|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 |
Yazar | Mesaj |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
aclik orucu gibi bisey ac kaliniyor bir sure zeytinyagli limon suyu sonra meyve sebze yeniliyor
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
agiz kokusuna kalici etkisi yok bosa yapmayin
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim tesekkürler. Ben de bu agiz kokusu probleminden kurtulunabilinecegine inanmiyorum zaten. Bir kere kolonize olduysa kötü bakteriler onlari yok edemiyoruz.
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar yeni bir baslik açmayi beceremedigim için buraya yaziyorum.Youtube da bir Dr. Türkiye de 1 adet toprak bazli probiyotigin bulundugunu söylüyor fakat ismini söylemedi. Bende arastirdim ama bulamadim. Bilgisi olan var mi?
|
|
![]() |
|
Arinma1101
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Mayis-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Murat arkadasimiza hitaben yaziyorum ve hala söylediklerimin arkasindayim. Piyasadaki probiyotiklerin hiçbiri bir ise yaramiyor yani Türkiye de olanlar bir ise yaramiyor. Sorunun ana kaynagi kalin bagirsak degil aslinda sorun ince bagirsakta. Alkali ortami zararli bakterilerin dostu gibi söylüyorsun ama yanlis. Bu sorunun ana kaynagi su. Okuduklarimin hemen hemen hepsinde küçüklükten beri gelen bir problem bu gibi gözüküyor. Anne karnindan dogarken yuttugumuz o sivilar bizim bagisikligimizi olusturuyor ya iste orada bir problem oluyor buna eminim ve bu normal kolonilesme gerçeklesmemis biz de. Bu yüzden bu sorunla karsilasiyoruz. Karaciger temizliginde kokunun tamamen kesilme nedeni de su. Safra sivisi o kadar bazik ki bagirsaklardan geçerken bu bakterilerin canina okuyor sayilarini azaltiyor ve koku kayboluyor. Kanser bile vücudun asidiklesmesidir. Asidik ortami bu kadar övmeyin yapmayin yahu. Bizim sorunumuz bu olmasi gerekenden fazla olan bakterilerin sayisini azaltip yerine hiç olmayan veya az olan bakterileri bagirsaga eklemek olmali ve çözüm bunda abi net olarak eminim.
|
|
![]() |
|
Arinma1101
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Mayis-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Ya arkadaslar flora testi diyorsunuz allah askina okuyun arastirin biraz ya. Tek tip tedavi yoktur güzel kardeslerim. Flora testinde hangi bakteriler ne kadar miktarda belli olur belki ama herkesin genleri farklidir. Gen farkli olunca bakteri oranlari da kisiye özeldir. Bu isin genel bir dozu yok demeye getiriyorum. Atiyorum kiminde günde 2 doz yeterli olur kiminde 1 doz kiminde 5 doz. Hasta olma mekanizmasi yaratildiysa tedavi mekanizmasi da yaratilmistir. Kisiye özel bir tedavi mutlaka var bu evrende. Açlik orucu vs bos is diyenler bana cevap yazmasa sevinirim ya valla ugrasamam böyle tiplerle bu zamandan sonra. DNA mizda ve dogada bu durumun tedavisi çözümü mutlaka var buna adim kadar eminim.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Bendeki nefes kokusu 16 yasinda basladi daha önce yoktu o dönemlerde ameliyat oldum omzumdan her zaman kötü besleniyorum o dönem çok stres ve az beslendigim icin 16 yasimin sonlarina dogru bu basladi sebze meyve olayina gelince bende sebze meyve yedim denemek amaçli günlük az yiyen biri olarak zorlamadi beni nefes kokusunu gecirdi bi kerede dedim sagliksiz besleniyim 3 ögün zirid 50 mg kullaniyim bagirsak hizlandiriyor az bisey ( aciklamasini yaptim bi paylasimimda kötü bakteriler hakimse bagirsak hareketlerini yavaslatir ) sabah aldim aç karna ilaci ABur cubur ne varsa yedim koku tekrarlamadii. Yani demek istedigim konuyu bu kadar DNA safra gen konularina girerseniz isin içinden çikamazsiniz istatistiksel olarak konusayim burdaki arkadaslarin belli tip sorunlari benzer çogunun ayni benim gözlemlerimde hic bir sorun neden olmadan ortaya çikmaz bak ben mide asidi testi yaptim asidik olan ortam bazik çikti Buda vücutta bakteri üremesine neden olup proteinlerin iyi sindilmemesine ve kalin bagirsak ile önce bagirsak birlesiminde bakteri dengesizligine neden olmus çok basit neden sonuç mide asidim kuvvetli olsaydi eger normal insanalrdaki gibi büyük ihtimal böyle bir sorunum olmiycakti
|
|
|
|
![]() |
|
Arinma1101
![]() ![]() ![]() |
Bu sorunun sonradan çiktigi kisilerde tahribat daha az bence ve geri dönüsü daha kolay oluyor. Buradaki arkadaslar aynisini denesinler baksinlar bence ise yaramayacak. Bir de ömür boyu bir maddeye bagimli kalmak tedavi degil bence ve bu yüzden DNA vs konularina giriyorum. Kalici çözümü mutlaka olmali bu isin hem de ömür boyu bir ürüne bagimli kalmadan...
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Ilac kolaylik sagliyor forumda 2016 2017 yillarinda lifli beslenerek iyilesende var reflü diyeti yaparsanda koku gider 4 5 küçük ögün amaç sekeri azaltmak sekeri ne kadar az yerseniz süt ürünlerinde seker yerine geçiyor laktoz giriyor isin içine 2 veya 3 uncu büyük abdestinizde sindirim kaynakli kokunuz kalmaz ögün sayisini artirmak metabolizmayi hizlandirir sindirim hizlanir lifli beslenirsende ayni mantik lif besinlerin bagirsak boyunca gidisatini düzenler nefes kokusu her türlü sindirim kaynakli tip2 tip1 ayri mesele tip 3 tip 4 iyilesmesini istiyorsaniz duzenli beslenme programi yapmak zorundasiniz
|
|
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de az önce baktim sanirim Enterogermina marka probiyotik. Bacillus clausii isimli toprak bakterisi içeriyor. Ama 2 tane daha faydali toprak bakterisi varmis bacillus koagulans ve bacillus subtilis adinda, bunlari içermiyor. |
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Prof Dr Meltem Yalinay ve bir grup Türk bilim insaniyla hazirlanmis 2019 probiyotik rehberine göre ülkemizde satisi olan, 8,5 milyar ile en yüksek canli bakteri içeren toprak bazli probiyotik bigflor tablet oldugu, ibs, ibh ve immün sistemi desteklemek için etkili oldugu yazilmis, enterogerminada canli bakteri sayisi 4 milyar ve içerdikleri bakteri türlerinde farkliliklar var. Amazonda 25 milyar bakteri içeren probiyotikler var ancak bunlarin ülkemizde satisi bulunmuyor. Yine bu rehbere göre piyasa adi probest digestive olan 10 milyar canli lactobasillus plantarum içeren proyotik var. Osman Müftüoglu gaz siskinlik kabizlik karin agrisi ile karakterli ibs problemi olanlarin, arkasinda siki bilimsel destek olan L. Plantarum türünü öncelikli olarak tercih etmelerini yazmis.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
genel olarak bifido iceren bakterileri ve l.plantarumu tavsiye etmisti galiba bende hatirliyorum
|
|
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
kabizlik icin bunlari onermis
B.Lactis, B. Longum, L. Asidoflus, L. Reuteri, L. Plantarum |
|
|
|
![]() |
|
Guest
![]() ![]() ![]() |
Turkiyede satilan bigflor'a baktim 2milyar toprak bazli bakteri içeriyor( Bacillus clausii) . Enterogermina 4 milyar. Ben enterogermina alip deneyecegim en kisa zamanda. Belki bi etkisi olur. Bu arada benim hicbir sindirim problemim yok. Sadece agiz kokusuna iyi gelir umuduyla alacagim. |
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Guest kutusunun üzerinden okumadim ama orzax firmasina ait bigflor tabletin kendi Internet sitelerinde 8,5 milyar cfu içerdigi yaziyor.
|
|
![]() |
|
Brt16
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Mart-2023 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Knk nasil iyilestin
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 7 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |