Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Bademcik ameliyati Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 08:41
Bazenhissediyor gerçekten haklisin bu hastalik psikoloji birakmiyor Allah yardimcimiz olsun da pes etmemek lazim ya
Hiç bu sebeple doktora gitmedim yeni basliycam randevularim var umarim senin yasadiklarini yasamam insan gibi davranirlar
IP
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 08:42
Tesekkür ederim hocam cevabiniz için.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 10:46
Orjinalini yazan: Green

Bende yeni ugrasmaya basladim iste eger iyilesirsem ki kokuyu eskiye oranla azalttim 😊 burda detayli bi yazi paylasicam insallah herkese Allah sifa versin..
Bisey sorabilir miyim ameliyat hakkinda biraz bilgi verir misin kaç gün yattin kaç güne toparlandin kokuda bi azalma oldu mu ?

burun deviasyonu ve bademcigi aynanda oldum ameliyati oldugum gün bir süre hastanede bekletildim burnumdaki tampon alindi felan 1 2 saate yakin bekledim ve sonra taburcu oldum evde iyilesme süreci tam hatirlamiyorum ama ilk 1 2 hafta agrili sizili geçti 1 ay sonra rahatlamaya basladim bademcik açisindan burun zaten sikinti olmamisti bol dondurma yemek güzel oluyordu orayi iyilestiriyordu ama seker almaktan vücutta kafayi yiyor aptallasiyorsun resmen yani 1 ay sikinti çekebilirsin biraz normal ama thermal yöntemi daha kolay sanirim ama doktor nedense bana bunu yapmadi uzman oldugu yöntemin biçak yöntemi oldugunu söyledi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 10:48
kokuda azalma olmadi çünkü sanirim sebep o degilmis ama onun sebep olmasini engellemis oldum veya ilerde onunda koku sebepleri arasina girmesini engellemis oldum bir açidan tek bu ise yaramis oldu , bende ümitliydim büyük oranla bunun sebep oldugunu düsünerek bi totem yapmistim kendime fakat öyle olmayinca tabiki ilk baslarda hayal kirikligi sonra hayatina devam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 10:49
benim sorunum çok enteresan nickim gibi bazen hissediyor yani bazen hiç olmuyor bazende çok oluyor bazende çok az oluyor ama ben ne çok az olsun isterim nede çok olsun isterim ben isterimki hiç olmasin :D
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 15:03
Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin süphem bi açidanda halen bademcik bölgesinde o bölgedeki bosluka aynada baktigimda görebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi örümcek agi gibi bazen kalin bazen ince biçimde bazen parça parça biçimde bademcik bölgelerim beyaz renkli sümük tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ve bu gerçekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna çözüm ne yapabiliriz sürekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir çözüm gibi durmuyor hem psikolojik açidan hem zaman açisindan , tesekkür ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.

Düzenleyen aydinmur - 30-Mart-2019 Saat 19:57
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2402
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 19:58
Karmasik bir tarif oldu.
kesin bir sey söylemek zor olabilir
-M
IP
nyks
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Alıntı nyks Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2019 Saat 19:28
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin süphem bi açidanda halen bademcik bölgesinde o bölgedeki bosluka aynada baktigimda görebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi örümcek agi gibi bazen kalin bazen ince biçimde bazen parça parça biçimde bademcik bölgelerim beyaz renkli sümük tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ve bu gerçekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna çözüm ne yapabiliriz sürekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir çözüm gibi durmuyor hem psikolojik açidan hem zaman açisindan , tesekkür ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.

Gargara azaltiyor mu kokuyu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2019 Saat 07:28
Sizin agiz kokunuzun (varsa) kaynaginin bogazinidan mi oldugunu bilemem ama isaret etmek istedigim önemli bir konu var:

Çok gerekli olmadikça, sik ateslenip, yataklara düsürüp, yilda 3-5 defa tibbi müdahale görmek zorunda birakip, yutkunmayi nefes almayi bozacak kadar sismedikçe bademcikelrin alinmasina sicak bakmiyorum. Bilhassa basit bir kaç kript beyazligi görüldü diye bademciklerin alinmasini isabetsiz buluyorum.

Bademcikler, boagzi çember gibis aran limf halkasinin sag ve soldaki iki noktasidir. Bademcikler aslinda bir çemberi tamamlayacak sekilde bogazi çepeçevre kusatan bir limf dokudur.

Bu hata yapilirsa (gereksiz bademcik alinirsa)bogazin çevre limf dokulari bademciklerin yapmasi gereken yükü üzerine alip iltihaplanmaya basliyor. Eskiden saatte 10^5 bakteri ile mücadele etmek zorunda olan çevre limf dokularinin yükü, bademcikler alindiktan sonra artiyor diyelimki 10^10 bakteri ilemücadele etmek zorunda kaliyor.
Siklikla bu bakteri yükünü kaldiramayip kaçinilmaz olarak kronik bir infeksiyon basliyor.

Kural sudur:
Çok gerekli olmadikça sondakikaya kadar Allah'in taktir ettigi fabrika ayarlari ile oynamamak gerekir.
-M

IP
yasamsikinti
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı yasamsikinti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2019 Saat 00:54
bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu büyük ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini düsünüyorum. neden diyecekseniz agiz özellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum ve agiz kokum gerçekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde süphe ediyorum.
IP
Biktimartikkkk
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı Biktimartikkkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2019 Saat 22:31
Ben de bademciklerimi aldirdim gerçekten kokuda en az %50 azalma oldu bademcik tasi oldugu için agzim ne yesem öyle kokuyordu tamamen geçti mi bilmiyorum 2 ay önce aldirdim insanlarin tepkilerini kontrol ederek almaya çalisacagim çünkü artik koku alamiyorum ins hepimiz kurtuluruz bu durumdan tek duam bu
IP
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2019 Saat 16:21
Murat hocam bu bademcikler sorunluysa bogazda gicik kuruluk yanma kasinti öksürük konusmada zorlanma yapar mi? Tükürük bezlerine bi etkisi olur mu bende dehset bi sekilde agiz ve bogaz kurulugu var sebebi bademcikler olabilir mi? Dahiliyede kan testi vs yaptirdim sonuçlarini en yakin zamanda alicam ama burdanda bi sorayim dedim merak ediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2019 Saat 19:30
Bilmiyorum
Bademciklerin bogazda yapacagi yanma kuruluk kasinti vesaire kulak burun bogaz hekiminin bransina girer
IP
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2019 Saat 20:12
Tesekkür ederim hocam yinede sorayim dedim
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2019 Saat 12:02
Orjinalini yazan: yasamsikinti

bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu büyük ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini düsünüyorum. neden diyecekseniz agiz özellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum ve agiz kokum gerçekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde süphe ediyorum.

Bu sekilde düsünürsek mide,dis vs. diger organlar da herkes için aynidir. Bazi insanlar dislerini ayda yilda bir firçaliyor, agizlari çuruk dolu ancak sabahlari aç halde bile agizlari kokmuyor. Ben buna çok sahit oldum. Bu yaklasim bence dogru degil. Bazi insanlarin organlari bu koku durumuna daha elverisli bence.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2021 Saat 08:42
Agiz kokusu yaptigi öne sürülen Tonsil tasi (tonsillolith),
toplumun %10 unda (Stoodley P, 2009), %46.1 sinda (Oda M, 2013) asemptomatik olarak vardir.
===============
326 tonsil tasi vakasi tomografi ile 2 yil süre boyunca incelenmis.
% 12.1 kadarinin kendiliginden kayboldugu görülmüstür.

%26.1 kadarinin büyüklügü degismistir.

Büyüme gösterenler yilda 0.61 ± 0.41 mm hizi ile büyümüstür.

%37.3 kadarinin yeri degismistir.
Yeri degisen tonsil taslarinin %92 si bulundugu noktadan solunum yoluna daha yakin olan bir noktaya göç etmistir.

Göç etme hizi − 1.38 ± 1.59 mm /yil dir.

Tonsil taslarinda iki yil izleme boyunca %84.3 oraninda HU (kireçlenme) parametresi arttarken %12.7 kadarinda azaldigi görülmüstür. (Yamash*ta K, 2021)
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu