|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Hakan3443
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Aralik-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2020 Saat 16:00 |
|
Merhaba Arkadaslar,
30 yasindayim. Kendimi bildim bileli agiz kokum vardi. Çevremdekilerden çok fazla uyari aldim. Ailemden, arkadaslarimdan. Artik yoruldum ve bu isi çözmeye karar verdim. Kokunun içimden geldigini hissediyordum, ayrica bilegimi yaladigimda çok kötü kokuyordu. Agiz kokusuna sebep olabilecek tüm nedenleri belirleyip kagida yazdim. Tüm olasi sebeplerin tek tek üstüne gitmeye karar verdim. 4 yil önce bu isi çözmeye karar verdim. Sirasiyla; 1-KBB'ye gittim, bir neden saptayamadilar. 2-Proktologa gittim, makatimin içini kamerayla inceledir, bir problem belirleyemediler. 3-Dis doktoruna gittim, agizimda bir problem belirleyemediler. 4-Ürolojiye böbreklerimi kontrol ettirmek için gittim bir problem beliryemediler. 5- Akciger ve karacigerimi tetkik ettiler bir poblem beliryemediler. 6-Ayrintili kan tahlili yapildi bir problem belirleyemediler. 7-Mide doktoruna gittim, midemi görüntüleme islemi ve parça alimi yaptilar. Hafif gastrit belirlediler.Gastrit sebebi H.Bacter Pylori olmasi gerekirken bende bu bakteriyi saptayamadilar. Fakat doktor, H.Bacter Pylori tedavisinde kullanilan; 1 adet antibiyotik(amoksilin), 1 adet proton pompasi inhibitörü ve 1 adet Bizmut subsalisilat verdi. Bu ilaçlari kullanmaya basladigimda Bizmut Subsalisilat yan etki olarak dilimi simsiyah yapti. Ise gittigim için utandim ve hemen ilaçlari durdurdum. Tam 4 sene tekrar utanç ile psikolojik bozukluklar ile hayatima asosyal olarak, koku çok olmasin diye hep kisik sesle konusan yürüyen bir ölü gibi devam ettim. Tekrar konunun üzerine gitmeye karar verdim. Öncelikle daha önce verilen 3 adet ilaci tekrar alip kullanmakla basladim. Ilaçlar 1 hafta sonunda kokuyu kesti. Nasil sevindigimi tahmin edemezsiniz. Fakat ilaçlarim bittiginde koku tekrardan belirdi. Tekrardan psikolojik çöküse geçtim. Tam iyilestim derken tekrar koku basladi. H.Bacter Pylori'yi arastirmaya basladim. Bu bakterinin ilaçla tedavi edilme oranin düsük oldugunu ögrendim. Bakteri ilaçlara karsi kendini koruyarak, midedeki yasamina devam ediyor. Bir sekilde bu Bakteriyi midemden yok edersem kokunun geçecegini tahmin ediyordum. Sürekli Antibiyotik içmeye karar verdim ne olacaksa olsun diyordum. Fakat hiç içime sinmiyordu. Internette arastirma yaparken, Prof. Dr. Ibrahim Saraçoglu'nun bir videosuna denk geldim. Hoca bu bakterinin antibiyotik ve 3 lü ilaç tedavisi ile geçmeyebilecegini bu illetin tedavisinin Brokoli ile mümkün oldugundan bahsediyordu. Brokolide sülfaronanin bu bakteriyi yok ettigini belirtiyordu. Kaybedecek bir seyim yoktu ve denemeye karar verdim. Hoca 20 gün içilmesini öneriyordu, 20. güne yaklasirken agiz kokum tekrardan kesildi. Fakat ben kürü uygulamaya devam ettim. Korkuyordum kürü birakirsam tekrardan kokunun gelecegini düsünüyordum. Koku geçmesine karsilik 45 gün uyguladim bu kürü ve artik sonlandirmaya karar verdim. Koku olacakmi görmem lazimdi. 3 ay geçti fakat hiçbir sekilde o kötü koku tekrarlamadi. Agiz kokumun H.Bacter Pyloriden oldugu kesinlesmisti artik. Artik Brokoli ile dost oldum, kürünü uygulamasamda her hafta alip salata olarak tüketiyorum. Benim hikayem bu sekilde arkadaslar üzerimden nasil bir yük kalktigini size anlatamam. Kokunun midenizden geldigini düsünüyorsaniz, bileginizi yaladiginizda çok pis kokuyorsa denemenizi öneririm. Umarim faydasi olur. Kür: 20 gün boyunca, Sabah ve aksam, 200 gr brokoli, 5 dk suda kaynatilip, Sicak veya soguk aç karnina içilecek. Haslanan brokoliyide yiyerek tüketebilirsiniz. Aksamdan hazirladiginizi sabahta içebilirsiniz. Günlük hazirlanmasinda fayda var. Bizleri bu ortamda bulusturan Sayin Murat Aydin Hocaya ve Sifayi bulmami saglayan Ibrahim Saraçoglu hocaya tesekkürlerimi borç bilirim. Konu ile ilgili bilimsel makaleler ve H.Bacter Pylori ile ilgili ayrintili içerik asagidadir. Yabanci kaynak isterseniz arama motoruna "broccoli , h.bacter pylori" yazarak bulabilirsiniz. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/849279 http://guncel.tgv.org.tr/journal/50/pdf/100199.pdf https://tr.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori |
||
![]() |
||
Tükendim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sevindim sizin adiniza umarim kalici olur. Bende mideden süpheleniyorum, peki sizde sadece agiz kokusu mu vardi yoksa burnunuzdan da kötü koku çikiyor muydu?
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cok sevindim sizin icin :)bende denicem.
Kürü birakali nekadar oldu? |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aah 3 ay tamam sonradan gördüm
|
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kokunu sakizla idare edebiliyormuydun yoksa cokmu siddetliydi
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
lif agirlikli salata ile beslenmissin daha oncede midendede problem yok demisler zaten salata agirlikli beslendigin icin sindirim sistemin iyi calisti tip4 tun bana kalirsa geniz akintin varsada su ve sebzeyi yedigin icin incelmistir geniz akintin yokta olabilir herkeste ayni sey olmuyor her turlu gecmis olsun kardeism
|
||
![]() |
||
Hakan3443
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Aralik-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Tükendim, burnumdan gelmiyordu. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Efe yemekte yesem, disimide firçalasam etkisi 10 dk sürüyordu evet siddetliydi. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Murat, Migdemde hafif gastrit vardi. Gastritede H.Bacter Pylori sebep oluyor.Doktor H.Bacter Pylori yok dedi fakat yinede, H.Bacter Pylori ilaçlari yazdi. Doktorun verdigi 3 lü ilaç tedavisi kokuyu kesti fakat ilaçlar bitince tekrardan nüksetti. Lif agirlikli beslenmedim.Abur cubur, baharat, tatli, meyve tükettim,halada tüketiyorum,hijyene ve temizlige ekstra dikkat etmek gerekiyor. H.Bacter Pylori için.Bulas kaynagi ve bulasma sekli tam belli degil. Brokoli ile iyilestigim için benim için en önemli ve en sevdigim sebze oldu. Haftada bir, 1 kg salata olarak tüketiyorum. Geniz akintim yok. |
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
bendede hafif gastrit vardi kudret nari aldim aksu vital marka almayin bu arada yine yaziyim asitli zeytin yagi kullanoyorlar mahvetti beni benim gastritimi gecirdi mideden kaynakliysa eger ya helicobakter olucak yada mide tembelligi olucak onun disinda ben hem tip 4 hem tip 2 ydim lif agirlikli ve ekmek sut urunlerini hayatimdan cikarttigim zaman hic bi sikintim kalmadi sorunum 0 a yakin diyebilirim sinus kitte kullaniyorum mecburen bazende okyanus suyu tip 2 yede bi care bulucaz artik
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
meyve sebze liftir ztn 1 kg brokoli yiyorum demissin toplamda 30gr lif yapiyor ztn sadece brokoli meyveleri saymiyorum bile her meyve tane olarak 3 4 gram lif var icinde gunluk alman gereken lif miktari 20 30 gr arasi ztn sen yeterince aliyorsun iyi bir sey bu herkesin yapmasi lazim saglikli insanlar dahil
|
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
@hakan brokollikürü kacinci günden sonra agiz kokun gitti ?
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Efe 20. günde koku kesilmisti. |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Oooh tam 20.günde.sende her 7 günde bi 3 gün ara verdinmi ?
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Efe hiç ara vermedim. Koku 20.günde kesilmesine ragmen garanti olmasi için 45 gün boyunca devam ettim. |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Ah tamam cünkü aslinda o kürde her 7 günde bi 3 gün ara veriliyomus.neyse bakalim benim 5.günüm bugün.daha bisey farketmedim ama umararim sendeki gibi kesilir🙏🙏
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Efe istersen ara vermeden 1 ayi tamamlamayi dene. H.Bacter Pylori çok inatçi bir bakteri. |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Valla çok sevindim iyilesenlerin adina.
Hakan bey kardesim, bu kürde 20 gün boyunca sadece suyunu içiyoruz, degil mi? Yani brokoliyi de yiyor muyuz? Ayrica baska hiç bir yiyecek yenmiyor yani, degil mi? |
||
![]() |
||
Tükendim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende yaklasik 5 gündür falan brokoli kürünü uyguluyorum.Buna ek olarak beslenmeme de dikkat etmeye çalisiyorum dört dörtlük olmasada ve meyve yemeye çalisiyorum. 2-3 gündür agiz kokum mu azaldi yoksa koku alma duyum mu azaldi anlayamadim parfüm vs kokusunu alabiliyorum aslinda ama agiz kokumun olmadigina inanasim gelmiyor. Bu sorundan bir gün tam anlamda kurtulsam bile bende biraktigi psikolojik etkilerinden kurtulmam zaman alacak anlasilan.Küre ara vermeden devam edecegim, ilerleyen günlerde tekrar belirtirim durumumu. Herkese saglikli günler..
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardes, mesela ilk gün ne yedin içtin bi anlativer lütfen?
Ben sunu anladim bu kürden; sadece brokoli suyu içilecek ve brokoli sebzesi yenilecek. Dogru mu? |
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Hakan beye mi sordunuz bana mi tam anlayamadim ama bana sordugunuzu varsayarak cevap vermek istedim. Bu dönemde tam anlaylmiyla yemeyi kestigim yiyecek yok. Herseyden az da olsa yiyorum sadece porsiyonlarimi kuculttum. Sabah brokoli suyunu içiyorum 20 dk boyunca hiç birsey yemiyorum sadece bol su içiyorum. Daha sonra saglikli bir kahvalti yapiyorum zeytin peynir ceviz domates yumurta ve çavdarli ekmekten olusan. Daha sonrasinda aksam da brokoli suyunu içiyorum ve en geç 6 gibi yiyorum. Günde iki ögün olmus oluyor. Ilk iki gunhaslanmis brokolileri de yedim ama daha sonrasinda yemedim midem bulandi çünkü. 6 dan sonra ise sadece meyvedir sudur çaydir bunlari yiyip içiyorum. Benim uyguladigim bu sekilde. Daha bir seyler söylemek için erken belki ama baya azalma oldugunu hissediyorum.
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bugün kürde 6. Günüm ve bu sabah uyandigimda bile agzimda çok az koku vardi ki oda normal zaten herkeste olan bir durum. Yüzeye vuracak olursam en fazla %5 falan kalmistir koku. Baslarda burnumun koku almadigini sandim agiz kokum geçince ama diger tüm kokulari aliyorum kuruntu yaptigimi farkettim.umarim hep böyle devam eder üzerimden büyük yük kalkti ve bu arada sunu da söylemek istiyorum bende burunda hafif tikaniklik ve geniz akintisida vardi ve ben agiz ve nefes kokumun %100 bundan kaynaklandigini düsündüm hep ama öyle degilmis. Sizde öyle düsünseniz bile bence deneyin bir sey kaybetmezsiniz sebze sonuçta ilaç vs degil.
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Bu forumu bizler için açan Murat hocama binlerce kez tesekkür ediyorum ve bilgilerini, deneyimlerini paylasan arkadaslarima..
|
||
![]() |
||
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Oncelikle insallah kalici bir çözüme ulasirsiniz bu kürün sonucunda:) benim size sorum su benim geniz akintisi ve cocuklugumdan beri mide rahatsizligim var. Benim sorunum.hangiisnden bilmiyorum ama geniz akintim cok kötü kokuyo ne kadar yapiskanda o kadar koku oluyo sizdede oyle oluyormuydu
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkür ederim, insallah hepimiz kalici olarak kurtuluruz:) Evet bende de geniz akintisi hep vardi ve bazen koyu yapiskan ve çok kötü kokulu olurken bazende daha seffafimsi oluyordu. Suan zaten sinüs rinse kit ile burun temizligimi yapiyorum ve çok fazla su içip az yiyorum bunlar sayesinde geniz akintim azaldi ama hala tam anlamiyla geçmedi buna ragmen koku hissedilmeyecek kadar azaldi. Mide rahatsizligim var demissiniz bence Bi sans verip deneyin aklinizda soru isareti kalmamis olur en azindan ve ekstra sormak istediginiz bir sey olursa hiç çekinmeden sorun lütfen birbirimizi en iyi biz anlariz. Ne kadar faydali olabilirsem o kadar iyi benim için :))
|
||
![]() |
||
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Icimizden birilerinin sifa bulmasina o kadar seviniyorumki hepimize umut oluyo insallah sizinde kalici bir sekilde gecmis olur onunuzdeki günlerde:) bende baslicam tabiki kure denemekte yarar var belli mi olur baslayinca mutlaka bu baslik altina bende yazarim
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Umarim iyi gelir sizede, güzel haberlerinizi bekliyorum :)
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Mahoni, evet suyunu içiyoruz ve pisen brokolileride çöpe atmak yerine yiyebilirsin. Hayir normal yeme düzenine devam etmelisin. Bu kürü sabah ve aksam aç karnina uygulaman gerekiyor yalnizca. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Tükendim pes etme en az 20 günü doldur. Psikoloji konusunda haklisin kokmadigina alismak zaman aliyor. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Mahoni, hayir normal yeme içme düzenine devam edeceksin. Yalnica sabah ve aksam aç karnina kaynamis olan brokoli suyunu içeceksin. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Tükendim 20 günü mutlaka doldur. H.Bacter Pylori bakterisi çok inatçi. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Yelda, Kürü uygula dene istersen eger migdende H.Bacter Pylori varsa koku geçebilir. Geniz akintin için Nazal yikama yapabilirsin. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Helicobacter pylori gastriti ile agiz kokusu arasindaki iliski kesin degildir. Siz hiç Helicobacter pylori gastriti iyilesip agiz kokusu tamamen ve kalici olarak kaybolan birisini gördünüz mü? |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Benim abklamin midesi agriyodu bi ara ve onda helicobacter cikti ve o ara yegenimde (ablamin kizi) onda mide agrisi yoktu ama agiz kokusu vardi ve ondada helicobacter cikti.ve antibiotik tedivisiyle iyilesti.2 sene gecti geri gelmedi.
|
||
![]() |
||
geçicek
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2021 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
yasim 20 agiz kokusunu 5 senedir çekiyorum hakan bey size bir sorum olucakti sizde helicobakter pylori oldugunu nasil anladiniz sadece agizinizda koku mu vardi yoksa internette yazan belirtileri mi görüyordunuz cevaplarsaniz sevinirim
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Demekki baslangiçta agiz kokusu hiç yokmus. Bireyin ifadelerinden önce ölçüp görmek dogrulamak lazim. Subjektif ifadeler yaniltici olabilir. |
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Murat Hocam, dogrudur bende tesadüfen kesfettim.Agiz kokum hala yok.
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Geçicek,Gastrit teshisi konuldu. Gastritin temel sebebi bu bakteri oluyor diye ögrendim.Gastrit belirtileri vardi.
|
||
![]() |
||
Hakan3443
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Murat Hocam,
Ayrica farkli kaynaklardada nefes kokusunun H.Bacter Pylori ile alakali olabildigi belirtilmis. Kaynaklar; http://guncel.tgv.org.tr/journal/38/pdf/100025.pdf https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/agiz-kokusu2#:~:text=Midede%20olu%C5%9Fan%20bakterilerle%20geli%C5%9Fen%20ve,da%20ortadan%20kalkt%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20tespit%20edilmi%C5%9Ftir. https://www.orhanozgur.com/tr/agiz-kokusu_a.html https://www.healthline.com/health/breath-smells-like-urine#causes
|
||
![]() |
||
geçmek bilmiyor
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba hakan bey gastrit belirtilerinizi söyleyebilme sansiniz var mi bende son çare olarak brokoli kürü uygulayip gormek istiyorum.süphelendigim 2 ana konu var helicobakter pylori ve reflü cevabiniz için simdiden tesekkurler
|
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |