Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: psikolojik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Konu: psikolojik
    Gönderim Zamanı: 03-Mart-2014 Saat 20:02
Hocam hekimler bizi takintili tipler olarak görüyor.
Çoguna sahit oldum. Diyorum ki doktora, kardesim sürekli agiz kokusu var sende diyor. Doktor diyor ki esas kardesin burnunu kontrol ettirsin.
Kimisi dedi ki hastalik hastasi olursun bu kadar evham yapma. (Ayni doktor muayene sonucuna psikolojik sorunlari var yazdi)

Diyecegim o ki hocam, bu konuya sizin kadar realistik yaklasan bir doktor görmedigim için anketi nasil cevaplayacagimi bilemedim ama tabi beni etkilemez. Disarda yüzlerce insana rezil oluyoruz doktordan utanmak çok anormal gelir bana artik.
IP
Leylaa
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Leylaa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2018 Saat 16:05
Merhaba arkadaslar ayni zamanda önemli psikolojik rahatsizlik yasayip da benim gibi iyilesmek icin asla motivasyon saglayamayan var mi uzun zamandir okuyorum burayi hepiniz umudunuzu kaybetmiyorsunuz umarim böyle devam eder ben her doktorun ameliyat sart dedigi kronik sinüzit hastasi olmama ragmen ameliyatla agiz koku sorunum asla gecmeyecekmis gibi beynim susmuyo ne yapacagim bilmiyorum
IP
sekerportakali
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı sekerportakali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 01:14
Arkadaslar herkese merhaba. Mesajlari okuyordum bazilarini okuyunca çok üzüldüm, yeni bir baslik açmak istedim, umarim sakincasi yoktur.
Kronik bir hastalikla basetmek kolay degil, bunu ancak yasayan biri bilebilir. Özellikle insan gibi sosyal varligin sosyallesmesini engelliyorsa...su iki aylik süreçte görüyoruz insanlar sosyallesemedi diye depresyon yasiyor oysa biz bunu yillarca yasadik/yasiyoruz. Düzeltmeye çalissak da bazen basarisiz olabiliyor, engellenmis hissediyor ve hayalkirikligi yasayabiliyoruz. Bunlari hissetmek çok normal.
Ünlü bir psikiyatrist der ki “ hayatta hiçbir sey yasami sonlandiracak kadar aci degildir” ben buna tüm kalbimle inaniyorum. Hele agiz kokusu gibi bir hastalik asla! Kendi yasantimdan örnek vermem gerekirse, bana doktor agiz kokun ASLA iyilesmeyecek ömür boyu devam eder demesine ragmen mücadeleye devam ettim. Koku biraz olsun azalsin diye burun-bademcik ameliyati oldum, 4 20lik disimi ameliyatla çektirdim. Ve agiz kokusundan kurtuldum. Kesinlikle tedavisi olan bir hastalik sebebi ne olursa olsun. Sadece çözüm oralarda bir yerlerde bizi bekliyor. Lütfen umudumuzu kaybetmeyelim.
Bazen agiz kokusunun sebebi psikolojik olabilir. Normal kokuyu kötü koku olarak algilayabiliriz. Sürekli agzim kokuyor mu acaba diye kaygilaniyor olabiliriz. Bunu kabullenmek çok zor biliyorum, çok zor..fakat psikolojik destek ile çözülebilecek bir durum. Yeterki durumumuzu kabul edip tedavi olmayi isteyelim.
Bu süreçte hobiler, amaçlar edinelim. Yürüyüs,masa tenisi, kosu, evcil bir hayvanim bakimi ve sevgisi, örgü, tamir,balkonda sebze yetistirme ( favorim 🙂) resim,müzik aleti...ilk aklima gelenler bunlar, elbette zevklerinize göre çesitlendirilebilir.
Son olarak sizin duygu ve düsüncelerinizi merak ediyorum. Paylasirsaniz çok memnun olurum.

Dipnot: güzel günler görecegiz, günesli günler.🙏🏻😊😊😊
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2020 Saat 06:42
Burunda deviasyon mu vardi? Ben bademciklerimi aldirdim ama koku devamediyor bence(ben almiyorum )
Deviasyon ameliyati ise yaptirinca geniz akintisi da geçti mi acaba?
tonsillektomi /check
IP
sekerportakali
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sekerportakali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2020 Saat 16:36
Evet içerden egriydi. Geniz akintisi var hala hatta kisin çok kötüydü hatta o hali geçti ama hala var.

Lulupi, tam olarak anlayamadim sizin durumunuzu. Kokuyu alamiyorsunuz ama kokunun devam ettigini dusunuyorsunuz. Bunu dusunduren sey tam olarak nedir?
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2020 Saat 18:20
Agiz kokunuz nasildi siz ve karsinizdaki kisiler baya hissediyor muydu ve agiz kokunuz sürekli olurmuydu Bendeki bir saniye bile geçmiyor ve gastrit mide sorunlariniz varmi
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2020 Saat 00:39
çogu zaman kokuyu kendim alamiyorum, bazen yogun sekilde aliyorum. aileme israrla sormama ragmen öyle bir sey yok diyorlar ama inanmiyorum çünkü elleri her zaman burunlari da ve sadece benimle konusurken böyle,kendi aralarinda konusurken degil. burnunun sol kisminda kemik ekriligi ve konka buyumesi var, sunizit yok, geniz akintisi mevcut (koku bu yüzden diye düsünüyorum) bademcikleri aldirdim, agiz açik uyuyorum ve burundan nefes alamiyorum   
tonsillektomi /check
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2020 Saat 00:45
artik yalniz intihari düsünüyorum ... aylardir kafamdan gitmeyen tek dusunce bu, tonsillektomiden çok umitliydim ancak bu ameliyattan sonra durumum iyice kötülesti. eskiden daha özgür konusmaya çalisiyordum artik elimle agzimi kapatmadan asla konusamiyorum,durumum çok ciddi bir boyut kazandi. ailem psikiyatra gitmem gerektigini ve bende sizofreni olabilecegini söylüyor , benden asla koku almadiklarini savunuyorlar ama inanamiyorum bir türlü. inanmayi çok istiyorum ama bazen ben aliyorum kokuyu ! her zaman olamasa da.... bu basligi açtigim için üzgünüm ama benim için tek çözüm ölmek ..
tonsillektomi /check
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2020 Saat 12:07
@lulupi sakin psikiyatr seçenegini yabana atma onun verdigi ilaçlar gerçekten ise yarayabilir en azindan bende öyle oldu biliyorum fiziksel hissettigin birseyin psikolojik ilaçlarla geçmesi saçma geliyor bana da öyle geliyordu seni çok iyi anliyorum ama bu sayede 5 yildir koku felan yok bende en azindan bu seçenegi lütfen degerlendir. Intihari ben de zamaninda düsündüm yalan yok. Ama yasadigin sürece her zaman umut vardir bunu unutma!
IP
sekerportakali
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sekerportakali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2020 Saat 01:28
@lulupi, anladigim kadariyla bu konuda insanlara guvenmekte gucluk cekiyorsun, aynisi bir muddet benim de basima geldi. Inan bana bu anlattiklarinin sizofreni ile alakasi yok, bana guvenebilirsin.

Iyilesmek icin hem maddi hem manevi kayba ugramissin, bademcik ameliyati zor bir ameliyat. Eminim gunlerce aci cekmissindir, bunlari yasayinca istedigin sonuca ulasamamak buyuk bir hayal kirkligi yasarmis olmali, ben de olsam ayni seyi hissederdim.

Lutfen en kisa zamanda, bir psikiyatrdan randevu al. Burda yazdiklarini, duygu ve dusuncelerini onunla da paylas. bir sure foruma girme, internette bununla ilgili bir sey okuma, hastalik vs arastirma lutfen.

Boyle hissetmenden dolayi uzgunum. Umarim tavsiyelerime uyarsin, senin mutlu olmani isterim 🙂 lutfen bana mesaj at ya da tekrar yaz olur mu doktora gidersen,

Sevgiler
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 14
Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2020 Saat 04:06
Arkadaslar selamlar hepinize eger forumda insanlarin yasadiklarini okumak hosunuza gidiyorsa anlatacaklarimi okumanizi tavsiye ederim çünkü eminim ki benim hikayemde herkes bir parça da olsa kendini bulacak. Biraz uzun olacagindan ötürü bu girisi yapmak istedim. Esasen roman bile yazilabilir yasadiklarimla.

Arkadaslarim, abilerim ve çok sevgili murat hocam ben mete bu ay itibari ile 18 yasina basacagim ancak yasitlarimin hatta benden büyük çogu insanin dert etmedigi, sorun olarak bile görmedigi-göremeyecegi bir hastalikla bogusmaktayim. Açikcasi kendimi bildim bileli yani agzin kokabilme yetisine sahip oldugunu ögrendigimden beridir kendi agzimin koktugunu düsünerek yasadim. Kisacik hayatimin simdiden 6-7 senesi bu illetle bogusmakla geçti, geçiyor. Benim hikayem Lise 2. Sinifta “sosyal reaksiyon” olarak adlandirdigimiz insan tepkilerini görmemle basladi. Yanimda oturan arkadasta sürekli bir rahatsizlik hali, ben konusmaya basladigimda hemen kendinin konusup beni susturmasi ve ya kafasini çevirmesi ile basladi her sey. Tabiiki de dert etmedim sonuçta geçer diye düsünüyordum ancak olaylar hiç de öyle olmadi. Hep üzerine eklendi ve eklendi. Her neyse gel zaman git zaman dogal olarak ben de yalniz oturma karari aldim ve yanima kimseyi istemez oldum. Yaklasik 9 yasindan beridir günde dislerimi iki kez firçalarim bu nedenle de bunlari basta çok ilginç yorumluyordum çünkü agiz kokusunun çürükten ve ya dis firçalamamaktan olustugunu düsünüyordum. Yazin bir plazada satis elemani olarak ise basladim. Ayni partide çalistigim is arkadaslarimin geçen seneye göre diyaloglari çok zayif ve sigdi. Yemeklerde kimse yanima oturmuyor 1 metreden yakindan asla konusmuyordu yaklasmiyordu. Bu seyler benim hikayemin temelini olusturuyor çünkü ilk farkindalik burada gelisti. Ardindan Lise 3.sinif basladi zaten dananin kuyrugu burada kopuyor. 2019 baslarindan bahsediyorum okul açildi ve yanimda bir arkadasimla seneye start verdik ancak Her gün yanimdaki arkadasim suratima bile bakmaz oldu sürekli sinifta göz gezdirip bos yer açildigi anda yanimdan gidiyordu. Bunlar ilk gözlemlerimdi ve bu gözlemler sonucu hepinizin gargara diyince ilk aklina gelen markanin en küçük modelinden aldim. Fakat durumu daha da vahimlestirdi ilk kullandigim gün yanimdaki arkadas(!)1 günde 7-8 defa belki de daha fazla dersten çikarak tuvalete gitti ve iste bunlardan sonra ben anladim ki benim agzim kokuyor. Sonraki gelen günler yanimdaki arkadasim derslerinden geri kalmasin diye(ya o uyuyordu kafasini çevirip yada ben)bütün derslerde uyumaya basladim. Aslinda uyumuyordum tek yaptigim içimden saniyeleri sayip teneffüsü beklemekti. Basariliri bir fen lisesi ögrencisi olmama ragmen hiçbir seyin anlami yoktu benim için Çok geçmeden otobüste insanlarin yanimdan inmek için kalkmadiklarini anlamaya gözlemlemeye basladim ve tekli koltuklari mümkünse tercih ettim yoksa da ayakta gitmeye basladim (bos olsa bile sonuçta her an dolabilirdi) ancak yine çok kisa bir süre sonra otobüse binmeyi kestim ve eve kadar yaklasik 10 km yürüyerek gitmeye basladim. Hatta ve hatta sokakta yanimdan geçenler rahatsiz olur diye nefes dahi alamiyordum. Bu durumlari anneme açtigimda kendisinin öyle bir koku almadiginda israrci oluyordu ancak sonra halimi görecek olmaliki tedaviyi en azindan bir doktora görünmeyi kabul etti. Ilk durak disçiydi anlayacaginiz üzere disler hatasizdi beyazligi olsun düzeni olsun tertemizdi Allaha sükür sadece iki tane azi disime(uyusturucu gerektirmeyecek kadar küçük operasyonlardi) dolgu yapti ve andorrex gargara verdi. Andorrex kloroben gibi gargaralar agiz kokumu kesinlikle gidermiyor çok daha keskin ve yogun kimyasal kokularin olusmasina sebebiyet veriyordu yalniz dil pasi için kullanilabilirler orasi ayri mesele. Gel zaman git zaman arastirmalarim artmisti sabahlara kadar uyumuyordum nedeni ise hemen sabah olup okula gidip sekilden sekile girecek olmamdi. Annem bunlari fark ettikten sonra psikologa gitmek istedi ben de reddettim çünkü gerek duymadigimi düsünüyordum ama aslinda o kadar büyük bir yanilgi içersindeymisim ki anlatamam. Eger o günlerde gitmeyi kabul etseydim bu lanet hastalik daha köklerini zihnime salamadan kurtulmus kesmis olacaktim. Her neyse en sonunda yogun israrlarim sonucu Taksim Acibadem hastanesi KBB bölümüne basvurduk. Özel sigortamin olmayisi sebebiyle ve annemin de karsilamayacak olmasindan ötürü yazin kazandigim paranin tamamini ödedim ve “agiz kokusu paketi” altindaki tedavi paketini satin aldim. Ayni gün agiz kokusu testine girdim. Bu test “Oral Chroma” agizdaki uçucu sülfür bilesiklerini ölçüyor buna göre basit ve Murat hocamin deyisiyle aslinda çok da birsey ifade etmeyen bir teshis koyuyordu. Degerlerim kötüydü dil pasim vardi binbir türlü firça türü tong dan tutun en bilinmeyenine kadar kullanmama ragmen geçiremiyordum dil pasimi. Ardindan Doç. Dr. Aytug Altundag “derin dil kökü temizligi” adi altinda yaptigi spatula ve gazli bez ile basit müdahalelerle dilimi bir nevi kazidi. Inanilmasi güçtür ki agiz kokum resmen yok olmustu en azindan öyle sanmistim çünkü baya bir fark vardi. Ancak bu uygulamanin tek basina yeterli olmayacagini belirtti ve upuzun bir reçete ve yapilacaklar listesi yazarak beni 15 gün sonra tekrar teste gelmem sartiyla ugurladi. Mutlulugum çok sürmedi ancak yine de çok ümitliydim elimde iki sayfa yapilacaklar listesi ve 7-8 kutu ilaç vardi. Yalnizca ilaçlar 400 tl tutmustu sanirsam hatirladiklarimdan birkaçini yazayim gaviscon double action (6 sise), lansor, klacid,largopen bu dördü mide odakli sinus rinse kit bu nazal yollar için ve mikostatin candida mantari için bu ilaç gerçekten etkiliydi neden bilmiyorum. Son olarak da 150 tl lik ntbiotic adinda bir bagirsak probiyotigi. Harfiyen uyguladim ve bir sonraki teste gittim. Bu testte metil merkaptan (burunla alakali olan uçucu bilesik) yalnizca 2 ppm di agizla alakali olan adini hatirlamiyorum 4 ppm çikmisti(önceki 28 falandi) yani dil pasimdan kurtulmustum. Son olarak da sindirim kaynakli olan dimetil sülfid gazi ilginç bir sekilde tavan yapmisti. Aytug Bey bunu gavisconu 6 sise degil 2 sise içmeme bagladi ve acibademle iliskim noktalandi. Annem bu süreçte psikologa ve ya pskiyatriye gitmemizi siddetle istiyordu artik çünkü isin içine artik öfke nöbetleri aglama krizleri evi kirma dökme girmisti. Çok kötü zamanlardi her geçen gün daha da kötülesiyordum. Ardindan bir gün Murat hocanin muayenehanesinin sitesine rastgeldim. Daha profesyonel gözükmesi ve yalnizca bu dal ile ilgilenmesi çok hosuma gitti ancak Adana yi gördügüm an yine hayal kirikligi olmustu. Bu süreç zarfinda pskiyatriye gitmeyi kabul ettim ve deneyimli biraz da yasli bir pskiyatriye gittik. Kendimi gayet iyi anlattim ve internette benle ayni durumdakilere yazildigini gördügüm trisiklirin grubu ilaç olan Anafranil yazdi ve ugurladi. Ancak çok büyük bir hata yapip ilaci almayi reddettim sebebi ise internetten okudugum kullanici deneyimleriydi. Bunun hala pismanligini çekmekteyim çünkü belki de bu ilaç benim kurtulusumdu gerçektende. Ardindan Adanaya gitme karari aldim ve bir haftasonu gece biletiyle otobüs ile( tek ve yalniz oturamayacagimdan ötürü uçaga binmedim)Adanaya vardim randevuyu kaçirma korkusuyla yaklasik 1.30 saat önce vardim ancak rahatsizlik vermek istemedigimden ötürü biraz bekledim ve tam zamaninda kapiyi çaldim. Murat hoca beni bekleme odasina aldi ve çok geçmeden detayli mi detayli sorular sorarak anamnezimi gerçeklestirdi. Ardindan test basladi ve isin garip tarafi agzimin kokmadigi gibi agzimin koku üretmekten de aciz olmasiydi. Sok olmustum hatta bir ara suan ne kadar korkunç derecede bir sey oldugunun farkina varmis olsam da murat hocanin bilerek dogru ölçümü gizlemesiydi. Hatta bu yüzden tekrar tekrar ölçmesini rica ettim. Isin en ilginç tarafi dedigim gibi agzimin koku üretmekten aciz olmasiydi bunu da Murat hoca agza protein solüsyonu vererek agiz kokusunun tavan derecesini ölçme ile yapiyor bana 10 ppm e kadar normal dedigini ve benim 1.3 çiktigini hatirliyorum. Ancak ne gariptir ki balon testimde yani nefes testimde h2 gazi 20ppm olmasi gerekirken bende 100 ppm in üzerine çikmisti ve cihaz alarm vermisti. Murat hoca da h2 gazinin kokusuz oldugunu ancak agiz kokusunun bir nevi sponsoru oldugunu söylemisti ve de bu gazi insanin üretmedigini yani bakteriler tarafindan üretildigini dile getirmisti. Evet arkadaslar ölçümler böyle olunca da Tip 5 Olfaktör referans sendoromu yani tip 5 in ikinci ve orta kademesi olan pskiyatriye görünmenin sart oldugu evrenin teshisini koydu. Burda belirtmek istiyorum son evre delüsyon fazi ki bunu da kisaca söyle anlatmisti Murat hoca kocaman bir odaya girdiginizde odanin en kösesindeki insanin elini burnuna götürmesini sizin yüzünüzden oldugunu yorumlamak gibi demisti. Istanbula döndüm ve hemen bir çocuk- ergen pskiyatrisine gözüktük Uzm Dr Veysi Ülgen Lustral ve abilify önce düsük doz ile baslandi “50mg” ardindan 200 e kadar çiktik ancak sonuç nafile. Bu süreçte abilify adli ilacin söylemek istemedigim ölçüde kötü prospektüste çok seyrek kisminda bile yer almayan yalnizca internet üzerinde daha önce ayni yan etkiye maruz kalanlar ile anlasilabilen bir yan etkiyle karsilastim. Hemen kesildi ve risperdal e geçildi lustral yerine de faverin. Etki kismina gelirsek hala tik yok yine zarar var 1 ayda 15 kilo aldim, hantallastim ve aptallastim algim kapali hep kitap okuyan ben yazi okumaya bile üsenir hale geldim. Bunlarin tek sorumlusu bu ilaçlar kesinlikle degil ancak en azindan bana zararlari oldugunu söyleyebilirim. Belki de anafranil dogru ilaçti hatta bu sabah doktorumu arayip daha önce görüstügüm hocanin bunu yazdigini ve bu konuda neler düsündügünü soracagim.
Evet 1 temmuz itibari ile yogun yasanmisliklarla 1 senemi tamamladim. Bunun serefine(!) içimi dökmek yasantilarimi anlatarak sirtimdaki yükü hafifletmek istedim. Sikilmadan okuyan beni anlayan herkese içten tesekkürlerimi sunuyorum. Ben bunun sahsen 6 aydir yüksek dozlarda ilaç kullanan bir kardesiniz olarak çözülecegine dair içimde ümit neredeyse kalmadi buna ragmen kesinlikle pes etmeyecegim. Inadina insanlarin dibine girecek, otobüste gerekirse 4 lü yerlere oturacagim ama asla kabullenmeyecegim. Vakit ayiran herkese tesekkürler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2020 Saat 08:02
Mete bey, yazdiklarinizi dikkatlice okudum. Faydasi olacagini düsündügüm bir konuya dikkatnizi çekmek isterim

Bana tuhaf gelen ama maalesef gerçek olan bir kural var:
Psikiyatrik tedavi kisiye özgün kurallar ile yapiliyor. Her bireyin ilaci o bireyin vücudunda baska etki gösteriyor. Bu sebeple psikiyatrist dogru ilaci ve dogru dozu buluncaya kadar denemeler yaparak ilerliyor. Bir ilaci veriyor kontrola gittiginizde uygun etki görülmediyse degistiriyor. O da uygun etki göstermediyse yeniden degistiriyor. Karanlikta körebe oynamak gibi.

Psikiyatrik ilaçlar agri kesici gibi degildir. örnegin biliriz ki bir insanda bas agrisi varsa A ilacini içersiniz agri geçer. Az gelirse bir tane daha alirsiniz. Psikiyatride bu is öyle olmuyor. Sizin agrinizi A ilaci, benim agrimi H ilaci, Ahmet'in agrisini K ilaci geçiriyor. Hiç kural yok. Deneyerek veya hekim önceki deneyimlerinden tahmin yürüterek ilaç veriyor.

Daha beterini söyleyeyim mi?

Psikiyatrist dogru ilaci bulsa bile her doz her hastada ilacin etkisini deforme ediyor. Mesela 25 mg ile elde edilen etki fazla geliyor diye dozu düsürmek istediginizi farz edelim. Mesela 25 mg ilaç uyku verdi fazla geldi diyelim. Dozu 5 mg kullanmaya baslasaniz bile etkisi azalmayip tam tersine artabiliyor, daha fazla uyku vermeye basliyor.

Bilmem ne söylemek istedigimi tam olarak anlatabildim mi?

Psikiyatrik tedaviden vaz geçmeyiniz. Dogru ilacin dogru dozunu bulduklari gün annenizden yeniden dogmus gibi huzurlu olacaksiniz.

Allah'a emanet olun
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2020 Saat 23:59
Hocam benim asil korktugum ve çekindigim nokta su ki benim agzimin koktuguna dair herhangi bir sey olmamasina karsin kokmadigina dair tam tesekküllü bir test sonucu var ve ben hala agzimin koktugundan kuskusuz eminim ve hiçbir ilacin da bu düsüncemi degistirebilecegini düsünmüyorum. Hatta bazen insanlardan reaksiyon almadigimda “acaba gerçekten kokmuyor muyum ?” diyorum ve hemen zihnimde yer etmis o karanlik taraf “saçmalama mete” diyor. Bunu doktoruma söyledigimde ise bana en dogru tedavi yöntemiyle bile ilacin etkisinin %50-60 i geçemeyecegini, pastanin kalan kismini ise benim halletmem gerektigini söylüyor ancak inanin ben bu kisimda çok ama çok pasif kaliyorum.
Ilgi alakaniz için tekrardan tesekkür ediyorum hocam sizde Allah’a emanet olun
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 00:13
Kardesim büyük geçmis olsun inan o kadar anliyorum ki seni dediklerinin çogunu yasadim ve yasiyorum çünkü iyilestigimden emin degilim normalde murat hocaya gidicem Adana'da çok uzak. Aytug altundag a gidicem gibi senden ne kadar para aldilar muayenede bide dil pasinda varmis yesilimsi gri miydi suan tamamen gitti mi merak ettim cevaplarsan sevinirim.
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 10:38
Özel sigortan yoksa kesinlikle uzak dur özelden soracagin her türlü soruya yardimci olurum.Dil pasini filan beraber çözeriz abi, ama illa gideceksen de yanlis hatirlamiyorsam endoskopisiz paket 1000 tl gibi bir seydi. Ilaçlar da özelden yazildigi için parali aliyorsun yani 500 tl de ilaç masrafi var ki ilaçlarin çogu gereksiz içlerinden önerebilecegim 2-3 tane var onlarda sunlar ; Mikostatin,ntbiotic ve andorrex.Bu önerileri yaparken tamamen kendimden yola çikiyorum yani bende az çok is gören mikostatin sende hiçbir ise yaramayadabilir veya 2-3 hafta kullandigim o gereksiz antibiyotikler sendeki (eger var ise)helicobacter pyloriyi öldürür ve sorunu çözer.Midende sorun yoksa bile 2 tane mide antibiyotigi yazacaklar klacid largopen üstüne üstlük mide asidini azaltan lansor ilaci basli basina hazimsizlik ve kabizlik yapiyor. Kabizlik da agiz kokusu anlayacaginiz sonsuz bir döngü. Sana önerim ilk etapta o yesil dili çözmen, agiz sagligini muntazam yapman kaygan pürüzsüz pembe bir dil, düzenli firçalanan disler bunlardan sonra hala sikinti varsa çogu kisi gibi dahiliyeye ve ya gastroenterolojiye gidersin.
IP
Rftoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 5
Alıntı Rftoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 12:28
Ne tür bi koku hissediyorsun burnuna ne tür kokular geliyor konusurken yada öylece dururken
IP
Rftoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Rftoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 12:38
Dilinizi yada bademcikleri elleyip kokladiginizda koku geliyor mu sizinde
IP
Rftoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Rftoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 12:39
H2 gazi agiz kokusunun sponsoru derken ne demek istediniz Mete bey orayi anlayamadim
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 19:19
Ne tür bir kökü hissettigimi tam olarak açiklayamiyorum ancak dilimde pas varken agzimda metal varmis gibiydi onu net hatirliyorum.Bademciklerime veya dilime dokundugunda çok hafif bir kökü var eskiden daha kötüydü.Murat hoca aynen öyle demisti destekledigi ve ya besledigi anlamlarini çikariyorum ben ama Murat hocaya sormak lazim.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2020 Saat 00:46
Yolladim mete
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2020 Saat 23:18
Hocam selamlar 1 ay sonra tekrar yazmaktayim anafranil 150 mg tedavisi ise yaradi Agiz kurulugu yapiyor sabahlari bol su tuketimi ile onune gecmeye calisiyorum.
Onumuzdeki persembe pskiyatrima mujdeyi verecegim insallah.En azindan bir antidepresan olarak yapabilcegi her seyi yapiyor.Pskiyatrimin ek olarak verecegi rivotril ile okula bile sikintisiz gidebilirim.
Size sormak istedigim bir soru vardi hocam. Sarimsak ve soganin nefese karistigini ve ne yaparsak yapalim geciremeyecegimizi biliyoruz burda aklimda soyle bir soru isareti olustu; ters etkiyi yapabilcek bir yiyecek veyahut besin var midir ? Maydonoz bunlardan birimidir ?    

2.sorum ise agiz kokusunun genetik olmadigini soylemistiniz ancak bunun SELENBP1 genindeki mutasyondan kaynakli olabilcegini soyleyen bi arastirmanin haberine rastladim. Farkli ulkelerden katilim olmus bu arastirmayla ilgili ne dusunuyorsunuz ? Genetik olamaz mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2020 Saat 09:03
Orjinalini yazan: mete09

Sarimsak ve soganin nefese karistigini ve ne yaparsak yapalim geciremeyecegimizi biliyoruz burda aklimda soyle bir soru isareti olustu; ters etkiyi yapabilcek bir yiyecek veyahut besin var midir ? Maydonoz bunlardan birimidir ?    

Haklisiniz. Olabilir. Bilemiyorum.

2.sorum ise agiz kokusunun genetik olmadigini soylemistiniz ancak bunun SELENBP1 genindeki mutasyondan kaynakli olabilcegini soyleyen bi arastirmanin haberine rastladim. Farkli ulkelerden katilim olmus bu arastirmayla ilgili ne dusunuyorsunuz ? Genetik olamaz mi ?

O hastalikta agiz kokusuna varincaya kadar çok sayida ariza ortaya çikar ve bunun yaninda beden ve nefes kokusu agiz kokusu da ortaya çikar.

Söyle düsünelim:
Fare zehiri içen bir insanda bulanti kusma sikayetleri ortaya çikar. ölmek üzereyken idrarinda kan görülebilir. Biz bunu biliyoruz.

Simdi diyelim ki, idrarinda kanama olan her insana fare zehiri içmis muamelesi yapabilir miyiz? Bu belirti diger belirtilerin yaninda sonuncu veya sonuncuya yakin bir belirtidir. Sonlardan bir belirtiyi alip ilk ihtimal olarak uzak bir hastaligin pesine kosmak çok akilci olmaz.

Benzer hatayi böbrek hastaliklari için yapiyorlar. Kimin agzi koksa seker ve böbrek hastaligi diyor, böbrek hastaligi agiz kokusu yapar diye nakarat ediyorlar. Evet yapar ama diyalize girmeye yakin oldugunda agiz kokusu yapar. Yani hastalik yataga düsürdügünde ve hayatin konforunu bozdugunda böbrek hastaligi agiz kokusu yapabilir. Sonuncu belirtiyi birinci hastaliga iliskilendiriyorlar.

Ayni hatayi mide hastaliklarinda yapiyorlar. Kimin agiz kokusunun sebebini bulamazlarsa midesinden geliyor diyorlar. Mideden agiz kokusu gelmesi çooooook düsük bir ihtimaldir. Mide hastaliginin son asamasinda agiz kokusu ortaya çikar. Böyle hastalar zaten agiz kokusu için doktora gitmez ki? Mide agrisi kramplari, mide yanmasi, kusma, kanama sikayetiyle doktora gider. Bu sirada agizkokusu bulunuyor diye biz her agizkokusunda mide hastaligi arayamayiz.

Yine yarama parmak bastiniz. : )
-M

IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2020 Saat 19:03
Gördügünüz gibi bu arkadasta da antidepresan sonuç verdi.Antidepresanin ise yaramasi illaki kokunun ortada olmamasi sadece senin öyle sanman durumunda ortaya cikmiyor. Koku eger gerçekten varsa da ise yariyor. Ancak çogu arkadas saniyor ki eger antidepresan ise yariyorsa bu hasta kesin tip5 tir. Yani koku aslinda yok ama hasta kokuyu var saniyor. Isin özü öyle degil arkadaslar. Koku gerçekten var olsa bile psikolojik tedaviyle bu kokudan kurtulabilirsiniz. Çogunuz tedaviyi baska yerlerde ariyor ama bosa kürek çekiyorsunuz. Bence bir an önce bir psikologa görünmeye bakin ve hemen pes etmeyin. Her ilaç sizi tedavi edecek diye birsey yok ama psikologunuz sizin için dogru ilaci buldugu an bu hastaliga veda edeceksiniz emin olun.

Hocam selamlar 1 ay sonra tekrar yazmaktayim anafranil 150 mg tedavisi ise yaradi Agiz kurulugu yapiyor sabahlari bol su tuketimi ile onune gecmeye calisiyorum.
Onumuzdeki persembe pskiyatrima mujdeyi verecegim insallah.En azindan bir antidepresan olarak yapabilcegi her seyi yapiyor.Pskiyatrimin ek olarak verecegi rivotril ile okula bile sikintisiz gidebilirim.
Size sormak istedigim bir soru vardi hocam. Sarimsak ve soganin nefese karistigini ve ne yaparsak yapalim geciremeyecegimizi biliyoruz burda aklimda soyle bir soru isareti olustu; ters etkiyi yapabilcek bir yiyecek veyahut besin var midir ? Maydonoz bunlardan birimidir ?    

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2020 Saat 22:37
Orjinalini yazan: afaff

Gördügünüz gibi bu arkadasta da antidepresan sonuç verdi.Antidepresanin ise yaramasi illaki kokunun ortada olmamasi sadece senin öyle sanman durumunda ortaya cikmiyor. Koku eger gerçekten varsa da ise yariyor. Ancak çogu arkadas saniyor ki eger antidepresan ise yariyorsa bu hasta kesin tip5 tir. Yani koku aslinda yok ama hasta kokuyu var saniyor. Isin özü öyle degil arkadaslar. Koku gerçekten var olsa bile psikolojik tedaviyle bu kokudan kurtulabilirsiniz. Çogunuz tedaviyi baska yerlerde ariyor ama bosa kürek çekiyorsunuz. Bence bir an önce bir psikologa görünmeye bakin ve hemen pes etmeyin. Her ilaç sizi tedavi edecek diye birsey yok ama psikologunuz sizin için dogru ilaci buldugu an bu hastaliga veda edeceksiniz emin olun.

Bu mesaji hepimiz okuyalim
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2020 Saat 22:44
Benim merak ettigim h2?gazinin 100 çikmasi bunun Için herhangi bir sey yapilmadi mi neden o gaz sizde o kadar yüksek.
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2020 Saat 00:01
inanin ben de çok merak ediyorum. bu konuda murat hocadan da net bir cevap alamadim ama sahsi görüsüm fast food tüketimine bagli olaraktan bagirsak bakterilerinin anormal aktivitesi.
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2020 Saat 00:15
psikolojik tedavim devam ettikçe yazip mümkün oldugunca çok kisiye ulasmak istiyorum. 150mg anafranil 2 mg risperdal tedavisinde 2 ayimi doldurdum.moralim çok iyi özgüvenim çok yüksek ve kendimi gerçekten iyi hissediyorum.tek sikinti tedavide ilerledikçe doktorumun bu denli degisimimden süphelenmeleri ve beni nörolojiye gönderip kan testii istemeleri. mr çekildikten sonra deli oldugumuz tescillenecek sanirsam :)) agzim kokmuyormuscasina insanlara sokuluyorum sikiysa tepki versinler hesabi.maske dönemine denk gelmem çok iyi oldu ancak maskesiz de gayet iyi durumdayim.uzun zaman sonra bir randevuya çikacagim ve dilim pek iyi durumda olmasa bile (kaytardim) bu beni korkutmuyor.en fazla kiz kokuyorsun der yoluna gider.

Tip 5 in en kötü yani bir çig gibi gitgide büyümesi.Sahsen ben onca öfke nöbetleri ve krizlerden dönmüs biri olarak sunu söyleyebilirim ki benim gibi bu forumda onlarca insan vardir;agzi belki biraz kokan ancak bunu psikolojik olarak kafasinda büyütüp bir sorun haline getiren.sizlere tek önerim pembe bir dil,temiz nazal yollari ve pskiyatri.Bu üçleme ben dahil çogu kisiye çözüm olacaktir.kendinizi çok kötü hissettiginiz anlarda bile unutmamaniz gereken sey her kötü gecenin bir sabahi oldugudur ve her yeni güne yeni bir umutla baslamamiz gerektigidir.saglicakla...
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2020 Saat 13:38
ne kadar sevindigimi anlatamam kardesim yolun açik olsun.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2020 Saat 14:54

inanin ben de çok merak ediyorum. bu konuda murat hocadan da net bir cevap alamadim ama sahsi görüsüm fast food tüketimine bagli olaraktan bagirsak bakterilerinin anormal aktivitesi.

Abicim soruyu bi daha alayim. Bazen forumda bir seyleri kaçirmis oluyorum.

IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2020 Saat 16:08
h2 gazim neden o kadar yüksek hocam sebepleri ne olabilir bunu merak ediyoruz.
IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2022 Saat 19:24
Bende tip 5 çiktim sanki herkes tip 5 çikiyor bu durum beni ürkütüyor ya gerçekten tip 5 degilsem
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2024 Saat 20:00
Forumda "Tio 5" diye hatali açilmis bir baslik var. O baslikta eski hesabimla 10 yil önce yazdigim mesaji görünce bu basligi açmak istedim...

Kaynak wikipedia. (Oral Chroma cihazi için övgü var. Isteyen herkesin bilgi ekleyebildigi bir sayfa oldugunu unutmayin.)

" Tip 5 (subjektif): Birey agzinin koktugunu israrla belirttigi halde sosyal çevresinden herhangi birisi bireyde agiz kokusu duymuyorsa, ve dis hekimi cihazlar ile bireyde agiz kokusu bulundugunu dogrulayamiyorsa buna subjektif agiz kokusu adi verilir. Iki klinik formu vardir:

Nörojenik agiz kokusu: Olfaktör sensör üzerine uyari bulundugu halde disari emisyonu bulunmayan subjektif agiz kokularidir. Kemosensor disfonksiyonlar, dorsolingual olfaksiyon, hematojen olfaksiyon, retronasal olfaksiyon bunlara örnek verilebilir.

Psikojenik agiz kokusu: Olfaktör sensor üzerine kimyasal uyarinin bulunmadigi, halitofobi, olfaktör obsesyon, olfaktör referans sendrom gibi subjektif agiz kokularidir.

Agiz kokusunun en önemli sorularindan birisi de dis dünyayi algilamayi saglayan duyusal sisteme verdigi zarardir. Bu durum özellikle agiz kokusu olan bireylerde koku duyusunda azalma ve dis dünyadaki kimyasal uyaranlari farketmede zorluk olarak ortaya çikar.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/A%C4%9F%C4%B1z_kokusu#:~:text=Tip%205%20(subjektif)%3A%20Birey,subjektif%20a%C4%9F%C4%B1z%20kokusu%20ad%C4%B1%20verilir.
IP
Yig1t
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2024 Saat 19:00
Arkadaslar ben psikolojik olarak yogun bir çöküntü yasiyorum agzimin korkmadigindan eminim çünkü geçti yani biliyorum ama kendime kabul ettiremiyorum . Simdi de o kadar yogun bir sikintidayimki burnumdan koku geldigini saniyorum. Ya nasil anlarim bilemiyorum burnumdan koku geldigini yok arkadaslar b ben ne yapacagimi bilmiyorum burnumdan da koku gelmiyo o kadar sinirli birisine donustumki bu tip5 yüzünden krizler vb seyler yasiyorum ailemi çok üzüyorum antidepresan kullanmak istiyorum ama onda bile kararsizim karsimdan birisi gelse örnegin 7-8 metre nefesimi tutmaya basliyorum açik havada bile agzimi kapatip saatlerce burnumdan da nefes alip veriyorum acaba koku varmi diye kapali ortam olmasina ragmen koku gerçekten yok ben artik delirme asamasina geldim 18imde
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 398
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2024 Saat 19:41
Orjinalini yazan: Yig1t

Arkadaslar ben psikolojik olarak yogun bir çöküntü yasiyorum agzimin korkmadigindan eminim çünkü geçti yani biliyorum ama kendime kabul ettiremiyorum . Simdi de o kadar yogun bir sikintidayimki burnumdan koku geldigini saniyorum. Ya nasil anlarim bilemiyorum burnumdan koku geldigini yok arkadaslar b ben ne yapacagimi bilmiyorum burnumdan da koku gelmiyo o kadar sinirli birisine donustumki bu tip5 yüzünden krizler vb seyler yasiyorum ailemi çok üzüyorum antidepresan kullanmak istiyorum ama onda bile kararsizim karsimdan birisi gelse örnegin 7-8 metre nefesimi tutmaya basliyorum açik havada bile agzimi kapatip saatlerce burnumdan da nefes alip veriyorum acaba koku varmi diye kapali ortam olmasina ragmen koku gerçekten yok ben artik delirme asamasina geldim 18imde

Senin temiz bi sopaya ihtiyacin var, adres ver forumdan 2-3 kisi bi temiz sopa atalim düzelirsin sen.

Kokmadigini kendin de hissediyorsan daha ne istersin be adam, Allah'tan belani mi?
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2024 Saat 22:23
Ben saglam sopa yesemde akillanmam galiba insan beyni böyle bisi iste benim gibi özgunveni tavan olan bir insani anksiyeteye kadar götürür ama ne yapicagimi bilmiyorum bana yardim etmeye çalisan annem olsun çevrem olsun en çokta onlara zarar veriyorum sözlerimle ben biktim artik su an bile bunlari yazarken burnumdan koku mu geliyor diye içim içimi yiyor saglam bir test olsa da yapsam... :)
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2024 Saat 02:31
sopayla ilgisi yok bunun seni cok iyi anliyorum ben daha cok delirdim bu sey kimin basina gelirse dellenir zaten kendini suclama bir sure evde disarda herkese kokup kokmadigini sor tabi sorabiliyorsan sonra ikna olursun
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2024 Saat 19:33
Iste bu bela anksiyete de yapti inanilmaz derecede . Diyorum ya kimseyle göz göze gelmek istemiyorum her anlamda geriye atiyor beni galiba sonum antidepresan forumda antidepresan kullanarak iyilesmeler var ve ben psikolojik olarak son evreye dayandim artik stresten zayifliyorum kilo alamiyorum eski hayatimi o kadar çok özlüyorumki bu zamana kadar 2-3 kisiye sordum onlar yok dedi koku fln ama kafam almiyo artik burnumdan koku geldigini düsünmeme sebep oldu hemde koku fln ortada yokken . Antidepresan kullanmak istiyorum artik yapacak bir seyim kalmadi Allah yardimcimiz olsun
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2024 Saat 18:03
amin ben artik insanlarin icinde farkinda olmadan kendi kendime konusmaya basladim sonum pek hayir gibi gozukmuyor benim
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 20:28
Bende de öyle su an.Test çözüyorum ama aklim öyle karmasa içindeki sanki birisi konusuyo.Bugun psikiyatriye gittim antidepresan kullanmak için ama bana özele git siciline antidepresan kaydi yapmazlar dedi öyle yapicam insallah yoksa asiri stresten elim ayagim titriyo nefes almayi unutuyorum unutkanlik bile basladi ben 8 yildir kalemlik kullanmiyorum o gün okulda yana yana kalemlik ariyodum :) insallah antidepresan kullaninca veya kullanmama gerek kalmadan iyilestigimin farkina zihnen varirim
Hepinize iyi geceler.
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 22:02
umarim duzeliriz
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu