Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: 6 YIL SONRA IYILESTIM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
20likdis
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı 20likdis Cevaplabullet Konu: 6 YIL SONRA IYILESTIM
    Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 19:29
Arkadaslar 6 yil ugrastigim bu lanetten çok sükür kurtulmus bulunmaktayim. Yillarca Çaresiz bir agiz kokusu magduru takip ettigim bu forumda sonunda iyilestim mesaji payaliyor olmak harika bir duygu.

Yillardir çözemedigim bu hayat karartan illetin sebebi 20 lik dislerim çikti. Ben ne gargaralar ne dis ipleri ne ilaçlar içtim. Bademcik ameliyati oldum. Kaç defa dislerimi temizlettim. Neler yapmadim ki bu agiz kokusundan kurtulmak için.

VE ISIN NIHAYETINDE yine agiz kokusu sikayetiyle gittigim bir dis hekimi ki Allah kendisinden razi olsun, bana dedi ki bence problem 20 lik dislerinde. Benim 20 lik dislerimden sadece bir tanesi gömük ve yamuk çikmisti digerleri gayet düzgündü. Neyse hocamiz 20 lik dislerini çekelim dedi. Muayene esnasinda 20 lik dislerimin arkasinda dis firçasiyla geçmeyecek sekilde ufak kalintilar oldugunu ve bunlarin agiz kokusuna sebebiyet verdigini düsündügünü söyledi. Her ne kadar basta dis hekimin 4 tane 20 lik disi de almak istemesini üzerimden para kazanmaya çalisiyor gibi düsünsem de bu beladan kurtulmak için bunu da kabul ettim.

Dedigim gibi 1 tanesi gömük oldugu için onu yarim saatlik bir operasyonla digerlerini ise 1 er hafta arayla normal dis çekimi seklinde aldirdim. Sonrasinda yavas yavas çekilen dislerin bulundugu yerdeki yaralar kapandi, dis etleri kendini toparladi. Sag üstteki son yirmilik disim çekilene kadar agiz kokusu azalsa da devam etti. Ben tam bunun da ise yaramadigini düsünerek verdigim paraya ve daha da önemlisi yaptigim birseyin daha ise yaramadigna üzülecekken bir de baktim son yirmilik disin çekilmesinden sonraki hafta agiz kokusu yok olmus.

Arkadaslar bu 20 lik dislerimi çekeli tam 6 ay oldu ve o günden beri bir daha agiz kokusu sikintisi çekmedim. Özgüvenim yerine geldi. Psikolojim düzeldi. Insanlarla artik çok rahat konusabiliyorum. Yillarca agiz kokum anlanlasilmasin diye insanlarin yüzüne bakmadan onlarla konusurken kafami farkli yöne çevirerek konusan biri olarak simdi insanlarin gözünün içine baka baka konulmanin bile ne kadar tatli bir nimet oldugunu çok iyi anliyorum.

Son olarak diyecegim sudur, arkadaslar bu 20 lik dis mevzusunu ciddiye alin. Ben simdi keske diyorum bademcik ameliyati olacagima o zaman 20 lik dislerimi çektirseymisim. Insallah siz de tez zamanda bu illetten kurulursunuz. Dualarim sizinle 🙏🤲

IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 19:36
Merhaba, öncelikle çok sevindim adiniza ne güzel sifaniza kavusmus olmaniz. Bize gelecek olursak çogumuzun agiz kokusu çocukluktan geliyor o sebeple 20 lik disler belki sonradan olusan agiz kokusu için ciddiye alinmalidir diye düsünüyorum.
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 114
Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 20:05
Çok sevindim iyilesmenize
Sifaniz daim olsun.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 20:14
Benim bütün yirmilik dislerim düzgün çikti ama benim agiz kokum eskiden yoktu sonradan basladi acaba benim sorunum da dis olabilir mi
IP
20likdis
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı 20likdis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2021 Saat 22:06
Orjinalini yazan: nicksizz4

Benim bütün yirmilik dislerim düzgün çikti ama benim agiz kokum eskiden yoktu sonradan basladi acaba benim sorunum da dis olabilir mi
Kesinlikle 20 lik dislerinize baktirmanizi tavsiye ederim. Dedigim gibi benim sadece bir 20 lik disim yamuktu digerleri düzgündü ama yine de agiz kokusu onlardan kaynakliydi.Yillar boyunca 20 lik dislerimizin arka tarafina ulasamadan dislerimizi firçaliyoruz. Ben de agiz kokumun bmyle mide bagirsak yada psikolojik gibi fantastik seyler yüzünden oldugunu zannederken sorunun dislerimden kaynaklanmasina yillardir çözemedigim sikintinin gözümün önünde ki basit birseyden kaynaklandigini ögrenince neden bu kadar geç kaldim diye kendime kizdim.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 10:51
Sendeki koku nasildi biraz bahseder misin. Bogazinda balgam hissi oluyor muydu koku neye benziyordu. Benim üst damagimin arka kisminda kötü bir tat var. Dis firçalayinca veya halitosil gargara kullaninca koku geçmiyor. Senin nasildi biraz anlatir misin
IP
20likdis
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı 20likdis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 16:58
Öncelikle bende bahsettiginiz balgam hissi yoktu ama agizin arka tarafinda sürekli kötü bir hissi vardi. Özellikle sabahlari uyandigimda bu kötü tat ve agiz kokusu çok daha net hissediliyordu. Koku nasil tarif edilir tam bilemiyorum ama benimki 20 lik disin arka kisminda çürümüs yemek artiklarinin yillarca küçük küçük birikerek tortulasmasindan kaydaklandigi için bendeki koku bildiginiz çürümüs yemek özellikle sabahlari ise çürümüs yumurta tarzi bir kokuydu. Arkadaslar gerçekten hepinize bu 20 lik dis mevzusunu ciddiye almanizi tavsiye ediyorum. Ben bu lanet kokudan kurtulduktan 3 ay sonra dis hekimime minnettarligimi göstermek için gittigimde aramizda söyle bir konusma geçti. Biraz abes bir örnek ama dis hekimi bu örnegi vererek anlattigi için anlatayim. Dedi ki nasil ki bazen lavaboya girersin ve klozette daha önce lavaboyu kullananlarin tivalet firçasini dogru dürüst kullanmamalarin dolayi diski artigi kaldigini görürsün ve o temizligi kendin yapmak istersin ama ne kadar furçalasan da o diski bir türlü gitmez. Çünkü o diski artigi orda kurumustur ve iyice yapismistir. Iste senin 20 lik dislerinin arkasinda da bunun gibi zamaninda iyice firçalanmadigi için kurumus ve 20 lik disine iyice yapismis artiklar vardi. 20 lik disini çekerek biz o artiklari da çekmis ve agzindan almis olduk böylece koku geçti. Dedigim gibi arkadaslar agiz kokusunun onlarca farkli bir sebebi olabiliyor ama dis hekimlerinin de dedigi gibi koku neredeyse yüzde 80 oraninda tip 1 yani agiz içinden kaynaklaniyor. Sizin de agiz kokunuzun burdan kaynaklanma olasiligi çok yüksek. Ben agiz ve disler ile ilgili herseyi yaptirdim, kaç defa dislerimi temizlettim demeyin çünkü ben de kaç defa dislerimi temizletmistim. Demek ki bu dis temizletmeler esnasinda en arkada bulununan 20 lik dislerin arkasindaki bölge yeterince temizlenmemis.

Halitosil konusuna gelecek olursak ben 2018 yilimda yasadigim Diyarbakirdan Adanaya giderek Hocama muayene oldum. O zaman bana kokunun Tip 1 cinsi oldupunu ve agiz boslugundan kaynaklandigini söyledi ama 20 lik dislerden kaynaklanabilecegi konusunda birsey söylememisti. O zaman ben de Halitosil aldim ve kulldim. Halitosil benim agiz kokumu 1-2 saatligine de olsa geçiriyordu. Ancak sonrasinda agiz kokusu tekrar basliyordu. Insallah hepiniz iyilesirsiniz arkadaslar dualirm sizinle ..
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2021 Saat 17:13
Cok tesekkürler anlattiklarin için. Benim de 20lik disimin dis etiyle birlestigi kisimlarda tas birikimi var dün dislerimi temizlettim ama orayi temizlememis sanirim hala duruyor. Benim kokum çöp kokusuna benziyor çöp birikince bekleyince nasil kokar iste öyle kokuyor özellikle sabahlari çok çok fazla. Hohlayinca kokunun bogazdan geldigini hissediyorum. Murat hocaya muayene oldum sonuç olarak aslinda Tip1 çikti ama agizda bir sorun olmadigini kokunun biraz daha geriden geldigini söyledi ve tip2 tanisi konuldu kronik faranjit ten kaynakli. Belki de 20lik dis tir problem kafam cok karisti her yolu deniyorum
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 397
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 21:06
Noldu 20 lik dislerini çektiren olmadi mi hiç o günden bugüne?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu