|
|
Bunları biliyor muydunuz? | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bunları biliyor muydunuz? |
Konu: Tip 3 a?yz kokusu- yeni mekanizma | |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Konu: Tip 3 a?yz kokusu- yeni mekanizma Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2013 Saat 10:56 |
Tat reseptörleri sadece dil ve bademcik yüzeyinde de?il ayni zamanda epiglot ve özefagusun üst segmentlerinde de yer almaktadyr. Zayyf ve dü?ük yo?unluktaki reflu, tat reseptörlerini ve fantom kokulary tetikleyebilir.
Kaynak: Falcao DP, Vieira CN, Amorim RFB. (2012). Breaking paradigms: a new definition for halitosis in the context of pseudo-halitosis and halitophobia. J. Breath Res 6: 017105. ------------ Bu yeni mekanizmada Elle tutulan gözle görünen tek belirti mide yanmasy olarak kalabilir. |
|
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2013 Saat 07:19 |
Hocam tam anlayamadym dediklerinizi ama bir sorum olacak. Bende zayyf bir reflü var. Yani ayda 5-6 kez midemden bir asit bo?azlaryma kadar geliyor ve oralary tahri? edip yakyyor. Bo?azlarym genelde tahri? durumda. Gazoz içsem rahatsyz oluyorum o derece yani. ?imdi Geçenlerde de oksijenli su kullanynca koku 8-9 saat kesilmi?ti (her zaman oksijenli su fayda vermiyor). Ayryyeten bazen dilimde bir pas tady alyyorum ve yo?un bir sülfür kokusu var. Abdest almak için burnuma su çekti?imde bazen kusuyorum, dilimi fyrçalarken de kusma refleksi inanylmaz ?ekilde kuvvetli oluyor. ?ynav çekerken dahi miden a?zyma geliyor(aç iken de durum ayny) Acaba bu bo?azyma kadar hissetti?im acy tat, sürekli bir kokuya sebep olabilir mi? Mideden kaynaklanyyor diyebilir miyiz?
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2013 Saat 09:33 |
evet. Söyledikleriniz kapak gev?ekli?i dü?ündürüyor. Zaten reflu oldu?unu siz de ifade ediyorsunuz. Tarif edilen durum a?yz kokusu yapabilir.
|
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2013 Saat 09:46 |
Ben de tat reseptörleri sadece dil üzerinde yer buluyorlar sanyyordum.Liseye yönelik olan müfredatyn de?i?mesi gerekiyor demek ki,tabi son 5 yylda çoktan de?i?mediyse :)
Bu ayny zamanda bademcikleri alynmy? birisinin tat alma kabiliyetinin de de?i?ti?i anlamyna geliyor galiba? |
|
aydinmur
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2013 Saat 11:15 |
Do?ru.
Tonsillektomiden sonra tat almada zayyf bir azalma veya tat profilinde hafif (belli belirsiz) bir kayma belki olu?abilir. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|