|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2020 Saat 22:00 |
Arkadaslar iyiii okuyun lütfen
Benim agiz kokum 20 yildir var.kesintisiz var ve kendimde koku aliyorum ve agizimda irenc bir tat hep var.benimle ayni durumu yasiyan BU 100 DE 100 CÖZÜM OLUCAK BANA INANIN GERCEKTEN.cok disdoktoruna gittim ama hep disde problem olmadini söylediler. Yukarda en arkadaki 2 sag ve 2 sol taraftakii disim hep dis ipiyle ( interdental fircayla temizleyince) o ara hep kokuyodu.bunu doktoruma hep söyleyince o disden olamaz cünkü saglikli görünüp ama yinede dolguyu degistirilem diyolardii.o iki taraftaki dolguyu cok degistirdim yeniledimm ama koku hic gecmedi ve azalmadi.dis doktordan haric öbür doktorlarada gittim ve cok antibiotik denedim kullandim ama tek kulandim an azaliyodu koku ve bitincr geri geliyodu.ve son 1 yildir agiz kokum cok artii.cok uzaktan bile fark ediliyodu.artik bunun kesin cözmem lazimm dedim artik yoksa sonum iyi olmazdi.böyle bi hayat devam yasiyamazdim. Ve 1 senedir benim 4 yasindaki cocugumdada basladi agiz kokusu ve halen var.bide benim annemdede vardii ama benim annemde 1 bucuk 2 senedir gecti.tam annemle detayla konusamiyodum ama annem hep derdi bi koku yapan disim var o cürük ve birgün annem oraya implant yapti ve o günden belli agiz kokusu gecti.sonra ben bide böyle düsündüm.annemde vardi bende vardi bide oglumdada var agiz kokusu bu bir gecici bakteri olmasi lazim ve okudum ki birisinde cürük dis olunca ve bir cocuk annesinin bardagindan mesela icerse o cürük bakteriyi kapabilirmis ve ona gecebilirmis.yani anneden cocuga kolay geciyo o bakteri.oyüzden bu son 1 senedir artik dedimki bu kesin o arkadaki disimden geliyo ve cektirmeye karar verdim.5 ayri dis doktora gittim hatta tek agiz kokusuyla ilgilenen doktoada gittim ama kimse cekmek ve kanal tedavisi yapmak istemedi cünkü filimde saglikli ve cürük görünmüyomus.ayrica ben almanyadan geliyorum ve burda öyle istedini yapmiolar.türkiyede nasil bilmiyorum.ama en sonunda gittim doktora ve dedimkii o dislerim cok agriyo ve yalvardim ceksin diye yada kanal tedavisi yapsin diye.neyse o iki disime kanal tedavisi yaptii ve yaparken kendisi sasirdi ve dediki siz gercekten haklisiniz o dislerin alti o pulpa denen yer cok cürükmüs.sonra bittikten sonra.gercekten disim arimaya basladi ve koku gecmedini fark ettim ve dedimki ceksin onlari.neyse doktor sagolsun.o iki disimi cekti.ve cektikten sonra gercekten agiz kokum yari ya azaldini farkettim.baya azaldi.sonra yine gittim ve o öbür 2 disimede kanal tedavi yaptirdim ve koku sifirlandiii resmen koku gittii.o disimin arasini temizleyince artik hic kokmuyo.yani anlicaniz kisa kesim 2 disimi cektirdim kanal tadavisinden sonra ve o öbür 2 disimde tek kanal tedavisi yeterliydi.ve o tedaviden sonra 2 hafta boyunca sabah aksam normal dislerimi fircaladim ve dis ipi kulandim ve dilimi temizledim bide sabah aksam 2 hafta chlorhexamed agiz gargarasi bide cortisol gel interdental fircama sürüp dis aralarina sürdüm ve dilimin üstüne.20 yildir agiz kokum resmen gecti.arkadaslar bu nedemek biöiyomusunuz bu dis doktorlara inanmayin tek filimde röntgende bisey görünmüyo diye bisey yapmiolardii ama ben hep söylediim bu normal degl.yani arkadaslar sizdede o dis arasi koku yapiyorsa hemen gidin kanal tedavisi yapin ve gemcmiyosa o koku ozaman disinize cektirin.ben tek doktorlara inanip bu 20 yildir hasretini cektim halen inanamiyorum.ben bu forumu hep takip ediyorum ama son iki aydir bu foruma giris yapamiyorum almanyadan.suan türkiyeye tatile geldim ve giris yapabiliyorum ve hemen sizinle paylasmak istedim.ben anlamadim niye yurtdisi icin bu sayfa kapatildi? Hocam lütfen bu sayfayi yurtdisi icinde yine açin.ben 1 hafta türkiyedeyim sonra dönüyirum sorunuz varsa bu günlerde kesin sorabilirsiniz.umudunuzu kayip etmeyin |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Ve hocam sizinde yorumunuzu isterim yani niye cürük dis röntgende görünmüyo.ben inaniyorum tek agiz koku olanin yani koku tek agizdan ve burundan degil olanin ki 100 de 90 de görünmeyen cürük dis kaynaklidir
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Yurt disindan bu foruma giremiyor musunuz? Tikladiginiz zaman Ne diyor? 404 eror? 500 internal server eror Bu site güvenli degil Veya nasil bir ariza veriyor ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Evet dogru. yeteri kadar derinlesmezse dis çürügü röntgende görünmez Apseler de böyledir. Insanin suratini karpuz gibi sisiren apseler 3 hafta dolmadan röntgende görünmez. |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Hocam bende o cürüklük dissinirine kadar gelmis ve o dislerim hep soģuga karsi agri yapiyodu.
Tam hatirlamiyorum ama error yaziyodu bide bir numara.almanya dönünce size söylerim. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
1)koku burundanda cikiyor muydu konusmadigin zamanlarda yutkunurken vs yemek yerken
2)geniz akintin var miydi? 3)yemek yerken koku artiyor muydu ? |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
1) yok burundan koku gelmiyodu
2) yok 3) yemek yerken cok artiyodu |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
yemek yerken burundan gelmiyormuydu?
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
4 disede kanal tedavisi mi yaptiniz yoksa 4unude çektiniz mi?
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
1)4 diste alt çene mi üst cenedemydi?
2)üst cenedeyse sinüsü de enfekte etmis olabilir mi acaba 3) bi soruda yutkunurken bi koku olur muydu |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Yok burundan koku hic gelmiyodu
Evet 4 disimi kanal tedavisi yaptirdim ve o 4 disden 2 sini cektim cünkü o 2 dis yinede koku yapiodu 1) üst cene en arka sag ve sol dislerim ve hepsinde dolgu var.ama dolgu 20 senedir varmi onu hatorlamiyorum yani dolgudan öncede agiz kokusu varmiydi onu bilmiyorum.ilk 19 sene tek 2 disim koku yapiodu ve son 1 sene o öbür 2 disimde koku yapmaya baslamisti 2) yok sinüs hic yok.burnumla hic problemim simdiye kadar yoktu 3) koku sürekli vardi ama yutkunurken özelikle bi farki yoktu Bide bisey daha eklemek istiyorum. 19 sene kötü agiz kokum vardi ama son 1 sene daha cok siddetlendii ta uzaktan bile farkediliyodu.bunu da böyke bagliyorum.ben hep dis ipiyle yada interdental fircayla aralari temizliyodum ama son bir sene tek agiz yikayiciyle aralari temizliyodum ve sonradan doktordan ögrendimki bu agiz yikayici iyi degilmis.ve demeki o son 1 sene oyüzden benim agiz kokum da cok siddetlendi.en iyise dis ipi ve interdental fircasi. Ve cürüklük dis sinirine kadar yani dispulpa ya kadar varmissa ozaman genelikle agiz kokusu oluyomus. Bide bisey düzeltmek istiyorum ben yukarda cortisol gel yazmisim o yanlis corsodyl gel dogrusu |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Kimsede benimkide gibi dis ipiyle temizlerken koku yapan o dìs arasi yokmu?? Cünkü varsa cözüm budur kesin
|
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Bu dis çekim süresince kullandiginiz Bi ilaç, vb oldu mu @efeefe
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bütün kullanilmis dis ipleri kokar. Salya kuruyunca kokar. Salya kuruyup uzaklastigi zaman salyanin içinde çözünmüs olan gazlar kokabilir. |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Disim cekildikten sonra böyle 2 hafta boyunca sabah ve aksam chlorhexamed forte 0,2 agizgargarasi kullandim.
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Ama hocam bende o öbür disler temizleyince o interdental fircasi ile hic kokmuyodu.tek o öbür 4 disler kokardi
|
|
![]() |
|
Mine
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, son durumunuz nedir? Umarim hala koku yoktur.
Ayni sikayetler bende de var ne zaman dis ipi kullansam üst azi dislerimin arasinda koku oluyor sagda ve solda olmak üzere iki ayri disimin arasinda. Doktor görünürde bir sey olmadigi için dolgunu yenileyelim o da olmazsa dis etine operasyon gerekebilir dedi. Konunuzu okuyunca içime bi umut dogdu insallah sebebi budur ve bende çözüme kavusturabilirim.. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar herkese
Evet efeefe bey güncelleme yapmamis görünüyor! Belki de sayfaya giremiyor daha önce dile getirdigi üzere! Ya da kurtuldu ve sayfayi da unuttu. Murat hocama bir sekilde ulasip durumunu güncellediyse, hocam bilgi verirse ögrenmis oluruz. Çünkü Murat hocama telefon numarasindan bahsediyorsu yanlis hatirlamiyorsam! Benim de üst arka dislere ip temizligi yaptigimda, evet bazen kokuyor kokladigimda, ya da dis arasi kurdan kullandigimda kokuyor kurdan. Diger tarafin koktugunu hatirlamiyorum. Bir tarafin en arka disleri kokuyor arasira. Diger taraf sanirim çok çok nadir kokuyor diye hatirladim simdi. Yeni gelismeler bekliyoruz efeefe bey den |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar.evett uzun süre giremedim giris yapamadim yurt disindan ama cok sükür hocam yardim etti ve o engelli kaldirdi sayfadan. Arkadaslar 2 disimi cekmistim ve gercekten baya bi kokuda azalma olmustu.sonra o öbür 2 disimide kanal tedavisi uygulandi.ve kanal tedivisi bi kac sayans sürdü ve o sürede agiz kokum 2-3 hafta komple gitmisti.ve sonra nedense ne yazikiii yine basladiii.o sürecte hep bir ilac o 2 disinime icine koyup kapatiyodu.demeki o ilac o kokuyu aldirdi.neyse agiz kokusu yine baslayinca ben düsündümki madem o tek o 2 diste o ilaci koydusu demeki gercekten o disler sebep ve o 2 disime cektirdim.ama agiz kokum yinede gecmedii.tek umudumm buyduu artikk.ama sonra dislerime baktim ve o iki disinin cekildi yerde yani o yandaki dislerinde yan tarafi siyahdii baya yani onlarin yan tarafinda cürüklük var.buna galiba kuru cürük deniliyor.oyüzden dedimki artik burdan gelmesi lazim.cünkü demeki o 4 cürük disim bu dislere o cürüklük yansadi.ve onlari silmeye calistim bayada silindi ama daha var.dis doktorada gitmek istemiyorum artik cünkü biktim ve biliyorumki bunlar kuru cürügü tedavi etmiyolar.artik buna yöneliyorum.artik bunlardan da degilse ozaman hayatan vazgecerim.bunuda söylemek istiyorum benim 4 yasindaki cocugumdada agiz koku var bunu söylemistim.ama simdi benim 12 aylik bebegim var ve biz 3 ay önce ek gidaya gecince ondada sürekli agiz koku basladi :((( yani nedim artik.nekadar kötü oldumu hepiniz anlarsiniz :( kime yönelcemi anlamadim. Bide benim agiz kokum 1 bucuk senedir cok siddetli oldu yani metreler uzaktan bile fark ediliyo.sanki bende 2 çesit agiz kokusu var.ben agiz kokumu kendim fark ediyorum.hohladimda aliyorum kokuyo ve agizimda bi irenc tat var ve o dildeki pas tabiki ama o okadar siddetli kokuyu yani o 1 bucuk senedir olan agizkokumu fark etmiyorum.nasil anlatim yani bazen böyle birgün sekersiz besleniyorum ve o an agiz kokum baya azaldini fark ediyorum hohladimda be o dilimdeki pas azaliyo ama o an yinede o siddetli agiz kokum ne dense oluyo onuda algilayamiyorum.bunu tek insanlarin ve esimim tepkisinde anliyorum.ben böyle bi durumdayim artik.hocam sizinde yorumuzunu istiyorum lütfen.
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
O cürügü silmeye calisiyorum yazdim.silmekle demek istiyorum hani orda o siyah renkte cürük varya onu ben törpüyle sag sol yapip hep biraz hafiften temizleyebiliyorum ama daha tam temizlenmedii.zor yani ugrastiriyo.benim tek umudum artik o siyahlik tam gidince koku gider diye baska umudum yok.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
efe bey bir ds hekimine gidiniz. kuru çürük agiz kokusu yapmaz.
Normal çürükse dolgu yapilsin |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
midenizde yanma vb oluyor mu burundan gelmiyorsa mide+agiz kokusu olabilir
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Durumunu güncelledigin için tesekkür ederim Efeefe
Üzüldüm adina ve su an elimizden birsey gelmiyor. Benim agiz kokum epeydir az dilimi firçaladigimda tabiki. Bu ara ön üst dislerimden kaplama olani sik sik sallaniyordu. Dis hekimine gidip sabitlestiriyordum ve bu tekrarliyordu bir kaç ayda bir. Geçen gidip komple çektirdim implant için. Ve dr bana iltihaba karsi agumentin antibiyotik verdi bir hafta sabah aksam aldim ve tabiki hap kullandigim süre içinde koku sifirdi. Zaten önceden de belirttigim gibi, kokum azalmisti. Haplar tam sifirladi. Antibiyotik biteli bir hafta oldu koku hala sifir. Ama sanirim ya yine eski az kokan haline gelecek ya da çektirdigim disten ise Sebep, iyilesmis olacagim. Çünkü kaplama disimin arasina yemek artiklari giriyordu ve dis ipiyle temizledigimde fena kokuyordu. Ve dis zaten çürüktü ve çürük kokuyordu. Simdi çektireli 10 gün oldu ve o disin oradan hiçbir koku yok ve iyilesiyor yeri. Implant Için 2 ay beklemem gerekigini söyledi doktor. Hemen öyle 10 günde takilmiyormus. Durumun su an böyle. Paylasmak istedim. |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Suan probleminiz yok yani ne güzel nidazol kullandigimda kokulu geniz akintim geçmisti nedendir bilmiyorum ama agzimda maksimum %20 ferahlama oldu nedenide mide ve bagirsak kaynakli düsünüyorum kolonda çok gaz birikiyor
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Yok midemden yanma olmuyor.
Mahonii insallah gecmistir🙏🙏🙏sen antibiotik hep alinca o koku hep sifirlaniyomu komple? Ve normalde nezaman hep geri geliyo? ben bunuda belirtim benim o dislerim cekildikten sonra agiz kokum yinede baya azaldi.senin o disinde koku yapiosa ozaman oda bir sebeptir.tam gecmese bile azalir bence.ben düsündümde ve bunu fark ettim sey ben kendimi tip 1 diye düsünüyorum.cünku burunla felan sinüzitmis felan hic bir problemim yok.ama dedim gibi 1 bucuk senedir bide bi kendim hissetmedim siddetli koku daha varya.o beni bide tip 3 yapti.yani hem tip 1 ve tip 3 oldum neyaziki.hocamin sayfasinda okudum insan bi kac tane tip olabilirmis.bide 2 cocugumdada agiz kokusu varya.hocamindq dedigi genetik degil ve bulasici degil.ozaman aslinda tek helicobacter p.lori kaliyo.ve helicobacter bulasici oldu icin cocunlarima gecmis olabilir diyr düsünüyorum.ve asil umut ediyorum.üfff bu testi yapmam lazim artik kesinnn. Hocam size bi sorum olcak: insan yillarca hep tip 2 se ozaman bi tip daha olmasi tesadüf degildir diye düsünüyorum.bu nasil olabilir? Yani insanin nasil sonradan bi baska tip daha olabilir? Mesela agizdaki bakteri cürük dis yüzünden birden mideye bulasabilirmi? |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Bide biseyda farkettim.cocuklarimda agiz kokusu basladiktan belli hep aftlar cikiyo agizlarinda.ama internette okudumki aftlar agiz koku sebebi degilmis.ama cok tessadüf bisey bence ve paylasmak istedim
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Aft illeti bende de var ve konu benim babam ve kardesimde de var. Agizda bakteri yükünün artmasi aftlara neden olabilir. Belki siz de kbb ye yönelebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Efeefe kardesim yan nidazol ve agumentin kullandigimda, evet koku sigirlaniyor. Ve nidazolde koku ilaci keser kesmez geliyordu. Ama agumdntin 1000 mg aldigimda, koku yine sifirlaniyordu ve ilaci kestikten yaklasik 1 ay sonra geri geliyordu.
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Hadii insallah bu sefer yine geri gelmez 🙏🙏
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Ben hayale kapilmiyorum zaten 😁
Ama sükürler olsun ki, benim son bir senedir kokuyu yüzdelige vurursam, %80 yok derim net olarak. Bakalim artik . Herkese sifa diliyorum 🙏🏾 |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Senin burun temizliginden sonra agiz kokun azaldi dimi? Son mesajlarini okurken öyle anladim sanki
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Burun temizligini ben yaklasik bir kaç sene önce de yapiyordum ve bunun neticesinde sümük olayim bitmisti.
Ara ara yapiyorum o temizligi ama hergün yaptigim birsey degil. En son 1 ay önce yapmistim sanirim bir iki gün boyunca ve bitirdim. Tazeleme babinda yani. |
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Tamam anladim👍
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Helicobacter testi yaptim.negativ malesef.cocuklarimdada negativ cikti.bu agiz kokusu kesinlikle bulasici ne derseniz diyin bu kesin.yani anneden cocuklara bulasici.esimde yok cünkü.ama benim annemdede vardi
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Burda benim gib bir anne ve cocuklarindada agiz kokusu olan baska kimse yokmu? Varsa yazsin lütfen.ayni simtomlarmi diye öyle yola cikalim belki öyle bir sonuc buluruz.yoksa ben hayataimi blyle artik devam edemem.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
KBB doktoruna girip burundan sürüntüalsinlar burundan mikrop bulasbiliyor
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Bulasici degilde genlerden geçiyor. Aksi taktirde esinizden size de geçerdi. Eger gerçekten gen yoluyla geçiyorsa!
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Kbb doktora götürdüm bikere orda hersey iyi dedi.hic bi problem göremiyo dedi ama sürüntü almadi.ilk cocuk doktoruna gitmisdim ve o dediki o bakteri hep kalicak demisti.onun tedavisi yok :((
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Esimde hic yok.esimden önce erkek arkadaslarimda oldu ve onlarada gecmedi.tek cocuklarima gecti.bilseydim cocuklarima gecicegine ozaman hic cocuk yapmazdim.
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Mahoni sen ne durumdasin🙏🙏🙏
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |