyi gelen ada çayi var günde birbardak en fazla tüketin ve gargara yapin kesinlikle faydasi var bogazim kizrikdi beyazlamaya basladi su an nidazoluda su an kullaniyorum bugun dr gittim nidazolu kontrol disinda ve günde 2 yarim parca olarak aldigimi söledim kokunun cok aza indigini söledim dogru bisi yapmissin dedi bakteri kaynakli ise kontrol altina lmissin 10 gün kullan dedi yaninada bir tane alerji ilaci yazdi banaama birakinca koku dönerse yandim müsderi temsilcisiyim isi birakirim büyük ihtimalle...sonuçu drda merakla bekliyo yolun düserse haber ver bana dedi:)
|
Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2013 Saat 00:04
kokunun bogazimdan geldigini hissediyorum. faranjit kokusu icin yokmu bir cozum :(
|
Mesajı Yazan: yasamsikinti
Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2018 Saat 21:12
Evet maglesef benim de hastaligim kronik faranjit. Maglesef dedim çünkü kronik faranjitin tedavisi yok belki var ama kesin degil. O kadar kötü bir sebep ki bu tip2 agiz kokusu. Yani pharmol falan fayda etmiyor. Yarim saat sonra agiz kokusu basliyor. 5 yildir Kbb e gidiyorum bu hastalikla yasamam gerekiyormus diyen de oldu . faranjite sebep olan seyi bulursan iyilesirsin diyen de oldu. En son gittigim kbb e reflüdür herhalde diyip mide koruyucu ve rennie duo diye bi ilaç verdi fayda etmedi. Simdi bende 10 yildir kronik faranjit var düsünüyorum ben hayatimda alcol, sigara kullanmadim soguk ve sicak bir sey yemiyorum ama var. (Inanin 60 yasinda içki içen sigara içen disleri çürük olup agiz kokusu çekmeyen kisiler var.) neyse simdi ben kronik faranjitin nedenlerini arastiriyorum 1 yildir. Bu meret kendi içinde bile ayriliyor ama KBBlerin çogu bunu bilmiyor. Alerji olabilirmis diye ögrenince kendi kafama göre xyzalin muadili olan ilaci kullaniyorum ama geçmiyor. Neden var bilmiyorum galiba bu benim kaderim.
|
Mesajı Yazan: tekyasayan
Mesaj Tarihi: 26-Kasim-2018 Saat 11:30
Selamun aleyküm sevgili arkadaslar,,, bende kronik faranjit ve kronik sinüzit tedavisinde takildim Arastirirken özel bir hastanenin internet sayfasinda söyle okudum ve unutmiym diye bi yere kaydettiydim
"Uygun tedavi ve hastanin maksimum dikkati bile kronik farenjitin bulgularini ortadan kaldirmayabilir. Ancak bulgular hafifleyebilir veya geçici olarak kaybolabilir."
En önemlisi!!!
Faranjit ve kroniklesmis faranjitin her zaman bir üst tetikleyici iltihapli bölgesi VARDIR.Örnegin ,burada birkaç yerde yazdiydim yine yazicam,
bende gizli kronik sinüzit çikmisti .
Sinüzit için gittigim doktorlar !SINÜZITIN!yok derken !KRONIK SINÜZITIM OLDUGU ORTAYA ÇIKTI"kanal genisletme ameliyati oldum çok faydasini gördüm tabi tekrar daralma olabilir demisti doktor bey 1yil geçti ameliyat olalli yine geniz akintimda sinüsten gelen bi tuhaflik hissediyorum bazen buda zarzor tedavi olan kronik sinüziti tetikliyo diye mantik yürütüyorum yakin zamanda yine sinüs tomografi randevum var.
Kronik faranjiti tetiklemeye sinüzit,kronik yada gizli kronik sinüzit (bendeki gizliydi doktorlar tomografi cektirmek istemiyorlardi özellikle bu noktaya lütfen dikkat edin)
Burunda yada agizda ki küçük görünen bir problem bile sebep olabiliyor.
Sonuç olarak sunlari yazmak istiyorum.
Doktorlarin kronik faranjitin bulgulari hafifleyebilir veya geçici olarak kaybolabilir yargisi vardi.Bizim için su anda elilimizdeki en güzel sonuç "geçici olarak kaybolabilir " yargisini üst tetikleyici leri kontrol altinda tutarak desteklemek kendim su an bu noktadayim. %90oraninda azalma var bende insallah.Dis fircaladiktan sonra agzimi ve bogazimi agiz çalkalama suyuyla güzelce calkaladiktan sonra hep kayboluyo .Yarim saat bi saate dogru genzimden akn sinüs akintisindan bi koku geldigini fark ediyorum tabi faranjiti de mahfediyo bu enteresan olan akinti normal seffaf niteliklerde isin için de is var bazen düsünmekten,caresizlikten bütün bildiklerimi unutuyorum ot gibi anlamsiz manasiz biseye dönüstügümü hissediyorum,
son olarak sevgili arkadaslar ya sinüslerimden biri tekrar tikandi ve eskiden odugu gibi sikisinca havasiz kaliyo ve kokan sari yesil iltihapli bi maddeye dönüsüyo (hala belli belirsiz kisa ya da uzun zaman araliklarinda bazen jöle gibi yogun seffaf, bazen kirli iltihap renklerinde akinti oluyo bu beni gene kanal tikanmasindan süpelendiriyor)
Yada alternatif bir fikrim,sinüs sivisinin salgilandigi yerde yada sinüs sivisinin hammaddelerinde yada buraya gelmeden önce bulunduklari yerde kokuya sebep olan kimyasal ,biyolojik bi sikinti var
Hepinizden özür dilerim çünkü kisisel düsünceler bilimsel konularda çok yanlis.Ama Bulundugum ortamlarda simdiye kadar ancak böyle kendi kedimi zorla tedavi ettirebildim .Devamli nefes kokusununun ne oldugunu bilmeyen doktorlarimiz var .
SIZLER DE DAHA IYI BILIYORSUNUZ!HEPIMIZIN HAYATI ,YAZSAK KITAP OLUR.Allahü Teala ya emanet olun hepimize aacil sifalar!
------------- Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
|
Mesajı Yazan: tekyasayan
Mesaj Tarihi: 02-Aralik-2018 Saat 11:02
Dün tomografi çektirmek için devlet hastanesine gittim durumumun farkli ve özel oldugunu anlatmaya çalistim.Gecen sene Temmuz ayinda sinüs kanal genisletme ameliyati oldugumu ameliyattan sonra kokunun asiri azaldigini ameliyati yapan doktor beyin bi süre sonra tekrar daralabilir 1sene sonra tomografi cektirebilirsin dedigini Ve Sinüs ten akan mukustan tekrar koku hissetigimi ve sinüzit belirtilerini tasimamana ragmen bana Kronik sinüzit teshisi konuldugunu ameliyatla genisletilen Sinüs kanalinin(kokudan dolayi) tekrar daraldigini düsündügümü Sinüs tomografisi çektirmek istedigimi anlatmaya çalistim .
Aslinda tomografi için geçen ay gitmistim doktor ilaç yazdi gönderdi.Ilaclar bitice bidaha bakalim dedi .Ilaçlar bittiginde gittim yine ilaç yazdi .
Kendi içimdeki çildirislari yazmadan anlayabildiginizi düsünüyorum. Tikaniklilik durumunda ilaçlar fayda etmiyor.
Kisa zamanda özel hastanede çektirmeye çalisicam insallah
------------- Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
|
Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 02-Aralik-2018 Saat 22:12
Selamünaleyküm özel mesaj kutuna bakarmisin
|
Mesajı Yazan: yasamsikinti
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2018 Saat 23:59
valla bizim agiz kokusu sebebimiz kbb polikinligi ile ilgili ama malesef bu brans bizim sikintimiza çare olmuyor. bugün yine doktora gittim kamerayla heryere bakti. bademcikleri alalim istersen dedi ama yine koku konusunda garanti veremem dedi. bademcik ile geniz akintisi veya genizdeki kötü koku arasinda bir iliski var mi bilmiyorum. ve bademcik ameliyatindan korkuyorum 10 gün aci çekiliyormus.
|
Mesajı Yazan: Fayda
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 16:52
Murat hocam kronik farenjit dil pasi yapar mi yani?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 17:25
Orjinalini yazan: Fayda
Murat hocam kronik farenjit dil pasi yapar mi yani? |
Farinjitler, Bakteri yükünü artirdigi için dil kaplamasinin kalinlasmasina katki verir.
|
|