geniz akintisi olanlar buraya
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=901
Tarih: 20-Nisan-2025 Saat 00:16 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: geniz akintisi olanlar buraya
Mesajı Yazan: dadas87
Konu: geniz akintisi olanlar buraya
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 17:11
arkadaslar bende de geniz akintisi var. sürekli yutkunma hissi var. bogazima iyice baktigimda arka taraftan asagiya dogru akan sümük gibi ama daha beyaz sivilar görüyorum ve biraz tahris olmus durumda kizariklik var.
baslarda ben kendi kokumu alamiyordum mesajlarim da yazmistim simdi alabiliyorum özellikle dilimi bogazima dogru çevirip sürttügüm de daha net alabiliyorum.
bazen koku yapan disim vardi kanal tedavili onu çektirdim ama koku gitmedi.
hp tedavisi gördüm gitmedi.
reflü tedavisi gördüm gitmedi.
koku hep ayni hiç degismiyor mide kaynakli olamaz gibime geliyor?
artik geniz akintisina yogunlasacagim, geniz akintisinin sebebini bulmak için bir seyler yapacagim.
geniz akintisina tuzlu su gargarasi ve ada çayinin iyi geldigini ögrendim eger sizinde iyi geldigini bildiginiz seyler varsa paylasin burda...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 21:48
Aynen kardes bu dediklerin bende de var. Bogazda tahris yani kizariklik. Dil kökünde asiri bir koku. Bende dilimi bogazima dogru sürttügümde kokuyu daha net aliyorum sanki damagima bile islemis o pas! Kokunun cinsi hep ayni dedigin gibi. Ada çayi gargarasi yaptim, tuzlu su denedim, çok az etkisi oluyor bunlarin... Oksijenli su ile normal suyu karistirip gargara yap, nasil etki edecek yada ne kadar etkisi sürecek bir deneyip yaz istersen. Bu arada ben sanki çok soguk buzlu vs seyler yeyip içtigimde kokunun azaldigini hissediyorum ama yine de tam emin degilim.
|
Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 01:43
buz dil kokundeki pasi yok ediyor. bn 3 aydir pharmol zn kullaniyrm. tip 1 olsaydii coktn gecerdi .faranjt teshsi konmstu ama onunda cozumu yok :s
|
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 09:18
ben yaz kis burnu çesme gibi akan biriydim son 1,5 yildir ne burnum akiyor ne de nezle falan oluyorum yoksa diyorum akinti burnumdan degilde artik arka taraftan mi akmaya basladi ?
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 20:51
Dadas, siddetli geniz akintisi olsa hissetmen lazim. Kroniklesmis bir akinti varsa belki artik bünyen alismistir. Bir alerji testi yaptirabilirsin. Alerji testini cildiye bölümü yapar. KBB doktoruna söylersen seni oraya sevk eder. Yalniz, bir KBB doçenti bana " Istersen alerji testi yaptiralim ama sonuç negatif çiksa bile alerji baska bir seye bagli olabilir. Nem orani, havanin kurulugu vs etkili olabilir. " demisti. Yani o testte bir sey çikmasa bile yine alerjik olabilir demisti. Beyaz tenlilerde, Orta Avrupalilarda falan çok oluyor, nedeni bilinmiyor gibi bir seyler anlatmisti.
Gidecegin doktoru, hastaneyi internetten arastir biraz. Bazi sitelerde doktorlar hakkinda yorumlar yapiliyor; yaklasimi nasil, muayenesi hakkinda hasta gözünden bilgi veriliyor. Bizim sorunumuzda bilgiden ziyade ilgi önemli.
Mesela ben Adana'da KBB hastanesi oldugunu ilk defa ögrendim. Nasil bir yer bilmiyorum, sartlari ve zaman uyarsa gitmeyi düsünüyorum. Bademciklerimi aldirmaya kararliyim, eger doktor kamerayla bakar, bademcik taslarini görürse aldiracagim.
Bir de doktorlarda sunu görüyorum: Yardimci doçent, doçent, profesör olanlar çok ilgili , güleryüzlü oluyorlar, bayaga bir zaman ayiriyorlar ama sanki ezbere konusuyorlar. Muayeneden ziyade kitaptan aktarim yapiyor gibiler. Belki ögretmenligin verdigi bir aliskanliktir.
|
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 21:29
sifa hastanesine gidicem daha 4 ay öncede gitmistim çok ilgili doktorlar ama sikinti su daha öncede söyledigim gibi geniz akintisina bir sürü hastalik sebep oldugu için örnegin reflü, sinüzit, alerji, farenjit, burun egriligi vs vs bir sürü hangisi oldugunu inan bana doktorlar da çikaramiyor. rastgele bunlardan birini teshis olarak belirleyip tedaviye basliyorlar. bendeki geniz akinti bogazimi tahris ediyor bunu çok iyi biliyorum ama doktor reflü var sende dedi ya midemle alakali en ufak bi sikayetim yok ne yanma var ne aci su gelme var ne de baska birsey sikintillar iste bunlar bütün o hastaliklarin hepsinin tedavisini sirayla olucaz yani tip bumu yaa ????
|
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2013 Saat 19:44
bugün gittim doktora bir sonuç çikmadi ama doktorun ilgisi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. sikayetlerimi anlattiktan sonra önce burnundan baslayalim dedi eger burnunda bir sikinti çikmazsa bademciklerine bakariz orda da bir sey çikmazsa yemek borunu inceleriz dedi. burnumdan sinüz agizlarini inceledi bir sikinti yok dedi. sinüs tomografisi istedi çektirdim o da temiz çikti
bademciklerime bakti magma yok dedi ama bademciklerin üstü biraz girintili çikintili yemek artiklarinin kalmasi olasiligi var dedi. sana bosuna ilaç yazmak istemiyorum dedi suan 2 hafta hiçbi ilaci kullanma sadece yemeklerden sonra gargara yap agzini iyi temizle tlf numarasini verdi bana gelismelerden beni haberdar et dedi. Allah razi olsun belki sikintim simdilik çözülmedi ama su ilgisi beni o kadar çok mutlu etti ki...
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2013 Saat 09:35
O kadar sevindim ki.. Aslinda hiç fazla bir sey istemiyoruz. Sadece azicik ilgi ve bilimsel yaklasim. Bize de böyle doktorlar gelir insaAllah:(
|
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2013 Saat 23:09
bugün sifa hastanesine gittim yine endoskopi yaptirdim yemek borusu iltihabi ve mide kapakçigi gevsekligi var dedi bashekim 1 aylik ilaç tedavisi verdi kullan geçicek dedi geçmezse gel tekrar dedi bi sikinti olursa ara beni dedi. arkadaslar dua edin su mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kurtulalim su hastaliktan.. endoskopinin cd sini veriyorlar biraz önce izledim çok acaip yaa.
|
Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2013 Saat 15:09
Verdigi ilaç Proton Pompasi Inhibitörü mü?
|
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2013 Saat 17:49
geniz akintim icin sinus rins kit kullaniyorum. goz cevremde morarmalar olustu. dil pasi azaldi ama tamamen gitmedi koku var hala. goz ve cervresinde hafif agri olusuyor ara ara. geniz akintim hafifledi. yorumlariniz nedir ? cockluktan beri agiz kokusu sikayetm var ve cocklugmdan beri artan goz bozuklugm var. suan 3.50 miyop. sol burunda digerine gore daha az hava akisi var. yorumlarinz nedir?
|
Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2013 Saat 20:47
bu dertler hep ayni mi olur? ama kit kullanmadim...
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2013 Saat 10:14
Tamamen gitmedi derken yani azaldi mi koku biraz? Eger azaldiysa kullandiginiz ilaç bittikten sonra bir daha gözlemleyelim acaba artacak mi yeniden?? Birde sinüs rinse kit nasil bir ilaç reçetesiz alabiliyor muyuz?? Siz de yan etkileri olmus acaba agir bir ilaç mi??
Hava akisi çok önemli ama ne düzeyde sizde ki. Hava akisini engelleyen durum muhtemelen deviasyondur ama deviasyon hemen hemen herkeste var ama kimisinde az kimisinde çok hatta rahatsiz edici derece de. Eger siz geceleri burun tikanikligi, nefes alma sorunu yasiyorsaniz hatta öyle ki agzinizdan nefes alip veriyorsaniz kesinlikle deviasyon ameliyati olmalisiniz. Yasiniz kaç bilmiyorum ama ilerleyen yaslarda bu ameliyat çok zor oluyor agrili geçiyormus erken yasta olmakta fayda var. Ve evet sorunuza cevaben deviasyon hava akisini engeller, burun içinin ve genize giden kismin havasiz kalmasini neden olur. Göz bozuklugunun ne ilgisi vardir bilemiyorum ama benim de var 2,5 miyop:)
|
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2013 Saat 19:14
bunlarin tek mantkli acklamasi bnce kronik sinuzit...
|
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2013 Saat 23:49
sifa ; sinus rins kit ilaç degil tuz ve karbonat karisimi. bir pompayla burna sikiyorsun suyu digerinde çikiyor. geniz akintisini azaltiyor. videolarini bulabilirsin. burundaki hava akisi zorlugu sebebi sinüzitte olabilir, rinitte olabilir , olabilirde olabilir...
|
Mesaj Tarihi: 01-Aralik-2013 Saat 23:12
http://kbb-forum.net/journal/text.php3?id=31
BURUN AKINTISI OLMAYAN, HALITOZISLE SEYIRLI BURUNDA YABANCI CISIM OLGUSU
Dr. Sinan ATMACA1, Dr. Aysegül ZENCIROGLU21Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, KBB, Ankara, Türkiye2Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Neonatoloji, Ankara, Türkiye
GirisHalitozis; gerek eriskin, gerekse çocuk yas grubunda önemli bir sosyal ve tibbi sorundur [1]. Her iki yas grubunda da kötü agiz bakimi ve dis hastaliklari basta gelen halitozis nedenleridir [1-5]. Bunun yaninda; alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlari, kronik sinüzit, gastrointestinal sistem hastaliklari, sigara içimi, karaciger yetmezligi, azotemi ve diyabetik ketoasidoz da halitozise neden olabilir [2,4,5]. Burunda yabanci cisim, çocuk yas grubunda sikça rastlanilan bir klinik tablo olmasina ragmen, halitozis etkeni olarak nadiren karsimiza çikmaktadir [2,3]. Bu yazida, 4 yasinda bir çocuk hastada kronik halitosize neden olan bir burunda yabanci cismi olgusu sunulmaktadir.
Olgu Sunusu Dört yasinda erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklasik 5.5 aydir süren kötü agiz kokusu yakinmasiyla hastanemize basvurdu. Öyküden, kendi yasitlarinin dahi agiz kokusu nedeniyle çocukla oynamayi reddettigi ögrenildi. Ankara disinda yasayan aile, bu yakinmayla çocugu daha önce iki kez dis, üç kez de çocuk doktoruna götürmüstü. Dis muayenelerinde, dislerde bu agiz kokusunu açiklayacak bir sorun olmadigi söylenirken, pediatrik degerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanisiyla ve agiz kokusu da her seferinde bu nedenlere baglanarak tibbi tedavi verildigi, ancak çocugun kötü agiz kokusunun hiç düzelmedigi anlasilmaktaydi. Aileye pis kokulu burun akintisi olup olmadigi soruldu ancak bu süre içerisinde olmadigi ögrenildi. Hastanin muayenesinde de, çocuga yaklasmaya baslayinca hemen hissedilen rahatsiz edici agiz kokusu saptandi. Kulak-Burun-Bogaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sinirlarda, orofarenkste yogun, pürülan postnazal akinti, anterior rinoskopide sag nazal kavite dogaldi, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabanci cisim süphesi uyandiran bir görünüm izlendi. Ancak çocugun muayeneye koopere olmamasi nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altinda muayeneye karar verildi. Preoperatif hazirlik ve açlik süresini takiben, genel anestezi altinda yapilan muayenede sol nazal kavitede; etrafi kurutla kapli, siyah renkli naylon torba parçasi izlendi ve alligatör forseps yardimiyla çikarildi (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. Iki hafta sonra yapilan kontrol muayenesinde, agiz kokusu ve postnazal pürülan akinti tamamen kaybolmustu ve nazal mukoza dogal olarak izlendi.TartismaHalitozis, genellikle agiz bakimi bozukluguna ve dis hastaliklarina bagli görülse de, diger sistemik ve lokal hastaliklara nedeniyle de oluisabilir [1-5). Agiz kokusunun temel organik nedeni olarak uçucu sülfür komponentleri sorumlu tutulmaktadir (4,5). Bu yakinmayla gelen hastada öncelikli olarak nedeni bulmaya yönelik bir yaklasim yapilmasi, daha sonra tedavinin planlanmasi önerilmektedir (1,2). Bu hastalarda öncelikle, agiz hijyeninin saglanmasi ve saptanirsa dis hastaliklarinin tedavisi çogu olguda yararli sonuç verir. Inatçi olgularda diger nedenlere de yönelik arastirma yapilmalidir (2,3).Haumann ve Kneepkens, 4.5 ve 1.5 yasinda kötü agiz kokusu yakinmasi olan iki çocukta burunda yabanci cisim belirlemisler ve yabanci cisimler çikarildiktan sonra kokunun geçtigini bildirmislerdir (2). Kurul ve Kandogan, 2 yildir kötü agiz kokusu yakinmasi olan 4 yasinda bir çocukta, farenkste yumusak doku içinde gömülü metal bir yüzük göstermislerdir (3). Burunda yabanci cisim, çocuk yas grubunda oldukça sik rastlanan bir klinik tablodur. Öyküde, hemen her zaman, tek tarafli pis kokulu burun akintisi tipik olmasina karsin, bu olguda, hem öyküde hem de muayenede belirlenmemisti. Kötü agiz kokusu yakinmasiyla 5 kez doktora giden hasta üç kez verilen üst solunum yolu enfeksiyonuna yönelik tedavilerden fayda görmemisti. Burunda yerlesen yabanci cismin, olusturdugu yabanci cisim reaksiyonuyla, sinüziti taklit ederek gerçek neden olarak kendini maskeleyebilecegi de gözardi edilmemelidir. Ayrica olusan bu yabanci cisim reaksiyonu üzerine ikincil enfeksiyonlarin yerlesebilmesi tabloyu daha da karmasik hale getirebilir. Bu olguda naylon parçasinin, genelde görmeye alistigimiz yabanci cisimlere (boncuk, kagit leblebi, çekirdek, vb.) göre daha büyük olmasi ve nazal kavitede kurutlanmayla beraber tam obstrüksiyon yapmasiyla tek tarafli pis kokulu burun akintisini engelledigi ve akintinin geriye dogru olmasini sagladigi düsünüldü. Saptanan akintinin pürülan nitelikte olmasi, muhtemel bir ikincil enfeksiyonu düsündürse de yabanci cismin uzaklastirilmasindan sonra, hastanin takibinde, pürülan akinti ve agiz kokusunun tamamen kaybolmasi nedeniyle, bu akintinin daha çok yabanci cisim reaksiyonuna bagli oldugunu düsündürdü.Burunda yabanci cisim, çocukluk yas grubu halitozis olgularinin ayirici tanisinda mutlaka düsünülmeli, ayrica nadir bir kronik sinüzit nedeni olabilecegi akilda tutulmalidir.Basa DönKaynaklar1) Replogle WH, Beebe DK. Halitosis. Am Fam Physician 1996; 53 (4): 1215-8 [ Özet ]2) Haumann TJ, Kneepkens CM. [Halitosis in two children caused by a foreign body in the nose]. Ned Tijdschr Geneeskd 2000; 144 (23): 1129-30 [ Özet ]3) Kurul S, Kandogan T. Pharyngeal foreign body in a child persisting for three years. Emerg Med J 2002; 19 (4): 361-2 [ Özet ]4) Amir E, Shimonov R, Rosenberg M. Halitosis in children. J Pediatr 1999; 134 (3): 338-43 [ Özet ]5) Ben-Aryeh H, Horowitz G, Nir D, Laufer D. Halitosis: an interdisciplinary approach. Am J Otolaryngol 1998; 19 (1): 8-11 [ Özet ]Basa Dön
|
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 03-Aralik-2013 Saat 21:37
Ornitop paylasim için tesekkürler.
Bende de tek tarafli koku var. Birseyler yemek baskiliyor. Murat Hocama defalarca kez gitmeye niyetlendim ama kokunun en bariz oldugu zamani hissetmeye çalisiyorum. Ramazanda o kadar yüksekti ki sirf orucu yaralamamak için muayeneye gitmedim. Sag tarafta bir akinti var bende de gün içinde gittikçe koyulasiyor. Ben burundan ameliyatta oldum. Anatomik bozukluk da yok artik ama geçmedi (çok azaldi ama hala sosyal hayatimi zedeleyecek kadar devam ediyor) :/
|
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2013 Saat 23:02
lanet, beter, illet bir sey bu... neden niçin oldugu da belli degil birden bire bitiveriyor vücutta.
sehir degisikliginden olabilir mi acaba? nedeni belli degil neyse..! bir sabah kalktiginizda agzinizda igrenç bir tat olur ve tükürmek istersiniz, lavaboya tükürdügünüzde ise agzinizdaki tadin rengini açiga çikar... bu dakikadan sonra artik tükürügünüz beyaz degil, saridir!
öyle zannediyorum sinüzit ile birlikte tetikleniyor... sinüzit sadece tikali burun manasina geldiginde geniz akintisi hat safhaya ulasiyor zira zannediyorum sinüslerdeki tüm iltihap asagiya dogru iniyor.
ve bence en katlanilmaz olani da böylece ortaya çikiyor; agiz kokusu.
iltihapli pis mukoza ile beslenen kötü niyetli bakteriler koku yaptikça yapiyor bir yerden sonra koku öyle bir hal aliyor ki "acaba agzimda bir hayvan mi öldü ne?" sorusu geliyor insanin aklina.
simdi yapilacak sey belli su sinüzit ihtimalini kesinlige ulastirmak için kbb uzmani bir doktora görünmek ve icap ederse operasyonla sonuçlanacak müdahalelerin olabilecegini göze almak... belki kroniklesmeden halledilebilir ya da iyimser bir yaklasimla sadece antibiyotik bazli ilaçlarla bertaraf edilebilir..?
gelin görün ki hiç içimden gelmiyor... simdi hastanaye git, vaziyeti anlat, burdundan içeri bir seyler sokup "aa sen sinüzitsin!" desinler ve "su ilaçlari kullan, 20 gün sonra gel bakalim!" ile ugrasmak nasil ölümcül bir sey gibi geliyor anlatamam.
neyse, konu ne sapti yahu!
geniz akintisi çok kötü bir sey... öyle pis bir sey ki! agizda yerlestirdigi koku, dis+dil firçalamasi ve agiz suyu ile gargara sonrasi bile gitmiyor... agiz kurumasin diye sürekli su içiyorum yok yine faydasi... sinüziti baskilamak için tuzlu su spreyleriyle burnuma müdahale ediyorum ama i-ih. muhtemelen yutkundugum noktanin tam orasi berbar bir sekilde istila edilmis durumda ama gargara orada yapilamiyor, dis firçasiyle ise insan ögürmeden dokunamiyor bile... tam anlamiyla bed bir durum.
bu ne lan!
KAYNAK: eksisözük 14.11.2013 04:32 kara pabuc
https://eksisozluk.com/geniz-akintisi--379223?p=4
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2013 Saat 13:35
sinuzit veya rinit kendi basina koku yapmaz cogu zaman inflame olmus mukoz geniz ve agiz icinde iritasyona sebebiyet veriyor ve bakterilerin cogalmasina neden oluyor! en buyuk nedeni antomik burun sorunlari ve konka buyumesi ! buhar tenefusu yapmak çok yararli kesin bir sonuca ulastirmaya bilir lakin! papatya kaynatip buharini on dakika iki seans bes dakika arayla ve gunde iki defa sinuzitin olusturdugu olguyu akita bilir ! rinit için ise uzerlik otu tohumu tenefusu cok etkilidir!ayrica okaliptus ve corek otu gargarasi pharangit için çok faydalidir !
|
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2013 Saat 10:40
sinuzit tomografi sonuclarim :
sag maksiller sinüste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmektedir.
Diger paranzal sinüslerin havalanmasi ve mukozal yapisi normaldir.
osteomeatal birimler açiktir.
nazal septum sola deviye olup hava pasaji açiktir.
inferior konkalar hipertrofiktir.
orta konkalar normaldir.
SONUÇ: Sag maksiller sinüste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti.
Nazal septumda sola deviasyon.
inferior konkal hipertrofi.
Arkadaslar ve hocam yorumlarinizi bekliyorum..
|
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2013 Saat 19:52
...sinüste mukozal kalinlasma .. bu bende de çikmisti. ayrica rinit çikti bende. sinüsler tertemiz dendi.
Evianin da dedigi gibi sinüzit ve riit tek basina anlamli olmayabilir. Benim sinüzit nedeniyle gözlerini açamayan arkadaslarim var, ama hiç böyle sorunlari yok.
|
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2013 Saat 21:55
bulunmamasinin sonucu bu akinti yipratip tahris ediyo genizi kulak burun bogaz yoollarini burdada bi nevi olu doku olusuyor tahrise bagli ne kadar bakimli olursa olsun agizdada bakteri var onlarda bu proteini yiyip sulfur uretio bu yuzden bulamio doktorlar cunki kati bir kutlelesme yok genelde kizariklik ve tahris olma var onuda onemsemeyip basiyolar antibioyu :)
|
Mesaj Tarihi: 09-Aralik-2013 Saat 16:37
Mesaj Tarihi: 10-Aralik-2013 Saat 00:46
çozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek !
|
Mesaj Tarihi: 10-Aralik-2013 Saat 21:42
muco-purulent inflammation hakkinda internette bazi bilgiler yer aliyor ama akademik oldugundan pek anlamadim.
evian bundan bahsediliyorsa tedavisi hakkinda da bilgi yok mudur? Sonuçta çözümsüz bir hastalik degildir degil mi
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 11-Aralik-2013 Saat 07:02
geniz akintisi alerjiden de kaynaklanabilir. benimkisi öyle. medikal park hastanesinde alerji testi yaptirdim. dr. bana xyzal diye bir ilâç verdi. burun akintisina iyi geliyor ama genIs akintisina faydasi yok
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralik-2013 Saat 20:55
elbette tadavisi var ama sabir ve zaman isteyen bir olay ! sinuzit veya rinit yada burun ici anatomik andikaplar ,nasal polipler yada konka buyumesine bagli enfekte olmus mukosdan dolayi oluyor ve sandigimizdan daha cok insnai etkiliyor !
|
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2013 Saat 21:59
Orjinalini yazan: evian
çozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek ! |
Bu konudan ilerlesek çözüm bulacagiz bence. Evian o yasli doktorla tekrar görüstün mü? Sen bayagi ilerlemistin sanki konuda?
|
Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2013 Saat 11:23
yok onla isim bitti yazdi çizdi rhino plastique ' e gonderdi yedi ocakta randevum var
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2013 Saat 19:31
Murat Hocam,
KBB de isini ehil yapan halimizden anlayacak bir doktor yok mudur? Hangi sehirde olursa olsun giderim. KBB kaynakli bu sikintiyi çekenler oldukça fazla.
Sizin yönlendirmenizle bir çalisma yürütecek bir kbb doktoru bize gerekli kbb testlerini uygulayamaz mi acaba?. Artik çok zor durumdayim. Hayatim sarpa sardi. Sizden baska maddi manevi yardim aldigim/alacagim ailem en yakin doslarim dahil kimse yok. Yillardir takip ediyorum forumlarinizi. Çok yol katettim, sorunun lokalini buldum yillar sonunda.
Burun tikanikligi ameliyatla düzeltildi, ameliyatin ardindan farkli doktorlara gittim çok basarili olmus dediler. Ama hala geçmedi geçmiyor. Hocam nolur kbb tarafinda biraz daha destek verin bize.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2013 Saat 20:14
Sevgili kardesim, hekim ismi verip hiç kimseye kefil olmak istemem. Üstelik sizin probleminizin burnunuzdan oldugunu bilemem. Kbb benim bransim olmadigi halde ben elimden geleni yapip bir burun damlasi tertip ettim. Fakat piyasaya çikamiyor, çikacak gibi de görünmüyor. Bütün yapabilecegim bundan ibarettir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2013 Saat 22:08
Hocam özelden mesaj atamiyorum. Posta kutunuz dolu.
Burun damlasini bize tester niyetine yada özel posta olarak iletseniz olmaz mi hocam? bu sizin açinizindan sikinti yaratirsa sonuçlari sizinle mailden paylassak.
|
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2013 Saat 22:29
Ruhsatsiz bir ilaci insan üzerine uygulamam yasal olmaz.
-M
|
Mesajı Yazan: hydra
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2014 Saat 03:42
meraba ben izmirden ces bende de ayni sorun var ve çözümü buldum galiba yastigim çok düsük yatiyordum ve geçen aksam yükseltip yattim sabah uyandigimda genizden ne sari akinti var ne de bisey gece agzimda biriken balgam genize doluyormus hemen deneyin.
|
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2014 Saat 10:05
Benim burun konkalari çok sis. Gece ile ilgili bir sikintim yok gibi. Genel bir durum gece gündüz degismiyor.
Nefes almamda sikinti var. Burun etlerini geri dönüsümsüz , kalici olarak küçültecek bir doktor ariyorum ben. ilk ameliyatimda kikirdak egriligi düzeltilmisti, bu islemle sorunum %70-80 iyilesti.
Burun etini büzüstürecek bitkisel çözümler ariyorum suan. Ayrica alerji testi yaptiracagim.
|
Mesajı Yazan: casparov2
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2015 Saat 11:46
Dadas hangi doktora gittin ve sifa hastanesindeki doktorun verdigi tedaviyle iyilestin mi?
|
Mesajı Yazan: yirmiuc
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2015 Saat 01:27
Benim de yillardir alerji, deviasyon ve konka sorunum var. Benim gibi alerjisi olan bir arkadasim solgar 5htp alip içmemi önerdi burnun çok açilacak ve çok rahatlayacaksin dedi çünkü kendisinde öyle olmus. Ilaci aldim denedim dogal bir seratonin kaynagi aslinda öyle antibiyotik falan degil ve 2. kullanisimda burnum anlatamayacagim kadar açildi ayni zamanda agiz kokusunda belirgin bir azalma oldu. Özellikle effect ve diger alerji yada burun tikanikligi olan arkadaslarimin deneyip mümkünse tecrübelerini bizimle paylasmalarini rica ediyorum.
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 18:02
Sevgili Dadas en son doktora gidecektin sifa hastanesine!
Ya benin gozumden kacti yada sen coktandir yoksun!
Merak ettim sende durum ne?
|
Mesaj Tarihi: 07-Subat-2015 Saat 17:19
arkadaslar inanilmaz bi öneride bulunacagim size simdi.ananas geniz akintisina çok iyi geliyor. geniz akintisi sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artiyor ve koyulasiyor. ananasin içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini saglayip geniz akintisini kesiyor. birebir denedim ve mucizevi sekilde sonucu gördüm. Aslinda zaman zaman geniz akintim sifira iniyor ama hangi besinden kaynaklaniyor pek anlamiyorum. internette kesfettim arastirma yaparken. burun etleri sis olsa bile geniz akintisi olmazsa sorunda olmuyor.
|
Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 07-Subat-2015 Saat 18:48
Benimde var 2 hafta antibiyotik tedavisi gordum gecmedi doktordan bi tomografi film isticem belki burnumda geniz eti felan buyumustur diyecegim doktoru cerahi mudehaleye zorlamam lazim zaten deviasyonda var.
|
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2015 Saat 07:04
Bu arada geniz akintisi dilde beyazlik yaparmi?
|
Mesajı Yazan: chocalate
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2015 Saat 19:57
Geniz akintisi dilde beyazlik yapabilir zira benim var genziz akintim ve dilde beyazlik
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2015 Saat 07:54
tamam kardes saol bugün doktoruma kontrole gidicem geniz akintisi için bundan ve kokudanda bahsedicem her nekadar kokunun ve pasin burundan kaynakladigini sanmasam bile
|
Mesajı Yazan: chocalate
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2015 Saat 20:56
2 gündür bilmedigim bi sebeple koku gitti sanki bende belkide hala vardir ben hissetmiyorumdur orasini bilemicem ama sanki insan oldugumu unutmusum gibi bi his olustu içimde okadar rahat davrandimki bu 2 gün içinde ama dedigim gibi sadece hissetmiyorum Belkide hala vardir koku
|
Mesajı Yazan: bursa90
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2015 Saat 15:56
Merhaba arkadaslar yeni üye oldum. Ama bi kac senedir forumu yakindan takip ediyorum. Bende de sinuzit, geniz akintisi ve dil pasi sikayetleri var. Ama ben kendimde sunu farkettim; benim agiz kokum dil arkasi ya da bogazdan geliyor. Geniz akintisi yaz kis oluyor fakat genelde seffaf ya da beyaz renkli oluyor. Bi keresinde iltihabin rengi sariydi ve o keskin kötü kokutu ben çok bariz bir sekilde hissediyordum. O gün arabamin evine oturmaya gitmistik. Sonunda ben kuzenle yalnizken sordum böyle böyle suan çok kötü bir koku hissediyorum konusurken sende farkettin mi diye. O da hiç koku olmadigini söyledi. Beni rencide etmemek için soylemedigini düsündüm ve yemin ettirdim. Yalan yerede yemin edicek biri degil kesinlikle. Yani sunu söyleyeyim. kötü koku benim nefesimde degil dil arkasi ve bogazdan geliyor. Ben kendimde bu teshisi koydum.
Geçen hafta da kbb doktoruna gittim ve tomografi cektirdim. Sinuslerin çok dolu oldugunu söyledi doktor ve bi kac ilac yazdi. Bunlari kullan haftaya sinusler temiz oldugunda bi daha bakalim dedi.(amaci ilaci verip basindan savmak degildi ve çok ilgili bir doktordu)ilaçlari kullandim (1 haftalik tedaviydi zaten) ve yarinkontrolüe gidicem. Artik yarin belli olucak insallah ne olacagi. Yarinda sizi buradan bilgilendiririm.
Bu arada ilaci kullanirken anneme sürekli kontrol ettirdim koku olup olmadigini sagolsun yardimci oluyor bana. Konusurken koku belli olmuyor. Yakindan da konussam koku olmadigini söylüyor. Fakat hohladigimda biraz koku oldugunu söyluyor. Bu arada parmagimi dilimin arkasina degdirdigimde keskin bir koku oluyor. Ayni sekilde parmagimi dislerimle yanagimin arasina degdiriyorum ve zerre koku yok. Bu gozlemlerimi doktorla da paylasicam.
Bu yaziyi okuyup bnmle ayni sikayeti olan varsa dil arkasini ve yanagindaki tukurugun kokup kokmadigini test edip yazmaniz. Ve kendinize bile belli olan kokuyu en yakininiza konusurken ve hohlayip kokup kokmadigini test ettirip buraya yazmaniz...
|
Mesajı Yazan: bursa90
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2015 Saat 00:59
Yazmayi unutmusum iki gün önce gittim kontrole. Burnuma vebogazinma bakti. Bogazimin kuru oldugunu soyledi. Ilaçlarin fayda edip etmedigini sordu. Kokuda azalma oldugunu fakat akintinin devam ettigini söyledim. Sonra dilimin arkasina parmakla dokunup kokladigimda keskin bir koku oldugunu, ayni islemi yanak ve dislerime yaptigimda zerre kadar bile koku olmadigini söyledim. Koku ya enfeksiyondan ya mideden ya da disteki bir çürükten kaynaklanir dedi. Sonra burnumun tam arkasinda doluluk hissediyorum ordan surekli geniz akintisi oluyor dedim. Bir de film cektir gel ona bakayim dedi. Filmi cektirdim fakat mesai saati yetmediginden pazartesiyi bekliyorum. Kontrolden sonra gelismeleri tekrar yazacagim.
Ama hiç cevap yazan olmamis. Bikac ricam olmustu arkadaslar. Lutfen bi onceki yazida ki dille ilgili testi yapip yazarsaniz sevinirim. Birbirimize destek olalim ki kurtulalim...
|
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2015 Saat 13:23
Mrb,tip 2 den eminsen,benim yaptigimi yazayim.
Oncelikle burun temizleme kiti al eczaneden ve icine ictigimiz sudan koy ve suyun icine 2 cay kasigi sirke ekle ve bunu burun deliginden cek digerinden ciksin.ilk once burun icini yakiyor ama vazgecme ve bunu her 2 gunde bir tekrarla yilma.Bunu yaparken ayrica saf sirkeden agzina ir yudum al ve bogazina kadar basini kaldirip gargara yap ama dikkat et yutma.tukururken bak tukurdugun maddede kahverengimsi yada siyaha yakin kurumlar goreceksin.iste bu agzindaki bakterilerdir. Belki koku ilk basta cogalabilirde ama panik yapma ve dedigim gibi devam et.Ve daha sonrada hergun dilini fircala ve fircayla da en son dil kokunu de bastirmadan ama hizli hizli fircala ki,tukuruk bezi harekete geciyor ve kalan bakterileride temizliyor o tukuruk.dil kokunu fircalarken goreceksinki agzindan damlalar gelmeye baslicak.Benimki boyle yuzde80 azaldi iste ve bu azalma nerdeyse 2,3 aydir suruyor.
Bu arada Birhayalimvar kardesimin hijyen konusunu da unutmayin.Bu konuda tecrubesi cok kesinlikle elinizden geleni yapin.Benimle ilgili yazdigi guzel seyler icin kendisine tesekkur ederim.Ben yuzde 20 az bi koku hala var derken,inanin buyuk konusmamak icin oyle yazdim.Yani %20 lik belkide psikolojiktir.Insan o psikolojiyi hemen atlatamiyor! Ben bu yaziyi bir arkadasa yazmistim ve sanirim sitede de paylasmistim daha once.Yani hepiniz bu tecrubelerimi okuyun kendinize ait mutlaka birseyler bulacaksiniz ve probleminiz KBB kaynakliysa iyileseceksiniz,diye umut ediyorum.Denemekten birsey kaybetmezsiniz. Sonucta sirke kimyasal agirlikli bir madde degil.Burdan 1 kisiye bile iyi gelirse ne mutlu bana.Bu yazdiklarimi dene Sevgili Bursa90
|
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2015 Saat 20:05
Arkadaslar geniz akintisi ve sinüzit için çok faydali bilgileri kisaca belirtiyorum tekrar:
1)Ananas içindeki 'bromelain' maddesi sinüzit için birebir. Bu madde artik proteinleri sindiriyor ve nazal akintilari azaltiyor yada inceltiyor herneyse..
Bu madde ilaç gibi de satiliyor bence direk ananas yiyin.
2)Narivent pomat, ödem sökücü sprey. yan etkisi diger spreyler gibi degil, yanlis hatirlamiyorsam yan etkisi yok. Kullandiginizda burnunuzdaki o akmayan birikintiyi inceltiyor. Çok basarili bir ürün.
3) okyanus suyunu kullanirken spreyi dik olarak gözlerinize (iki göz araniza dogru) dogru sikacaksiniz. sinüzleriniz bu sekilde temizlenir. kimileri yatay sikiyor demisti doktor. öyle faydali degil.
|
Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 19-Mart-2015 Saat 11:38
Orjinalini yazan: effect
arkadaslar inanilmaz bi öneride bulunacagim size simdi.ananas geniz akintisina çok iyi geliyor. geniz akintisi sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artiyor ve koyulasiyor. ananasin içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini saglayip geniz akintisini kesiyor. birebir denedim ve mucizevi sekilde sonucu gördüm. Aslinda zaman zaman geniz akintim sifira iniyor ama hangi besinden kaynaklaniyor pek anlamiyorum. internette kesfettim arastirma yaparken. burun etleri sis olsa bile geniz akintisi olmazsa sorunda olmuyor. |
Ananasin Faydalari Nelerdir?
Antioksidan: Suda çözünür antioksidan vitaminler arasinda bulunan C vitamini sayilari arttiginda damar tikanikligi, diyabete bagli kalp hastaligi, solunum yolu hastaliklari ve daha pek çok hastaligin önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor. C vitamini ayni zamanda saglikli bir bagisiklik sistemi içinde önemli vitaminler arasinda yer aliyor.
- See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/ananasin-faydalari/#sthash.J0fhdOjY.dpuf
------------- yorum(suz)
|
Mesajı Yazan: umit
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2015 Saat 12:00
Narivent Pomat içerigi nedir acaba? Yan etkisi yoksa uzun süreli kullanilabiliyor mu?
|
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2015 Saat 19:16
Narivent in etkin maddesinin beyin ödemleri için kullanildigini belirtmisti doktor.
Içerigini bilmiyorum. Bu spreyi kbb doktorlarinin %95 i bilmez. Sordugum kisiler hayatinda ilk kez duyuyormus gibi davrandi bazisi adini aldi diger hastalarina önermek için.
|
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 02:00
Forumda en az yazi yazilan baslik burasi sanirim. En zor tedavi edilen kisimda burasi gibi.
Son durumumu iletiyorum;
sag taraftaki burun tikanikligim nedeniyle devam eden geniz akintisi bir-iki gün içinde (bogazda) dis firçalamayla geçmeyen bir etki birakiyor. Bu nedenle 3 günü geçirmeden önce dislerimi firçalayip ardindan sirkeli su ile yogun bir gargara yapiyorum. Ardindan dilimi ve dislerimi macunsuz tekrar firçaliyorum. Hergün de yaparim sirke gargarasini ama biraz çekiniyorum. Agiz florasini bozar miyim diye.
Bu arada sirke özel yapim sirkelerden. dibinde tortu filan var. marketlerde satilan icetea görünümlü sirkelerden degil.geniz akintisi olanlar bogazini gerçek manada arindirmazsa ciddi sekilde koku olur. dislerini 100 kerede firçalasa fayda etmez çünkü bogaz esas sorunlu kisim oluyor.
Burun etini küçültmek için son çarem lazer gibi duruyor. Videosunu filan izledim. Lazer tedavisinde burun eti tekrar büyümüyor diyor doktor.
Yalniz mukozanin yüzeyine uyguladiklari için mukoza resmen yakiliyor. Bu sagliklimi bilemiyorum. kuruluk olursa bu da ayri sorunlara yol açabilir.
gittigim bir doktor (baska bir sehirdeki hastanesindeyken) mukozayi kurutmamak için lazeri burun etinin içine yapiyoruz yüzeye dokunmuyoruz demisti, . ama suanki hastaneye henüz lazer cihazi getirmemisler. yapan doktor yok yani.
burun eti büyümesi olanlar varsa lazeri birlikte arastirip fikir alisverisi yapabiliriz burda.
|
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 19:00
Effect kardes verdigin bilgiler ve emegin icin tks ederim.
Ben yaklasik 6 aydir arasira sirke su olayini uyguluyorum ve koku da %80 azalma oldu bende.Ama dedigin gibi floraya zarari varmi bilmiyorum bende.Sanirim Murat Hoca agizdaki florayi etkilemiyor,demisti yanlis degilsem. Bende %80 kokunun yok olmasi hala devam ediyor.Benim de burnumun bir tarafi tikali ve deviasyon var.Ama coktandir Dr a gitmedim.Burnuma ve agzimi sirkeli suyla temizledigimden beri burun akintim seffaflasti ve eskisi gibi burnum akmiyor.Demekki koku dedigin gibi akintidan kaynakli.Yani bende durum bu yonde.
|
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 09:54
mahoni rica ederim.
sirke olayini bence sen yine de burnunda uygulama. bir nevi açik yaraya nasil ki sirke kullanilmazsa burun yüzeyi de çok hassas ve kalici sorun olabilir bence. bakteriler konusunda ise yarayabilir ama burun fonksiyonunu da bozabilir.. ben sirkeyle gargara yapiyorum.
Bu arada yeniden çok heyecanliyim. LAZER ile burun eti küçültme yaptiracagim. bu islemde lazer isini burun etinin içine veriliyor. Bu sayede mukozada problem olmuyor. Kalici bir tedaviymis. Eski haline dönme olayi yok. Yalniz çok tecrübeli bir doktorun yapmasi lazim. Ankarada özel hastanelerde bu is yapiliyor ama hangi doktora gitmeliyim bilemiyorum. Bu lazeri bana öneren doktorun hastanesinde yoktu. Öneri lazim bana.
uygun sekilde yapilmazsa bunun tekrarlanma olasiligini göze alamam.
gurkan33 sende bunu arastirmalisin bence. Arkadaslar konka sorunu olanlar mutlaka arastirsin bunu..
|
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 15:42
valla benim burun eti buyudu mu blmiyorum ki 2-3 hafta sonra olmazsa doktora gidiyim brun etleri nasil sis mi diye...
gerci alerji yuzunden sismisse nasil anlicak doktor? burnun icince anlar herhalde kizariklik varsa falan...
bu arada sabah uyandigimda telden burnumun icine isik tutuyorum kirmizi boyle nasil diyim sistigi icin mi acaba kirmizi gibi gorunuyor? aydin bey sizde cvplarsaniz memnun olurum
|
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 09:33
Lazeri istanbulda bir iki kbb hastanesi uzun yillardir yapiyormus. 5bin tl gibi bir fiyat verildi. Bu kadar basit bir uygulamaya biraz fazla geldi. muayene vs derken 6 bin olacaktir. yarim saat bile sürmüyor. Ayni gün hastanede kalmadan taburcu ediliyor hasta. Benim Bulundugum Sehirde özel hastanelerde Yapiliyor ama deneyimli bir doktor nasil bulacagim bilmiyorum. Doktorlar fevkalade hastane çok iyi ama bu lazer içinde ayri bir deneyim gerekiyormus. Doktora bu konuda deneyiminiz var mi diye sorsam tersleyebilir. Isten izin Alip Istanbul'a bu islemi özel olarak yapan kbb doktoruna mi gitmeliyim.
Arkadaslar aramizda saglikçi varsa bu uygulamanin ücretini ögrenebilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 20:28
effect, 5 bin tl çok çok fazla bir rakam. Burun eti küçülttürmek olaganüstü bir operasyon degil ki o kadar para verilsin. Lazer mazer cilalamalarina kanma. Ben büyüksehirlerden birinde lüks bir özel hastanede bademcigimi aldirdim, burun etimi küçülttürdüm, küçük dili törpülettim toplam 900 tl kadar bir ücret verdim. Üstelik istesem bir gece tek kisilik odada kalacaktim. SGK karsiladi bir kismini ama yine de 5 bin tl astronomik bir fiyat.
Burun etinin çok fazla yakilmasi da ilerde büyük sikintilar dogurabiliyormus. Ameliyatin nasil yapilacaginii sonuçlarini iyice arastir. Bir de bazi doktorlar radyofrekans yöntemine de lazerli ameliyat diyor. 5 bin tl vermeyi göze aldiysan en ince ayrintisina kadar hatta saçma gelebilecek sorulari bile sor.
|
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 21:01
Soz vermiyorum ama bizim ist da bir kbb doktoru var ona bu sozlerini bi okuyayim bakalim ne dicek!
|
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 11:54
asdf tesekkürler bilgiler için.
aslinda bu uygulamanin liste fiyati 1500 civari imis. geri kalan bicak parasi oluyo sanirim..
Gittigim özel hastanede kbb doktoru lazer yapmiyoruz dedi. bazilari lazere rf diyormus ondan karistirmislar sanirim.
doktora lazeri sordum lazeri burunda önermem dedi, sonra yine sordum yapmadigim birsey hakkinda yorum yapamam dedi. Biraz çeliskili cevaplar verince kafam karisti.
Neyse.
rf te sonuç alabilir miyim bilmiyorum. Yine de lazerden önce bir kez daha deneyecegim. Zaten en fazla 3 kez yapilabiliyor rf.
|
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2015 Saat 00:23
5000 tl nedir abi yarim saat bile surmeyen burnun icine radyofrekans gondercek hepsi bu :)
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 20:22
Lazer için bir doktor buldum. Bunu hastalarda en son uygulariz dedi. rf i bir kez daha denememi önerdi olmazsa lazer yapariz dedi. RF e bir sans daha vermeye karar verdim.
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 23:09
Effect kardes ben senin lazerle burun ameliyati olayini bir kbb doktoruna sordum.hatta yazini okuttum ve basit,dedi.
Tekrarlar mi dedim? ben ameliyati yaparken iceriye dogru bilmem neyi yamulttugu icin bir daha kesinlikle tekrarlama olmuyormus. Bu kbb doktoru ayni zamanda hastanenin bashekim yardimcisi. Durum boyle yani
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 09:53
Mahoni çok tesekkürler kardesim , içimi rahatlatti bu mailin, lazeri kafaya koydum zaten kesin yaptiracagim. Nette baktim biraz kuruluk olabiliyormus. Doktora sordum onu hallederiz dedi kremler filan.
Doktor rf i bir deneyelim diyince bende çok isine karismak istemedim. çok ileri bir vaka degilmis benimki. Suan çok sikintidayim ve Hayatim olabildigi son noktaya kadar sekteye ugradi zaten. Onun için kendimi doktora biraktim. Aslinda derdimi de söylemedim daha çok nefes alamiyorum filan dedim çünkü doktorun ciddiyeti azaliyor ve geçistiriyorlar
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 13:43
mesaja fotograf nasil ekliyoruz bilen var mi arkadaslar?
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 19:13
Isine yaradigina sevindim. Umarim hersey istedigin gibi olur.Bence koku olayini doktora soyleyebilirsin.Cunku bazilari gercekten cok duyarliTabi sana denk gelirse o bazilari.Mesela benim burun filmimi de gosterdim ve neden bu kadar sene bekledin dedi.
Benimkinde yapisal bozukluk var ve bende sol taraftan rahat nefes alamiyorum.Burnum yanlis yerde oturuyormus.Cok basit bir ameliyat dedi.Ayrica koku olayinida soyledim ama fazla giremedik koku mevzusuna cunku biraz kafasi kalabalikti Dr un..Neyse birbirimizi bilgilendirelim kardesim.
|
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2015 Saat 09:07
arkadaslar yakinda rf tedavisi yapilacak bana.
yalniz alerjik rinit için birseyler yapmaliyim yoksa basa saracak. bu konuda arastirma yapan var mi?
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2015 Saat 13:00
Konkalari mi yaktiracaksin RF ile? Bence kismi kesim islemini uygula. Bir estetik cerrah kendi operasyonlarini anlatiyordu. RF bir halta yaramaz ki bende yaramadi. Konkalari tamamen kesmek çok kötü ama kismi kesim olursa çok iyi! Benim sol burun deligim kismi kesim islemi uygulandi ve çok iyi, sag burun deligime de RF uygulandi tekrar kapandi. Allaha sükür bayadir o da açik ama baska seylere bagliyorum. Sen sen ol RF oyununa gelme.
|
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2015 Saat 13:11
arkadaslar yakinda rf tedavisi yapilacak bana.
yalniz alerjik rinit için birseyler yapmaliyim yoksa basa saracak. bu konuda arastirma yapan var mi? |
alerjik rinit bende de var bulursaniz haber ederseniz cok sevnirim
|
Mesajı Yazan: umutsuz
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 20:35
arkadaslar ben de sizinle benzer sorunlar yasiyorum.geniz akintim,alerjim ve dil pasim var.ayrica agzimda kötü bir tat oluyor.
kokumu kendim alamiyorum.bazen dilimi arkaya attigimda alabiliyorum ama dedigim gibi her zaman olmuyor.(bir de çok ilginçtir bende de göz bozuklugu var)kokunun azalip azalmadigini tam bilemiyorum ama dil pasi ve agizdaki tat için sunlari söyleyebilirim.
su ana kadar tuzlu suyu,sirkeli suyu ve sinüs rinse kiti denedim.üçünün de etkisi 1 saati geçmedi.tekrar dil pasim olustu ve tat geri geldi.denediklerim arasinda en etkili olan sey ada çayi oldu.disleri ve dilimi firçaladiktan sonra bir su bardagi ada çayinin 3/4 ile gargara yapip içiyorum.kalan 1/4 ünü ise sinüs rinse kitin pompasiyla burnuma çekiyorum.önce bir delikten çekip diger delikten akmasini sagliyorum daha sonra ise burnuma çekip genzimden akmasini sagliyorum.bunu yaptigimda agzimdaki o kötü tattan ve dil pasindan çok büyük oranda kurtuluyorum.ama dedigim gibi agiz kokumu kendim hissedemiyorum.bunun üzerinde etkisi olmus mudur emin degilim.göremedigim bir düsmanla savasiyorum.
deneyecek olan arkadaslari uyarayim.ada çaynin burna çekilmesinde herhangi bir sakinca var midir,uzun vadede nasil bir etkisi olur hiç bilmiyorum.ayrica çayi genzinize çekerken dikkatli olun.ben artik kokudan kurtulmak için ömrümden vermeye raziyim.o yüzden her seyi deneyebiliyorum.
umarim isinize yarar...
|
Mesaj Tarihi: 13-Haziran-2015 Saat 08:33
Dilimin görüntüsünü atiyorum
Sag tarafta garip bir yükseklik var. bunun disinda sag taraftan geniz akintisi aynen devam ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2015 Saat 12:27
Effect geniz akintisini oldugunu nerden anliyosun?
Sag taraftan geniz akintisi dvm ediyor,yazmissin!
Yani geniz akintisi nasil anlasilir ben bilmiyorum yolunu.
Bir insanda geniz akintisi varmi yokmu,tip bunu resmen bulabiliyormu? Hocam gercekten bir bilgim yok bu konuda!
Bilgi verin bende ogreneyim.
|
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2015 Saat 07:26
rf tedavisi olali 3 haftadan fazla oldu.
doktor bir süre kanli kabuklu bir salgi çikabilir burnundan normal dedi. sol tarafta dedigi sekilde oldu çok yogun bir salgi attim 3 hafta, sag tarafta tik yok, bir damla burnum akmadi, ne kabuk ne kan..sanki oraya islem yapilmamis gibi.
geniz akintisi bende su sekilde. sag tarafta yogun bir mukozal kalinlasma var. raporlarda da çikmisti. bu zamanla o kadar yogunlasiyor ki artik genzin tamamen dolu hissediyorsun.
ve bu sivi bir türlü seyrelmedigi için sürekli bogazinda bekliyor. sürekli gicik yapiyor ve inanilmaz kötü bir koku yapiyor. yutkunamaz hale geliyorum. sürekli su içiyorum geniz akintisini gidermek için.
|
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2015 Saat 15:06
@Murat Hocam
Pharmol gargara formülünüz için bugün yine çok dua ediyorum size. agiz florasini ,tadini, kimyasini degistirmeden, mideyi alt üst etmeden kullandigim tek ürün bu. Benim sorunum mukoza kalinlasmasi nedeniyle geniz akintisi oldugu için Pharmol gargarayi sprey sisesine koyup burun için kullanmayi düsünüyorum. görüslerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Kritik anlarda toplulukta kullanmak üzere spreyi alicam yanima devamli degil. Bazen çok lazim oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2015 Saat 22:20
Faydali olduguna sevindim.
Sonucu bana da bildirirseniz çok memnun olurum.
-M
|
Mesajı Yazan: umzn3071
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 15:50
arkadaslar bende kaç aydir çekiyorum bana faranjit dediler tonsilin(bademcik) dediler reflü dediler çözüm yok igneler ve antibiyotikler haplar attim ama fayda yok ama bizim çocugun doktoru iki cümle dedim ve geniz akintisi vardir dedi ve bana ILIADIN diye bir ilaç verdi çok çok kesti geniz akintisi ve burnumdan aylar sonra mukoza gelmeye basladi simdi çok az yutkunma ve agiz kokusu var tasviye ederim hepinize dua edelim birbirimize
|
Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 20:31
umzn3071 o Iliadin dene spreyi 5 günden fazla kullanmak iyi degil diye biliyorum bagimlilik yapiyomus burnu açmaya birebir ama bende etliki diye 2 sise aldim birini bir delikten birini diger delikten doldurdum burnuma yemyesil bisey akti burnumda sonrada burnum sürekli tikanik olmaya basladi burnum hemen akar simdi en ufak bi sosukta yemek yerken bile akar fazla kullanma tavsiyem zararli o ben fazla kullandim ama normal kullanimi bile 5 günü geçmemeliymis
|
Mesajı Yazan: blanche
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 23:04
Bende otrivine kullandim.zaten otrivine ve iliadin birbirinin muadili spreyler.birer fistan sonra once burnumdan ta yukarilara kadar nefes alabiliyorum yani nefesin yukarilara ciktigini hissediyorum,sonrada geniz akintim ve bogazimdan hic gitmeyen o birikinti gidiyor,en sonundada agiz kokum ciddi oranda azaliyor hatta neredeyse kayboluyor.5 - 6 saat sonra tekrar basliyor.hangi doktora anlatsam sadece o sprey burnunu mahveder 5 gunden fazla kullanma diyor baskada bisey demiyor...
|
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 09:12
Arkadaslar bence burun tikanikligindan fazlasi var.
ben rf olduktan sonra tikaniklik gitti iyice.
ama rf ten sonra tek burnumdan sürekli akinti olurken digerinden hiç akinti gelmedi. kupkuru. normal zamandaki gibi. bu sorunlu taraf hiç akmiyor burun tikanikligi ile ilgili degil sorun.
|
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 20:47
effect kardesim sende otrivine kullandiktan sonra rahatlama hissediyomusun?yada hic kullandinmi?
|
Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 21:39
Otrivineyi ben kullandim. Acayip burun aciyor :) Ilk kullandigim zamanda soyle bi 10 15 sn sanki beni biraz yuksege cikardi. Rahatlatti. Genel olarakta rahatlatiyor. Ama dil pasina etkisi olmamisti sanirim. Agiz kokusuna zerre etki etmedi.
|
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 10:04
Orjinalini yazan: blanche
effect kardesim sende otrivine kullandiktan sonra rahatlama hissediyomusun?yada hic kullandinmi? |
bunlari kullanmaya gerek duymadim pek, kullandigimda evet bir nebze fayda etti ama bir saat bile sürmemistir.
geniz akintisina zaten hiç faydasi yok.
|
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 10:14
Murat Hocam merhaba
pinnertest diye bisey çikardilar simdi. anlata anlata bitiremiyor kimse. fiyati yaklasik bin tl. ama önce prick testi yaptiracagim. korkumdan su güne kadar erteledim ama kötü psikolojim bu korkunun çok ötesinde artik.
pinnertest konusunda ne düsünürsünüz. elbette iyilestirmicek bizi ama benim mide sorunlarim da var. onlara belki bi nebze iyi gelir.
kokuda hafifleme olur.
|
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 11:28
pinnertest diye bisey çikardilar simdi. .... |
Besin alerjisi testi.
Tip 4 koku veya bende kokusu veya tok iken ortaya çikan koku gibi sikayetler oldugiunda gerekli olabilir.
Foodprint, cambridge ve daha baska isimlerle aniliyor. Hangisi ucuz ise oraya gidin hepsi parmaktan veya damardan alinan kan üzerinde IgG inceliyor. 400-500 lira diye animsiyorum.
Miknatis kullanarak, veya okuyup üfleyerek yapanlar da var, onlardan uzak durmanizi tavsiye ederim
-M
|
Mesaj Tarihi: 13-Temmuz-2015 Saat 12:45
Effect kardesim,seninle sorunumuz ayni gibi gorunuyodu,ilk defa bi konuda ayri dustuk :) ben sonuna kadar gidecegim bu isin,Allahin izniyle sifayi buluncaya kadar.bu arada hepimize hayirli kandiller diliyorum.
|
Mesajı Yazan: aksan
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 11:18
Arkadaslar bana da doktor alerji ilaçlari verdi. Ilaçlari kullandim koku yok oldu, yalniz tekrar agiz kokum baslayacak diye paranoyak oldum!!
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 20:37
aksan,koku sende ne zamandan beri vardi?
|
Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 21:42
Orjinalini yazan: aksan
Arkadaslar bana da doktor alerji ilaçlari verdi. Ilaçlari kullandim koku yok oldu, yalniz tekrar agiz kokum baslayacak diye paranoyak oldum!! |
Hangi alerji ilaclarini kullaniyorsun?
Dozu ne kadar?
Ilaclari kullanmaya baslafiktan kac gun sonra gecti koku?
|
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2015 Saat 00:30
Koku bende 5-6 yildir var, fakat son zamanlarda artik geçmeyen griplerim ve sabah uyandigimda inanilmaz burun akintisi, kasinti oluyordu aksama dogru geçiyordu bu sirada agiz kokum çok artmisti. Konusurken 1 metreden alirdiniz kokuyu özellikle de sabahlari...Doktor bana alerji dedi ve zespira xyzal ve bi sprey verdi geniz akintin var dedi. ilaçlari kullandim 4 gün sora koku tamemen yok oldu sabahlari olan travesti sesim de gitti. okadar rahat ettim ki ilaç kullandigim donemde, ilaçlar bittikten 20 25 gün sora tekrar koku olmaya basladi tekrar gttim doktora bana alerji testi yapti,deri testi ama hiç biseye alerjim çikmadi. sora bana kan testi yapalim dedi ona da ayri fiyat çikinca sinirlendim yaptirmadim, resmen para tuzagi özel hastaneler, yarin fakülteye gidicem. Evet geniz akintim var, evet alerji lçallari iyi geldi, fakat neye alerji oldugum çikmadi ona çok canim sikiliyor, sizin neye alerjiniz oldugu belli mi?
|
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2015 Saat 00:38
Birde ben kücükken kulaklarimdan cok sikinti çektim. Orta kulak iltihabi...hala ucaga bindigim zamanlarda agridan ölüyorum. Doktora bu durumu soyledim, fakat kulaklarima bakmadan bunun da nedeninin geniz akintisi oldugunu söyledi. Yani geniz akintimdan dolayi ucakta kulagim agriyormus,sadece Geniz akintisi tek basina bu kadar çok koku yapabilir mi?
Bu isi çözmeye çok odaklandim gerekirse burdaki butun kbb'cilere gidip sorunu çözücem ins :) alerji ilaçlarinin iyi gelmesi de bir umut...
|
Mesajı Yazan: vekol
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2015 Saat 20:15
Arkadaslar öncelikle söyle bi soru sormak istiyorum sizdede yutma güçlügü varmi ? (Su içerken hizlica içememek bogazda takilma hissi)
çogumuzun sorununun ayni oldugunu düsünüyorum
Sorun bogazda ve bbogazda biriken bisey var (bademcikler hariç) geniz eti olabilir yemek borusu , yutak kisminda olabilir ben bugün bi an o kokuyu bogazimdan gelirken farkettim igrenç bir kokusu var bilgi amaçli soyliyim (bok kokusu) ve sirtüstü yattiginiz zaman koku artiyo
Evet arkadaslar dün de bi sitede doktorun agiz Kokusu ile ilgili yazdigi yaziyi okudum koku oksijen gitmeyen yerde oluyomus örn ( bogaz kismi geniz eti bademcikler vs.) Böyle yazmisti.
Ben suan yazarken bile farkediyorum sükürler olsun ki. bogazimda biriken biseyler var yemek yedikten sonra artiyo yemek borusu da olabilir tam bilmiyorum ama kokunun bogazdan geldigine % 100 eminim nefes kokusuda yyapiyo ayrica.
Önemli bi ayrintiya geçiyorum Nemli ortamlara girdigim zaman sirt üstü yattigim zaman kokuda degisik bi etki oluyo hissediyorum
Bogazin ortasinda biraz gerisinde hissediyorum o iltihaplari biriken biseyler var orda igrenç koku yapiyor sorun bu
|
Mesajı Yazan: Emin
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2016 Saat 01:06
Arkadaslar lütfen yardim edin.Sin 1 aydir asiri derecede agiz kokum var.Ilk disciye gittim ama geçmedi.Agzinda koku yapacak hisbir sey yok dedi.Baska bir disçiye gittim.O da ayni seyleri söyledi.Dahiliyeye gittim ilaç verdi etki etmedi.Yarin kulak burun bogaza gidecegim.Ciddi olarak kokunun bogazdan geldigini anliyorum.Büyük ihtimal geniz akintisi var.Yarin gidecegim doktor hastaya önem veren biri degildir diye korkuyorum.Agiz bakimimi düzenli yapmama ragmen (akliniza gelebilecek hersey) koku gitmiyor.Su an üniversite 1'deyim.1 aydir okula gidemiyorum.Ilk dönem notlarim yüksekti.2.dönem derse gidemedim dogru dürüst.Su an derslerde umrumda degil.Yüksek notta istemiyorum.Vizelere 3 hafta var ve bu koku geçmezse korkarim vizelerede giremeyecegim.Insan içine çikamiyorum. Yurtta tikili kaldim.Allah askina biri yardim etsin.Ne bok yiycem ben.Kendimi uzun zamandir bu kadar çaresiz hissetmedim.Ne yapmaliyim arkadaslar lütfen yardim edin.
|
Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2016 Saat 22:54
Emin bu kadar telas yapma kardesim bi sakiz at agzina öyle git okula bogazdaki koku dersem nasil bi koku acaba bogazda bademcik kaynakli koku olabilir KBB ilgilenmesi lazim o konuyla çekinmeden derdini anlat
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 00:25
Emin kardesim senin son 1 aylik sorunun 5 yildir bendr var ben 19 yasinda universite 2. Sinifim yuzum kalmadi artik en yakin arkadaslarimla takilmaya okulu birakamam da napicmi bilmiom dislerde hic sikinti yok agizda curuk yoooook denecek kadar milletin agzinda 100 tane curuk var agzi kokmuo dahiliyeye gttimendoskopi sonucu midede asit fazlaligi var dedi ilac verdi kullaninca ii oluo ama gecmedi koku bence benim sorun bagirsak mantari veya bademcik HERGUN BIKTIM TUKENDIM DEMEKTEN SIKILDIM YAA NIE BEN YAA SINIFIMDA 200 KISI VAR YA GELIP TA BENI BULUON ALLAH KAHRETSIN YAAA NE SIGARA NE ICKI KULLANIRIM KOTU BI ALISKANLIGIM YOK AGIZKOKUSU VAR AMA SIGARA ICENDE ALKOL KULLANANDA YOK HANI ICKI HARAMDI SIGARA HARAMDI E O ZAMAN BUNLARIN GUNAHI OLARAK AGIZKOKUSU CEKMESI BENIM CEKMEMEM GEREKIRKEN NERDE ADALET ...OYLE BISI YOK KAHRETSIN
|
Mesajı Yazan: cmgard
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 22:23
geniz akintisi sorunu olan arkadaslara soruyorum merak ettim.Dilinizin arka kisminda beyazlik var mi geçmeyen?Benim dilin arkasinda bi beyazlik var üstünde kirmizi noktalar var.Papilla bakterileriymis sanirim onlar zararsiz.Geniz akintisi olmadiginda nefesim ve agzimi çok ferah hissediyorum.Yutkunma hissi geldiginde basliyor koku.Geniz akintisina çözüm bulaniniz var mi?Doktora gittigimde alerji dedi.Burnum akiyordu sürekli geçti ama geniz akintisi geçmedi.
|
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 22:36
Mmkk sende asiri derece isyan ediyosun sözlerin Allahi inkara kadar gidiyo ama bu kadar zayif olma lütfen burda herkez bu dertten muzdarip benimde uzun zamandir var geçmedi bazi zamanlar geçti ilaç kullandim veya anlamadigim sekilde falan ama bu agiz kokusu beni olumlu yönde ilerletti hiçbirseyi umursamayan ben umursar oldum bu agiz kokusu olmasa simdiye çok zina yapardim ama bu beni engelliyor iste belkide Allah beni böyle siniyor bi düsün nice derdi olan insanlar var ama onlar bile senin gibi yapmiyo zaten en kolay istir insanoglu için basina güzel bisey gelse kendini basarili görür kötü bisey olsa suçu Allah'a atar. Ama unutma biz suan Allahin yarattigi düzeni bozan insanoglunun kendi çikarlarinda kurdugu saçma düzende yasiyoruz ve bizim moralimizi bozan O KIBIRLI insanlar iste kendini üstün gören hatamizi yüzümüze vuran agzimiz koksa burnunu kivistiran insanlar ve Allahi inkar eden onlar basit bir dünya yasantisina kanipta sen Allah'in adaletini inkar edersen sanan bisey demem saygi duyarim ama unutma 1 saat sonrasina garantimiz olmayan bir dünyada yasiyoruz sana en son bir olayimi anlatiyim Bi cuma gününe gittim namaza namaz kilcam agzi kokum var düsündüm acaba kokuyu farkediyolarmi diye büyük ihtimal farkettiler ama kimse oflamadi tislamadi ama ben kendim aldim kokuyu moralim çok bozuldu dedim birdaha cumaya gelemiycem hayir Allah'a küstügümden degil birileri rahatsiz olmasin diye ondan sonra ilginç ertesi gün agzimda koku yoktu 0 çok sevindim 4 gün sürdü sonra igrenç hayatima döndüm kizlarla fazla yakin arkadas oldum sonra ne oldu tahmin et Agiz kokum geri geldi... Çok ilginç nasil oldu bilmiyorum anlamadim belliki Allah bizi böyle siniyor hayirlisi olsun ne diyim :)
|
Mesaj Tarihi: 24-Mart-2016 Saat 23:41
Amazon kardesim bagirsak mantari bende %51 var %49 yok die dusunuorum ama arastiriorum bagirsak mantari nedri ne dieldir tedavisi felan .... 6 ay ilac kullanimi dio ya 6 ay ne ilaci ona sasirdim.
AYRICA EMIN KARDESIME DEMISSINKI SAKIZ AT OYLE GT OKULA BEN UNIVERSITE 2 YI BITIRICEM LISE BIRE GECTIGIMDEN BERI SAKIZ CIGNIORUM OKULDA 6 YILDIR SAKIZA VERDIGIM PARAYI TOPLASAM EN AZ 2 MILYAR PARA VERMISIMDIR HERALDE SAKIZA
|
Mesaj Tarihi: 25-Mart-2016 Saat 14:58
mmkk kardesim o bagirsak mantari olayini ben çok düsündüm kafamda hatta diyet bile yaptim sekerli hamurlu yemedim her 10 dis sarimsak yuttum yok geçmedi ayrica mantar öldüren ilaç kulandim agzima surup aldim yuttum içdim geçmedi çünkü sorun mantar degil BAKTERI kaynakli burdakilerin çogu ayni Biteral Flagly veya Nidazol alinca koku geçiyo ama sonra geri geliyo yani buda suki biyerde Aktif bakteri florasi var onlara müsait ortam var ölse geri geliyo ya hepsi ölmüyo ya da ortam müsait oldugu için yeniden olusuyo ama benim agiz kokum söyle bogazimda yapiskanlik doluluk varken koku çok oluyo bogaz temiz olunca koku 0 a iniyor nerdeyse senin agiz kokunda o saydigim antibiyotklerle geçiyosa sorun Bakteri kaynaklidir bunu bil
Birde sabahlari kalktiginda agzinda igrenç koku oluyosa sunu dene
Eczaneden Farhex gargara al sonra aksam dilini disini damagini dis macunuyla iyice firçala dil kökü özellikle firçala daha sonra agzina az bi gargara al onla firçala en son biraz gargara yap sabah kalktiginda koku olmamasi lazim herkez denesin bunu yani ben böyle yaptigimda koku olmuyo yani bu durum bende sunu anlatiyo benim bogazimda veya dil kökünde baktreri olusma sorunu var bunun kaynagi neresi bilmiyorum saydigim antinotikle geçen kisiler bunu yaptiginda onlardada etki etcegini düsünüyorum etki ederse hep birlikte bunun üzerine yogunlasalim bu yönde gidelim Murat hocam tabi sizinde Bilginizden faydalanalim tesekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2016 Saat 00:04
Amazon kardesim bide bende burun tika ikligi oluo mesela sabah hep kalktigimda bi dekik tikali oluo burnumda dolayisiyla agizda cok kuruluk oluo ayrica eczaneden bi burum spreyi alsammi acaba ilac olarak tuzlu su spreyi deilde ilac olrak bi sprey alsammi sence ....kardesim ben yoruldum artik yani gelecege dair hicbir hedefim yok sadece suan okul okuyuom odaburakirmiyim deeam edermiyim bilmem ama kurtulmazsam bundan tek basima yalniz basima olucem heralde cunku evlenemicem evlenmeye hayali suya dusucek eger kurtulamazsam......adaletmi bu ..... hergun icinden kendini sika sika yasamak ...nefes aliorum ama sadece yasamak icin yani ...
|
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2016 Saat 20:11
Ayni durum bendede var burnum hep tikali sabahlari agzim kuru oluyo sakiz bile fayda etmiyor bazen yutkundugumda bogazda oluyo koku ama dedigim gibi o gargara olayini yap sabah agzin ferah olcak bizim sorunumuz bogazda ben su içip yutkundugumda bogazimdan koku geliyo yapiskanlik yokken olmuyo ilginç ama ben kurtulcagimiza inaniyorum birde sendede Halsizlik varmi?
|
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2016 Saat 13:12
Bende ole halsizlik fazla yok yani halsizlik bu agizkokusundn biktigim icin kafa yorgunligu yani yoksa ole yorgunluk yataga dar dusme felan yok
bogazdada olabikir sorun acaba kimyasal burun tikanikligi giderici ilac mi kullansak veya bogaz icin sprey mesela tanflex gibi cu ku bu forumdan birir disciye gidip derdini anlatmis ona tanflex falgyl yaz mis sonra gecmia
|
|