|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
dadas87
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2013 Konum: Erzurum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 36 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2013 Saat 17:11 |
arkadaslar bende de geniz akintisi var. sürekli yutkunma hissi var. bogazima iyice baktigimda arka taraftan asagiya dogru akan sümük gibi ama daha beyaz sivilar görüyorum ve biraz tahris olmus durumda kizariklik var.
baslarda ben kendi kokumu alamiyordum mesajlarim da yazmistim simdi alabiliyorum özellikle dilimi bogazima dogru çevirip sürttügüm de daha net alabiliyorum. bazen koku yapan disim vardi kanal tedavili onu çektirdim ama koku gitmedi. hp tedavisi gördüm gitmedi. reflü tedavisi gördüm gitmedi. koku hep ayni hiç degismiyor mide kaynakli olamaz gibime geliyor? artik geniz akintisina yogunlasacagim, geniz akintisinin sebebini bulmak için bir seyler yapacagim. geniz akintisina tuzlu su gargarasi ve ada çayinin iyi geldigini ögrendim eger sizinde iyi geldigini bildiginiz seyler varsa paylasin burda... |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Aynen kardes bu dediklerin bende de var. Bogazda tahris yani kizariklik. Dil kökünde asiri bir koku. Bende dilimi bogazima dogru sürttügümde kokuyu daha net aliyorum sanki damagima bile islemis o pas! Kokunun cinsi hep ayni dedigin gibi. Ada çayi gargarasi yaptim, tuzlu su denedim, çok az etkisi oluyor bunlarin... Oksijenli su ile normal suyu karistirip gargara yap, nasil etki edecek yada ne kadar etkisi sürecek bir deneyip yaz istersen. Bu arada ben sanki çok soguk buzlu vs seyler yeyip içtigimde kokunun azaldigini hissediyorum ama yine de tam emin degilim.
|
|
![]() |
|
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
buz dil kokundeki pasi yok ediyor. bn 3 aydir pharmol zn kullaniyrm. tip 1 olsaydii coktn gecerdi .faranjt teshsi konmstu ama onunda cozumu yok :s
|
|
![]() |
|
dadas87
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2013 Konum: Erzurum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 36 |
![]() ![]() ![]() |
ben yaz kis burnu çesme gibi akan biriydim son 1,5 yildir ne burnum akiyor ne de nezle falan oluyorum yoksa diyorum akinti burnumdan degilde artik arka taraftan mi akmaya basladi ?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dadas, siddetli geniz akintisi olsa hissetmen lazim. Kroniklesmis bir akinti varsa belki artik bünyen alismistir. Bir alerji testi yaptirabilirsin. Alerji testini cildiye bölümü yapar. KBB doktoruna söylersen seni oraya sevk eder. Yalniz, bir KBB doçenti bana " Istersen alerji testi yaptiralim ama sonuç negatif çiksa bile alerji baska bir seye bagli olabilir. Nem orani, havanin kurulugu vs etkili olabilir. " demisti. Yani o testte bir sey çikmasa bile yine alerjik olabilir demisti. Beyaz tenlilerde, Orta Avrupalilarda falan çok oluyor, nedeni bilinmiyor gibi bir seyler anlatmisti.
Gidecegin doktoru, hastaneyi internetten arastir biraz. Bazi sitelerde doktorlar hakkinda yorumlar yapiliyor; yaklasimi nasil, muayenesi hakkinda hasta gözünden bilgi veriliyor. Bizim sorunumuzda bilgiden ziyade ilgi önemli. Mesela ben Adana'da KBB hastanesi oldugunu ilk defa ögrendim. Nasil bir yer bilmiyorum, sartlari ve zaman uyarsa gitmeyi düsünüyorum. Bademciklerimi aldirmaya kararliyim, eger doktor kamerayla bakar, bademcik taslarini görürse aldiracagim. Bir de doktorlarda sunu görüyorum: Yardimci doçent, doçent, profesör olanlar çok ilgili , güleryüzlü oluyorlar, bayaga bir zaman ayiriyorlar ama sanki ezbere konusuyorlar. Muayeneden ziyade kitaptan aktarim yapiyor gibiler. Belki ögretmenligin verdigi bir aliskanliktir. |
|
![]() |
|
dadas87
![]() ![]() ![]() |
sifa hastanesine gidicem daha 4 ay öncede gitmistim çok ilgili doktorlar ama sikinti su daha öncede söyledigim gibi geniz akintisina bir sürü hastalik sebep oldugu için örnegin reflü, sinüzit, alerji, farenjit, burun egriligi vs vs bir sürü hangisi oldugunu inan bana doktorlar da çikaramiyor. rastgele bunlardan birini teshis olarak belirleyip tedaviye basliyorlar. bendeki geniz akinti bogazimi tahris ediyor bunu çok iyi biliyorum ama doktor reflü var sende dedi ya midemle alakali en ufak bi sikayetim yok ne yanma var ne aci su gelme var ne de baska birsey sikintillar iste bunlar bütün o hastaliklarin hepsinin tedavisini sirayla olucaz yani tip bumu yaa ????
|
|
![]() |
|
dadas87
![]() ![]() ![]() |
bugün gittim doktora bir sonuç çikmadi ama doktorun ilgisi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. sikayetlerimi anlattiktan sonra önce burnundan baslayalim dedi eger burnunda bir sikinti çikmazsa bademciklerine bakariz orda da bir sey çikmazsa yemek borunu inceleriz dedi. burnumdan sinüz agizlarini inceledi bir sikinti yok dedi. sinüs tomografisi istedi çektirdim o da temiz çikti
bademciklerime bakti magma yok dedi ama bademciklerin üstü biraz girintili çikintili yemek artiklarinin kalmasi olasiligi var dedi. sana bosuna ilaç yazmak istemiyorum dedi suan 2 hafta hiçbi ilaci kullanma sadece yemeklerden sonra gargara yap agzini iyi temizle tlf numarasini verdi bana gelismelerden beni haberdar et dedi. Allah razi olsun belki sikintim simdilik çözülmedi ama su ilgisi beni o kadar çok mutlu etti ki... |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
O kadar sevindim ki.. Aslinda hiç fazla bir sey istemiyoruz. Sadece azicik ilgi ve bilimsel yaklasim. Bize de böyle doktorlar gelir insaAllah:(
|
|
![]() |
|
dadas87
![]() ![]() ![]() |
bugün sifa hastanesine gittim yine endoskopi yaptirdim yemek borusu iltihabi ve mide kapakçigi gevsekligi var dedi bashekim 1 aylik ilaç tedavisi verdi kullan geçicek dedi geçmezse gel tekrar dedi bi sikinti olursa ara beni dedi. arkadaslar dua edin su mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kurtulalim su hastaliktan.. endoskopinin cd sini veriyorlar biraz önce izledim çok acaip yaa.
|
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Verdigi ilaç Proton Pompasi Inhibitörü mü?
|
|
![]() |
|
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
geniz akintim icin sinus rins kit kullaniyorum. goz cevremde morarmalar olustu. dil pasi azaldi ama tamamen gitmedi koku var hala. goz ve cervresinde hafif agri olusuyor ara ara. geniz akintim hafifledi. yorumlariniz nedir ? cockluktan beri agiz kokusu sikayetm var ve cocklugmdan beri artan goz bozuklugm var. suan 3.50 miyop. sol burunda digerine gore daha az hava akisi var. yorumlarinz nedir?
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
bu dertler hep ayni mi olur? ama kit kullanmadim...
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Tamamen gitmedi derken yani azaldi mi koku biraz? Eger azaldiysa kullandiginiz ilaç bittikten sonra bir daha gözlemleyelim acaba artacak mi yeniden?? Birde sinüs rinse kit nasil bir ilaç reçetesiz alabiliyor muyuz?? Siz de yan etkileri olmus acaba agir bir ilaç mi??
Hava akisi çok önemli ama ne düzeyde sizde ki. Hava akisini engelleyen durum muhtemelen deviasyondur ama deviasyon hemen hemen herkeste var ama kimisinde az kimisinde çok hatta rahatsiz edici derece de. Eger siz geceleri burun tikanikligi, nefes alma sorunu yasiyorsaniz hatta öyle ki agzinizdan nefes alip veriyorsaniz kesinlikle deviasyon ameliyati olmalisiniz. Yasiniz kaç bilmiyorum ama ilerleyen yaslarda bu ameliyat çok zor oluyor agrili geçiyormus erken yasta olmakta fayda var. Ve evet sorunuza cevaben deviasyon hava akisini engeller, burun içinin ve genize giden kismin havasiz kalmasini neden olur. Göz bozuklugunun ne ilgisi vardir bilemiyorum ama benim de var 2,5 miyop:) |
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
bunlarin tek mantkli acklamasi bnce kronik sinuzit...
|
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
sifa ; sinus rins kit ilaç degil tuz ve karbonat karisimi. bir pompayla burna sikiyorsun suyu digerinde çikiyor. geniz akintisini azaltiyor. videolarini bulabilirsin. burundaki hava akisi zorlugu sebebi sinüzitte olabilir, rinitte olabilir , olabilirde olabilir...
|
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
http://kbb-forum.net/journal/text.php3?id=31
BURUN AKINTISI OLMAYAN, HALITOZISLE SEYIRLI BURUNDA YABANCI CISIM OLGUSU Dr. Sinan ATMACA1, Dr. Aysegül ZENCIROGLU21Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, KBB, Ankara, Türkiye2Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Neonatoloji, Ankara, Türkiye GirisHalitozis; gerek eriskin, gerekse çocuk yas grubunda önemli bir sosyal ve tibbi sorundur [1]. Her iki yas grubunda da kötü agiz bakimi ve dis hastaliklari basta gelen halitozis nedenleridir [1-5]. Bunun yaninda; alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlari, kronik sinüzit, gastrointestinal sistem hastaliklari, sigara içimi, karaciger yetmezligi, azotemi ve diyabetik ketoasidoz da halitozise neden olabilir [2,4,5]. Burunda yabanci cisim, çocuk yas grubunda sikça rastlanilan bir klinik tablo olmasina ragmen, halitozis etkeni olarak nadiren karsimiza çikmaktadir [2,3]. Bu yazida, 4 yasinda bir çocuk hastada kronik halitosize neden olan bir burunda yabanci cismi olgusu sunulmaktadir. Olgu Sunusu Dört yasinda erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklasik 5.5 aydir süren kötü agiz kokusu yakinmasiyla hastanemize basvurdu. Öyküden, kendi yasitlarinin dahi agiz kokusu nedeniyle çocukla oynamayi reddettigi ögrenildi. Ankara disinda yasayan aile, bu yakinmayla çocugu daha önce iki kez dis, üç kez de çocuk doktoruna götürmüstü. Dis muayenelerinde, dislerde bu agiz kokusunu açiklayacak bir sorun olmadigi söylenirken, pediatrik degerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanisiyla ve agiz kokusu da her seferinde bu nedenlere baglanarak tibbi tedavi verildigi, ancak çocugun kötü agiz kokusunun hiç düzelmedigi anlasilmaktaydi. Aileye pis kokulu burun akintisi olup olmadigi soruldu ancak bu süre içerisinde olmadigi ögrenildi. Hastanin muayenesinde de, çocuga yaklasmaya baslayinca hemen hissedilen rahatsiz edici agiz kokusu saptandi. Kulak-Burun-Bogaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sinirlarda, orofarenkste yogun, pürülan postnazal akinti, anterior rinoskopide sag nazal kavite dogaldi, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabanci cisim süphesi uyandiran bir görünüm izlendi. Ancak çocugun muayeneye koopere olmamasi nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altinda muayeneye karar verildi. Preoperatif hazirlik ve açlik süresini takiben, genel anestezi altinda yapilan muayenede sol nazal kavitede; etrafi kurutla kapli, siyah renkli naylon torba parçasi izlendi ve alligatör forseps yardimiyla çikarildi (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. Iki hafta sonra yapilan kontrol muayenesinde, agiz kokusu ve postnazal pürülan akinti tamamen kaybolmustu ve nazal mukoza dogal olarak izlendi.TartismaHalitozis, genellikle agiz bakimi bozukluguna ve dis hastaliklarina bagli görülse de, diger sistemik ve lokal hastaliklara nedeniyle de oluisabilir [1-5). Agiz kokusunun temel organik nedeni olarak uçucu sülfür komponentleri sorumlu tutulmaktadir (4,5). Bu yakinmayla gelen hastada öncelikli olarak nedeni bulmaya yönelik bir yaklasim yapilmasi, daha sonra tedavinin planlanmasi önerilmektedir (1,2). Bu hastalarda öncelikle, agiz hijyeninin saglanmasi ve saptanirsa dis hastaliklarinin tedavisi çogu olguda yararli sonuç verir. Inatçi olgularda diger nedenlere de yönelik arastirma yapilmalidir (2,3).Haumann ve Kneepkens, 4.5 ve 1.5 yasinda kötü agiz kokusu yakinmasi olan iki çocukta burunda yabanci cisim belirlemisler ve yabanci cisimler çikarildiktan sonra kokunun geçtigini bildirmislerdir (2). Kurul ve Kandogan, 2 yildir kötü agiz kokusu yakinmasi olan 4 yasinda bir çocukta, farenkste yumusak doku içinde gömülü metal bir yüzük göstermislerdir (3). Burunda yabanci cisim, çocuk yas grubunda oldukça sik rastlanan bir klinik tablodur. Öyküde, hemen her zaman, tek tarafli pis kokulu burun akintisi tipik olmasina karsin, bu olguda, hem öyküde hem de muayenede belirlenmemisti. Kötü agiz kokusu yakinmasiyla 5 kez doktora giden hasta üç kez verilen üst solunum yolu enfeksiyonuna yönelik tedavilerden fayda görmemisti. Burunda yerlesen yabanci cismin, olusturdugu yabanci cisim reaksiyonuyla, sinüziti taklit ederek gerçek neden olarak kendini maskeleyebilecegi de gözardi edilmemelidir. Ayrica olusan bu yabanci cisim reaksiyonu üzerine ikincil enfeksiyonlarin yerlesebilmesi tabloyu daha da karmasik hale getirebilir. Bu olguda naylon parçasinin, genelde görmeye alistigimiz yabanci cisimlere (boncuk, kagit leblebi, çekirdek, vb.) göre daha büyük olmasi ve nazal kavitede kurutlanmayla beraber tam obstrüksiyon yapmasiyla tek tarafli pis kokulu burun akintisini engelledigi ve akintinin geriye dogru olmasini sagladigi düsünüldü. Saptanan akintinin pürülan nitelikte olmasi, muhtemel bir ikincil enfeksiyonu düsündürse de yabanci cismin uzaklastirilmasindan sonra, hastanin takibinde, pürülan akinti ve agiz kokusunun tamamen kaybolmasi nedeniyle, bu akintinin daha çok yabanci cisim reaksiyonuna bagli oldugunu düsündürdü.Burunda yabanci cisim, çocukluk yas grubu halitozis olgularinin ayirici tanisinda mutlaka düsünülmeli, ayrica nadir bir kronik sinüzit nedeni olabilecegi akilda tutulmalidir.Basa DönKaynaklar1) Replogle WH, Beebe DK. Halitosis. Am Fam Physician 1996; 53 (4): 1215-8 [ Özet ]2) Haumann TJ, Kneepkens CM. [Halitosis in two children caused by a foreign body in the nose]. Ned Tijdschr Geneeskd 2000; 144 (23): 1129-30 [ Özet ]3) Kurul S, Kandogan T. Pharyngeal foreign body in a child persisting for three years. Emerg Med J 2002; 19 (4): 361-2 [ Özet ]4) Amir E, Shimonov R, Rosenberg M. Halitosis in children. J Pediatr 1999; 134 (3): 338-43 [ Özet ]5) Ben-Aryeh H, Horowitz G, Nir D, Laufer D. Halitosis: an interdisciplinary approach. Am J Otolaryngol 1998; 19 (1): 8-11 [ Özet ]Basa Dön |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Ornitop paylasim için tesekkürler.
Bende de tek tarafli koku var. Birseyler yemek baskiliyor. Murat Hocama defalarca kez gitmeye niyetlendim ama kokunun en bariz oldugu zamani hissetmeye çalisiyorum. Ramazanda o kadar yüksekti ki sirf orucu yaralamamak için muayeneye gitmedim. Sag tarafta bir akinti var bende de gün içinde gittikçe koyulasiyor. Ben burundan ameliyatta oldum. Anatomik bozukluk da yok artik ama geçmedi (çok azaldi ama hala sosyal hayatimi zedeleyecek kadar devam ediyor) :/ |
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
lanet, beter, illet bir sey bu... neden niçin oldugu da belli degil birden bire bitiveriyor vücutta.
sehir degisikliginden olabilir mi acaba? nedeni belli degil neyse..! bir sabah kalktiginizda agzinizda igrenç bir tat olur ve tükürmek istersiniz, lavaboya tükürdügünüzde ise agzinizdaki tadin rengini açiga çikar... bu dakikadan sonra artik tükürügünüz beyaz degil, saridir! öyle zannediyorum sinüzit ile birlikte tetikleniyor... sinüzit sadece tikali burun manasina geldiginde geniz akintisi hat safhaya ulasiyor zira zannediyorum sinüslerdeki tüm iltihap asagiya dogru iniyor. ve bence en katlanilmaz olani da böylece ortaya çikiyor; agiz kokusu. iltihapli pis mukoza ile beslenen kötü niyetli bakteriler koku yaptikça yapiyor bir yerden sonra koku öyle bir hal aliyor ki "acaba agzimda bir hayvan mi öldü ne?" sorusu geliyor insanin aklina. simdi yapilacak sey belli su sinüzit ihtimalini kesinlige ulastirmak için kbb uzmani bir doktora görünmek ve icap ederse operasyonla sonuçlanacak müdahalelerin olabilecegini göze almak... belki kroniklesmeden halledilebilir ya da iyimser bir yaklasimla sadece antibiyotik bazli ilaçlarla bertaraf edilebilir..? gelin görün ki hiç içimden gelmiyor... simdi hastanaye git, vaziyeti anlat, burdundan içeri bir seyler sokup "aa sen sinüzitsin!" desinler ve "su ilaçlari kullan, 20 gün sonra gel bakalim!" ile ugrasmak nasil ölümcül bir sey gibi geliyor anlatamam. neyse, konu ne sapti yahu! geniz akintisi çok kötü bir sey... öyle pis bir sey ki! agizda yerlestirdigi koku, dis+dil firçalamasi ve agiz suyu ile gargara sonrasi bile gitmiyor... agiz kurumasin diye sürekli su içiyorum yok yine faydasi... sinüziti baskilamak için tuzlu su spreyleriyle burnuma müdahale ediyorum ama i-ih. muhtemelen yutkundugum noktanin tam orasi berbar bir sekilde istila edilmis durumda ama gargara orada yapilamiyor, dis firçasiyle ise insan ögürmeden dokunamiyor bile... tam anlamiyla bed bir durum. bu ne lan! KAYNAK: eksisözük 14.11.2013 04:32 kara pabuc https://eksisozluk.com/geniz-akintisi--379223?p=4 |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
sinuzit veya rinit kendi basina koku yapmaz cogu zaman inflame olmus mukoz geniz ve agiz icinde iritasyona sebebiyet veriyor ve bakterilerin cogalmasina neden oluyor! en buyuk nedeni antomik burun sorunlari ve konka buyumesi ! buhar tenefusu yapmak çok yararli kesin bir sonuca ulastirmaya bilir lakin! papatya kaynatip buharini on dakika iki seans bes dakika arayla ve gunde iki defa sinuzitin olusturdugu olguyu akita bilir ! rinit için ise uzerlik otu tohumu tenefusu cok etkilidir!ayrica okaliptus ve corek otu gargarasi pharangit için çok faydalidir !
|
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
sinuzit tomografi sonuclarim :
sag maksiller sinüste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmektedir. Diger paranzal sinüslerin havalanmasi ve mukozal yapisi normaldir. osteomeatal birimler açiktir. nazal septum sola deviye olup hava pasaji açiktir. inferior konkalar hipertrofiktir. orta konkalar normaldir. SONUÇ: Sag maksiller sinüste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti. Nazal septumda sola deviasyon. inferior konkal hipertrofi. Arkadaslar ve hocam yorumlarinizi bekliyorum.. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
...sinüste mukozal kalinlasma .. bu bende de çikmisti. ayrica rinit çikti bende. sinüsler tertemiz dendi.
Evianin da dedigi gibi sinüzit ve riit tek basina anlamli olmayabilir. Benim sinüzit nedeniyle gözlerini açamayan arkadaslarim var, ama hiç böyle sorunlari yok. |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
bulunmamasinin sonucu bu akinti yipratip tahris ediyo genizi kulak burun bogaz yoollarini burdada bi nevi olu doku olusuyor tahrise bagli ne kadar bakimli olursa olsun agizdada bakteri var onlarda bu proteini yiyip sulfur uretio bu yuzden bulamio doktorlar cunki kati bir kutlelesme yok genelde kizariklik ve tahris olma var onuda onemsemeyip basiyolar antibioyu :)
|
|
![]() |
|
ornitop
![]() ![]() ![]() |
evian cozum ne peki ?
|
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
çozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek !
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
muco-purulent inflammation hakkinda internette bazi bilgiler yer aliyor ama akademik oldugundan pek anlamadim.
evian bundan bahsediliyorsa tedavisi hakkinda da bilgi yok mudur? Sonuçta çözümsüz bir hastalik degildir degil mi ![]() |
|
![]() |
|
yasemin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
geniz akintisi alerjiden de kaynaklanabilir. benimkisi öyle. medikal park hastanesinde alerji testi yaptirdim. dr. bana xyzal diye bir ilâç verdi. burun akintisina iyi geliyor ama genIs akintisina faydasi yok
|
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
elbette tadavisi var ama sabir ve zaman isteyen bir olay ! sinuzit veya rinit yada burun ici anatomik andikaplar ,nasal polipler yada konka buyumesine bagli enfekte olmus mukosdan dolayi oluyor ve sandigimizdan daha cok insnai etkiliyor !
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Bu konudan ilerlesek çözüm bulacagiz bence. Evian o yasli doktorla tekrar görüstün mü? Sen bayagi ilerlemistin sanki konuda? |
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
yok onla isim bitti yazdi çizdi rhino plastique ' e gonderdi yedi ocakta randevum var
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam,
KBB de isini ehil yapan halimizden anlayacak bir doktor yok mudur? Hangi sehirde olursa olsun giderim. KBB kaynakli bu sikintiyi çekenler oldukça fazla. Sizin yönlendirmenizle bir çalisma yürütecek bir kbb doktoru bize gerekli kbb testlerini uygulayamaz mi acaba?. Artik çok zor durumdayim. Hayatim sarpa sardi. Sizden baska maddi manevi yardim aldigim/alacagim ailem en yakin doslarim dahil kimse yok. Yillardir takip ediyorum forumlarinizi. Çok yol katettim, sorunun lokalini buldum yillar sonunda. Burun tikanikligi ameliyatla düzeltildi, ameliyatin ardindan farkli doktorlara gittim çok basarili olmus dediler. Ama hala geçmedi geçmiyor. Hocam nolur kbb tarafinda biraz daha destek verin bize. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili kardesim, hekim ismi verip hiç kimseye kefil olmak istemem. Üstelik sizin probleminizin burnunuzdan oldugunu bilemem. Kbb benim bransim olmadigi halde ben elimden geleni yapip bir burun damlasi tertip ettim. Fakat piyasaya çikamiyor, çikacak gibi de görünmüyor. Bütün yapabilecegim bundan ibarettir.
-M |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Hocam özelden mesaj atamiyorum. Posta kutunuz dolu.
Burun damlasini bize tester niyetine yada özel posta olarak iletseniz olmaz mi hocam? bu sizin açinizindan sikinti yaratirsa sonuçlari sizinle mailden paylassak. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Ruhsatsiz bir ilaci insan üzerine uygulamam yasal olmaz.
-M |
|
![]() |
|
hydra
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
meraba ben izmirden ces bende de ayni sorun var ve çözümü buldum galiba yastigim çok düsük yatiyordum ve geçen aksam yükseltip yattim sabah uyandigimda genizden ne sari akinti var ne de bisey gece agzimda biriken balgam genize doluyormus hemen deneyin.
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Benim burun konkalari çok sis. Gece ile ilgili bir sikintim yok gibi. Genel bir durum gece gündüz degismiyor.
Nefes almamda sikinti var. Burun etlerini geri dönüsümsüz , kalici olarak küçültecek bir doktor ariyorum ben. ilk ameliyatimda kikirdak egriligi düzeltilmisti, bu islemle sorunum %70-80 iyilesti. Burun etini büzüstürecek bitkisel çözümler ariyorum suan. Ayrica alerji testi yaptiracagim. |
|
![]() |
|
casparov2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Dadas hangi doktora gittin ve sifa hastanesindeki doktorun verdigi tedaviyle iyilestin mi?
|
|
![]() |
|
yirmiuc
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Benim de yillardir alerji, deviasyon ve konka sorunum var. Benim gibi alerjisi olan bir arkadasim solgar 5htp alip içmemi önerdi burnun çok açilacak ve çok rahatlayacaksin dedi çünkü kendisinde öyle olmus. Ilaci aldim denedim dogal bir seratonin kaynagi aslinda öyle antibiyotik falan degil ve 2. kullanisimda burnum anlatamayacagim kadar açildi ayni zamanda agiz kokusunda belirgin bir azalma oldu. Özellikle effect ve diger alerji yada burun tikanikligi olan arkadaslarimin deneyip mümkünse tecrübelerini bizimle paylasmalarini rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Dadas en son doktora gidecektin sifa hastanesine!
Ya benin gozumden kacti yada sen coktandir yoksun! Merak ettim sende durum ne? |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar inanilmaz bi öneride bulunacagim size simdi.ananas geniz akintisina çok iyi geliyor. geniz akintisi sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artiyor ve koyulasiyor. ananasin içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini saglayip geniz akintisini kesiyor. birebir denedim ve mucizevi sekilde sonucu gördüm. Aslinda zaman zaman geniz akintim sifira iniyor ama hangi besinden kaynaklaniyor pek anlamiyorum. internette kesfettim arastirma yaparken. burun etleri sis olsa bile geniz akintisi olmazsa sorunda olmuyor.
|
|
![]() |
|
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Benimde var 2 hafta antibiyotik tedavisi gordum gecmedi doktordan bi tomografi film isticem belki burnumda geniz eti felan buyumustur diyecegim doktoru cerahi mudehaleye zorlamam lazim zaten deviasyonda var.
|
|
![]() |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |