Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun etleri

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=909
Tarih: 19-Ocak-2025 Saat 23:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: burun etleri
Mesajı Yazan: doksaniki
Konu: burun etleri
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2013 Saat 18:52
Arkadaslar merhaba, benim sorunum konkalar ve yaktirdigimda koku %50 azaliyor. Burnumun üst tarafindaki sisen burun etleri (konkalar) yüzünden dogru nefes alamiyorum ve her solukta sinüsleri ve dilin arkasini temizlemesi gereken nefes, benim sinüslerime ugramak yerine burnumun alt tarafindan bogazima gidiyor. Yillarca sorunu arayip durdum fakat en sonunda kokudan tamamen kurtulan bir arkadas sayesinde sorunu buldum. Benzer sorun yasayan arkadasim varsa onu bilgilendirmek amaciyla tekrar yazdim.

2 ay once konkalarimi yaktirip rahat etmistim fakat alerji sebebiyle burun etlerim tekrar sisti ve koku artti ve burnumdan dogru düzgün nefes alamaz oldum. Burna tuzlu su çekmek ise yariyor fakat hergün su çekmek çok zor oluyor. Bugün bir yöntem buldum ve hemen size yazmak istedim. Avcuma bolca tuz döktüm ve diger elime kulak çubugu aldim ve biraz islattim. Sonra kulak cubugunu tuza batirdim ve burnumun içine güzelce sürdüm ve biraz bekledim, daha sonra da yikadim. 20 dakika boyunca çok rahat nefes aldim ve koku çok azaldi. Deneyin ve sonuçlari paylasalim arkadaslar. Allah yardimcimiz olsun.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2013 Saat 23:47
Doksan iki, kulak çöpüyle falan ugrasacagina burna su çekmek daha kolay degil mi?

Sinüzit için uzmanlar söyle bir yöntem öneriyor:

" ...Bunu evde kendiniz de hazirlayabilirsiniz. Özel bir serum. Ben özellikle hastalarima kendilerine hazirlatiyorum. Bu, bir bardak normal 200 cc içmesuyuna bir çay kasigi tuz, bir çay kasigi karbonat konarak hazirlaniyor. Tuz, eger dogal tuz olursa daha tercih sebebi. Bu solüsyonu hazirladiktan sonra örnegin sabah aksam, ideali o ve 40-42 derece isida öneriliyor. Arastirmalarla bunun iyilesmeyi hizlandirdigi ispatlandi. Hakikaten antibiyotik kadar, ben buna deger veriyorum... "    Marmara Üniversitesi Nöroloji Enstitüsü Kulak Burun Bogaz Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Alev Üneri .

Mesajı Yazan: nyse_o
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2013 Saat 16:05
bende ameliyat olucaktim hala olamadim bir türlü doktor sol burunda et saga dogruda yamukluk var dedi. lakin ameliyat sonrasi tekrar olabilir dedi. alerjimiz var bir seyede neye anlamadim yatmadan sicak su buharini burnuna çek dedi. simdilik. benim parfüme kesin alerjim varda baska neye bilemedim. senin yöntemde degisik. alerji testim var 2 gün sonra senle paylasirim sonucunu

Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2013 Saat 18:38
adanali paylasimin için tesekkürler onu da uyguluyorum, tuz konkalarda olusan ödemi gerçekten azaltiyor.

Benim polene ve toza asiri alerjim var doktor alerjinin burun etlerini sisirdigini söyledi. Yaktiriyorum sonra tekrar olusuyor, malesef sürekli tekrarlayan bir durum. nyse_o sen tuzu denedin ve sonuç aldin mi? Bende gerçekten bir süreligine ise yariyor.

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2013 Saat 22:44
ALINTI:
ideal tuzlu su tarifi soyle:
oncelikle deniz veya okyanus suyundan uretilmis, iyotsuz tuz bulmaniz gerekiyor. normal tuzdan biraz daha pahali oluyor, toz gibi degil pul biber gibi parca parca oluyor. iyotlu sofra tuzu kullanmayin, bu tuzun az bir miktari bile burnu cok feci yakar. ayrica gerekli tuz miktarini kullanamadiginiz icin burnunuzu da acamazsiniz.

ilk defa yapacaginizi varsayarsak, su bardagina bir cay kasigi deniz tuzu koymaniz yeterli olacaktir. ekleyeceginiz suyun sicakligi onemli, elinizin disini rahatsiz etmeyecek kadar sicak/ilik olmali. yani tam olarak ilik/sicak arasi. ilik olursa burna cekince soguk gelecektir, sicak olursa da burnunuzu yakacaktir. ilk gunlerde biraz daha ilik tarafta kalin, cunku tuz burnunuzu yeterince yakacak.

tuzu koyup, ilik suyu uzerine ekledik. simdi en zor bolum geldi, suyu burna cekmek. bardaktan bir avucu dolduracak kadar su alin ve burnunuza goturun burda ogrenmeniz gereken; suyu burnunuzun derinliklerine cektiginizde cigerlerinize degil, genzinizden gecip agziniza geldigi. tabii cok cok hizli cekerseniz cigerlere gitme ihtimali var, olay suyu spreye donusturmeden cekmek. biliyorum cok zor ama tuzlu suyu genzinize kadar cekmeniz gerekiyor, ilk denemede buyuk ihtimal yapamayacaksiniz ama zamanla uzmanlasacak ve su icmek kadar rahat bir refleksle yapabilir hale geleceksiniz.

bir de eger ilk defa yapiyorsaniz, burnunuz buyuk ihtimal tikalidir. bu isleri biraz daha karisik hale getiriyor. suyu ilk defa cekip sumkurunce baya bir kati akinti gelmeli. bu noktada cok derine cekmenize de gerek yok, once onleri acacagiz, arkalari acmak biraz daha uzmanlik gerektiriyor.

comezlik donemlerini atlatip, burnun on kisimlarini temizleyince daha zor olan arka taraflara ve sinuslere gececegiz. bu kanallara cekilen tuzlu su on taraflara gore cok daha fazla aci veriyor ama dayanmaniz lazim. tuzlu suyu burundan sinuslere oradan genize cekip tutmaniz gerekiyor, ben 10-20 saniye tutuyorum. bu arada icinizden butun kufurleri edebilirsiniz, ama suyu birakmamaniz gerekiyor. sonrasindaki rahatlik icin biraz dayanmalisiniz. bunu 3-4 defa yapmaniz yeterli olacaktir. sonrasinda burnunuza temiz su cekmeyin, durulama icin baska bir yontem kullanacagiz.

tuzlu su cekme fasli bittikten sonra burnunuz kisa bir sure akacak sonrasinda ise akamadigini farkedeceksiniz, bu noktada fazladan suya ihtiyacimiz var. iste durulamayi da boyle yapacagiz, tuzlu su cektikten sonra 3-5 bardak su icmeniz gerekiyor. ilginc bir sekilde su ictikten sonra burnunuzun saril saril aktigini goreceksiniz.

simdi gelelim isin puf noktalarina:
- kesinlikle ama kesinlikle yatmadan once yapmayin. tuzlu su tedavisinden sonra burnunuz bir saat akacak, eger bunu yapip yatarsaniz oksurukten bogulursunuz.
- tuzlu su cektikten sonra su icmek cok onemli, su icmezseniz burnunuz deli gibi kasinacaktir.
- sudaki tuz orani arttikca, karisimin burnu temizleme gucu de artar. tuz miktarini fazla abartmayin ama unutmayin burnumuzun yanmasi gerekiyor. aci yoksa sonrasinda rahatlama da yok.
- en onemlisi bunu bir aliskanlik haline getirmeniz gerekiyor. ilk zamanlar gunde iki kere yaparken sonrasinda gunde bir kereye dusurebilirsiniz. burnunuz acikken bile bu temizligi yapacaksiniz, ozellikle de kisin -en az- iki gunde bir bu temizlik yapilmali.

bonus olarak, tuzlu su sihirli bir sekilde burun kanamasina da iyi geliyor. tedaviye basladigimdan beri hic kanama yasamadim. yine de eger burnunuz beklenmedik bir sekilde kanarsa tuzlu su cekmeyi birakin, bilmediginiz ters bir etkilesim yasiyor olabilirsiniz. mutlaka doktorunuza basvurun.

sonucta ne oluyor; tuzlu su ile temizlenen burun, rahat bir sekilde akiyor ve icinde enfeksyon uretici maddelerin birikmesi engelleniyor. ayrica burun one dogru akabildigi icin geniz akintisi azaliyor. otomatik olarka oksuruk de kesiliyor. iste nezlesiz, geniz akintisiz ve oksuruksuz huzurlu bir yasam hepsi gunde bes dakika ayiracagimiz kucuk bir burun temizligi sayesinde.

Mesajı Yazan: MMMM
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2013 Saat 22:54
Ayni durum bende de mevcut. Hatta agzinda diski kokusu oluyor degil mi? Burun sebebi ile agzi kokan baska bir kisi daha taniyorum. Onun da agzi diski kokuyor.

Dilinin arkasina parmagini degdir ve koklar misin? Koku diski kokusu mu?

Seninle büyük ihtimal sorunlarimiz ayni. Bende dogru düzgün nefes alamiyorum. Bazen biraz daha sisiyor daha kötü oluyor. Daraliyorum.

Bu konkalarin sismelerini önleyecek dogru düzgün bir ameliyat yok mu?

Birde dilinin arkasina nasil hava gitmiyor anlamiyorum. Burnundan çektigin zaman hava bogaza gitmiyor mu? Baska nereden geçecek ki? :)

Mesajı Yazan: nyse_o
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2013 Saat 09:56
yok suanda denemedim 19 unda alerji testim var ondan sonra denicem hemen.

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2013 Saat 21:00
MMMM arkadasim ilk basta bana da çok saçma gelmisti ama sonradan farkettim ki burnumun üst kismiyla nefes aldigimda koku çok azaliyor. Bunu kendi istegimle yapamiyorum çünkü burun etlerim sis. Burnumu elimle yukari kaldirdigimda ve daha once yazdigim nefes egzersizini yaptigimda gerçekten dogru nefes alabildigimi hissettim ve koku çok azaldi. Ben de sorunumuzun ayni oldugunu düsünüyorum ve yazdigim nefes egzersizine basla istersen mahoni adli arkadasla konustuk onda acayip ise yaramis bende de olumlu etkisi var. Bir de burnunun üstünü kullanmaya çalis uzun bi sure burnunun ucunu mümkün oldugunca kaldirarak nefes al sen de inanamayacaksin koku çok azalacak. Konka ameliyati oldum fakat kisa bir sure sonra tekrar çikti. Kesin bir ameliyati yok sanirim. Ben de bir de hafif deviasyon var ameliyat olmayi düsünüyorum ama çözüm olacak mi emin olamadigim için daha arastiriyorum. Deviasyon ameliyati olmus arkadaslar bizimle paylasirlarsa sevinirim.

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2013 Saat 21:00
sifa yardimin için tesekkürler iyotsuz tuz alir almaz deneyecegim. Peki bu yöntem sende ise yariyor mu?

nyse_o ben alerji testi yaptirdim ve nerdeyse testteki bütün tozlara ve polenlere asiri alerjim çikti. Her bahar en az 2 kere alerjiden dolayi nefesim tikaniyor ve hastaneye yatiyorum zaten ama alerji ignelerine de bu sene baslayacagim umarim faydasi olur.

Mesajı Yazan: king
Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2013 Saat 02:23
tuzlu su çekmenin koku alma duyusuna veya burundaki iç epitel dokuya uzun vadede zarari olur mu ki?

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2013 Saat 23:04
Açikcasi doksaniki tam anlayamadim ise yarayip yaramadigini. Ben önceden limonlu su ile gargara yapmak suretiyle denemistim güzel bir temizlik sagladigini hissettim ama tam etkisini anlamak için tek basina yaptim. Kokuya etkisi olmadi ama ben tam yapamadigim kanaatindeyim çünkü korkuyorum biraz tuzlu suyu çekerken, çok yakiyor:)ama iyotsuz tuz alip deneyecegim birde, bir faydasini görürsem paylasirim muhakkak;)

Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2013 Saat 17:51
Iyotsuz deniz tuzu ile denedim sofra tuzu kadar çok yakmiyor ve yaklasik 2 saat kokuyu çok hafifletti yani bende ise yaradi denemenizi tavsiye ederim.

Mesajı Yazan: tasdevri
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2020 Saat 01:36
Kaliteli nefes alamayanlarin ilk tanisacagi nalet sey geniz akintisidir. Geniz akintisi olanlarin bazilarinin mide kapakçigi bozuluyor, mideden asit yutaga fazla kaçiyor, kaçan bu asit bogaz kaslarinin gücünü kirarak yutkunurken pis bir koku.... daha bitmedi, bu nalet asit üst solunum yollarini bozuyor(faransit, sinus...) sonra derinden nefes alma olayiniz bitiyor, tabi ki oksijen azligindan mide içindeki yemisler tam reaksiyona giremiyor ve bingo! pislik bir koku... arkadaslar Su üst dudaginizin üstündeki burnunuzun ucunu yukari kaldirarak nefesinizi burnunuzun iç çeperine çarptirmadan tam bogaziniza çekin, yani nefesinizi pürüzsüz bir sekilde genzinizde hissedin (fazla degil eliniz burnunuzun ucunda sadece 10 dk.) kemik egriligi olan da egriligin zit istikametinde kemige bastirarak(kemigi kirmadan) dener. sonra birakin, agzinizin 6 aylik oglak gibi berrak ve kokudan eser kalmadigini göreceksiniz. Ama 5 -10 dk. sonra yine baslayacak bu illet. Çünkü kalitesiz nefes alip vermeye basladiniz da o yüzden. Yani bütün olay pürüzsüz nefes alip verememekte olay emin olun. burnunuzu mu düzeltiyorsunuz, bademcik mi sorunlu, geniz eti mi var.... Bu tegetsiz nefes alip vermeyi basarabilen bu isi çözer.... Büyüklere saygi, küçüklere sevgi..

-------------
merhaba cüzzamlilar kadar kötü kaderi yasayan kronik hastasi arkadaslar

Mesajı Yazan: Belinda
Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2020 Saat 08:14
Arkadaslar burun içine endoskopi yontemiyle baktiran oldumu bu yontem yazilmamis saniri. Okudugum kadariyla

-------------

Mesajı Yazan: Nerdengeldim
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2020 Saat 16:44
Cogu kez sinuzit sandigimiz sey alerjik rinittir. O da geniz akintisi yapar, üst damakta yapiskan bi sivi birakir, dilde pas yapar ve koku yapar. Alerji hapi kullanmaniz dil temizleyici kullanmaniz ve sinus rinse kit kullanmaniz gerek, sinus rinse kite çörek otu yagi da ekleyin

Mesajı Yazan: Belinda
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2020 Saat 22:15
Bide sey merak ediorm bu konka sismesine bagli kemik egriligi ameliyati olnca distan meydana gelen burundaki egrilik geçiomu yoksa sadece içtenmi geçio

-------------

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2020 Saat 10:33
Orjinalini yazan: Belinda

Bide sey merak ediorm bu konka sismesine bagli kemik egriligi ameliyati olnca distan meydana gelen burundaki egrilik geçiomu yoksa sadece içtenmi geçio

Sadece burun boslugu içerisindeki sislik giderilir. Burun piramidi disardan nasil görünüyorsa degismeden aynen kalir

Mesajı Yazan: Arda
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2021 Saat 00:11
Agiz kokum uzun bir zamandir var sinüzitten kaynaklaniyor oldugunu düsünüyorum kendimi tamamen sinüzit verdim burnuma her gun nane yagi ile masaj yapiyorum papatyalari kaynatip baharini burnuma soluyorum her gun 1 bardak zencefil ve ada çayi içiyorum + olarak ada çayi ile gargara yapiyorum arada bir akgünlük çigniyorum ve 1 ay sonra geniz akintimi hissetmemeye basladim bu sefer tek bir agzimda kötü bir tat yerine çürük gibi gözüken bir disimden metal bir tat aliyorum disciye gittigimde hayir disin ii agiz kokum devam ediyor ama ilk kez günlerdir bu sekil geniz akintim azaldigindan beri tek bir dis üzerinde metal bir tat yogun ve agzim kokuyor doktor disin saglam demesine ragmen sizce sebebir denir?

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2021 Saat 03:11
belki sadece basit bi düs curugudur bazi curukler cok derin yerde olabiliyor disardan gorunmuyor bu forumda cok örnegini görduk rontgende cikmaz supheleniyorsan cektir .

agizda metal tat ve beraberinde koku selenyum fazlaliginda da olur cok fazla hayvansal et sut yiyomusun? bu forumda öyle biri vardi 20 gun eti sütü kes bakliyat sizma soguk zeytin yagi(rivelya zeytin yagi alma) pisirmek icin aycicek yagi kullan salataya soguk sikim zeytin yagi koy 2 3 kasik kadar bence iyilesirsin en azindan agzindaki metal tat gider

en onemliside fazla yemek yeme gunde en fazla 2 ögun ye 3 ogun yapicaksan hafif bisey olsun bir meyve mesela nar mevsimi suan ucuz birazda kuruyemis ekmek cikolota abur cuburdan uzak dur bunlari 20 gun yap umarim iyilesirsin

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat