|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2015 Saat 17:12 |
Murat hocam lutfen cevap verin. Bir kiz alerjik sprey ile agiz kokusundan kurtulmus. Bu ilaclarin iceriginde de kortikosteroidler var. Ben bu ilaci kullandigimda agiz kokumda azalma, dil arkasi beyazlikta azalma oluyor. Ayrica dilimin arkasindaki hafif siskinlikte gidiyor. Sanki daha iyi yutkunuyorum ve agzimin icinde bir ferahlik varmis gibi hissediyorum.
Kullanilan ilacin etkisi agiz kokusuna neden olan sebebi bulmaya yardimci olur demistiniz. Peki simdi benim sorunum nedir? Problem nefes alip vermeyle alakali olsaydi Otrivine kullandigimda dil arkasi beyazligin gitmesi, agiz kokumda azalma gorulurdu. Yani sorun nefes alamama ile ilgili degil. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum
-M |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
ncort alerjik bünyelerimiz oldugunu bende düsünüyorum. Ama bu tedaviye nasil ve ne sekilde baslayabiliriz bilmiyorum. Sarmisak kürü alerjiye iyi geliyormus.
Bir ara homeopatiye sarmistim. Ama ilaçlarin içindeki maddeleri okuyunca beynim yandi resmen. o sevdadan vazgeçtim. Anatomik açidan bakarsak, dilimde derin kesikler var bogazimda bir sürü küçük tepecik var:)) alinan bademciklerimden geriye kalanlar sanirim. ve bu yapi bol bakteri tutan bir ortam galiba. dilimin bir tarafi garip bir sekilde tümsek. foto yükleyemedim. becerebilirsem dilimin fotosunu yükleyecegim. |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Benimde dilimin arkasi hafif sisik gibi ama belli olmuyor pek. Hani baksan normal bir dil dersin ama biraz sisik iste. Tabi normal derken dilimin arkasi bembeyaz :(
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocamin daha önce bahsettigi ve Rusya'da uygulanan lazer tedavisini çok istemistim bu yüzden. Bogazda bakteri olusmasini en aza indiriyordu sanirim. Ama izin verilmiyor tedavi olmamiza. Tedavi ülkemize getirilemiyor. Saglik sistemimiz benim durumumdan daha hasta.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
ilacin adi nedir soyler misiniz sprey,in yani
|
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
N cort veya risonel. Bi 5 10 gun kullan bakayim oyle hemen etki etmiyor gibi.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Efect nedir bu rusyadaki lazer tedavisinin hikayesi?
Haberim yoktu bundan! Biraz bilgi verirmisin? |
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam konularim neden acilmiyor? Ozel mesajda gonderemedim buraya yazayim.
Arkadaslar ben karacigerimde bobregimde falan sorun olmadigini dusunuyorum artik. Cunku benim dilimin tam bogaza bakan kisminda beyazlik ve koku var. Diliniz agzinizin icinde durdugu sirada bogaza bakan kisim.... Bu da ic organlarimda bir sorun oldugu fikrini cok azaltti bende. Ya bogazimda birsey olmali ya da burun! Bence sorun burundan kaynaklaniyor. Geniz akintim yok ama burnumda egrilik ve konka sismesi var. Ozelliklede sol burnumda. Sol burnumun ici de bir tuhaf kokuyor gibi. Murat hocam siz daha tecrubelisiniz. Koku muhtemelen tek burun yuzunden kaynaklaniyor. Acaba bunu kesinlestirmek icin yapabilecegim birsey var mi? Ornegin o burnu kapatsam gun boyu? Artik sorunun burun olduguna %99 emin gibiyim. Cunku tam bogaza bakan kisimda koku var. Neyseki sorunu bulduguma seviniyorum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Daha önce açilmis konu basliginda yazdiginiz için mesajinizi ilgili konuya tasiyorum. Böylece arayan sahislar için daha derli toplu bir arsiv olusuyor.
Burnunuzda sorun oldugundan %99 emin iseniz o halde probleminizi çözdünüz demektir. -M |
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Emin olma nedenim bence mantikli. Dedigim gibi neden bogaza bakan kismindan sonra koku var ki sadece? Hem de dilimin tam bogaza bakan kismi ile on tarafinin uzeri farkli. On tarafi saglikli arka tarafi sagliksiz gorunuyor.
Bogazda boyle yapabilecek birsey oldugunu sanmiyorum. Geriye burun kaliyor. Ve su da iddiami guclendiriyor. Bir tanidigimin da agzinda diski kokusu var. Burnundan koku gelmiyor. Cok yakinina girmezsen anlasilmiyor. Ve onunda burnunda sorun var! Diline bakayim diyemedim ama. Geriye birsey kaliyor. Simdi burunda sorun olduguna emin gibiyiz. Peki burnumda ne olabilir? Bunu su yuzden soruyorum. Siz daha tecrubelisiniz ve doktora gidecegim. Benim icin dedikleriniz onemli ve doktora full bilgiyle gitmek istiyorum. Bir ameliyatla isi bitirmek istiyorum cunku. Mesela burnu ile ilgili sorunu olanlar "neyi" denerse gecici olarak agiz kokusundan kurtulabilir? |
|
![]() |
|
Naci
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Ncort dediklerin bende de var. Dil kökü kokusu ve beyazligi. Yutkunmam çok iyi degil. Sesim boguk çikiyor zaman. Burnumda tikaniklik hissi olusuyor. Sabahlari agzimin tadi çok kötü ve hiç istahim yok. Burun deliklerimin birinde egrilik var ve geceleri horluyorum. Reflüm var. Kbb ye gittim risonel ilacini verdi burnumu açmak için. Ve oradaki etleri küçültmek için. Dün ilaca basladim. Sonucunu söylerim.
|
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Aynen! Midem hassas gibi benimde. Yutkunmam kotu ve o beyazligin orasi sisik degil mi? Dilini cikarinca on taraflar duz ilerlerken arka tarafta tumsek var sanki biraz. Ve o ilaclar ne kadar konka sisikligine iyi gelsede tam kuculmuyor. Bize kisa sureligine burundaki konkayi kucultecek birsey lazim. Cok zararli da olsa bir kere denemekten zarar gelmez saniyorum. |
|
![]() |
|
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam elimi 20lik dis ve salyama sürdügümde hiç kokmuyor lakin dilimin üstü çok kötü kokuyor 1-2 kere zaten sikayet aldim dilim bembeyaz sabahlari dilsil ile siliyorum su aralar ve beni 6-7 saat idare ediyor.
Dilden kaynaklanan kokunun kalici olarak tedavisi yok mu bu bakteri kitlesi mantarlardan kaynaklaniyorsa nasil hallederiz yardimci olursaniz sevinirim. -Spor yapinca koku azaliyor -Dis firçasi ve dil bakimi sonrasi uzun süre bana koku gelmiyor ama normalzamanda var. Sabah koku çok yogun. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hamza171 dil üstü pas için birçok herbalist bagirsak mantari diyor. Açikçasi ben de bagirsak mantari olabilecegine inaniyorum.
|
|
![]() |
|
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Çürük disler dis tartarlari plaklar vs. dil pasi yapar. Geniz akintisinin da dil kökünde pas yaptigini okumustum.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dil pasinin nedeni birçok sey olabilir. Ye iz akintisi, mantarlar, parazitler, dislerin yeterli trmizlenmemesi. Ancak bu bizi sonuca götürmez. Çünkü dil pasi olan çok insan var agzi kokmayan.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
denize dogru kardesim çürük disim yok dis tartarlarimda yok sarilik var sadece doktor öyle söylüyor dil pasim var ama
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dil pasi yapan bir çok sebep var evet ama forumda bir çok kiside dil pasi var.geniz akintisi olup dil pasi olmayan da var.sebep çok ama asil sebep ne önemli olan onu bulmak lazim. Ve bide dil pasi olsa da olmasa da sizde de o yapiskan tükürük gibi sivi var mi ?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Vallahi ben herkeste dil pasi var diye biliyorum :)) Yanlisim var demekki. Ama kimi görsem dil pasindan sikayetçi burada.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dil pasini yok etsek su dilimiz diger insanlarinki gibi olsa koku kalmaz muzdarip :)
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Yapiskan sivi felaket bir sey. O kadar yapiskan ki(cogu zaman renksiz) lavobaya tukurdugum zaman muslugu acinca, su ile bile kolay kolay gitmiyor. Gidere ip gibi yapisiyor sanki ortadan kesmek lazim gibi. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Aynen öyle yumurta aki gibi dil üstünde sürekli var. Renksiz..ama özellikle dil temizleyince felaket sekilde artiyor ortaya çikiyor.dili koruyan bi tabaka gibi igrenç bisey
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Aynen ya o lanet yapiskan sivi hiç bitmiyor sürekli geliyo agzim ferah olmuyo Dislerimi firçalasam macun bile yapisiyo bogaza dilimi çikarip firçaladigim zaman o yapiskan sivi hiç bitmek bilmeden geliyo önceden takip ettim bisekilde agiz kokum gittiginde o yapiskanlikta gidiyodu geçen haftalarda baska nedenlerden bunalima girdim hayattan sogudum anlamadigim sekilde agiz kokum 2 gün geçti agzim suluydu tükürügü su gibi hissettim agzimda ona sevindim moralim düzeldi sonrasinda gene geldi nasil biseyle sinaniyorum bilmiyorum Allah'im sabir ver sasirdim artik.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
amazon bende muzdaribim kardesim daha demin metro yedim çikolata agzim kötü kokuyor :'(
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Aynen öyle amazon. Bu yapiskan sividan kurtulabilirsek dil ustundeki bakteriler de savunmasiz kalir ve ölürler..ama bitmiyor ki siliyorum kaziyorum yine nüks ediyor bitmiyor
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Sorunumuzun kaynagi bu arkadaslar o yapiskan sivi! Ilk zamanlar agzim fazla kokmazdi o zaman yapiskan sivida fazla yoktu bu artti kokuda artti simdi bisey yesem içsem agzimda kötü kokuyo e bu agiz kokusu ve o yapiskan sivi bende Biteral kullaninca geçti Bu antibiyotik havasiz ortamda yasayan bakterileri öldürüyor Nidazol FLAGLY felan ayni etkiye sahip bu bakterilerin kaynagi neresi nasil bir bakteride bu sürekli yapiskan sivi oluyor? bu bakteriler Seker ve Süt ürünlerinden besleniyor kaynagi neresi bunun merak ediyorum dogrusu geniz akintisi felan olsa temizlersin bogazi biter ama bu firçalarken sürekli geliyo sanki dilin arka dibinde bi oyuk var ordan geliyo sürekli anlamadim gitti arkadas acaba bol su içip sekeri ve süt ürünlerini kesip eksi limonu felan tüketsek gidermi bu yapiskanlik deniycem ben bunu
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dil pasi için limon oneriyorlar zaten amazon o yüzden denenebilir
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
amazon onu denesen sana söylüyüm hiç bi anlami olmuyacaktir dedigin gibi süt ürünleri ve sekerli ürünlerde yada karbonhidrati bol ürünlerde ya aslinda neredeyse tüm ürünlerdede bunlarda daha azdirici koku artisi oluyor , valla ben sekeri ve sütü birakmak istemiyorum agiz kokusunu birakmak istiyorum :'(
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Ben seker ekmek vs kullanmadigin ve cok saglikli beslendigim spor yaptigim halde agzim kokuyor :) o yüzden seker birakmak bir çözüm olmayacaktir kendimden biliyorum
|
|
![]() |
|
Amazon
![]() ![]() ![]() |
O zaman bu tükürügü nasil berrak yapabiliriz onu bulmamiz lazim bu yapiskan sivi mahvediyor herseyi dilin arkasinda bisey var ben sürekli bogaz temizliyorum yediklerim bogazima yapisiyo bu sey Hiçmi bitmez anlamiyorum dilimi iyice çikarincada tuhaf kötü bir koku var çözebilene helal olsun :)
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Amazon arkadasim ekstrem gelebilir ama muzdarip96 nickli arkadasimiz iyilesmis. Ben onun tavsiyesiyle onun tedavisine basladim önümüzdeki hafta sonucu da paylasirim. Bence bi dene kaybedecek bisey yok. Herseyi deniyoruz bunuda deneyelim.benim su an bile agiz kokum hafifledi eskisi gibi degil. Eskiden dil üzerinden hastaliklar tespit edilirmis. Çin de hala uygulanan bir yöntem. Dil rahatsizliklari bagirsak mide rahatsizliklarindan kaynaklanir diyorlar. Biz sürekli beyin firtinasi yapiyor arastiriyoruz. Bi dene derim sende yaptigimiz tedaviyi.'iyilestim mutlu son 'basliginda var amazon.kokusuz günlere :)
|
|
![]() |
|
Tirza1984
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2017 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Selam öncelikle dil pasi sikayetlerim sppheli iliski sonrasi basladi.dil pasini ilk fark ettigimde üre ve kreatininde azicik yükselme fark ettim.yani bizde üre yüksekligi baslangici oldugu için dil pasi ve dilde acilik var diye düsünüyorum.yalniz her hastanede bu üre çikmiyor fakat hastane testlerine güvenmemek gerek bazilari yanlis çikiyor
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
üre yüksekligi nasil giderilir kötü biseymidir nedir bu neden olusur bilen varmi
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Magdurum
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar kokudan Kurtulmus biri olarak söylüyorum benimde dilde pas vardi be çok kötü kokardi dilim. Ama suan kokudan kurtuldugum tamamen iyilestigim halde dilde pas hala var ve bu pas koku yapmiyor.ilginc olan su.eskiden kokuyu bu pastan ve dilden bilirdim. Simdi iyilestigim halde pas hala var fakat koku yok. Demek ki dil pasi koku yapmaz. Yapiyor olsa bile bizi bu foruma getirecek kadar koku yapmaz. Sorun sindirim sistemimizde arkadaslar bi yolu tedavisi var.hepinizi 'iyilestim mutlu son ' basligina davet ediyorum. Iyilestigim gibi sizlerinde iyilesmesi için forumdayim bir süre daha. Konuyu inceleyip denemenizi fikirlerinizi belirtmenizi rica ederim :)
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar dudaklarim kuruyor dilimde kuruluk yutkunurken yutkunacak tükürük sivi bisey bulamaz gibi oluyorum ve genelde böyle anlarda agzimdan açlik agiz kokusu tarzi koku oluyor bunu nasil yenebilirim yahu yemek yiyorum zaten ama aradan 1 2 saat geçmeye yaklassin hemen bu oluyor :'( off
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
yaa arkadas bune ya foruma bakiyorum hep 40 tane misafir 2 3 kisi online eskisi gibi giren çikanda yok tartisip konusan yardim edende yok ben bu yüzden watsap grubu falana karsiydim hocam busefer benim telefonum yok gencim olsada ne bileyim bu ortam güzeldi simdi :'( soracagim sorular çok ögrenmek istediim seyler çok iyilesmek istiyorum herseyden önce ama nasillllllllll
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ilyaha
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Aralik-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Bende de dudak kurulugu var. Dudaklarimin susuz kaldigini hissediyorum. Bazen bir peceteyi islatip dudaklarima suruyorum surekli. Asiri derecedeki bu kuruluk dudaklarimin kenarlarinda sik sik catlamalara yariklara sebep oluyor. Buna sebep nedir bilmiyorum. Belki vitamin eksikligi filandir.
|
|
![]() |
|
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Bize net bilgiler lazim. Bademciklerini aldirip iyilesenler ve iyilesemeyenler sonuçlari düzgün aktarsa burun ameliyati olanlar düzgün aktarsa helicobakter olanlar düzgün aktarsa sorun kalmayacak.
|
|
![]() |
|
denizedogru
![]() ![]() ![]() |
Hocam kronik orta kulak iltihabi koku sebebi midir? Bilginiz varsa açiklayin lütfen.
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |