|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Korona virüsü hastası ve bulaşıkları | |
Yazar | Mesaj |
birdenbasladi
Üye Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Konu: Korona virüsü hastası ve bulaşıkları Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2020 Saat 02:44 |
Hocam, uzun aradan sonra selamlar. Umarım afiyettesinizdir. Bir hususta bilginize danışmak istedimm.
Annem 5 gün önce korona virüsüne maruz kaldı ve hastalandı. Ben de temaslı olarak annemle karantinadayım ve tüm hizmetini ben görüyorum. Merak ettiğim annemin kullandığı bardak, çatal kaşık, tabak gibi gereçleri bazen çamaşır suyunda bekletip makineye öyle atıyorum bazen doğrudan bulaşık makinesine atıyorum. Bu bekletme ve doğrudan makine yıkaması solunum, salya yoluyla bardağa, çatala kaşığa sinen virüsü temizler mi? Temizlemezse bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra muhtemelen ben de kullanıyorumdur. Ne yapmalı? Siz olsanız ne yapardınız? Virüse maruz kalanlar ne yapıyordur? Velev ki temizlenmedi ve hasta iyileşme sürecine girdi. Tekrar virüse maruz kalıp hasta olur mu? |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2020 Saat 08:28 |
Sizin en etkili ilacınız hipodur.
Bakkalda satılan çamaşır suyundan daha etkili ve daha garantili hiç bir kimyasal madde yoktur. Hipo ile 5-10 dakika temas eden her şey koronavirüs bakımından emniyetli kabul edebilirsiniz. Alkol ve diğer disinfektanlara ihtiyacınız kalmaz. Salyanın içinde burundan gelen salgıda virüsün bulunduğu gösterildi. Dışkıda ve idrarda virüs varlığı açıkça gösterilmediği için var kabul ediniz. Hipo Kumaşı bozar. Kumaşlar için deterjan ve sıcak su kullanınız. Hipo metali de bozar. Metalik eşyaya hipoyuı 1-2 dakika uygulayıp hemen durulayınız. Eller ve deriye alkollu disinfektanlar veya alkol kullanınız. Metal ve kumaş dışındaki her şey için 1/10 sulandırılmış hipolu su kullanabilirsiniz. 1/10 hipolu su sprey hazırlayıp sık aralıklarla odalara havaya püskürtünüz. Havaya saçılan viral partikülleri etkisiz hale getirir. Buluncuğunuz odada daima bir pencere açınız. Pencerenin önüne bir vantilatör koyunuz. Dışarıya doğru üflesin. Yalnız değilseniz, Bu vantilatörü ve pencereyi hiç kapatmayınız. Geçmiş olsun. -M |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|