Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: bademcik ameliyati oldum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
dadas87
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 36
Alıntı dadas87 Cevaplabullet Konu: bademcik ameliyati oldum
    Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2014 Saat 12:51
Bademcik ameliyati oldum bugün itibariyle dua edin arkadaslar.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2014 Saat 09:08
Allah yardimcin olsun kardesim. InsAllah sifa bulursun, ara ara durumunla ilgili bilgilenir beni
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2014 Saat 19:20
geçmis olsun kardesim, ben de 3 sene önce olmustum. bir hafta kadar agri ,sizi,tad alamama veya dilinde uyusukluk olabilir,normaldir bunlar..ancak bütün bunlara degecegini düsünüyorum.suan iyiki de olmusum diyorum. o parçaciklardan tamamiyle kurtuldum.. ins. sen de bir daha görmezsin onlari.Acil sifalar diliyorum.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2014 Saat 20:12
Ben de bademciklerimi aldirdim. On bes gün oluyor, aslinda tam iyilesmeden yazmayacaktim ama duramadim.

Su anda bogaz içindeki yaralar tam kapanmadi, o yüzden bir yorum yapamayacagim. Uzun süredir duymadigim diski gibi, islak saman gibi olan kokuyu duyuyorum. Söyle söyleyim, aksam bilegimi yaliyorum, sabah uyandigimda koku hala bilegimde duruyor. Insallah hepsinin sebebi bademciklerdir de kurtulurum.

Artik, Allah'tan bir sey gelmezse KBB ile isim bitti. Koku devam ederse yazin dahiliye üzerine yogunlasirim.

Yirmilik dislerim çürüdü sanirim, onlari da çektirecegim. Onlar da muhtemelen yaza kalacak. Internetteki yorumlari okuyunca adamlar dis mi çektiriyor, kalp ameliyati mi oluyor anlamadim.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2014 Saat 07:12
adanali, geçmis olsun..
bademciklerin alinmasi kimin karariydi? doktor tavsiyesi mi yoksa kendi istegin mi?
ameliyati nerede oldun? devlet mi özel mi? sigorta karsiliyor mu?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2014 Saat 17:00
Özel hastanede yaptirdim, SGKliyim ücret 1000 tl. Burun etlerini de yaktirdim. Iki ay önce 500 tl idi. Bir kanun çikmis, o yüzden fiyatlar iki katina firlamis. Ama bu ameliyati özelde yaptirmakla, devlette yaptirmak arasinda bir fark yok; devletten bir doktor agiz kokusu için ameliyati kabul ederse devlette ol bence.

Bes alti aydir bademciklerime her bastirdigimda bademcik tasi çikiyordu: Büyük, küçük; beyaz, sari , açik yesil... Çoktan aklima koymustum. Bazi nedenlerden bu zamana sarkti.

Yirmi gün önce lüks bir dis polikliniginde dis tasi temizligi yaptirdim, doktora agiz kokusunu söyledim " Disini söyle firçala, böyle firçala " deyince içimden " pööfff " deyip bademcik aldirmaya kesin karar verdim.

KBB uzmanlari tercihi hastaya birakiyorlar, genelde söyledikleri ayni " Bademcik tasi koku yapar ama bademcik aldirinca koku geçecek diye garanti veremeyiz. Baska yerden de kaynaklaniyor olabilir. " Agiz içiyle ilgili görünürde sorunum olmadigi için bademcikleri aldirmaya karar verdim.

Daha önce bir kaç kez bilgisayarli tomografi çektirmistim. Sinüzit veya baska sorun çikmadi. Aslinda farenjitim , alerjik rinitim de var ama onlarin bu kadar siddetli koku yapacagini sanmiyorum. Burun etlerini de küçülttürdügüm için rinitin azalacagini düsünüyorum.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2014 Saat 19:33
adanali kardesim tekrardan geçmis olsun. insallh benim gibi sende memnun kalirsin ameliyatindan. allah sifa versin
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2014 Saat 20:36
tekrar geçmis olsun. ben de belki geçer ümidiyle burun ameliyati oldum. aslinda ameliyat olana kadar 2 devlet hastanesi, 2 egitim ve arastirma hastanesi ve son olarak 2 üniversite hastanesi gezdim. son olarak üniversite hastanesinde kikirdak doku ameliyati oldum ama durumda pek bi degisiklik olmadi. yani nefes alisim rahatladi, geniz akintim bitti denecek kadar azaldi ama netice itibariyle agzimdaki kötü tat devam ediyor.
her zamanki gibi yine basa döndüm.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 17:29
Sag olun, insallah hepimiz kurtuluruz. Koku su anda sürüyor, bademcik tam iyilesmedi. Dilimde çok beyazlik yoktu ama yine de biraz azalma oldugunu düsünüyorum. Kontrol disinda artik Kbb ye gitmeyi düsünmüyorum.

Cb12 gargarayi aldim, bir de bunu deneyelim bakalim.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 21:19
bademciklerin iyilesmeden kullanma o cb 12 yi sakin dikkat et bana bir hafta yogurt komposto yedirdiler kati yemeyi bile yasakladilar
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 21:21
Aqua, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Alcohol, Zinc Acetate Dihydrate, Chlorhexidine Diacetate, Sodium fluoride, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Acesulfame, Propylene Glycol, Citric Acid, Aroma. bu agiz kokusunu asla gecirmek maskelerse azbir sure maskeler icindekilere bakin basli basina koku nedeni !!!!!
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2014 Saat 12:03
Anlatmayacaktim ama dayanamayip anlatasim geldi.
O firmanin genel müdür bir elemani ile bana geldiler. Agiz kokusu gargarasi ithal ettiklerini benim destek vermemi istediler. Ilaci onlarin agzindan dinledim.

Içinde alkol bulunan, sabun bulunan, tatlandirici bulunan, bazik madde bulunan gargaralarin agiz kokusunu neden engellemeyecegini güzelce anlattim.

Firmanin sahibi bile ikna oldu, fakat ben bizi ikna edemeemisim:-)
-M
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2014 Saat 13:06
hocam çinliler yumurtakabugu kullaniyolarmismis halitosis için asli varmi acep !
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2014 Saat 20:40
yine piyasadaki en iyi gargara Phormal zn'dir. bugün 2 tane aldm, kullanmaktaym. zor zamanlarda iyi gidiyor gerçekten

bu arada hocam dediniz ya firma sahibi ikna oldu diye, peki neden hala ürün piyasada satilyor?
çok ilginç gerçkten :)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2014 Saat 21:45
Aslinda ben inancim geregi, tedavi için bile olsa alkol kullanmaya karsiyim. Gelgelelim, gargarayi bugün ilk kez kullandim diski kokusunu yok etti. Dün bilegimi yaladigimda koku saatlerce gitmiyordu. Sabah kullandim, saat yirmi üç hâlâ koku yok. En azindan ben almiyorum, bilegimi yaladigimda koku olmuyor.

Ilk kullandigimda listerine kadar olmasa da agzimi biraz yakti . Kullandiktan saatler sonra bile agzimda arada bir hafif kekre tat oluyor. Içindeki çinkodan dolayi sanirim. Bogazda da kisa süre hafif yapiskanlik yapti . Kloroben, klorex kullananlar yapiskanligi daha iyi anlamistir. Internetten aldim, biraz pahali. 250 ml 42 tl'ye geldi.

Alin veya almayin diyemem, simdilik ise yaradigini düsünüyorum. Ancak , bu siteye üye olan , bu siteyi takip eden bizlerin bir gargarayla, basit bir ilaçla kurtulabilecegini sanmiyorum. ( disçi, kbb, dahiliyeye gidenleri kastediyorum. )
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2014 Saat 08:04
Evian :
Yumurta kabugu olayini bilmiyordum. Bilgi verirseniz sevinirim.

Hayalm var:
Belki bana ikna olmus görünme kibarligi yaptilar veya gerçekten ikna oldular bilemiyorum. Fakat para baglanip ithal edilen kolilerce ilaci ay pardon deyip geri veremezler. Bu sebeple satisi durdurmalari beklenmez.
-M
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2014 Saat 15:58
bulamadim tam olarak nasil kullanildigini ama murat hocam !yumurta kabuklarini toz halinde beyaz kil ile karistirip dislere aplike edildigini buldum sadece çinlililerde kullaniliyormus yumurta kabuklari agiz kokusu için ama konunun derinlemesine bir aciklamasini bulamadim ! birde sinuzit ve apne için burna limon damlatmayi buldum .kaya tuzu ile gargaranin yararlarindan bahsedilmis birazda bogaz ve agiz ici icin (tabiiki cronique olan durumlarda fazla ise yararyip yaramadigi supheli ). birde tropik bir amipimsi bakteri yuzunden olabilecek durumlarda cannelle yagi onerilmis bir yerde,nane yagi çay agaci yagi gargarasindan bahsedilmis ama derin bir bilgi bulamadim. bu yuzden size sorayim demistim .
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2014 Saat 16:00
birde sunu soylemek istiyorum buralarda 5veya 6 £ seyler turkiyede nekadar pahaliya veriyolar 45 lira falan cok degilmi ?
IP
Josephine
Üye
Üye

Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2014 Saat 23:08
Orjinalini yazan: evian

bademciklerin iyilesmeden kullanma o cb 12 yi sakin dikkat et bana bir hafta yogurt komposto yedirdiler kati yemeyi bile yasakladilar

evian sen nasi oldun? ameliyattan sonra geçti mi tamamen koku ?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2014 Saat 12:20
adanali, gargarayi en azindan zorunlu hallerde can simidi olarak kullanabiliriz. sürekli ilaç veya kimyasal bir madde kullanmak uzun vadede zarar verebilir. kesin çözümü bulana kadar idare etmez mi?

bu arada evian sen nasil oldun hiç anlatmiyorsun...
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2014 Saat 12:57
bunu tam soyleyemecegim cunki ben biraz rahatsizim ameliyattan sonra çok guzel nefes aldigimi hissediyorum geniz akintisida pek ole ahim sahim degil lakin gogsumde sanki fil oturuyo ve bastirinca aciyi kendimi bronsit olmus gibi hissediyorum bole tuhaf bilmemki nasil desem ve nezleymisim gibi bir hal var agzimda genzimde sanki
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 01:27
bu gargaracilarin ve bitkisel ilaccilarin çogu varya hepsi degil yuzde 98 i hani eski cowboy filmlerinde kasabaya gelip siseyle su satan dolandiricar varya hah onlarin modern versiyonu
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 11:27

bu gargaracilarin ve bitkisel ilaccilarin çogu varya hepsi degil yuzde 98 i hani eski cowboy filmlerinde kasabaya gelip siseyle su satan dolandiricar varya hah onlarin modern versiyonu

katiliyorum, yalnz söyle bir durum da var: bu gargara ve bitkisel ilaçlar, gerçkten bu sorunu yasayanlar için üretilmiyor maalesef. çünkü kimse bu sorunu bir hastalik olarak görmüyor . yani aslinda bu ürünlerin ana kitlesi normal olarak hayatlarina devam eden insanlardir, günlük ihtiyaçlarini karsilamak için piyasaya sürülüyor..
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 12:00
adanali, sonuc olarak ne diyebilirsin? Bu gargarayi ne zamandir kullaniyorsun? Hangi siklikla? Etki suresi? Fiyat performans orani? Deger mi?.....
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 20:03
Helicobacter, reklamlarda bu gargaranin agiz içi sülfür gazlari için oldugunu söyleniyor. Tip 1 dedigimiz durum için. Bilek koklama testi yaptigimda kokuyu almiyorum. Bir gün ara verdim bilek testi yaptim koku geri geldi. Agiz içi kaynakli kokuda ise yariyor - gibi!... - Yalniz, somut bir olay anlatamayacagim ama ikinci, üçüncü derece arkadaslarimin tepkileri yine olumsuz izlenimler veriyor. Bence bunun nedeni agiz kokumun sadece agiz içi kaynakli olmamasi.

Benim agiz kokum tip1 diyorsaniz, denemekten zarar gelmez. Tabii, alkolü ve gargaranin diste renklenme yapma olasiligini unutmayin.

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2014 Saat 01:34
sizin goz ardi ettiginiz bir konu var bizim turkiyede hijyen sektoru kucuk bu yuzden hastalik olarak gorulmuyor olabilir ama avrupada ve amerikada sakiz gargara dis macunu ve temiz nefes malzemeleri geliri yillik onmilyar eurolar uzerinde dusunebiliyormusunuz !dolayisi ile hipokri olayi yuzde doksan bes ! adam nane yagi su karbonat ve sabun tozuyla koseyi donuyor
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2014 Saat 18:39
haklisin evian, Türkiye sartlarna göre düsündüm biraz. ancak yavasta olsa Türkiye'de de son zamanlarda sektör ivme kazandi gibi. aslinda bütün olay doktorlarn ilgisizligi ve bu konudaki egitmsizligidir.. (bütün hekimleri kastetmiyorum , mesleginin hakkni veren doktorlar var tabi) ,
bir de ilgili bakanliklarn ,kurumlarin,üniversitelerin ve arastrma merkezlerin konuya çok ilgisiz davranmalri insani kahreden baska bir yönü.
asil düsünulmesi gereken ise tamam burda böyle basit görülen bir konuya gereken önem verilmiyor.zaten ülkemizde maalesef o kadar sorun var ki( her alanda) böyle bir konunun tartslmasi bile komik olur herhalde.
Asil sorun neden Amerika'da Avrupa'da veya gelismis baska bir ülkede bu kadar önem verilmesine karsin hala somut veriler elde edilmis degil... anlamak mümkün degil gerçkten.
Aslnda herkesin bildigi gibi bunlarin tek bir nedeni olabilir.. böyle bir sorun çözülbilirse ilaç sektörü sinek mi avlyacak? o dedigin milyar euro/dolarlari çöpe mi atmak istiyecekler. neyse ins birgün bizleri de düsünen insan evladi kisiler bu konuya daha bir özen göstrirler
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2014 Saat 17:43

kanunu baba cikarir ilaci ogul ithal ederse pazarlarsa universite doktor birsey uretemez urettirmezler ! hipokri nedenmi var arastirma ve gelistirme masrafli is oldugu icin bulunmus bir formule birkac ekleme yapip piyasaya surmek daha kolay her ulkede saglikmis insanmis kimsenin umrunda degil ilaç yapanlar biim sagligimizi dusunuyor saniyorsunuz yuzde 99 para için firma bu yil bir milyar kazandiysa gelecek seneki gayretui iki milyari nasil kazanirim ilkesi ! piyasada nekadar gargara varsa yuzde 99 u maskeleme amacli naneruhu castor yagi purifiye su ve sabun tozu bazli !!! daha gargara kullandim gecti sanki diyen var ! kardesim senin agzindaki problem eger gargarayla gectiyse senin agiz kokusu sorunun yok ! hijyen problemin var gunde uc kere ucer dakika disini yika ilik suya iki damla çay agaci yagi veya nane yagi damlat gargara et bir haftaya birseyin kalmaz ! cronique lesmis yillardir rahatsiz olan kisi icin sorunun derinine inmak sorunu elemine etmek lazim ! ve buyuk yuzde gorunmeyen inflamasyonlardir burundaysa rinit veya sinuzit, kulaktaysa kulak iltihabi,bogazdaysa rhinofarangit,yemek borusundaysa gastrit tir ! bunun disinda curuk dis ,dis eti apseleri ve bademcik hastaliklaridir ! gerisi ugrasmak istemeyen doktor hurafesi ! yok kabizmis ! yok stresmis falanda filan tibbin gelistigi filan yok sadece makinalar gelisiyor ! doktorlarin yuzde 90 kendilerini gelistirmiyolar ezber tedavisi larousse medical allunstré de ne yaziyorsa okulda onu igrendiler mezun oldular belirtiler nedir sudur ! ne lazim ilac budur bugunki tip malessef bana kizabilir bazi cevreler ama anadoluda kocakarilar bile bilir dis etine papatyanin iyi geldigini sinuzite buharinin cekildigini bas agrisina corek otu yakildigini ne bileyim bas agriyinca bas parasetemolu olay bumu yani zaten yapilan ilaclarlarda yuzyillar oncesinin recetteleri çin ortadogu ve endulus tibbinin kullandigi formulleri birkac birsey daha katip piyasaya suruyolar hersey sirketin cirosuna oynuyor kimin ugrunda hasta gelisen tip sadece tibbi malzemede ve operasyonel cerrahide gelisiyor ilaçlar uç asagi bes yukari ayni saygilar
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2014 Saat 15:46
Evian nasil oldun, degisme var mi durumunda?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Nisan-2014 Saat 23:21
yok gardas bir sey degismedi dorduncu ameliyatta birsey degistirmedi ! bozuk psikolojimin içine gomuldum ! bi faturalari odemeye birde alisveris icin cikiyorum evden o derece
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2014 Saat 11:30
Evian, herkesin agiz kokusu , asiri igrenç degildir. Ya da söyle söyleyim, çok yakin durmadigin sürece hissedilmez. Sen koklayinca kötüdür ama biraz mesafe koyanlar hissetmiyordur bile. Kiminin kokusu bes metre gider - muhtemelen benimki - kimisi kirk elli santim öteye ulasmaz.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2014 Saat 13:05
Evian erken konusmamak da lazim tabi... Daha iyilesme sürecindesin..

Gerçi bende ameliyattan sonraki iki ay çok iyiydi, sende de bu süreyi iyi bekliyordum en azindan.
Kemik egriligi var miydi sende?

Yemin ederim diyorum ki burnum kazayla kirilsa yada birinden okkali bi yumruk yesem de o niyetle kemigi de düzeltseler.

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2014 Saat 23:06
ben artik neyin neye sebeb oldugundan emin degilim ! yaptirmadgim test gitmedigim doktor kalmadi ! kime gidecegimi ne yapacagimi karakara dusunuyorum inan doktor kalmadi brasnsinda yasadaigim il ve ilcelerinde çalisamiyorum insan icine çikamiyorum
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2014 Saat 01:52
Evian yapma lutfen. Senden degismedi hicbisey lafini duymak cok uzdu. Senin bu son ameliyatinin bulgulari cozumu cokmantikliydi teorikte. Senin iyilesmen bizim umudumuzdu. Belki erkendir daha olamaz mi.. Doktorlar ne dedi gitmedin mi degisen bisey olmadi diye.. Yorum yapmadilar mi ne bileyim bisey demediler mi.. Yinedeumudumuzu yitirmeyelim.. Allah buyuk..
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2014 Saat 12:51
daha kontrole gitmedim . bende cok umutluydum . onumuzdeki ay giderim belki kontrole ,Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2014 Saat 15:53
evian, verdigin bunca mücadele sonrasi yelkenleri suya indirmen , hayatin zorluklarina boyun egmen her ne kadar seni hiç taniyip, görmesem de bunlari sana yakistiramyorum..
senin bunca yil çabalayip, bu sorundan kurtulman için gösterdigin azim ve gayret hepimize güven verdi, umut verdi. sen ne zaman yeni bir sey denedin veya yaptiysan hepimiz senin tercübe ve deneyimlerinden istifade ettik. sonuç iyi yada kötü bizim için farketmedi,

çünkü biliyoruz ki hepimizin yaptigi seyler bizlere yeni ufuklar açti, bizlere zenginlikler katti.. her attigimiz adim ,ister çukura takilip düsmüz olsak da ister çamura batip kirlensek de bu mücadelen/mücadelemiz bizleri bu yolda bir adim daha ileriye atti ve atmaya da devam ediyor. her ne kadar biz farkinda olmasak da.

o yüzden moralini bozup,kendini üzme. sikintilar ve engeller seni yildirmasin. güçlü ol ! çünkü hayatta seni senden baska anlayacak, seni düsünecek kimse yok.
eger biz kendimize inanmyor veya güvenmiyorsak o zaman insanlarin bize bakis tarzi, vurdumduymazligi veya rencide edecek boyuttaki söz ve davranislarindan sonuna kadar haklilar.
o zman onlara göre biz insan degiliz. bizim bir hayvandan farkimiz yok demektir. sen bunu kendine yakistirabiliyor musun?       
ben kendi adima söyleyyim hiçbir zaman bunu kendime yakistirmam, yakistirmyacagm. ben ne olursa olsun engeller ve sikintilarla mücadele etmeye devam edecegim .

çünkü artik bu benim kanimda var. en azindan bana faydasi olmasa bile belki baskalarina fayda dokunur diye asla pes etmeyecegim.
evet, bu lanet ,igrenç hastalik maalesef hayatimizi çok ama çok etkiliyor. emin ol bu sorunu yasayan herkes de senin yasadigin hayatin aynisini veya benzerini yasamaktadir.
ne olursa olsun hayatimiza kaldigimiz yerden devam etmeliyiz. bunu bütün arkadaslarim için söylüyorum. bu sorun var diye hayata küsmek gibi bir lüksümüz yok maalesef.
ne kadar zor olsa da normal insanlar gibi gezmek, eglenmek, çalisip hayatmiza yön vermek bizim de hakkimiz. bu haklarimizdan feragat etmemiz ,hayattki en büyük kazigi, biz kendimize atmis sayilir aslinda.

dedigim gibi normal insanlar gibi yasamak bizim için zor ama imkansiz degil. evet bunlari yaparken hayat standartlrmizdan az veya çok ödün verecegiz ama yasamayi da bilecegiz. böyle evden bakkala veya fatura ödemeye gibi bir hayatimiz olmamali ( evian bunu senin için söylemiyorum, lütfen üstüne alinma. genel için söylüyorum ) . bu beni üzüyor gerçekten.

diger insanlarla ortak bir noktamiz olmasa bile( çalismak veya herhangi birsey disinda) en azindan   kendi kendimize bir yürüyüse çikmali, dogaya- çevreye bir göz atmak, temiz hava almak, bizleri iyi hissettirir.

bunlari bile yapmaktan aciz olamayiz diye düsünüyorum. Neyse umarim bu yazdilarimdan beni yanlis anlamazsn ve bunlari sadece senin için söyledigimi düsünmezsin. bunlar basta benim ve burdaki herkes için geçerli.

Ayrica en bastaki paragraflar sifa, adanali, effect, Helicobacter ,dadas , mehmet,telfast ve burda suan veya eskiden yazmis olanlar (adini sayamadigim arkadaslardan özür diliyorum) için geçerli. sizin tercübe ve deneyimlerinizden her zaman istifade ettik. gerek kötü gerekse de iyi sonuç almis olalm, bu bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.bu yolda hepimiz beraberiz arkadaslar, unutmayalim bunu.pes etmemiz söz konusu bile olmamali.

yazi biraz uzun oldu arkadaslar farkindayim ve umarim beni anlamissnzdir , burda hiçbirmize kötü bir serzeniste bulunmadim , sadece içimi dökmek istedim o kadar. sizleri siktiysam affola. Allah hepimize sifa versin.

Son olarak sunu da demek istiyorum, arkadaslar gerçekten umudunuzu yitirmeyin. Bakin bunu hep söylüyorum çünkü bunu bizzat kendim yasadim ve yasiyorum. daha 1-2 sene önce suan bulundugum noktayi hayal bile edemiyordum.   tamam her ne kadar mükemmel bir hayatim veya diger insanlar gibi bir hayat kalitem olmasa da açikçasi memnunum.. o yüzden yarinlara güzel bakalim, zaman bize neler gösterecek sabredip bekleyelim. belki bir bakmissinz hiç ummadiginiz bir anda güzel haberler alabiliriz, güzel anlar yasayabiliriz.. inanin hersey olabilir.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2014 Saat 21:15

daha kontrole gitmedim . bende cok umutluydum . onumuzdeki ay giderim belki kontrole ,Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam

'' Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam''   bende senden bunu bekliyordum evian. böyle olmaliyiz iste. karamsarlik bizlere yakismaz. allah yardimcimiz olsun ins. mevlam elbet bizlere bir kapi açacaktir..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2014 Saat 19:42
Hocam, bademcik ameliyati olacagimda ast ve alt degerleri çok yüksek çikti, karaciger yaglanmasi da vardi. Anestezi doktoru ameliyat konusunda kararsiz kaldi, dahiliye doktorunu aradi . Doktor bir sey olmaz deyince ameliyati oldum.

Karacigerle ilgili bu sorunlar agiz kokusu yapar mi ?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 15:53
bende de usg sonucunda az bisey karaciger büyümesi çikmisti. ama tahlil sonuçlari normal seviyelerde geziyor. 3 ayda bir çesitli sebeplerle kan tahlili yaptirir oldum...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 19:09
Karacigerle agiz kokusu arasinda bir bag görmemistim az önce buldum. Murat Hoca yazmis ama ben baska bir kaynaktan buldum.

Karaciger hastasiyim agiz kokusuna sebep olur mu?
Her karaciger hastaligi agiz kokusu sebebi olmaz. Fakat görevini tam olarak yerine getiremeyen bir karaciger bazi yanlis kimyasal maddelerin kana geçmesine sebep olabilir. Kana geçen maddeler genellikle C2-C5 aliphaticacids, methylmercaptan, hydrogendisulfide, limonene, sistein, lactate, amonyak, aseton vs. gibi çirkin kokulu ve uçucu maddelerdir. Bu maddeler akciger gazlarina karisarak solunum yolu ile disari atilir. Yani Tip 4 agiz kokusu (nefes kokusu)na sebep olabilir.

http://www.gonuldergisi.com/agiz-kokusu-bir-hastaliktir.html
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu