Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Arkadaslar çözdüm.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Konu: Arkadaslar çözdüm..
    Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 12:39
Tepki aldigin zamanlarin farkinda olmadigin zamanlari, neden sordugun zamanlar yok denildigini bunlari nasil kafanda bi yere oturttugunu cok merak ediyorum lütfen bunlari yaz tedavi denemeyi beklemeden olur mu. Denedikten sonra ise yarayip yaramadigini yazarsin hepimiz sana umut bagladik suan..
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 114
Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 13:20
Bu nasil bir çözüm peki ilaç mi dogal bie sey mi çünkü her ilaç herkese ayni olmaz ve yanindaki yan etkileri cabasi
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 13:34
Aynen bende çok merak ediyorum
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 14:24
Bizim sorunumuz kbb. Hiç cigere böbrege dalaga bakmayin çünkü genize sivi ya kulaktan dolar ya burundan. O anaeorob bakteri bu ikisinden birinde.

Benim suan durumum çok agir daha önce flagyl kullandim ise yaradi ameliyattan önce çünkü bagirsamda da o bakteri vardi beni o dönem asiri kokutan oydu nefes kokusuydu. Bu bakteriyi bagirsagimda yakin zamanda enfeksiyon yapmisti çünkü o kadar agirlasmamistim hayatimin hiç bir döneminde. Bu anaerob bakterinin ilaci bagirsaklar için flagyl (metronidazol) kbb için klindamisin. O yüzden suan flagyl ise yaramiyor çünkü bagirsaklarim temiz.

12 yasinda o seffaf yapis geniz akintimin basladigi, sabahlari agzimin kokmaya basladigi günü hatirliyorum. Burnuma bu bakteri yerlesmisti ama aktifligi azdi bu bakteri yillarca bende sadece sabahlari aktif oldu gün içinde olmuyordu ama yillar geçtikçe burnuma bir sey oldu (alerji ve deviasyon) yavas yavas aktifligi artti ama o oldugum deviasyon sinüzit ameliyat büyük darbe oldu. Çok daha aktif oldu çünkü bu anaerob bakteri travma sonucu olusabilen bir seymis. Ameliyati oldum bu da dokulara travma demek o lanet bakteri aktifligini arttirdi. Sümkürdügünüzde burnunuzun derininden bir koku hissediyor musunuz? Iste bu o bakteri. Buruna yerlesmis bu bakteri agizi geniz akintisi yaparak kokutuyor. Sabahlari uyaniyorum sifir koku ama konusup yemek yedikten sonra asiri artiyor. Çünkü aglamak konusmak yemek içmek geniz akintisi yapar ve stres, stres de geniz akintisi yapar. Disarida niye bi cafede arkadaslarinizla otururken tepki aliyorsunuz da evde yok diyorlar? Çünkü disarida arkadaslarimizla bulusunca sürekli bi konusma halindeyiz kafeye gidilir bir sey yenir içilir ve stres de yasariz acaba kokacakmiyiz diye al sana combo geniz akintisi sürekli akiyor ve stres bu bakterinin aktifligini etkiledigi için kokuyoruz. Bu forumdan bi arkadas drun karsisinda agladiginda biktim bu durumdan diye dr kokuyu aldim demis. Çünkü hem stresli hem agliyor bakteri aktif oldu agladigi için genzine akti. Ben mesela geçen gün aglamistim bi sebepten bu kadar agirlasmamis iyilestigimi sandigim zamanlar karsimdaki elini agzina koyar gibi yapip burnunu kapamisti. Iste hem stres hem geniz akintisi. Arkadasima ne zaman sorsam yok diyordu çünkü onun yaninda o kadar rahattim ki stres olmadigi için bakteri aktif olmuyordu. Psikolojik asamadigimi saniyordum ama hayir aldigim sosyal tepkiler hepsi dogruydu. Geriye bakinca hatirliyorum her aldigim tepkide hem konusup hem bir seyler yiyip içiyordum insanlar kafasini çevirip burnunu tutuyordu eve gelince anneme soruyordum yok diyodu çünkü stres yok o an. Iyilestigimi sandiktan sonra tekrar hasta oldum ve artik inanilmaz boyutta bunu farketmem 3-5 günümü aldi. Durdugum yerde burnum akinca kokuyordum artik ki zaten sag taraf hep akiyor genzim asiri doluyor. Suan bir odada uzun süre geçirsem odayi kokuturum eminimki. Bazilari geniz akintisina yemek artigi birikince koku yapiyor diyor hayir alakasi yok direk o akinti kokulu.

Bu bakterinin herkeste aktifligi farkli kimini daha sik araliklarla daha yogun kokutuyor kimini uzun araliklarla az az. Ben suan en üst seviyede yasiyorum o yüzden analiz etmek daha kolay oldu
3 gündür bin kere test ettirdim sag burnum sol burnum agzim. En fazla hep sag tarafta var orasi hep islak ve akiyor sol burnum en fazla 2 oluyor ama genelde 0. Bunun agzima yansimasi her an degisiyor uyaniyorum sifir çünkü burnum kuru ve genzime akinti birikmemis yatar pozisyonda, yemek ye 10, burnun akinca 10, burundan anlik birinkiti gelip sümkürüp test ettirdigimde 15 dklik 0 seviye. Yani hersey o akintiya ve akintidaki bakterinin aktifligiyle alakali. Bir an var bir an az bir an yok.

Nicksizz4 aldigin sosyal tepkilerin hepsi dogru psikolojik degilsin suan iyiyim diyorsun sadece bu dönem aktifligi azaldi. Inception arkadasim murat hocaya gitmis psikolojik teshisi konmus ama disarida defalarca tepki almis. Murat hocanin yanindayken büyük ihtimal stresi yoktu ve genizi dolduracak seyler yapmadi. O bakteri o an aktif degildi yani.

Burada biri yazmisti antidepresanla kokum gitti diye çünkü bu bakteri stresle aktiflesiyor.

Ben sag taraftaki sinüslerde bu bakterinin biriktigini düsünüyorum bende, ayni zamanda kulakta da olabilir. Hatta bunu da biri yazmis 20 yil sonra kulak iltihabi damlasi kullanip iyilesmis. Simdi yapacagim sey su sinüslerimi temizlemek için aci kavun siparisi verdim biri daha yazmisti hatta denizde takla attim iyilestim bu sekilde sinüslerindeki o bakteriyi temizledi. Ayrica antibiyotikli kulak damlasi kullanicam bunlar ise yaramazsa antidepresana basliycam gelismelerden haberdar edicem sizi. O genizdeki yapis akinti bitmediyse hala hastasiniz.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 16:59
Bende geniz akintisi var. Ama burnumdan sümkürünce burnumda koku hissetmiyorum. Ama bende söyle bisey var burnumu cok siddetli sümkürünce kulagimin içinden biseyler böyle hareket ediyo gibi. Sanki burnumdaki o mukus kulagimdan geliyo gibi kulaklarim çinliyor. Aranizda böyle olan var mi.

Bir de benim sabah uyaninca koku yogun oluyor, bir seyler yiyince bastiriyor kokuyu. Yemek yeyince kokum artmiyor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 17:07
Nicksizz4 burun kulak olayi bendede ayni. Evet geniz akintisinin aslinda olabilecegini hepimiz söylüyorduk ama nasil kurtulacaz bilmiyorum diloy deneyimlerini bizlede paylasirsan çok iyi olur bende antidepresan tarzi ilaç kullanicam sanirim bunun için doktora gitmeyi düsünüyorum bununla geçen kisiler beni çok umutlandirdi
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 17:30
Kulaktan mi akinti oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulagimin içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulagimda çinliyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye
IP
I feel it comin
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı I feel it comin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 17:46
Bence çok farkli yaklasimlari birakmak gerek bakin sorun akinti ise bunun sebepleri çok açiktir kapali bir burun, sinüzit, ya da birçok seye alerjiniz vardir yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmali. Diloy birsey sormak istiyorum burun ameliyati olmussun sanirim estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birsey dendi mi dr tarafindan çünkü saglikli bir burun bu isin çözümünün büyük bir kismini olusturuyor diye düsünüyorum. Geçmis olsun hepimize
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 18:58
Orjinalini yazan: I feel it comin

Bence çok farkli yaklasimlari birakmak gerek bakin sorun akinti ise bunun sebepleri çok açiktir kapali bir burun, sinüzit, ya da birçok seye alerjiniz vardir yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmali. Diloy birsey sormak istiyorum burun ameliyati olmussun sanirim estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birsey dendi mi dr tarafindan çünkü saglikli bir burun bu isin çözümünün büyük bir kismini olusturuyor diye düsünüyorum. Geçmis olsun hepimize

Deneyimlediklerimi insanlarin deneyimlerini söylüyorum tahmin degil bunlar yasananlar. Stres vs etkili degil diyorsun o zaman yaninda rahat oldugum bu durumumu bilen arkadasim niye kokuyu almiyordu? Forumdan bi arkadasla bulustuk ayni sehirdeniz o da diyor esi annesi babasi yok diyor ama iste arkadas ortaminda tepki aliyor sürekli. Bi dra gittim diyor ama o gün çok rahattim dr agzinin içini burnunu dklarca muayene etmis ben senden koku almadim demis ama baska bi dra gittiginde biktim artik diye aglarken dr te masasindan kokuyu almis. Inception nickli üye yakin zamanda murat hocaya gitmis tip 5 demis hoca soka girdim diyor defalarca açikça çevresinden söylemisler agzin kokuyor diye. Stresi bu kadar küçümseme stresin insan vücuduna etkilerini anlatan bir çok bilimsel kaynak var. Benim burnum tamamen açik nefes genzime kadar gidiyor hissediyorum deviasyon ve konka beraber oldum ama o ameliyattan sonra her sümkürdügümde derinden kokuyu hissediyordum burnumda. Tekrar grip olunca o bakteri iyice costu suan baya yüksek. Ama anlik yine sifirlaniyor yarim saat sonra asiri bi koku yayiliyor. Stress sadece sebebi bu durumun demiyorum. Geniz akintisi yapan sebeplerden biri stres. Onun disinda yemek içmek konusmak bunlari yaptikça genizden akiyor. Ben çok farkli yaklasmiyorum benim durumumu yasayan varsa kesinlikle sebep o bakteri burnun açik kapali farketmiyor buruna travma olunca ölen hücrelerde o bakteri enfeksiyon yapiyor. Benim için travma ameliyat oldu. Diyabetle de alakali olabiliyormus. Insanlar dr dr dolasiyor sorun kbb ya da bagirsak. Mide karaciger falan degil. Herkes deneyimlerini paylastikça daha net çözülecek hersey. Yarin deneyecegim aci kavunu yazarim bakalim bu dediklerim dogrumu..
IP
I feel it comin
Üye
Üye
Simge

Alıntı I feel it comin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 19:34
Anladim umarim iyilesiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlastirmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri sisligi ve bundan dolayi burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birsey kendimden biliyorum. Mesela sunu deneyebilirsin daha özgüvenli sekilde iletisim kur bakalim ayni tepkileri aliyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek basina hastalik yaptigini söylüyorsan çözümü hiçbir sey. Ama bogazima akinti var ve stresli oldugum zaman artiyor diyorsan stresli olan tek bir kisinin bile agzinin kokmadigini görmedim herkes o sirada agzi, bogazi kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yasadigimiz bundan farkli affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, aglamazsam kokmaz o zaman bunlari yapmamaliyim demek çözüm falan degil bizde o iltihabin bir sebebi olmali onlarda suanki güncel tip'a göre sinüzit, burun tikanikligi-enfeksiyonu ve alerji ile açiklanabilir bu üçünün etkilesimi ile olan birseyden kaynaklaniyordur. Ben de yardimci olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yaristirmak degilim amacim.
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 20:31
Kesinlikle sorun dedigin gibi KBB ve bagirsak..
Çünkü ben magnezyum sülfat ile tamamen bagirsak temizligi yapibca koku gidiyordu ama yeme içmeye baslayinca geliyordu.
Iksiri sifa adinda bir yillik mayalamma ile hazirlanan bir sarimsak kürü var ve onunla birlikte burun ve bogaz spreyi gönderiyorlar.
Mide bagirsak için uduhindi, iksiri sifa burnum ve bogazim için de sprey kullandim.
Ve burnumdan sumkurunce nasil iltihap atiyor anlatamam bununla birlikte dildeki pas gidiyor. Yani dil pasi içerden akan geniz akintisi sebebiyle oluyor.
Birde bogazdan mideye akan geniz akintisi tabiki midede de soruna sebep oluyor ve o iltihap hiç bitmiyor.
Iltihabi hem kbbden hem iç organlarfan birlikte düzenli bir sekilde kurutursak Allah'in izniyle sorun çözülür.
Dedigim gibi burnu iyice temizleyince fark ediyor ama devam etmek lazim. Çünkü ben günde üç kere kullaniyorum normalde burnum tikali. Sprey kullanmayinca koku geliyor.
Burnu temizleyince temizleniyor.
Bunun hiçbir yan etkisi yok.
Arastirabilirsiniz.iksiri sifa Ramazan batmaz yazin çikiyor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 20:49
Orjinalini yazan: nicksizz4

Kulaktan mi akinti oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulagimin içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulagimda çinliyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye

Aynnen seninle ayni durumdayim bazen çok yogun oluyor kulagimda ileri geri birsey gidiyo sumkururken
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 20:54
Diloy aci kavunu aman çok dikkatli kullan nolur çok tehlikeli bir ürün iyice arastir
IP
I feel it comin
Üye
Üye
Simge

Alıntı I feel it comin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 21:06
Lütfen böyle ne idügü belirsiz seyler paylasmayin ya iksiri sifa ne ya bisey sandim sitesine baktim hep haci hoca kandirma safsatalari. Reklam gibi duruyor yazdiklarin k. Bakma belki yardimci olmak istiyorsun ama öyle görünüyor. Böyle iksir miksir hikaye. Dr. Murat hocanin da tasvip edecegini düsünmüyorum.
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 21:30
Ben 10 yil kadar mide ilaçlari da ictim antibiyotikler.
Özellikle dedigim burun spreyi çok rahatlatti 25 lira bir sey reklam yapmiyorum kesinlikle bende burda çare arayanlardan biriyim. Aldigim yerde insanlar nasil nedir bilemem ben ürüne bakiyorum
Burda ilaç ismi dahi veriliyor ki ilaç kisiye özel doktor yazar.
Çok agir antibiyotikler de kullandigim için onu da denedim
.
Elbette ki tercih meselesi
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2021 Saat 21:32
Sarimsak limon kürü bu dedigim
Ama uzun zaman fermente ediliyor.
Ekstra bir sey degil
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2021 Saat 12:33
Orjinalini yazan: I feel it comin

Anladim umarim iyilesiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlastirmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri sisligi ve bundan dolayi burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birsey kendimden biliyorum. Mesela sunu deneyebilirsin daha özgüvenli sekilde iletisim kur bakalim ayni tepkileri aliyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek basina hastalik yaptigini söylüyorsan çözümü hiçbir sey. Ama bogazima akinti var ve stresli oldugum zaman artiyor diyorsan stresli olan tek bir kisinin bile agzinin kokmadigini görmedim herkes o sirada agzi, bogazi kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yasadigimiz bundan farkli affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, aglamazsam kokmaz o zaman bunlari yapmamaliyim demek çözüm falan degil bizde o iltihabin bir sebebi olmali onlarda suanki güncel tip'a göre sinüzit, burun tikanikligi-enfeksiyonu ve alerji ile açiklanabilir bu üçünün etkilesimi ile olan birseyden kaynaklaniyordur. Ben de yardimci olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yaristirmak degilim amacim.

Anlamanidiz beni.Stresten uzak durun koku olmasin demiyorum. Çözdügüm nokta su: evdekiler yok derken neden disarida asiri tepki aliyoruz? Çünkü bu anaerob bakterinin kokusunu arttiran seylerin basinda stres geliyor. Onun disinda yeme içme konusma vs. Stresi birakin kurtulun diye çözüm sunmuyorum zaten. Sunu diyorum flagyl kullandiniz ise yaramiyor sorun kbb, kullandiniz ve yariyor sorun bagirsak. Çözümü bu kadar basit. Bagirsaktaki bakteri için ben nasil iyilestim flagyl colidur probiyotik. Benim aslinda ameliyat olmama gerek yoktu o bir travma sebebi oldu ölen hücreler oldu burnumun sag tarafi anatomik yapisindan havayi tam gezdiremiyor içerde oksijen gitmeyince bakteri ölmüyor çünkü oksijensiz ortamda yasiyor bu bakteri. Dedigin gibi herkes stresli çogunun burun egriligi sinüziti var ama iste onlar bizim gibi travma yasamamislar bu bakteriyi enfekte edecek o yüzden kokmuyorlar. Bu bakteriyi yok etmenin yolu aci kavun oldugunu düsünüyorum. Test edince haber vericem.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2021 Saat 13:01
Diloy umarim çok iyi sonuçlar alirsin lütfen deneyimlerini paylasmaya devam et. Takipteyiz.
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2021 Saat 19:05
Aci kavun ise yarayacagini kesinlikle düsünüyorum eger güvenilir kaliteli bir yerden aldiysan.
Çünkü çok duydum ama sira daha ona gelmedi kullanmak icin
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2021 Saat 22:27
Diloy naptin denedinmi aci kavunu nasilsin?
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 06:30
Vee yeni tespitlerim var.
Maske, kbb kaynakli kokuyu artiriyor sakiz çignemek de arttiriyor sigara içmek de. Çift çift maskeleri takiyorsunuz ya aslinda daha çok koku yayiyorsunuz. Bizim sorunumuz oksijenin az gitmesi oldugu için maske sigara yorulmak vs oksijeni daha da azaltiyor ve kokuyu arttiriyor. Sakiz çignediginizde de genziniz ve burnunuz hep hareket halinde bu da o kokulu akintinin genizden ve burundan akip yayilmasi demek. Yani disarida neden kokuyoruz da evde almiyolar sebeplerinden birkaçi.
Peki bizde neden oksijenin ulasmadigi yerler var sinüslerimizde? Anatomik bozukluk yani burun kanal darligi. O darliktan dolayi da oksijen gitmeyen bi bölge olusuyor ve burundan akmasi gereken mukus genize gidiyor. Yani burundaki her koku otomatik bizim agzimizda da olacak yapimiz bu. Nasil enfekte olduk? Benimki ameliyat kaynakli sizinkini kokunuzun basladigi dönemi iyice düsünerek bulabilirsiniz.
Mesela biri maske taktim kokum basladi yazmisti. Maskeyle oksijeni yeterince dolastiramadi sinüslerinde burun darligindan dolayi anaerobik bakteri de uygun ortam olusunca bi sebeple enfekte oldu. Biri de söyle bir sey yazmisti cimbizla burnunun belli bi bölgesini açtirinca kokusu gidiyormus.. Ufak parçalari birlestirince yapboz tamamlaniyor..

Aci kavunu uyguladim bogazim çok tahris oldu genzime akiyor genel olarak sag burnumdan yani orasi enfekte burun. Her akinti oldugunda diger burnumu kapatip enfekte burnumdan derin nefes alip agzimdan veriyorum.

Gönderen kisi hazir dozajli ve kullanma talimatli siringada gönderiyor isteyen olursa link koyarim. Suan 1 seviyesinde burnum ve agizim. Sol tarafta zaten problem yok. Yarin doktora gidicem ve ortasi delikli olan tamponlardan taktiricam enfeksiyonu kesinlikle yenicem. Burun kanali darligi ameliyati diye bir sey var ama bu tamponlarla yenersem olmayi düsünmem.

Peki ben bunu nasil çözdüm? Herkesin bunca yillik problemini 3 günde?
Sag beyin sol beyin diye bir sey var
Soldan nefes alirsaniz sag beyin, sagdan nefes alirsaniz sol beyin çalisir.
Sag beyin duygusal, hayal gücü yüksek görsel ve isitsel çalisan
Sol beyin ise matematik zekasi, analitik düsünme, sebep sonuç iliskisi kurabilme vs
Yani sol beyin zeka, sag beyin duygusal. Benim darlik sagda oldugu için hep sol burun baskindi ve bu yüzden hep sag beynim aktifti. Yani duygusal. Her zaman ortalama alti bi ögrencilik hayatim ve sosyal hayatim oldu diyebilirim.
Bu nefes egzersine 3 gün önce basladim solu kapatip sagdan derin derin 5 dk boyunca nefes aldim inanin bunu her yaptigimda kendimi dalmis düsünürken buluyordum ve her seferinde bir seyleri daha yerine oturttum kafamda. Inanin uydurmuyorum bu durumu arastirin ve kendi üzerinizde test edin hangi burnunuzda darlik var..

Simdi anliyorum benim ilk kokum 12 yasinda basladiginda aslinda bu bakteri yoktu sinüzit vardi sadece ve bende kanal darligi oldugu için o sinüs akintilari genzime akiyordu o iltihap sabahlari genizde biriktigi için koku yapiyordu ve faranjit ve gastrit vs..
Geçenlerde bi haber okudum bir adam burnundaki asiri kokudan dr gidiyor ve tomografide bi cisim görünüyor meger küçükken burnuna bi oyuncak parçasi kaçmis o enfeksiyon olup kötü kokular yapmis ama agiz kokusu yokmus. Okuyunca dedim yahu nasil agiz kokusu olmaz ki? Çünkü onda kanal darligi yok bu kadar basit.
Simdi yapmaniz gereken sey darlik ve enfeksiyon hangi burunda bunu anlamak. Anlamak için bir tarafi kapatin agzini açin diger taraftan derince sümkürün agzinizin ve burnunuzun içinde o çirkin kokuyu hissedeceksiniz.
Enfekte tarafi havalandirmak için nefes egzersizi ya da tampon ve enfeksiyonu temizlemek için aci kavun ya da antibiyotik bu kisimlardan emin degilim deneyip görücez..
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 08:32
Evet söylediklerin cok mantikli benim yasadiklarimda birebir anlatmissin umarim aci kavun fayda verir kullanildigi zaman yogun, kivamli ve sari renkli bir akinti oluyormus galiba 2-3 gün boyunca eger gerektigi sekilde kullanilirsa sinüziti ortadan kaldiriyormus dogal olarak bakteride yok oluyo ama tehlikesinden dolayi çok tavsiye etmiyorlar deneyimlerini bizimle paylasmaya devam et lütfen eger sende etkili olursa bende kullanicam sorunlarimiz birebir ayni cunku
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 10:41
Ben geçen sene Ekim ayinin basinda kedi aldim. Ekim ayinin sonunda da dis teli taktirdim. Kokum Aralik ayi gibi basladi. Yani ondan öncesi normal agiz kokusuydu dis tasi temizletince geçiyordu. Aralik ayindan sonra dis temizligi de geçirmedi kokuyu ve zamanla artarak sürekli degisen kalici bi koku oldu. Sebebi maske mi, kedi mi, Dis teli mi bilmiyorum. Ama ben be zaman kokunun üzerine düsüp doktor doktor gezmeye basladim, ozaman artti kokum. O günden beri böyle. Keske üzerine düsmeseydim diyorum
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 11:45
Melina sorunun ne oldugunu bulmak en büyük adim mutlaka yenicem. 2 aydir böyle yasamak çok aci lanet ediyorum o ameliyati olduguma. Geriye dönüp bakinca ne kadar tepki almisim.. Kare kare beynimde canlaniyor insanlarin benden kaçislari anlamlandiramadigim anlarin yerine oturmasi vs. En olmadi kanal darligi ameliyati olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..

Nicksizz4 dis etlerine de yerlesiyor bu bakteri senin burnunda olduguna eminmiyiz? Lütfen söyledigimi dener misin bir tarafi kapat digerinden sümkür kokuyu alacak misin?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava almasi. Bu arkadasimla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama disarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artik hiç bir sekilde stresle alakali degildi sürekli 3 seviyesinde stres aninda maskede yorulmussam havasiz alandaysam yemek yemissem vs 10 du. Suan uyguladigimdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altinda, yeme içme vs ortaya çikan kokuyla yasamak mümkün degil.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 11:47
Gerçekten stres ve hareket kokuyu bende tavan yaptiriyo diloydan haber bekliyorum ondaki gelismelere göre aci kavun deneyecem zaten ilk firsatta psikologa gidip antidepresan da isticem onunda etkili olabilecegini düsünüyorum çünkü bu aralar isten dolayi stresin vardi iki gündür yine artti hemde çok fena. Aslinda sadece antidepresan almak için uyduruk bir sebepten gidecektim ama gidip durumumu anlaticam belki gerçekten antidepresanlar sikayete uygun verilirse iyi gelebilir çok kisi duydum antidepresan içince kokusu kesilen
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 11:51
Orjinalini yazan: Diloy

Melina sorunun ne oldugunu bulmak en büyük adim mutlaka yenicem. 2 aydir böyle yasamak çok aci lanet ediyorum o ameliyati olduguma. Geriye dönüp bakinca ne kadar tepki almisim.. Kare kare beynimde canlaniyor insanlarin benden kaçislari anlamlandiramadigim anlarin yerine oturmasi vs. En olmadi kanal darligi ameliyati olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..

Nicksizz4 dis etlerine de yerlesiyor bu bakteri senin burnunda olduguna eminmiyiz? Lütfen söyledigimi dener misin bir tarafi kapat digerinden sümkür kokuyu alacak misin?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava almasi. Bu arkadasimla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama disarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artik hiç bir sekilde stresle alakali degildi sürekli 3 seviyesinde stres aninda maskede yorulmussam havasiz alandaysam yemek yemissem vs 10 du. Suan uyguladigimdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altinda, yeme içme vs ortaya çikan kokuyla yasamak mümkün degil.

Diloy çok sevindim demekki gerçekten aci kavun etkili lütfen gün ve gün bizimle koku durumunu paylas çok umutlandim senden dolayi. Birde sana birkaç birsey soracaktim sende agiz kurulugu bogaz kurulugu oluyormuydu yada agiz yanmasi filan. Bende geniz akintisina ek olarak bunlarda var özellikle koku tavan yapinca agzim o kadar hapis yapis oluyoki açmakta bile zorlaniyorum
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 12:33
Suan grip gibiyim bogazim fena vücudumda kiriklik var. Bugün dra gitmeyi düsünüyordum tampon için ve kanal darligi ameliyatini da sorayim ama yarin gidicem su bogazim geçsin en azindan.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 13:01
Diloy kokuyu bogazimdan geliyor gibi hissediyorum. Burnumdan sümkürünce koku gelmiyor.

Arkadaslar sabah öglene kadar isteydim. Bikaç kisi ben konusurken maskesini tutmaya basini çevirmeye basladi. Hastanede calisiyorum. Öglen kosa kosa arkadasimin yanina gittim nolur bi kontrol et zor dayandim mahvoldum bugün herkes böyle yapti cok kötüyüm dedim. Saçmalama koku yok ki onlar covitten dolayi baslarini çeviriyorlar ben konusurken de hepsi agzini kapatiyo yüzüme bakmiyo gerçekten koku yok inan bana dedi. Cok bunaldim
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 15:44
Bizim de bogazimizdam geliyor o koku + olarak burundan. Genize akiyor çünkü burun akintisi. Konu yine burun yani.
Hastanede çalisiyormussun bi tomografi falan çektirsene darlik sinüzit vs ne çikacak ya da çektirdiysen nasil çikti sonuç söyler misin? Ayni belirtileri yasamadigimiz için seninki hakkinda bir sey diyemiyorum belki seninki gerçekten farenjit kaynaklidir. Flagyl ise yariyor mu sende?
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 16:05
Çok tomografi çektirdim. Konka bülloza diye bi teshis kondu. Burunda yapisal bi bozuklukmus içi hava dolmus o yüzden aldigim nefes ileride gidemiyormus. Ama müdahale riskli demisti doktor. Ankaraya iyi bi doktora gözük falan demisti
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 17:04
Tamam iste nefes sinüsleri havalandiramiyor yapisal bozukluktan bi sebepten de enfekte olunca o havasiz bölge o bakteri iyilesmiyor iste. Ayni sorun büyük ihtimalle. Inan bana da aynisi defalarca oldu tepki aliyordum yarim saat sonra soruyordum yok cevabi aliyordum. Stres çok çok etkili inan. Ve maske takiliyken koku artiyor o yüzden disarida daha çok tepki aliyoruz. Sunu tekrar denermisin isaret parmaginla burnunu kapat agzini açik tut lavaboda kuvvetlice sümkür. Sonra diger tarafi da dene dikkatlice yap bakalim hissedecek misin kokuyu. O koku burnun ve agizin içinde hissediliyor direk buruna disaridan gelen bi koku degil.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 17:12
Arkadaslar peki sizde bogaz kurulugu ve agiz kurulugu varmi benim herzaman agzim yapis yapis ve dudaklarimin kenari yaniyo
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 17:52
Kuruluk yok ama hep bi yogunluk hissediyorum. Çok merak ediyorum diger insanlar agzini nasil hissediyor. En cok bunu merak ediyorum. Ferah bi agizlari mi var hep gün içinde. Ben hiç ferah hissedemiyorum hep bi yogunluk var agzimda
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 19:09
Agiz kokunun geçtigi birkaç günlük kisa bir dönem olmustu o zaman ben tadina varmistim o hissin agzim sürekli islakti sanki seker tadi vardi çok yumusak ne yersem yiyim kokusu kalmiyodu insanlarin karsina geçip konusmak dünyanin en güzel hisseydi benim için ama tabi çok uzun surmedi
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2021 Saat 21:16
Aksam arkadasima tekrar kontrol ettirdim zaten beraber yasiyoruz sürekli test halinde. Aksam biraz koku aliyorum ama sadece agzinin içine girince pasli demir kokusu gibi dedi. Konusurken karsinda dururken gelmiyo agzinin içine burnumu sokunca geliyo cok uzun zamandir agzinin içine girince bile koku almiyordum suan eaz var dedi
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2021 Saat 11:27
Diloy bugün nasil hissediyorsun degisimler varmi koku durumu nedir
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2021 Saat 12:21
Aci kavunla baya akinti çikti koku da azaldi baya en fazla 3e çikiyor. Bugün tomografi çektirdim sinüsler tam bosalmamis kullanicam tekrar tekrar bosalana kadar. Ama sorun kesin sinüslerin içindeki o bakterili sivi bu artik kesinlesti. Dra durumumu anlattim bi röntgen bi tomografi çektirdi sinüzit diyo ilaç yazicam dedi. Dedim dr bey kaç aydir kullanmadigim ilaç kalmadi bu antibiyotikle geçmiyor sinüs iltihabi kokusu degil vs dr azarladi tersledi 40 yillik hekimim Internetten okuduklarinla bana geliyosun vs daha çok bozdu moralimi yapisal bi sorun var dedim solda koku yok sagda var demek ki sinüzit degil baska bir sebep var dedim. Ukala ukala senle ugrasamam der gibi baska dr çagirdi ben de atar gider yaptim agladim biktim artik dedim antibiyotik ilaç bi ise yaramiyor antibiyotik kullanmaktan vücudum harap oldu dedim. Diyorum sagdan sümküremiyorum oradan hep genzime aliyor bir sikinti var iste yok tomografide görünmüyor diyolar. Aglaya aglaya çiktim lanet olsun bunlarin doktorluguna. Profesörden randevu aldim bugün için. 2-3 kez daha aci kavun yapicam bakalim çözücem bi sekilde ya geçecek ya geçecek..
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2021 Saat 19:54
Bana tenimin güzel koktugunu söylüyor erkek arkadasim. Eskiden diski problemim vardi ama probiyotige basladigimdan beri düzeldi. Diski kokusu asiriysa bagirsakta bakteri artisiyla falan alakali.

Test edebilecegi biri olanlar denesene su dedigimi aslinda sorunun kaynagi daralcak.
Sag burnu ayri sol burnu ayri nefes verip test etsinler birinde var birinde yoksa sizde de sorun kbb.
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2021 Saat 20:00
Probiyotik sart oldu ya bagirsak problemim de var beni mide de kbbde.
Yorucu ama bir gün koku da pes etmeli gitmeli bu diyarlardan.
Aci kavun yagi nerden aldin el yapimi mi ne kadar fiyati
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2021 Saat 20:01
Erkek arkadasindan tepki aliyor musun
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu