|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2021 Saat 18:25 |
Herkese iyi günler.Forumda yeniyim yillardir bende bu sikiniti çekiyorum.Konuyu yanlis yeremi açtim bilmiyorum .Mide ve bagirsak kaynakli koku için bu konuda tecrübesi olan kisilerden yardim etmesini istiyorum.Özelliklle de bagirsaklarda ki bakteri mantar vs gibi sebeplerden dolayi olusan kokulardan sikinti çekmis bundan kurtulmus kisiller bana ne tavsiye ederler.Forumda bu sikinti için 5 defa açlik orucu tutup temizleme yapanlari okudum veya lifli beslenip kurtulanlari.Bana bu konuda yardimci olacak birisinden tecrübelerini anlatmasini istiyorum.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Kokunun kaynaginin barsaklar olduguna nasil eminsiniz. Tetkikler sonucunda mi böyle bir sonuca vardiniz yoksa sizin düsünceniz mi bu yönde
|
|
![]() |
|
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
Bagirsak harici tüm sebep olabilecek sorunlari hallettim ancak koku halen devam etmekte ve bagirsaklarimla ilgili sikayetlerim var gastro. doktoruna göründüm ancak pek ilgilenmedi. Büyük ihtimal mide asidi azligindan mide ve bagirsaklarimda zararli bakteriler çogaldi. Ve ordaki normal olan tüm isleyisi bozdu.
|
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
3 gün su orucu tutup 3 gün boyunca sabah aksam magnezyum 400 mg hapi al bu süre zarfinda sürekli büyük tuvalete çik. onun disinda kabizlik problemin varsa tip 4 agiz kokusu yapar. laktoz intoleransi ve geçirgen bagirsak sendorumu arastir.
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Yorumun için çok sagol. Söyledigin orucu tutarakmi iyilestin sende ki sebepler neydi son olarak magnezyum hapini oruç tuttuktan sonraki günlermi kullaniyoruz.
|
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
Benim arkadasta da bagirsak kaynakli agiz kokusu vardi böyle yapti iyilesti. Bu tedavi sayesinde bagirsagin sürekli bos halde ve sürekli çalisma halinde oldugu için kendini yeniliyor. 400 mg magnezyum haplarini 3 günlük su orucu esnasinda 3 gün sabah aksam alacaksin. Bu süre zarfinda sürekli tuvalete çikacaksin.
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim sagolun.
|
|
![]() |
|
Bitsin artik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Nasil yani, sizin arkadasinizin problemi tma olarak neydi ki ve sadece bu 3 günlük uygulama sayesinde mi iyilesti?
|
|
![]() |
|
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
Dostum çocugun problemi neydi ben de bilmiyorum ama sürekli bagirsaklarindan yakiniyordu. Sonra bana bu uygulamayi anlatti sen de dene demisti. Siz de deneyin geçmezse bile zarari olmaz.
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Bagirsak sagligi normal degilse nefes kokusu yapiyor.Bagirsak sagligini bozan ise bakteriler. mantarlar artik ne ise orda kolonize oluyorlar ve yedigimiz gidalari parçalayarak ortaya kötü kokulu gazlari ortaya çikariyor ve bagirsak duvarindan( bagirsak sorunu yasayanlarin genelinde bagirsak duvari zayiftir) içeri sizip kana karisir ordanda nefes yoluyla ya da ter yoluyla disari atilir buda nefes kokusu ve bazi kisilerde ter kokusu yapar. çesitli oruç türleri var su orucu gibi vücudumuzu aç birakip bagirsakta kolonize olmus zararli bakteri mantarlar ölmüs oluyor ve diski yoluyla atiliyor. Bence birçogumuzun problemi bu insallah hepimiz sagligimiza kavusuruz hayirli ramazanlar.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
o bakteriler biz dogdugumuzdan beridir bizle yasiyorlar iyi kötü bakteri dengesi var kötuye dönmusse sen bunu istesende 1 haftada atamazsin bu bu kadar basit olsa herkes iyilesirdi dogru beslenmeyle ancak duzeltebilirsin
|
|
![]() |
|
Bitsin artik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Murat880, katiliyorum yani bagirsak floramiz sadece 3 günde bozulmadi ki 3 günde düzelsin. Yine de sagolsun arkadas paylasmis bizimle bilgisini iyi niyetiyle fakat ise yarayacagini çok sanmiyorum.
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Murat880 kardesim sana katiliyorum dogru diyosun zaten beslenme düzenide sart zararli bakterileri atmak için ancak oruç ile de bu zararli bakterilerin sayisini azaltmak mümkün belkide flora dengesi o kadar bozuk degildi 3 gün içinde azaltti.Gerçek sifa adli kitap da da bu oruçlarin kanser dahil bir çok hastaliga iyi geldigi belirtilmis tabi beslenme de bi o kadar sart. Sen iyilestinmi sorunun bagirsak dengesimiydi tecrübelerini anlatirsan sevinirim.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
dostum bu o kadar basit degil florani duzensizligi bir kere bozuldu mu cesitlilikte bozuluyor 1 2 yilda zor duzeltiyorlar cogu vakada duzelmiyor kabizliga yakinsan(haftada 3 kere ve daha az tuvalete gitmek) bagirsaginin phi alkaliye yakindir bagirsak ne kadar asidik olursa o kadar iyi duzeltmek bi o kadar zor yorucu ve en az 1 2 yil suruyor tek basina beslenme de yeterli degil organik sirke bi nevi yardimci olur gram negatif(zararli bakterilerin) duvarini parcaliyor ölduruyor ama ne kadar etkili olur uzun vadede bilmiyorum bu konuda bilgilisi olan arastirma yapan doktor bilim adamlari bile tam emin degil daha cozumu bulunanamis hic bir sey kesin degildir bakteri dengeside 1 2 haftada azaltabilecginiz bir sey degil isin kötusu ac kaldiginizda bu bakterilerin sayisi daha cok artiyor haberinz olsun aralikli gun asiri oruc yapanlarda bakteri dengesi zararli bakteri tarafina kacan bir arastirma okumustum en son duzenli her gun direncli nisasta almazsaniz sayilari azalir ölmeye baslarlar
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
o yuzden her gun direncli nisasta iceren besinler yemelisiniz 1 su bardagi cig baklagil bir gun suda bekletin direk haslayin yiyin 2 cesit baklagil yerseniz daha iyi tabiki yarim bardak barbunya yarim bardak mercimek gibi onun disinda meyve sebze vs genel olarak koku problemi bagirsakda etken olunca geniz akintisi yapan bakteriler hayvansal urunleri ve sekeri cok severler seker tatlandirici(bal haric) cok seviyorlar et uremelerini arttiriyor et i fermente ederek amonyak uretiyorlar buda kolon phini yukseltiyor alkaliye yakin oluyor uremeleri artiyor buda geniz akintisi cunku histamin uretiyolar histaminde geniz akintisi demek ayrica hucre duvarlari var lipopolisakkarit buda bagirsaga zarar verip geniz akintisi yapiyor her seyin bir nedeni var nedensiz hic bir sey yok genel olarak organik sirke bunlarin sayisini azaltabilir tek basina ise yaramaz
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
maden suyu limon narenciyeler zeytin yagi bunlar sindirimi hizlandirir gunde 1 2 defa tuvalete gidemiyorsaniz iyilesemezsiniz
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Hocam bagirsak florasi çogu kisilerde düzeltilemiyor demissin ben 2-3 ayda iyilesen kisilerii de gördüm okudum her hastaligin çaresi var.Çaresi olmayan hiçbir hastalik yok.Insanlarin umudunu kirma bence zaten az bi umut var oda gitmesin.Ben hergün tuvalete çikiyorum florayi düzeltmek için elimden geleni yapiyorum bugün 2 defa çiktim mesela senin durumun nasil iyilestinmi koku gittimi.Yazdiklarin içinde çok sagol yardimci olmaya çalisiyosun.
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba. Ayni fikirdeyim sizinle. Sindirim kaynakli sorun benimki de..
Neler yaptiniz acaba sonuç var mi |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
sindirim kaynakli olduguna eminsen bi sunu dene migrostan sirke anali sirke var fersan markasi ustune bak sirke anali elma sirkesi yazicak ondan al eczaneye git zirid 50 mg al(mide bagirsak hizlandirici) 1 su bardagi suya 1 yemek kasigi elma sirkesi ve birazda limon sik bunu her sabah aç karna ic 5 dk sonrada az bi suyla ilaci al 30 dk sonra kahvalti yap 1 hafta boyunca seker gluten hamur hayvansal herhangi bir besin yeme sut urunleri et vs yani bunlara dokunma 1 haftaligina sadece .
baklagil yiyebilirsin karabugday brokoli meyve vs bunlar yenilebilir bu dedigimi 1 hafta yap yapicagin sadece elma sirkesi limon su 5 dk sonra ilac ve 30 dk sonra kahvalti beslenmeye dikkat etmek 1 hafta sonunda etkisi ne olcak merak ediyorum |
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Kardesim bu dediklerinin bagirsak florasanami etkisi var zirid sanirsam kabizlik giderici ilaç sende bunlarin etkisi ne oldu
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Zirid kabizlik veya mide tembelliginde verilir
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Zirid bir ilaç çesidi sanirim.
Bende bazi yöntemler bu sekilde - - - bagirsak temizligi saglayan - denedim. Etki ediyor ama normal beslenmeye geçince geri geliyor. Kabak çekirdegi ve magnezyum sülfat kullandim. 3 gün boyunca.. Sabah ögle aksam 1 avuç çig kabak çekirdegi içi üstüne 1 bardak magnezyum sülfatli su içtim. Bagirsaklari tamamen bosaltiyor ama bundan sonraki süreçte bagirsaklara faydali bakterileri arttiracak seyler, antibiyotik özelligi olan gidalar verilmesi lazim. |
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Dilde pas varsa, dili fircalayinca bile agizda Iltihap balgam çok oluyorsa, sürekli bir yorgunluk, halsizlik, vitamin eksikligi varsa sorunumuz kesin sindirim kaynakli. Mide ve bagirsak
Candida ve parazit kaynakli. Buna yogunlasmak gerekiyor. Sekere düskünlük de oluyor Candidada ve sekerli tatli her sey kokuyu arttiriyor. Zeytin yapragi, tarçin limon çayi tüketiyorum su an mide ve bagirsaktaki Iltihap için.. Günde 2 3 bardak içiliyor. Dr. Ümit Aktas tarifi.. Dogal antibiyotik gibi. Sarimsak limon kürü kullaniyorum ayrica o da iltihabi hastaliklar için etkili ama ne kullanirsak kullanalim önemli olan unlu, sekerli seylerden uzak durmak, pirinç patates gibi dogal da olsa nisasta içeren seyler yememek gerekiyor. Bi lokma yesek eskiye dönüyor her sey. Bir de sirke ile gargara ve içmek de iltihap için çok iyi. Sirke dogal olmali. |
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Bahsettigim zeytin yapragi çayinj da söyleyeyim bi yan etkisi yok.. Denemekten zarar gelmez. Bu kokuda direk etki etmez belki ama vücuttaki mantar, Iltihap sorun düzelirse koku hafifleyebilir.
3 bardak kaynamis suya 1 tutam zeytin yapragi 2 3 çay kasigi tarçin (aktardan alin marketten degil) Koyun 5 10 dk demlensin sonra 1 limon sikin için. Ac karnina ve sicak içilse daha iyi. Ya da yemekten 2 saat sonra |
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Bu arada magnezyum sülfat ve kabak çekirdegi kullaninca sadece o ve su. Baska bir sey yoktu..
Tansiyon düsüyor bi yerde ama bagirsakta temizlik oluyor. Dedigim gibi sonrasi çok önemli yapip bitti olmuyor |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |