|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocaminda dedigi gibi, bu ilaçlar geçici bir etki gösterecektir.
Elimizde kalan tek sey yan etkilerine maruz kalinmis ve kimyasal içerikleri vücuda alinmis bir avuç ilaç... Önemli oldugunu düsündügüm bir baslik açacagim lütfen yorumlarinizi esirgemeyin.. |
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bu ilaçlari kullanmak isteyisimizin nedeni kokuyu kökünden bitirmek yada daimi olarak kullanmak degil. Kullandigimiz bu ilaçlar etki ederse eger, doktora gidip su su etki etti demek ve ona göre bir tedavi yolu izlemek.
|
||
![]() |
||
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aydin hocam uzun zamandir yazmiyorsunuz forumda. Calismalariniz ne asamada ?
|
||
![]() |
||
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
|
@evian, dekonjestan sprey ve haplari uzun süre kullanma arkadasim, burun yapini bozarsin, daha kötü olur Allah korusun. Orada süre konusunda sikintisiz tek ilaç Fexofenadin, yani Telfast, ve bence bendeki gibi senin sorununu çözen de bu ilaçtir.
Murat hocam, arkadaslarin Dr.Katz diye bahsettikleri kisinin ürünleri TheraBreath diye geçiyor ve içeriklerini su sitede inceleyebilirsiniz: www.therabreath.com @Ornitop arkadasimiz da yukarida o burun spreyinin içerigini yazmis. Yorumlarinizi sabirsizlikla bekliyoruz. Bir de burun damlasi demisken, benim kullandigim XLEAR adinda bir burun spreyi vardi, doktorum yazmisti.Bir yan ürün. Faydasi olmusmuydu nasildi hatirlamiyorum. Hala piyasada, bir yan ürün. Içerigi söyle : Xylitol, Saf Su, Tuz, Greyfurt Çekirdegi Ekstresi Yorumlarinizi merak ediyorum. |
||
![]() |
||
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar asagidaki ürünlerin Türkiyedeki muadillerini bilen bulan var mi? Bunlari kullanma konsusunda sik sik gittigim kbb doktoruma soracagim.
1) pyostacine 500mg 2) ciflox 500 3)aerosol = nebcine25 + beclospin 400 microg |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Üçüncü ilaç burun spreyi mi? Adi nedir? -M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ben de bilmiyorum, bunlari kullanan forumdaki bir arkadas çok faydasi dokundugunu söylemisti.
Özelden sorayim kendisine, bu mesaji görüyorsa kendisi de cevaplar umarim. |
||
![]() |
||
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
uçuncu aerosol ilaci maskenin altindaki kaba koyup makinayi çalistiriyoruz sabah aksam on dakika buharini soluyoruz
|
||
![]() |
||
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|
alerji ve geniz akintisi sikayeti olan baska arkadaslar da var. bazilarinin sikintilari benimkiyle örtüsüyor. okumakta fayda var
http://forum.donanimhaber.com/m_35506941/tm.htm |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam 3. ilacin muhtevasini ögrendim.
o ilac maskenin altina konuluyor, buhar makinasina baglanip sabah aksam on dakika solunuyormus. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Muhteviyatini ögrendim demistiniz ?
-M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Evian ilaç hakkinda bu kadarini iletmisti hocam. Muhteviyati demek yanlis oldu sanirim kusura bakmayin.
@Evian ilacin içerigini yazabilir misin bize? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Su amaçla içerigini soruyorum. Eger ülkemizde muadil ürünler var ise masaya yatirmak iyi olur diye düsündüm.
Mesela ilacin kelime kökünden yola çikarak nebsin isimli bir antibiyotigi içerdigini tahmin ediyorum. Bu antibiyotik aminoglikozit grubudur ve Türk eczanelerinde göz damlasi muadili vardir. Eger ilacin içerigine paralel ise bu göz damlasini size teklif etmek için sordum. -M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ayni sekilde, muadillerini bulabilir miyiz diye yazmistim ilaçlari.
Evian reçetesinden etken maddelerini yazabilirse sanirim isik olur. |
||
![]() |
||
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tobramycine var nebcine de solunum yollari enfectionunda bakteriyel saldirilarda ve toksik madde solunumunda alerjik durumlarda kullanilirmis!!!!beclospin 400 ilacida alt solunum için astim ve ciger temizlemek icin bu iki ilaci serum fizyolojikle karistiriyoruz ! kucuk tuplerin icinde oluyolar siringayla cikartip kucuk bir kutu var eczaneden bir makina veriyolar maske var maskenin altinda kucuk bir kutu var ona koyuyoruz sonra makinayi çalistiriyoruz ilaci duman yapiyo o makina maskeyi takioz cekioz burnumuzdan normal nefes alir gibi iste boyle
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
aydin hocam önerebileceginiz bir sey var mi bu bilgiler çerçevesinde? göz damlasindan bahsetmissiniz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
O maddeyi içeren Genta ve Tobrased göz damlasidir. Buruna damlatilirsa büyük bir hata olmaz.
Doktorunuza sormadan kullanmayiniz. -M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
bu ilacin muadili var midir acaba biz de? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Yukariya yazdigim isimelsr ayni gruptan ilaçlardir.
Tobramisin, nebsin, gentamisin, streptomisin ve amikasin hepsi 30 inhibitörü aminoglikozit antibiyotikerdir. Birbirlerine çok yakindir. -M |
||
![]() |
||
suskonusma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
daha önce gittigim kbb hekimi alerjik geniz akintimin koku yapabilecegini öngörerek, bir takim ilaçlar yazmisti. eve gelip ilaçlara gözattigimda ne alaka dedigim bir ilaçla karsilastim. ilaç agri kesici-ates düsürücü idi. içerigini konrol ettigimde bunun ayni zamanda dekonjestan (psödoefedrin) oldugunu gördüm. alakasiz bulmaya devam ederek, reçete edildigi üzere kullandim. inanilmaz sekilde o kötü aromayi hiç hissetmedim. kullandigim süre boyunca en büyük kurtaricim oldu. ilaci biraktiktan sonra tabii koku geri döndü. birkaç gündür tekrar kullanmaya basladim. su an yine özgür hissediyorum. umarim antihistaminik gibi bir süre sonra etkisini yitirmez. ayrica en etkili antihistaminik bile bu kadar rahatlatici olmuyordu. @aydinmur hocam bu ilaci uzun süre kullanmak, nazal dekonjestanlardaki gibi zararli olur mu? ayrica bu ilaci kullanirken agiz kokumun geçmesi "benim sorunum alerjik" demem için yeterli mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet o ilaci uzun kullanirsaniz bir süre sonra bagimlilik yapar ve burunda rinit (burun mukozasinin iltihabi) baslar.
Ilaçla meydana geldigi için buna "medikamentöz" rinit adi verilmis. Yani ilacin baslattigi rinit anlamina gelir. Ona benzer burun damlalari (günlerle ölçülecek kadar) kisa süre kullanilmalidir. -M |
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocam bogaz pastili icin bir oneriniz var mi ?
|
||
![]() |
||
suskonusma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
harikaaa
![]() |
||
![]() |
||
suskonusma
![]() ![]() ![]() |
|
ek olarak; emeginiz için çok tesekkürler Murat Hocam.
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Benim olmayan burun damlamda bu yan etkiler olmayacak. Tam tersine olarak yan etki, "kokusuzlugun kalici olmasi" seklinde ortaya çikacak. Dolayisiyla Tip 2 için 1-2 ay dan uzun kullanmaya gerek olmayacak. -M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bu burun damlasini en azindan denememizin bir yolu olmali. nolur hocam bir test örnegi gönderin bize. Hele ki sizin hazirladiginiz bir ürünü gözümüz kapali denemeye haziriz. Bir yolu olmali bunun.
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
hocam yoksa burun damlasimi çikiyor?
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, tip 2 için derken tam olarak ne için kullanilacak ? Ben sadece magma için bademcik ameliyati olmayi düsünüyorum. Ona da etki eder mi yoksa geniz akintisi ve bakteri için mi bir damla gelistirdiniz ?
|
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cümle; "Benim olmayan burun damlamda..." Yani baskasina ürettirdiginiz, disaridan bir firma mi ima ettiniz yoksa; "Benim, olmayan burun damlamda" Yani kisitlamalardan ve engellemelerden dolayi olmayan mi? Hocam eger ikincisi ise; size "lorenzo'nun yagi" filmini izlemenizi tavsiye ediyorum ![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
O cümledeki "olmayan" ifadesini, "yok, bulunmayan, hiç üretilmemis" anlaminda kullanmistim. Burun damlasinda böyle yan etkiler olmayacak demek istedim Tabi eger bir gün üretilirse.
Hakli elestiriniz konusun tesekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli yazmaya çalisacagim. Benim bu ilaci sizin üzerinizde deneme yetkim yok, ancak kendi üzerimde olusturdugum suni tip 2 kokuyu etkili bir sekilde giderebildigini görüyorum. gereksiz umut vermek de istemiyorum. Önümüzdeki 30 yil içinde piyasaya çikmayacak gibi düsünün. -M |
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
tip2 sorunumuzu çözebilecek baska bir sey olmadigina göre 30 yil bekleyelim. ölmezsek rahat rahat konusabiliriz ozaman...
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
aydin hocam genta göz damlasini burnuma damlattim koku gitti. nekadar kullanmaliyim, pastil öneriniz var mi??
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ilginç.
suni olusturulmus Tip 2 kokularda genta damla problemi çözmüyordu. ilaci terk edince her sey eski haline geri gelecektir. ilaci terk etmezseniz de belirli bir süre sonra her sey eski haline dönecektir. Antibiyotikler 4 günden kisa, 1 haftadan uzun kullanilmamalidir. Kisa kullanimlarda direnç, uzun kullanimlarda tahris ve yan etki gelisebilir. -M |
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
evet genta cozmuyormus anladm bugn. peki biz ne yapalm tip2 icn ???!!! |
||
![]() |
||
suskonusma
![]() ![]() ![]() |
|
imza mi toplayalim ne yapalim bilemiyorum? bir çözüm umudu var ona da ulasmak henüz yasal degil, bu nasil bir is, nasil bir prosedür... hocam ben gönüllü denek olabilirim. geleyim adana'ya, üzerimde dilediginiz denemeyi yapin ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ben de gönüllüyüm.
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
ben de gönüllüyüm |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar,
Bu konuda konusmayayim diyorum ama iste sonunda yine konusuyorum. Dis beyazlatmak için kullanilan 110 dolarlik bir ilaci saç boyasi tableti kullanarak 6 liraya mal eden formülü web sayfamda yayinladigim için hakkimda sorusturma açildi. Sonuçta her hangi bir sey çikmadi ama evraklar beni üzüyor, yoruyor. Yasal destegi henüz bulunmayan bir damlayi insan burnunda denersem, hastanin rizasi ve imzasi olup olmadigina bakilmaksizin sorusturma açilir. Evraklarla ugrasacak hiç vaktim yok, kendimi strese sokmayi hiç düsünmüyorum, kusura bakmayin ne olur. -M |
||
![]() |
||
effect
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam afedersiniz, sizi de zor durumda birakiyoruz, çok haklisiniz. Suan için bize düsen de bir yol bulabilmemiz için dua etmek olacak.
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
çözümün varligini bilipte bir sey yapamamak.. keske bu damlanin varligindan soz etmeseydniz daha hayrlis olrdu bizler icn.
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |