|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
cansc1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Amasya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2014 Saat 19:55 |
|
Arkadaslar merhaba, dilimde gün içinde sabahtan aksama kadar bir tabaka var bazen çok artiyor bi seyler yedikten sonra azaliyor gitsin diye disimi firçaliyorum gene geçmiyor. dildeki pas basligina baktim ama oradaki fotograflar kadar kaba degil. bir de dilim arka kisminda kabarciklar var bir fikri olan varsa bekliyorum. kendinize iyi bakin.
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
Herkesin dil arkasinda kabarciklar var, o yüzden bu durum dogaldir.
Ancak bu pas konusu bende de sikinti olusturuyor. Çözümü olan varsa yazabilirse seviniriz gerçekten. Ayrica #cansc1 sen firçalamak haricinde özel olarak baska seyler kullaniyor veya uyguluyor musun? |
||
![]() |
||
cansc1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Amasya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
ayrica pek bi sey kullanmadim. sakiz kullandigim zaman bu tabaka beyaz renge dönüyor.
|
||
![]() |
||
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|
dil arkasindaki kabarciklarin birçok nedeni olabilir. Bence çogumuzda zayif(alerjik) bünye sebebiyle olusuyor. Bagisiklik sistemini güçlendirelim. Benim dil üzerimdeki tabaka geniz akintisindan olusuyormus. Antibiyotik vs. birçok seyi denedim geniz akintisi tam anlamiyla gitmedi. Antihismanin e basladim geniz akintisi ve pas gitti. Dil üzerinde kabarciklar küçüldü. Suan bünyeyi güçlendirmeye çalisiyorum( çörekotu-keçiboynuzpekmezi) gibi ürünlerle tabi abartmadan. Kokunun tam olarak kayboldugunu söyleyemem çünkü tam olarak anlayamiyorum. Yakin zamanda birine koklatarak durumu degerlendircem. Yillardir bu sikinti var bende simdi koku olmasa bile acaba kokuyor mu süphesi hep oluyor maalesef. Paranoya gibi bise oldu artik :S
|
||
![]() |
||
cansc1
![]() ![]() ![]() |
|
ayrica sunu da belirteyim az önce dusta dilime baktim uç kismi daha kirmizi ve kesik kesik gibi geriye dogruda bazi yerlerde kirmizi kirmizi noktalar var
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet o kirmizi noktalar bendede var ama b12 eksikligi neden oluyormus sanirim.
@ornitop: antihistamin olarak ne kullandin?? |
||
![]() |
||
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|
benim kullandigin xyzal ama her insanda farkli farkli oluyor bu. doktora danis. gerçi onlarda biraz deneme yanilma yapiyor ama ..
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
ornitop, antihistamin e ne zaman basladin ? önceden pas varmiydi yada ne kadar yogundu?
son olarak gerçekten geçtigini söyleyebilir misin?cevaplarin için teskkrlr.. |
||
![]() |
||
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
|
cansc1, kusura bakma ben yanlis anlamisim sorunu,dil arkasindaki kirmizi noktalar bende olmayan bir sorun galiba.
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
dilimdeki herzaman olan tabaka xyzal(antihistamin) pharmolzn-çinkolu sakiz sayesnde yok oldu diyebilirim. dilimin bu hali geniz akintisnda kaynaklaniyordu diye dusunuyorum cnku alrji ilacina basladgmda geniz akntisi gitti ve pas ta gitti. reflü olablicegi söylendi. sinüzit dendi. faranjit dendi.. bu rahatsizliklara yönelik ilaç kullandim hiç bukadar geçmedi. sonuç olarak gördügüm alerji bütün bu saydigim hastaliklari tetikleyen bir sey ama antihistaminin birakinca buyuk ihtimal geri gelecektir. alerjenden uzak durmak gerek ama bu da pek mumkun olmayacagi için zor bir tedavisi olacak tabi sorun alerjyse.. kbb doktorum sins tomografsnden sonra antibiyotk verdi bitti alerji ilaçlarina baslicaz dedi suan devam ediyorum bakalm nolcak..(pas inanilmaz yogundu. 2 haftadir antihistamin kullaniyorum.
|
||
![]() |
||
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
:) ozur dilerim guluyorum ama o gordugunuz kirmizi kabarciklar her insanda olan papilla dir her seye paranoya olmayiniz pes etmeyin ! sebep (sinuzit,rinite,bademcik,dis eti ,curuk dis,inflamasyon,hplori,nasal polip yada gomuk distir ; % 90 dan fazla
|
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
@evian
onlarin kabarciklarin papilla oldgu kesin ama bu papillalarin günden güne artmasi bünyede bir seylerin ters gittigini gösterir bence.. |
||
![]() |
||
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
|
ornitop, kardesim saol verdigin bilgiler için..
ara ara bu durumunu bizimle paylasirsan sevinirz, ins. kullandigin ilaçlar sana fayda saglar. evian,bende papilalardan bahsediyorum zaten, onlar herkeste mevcuttur. bende yanlis mi anliyorum diye tereddütteydim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Papilla circumvallate isimli papillalar resimde ok ile isaretlidir ve aci tadi almakla görevlidir.
![]() Dokunun su çekmesine veya uyarilmasina bagli olarak her gün ve hatta saat farkli renk ve büyüklükte izlenir. Bu çok normaldir -M |
||
![]() |
||
ornitop
![]() ![]() ![]() |
|
@aydinmur
tabaka olarak degerlendirirsek bu dil saglikli mi? |
||
![]() |
||
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bence ayni bizim durumda o fotograftaki sahis ve koku sikayeti cekiyodur buyuk ihtimalle
|
||
![]() |
||
Camur
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu papillalar herkeste bulunur. hastalik degildir. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
bu görseldeki dil sagliksiz dil olarak nitelendirebilirmi hocam
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Pas hariç ben bu dilde bir hastalik veya problem görmüyorum. Her yerde renk ayni, simetri saglam, kivam yerinde, her yer islak, renk bozulmasi yok, papil yükseklikleri her yerde homojen. Saglikli dil böyle olur. Belki bu dil firçalanirsa iyi olur, yüzeydeki pas kaybolur. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
ayni pas görseldeki bende var fakat bu pasi nekadar firçalarsak firçaliyalim hocam anlik azaliyor örnegin 40dk 1saat sonra yemek yiyelim veya yemiyelim kendiliginden olusuyor adeta ve Ekmek Kahve Süt gibi seyler içildiginde bu pas yukardaki gibi en yogun anlarini yasiyor
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam merhaba,
Sizce agzi fazla kokmayan için, yani 4-5 saat yemek yemezse anca agzi kokan biri için gargara kullanmak gerekir mi? Hani fazla gerekmiyor ya, vucüdu alistirmali mi gargaraya..? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Gargara derken neyi kast ettiniz?
Antiseptik gargaraya alisilir. Çinkoya alisilmaz. Içinde klorheksidin, varsa antiseptiktir. En çok 1 hafta kullanilip terk edilmezse zarar verir. Mikroba karsidir. Çinko bilesikleri için sorun olmaz. Kokuya karsidir. Mikroba etkin degildir. -M |
||
![]() |
||
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bir arkadas biyofilmden bahsetmisti kronik sinüzitte olusabiliyormus bu tabaka. Alerjik rinitte de olusma ihtimali var mi ve kokuya etkisi nedir?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Biyofilm, protein ve müsinöz yapiskan mikrometrik ve organize tabaka anlamina gelir.
Ne biyofilminden bahsedelim? Nereye yapisan? Nasil bir biyofilm ? -M |
||
![]() |
||
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
|
Burun ve geniz arasinda bir yere yapisan bir biyofilmden hocam. Burun ve geniz sorunlari olanlarla bagdastirmaya çalisiyorum. Biyofilm tabakasi kronik sinüzitte olusabiliyormus deviasyon ve burun eti ameliyatlari nefes almayi düzelttigi için biyofilm tabakasina etkiliymis. Bir arkadas burun eti ameliyatindan sonra 2 ay koku yoktu sonra geldi demisti. Belki de biyofilm tabakasi yeniden olustu.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |