Dil pasi, diski kokusu ve candida
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=984
Tarih: 19-Nisan-2025 Saat 23:17 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Dil pasi, diski kokusu ve candida
Mesajı Yazan: antik_a
Konu: Dil pasi, diski kokusu ve candida
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2013 Saat 08:37
Merhaba arkadaslar dilimin arka tarafinda beyaz pas tabakasi var. Ve affedersiniz parmagimi dilimin arkasina degdirdigimde diski kokusu aliyorum.
Bu konuyu google da arattigimda ki sizde aratmissinizdir Gökçek adinda iksir çikip her seyin tedavisi olan saçma sapan bir seyler çikti. Bende hemen kapatip dünya da bunun tedavisi ne diye baktim.
Ingilizce olarak arattigimda (furry tongue) bir kaç sitede genel kani candida ve antifungal tedavisi ile geçebilecegini belirtmisler ve bir kaç antifungal ilaç önerip bunlarin kullanilmasini tavsiye etmisler.
Ben bu antifungal ilaçlardan kullanmayi düsünüyorum. Daha önce deneyen bir arkadas varsa tecrübelerini aktarirsa sevinirim.
Ayrica bende mevcut olan diski nefes kokusu içinde google da arama yaptigimda (tabi ki ingilizce (fecal breath) çünkü Türkiye de bu site disinda bizim gibi hastalarla ilgilenecek kimse yok) bir saglik forum sitesinde bir arkadasin sorununu çözdügünü ve neler önerdigini okudum.
O da daha önce birçok sey denedigini belirtmis ve candida tanisi koyup neler yaptigini maddeler halinde aktarmis.Bir nevi siki bir diet yapmis
1. Tüm süt ürünleri, kirmizi et, yumurta, fasulye yüksek sülfür içeren gidalarin birakilmasi.
2. Seker ve alkolden uzak kalinmasi.
3. Bünyenize uygun bir probiyotik seçilmesi ( ben bu probiyotikleri biraz arastirdim gida takviyesi canli mikro organizmalar ama türkiyede malesef çesit yok ve biraz pahali, Gida olarak Murat hocaninda belirttigi Sütas yovita nin içinde mevcut)
4. Sindirim sisteminin düzgün çalismasi günde en az bir defa büyük abdeste çikilmasi.Bunun için lifli ve sindirimi kolay gidalar yenmesi gerekiyor.Ya da aktarlarda sindirimi kolaylastiran bitki çaylari bu isi görebilir.
5. Ek takviyeler- kalsiyum, magnezyum, çinko, b vitamini, c vitamini
6. Sindirim enzilerimleri, (Bunu pek açmamis) her yemekten sonra alinmasinin bagirsak sistemine faydasi oldugunu belirtmis.
7. Antifungal ilaçlar.Dogal antifungallar ise greyfur özü, çig sarimsak diye belirtmis
Yukarida belirttigi maddeleri uygulayip 7 senedir çektigi sikintilardan kurtuldugunu belirtmis.
Isteyen arkadaslara bunlari buldugum forum sitelerinin linklerini atabilirim.
Siz neler düsünüyorsunuz arkadaslar. Murat hocam sizinde yorumunuzu alirsak memnun oluruz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: 01adanali
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2013 Saat 14:23
Ben dilimi elledigim de bir koku almiyordum ama dilimde pas oluyordu sinüzit vs kaynakli degil bende forumlarda okudum dilde pasi mantarlar,kil kurdu,tenya gibi bagirsaktaki parazitler yapabiliyormus.Bunlara etkili bir ilaç ''Kontil'' isimli çigneme tableti.Ben saglik ocagimdaki dokturuma anlattim konuyu deneme amaçli kullanabilir miyim diye o da tahlil felan olmadan kullanilmasinin mantiksiz oldugunu söyledi ve bunu tabii ki ben de biliyorum neyse sonra denedim eczaneden alip ''Kontil'' isimli ilaci bende bir etkisi olmadi malesef :( Eczanedeki bayan da kullanimini anlatti ve anlattiklarina göre sabah aç karnina 3 tablet çigniyoruz ve tam bir hafta sonra diger 3 tableti çigniyoruz sakincasi yok dedi bende fayda etmedi kardes.Afedersin ama diskinda kurt gibi seyler görürsen denemeni tavsiye ederim
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2013 Saat 10:59
Forumda biri de bahsetmisti candida tedavisi için degil de kokunun geçmesi için tüm süt ürünleri, seker, kirmizi et vs sülfürlü yiyecekleri biraktigini ve 2 hafta sonra kokunun gitmeye basladigini gözlemlemisti. Faydasi olabilir aslinda deneyebilsem bende yapacagim ama çok zorlaniyorum kirmizi etsiz sekersiz çikolatasiz zor ama kurtulmak için her seyi yaparim tabi ki.
|
Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2013 Saat 21:24
sifa haklisin, forumu ilk basladigindan itibaren takip edenler bilir. daha önceki konulara baktim ama adini bulamadim. rasit calik olmasi lazimdi. kendisinin diyetle kurtuludugunu hatirliyorum.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2013 Saat 02:40
organ florasinda zaten candida albican bulunur ! alerjik durumlarda gluten i elemine etmek için yapilir diet arkadaslar bu hadise yuzde 90 ve daha fazla kulak burun bogaz ve agiz yollari kaynakli !! unutmayin her semptoma bende aha bu var demeyin yuzde olasiligi fazla olanlari eleminasyondan geçirin . realist olunmali duygusal degil kolay degil ezici bir andikap halitos ama realist olunmali ve bunun da bir hastalik oldugu go ardi edilmemeli
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2013 Saat 13:14
Candida için basit bir test var, daha önce de paylasilmisti, Candida olup olmadigini görmek için bu basit testi deneyin: Agzinizda herhangi bir sey koymadan önce, sabah ilk sey, temiz bir cam kaseyi soguk su ile doldurun ve içine tükürün. Bir saat boyunca her 15 dakika da bir kontrol edin. Candida mantar enfeksiyonu varsa suda asagi dogru sarkan beyaz tabakalar (örümcek agi gibi) veya bulut gibi lekelerin asagiya indigini göreceksiniz. Bunlar yoksa büyük ihtimalle candida mantari yok.
Candida'nin asiri çogalmasini engellemek için yagli beslenme öneriliyor. Bir uzman " Kolestrol öcüsüyle millet yagdan uzak duruyor bu da da candida mantarini arttiriyor " demis. Meyve disinda sekeri kesmek, meyveleri de abartmadan yemek lazim. Sütten de uzak durulmasi sart.
Bir ara ben de buna benzer bir diyet denemistim ama çok çok zor. Protein var diye peynir, yumurta, kaymak, tereyag vs yemedim; çayi sekersiz içtim. Özellikle kahvaltida yiyecek bir sey kalmadi. Sekerliyi yeme, proteinliyi yeme ne kaldi geriye ? Domates salatalikla da hayat geçmiyor. Ille diyet yapacaksaniz, iyi arastirma yapin. Uzmanlar da anlasamiyor, Canan Karatay herkesin dediginin tam zittini söylüyor .
|
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2013 Saat 13:23
Bu da Prof. dr. Osman MÜFTÜOGLU'nun yorumu :
"" CANDIDA’NIN ASIRI ÜREMESI HASTA EDER MI?
Bagirsaklarda Candida isimli mantarin artmasi eger bagirsagin biyolojik dengesini bozacak düzeye varmissa ishale yol açabilir.
Buna karsilik, spastik kolon sorununda oldugu gibi karinda sisme, gaz, kabizlik, ishal ataklarina veya kronik yorgunluk sendromunda oldugu gibi halsizlik, güçsüzlük gibi sikâyetlere ya da odaklanma güçlügü, unutkanlik, depresyon, kas agrilari gibi yakinmalara yol açmaz.
Bazi tip mensuplari, su veya bu nedenle meydana gelen –ve çogu kez de ruhsal olan- yukaridakine benzer belirtileri bagirsakta Candida albicans dengesi bozukluguna baglama egilimindedirler. Güvenilir hiç bir çalismada söz konusu belirtilerin Candida enfeksiyonu sonucu ya da bagirsakta asiri miktarda Candida üremesi sonucu olustugu gösterilmemistir. Herhangi bir bitkisel destegin Candida’nin asiri üremesi yönünden bagirsak florasini etkilemesi mümkün görülmemektedir. ""
http://www.drosmanmuftuoglu.com/yasasin-hayat-klinigi-2-2-2/sindirim-sistemi-hastal-klar/cand-da-nin-a-iri-ueremes-hasta-eder-m/
|
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2015 Saat 10:11
1. Tüm süt ürünleri, kirmizi et, yumurta, fasulye yüksek sülfür içeren gidalarin birakilmasi.
abi bu cok kotu bisey bunu sonsuza kadar mi yemicez yoksa iyilesene kadar mi yemicez?
cunku vazgecilmezim bunlar et yumurta sut yogurt bunlari cok seviyorum ben...
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2015 Saat 10:29
Böyle faydali gidalardan kendinizi mahrum birakmayiniz. Kandidanin agiz kokusu yaptigina iliskin bir delil yoktur. Caniniz ne istiyorsa yeyip içiniz.
-M
|
Mesajı Yazan: drk21
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2015 Saat 17:25
Bendede dil üzeri pas belirgin sekilde var. Acayip bir koku yapiyor.
Kandida direk olarak agiz kokusu yapmiyor fakat vücuda toksik madde verdigi için alerjik reaksiyon gösteriyorsun.Sinüzit,burun eti sismesi gibi üst solunum yolu reaksiyonlarini tetikliyor. Yillarda bunlarla alerji hapi ve burun spreyi ile ugrastim fakat geçmedi, bagirsaktan sorunu çözmek gerek.
|
|