Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Bademcik Tasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Radyocu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Radyocu Cevaplabullet Konu: Bademcik Tasi
    Gönderim Zamanı: 07-Mart-2016 Saat 09:50
Günaydin arkadaslar. Bu sayfayi bu sabah bademcigimdeki sorun hakkinda arastirma yaparken buldum. Umarim sorunum hallolur. Benim bogazimda yillardir hap yutmusum da orda kalmis gibi bir his var. Bu hisle birlikte agiz kokusu da basladi. Gitmedigim doktor kalmadi. Kuvvetli öksürünce elime beyaz pirinç tanesi gibi birsey geliyor bazen. Ezince çok pis kokuyor. Çok yazi okudum ama ne yapacagima karar veremedim. Biktim bu sorundan. Ne olur yardim edin
IP
scarfaceyigit
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı scarfaceyigit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2016 Saat 16:46
Arkadaslar bugün kbb ye gittim doktra sikayetimi söyledim. Sabahlari agizimin içinde müthis bir koku oluyor dedim ( Burda müthis aslinda lagam gibi oluor ) Doktra agizimdada bazen bademcik tasi oluor dedim. Doktor bana bademcik tasi koku yapmaz dedi. Bende arastirdim bir sitede yaptigini yazdiklarini ve bademciklerini aldiranlarin bir kismi bu kokudan kurtuldugunu söyledim. Doktor bana bidaha o siteye girme dedi yanlis dedi. Bana basindan sagiyor gibi geldi. Ben sinirlendim bakin dedim eger eger bu yüzdense ben bademciklerimi aldirmya raziyim dedim. Doktor bana koku için riske giremem dedi. Bende haklisin ama bende kolay kolay bu islemi yaptirmam ama bu lanet kokudan kurtulcaksam herseyi göze aldigimi söledim. Ben biraz üsteleyince röntgen çektirdi. Bakti bazi seylere temiz dedi midedende gelebilir sen mideni göster dedi. BEnde fazla uzatmadim kolay gelsin dedim çiktim. Simdi bu doktorun sallamamasimi yoksa bu bademcik tasi cidden koku felan yapmiyormu. Yani doktor sallamadiysa bu nasil doktor bunun yemini felan yokmu . Ben magdurum burda adam riske giremem dior .Sanki kalp nakli istedim .s.s
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2016 Saat 22:54
Scarfaceyigit kardesim bizim ulkemizin ismi TURKIYE bu yazdiklarimdan sonra belki uyeligimi keserler ama hepsi dogru (dogru soleyeni dokuzkoyden bosa kovmuolar)
1.si bizim bademcik kaynakli oluabilir o doktor doktor deil sabah 8 ile aksam 17 00 arasina kadar zaman geciren isini hobi gibi kullanan bi insan
2.si bole isini yapmayan sadece doktor deil ogretmen ler de bole bizim ulkemizde neyse konumuza gelelim misal ben 4 ay once 42 dereceye kadar ateslendim doktora gttim biraz usutmusun dedi doktor bayandi da bisi diemedim bana aferin yazdi gonderdi bakin 42 derece ates ve bana aferin ilaci yazdi aferini bebeklere veriolar ertesi gunu ozele gttim bastim parayi 42 dereceye doktor serum verdi 4 saat hastanede kaldim ve 1000 mg lik antibiyotik ile anca 2 gune gecti yani bizim bu nesilimiz bole dewam ederse ne agizkokusu ne bibaska problem cozulur tipta .....

scarface sen baska kbb ye gt kardesim
IP
trouble
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
Alıntı trouble Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2016 Saat 23:01
Dostum ben bademcigimi aldirdim Hacettepe'de ögrenciyim bu sayede tip ögrencileriyle konusma firsatim oluyor .Bademcik konusunu sordugum da bazilari almaktan çekiniyor bazilari kotasini doldurmak için gereksiz ameliyat yapiyor diyor yani agiz kokusu doktorlarin pekte önemsedigi bir mevzu degil ameliyat o hastanenin çalisma prensibine bagli.Tek doktorla yetinme bir kaç doktora görün yinede kisinin en iyi doktoru kendisidir en büyük süpheli bademcik ise eger aldirmadan kafan rahat etmiyecekse aldir kurtul çok büyük bir ameliyat degil ama aldirdiktan sonra geçmezse pismanlik yasarsin o kadar sikintiyi bosuna yasadiginla kalirsin ama bide geçerse senden mutlusu yok :)
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2016 Saat 22:03
Bademcik alindiginda koku gitmiyosa bademcik tasini olusturan, mideden gelen bademcikte biriken seyin sebebi bulunmadan koku gitmezz istersen aldir.
Bu birikintiye sebep olan sey reflü gastirit gibi mideden gelen gaz sonucu orda birikip koku yapiyor.
Bir sebebide bogaz reflüsü olabilir. Biz siraya koyup tedavi sürecini bitirmeden bu lanet kokudan kurtulamacagiz.
Demek ki koku bazi hastaliklarin birlesmesiyle ortaya çikiyor. Biriside demiyor ki tamamen kurtuldum diye veya birdaha buralara ugramiyor

Kendi kanaatim ve gözlemlerim sonucu bendeki kokunun birçok sebebi var
1. Endoskopidede çikan antral gastirit ve helicobateri
2. Bogaz reflüsü
3. Dis tasi
4. Dil pasi
5. Sürekli ya ishallik yada kabizlik
6. Bogazimda hissettigim kokulu balgam kütlesi ( hiç gitmiyor )
7. Sigara ( çogumuz kullaniyoruz )
8. Burun ve sinüzit problemleri
9. Agiz hijyensizligi
10. Agiz kurulugu
11. Düzensiz beslenme ( gida intölerans durumlari vs. )
12. Bademciklerim çok büyük iltahap görünüyor

Bu maddelerin hepsi bende var ve sorun bir tane degil
Sizdede hangileri varsa yazin
Müzakeresini yapalim
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2016 Saat 14:32
bogaz reflüsü nedir hocam?
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2016 Saat 15:59
Ben aqiz kokusunun tedavisine inanmiyorum imkansiz bi durum.Moral bozmak istemem ama gercek bu.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2016 Saat 21:36
Orjinalini yazan: ismimnefarkeder

bogaz reflüsü nedir hocam?

Düsük kredili bir hipoteze göre mideden kalkan asitler burun ve orta kulaga girer diyorlar. Bilimd estegi olarak gösterilen yayinlar tatmin edici olmaktan uzaktir.

bogaz reflusu terimini daha önce duymadim ama muhtemelen bunu kast ediyor olabilir
-M
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2016 Saat 00:01
Arayan kardesim sen kaybetmeye mahkumsun ozaman ben kendimi yirtiom daha 19 yasindayim allahtan revami ya diorum kimin hangi yetimingunahini aldimda sinifimdaki 60 kiside yokda kahretsin bende var diorum ama cabaliyorum elimden geleni yapioeum bisekilde kurtulcam bisekilde.............daha 19 yasindayim ve allaha sukur maddi manevi sikintim yok hayatimdaki tek problem bu ...insallh kurtulcam bundanda
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2016 Saat 19:58
35 yasindayim ben bulamadim tam cozumunu bulunca yaz tamammi !
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2016 Saat 23:48
Yutmada zorluk yasiyorsan bademciklerin asiri büyümüs ondandir.Bendede ayni sorun vardi aldim iyiki almisim yutma güçlügü gitti sebebi ise bademcikler büyümüs.

#scarface

Devlet hastanesine gittisen hata yapmisindir. Özele git 600-700 tlye kanamasiz thermel welding ile ameliyat olunuyor. riski filanda yok eski yöntemler devlet hastanesinde kaldi artik.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2016 Saat 18:09
600 e aldircam bademcigi sonra koku gtmesse kafayi yerim anlatabildimmi oyuzden develete basvutcam bi konuda ama insallh kurtulcam en kisa zamanda bu illettn ya bademcik yada bagirsak mantari kaynakli
IP
hazenn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 17
Alıntı hazenn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2016 Saat 01:36
bende bademciklerimden süphe ediyorum zaten sizler gibi gitmedigim bölüm kalmadik. kbb ye sayisiz kez gittim en son bademciklerimden muayene olmak için gittigimde doktor bademciklerin normalden küçük koku yapmaz deyip basindan savdi ama sorunun bademciklerimde oldugunu düsünmemin sebebi yutkunurken bogazimda koku hissediyorum, ara ara bademciklerimde beyaz beyaz bademcik tasi görüyorum dislerimi fircalayip agiz hijyenimi tamamen sagladigimda her zaman degil ama zaman zaman bogazimdan yogun bir koku hissedyorum ve son olarak ne yersem yiyeyim tadi uzun sure agizimdan gitmiyor. Bademciklerinde sorun oldugunu düsünen yada genel olarak bu sikayetleri yasayan var mi acaba
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2016 Saat 23:25
Bende ayni sorunlarla bogusuyorum.
Bogazimdaki yumru hiç gitmiyor ve oradan dayanilmaz bir koku geliyor.
Acaba zenker divertikül mü diye gittim endoskopide oldum ama zenker yok dedi.
Pharmol zn siparis ettim iki gündür kullaniyorum. Agzimi gayet güzel temizledi eger sadece agiz kaynakli ise fayda görülür ama ben disimi dilimi firçadan sonra kullaniyorum hersey çok güzel iki dakika geçmeden bogazimin arkasindan geçmeyi basariyor.

Murat hocama sormak istiyorum agiz hijyeni için yapilan gargara agzimizin hijyenini sagladi tesekkürler. Bademciklerin arkasindan gelen koku, yumru ve taslarin koku sebebi oldugu asikar bunlara bir çare bulamazmiyiz. En az iki doktor bademcik tasin yok ama çok büyük dedi
Sizce ne yapmamiz gerekiyor ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2016 Saat 10:31
Orjinalini yazan: Mnsm

Murat hocama sormak istiyorum agiz hijyeni için yapilan gargara agzimizin hijyenini sagladi tesekkürler. Bademciklerin arkasindan gelen koku, yumru ve taslarin koku sebebi oldugu asikar bunlara bir çare bulamazmiyiz.

Cevap: Burun damlasi. !

Söylediginiz anatomik bölgeye (nazoparinks ve orofarinks) ulasabilecek ve kokuyu üretildigi bölgede baskilayacak güzel bir burun damlasi formülü gelistirdim.

Daha önce ifade ettigim gibi üretim yapacak firma bulamiyorum.
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2016 Saat 17:46
Artik bir çarem kalmadi herseyi denemeye hazirim sizlerden gelecek haberleri bekliyorum
IP
cmgard
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
Alıntı cmgard Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2016 Saat 10:54
Arkadaslar bu ara agiz kokum bayagi bi azalmisti.Ama simdi de basima bademcik tasi çikti.Sabah biraz fazla peynir yedim.Öglene dogru bogazimda bir sey hissettim.Yilda bi falan oluyordu bu tas.Sürekli olan birsey degil yani.Bogazima tam gelirken yuttum.Simdi bogazimda yutkunurken hissediyorum takilmis gibi.Nefes kokusu yapti.Agiz bakimini yaptigimda geçen koku geçmiyor su anda.Nasil halledebilirim bu tasi bogazimda takili gibi resmen.
IP
Cekince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı Cekince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2016 Saat 22:05
Mnsm yazdiklarinizi mantikli buldum kendi açimdan çünkü bende de
Antral gastrit
Dil pasi
Sürekli kabizlik
Bogazda balgam-akinti hissi yutkunma ihtiyaci
Agiz kurulugu var. Bademciklerimde bazen tas olusuyor ancak hiç tas yokken de koku var, sorunun sadece bademciklerde oldugunu düsünüyorum bazen ama aldirmak için de vaktim ve cesaretim bir arada olmadi bir türlü
Biktim
IP
Cekince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Cekince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2016 Saat 22:08
Bu arada ben de hangi dis doktoruna gitsem agiz hijyeniniz çok iyi derler dis tasi yok pharmol bende ise yaramadi ayrica kokuyu duymuyorum, bahar alerjisi var hatta genel olarak normalden fazla burun akintisi olan biriyim
Biktim
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2016 Saat 15:13
Bademcik taslarimi kulak çubuguyla bastirarak çikarmaya basladim. Ben bunu yapmaya basladiktan sonra bademcik ceplerim daha çok büyüdü sanki. Bu sekilde bademcik taslarini çikarmak taslari bitirir mi yoksa arttirir mi:/
IP
1sek
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı 1sek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2016 Saat 03:16
sevgili hocam benim merak ettigim iki soru var:acaba bademcik tasi kronik farenjite neden olur mu?
ayrica bademcik tasini hazirlayici faktör bademciklerimizin kriptalarinin büyük olmasi mi küçük bademciklerde bademcik tasi olusma ihtimali daha mi azdir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2016 Saat 10:49
Orjinalini yazan: 1sek

sevgili hocam benim merak ettigim iki soru var: acaba bademcik tasi kronik farenjite neden olur mu?
ayrica bademcik tasini hazirlayici faktör bademciklerimizin kriptalarinin büyük olmasi mi küçük bademciklerde bademcik tasi olusma ihtimali daha mi azdir?

Farinjit kroniklestikten sonra bademcik tasi olusur. Yani bademcik tasi varsa çoktan kronik farinjit vardir. Iliskinin yönü ise farinjitten bademcik tasina dogrudur. Yani Bademcik tasi farinjitin sonucudur

Bademcik yüzeyindeki kriptalarin derinlik ve genislikleri haftalik hatta günlük degisimler gösterebilir. Farinjit kroniklestikçe kriptalarin derinligi artacak ve o sekilde (derin) kalma egilimi gösterecektir. Elbette buna paralel olarak tas olusumu da tetiklenecektir.

Aslinda bademcik tasi bademcik kütlesinin ortalarina yakin kisimda (limfoid parankim dokuda) meydana gelen akintinin kireçlenmesinden ibarettir.

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2016 Saat 18:12
peki farenjite karsi ne yapabiliriz hocam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2016 Saat 13:00
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

peki farenjite karsi ne yapabiliriz hocam

Ben o topa girmeyeyim.
Kulak burun bogazin isine karismayayim
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2016 Saat 17:22
hocam sundan eminim artik , sürekli akan geniz akintim sigara içmedigim halde bembeyaz akan o akinti bademciklerime yapisiyor ve o aralarina giriyor onun haricinde bademcigimin birtanesi hafif beyazlasmis ve parmagimla bastirdigimda içinden yemek artigi gibi pirinç tanesi gibi küçük seyler bikaç defa çikardim her yemek yeidkten sonra oraya parmagimla sikinca 1 -2 tane ufak pirinç gibi sey çikiyor bu yalnizca bademcigimin birinde oluyor peki bu durum hakkinda ne diyebiliriz bu koku sebebi olabilrimi anlattigim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2016 Saat 17:06
Benim geniz akintim da çok koyu agiz kokusunun yani sira baska sorunlar da yaratiyor ayrica bogazimi temizledigimde akinti da mukus veya yemek artigi da geliyor
IP
Cekince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Cekince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralik-2016 Saat 00:15
Bence bademcik tasi koku yapar mi diye sormaya bile gerek yok, bademcik tasi ciddi anlamda koku yapar net.
Biktim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2017 Saat 12:28
Orjinalini yazan: Cekince

Bence bademcik tasi koku yapar mi diye sormaya bile gerek yok, bademcik tasi ciddi anlamda koku yapar net.

hocam bende asiri çikmiyo ama yemeklerden sonra yapabildigmce 3 4 ufak parça çikiyo burnuma yaklastirinca pis kokuyo
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2017 Saat 16:17
bu arada çok igrenç ve pislikçe bi test ama söylemek zorundayim o bademcigimden aldigim parça ve agzimda olusan pis koku diski kokusuyla çok yakin bu normalmidir yoksa bu bi isaretmidir?
IP
Seagull
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı Seagull Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 10:52
    Selamlar, uzun süredir burada yazilanlari takip etmekteyim. Öncelikle basta Murat Hocam olmak üzere hepinize çok tesekkür ederim. Çünkü okuyucu olarak bile simdiye dek hiç soru sormadan sizlerden çok sey ögrendim.
    Ancak bir türlü çözemedigim bir sorun yasiyorum. Ara ara artan azalan geniz kaynakli bir koku problemi yasiyorum. Bazen konusurken bazen durduk yere bazen de dil kökümü firçalarken genzimden kopup gelen tonsilit parçalari oluyor. Bazen bir parça bazen de küçük bir iki parça seklinde olabiliyor. Bunlarin tamami çok kötü kokulu parçaciklar aslinda birebir bademcik tasi Ama bu parçalar çiktiktan sonra koku tamamen yok oluyor diyebilirim. Parçanin genzimden kopup geldigine yüzde yüz eminim. Çok net hissediliyor ve yillardir olan bir sey.
    Yemekten hemen sonra gargara yaparak geniz bölgemi yikadigim dönemlerde genizden gelen tonsilit ve koku azaliyor. Muhtemelen yemek artiklari geniz bölgemde kaliyor ve orada koku kaynagina dönüsüyor diye düsünüyorum.
    Bademciklerde olan bademcik tasi olsa bir sekilde ulasip temizlenebilir. Beni asil rahatsiz eden durum o bölgeye hiçbir sekilde ulasamiyorum. Eger genzimde yemek artiklari biriktiyse ne yaparsam yapayim o bölgeyi temizleyemiyorum. Uzun süredir alerjik rinit ve post nazal akinti problemim var. Muhtemelen bununla da birlesince koku artiyor. Sinüs rinse ve ilaçlar ile bu sorun bir nebze azalabiliyor ama genizdeki parçayi çikaramadigim dönemlerde koku varligini hissettiriyor. Sans eseri kopup geldiyse koku tamamen kesiliyor ta ki yine dolup koku yapana kadar. Murat hocam bilek yalamaya kesinlikle karsidir ama genzim bos oldugunda ne koku ne de salya kokusu oluyor. Deniz tuzu ve karbonat karisimi gargara bir nebze hafifletiyor ama tamamen çözüm olamiyor.
   Böyle bir sorun ile karsilasan oldu mu? Ve degerli Murat Hocam siz bu konuda ne düsünüyorsunuz?
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 13:04
Merhabalar. Ben hiç kendimde tonsilit farketmedim çok muayene ettim, çok gözlemledim kendimi ama yok. Bademcikler de kesinlikle yok ama dediginiz geniz bölgesinde olabilir. Bende söyle bir durum var sizdefe var mi bilmiyorum cevaplarsaniz karsilastirma yapabiliriz.
1) yutak ve burun arasi bir yerden yutkununca gelen bademcik tasina benzer siddetli koku
2) agizda kuruluk yapis yapislik
3) agizda iltihap tadi
Bunlar sizdefe varmi
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 17:20
@seagull ve @melina
Bahsettikleriniz birebir bende de var. Hatta su anda yutkununca genzimde bir seylerin takili kaldigi hissi var. Nedendir bilinmez bazen de genzim tertemiz ve hafif oluyor, hiçbir takilma olmadan yutkunabiliyorum ve o zamanlar koku çok azaliyor.

Bogazin oldugu yere sanirim farenjit mi larenjit mi öyle bir sey deniyor. Belki de yutak iltihabina bunlardan biri deniyordur. Acaba diyorum orda cep mi var bize özel?

Cep oldugu için yemek artiklari yavas yavas orda birikerek çürütor, kokusuyor ve o pis sülfürlü gazlari çikariyor.

Bakin geçen bi arkadas burda yazmisti. Macunsuz dis firçamla sadece dislerimi firçaladim. Ön dislerden azilara, 20 liklerden köpek dislerime, önleri, arkalaraini her yerini firçaladim ve firçayi kokladim sifir koku var. Demek ki dislerde sorun yok.

Sonra firçayi dilin arka bölümüne degdirip dili firçalayinca kokladim ve bingo. Iste o evlerden irak olasi koku. Bu koku kesinlikle yutaktan geliyor.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 20:57
Koku aslinda o kadar net bir koku ki ayni bademcik tasi kokusu ama bademciklerimi kontrol ettigimde birsey yok gerçekten genizden yutkununca sanki birseye dokunuyor bogazim ve acayip koku olusuyor bu kadar net bir koku nasil sebebini bulamadim anlamiyorum daha önce bunun üzerine yogunlasan ve genizde cep bulunanlar filan varmi acana ya da yutak iltihabi midir ne olabilir bilemiyorum
IP
Seagull
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Seagull Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 09:20
Merhaba, evet geniz bölgesi derken ayni bölgeden bahsediyorum. Bilhassa yemekten hemen sonra dis firçalamaya ek olarak gargara çok iyi geliyor. Biraz vakit geçince bence yemek artiklarinin o bölgeye yerlesmesi kolaylasiyor.
    Benim bulabildigim en iyi çözüm deniz tuzu (tarim kredi marketlerinde 3tl civariydi en son aldigimda) ve karbonat karisimi gargara. Bu yöntem yemekten hemen sonra yapilinca sorunu oldukça azaltiyor.
   Bir de geniz akintisi ile birlesen kuru hava çok fazla tetikliyor kokuyu. Bulundugunuz odanin havasini olabildigince kurutmamaya çalisin. Ben küçük bir nemlendirici makina ve ek olarak petek yanlarina su koyuyorum kis aylarinda. Kuru havalarda koku tetikleniyor.
   Eger koku geniz akintisi kaynakli ise sunu tavsiye edebilirim. Murat Hocanin tavsiyesi olan deniz tuzu karbonat karisimini yapin ve sinüs rinse kiti ile ilik bir içme suyu ile burnunuza çekin.
    Bende geniz akintisi problemini ve kokuyu biçak gibi kesen en etkili yöntem ise çig zencefil oldu. 2 zeytin büyüklügünde çig zencefili kesip soyun dislerinizle sikarak suyunu emin. Olabildigince çigneyin (tadi çok kötü evet :) Bu yöntem bende genizden gelen kokuyu çok hizli sekilde kesti. Ananas yemek de bu kadar etkili olmasa da ayni görevi gördü. Nedenini arastirdim ve ananastaki bromelain adli maddenin mukus seyreltici etkisi oldugunu ögrendim. Hatta mukus seyreltici ilaçlar da ayni sekilde bende kokuyu kesiyor.
    Sizin bahsettiginiz kuruluk havadan kaynaklaniyor da olabilir. Ya da geniz yutak arasi bir yerde yemek artiklari birikiyor olabilir. Bu probleminiz varsa geniz akintisi ve kuru hava ile birlesince kokuyu tetikliyor olabilir. Umarim ise yarar
IP
Seagull
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Seagull Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 09:28
   Evet ayni sorun katiliyorum. Bazen hiç hissedilmiyor ama bazen ne yaparsam yapayim geçmiyor. Bende çogu zaman dil kökümü firçalarken kendiliginden çikiyor hatta çiktigi noktayi bile net hissediyorum. Yapisi ve kokusu birebir tonsilit. Bazen büyük bazen çok küçük parçalar halinde geliyor. Kendiliginden çiktigi zaman koku da ortadan kalkiyor. O zamanlarda degil nefes kokusu salya kokusu dahi olmuyor. Bir KBB uzmanina göstersem acaba o bölgeyi kamera vs. ile görebilir mi diye aklimdan geçiyor bazen.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 09:50
Orjinalini yazan: Seagull

Evet ayni sorun katiliyorum. Bazen hiç hissedilmiyor ama bazen ne yaparsam yapayim geçmiyor. Bende çogu zaman dil kökümü firçalarken kendiliginden çikiyor hatta çiktigi noktayi bile net hissediyorum. Yapisi ve kokusu birebir tonsilit. Bazen büyük bazen çok küçük parçalar halinde geliyor. Kendiliginden çiktigi zaman koku da ortadan kalkiyor. O zamanlarda degil nefes kokusu salya kokusu dahi olmuyor. Bir KBB uzmanina göstersem acaba o bölgeyi kamera vs. ile görebilir mi diye aklimdan geçiyor bazen.

Kamerayla tabii ki görebilir ama bu durum isin sadece teshis kismi. Teshisi koyduk tamam da tedavisi ne olacak? Yani yutak bölgemizde cepler varsa alçiyla, çimentoyla dolduramiyoruz ki o cepler kapansin da bir daha yemek artiklari giremesin.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 11:55
-----

bademcik ve geniz eti ile birlikte bogazdaki lenfoid doku halkasinin parçalarindan biridir. kapsülsüz bir lenf dokusu olup adindan anlasilacagi üzere dil kökündedir. tekrarlayan enfeksiyonlar ve/veya laringofaringeal reflü bu dokunun büyümesine, iltihaplanmasina, bir iltihap odagi haline gelmesine yol açabilir.
bademcik iltihabi ile geçen bir çocuklugun ardindan bademciklerinizi aldirmaniza ve farenjit de olmamaniza ragmen bogaziniz agriyor, atesiniz çikiyor ise bu doku iltihaplanmis, streptokok yuvasi olmus olabilir.

-----

Alintidir.

Acaba bizde böyle bir sey olabilir mi?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 11:56
Yukaridaki tanim dil kökü bademcigine ait.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 11:59
Tabiki gidip görünün ben o bölgelerde cep olusabilecegini bile tahmin etmemistim bademciklere mideye bagirsaga burna odaklanmistim hep lütfen gidip görünün bende en kisa zamanda görünücem belki çözümü çok basittir lazerle bile hallolabilir daha önce geniz bölgesinde cep tas olaylari konusulmadi için birtek bende öyle saniyordum lütfen gidip bu sikayetimizi söyleyelim belki birbirimize faydamiz olurda kurtuluruz. Teshis en önemli sey zaten seebep bulmadan sifa bulamayiz saçma sapan seylere odaklaniriz tahmin ettigimiz gibi bir sorun varsa gerekirse ameliyat olup yine çok kisa sürede kurtulabiliriz diye umuyorum
IP
Seagull
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Seagull Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 14:17
Orjinalini yazan: Tospik

-----

bademcik ve geniz eti ile birlikte bogazdaki lenfoid doku halkasinin parçalarindan biridir. kapsülsüz bir lenf dokusu olup adindan anlasilacagi üzere dil kökündedir. tekrarlayan enfeksiyonlar ve/veya laringofaringeal reflü bu dokunun büyümesine, iltihaplanmasina, bir iltihap odagi haline gelmesine yol açabilir.
bademcik iltihabi ile geçen bir çocuklugun ardindan bademciklerinizi aldirmaniza ve farenjit de olmamaniza ragmen bogaziniz agriyor, atesiniz çikiyor ise bu doku iltihaplanmis, streptokok yuvasi olmus olabilir.

-----

Alintidir.

Acaba bizde böyle bir sey olabilir mi?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu