|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | ||||
Darr
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15-Subat-2015 Saat 16:28 |
||||
Otrivine ve Iliadin isimli ilaçlar burundan harika nefes alma sagliyordu ama beyaz dilde degisiklik yoktu.
Dikkat edin güzel nefes aldigim halde beyaz dilde azalma yok. Ama ilginç bir sey farkettim. Bu ilaçlari birakmak için su an Risonel isimli bir ilaci kullaniyorum. Bir kortikosteroid. Aynada burnunuzun içine baktiginizda orada bir et sismesi varsa onlari azaltiyor, tam adini bilmiyorum kusura bakmayin tarif etmeye çalistim. Bu ilaç dilimdeki beyazligi %40 azaltti. Burnumun ucunda havadaki sisler hafif birikirdi eskiden bu ilaçla tam dogru nefes alamasam bile artik birikmiyor. Bence bu ilginç bir sey. Murat hocam siz ne düsünüyorsunuz bu konuda? Sizce bendeki sorun ne? |
|||||
![]() |
|||||
Lavi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Arkadaslar yeni fark ettigim birseyi paylasmak istedim faranjit mide problemleri nedeniyle günlük sakizi önermislerdi bana hemen kocakari ilaçlari falan demeyin bazi bitkilerin birçok faydasi var denemek denememek size kalmis ben bu günlük sakizini günde 3 kez çigniyorum bazen yutuyorum 3. Günde pas olusmamaya basladi bazen is yogunlugundan dis firçalayamiyorum bazen bikaç gün o zaman bilr olusmadigini farkettim neye iyi geliyor kalici bir çözümmüdür bilmiyorum ama bir süre deneyecegim birde arkadaslar bu dili firçaladikça dil daha fazla firçalama hissediyor bunu farkettim agiz kokusu yasamayan kimse hatta çevremizdeki kimselerden dil firçaladigini duymuyoruz ne hikmetse firçaladikça dil daha pigmentli bir hale geliyor ve daha fazla pas olusup daha derine iniyor
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Instagram'da " agizkokusutedavisi " hesabina bakin. Orada derin dil temizligi sonrasi dil görüntüleri var. Profesör Aytug Altundag'in hesabi. Birçogumuzun agiz kokusunun sebebi o görüntülerde olabilir. Dilimiz o kadar temiz olmuyor maalesef.
Ben de Aytug Altundag'a gittim. Dili, tahta dil basacagiyla temizliyor. Daha dogrusu kaziyor. Iki hafta sonra dilin böyle olunca gel diyor. Ben o temizlige ulasamadim. O sekilde kazimak da imkansiza yakin. Dilini fotograflardaki pembe veya kirmizi renge ulastiran var mi? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Dostum hesaba baktim da cidden dedigin gibi müthis temizlenmis ama söyle bir sorun var, o dil çok degil 6 saat sonra eski haline döner hele de sekerli, hamurlu seyler yersen. Dilin pasli hali sonuçtur sebep degil. Bizim amacimiz neden diger insanlarin degil de sadece bizim dilimizin bu sekilde oldugunun sebebini bulabilmek. Sivrisinek öldürmek çözüm degil, çözüm sineklerin üredigi batakligi kurutabilmek. Biz 2 günde bir o Aytunç dr un yanina mi gidecegiz dilim,zi temizlesin diye? Ayrica sadece tahta çubuk yetmez mutlaka bir ilaç, antibakteriyel sivi falan da kullaniyordur. Misal ben bir tutam kaya tuzunu agzimda eritip iyice tükürügümle karisinca bos firçayla dislerimi ve dilimi o tuzlu tükürük agzimdayken firçaliyorum, dilim kipkirmizi oluyor. |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat Bey tam tersini söylüyor. Kulak kiri gibi düsünün, olustukça temizleyeceksiniz zamanla olusumu yavaslar, diyor. Ama asil sorun, çogu insan bu pembelige veya kirmiziliga ulasamiyor. O resimlere bakinca daha net anlasiliyor.
Sen söyleyince düsündüm de sanki alkollü bez gibi bir seyle de siliyordu veya tendürdiyot. Yine de kesin konusmayayim tam hatirlamiyorum. Ama asil yaptigi, tahta basacakla ileri geri sürekli kazimakti. Arada bir çikan kirleri peçeteye sildi, islem 15 dakika sürdü. Bende de dilimin öncesi sonrasi fotografi var, o hesaptaki gibi dil rengi çok fark ediyor. Temizlikten sonra da bir sayfa yazi okuttu, kokuyu almiyorum dedi. Temizlik sonrasi iki hafta veya bir ay sonra gel dedi ama gidemedim. Kaya tuzu sende etkili olabilir ama baskasinda olmayabilir. Üstelik tuz da tansiyonu olanlara da olmayanlara da zararli. Benim anlamadigim çinkolu gargaralar tip1 agiz kokusuna etkiliyse neden kokuyu kesmiyor? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
||||
E tamam iste, madem kulak kiri gibiyse bu Aytunç denen dr bey sana tam olarak ne önerdi? Hiç sormadin mi Hocam ben senin gibi temizleyemiyorum, ne yapmam lazim diye? Tahta çubukla istedigin kadar kazi hatta 4 saat kazi kipkirmizi olmaz dil, ben çoooook denedim o seyleri. Mutlaka bir antiseptik falan kullanmistir. Daha önce de yazmistim, Klorhex, Farhex tipi aft gargaralari ile agzi çalkalayinca dili kipkirmizi yapiyor ama sürekli kullanamazsin. Bu Aytunç beyin yöntemini tam olarak algilayamadim ve ciddi süphelerim var. Para tuzagi olabilir mi? |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
||||
Dil temizligi sonrasi "Iki hafta sonra böyle yap gel." dedi, hem uzak diye hem de dilimi o renk yapamadim diye gitmedim. Bir sürü ilaç vs yazdi, hatirladiklarim: 6 kutu Gaviscon, agizdaki aftlar için kullanilan bir ilaç(agzimda aft yoktu.), bir probiyotik, dilde eritilerek kullanilan bir prebiyotik veya onun gibi bir sey, sinüs rinse kit, hindistan cevizi yagi, susam yagi, tung dil macunu ve dil firçasi.
Dil, KBB ve mide için ilaçlar verdi yani. Susam ve hindistan cevizi yagi sabah agiz çalkalamak için. Oil pulling dedikleri sey. Sinüs rinse kit de burun temizligi için kullaniliyor. Klorhex'ten(andorex vb.) hafif antiseptikli gargaralar var, günlük kullanima uygunlar. Dili kirmizi yapiyorlar mi bilmem. Murat Bey'in dil beyazligi çözümü için önerisi: Düzenli dil firçalama. Mucize yöntem, ürün yok diye yazmis. Ingilizce bilen arkadaslar yabanci forumlarda arastirma yaparsa belki farkli bir öneri, ürün bulabilirler. Aytunç degil Aytug :) Ben de çok karistiriyorum. Aytug Altundag'in ismi Aytunc Altindal'a benziyor. Adam profesör oral chroma adli bir cihazla ölçüm yapiyor. Murat Bey bu cihazi yetersiz buluyor ama Aytug Altundag da 4 dakikada tespit ediyorum diyor. Ölçüm 4 5 dakika sürüyor dogru fakat çözüm yolu dogru mu ona bir sey diyemem. Dilimi o sekilde kirmizi yapsam ve koku geçmese yorum yapabilirdim. Istanbul'da olanlara veya gideceklere Fatih Vural'i öneririm. Murat Bey'in cihazini kullaniyor, periodontolji uzmani. Hem çalisanlari hem kendi çok pozitif bir insan. Muayenehanede sadece kendi oluyor o yüzden de rahatça konusabiliyorsunuz. |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Iki sene önce gitmistim dedigin gibi ölçüm aletini 4 dk diyor fakat tüm olasiliklari kapsayan ilaçlari veriyor. Antibiyotikleri bir arada içerken bayilacak gbi olmustum. Ve gerçektende koku gitti benim için. Sabahlari daha güzel uyaniyor gün içinde daha özgür konusuyordum. Tekrar gittim tekrar ölçtü ve bana hala koku var dedi. Tüm kullandiklarimi biraktirip yeni mide ilaci ve yeni bir antibiyotik verdi su bagirsak için olan F ile baslayan. Kullanmaya basladim o siralar yogundumve düzensiz kullandigimdan mi agir geldiginden mi hepsi üst üste dilim harita dil oldu. Biraktim tüm ilaçlari ve çok korkmustum. Ve yavas yavas koku geri geldi Tabi beni dil temizleme konusunda bilinçlendirdi ve artik hafif te olsa baskilayabiliyorum. Ama benim için çözüm degildi. Yasadiklarimi paylasmak istedim. Hepimizin tez zamanda sifasina kavusmasi için dua ediyorum. Allah yardimcimiz olsun🤲
|
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Pasin azalmasi ile kokuda da azalma oldumu acaba ? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Ne zaman tatile gitsem, denizde agzimdan burnumdan tuzlu su girdigi için dilde pas sifirlanir kipkirmizi olur dilim. Komu da çok azalir.
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
||||
O zaman sinüslerle ilgili bir sikinti olabilir. Çünkü genelde sinüzit olanlar denize gittiklerinde rahatliyor. Hatta özellikle denize gidip suyun altinda takla atiyorlarmis bu sayede çok rahatlama oluyormus. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Yaklasik 9 yildir dilimde pas ve koku vardi. Ne yaptiysam kurtulamamistim. Sonra bir gün ekmek ve un içeren tüm gidalari birakma karari aldim. o siralarda tamamen tesadüfen kefirin faydalari anlatilan bir yaziya denk geldim. E içeyim bari dedim. Düzenli olarak günde 2 bardak kadar içtim. Aradan 3 hafta kadar geçti. Dildeki pas durumu %90 azaldi. Koku ise sifir. Koca bir sifir. Inanilir gibi degil. Ne kadar peynir gibi süt ürünleri yesem de koku yok. Çözüm bu kadar ulasilabilir ve basitmis megerse.
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Ahhh ne güzel bir haber, acaba kokunun geçmesinin sebebi unlu mamulleri kesmeniz mi yoksa kefir içmeniz mi? |
|||||
![]() |
|||||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Ne kadar süre koku yok o önemli.
|
|||||
![]() |
|||||
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Geçmis olsun. Umarim kalici olarak iyilesmissinizdir. 🙏
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki bizler de diger insanlar gibi degerliyiz. Bu sorununuz var diye kendinizi ezik, ikinci sinif insan hissetmeyin.
Kiminin yüksek tansiyonu vardir, kimi diyabet hastasidir, kiminin kulaklarinda kiminin gözlerinde sorun vardir, kimi engellidir, nasil ki onlar da birinci sinif insansa biz de öyleyiz. Hidrojen sülfürün de sodyum klorürün de cani cehenneme. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Çay kahve üstüne unlu mamuller çikolata kisaca gluten içeren besinler kokuyu çok arrtiyor çay kahve dao enzimini engelliyor böylece daha çok burun akintisi gluten ekmek unsa burun akintisini arttiriyor düsük histamin tahillar yerseniz birde internette çörek otu yagi olsun çinko magnezyum olsun takviyeler alirsaniz zencefil mesela sindirim için çok iyi kokunun ciddi sekilde düstügünü göreceksiniz birde günlük dis dil ve sinüs için sinüs kit bunlar disinda aklima bisi gelmiyor
|
|||||
![]() |
|||||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Kefir bagirsaklari hizlandiriyor zencefil gibi. ayrica burun akintisininazaltan 2 bakteri türünü arttitor bagirsaklarda kefir degilde yemekten önce zencefil ve günlük 1 porsiyon meyve yerseniz ozeolikle. Elma portakal ayni sonucu alirsiniz
|
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Çok büyük ihtimalle kefir içtigim için koku yok oldu. Çünkü 3 sene kadar önce aylarca seker ve unu birakmistim. kokuda ve pasda zerre kadar azalma olmamisti.
|
|||||
![]() |
|||||
mysia
![]() ![]() ![]() |
||||
Kefir içmeye devam ediyorum ve evet hala koku yok. Ayrica agzimi hiç olmadigi kadar temiz hissediyorum. Sadece %10 dil pasi hala mevcut. Belki de aylar sonra sifirlanir. Kefire devam |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Hazir kefir mi içiyorsunuz? Markasi nedir? |
|||||
![]() |
|||||
mysia
![]() ![]() ![]() |
||||
Kefirzadem. Içinde daha fazla miktar ve çesitlilikte bakteri var. Sadece migrosta satiliyor. |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Yarin ilk isim almak olacak nasipse. Tesekkurler. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Un içeren gidalari hala tuketmiyomusunuz kefire basladiktan sonra peki
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Aldim ve ilk bardagi içtim, bakalim bende de ise yarayacak mi? Günde 2 bardak içilecek anladigim kadariyla. Kokuyu kesmeye basladigini ilk ne zaman anlariz acaba, kaç gün sonra? 3 hafta beklemek mi gerek? |
|||||
![]() |
|||||
mysia
![]() ![]() ![]() |
||||
Ekmek makarna manti lahmacun gibi unlu gidalari tüketmiyorum. Sadece haftada birkac tane kurabiye yiyorum. Biranda herseyi kesmek zor. Zamanla sifir un ve seker hedefim var. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
![]() ![]() ![]() |
||||
2-3 hafta kadar sonra. Yalniz söyle bir durum var. Bagirsaklardaki candida mantarlari ölüp yerine faydali olanlari geçtigi için, ölen candidalar toksik madde olarak kana karisiyor. Birkac hafta candida die off sendromu yasayabilirsiniz. |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
||||
Hiç bir ise yaramadi bende. Hayirlisi. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
![]() ![]() ![]() |
||||
Hastaliklar nasil birkaç günde olusmuyorsa, iyilesme de birkaç günde gerçeklesmez. Ben ilk sonuçlari 2-3 hafta sonra almaya basladim. |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
||||
Sabah aksam olarak mi tükettiniz. Vede açmi tokmu ? |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
||||
Kefir bende kabizlik yapti. Bu normal mi ? Kefirzade içiyorum |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
||||
Arkadaslar mide kaynakli kokular yok denecek kadar az. Bence önce agiz içi ve burun olarak yönelelim.
|
|||||
![]() |
|||||
Sleepy
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
||||
tung marka dil firçasi ve macunu var fiyatlari biraz yüksek ama dil pasi için çok iyi. dil kökü kismi için de dis agrisi için satilan uyusturucu sprey aldim. reçetesiz satiliyor. dilimin kök kismini sikiyorum. biraz aci ama uyusturuyor ögürmeyi bayagi azaltiyor. tung firça ve macun ile dilimi firçaliyorum. dil kaziyici ile çikan kiri kaziyorum pespembe dil oluyor. sadece kazima hiç bir ise yaramiyor.
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
||||
Spreyin adini buradan veya özelden yazar misin?
|
|||||
![]() |
|||||
Sleepy
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Vemcaine
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |