Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dil pası, dışkı kokusu ve candida

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=984
Tarih: 22-Kasım-2024 Saat 12:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dil pası, dışkı kokusu ve candida
Mesajı Yazan: antik_a
Konu: Dil pası, dışkı kokusu ve candida
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2013 Saat 08:37
Merhaba arkadaşlar dilimin arka tarafında beyaz pas tabakası var. Ve affedersiniz parmağımı dilimin arkasına değdirdiğimde dışkı kokusu alıyorum.
    Bu konuyu google da arattığımda ki sizde aratmışsınızdır Gökçek adında iksir çıkıp her şeyin tedavisi olan saçma sapan bir şeyler çıktı. Bende hemen kapatıp dünya da bunun tedavisi ne diye baktım.
    İngilizce olarak arattığımda (furry tongue) bir kaç sitede genel kanı candida ve antifungal tedavisi ile geçebileceğini belirtmişler ve bir kaç antifungal ilaç önerip bunların kullanılmasını tavsiye etmişler.
    Ben bu antifungal ilaçlardan kullanmayı düşünüyorum. Daha önce deneyen bir arkadaş varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.
    Ayrıca bende mevcut olan dışkı nefes kokusu içinde google da arama yaptığımda (tabi ki ingilizce (fecal breath) çünkü Türkiye de bu site dışında bizim gibi hastalarla ilgilenecek kimse yok) bir sağlık forum sitesinde bir arkadaşın sorununu çözdüğünü ve neler önerdiğini okudum.
    O da daha önce birçok şey denediğini belirtmiş ve candida tanısı koyup neler yaptığını maddeler halinde aktarmış.Bir nevi sıkı bir diet yapmış

1. Tüm süt ürünleri, kırmızı et, yumurta, fasulye yüksek sülfür içeren gıdaların bırakılması.
    2. Şeker ve alkolden uzak kalınması.
    3. Bünyenize uygun bir probiyotik seçilmesi ( ben bu probiyotikleri biraz araştırdım gıda takviyesi canlı mikro organızmalar ama türkiyede malesef çeşit yok ve biraz pahalı, Gıda olarak Murat hocanında belirttiği Sütaş yovita nın içinde mevcut)
    4. Sindirim sisteminin düzgün çalışması günde en az bir defa büyük abdeste çıkılması.Bunun için lifli ve sindirimi kolay gıdalar yenmesi gerekiyor.Ya da aktarlarda sindirimi kolaylaştıran bitki çayları bu işi görebilir.
    5. Ek takviyeler- kalsiyum, magnezyum, çinko, b vitamini, c vitamini
    6. Sindirim enzilerimleri, (Bunu pek açmamış) her yemekten sonra alınmasının bağırsak sistemine faydası olduğunu belirtmiş.
    7. Antifungal ilaçlar.Doğal antifungallar ise greyfur özü, çiğ sarımsak diye belirtmiş

Yukarıda belirttiği maddeleri uygulayıp 7 senedir çektiği sıkıntılardan kurtulduğunu belirtmiş.
İsteyen arkadaşlara bunları bulduğum forum sitelerinin linklerini atabilirim.
    Siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar. Murat hocam sizinde yorumunuzu alırsak memnun oluruz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 01adanalı
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2013 Saat 14:23
Ben dilimi ellediğim de bir koku almıyordum ama dilimde pas oluyordu sinüzit vs kaynaklı değil bende forumlarda okudum dilde pası mantarlar,kıl kurdu,tenya gibi bağırsaktaki parazitler yapabiliyormuş.Bunlara etkili bir ilaç ''Kontil'' isimli çiğneme tableti.Ben sağlık ocağımdaki dokturuma anlattım konuyu deneme amaçlı kullanabilir miyim diye o da tahlil felan olmadan kullanılmasının mantıksız olduğunu söyledi ve bunu tabii ki ben de biliyorum neyse sonra denedim eczaneden alıp ''Kontil'' isimli ilacı bende bir etkisi olmadı malesef :( Eczanedeki bayan da kullanımını anlattı ve anlattıklarına göre sabah aç karnına 3 tablet çiğniyoruz ve tam bir hafta sonra diğer 3 tableti çigniyoruz sakıncası yok dedi bende fayda etmedi kardeş.Afedersin ama dışkında kurt gibi şeyler görürsen denemeni tavsiye ederim

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2013 Saat 10:59
Forumda biri de bahsetmişti candida tedavisi için değil de kokunun geçmesi için tüm süt ürünleri, şeker, kırmızı et vs sülfürlü yiyecekleri bıraktığını ve 2 hafta sonra kokunun gitmeye başladığını gözlemlemişti. Faydası olabilir aslında deneyebilsem bende yapacağım ama çok zorlanıyorum kırmızı etsiz şekersiz çikolatasız zor ama kurtulmak için her şeyi yaparım tabi ki.

Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2013 Saat 21:24
sifa haklısın, forumu ilk başladığından itibaren takip edenler bilir. daha önceki konulara baktım ama adını bulamadım. rasit calik olması lazımdı. kendisinin diyetle kurtuluduğunu hatırlıyorum.

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2013 Saat 02:40
organ florasinda zaten candida albican bulunur ! alerjik durumlarda gluten i elemine etmek için yapilir diet arkadaslar bu hadise yuzde 90 ve daha fazla kulak burun bogaz ve agiz yollari kaynakli !! unutmayin her semptoma bende aha bu var demeyin yuzde olasiligi fazla olanlari eleminasyondan geçirin . realist olunmali duygusal degil kolay degil ezici bir andikap halitos ama realist olunmali ve bunun da bir hastalik oldugu go ardi edilmemeli

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2013 Saat 13:14
Candida için basit bir test var, daha önce de paylaşılmıştı, Candida olup olmadığını görmek için bu basit testi deneyin: Ağzınızda herhangi bir şey koymadan önce, sabah ilk şey, temiz bir cam kaseyi soğuk su ile doldurun ve içine tükürün. Bir saat boyunca her 15 dakika da bir kontrol edin. Candida mantar enfeksiyonu varsa suda aşağı doğru sarkan beyaz tabakalar (örümcek ağı gibi) veya bulut gibi lekelerin aşağıya indiğini göreceksiniz. Bunlar yoksa büyük ihtimalle candida mantarı yok.

Candida'nın aşırı çoğalmasını engellemek için yağlı beslenme öneriliyor. Bir uzman " Kolestrol öcüsüyle millet yağdan uzak duruyor bu da da candida mantarını arttırıyor " demiş. Meyve dışında şekeri kesmek, meyveleri de abartmadan yemek lazım. Sütten de uzak durulması şart.

Bir ara ben de buna benzer bir diyet denemiştim ama çok çok zor. Protein var diye peynir, yumurta, kaymak, tereyağ vs yemedim; çayı şekersiz içtim. Özellikle kahvaltıda yiyecek bir şey kalmadı. Şekerliyi yeme, proteinliyi yeme ne kaldı geriye ? Domates salatalıkla da hayat geçmiyor. İlle diyet yapacaksanız, iyi araştırma yapın. Uzmanlar da anlaşamıyor, Canan Karatay herkesin dediğinin tam zıttını söylüyor .

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2013 Saat 13:23
Bu da Prof. dr. Osman MÜFTÜOĞLU'nun yorumu :

"" CANDİDA’NIN AŞIRI ÜREMESİ HASTA EDER Mİ?

Bağırsaklarda Candida isimli mantarın artması eğer bağırsağın biyolojik dengesini bozacak düzeye varmışsa ishale yol açabilir.

Buna karşılık, spastik kolon sorununda olduğu gibi karında şişme, gaz, kabızlık, ishal ataklarına veya kronik yorgunluk sendromunda olduğu gibi halsizlik, güçsüzlük gibi şikâyetlere ya da odaklanma güçlüğü, unutkanlık, depresyon, kas ağrıları gibi yakınmalara yol açmaz.

Bazı tıp mensupları, şu veya bu nedenle meydana gelen –ve çoğu kez de ruhsal olan- yukarıdakine benzer belirtileri bağırsakta Candida albicans dengesi bozukluğuna bağlama eğilimindedirler. Güvenilir hiç bir çalışmada söz konusu belirtilerin Candida enfeksiyonu sonucu ya da bağırsakta aşırı miktarda Candida üremesi sonucu oluştuğu gösterilmemiştir. Herhangi bir bitkisel desteğin Candida’nın aşırı üremesi yönünden bağırsak florasını etkilemesi mümkün görülmemektedir. ""

http://www.drosmanmuftuoglu.com/yasasin-hayat-klinigi-2-2-2/sindirim-sistemi-hastal-klar/cand-da-nin-a-iri-ueremes-hasta-eder-m/

Mesaj Tarihi: 09-Mart-2015 Saat 10:11
1. Tüm süt ürünleri, kırmızı et, yumurta, fasulye yüksek sülfür içeren gıdaların bırakılması.

abi bu cok kotu bisey bunu sonsuza kadar mi yemicez yoksa iyilesene kadar mi yemicez?

cunku vazgecilmezim bunlar et yumurta sut yogurt bunlari cok seviyorum ben...

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2015 Saat 10:29
Böyle faydalı gıdalardan kendinizi mahrum bırakmayınız. Kandidanın ağız kokusu yaptığına ilişkin bir delil yoktur. Canınız ne istiyorsa yeyip içiniz.
-M

Mesajı Yazan: drk21
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2015 Saat 17:25
Bendede dil üzeri pas belirgin şekilde var. Acayip bir koku yapıyor.
Kandida direk olarak ağız kokusu yapmıyor fakat vücuda toksik madde verdiği için alerjik reaksiyon gösteriyorsun.Sinüzit,burun eti şişmesi gibi üst solunum yolu reaksiyonlarını tetikliyor. Yıllarda bunlarla alerji hapı ve burun spreyi ile uğraştım fakat geçmedi, bağırsaktan sorunu çözmek gerek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat