|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Deniyorum
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 11:50 |
Merhaba arkadaslar, aslinda epeydir foruma bakiyorum ama üye olup bir seyler yazacak kadar kendimi iyi dahi hissetmiyordum. Ama burayi okumak iyi geliyor gerçekten. Bugün sizinle deneyimledigim bi seyi paylasmak istiyorum.
Biraz kendimden de bahsetmek istiyorum. Içimi de dökecegim yazi uzun olacak. Sinüs rinse ile olan kismi sona yazacagim isterseniz direkt son paragrafa atlayin. Yalniz olmadiginizi bilin lütfen. Ben bu forum olmasa heralde dünyada tek ben çekiyorum diye düsünürdüm. Ve bu his insani yanlislara götürür. Herkes gibi ben de yillardir çekiyorum. Tip 5 degilim çünkü ailemle de paylastigimda onayladilar koku oldugunu. Kaldi ki baska insanlardan da tepkiler aldigim oldu. Zaten tepki aldikça kimseyle yakin konusmamaya basladim. Su an yanina gidip konusabildigim bir insan bile yok. Artik konusurken yalandan saga sola uzaklasma konusunda ustayim. Biri dibime girip bir sey sordugunda birkaç adim atip arkami dönüp cevap veriyorum sanki o an baska bir isim varmis gibi. Ah görseniz nasil da ustayim :) ama psikolojim ciddi harap durumda. Rüyalarimda bile insanlarin yaninda konusamiyorum. Rüyamda bile kaça kaça muhabbet ediyorum. Bunu yasayaniniz vardir illa. :) Ben de herkes gibi bademcik ameliyati oldum. Kokuda bir degisiklik olmadi. Ama cepli ve enfekte oldugunu dr söyledi ameliyattan sonra. Neyse iyi ki olmusum pisman degilim. Ama yine de keske sebebini bilsem. En üzüldügüm konu da dislerimin çok bakimli olmasi(dis hekimim de onaylandi) ve insanlar tarafindan dislerimi firçalamadigim yönünde yargilanmak. Inanin günde 5 6 kere disini firçalayan agiz kokusu hastasi disinda insan yoktur. Tabi bunu bilemezler. Düsünüyorum ter kokan birini görsem ben de dus almiyor diye düsünürdüm ama bu kokuyu çözemeyen çekenler de varmis. Sükür o sorunum yok ama bu hastalik bana kimseyi yargilamamayi da ögretti. Bana kattigi tek sey budur sanirim. Aslinda yasadiklarimizi yazsak kitap olur hepimizin. Bir de algida seçicilik konusunda da ustayiz. Koku ile ilgili herhangi bir seyde hemen aklimiza agiz kokumuz geliyor. Böyle yasamak da zor:) neyse konu çok dagiliyor sadede geleyim. Sinüs rinse ara ara yapan biri olarak kokuyu hafiflettigini asikar. Ama geçenlerde farkli bi sekilde denedim ve koku uzun süre sifirlandi(bir günün sonunda geri geldi) . Açikçasi riskliydi de. Öncelikle çok tuz koydum bir buçuk tatli kasigi kadar, bir çay kasigi da karbonat koydum. Suyu da isittim ama burnum yanmasin diye iliklastirdim biraz. Ve asla çesme suyu degil içme suyu kullandim. Normalde basimi öne egerek yapardim. Bu sefer basimi dik hatta geriye yatik gibi tuttum. O tuzlu su direkt genzimden akti. O geniz bölgemi de epey yakti. Sonra koku uzun süre kayboldu ve hafif hafif geri geldi. Emin olmanakla birlikte geniz akintisinun oldugu yerde kronik bi sorun var sanirim. Kbb ye gidio anlatsam önemsemeyecekler biliyorum. Daha önce gittim allerji ilaci yazip yolladi. Geçmedi deyince de sadece üzüldü. Ben artik üzüntü acima degil çözüm istiyorum.bu yöntemle yarim gününüz bile kokusuz geçse sevinirim. Her gece kendi adima ve sizler adina dualar ediyorum sifa diye. Umarim sagligimiza kavusuruz. |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
bogazina isik flas ile baktiginda, geniz akintisi oluyor mu çogu zaman
|
|
![]() |
|
Deniyorum
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Evet kbb doktoru da çok yogun bi geniz akintim oldugunu söylemisti. Ama hiçbir sey kalici çözüm degil maalesef. Bu yöntem de gün sonu azalarak etkisini yitiriyor. Benim tanidigim herkeste geniz akintisi var hiçbirinin agzi da kokmuyor. Lanetlenmis hibi hissediyorum :)
|
|
![]() |
|
Deniyorum
![]() ![]() ![]() |
Bir de yemeklerden sonra da koku alamiyorum hiç. Sonra yavas yavas basliyor hatta agzimin tadindan bile anliyorum o an koktugunu. Keske evde agiz kokumuzu ölçecegimiz bir cihaz olsa. Subjektif yorumlamaktan kafayi yiyecegim.
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba benimde geniz akintim sürekli var sinüs rinde kullandim bir süre bende o süre zarfinda kokuda ciddi azalma oluyordu ama tabi yine vardi kokunun olup olmadigi dediginiz gibi agiz tadindan bile anlasiliyor illa bize gelmesine gerek yok. Geniz akintisinin kendi basina agiz kokusu sebebi oldugunu düsünmüyorum etrafimda nice insanlar var bogazlari dolu haril hurul geziyorlar kokudan eser yok . Forumdaki sikayetleri incelemem sonucu kendi adima bir kanaat olustu. Çogumuzun probleminin bogaz kaynakli oldugunu düsünüyorum alerjik veya baska bir sbeebten bogazda bakteri olusuyo ve bu koku yapiyor bence
|
|
![]() |
|
Deniyorum
![]() ![]() ![]() |
Ben de bogazdan geldigi konusunda hemfikirim. Çünkü avcuma hafifçe hoh yapinca koku hiç gelmiyor ama agzimi kocaman açip girtlagimdan bir hoh yapinca net aliyorum kokuyu. Girtlaktan khhhh diye zorladigimda yani :) bence agiz kokusunu kendi alamayanlar bu sekilde muhakkak alirlar kokuyu. Oralarda bi bakteri yuvasi var. Kökünü nasil kuruturuz bilmiyorum ve bu hastaligim iyilesirse hiçbir seyi dert etmem gibi geliyor :) dünyevi her seyden uzaklastim ne mal ne mülk su koku geçse kilometrelerce kosacagim mutluluktan :D
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Bu konu Türkiye'de üzerine çok eginilmeyen ve hastalik olarak görülmeyen bir konu oldugu için belkide birçok alani ilgilendiren bir tedavi oldugu için çok ugrasilmiyir. Umarim bir sekilde iyilesip kurtuluruz bu dertten
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |