Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Dil arkasi beyazligi olanlar gelsin. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2396
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2017 Saat 18:54
Orjinalini yazan: denizedogru

Hocam kronik orta kulak iltihabı koku sebebi midir? Bilginiz varsa açıklayın lütfen.

Kronik orta kulak iltihabı Tip 2 ağız kokusu vakalarında sık rastlanır.

Tip 2 ağız kokusuna sebep olan her neyse orta kulak iltihabının kronikleşmesinin de sebebidir. Yani birbirlerinin doğrudan sebebi / sonucu değildir.

-M

IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2017 Saat 19:35
Teşekkürler hocam, tanı çok doğru. Alerjik rinitim var, dolayısıyla burun tıkanıklığım ve geniz akıntım da var. Sanırım bu yüzden oluştu.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Şubat-2017 Saat 11:23
peki çözümü varmıdır hocam ve belirtileri nelerdir?
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Şubat-2017 Saat 18:51
Hocam bir de geniz akıntısı koku sebebiyse, koku nerede oluşuyor?

Gargara yapıyoruz geçmiyor. Dil sırtını temizliyoruz geçmiyor. Sinüs rinse kit de pek işe yaramıyor. Eeeeee?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2017 Saat 07:37
Orjinalini yazan: denizedogru

Alerjik rinitim var, dolayısıyla burun tıkanıklığım ve geniz akıntım da var. Sanırım bu yüzden oluştu.

Rinit ile otit arasında tanımlanan yön muhalefet konusu olmuştur. Kimisi otit sebebi ile rinit oluşur diyor. Kimisi rinit sebebi ile otit oluşur diyor. Bir azınlık ise bağımsız da olabilir veya sinerjik de olabilir diyor. Bana kalırsa rinit otit yapar. Bu sebeple tedavi rinit ile başlatılmalıdır.

Hocam bir de geniz akıntısı koku sebebiyse, koku nerede oluşuyor?

Bakteri rezervuarı geniz olsa bile koku üretimi genellikle dil sırtında olur.

-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2017 Saat 16:49
Hocam forumdan bir arkadaş orta kulak iltihabı için kulak damlası kullanmış ve kokunun geçtiğini söylemişti. Siz kulak iltihabı direkt olarak koku yapmaz dediniz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2017 Saat 21:42
Orta kulak iyileşince östaki açılmıştır, havalanma düzelmiştir. Geçici bir şeyler değişmiştir veya algı düzeldiği intibasını oluşturmuştur veya hiç yokken rahatlama olmuştur, veya iyileşme yokken algı düzelmiştir veya düzinelerce başka şeyler olmuştur. Bilinemz. Kesin bir şey söylemek zor olabilir.

Domates yeyince ağız kokusunun kaybolduğunu söyleyen ağız kokusu hastası var. Pilav yeyince arttığını söyleyen var. E vitamin hapı yutunca kokunun kaybolduğunu söyleyen var. Bunların hepsi doğru olmayabilir. Doğru olsa bile sabit belirli, bilinen bir açıklaması bulunmak zorunda değil. Kişiye özel bir açıklamasını yapsak bile bunu genellemek de mümkün olmayabilir. Bilmem anlatabildim mi.

-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2017 Saat 09:12
Gayet iyi anlattınız hocam :D
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2017 Saat 19:50
Arkadaslar,
o bahsettiginiz asiri ama cok asiri yapiskan dil üstü sivisi bende de var. Karbonat vs ile temizlemedigimde beni bitiriyor resmen.
Aynen bir kac paylasim önce yazildigi gibi, bende de dilimi fircaladigimda o sivi resmen lavaboyu tikiyor. Yani normal degil.
Eskiden, yani koku sorunum yokken, böyle bir sivi yoktu. Herkeste oldugu gibi duruydu agzimdaki sivi.
20 yili aşkın böyle kati.
Simdi kulak iltihabindan bahsetmis bir arkadas..
Merak ettim, aramizda acaba cocuklugunda kaba kulak, kulak iltihabi vs geciren kac kisi var?

Ben cok agir bir kulak iltihabi/kaba kulak (doktora götürülmedigim icin bilmiyorum) gecirdim. Tatilde denize girmistim ve ardindan inanilmaz derecede kulagim agirmisti. Zeytin yagini ilitip kulagima akitmisti annem.

Simdi isr az duydugumu biliyorum sadece. Baska belirtisi yok. Ama kulak pamugu kullandigim zamanlarda kulak icinde agri oldugunu hissediyordum.
Kulagimin arka tarafinda ise yillardir yuvarlak
bir cikinti var, kücük bir kist gibi.
Ayrica -belki bayan arkadaslar bilir- kulaklarima kücükken küpe icin delik actirmistim. Hep iltihap olustugundan küpe takmiyorum 20 küsür yildir. Asiri kötü kokan iltihapli kati beyaz bir sivi doluyor icine. Iltihap kokusu cok berbat. Eskimis beyaz peynir gibi kokuyor.

Ayrica burnumdan nefes aldigimda, disaridan giren nefes burnumun üst kisimlarini havalandirmiyor. Direkt bogaza nüfuz ediyor ve bogazimi kurutuyor.
Sanki nefes boruma degil de, yemek borusuna gidiyor hava.
Acaba karnimda sürekli olusan hava da bununla mi alakali?
Bu ve benzeri belirtileri olanlar var mi forumda acaba?
Nefes aldiginizda, burnunuzdan giren hava bununuzun üst kisimlarini (sinüzler diyeyim) havalandiriyor mu?

Bunu kulak iltihabi ile baglantili sormamin nedeni, kronik kulak iltihabi okudugum makaleler itibariyle, burun bogaz kisminda -anladigim kadariyla- havalandirma görevi tasiyan bir bölümü / kapakcigi engelleyebiliyor ve kötü kokulu akintiya neden olabiliyormus. Bir girinti olusuyormus ve orada o sivi ve bakteriler birikiyormus.

Sadece bir an aklimdan gecenleri yazdim arkadaslar, bir uhtimal gözden kacirdigimiz ortak bir yönümüz olabilir mi diye.

IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2017 Saat 23:17
Ortak yönüm olan arkadaşlar var. Burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı sorunu olanlar mesela. Alerji yüzünden hem burun tıkanıklığı hem burun akıntısı yaşıyorum. Garip ve komik :D Geniz akıntım da çok ağırlaştı. Kulağı hallettikten sonra doktora söyleyeceğim aşı tedavisine olumlu bakıyor zaten. Burun tıkanıklığı ve geniz akıntım geçtiğinde koku geçerse bayağı arkadaş kurtulmuş olacak.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2017 Saat 23:20
Dil arkası beyazlık nedir nedeğildir diye tartışıyoruz sürekli bademcik rahatsızlığının belirtilerini araştırırken şu doktorun sitesini gördüm ve şu ifade dikkatimi çekti googlede tarattım vikipedide ingilizce olarak çıkıyor sadece

Dil kökü bademcikleri (lingual tonsiller) : bu kelime bu ifade bizim kastettiğimiz dil arkası pas vesaieyi kastediyor sanırım

http://www.teomandal.com/bademcik-ve-geniz-eti-hastaliklari/

bu siteden görmüştüm paylaşmak istedim sizlerle
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2017 Saat 12:20
Herkeste olan bir savunma mekanizmasını anlatıyor, dil kökü bademcikleri de mekanizmanın parçasıymış. Anormal bir durum yok :D
IP
İlyaha
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 15
Alıntı İlyaha Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2017 Saat 14:24
Merhaba. Kucukken ben de agir bir kulak iltihabı gecirmis. Kulagimin arkasinda o zamanlar bir kitle vardi. Simdi de bazen kulagim agrir ve hissederim o kitleyi. Ayrica kabakulak da gecirdim.
Agzimdaki o yapiskan sivi diye tabir ettiginiz sey bende de var. Dilimi fircalayinca ondan kurtulmak epey zor oluyor. Bazen agzimdan ayiramadigimda midemi bile bulandiriyor. Ama ben bunun herkeste olan bir sey oldugunu düşünmüştüm.
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2017 Saat 12:10
O yapışkanlık herkesde olan bişey değil İlyaha benim bazı zamanlar ağız kokum geçtiğinde o yapışkan tükürükde gitmişti geri geldiğinde oda var şuan dilimi dişimi iyice fırçaladım fakat diş macunu bile ağzımda kötü kokuyor ve yoğun derecede yapışkan tükürük var ağzımda boğazımda nerden kaynaklı anlayamıyorum bizi çok detaylı inceleyecek KBB ve Gastroenteroloji doktoru lazım Prof bir KBB doktorundan söz almıştım beni çok detaylı inceleyecek elinden geleni yapacaktı başka şehirde olduğu için gidemedim öğrenciyim zaten Adı Prof.Dr.Selçuk ONART
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2017 Saat 13:09
yapışkan sıvı diye bişey tutturmuş millet ya cahillikten o kelimeyi kullanıyolar yada bugüne kadar kimsede görülmemiş bi kavram ismi konulamamış bi kavram ile karşı karşıyayız :D

ya kardeşim ağızda yapışık sıvı dediğin 2 şey olabilir : ya balgam , yada normal ağızdaki tükürük her insanda salgılanan bunu neden söylüyorum ya kardeşim daha neyle karşı karşıya kaldığınızı bilmiyorsunuz birileri çıkmış ağızda yapışkan sıvı diyo birileri çıkmış hacamat macamat diyo bu kafayla daha çok yol katedersiniz iyi çalışmalar iyi araştırmalar
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2017 Saat 13:13
ben kendimce bir tespit yaptım nekadar doğru herkeste geçerli veya bu deneyim %100 doğrumudur emin değilim lakin deneyim şu oldu :

bademciklerimdeki birikmiş küçük parçaları çıkardığımda ağzımda kötü açlık gibi koku bulunmuyordu , yemek yersem buralar geriden dolduğu için o dışkı gibi açlık ağız kokusu geri geliyordu , bende yemek yemedim ve zaman geçmeye başladı belli bir süre sonra ağzım evet kötü dışkı gibi kokmuyordu fakat şöyle birşey oluyordu ağzımda sıcak nefes kokusunun olduğunu söylüyorlardı bende bademciğimi tekrar temizlediğimde busefer içinden taş değil sadece tükürük çıkıyordu balgamımsı tarzı sonra hemen kontrol ettirdiğimde onunda kaybolduğunu söylüyorlardı , buradan şunu anladım boğazımda sürekli akanbir balgam var evet sanıyorumki o balgam bademciğe doluyor ve Sıcak nefes kokusu ondan kaynaklanıyordu , ve yemeklerden sonra yemek yediğim halde karnım aç gibi kötü kokuda muhtemelen bademciğime dolan taşların kokusuydu alt tarafa özetliyorum

Sıcak nefes kokusu bademciğe dolan balgamımsı sıvıdan

dışkı açlık kötü belirgin nefes kokusu ise bademciğime doluşan yemek artıkları yada tonsillerden kaynaklandığını düşünüyorum yaptığım deneyde

IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2017 Saat 13:15
şimdi Murat hocama sormak istiyorum yukarda anlattığım üzere hocam eğer dediklerim %100 gerçek nedenler ise ben Bademcik operasyonu ile bu sorunu atlatabilirmiyim eğer yukardaki belirttiğim nedenler %100 doğru ise
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2017 Saat 13:17
ve Tonsilit dediğim o bademcikten çıkarttığım taş bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artıklarının birikimi onlar bu doğru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine oluşan bir şey mi bu tonsilit?
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2017 Saat 23:05
Peki o yapiskan sivinin tükürük bezlerinin ya da o sivinin salgisini uygulayan bezlerin ismi ne ise, yeterince su salgilayamadiklarindan dolayi meydana geldigini var sayarsak -bunu bir yerde okumustum-, bu durumun kökünde yatan hastaliklar ne olabilir? Bence bu konuya da göz atmakta fayda.

Mesela Sjögren Sendromu, Kistik Fibrozis (Mukoviszidose) vs.
Belki simdi "doktorculuk oynamayin" elestirisi gelebilir, ama özellikle Kistik Fibrozis tanimi bana bire bir uyuyor. Acaba bunun farkedilmemis olabilme ihtimali var midir?

Paylasimlarimda hep yazmisimdir, salgilari inceltmesi icin VitaminC ya da suya atilan Aspirin kullaniyorum diye. Bu kadar kati sivinin olmasi gercekten normal degil cünkü. Resmen tüm genzimi, burnumun arka kisimlarini, Sinüzleri, damak üstü boslugunu tıkiyor ve tuzlu su&Karbonat kullanmadan gitmiyor.
Cok bunaltici bir durum.
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Şubat-2017 Saat 00:29
Murat hocam, simdi tekrar agiz kokusu kitabiniza göz attim. 
Kistik Fibroz ve Fenilketonuri hastaliklarinin koku yapabilecekleri yaziyor. 
Ben bu iki hastaligi yillardir karsima cikmalarina ragmen (okudugum tıp kitaplarinda vs) pek dikkate almadim, oysa biliyorum ki bendeki sorun agiz ici kaynakli degil. Bunu bana gittitim dis hekimleri de söyledi. 
Sadece dis eti gerilemesi teshisi konuldu ve cok cok koyu renkli dolgulari degistirelim fikri verildi. 
Oysa bu sorunun derinlerden, yani organik/metabolik nedenlere dayandigini inanin ki biliyor ve hissediyorum. 

Bana belki su konuda yardimvi olabilirsiniz: 
Kistik Fibroz ve Fenilketonuri hastaliklari -her ne nedenden dolayi olursa olsun- farkedilmeme, ya da 30lu yaslara dek farkedilmemis olmalarinin ihtimali var midir, belirtiler var olsa dahi? 
Yani Fenilketonuri hastasi bir insan diyelim ki tüm belirtilere sahip, ama zihinsel acidan farkedilebilir derecede hasar almamis. Bu mümkün mü? Istisnalar olabilir mi? 
Ayni sekilde Kistik Fibroz hastasi bir insanda bu hastaligin 30 yasinda farkedilmesi görülmüs müdür? 
Bu konularda bilginiz varsa, lütfen yardimci olun hocam. 
Tesekkürler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 07:14
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

şimdi Murat hocama sormak istiyorum yukarda anlattığım üzere hocam eğer dediklerim %100 gerçek nedenler ise ben Bademcik operasyonu ile bu sorunu atlatabilirmiyim eğer yukardaki belirttiğim nedenler %100 doğru ise

Bu konu biraz gri renklidir. Yani siyah beyaz pek belli değildir. Bu sebeple net konuşmak doğru olmayabilir. Bademcik taşının çıkarılıp izole ortamda masaya konulup ezildiğinde çirkin kokulu gazlar yaydığı kesindir. Fakat ağız içinde iken bu koku bulunmayabilir. O halde muhtemelen tonsil taşı kokar ama kokulu gaz salyada çözündüğü için ağızdan dışarı çıkan bir koku yaratmayabilir. Bu durumdaki her bireyin tonsil ameliyatından sonra yaklaşık 2 ay kadar kokusuz kaldığını daha sonra yeniden ayni cins kokunun ortaya çıktığına tanık oldum.

Tonsilit dediğim o bademcikten çıkarttığım taş bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artıklarının birikimi onlar bu doğru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine oluşan bir şey mi bu tonsilit?

- Tonsillit bademciğin iltihabına verilen isimdir. Bademciğin bakteriler tarafından istila dilmesi ile ortaya çıkar. Uzarsa bademcik şişer ve pürtüklü görünüm alabilir.
- Tonsillolit bademciğin taşına verilen isimdir. Kronik tonsillitin devamında bazı insanlarda gelişir. Her tonsillit bademcik taşı yapmaz.

IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 11:29
anladım teşekkür ederim hocam ve şu bi gerçek değilmi bademcik operasyonunun eğer şüpheler varsa ağız kokusuna dair + bi etkendir bizim için yani , peki dilimizin en arka zor görünen kısımlarındaki yemek artıkları oluşuyor ise ağız kuruluğudan ötürü bir olaymıdır her insanda varmıdır ve bu kokuda etkenmidir hocam? saygılar
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 14:01
Devlet çok güzel hizmet veriyor :D Bir doktor burun etlerin şişmiş alerji yüzünden diyor ilaç veriyor. Alerji testi yaptırıyorum ev tozu akarına alerjim çıkıyor. Test sonuçları ve şikayetlerimle birlikte başka bir doktora gidiyorum, bir şeyin yok diyor. Beni rahatsız eden iki durum var gayet açık burun tıkanıklığı geniz akıntısı ilk doktorum bunların var olduğunu alerji yüzünden olduğunu söyledi zaten. Bu doktor bir şeyin yok diyor. Alerji testini yapan göğüs hastalıkları uzmanı ise aşı tedavisi etkili olmayabilir, son çare olarak denenmeli diyor. Bu tür hastaları başka şehir havası iyileştirebilir diyor. Çözüm bu mu? :)
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 17:31
bademcikte beyaz taşlar çıkıyorsa bademcik taşı yani aldır gitsin değmez her gün çıkartmaya zaten o bademcik taşı tüm bademciği ele alıyor kaplıyor koku. temizlesende fayda etmez.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 19:17
Murat hocam merhaba,
Bende ağız kokusundan dert yanan biriyim. Geçen hafta dişçiye gittim ve diş taşlarımı aldırdım (24 yaşındayım ilk defa aldırdım), çürükleri dolgu yaptırdım ve sanki kokuda azalma oldu. CB12 adında bi gargara aldım ben inanılmaz etkili , 2 kere kullandıktan sonra içindekiler kısmına baktım ve alkollü olduğunu gördüm. Daha sonra bir daha asla kullanmadım. Neyse ağız kokumun azaldığından emin olmak için kardeşime koklattırdım belli aralıklarda. Bana koku olmadığını normal olduğunu söyledi. Ama ben ağzımın içinden nefesimi burnuma doğru hohlayıp kokladığımda hala eski kokumun geldiği kanısındayım. Bu beni rahatsız etti ve kbb uzmanına gittim. Şikayet olarak ağız kokusu olduğunu ve 3 şeyden şüphelendiğimi söyledim ve hepsine baktırdım. 1. Dil arkası 2. Bademcik 3. Sinüsler. Hepsine baktı ve bi sorun olmadığını söyledi. Neyse ben sabahları kalkarken inanılmaz kötü koku geliyordu eskiden ama şimdi çok kötü olmasa da yine ufaktan koku geliyor sabahları. Bugün lahmacun ve soğan yedim öğleleyin, akşam yemeğinde de etli yemek ve soğan yedim. Dişlerimi fırçalamadan önce kardeşime koklattım ve ağır bi koku geldiğini söyledi tabi soğan kokusu da olmak üzere ve moralim bozuldu. Tek çare mide kaldı, gidip görüneceğim artık gastrit mi reflü mü yoksa kabızlık tarzı bi hastalık mı bakacağız, gittikten sonra siz değerli arkadaşlarım ile paylaşacağım.
Bu arada böyle uzun yazdım ama Murat hocama bir sorum olacaktı. Bi daha kullanmayacak olsam bile şu cb12 gargaradı madem ağız kokumu gerçekten yok etti, peki buna rağmen kokunun ağız kaynaklı olmadığı kanısına varmam saçma olur mu? Sonuçta gargara ağız içi kokumu yok etti demek ki koku mide kaynaklı felan değil?
Ayrıca hani dedim ya nefesimi burnuma doğru hohlatıyorum ve midemden gelen kokuyu koklayabiliyorum ya kardeşime koklattığımda o kokuyu alamıyor. Acaba o koku ne kokusu?
Kafam çok karışık sorunun ne olduğunu bile tam bilmiyorum, kafayı yiyeceğim varsayım yapmaktan, bunun bir çözümü olmalı, yorumlarınızı bekliyorum değerli hocam ve arkadaşlarım.
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2017 Saat 23:18
Bazenhissediyor bilip bilmeden saçmalama ben ona yapışkan sıvı diyorum genede diycem tükürüğün ne olduğunu biliyorum balgamında ne olduğunu biliyorum merak etme ayrıca bu ağız kokusu herkesde aynı olcak diye bi kaide yok benim sıkıntım bu yönde boğazımdaki o yapışkan şey sabahları baktığımda bembeyaz şekilde boğazımda duruyor temizliyorum geri geliyo Dilimi fırçalıyorum gene geri geliyo çok yoğun ve ne yersem kokusu ağzımda kalıyor boğazım harap oldu onu temizliycem diye bidaha anlamadan kimseye cahil deme mantıklı düşün bakalım bu şey Balgam veya tükürük olsa biz doktora dediğimizde anlamazmı? İnan çok dedim anlamadı böyle balgam olmaz tükürük olmaz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 06:59
Orjinalini yazan: maestro

Bi daha kullanmayacak olsam bile şu cb12 gargaradı madem ağız kokumu gerçekten yok etti, peki buna rağmen kokunun ağız kaynaklı olmadığı kanısına varmam saçma olur mu? Sonuçta gargara ağız içi kokumu yok etti demek ki koku mide kaynaklı felan değil?

Bu güzel bir soruydu. "bunları biliyor muydunuz" başlığı altında cevap ayzdım. Göz atınız.

Evet CB12 gargaranın içerisinde alkol bulunur. Önermiyorum.

-M
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 11:51
Orjinalini yazan: Amazon

Bazenhissediyor bilip bilmeden saçmalama ben ona yapışkan sıvı diyorum genede diycem tükürüğün ne olduğunu biliyorum balgamında ne olduğunu biliyorum merak etme ayrıca bu ağız kokusu herkesde aynı olcak diye bi kaide yok benim sıkıntım bu yönde boğazımdaki o yapışkan şey sabahları baktığımda bembeyaz şekilde boğazımda duruyor temizliyorum geri geliyo Dilimi fırçalıyorum gene geri geliyo çok yoğun ve ne yersem kokusu ağzımda kalıyor boğazım harap oldu onu temizliycem diye bidaha anlamadan kimseye cahil deme mantıklı düşün bakalım bu şey Balgam veya tükürük olsa biz doktora dediğimizde anlamazmı? İnan çok dedim anlamadı böyle balgam olmaz tükürük olmaz

dediğiniz aynısı bendede var doktora balgam şikayetiyle gitttim balgamımın olmadığını söylediler ama mantığken o şey ağzınızın yukarısından yani burnunuzdan gelen birşey değilmi benimkide öyle o halde balgam değilde ne?
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 11:56
tip1 ağız kokusunda ağız salyasının eksiliği şöylemi görülür yemek artıklarının boğazda veya dil arkasında bekleyip kokması şeklindemi ağız kokusu belirtisi verir hocam veya yemek artıklarının dil arkasında veya boğazda durması koku sebebimidir ve çözüm ne olabilir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 16:57
Evet. yemek artıklarının dil arkasında veya boğazda durması koku sebebidir. Çözüm onları temizlemek olabilir
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 17:13
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet. yemek artıklarının dil arkasında veya boğazda durması koku sebebidir. Çözüm onları temizlemek olabilir

onları temizlemesi sıkıntı hocam erişemiyorum :S temizlemekten önce bu herkestemi böyledir hocam yoksa ağız kuruluğu olanlardamı oluyor
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 19:34
Yemek artığının boğazda dil arkasında durmasıda o yapışkanlık tan kaynaklanıyor işte normal kişilerde bu sorun yok benimde ağız kokum geçtiği zamanlarda yapışkanlıkta geçmişti ağzım ferahtı balgam olmadığına eminim balgam yeşil veya sarı olur ama bu şey beyaz tuhaf olanda dilimi fırçalarken hiç bitmeden yapış yapış gelmesi çok tuhaf.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2017 Saat 20:20
Yapışkan sıvı dediğiniz şey geniz akıntısı.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2017 Saat 16:54

Bu konu biraz gri renklidir. Yani siyah beyaz pek belli değildir. Bu sebeple net konuşmak doğru olmayabilir. Bademcik taşının çıkarılıp izole ortamda masaya konulup ezildiğinde çirkin kokulu gazlar yaydığı kesindir. Fakat ağız içinde iken bu koku bulunmayabilir. O halde muhtemelen tonsil taşı kokar ama kokulu gaz salyada çözündüğü için ağızdan dışarı çıkan bir koku yaratmayabilir. Bu durumdaki her bireyin tonsil ameliyatından sonra yaklaşık 2 ay kadar kokusuz kaldığını daha sonra yeniden ayni cins kokunun ortaya çıktığına tanık oldum.

Tonsilit dediğim o bademcikten çıkarttığım taş bana öyle geliyorki yemek yedikten sonra yemek artıklarının birikimi onlar bu doğru bir bilgimi? yoksa yemek yemesemde kendi kendine oluşan bir şey mi bu tonsilit?

- Tonsillit bademciğin iltihabına verilen isimdir. Bademciğin bakteriler tarafından istila dilmesi ile ortaya çıkar. Uzarsa bademcik şişer ve pürtüklü görünüm alabilir.
- Tonsillolit bademciğin taşına verilen isimdir. Kronik tonsillitin devamında bazı insanlarda gelişir. Her tonsillit bademcik taşı yapmaz.

hocam 2 ay müddetçe kokunun geçiyor oluşu ve sonra tekrar geliyor oluşu ilginç ve araştırma bile gerektiren gizemli bir konu değilmi sizcede? yani aklıma gelen sorular şunlar

eğer koku bademcikten kaynaklıysa bademcik yok edildiğinde 2 ay zamandan sonra kokunun tekrar bademcik şeklinde gelişi enteresan değilmi

eğer koku bademcikten değilse ve kişi bademcik ameliyatı olmuşsa ve 2 ay kokusu kesilmiş olması ilginç değilmi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2017 Saat 12:11

2 ay müddetçe kokunun geçiyor oluşu ve sonra tekrar geliyor oluşu ilginç ve araştırma bile gerektiren gizemli bir konu değilmi sizcede? yani aklıma gelen sorular şunlar

eğer koku bademcikten kaynaklıysa bademcik yok edildiğinde 2 ay zamandan sonra kokunun tekrar bademcik şeklinde gelişi enteresan değilmi

eğer koku bademcikten değilse ve kişi bademcik ameliyatı olmuşsa ve 2 ay kokusu kesilmiş olması ilginç değilmi

Aşırı yüklenen bir bademciğin alınması durumunda komşu limfoid dokular bademciğin görevini üzerine alır ve kaldığı yerden faaliyet devam eder. Bu durum 1-2 ay sürer.

-M
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2017 Saat 21:19

2 ay müddetçe kokunun geçiyor oluşu ve sonra tekrar geliyor oluşu ilginç ve araştırma bile gerektiren gizemli bir konu değilmi sizcede? yani aklıma gelen sorular şunlar

Aşırı yüklenen bir bademciğin alınması durumunda komşu limfoid dokular bademciğin görevini üzerine alır ve kaldığı yerden faaliyet devam eder. Bu durum 1-2 ay sürer.

-M

yani pek anlıyamadım hocam af buyurun biraz daha açıklayıcı anlatabilirmisiniz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2017 Saat 21:34

Bademcik sağlı sollu duran bağımsız organlar değildir. Yani mesela böbrek gibi değildir. Böbreği çekip çıkarırsanız çevresinde kanı süzecek başka böbreksi organ yoktur. Böbreksiz kalırız.

Akciğeri çekip çıkarırsanız çevresinde hava alıp verecek başka organ yoktur. Akciğersiz kalırız.

Gözü çıkarırsak gözsüz kalırız.

Ama bademcik öğle değildir. Çıkarınca bademciksiz kalmayız. Şöyle düşünün:

Boğazı halka gibi kuşatan limf dokusu vardır. Buna waldeyer halkası adı verilir. Bu halka şeklindeki limf dokusu boğazın sağ ve solunda bademcik adı verilen kalınlaşmalar yapar. Yani bademcik aslında göz gibi veya böbrek gibi bağımsız organlar değildir. Bademcikler boğazın her yerinde zaten mevcut bulunan limf dokusunun biraz daha irileşmiş bir bölgesinin ismidir.

Biz bu kalınlaşan linf dokuyu çıkarırsak yani bademcikleri ameliyatla alırsak, boğazımızda geride kalan limf halkası bademciklerin görevini üzerine alıp yokluğunu hissettirmez.

Bu sebeple bademciğin alınması durumunda bademciksiz kalınmaz. Bunu söylemeye çalıştım.
-M

IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2017 Saat 21:53
hocam korkutuyorsunuz
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2017 Saat 20:16
demek istediğiniz şumu yani bademcik alınırsa yemek artıkları busefer limf leremi yapışıcak e iyide hocam her insanda bademcik ve limf bulunuyor peki o insanlarda neden yapışma ve koku olmuyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2017 Saat 21:05

demek istediğiniz şumu yani bademcik alınırsa yemek artıkları busefer limf leremi yapışıcak e iyide hocam her insanda bademcik ve limf bulunuyor peki o insanlarda neden yapışma ve koku olmuyor?

Yemek artıkları daha önce bademciğe yapışmıyordu ki , bademcikler ameliyat ile alındıktan somnra bu sefer limf doklusuna yapışsın?

Her insanda bademcik ve linf dokusu boğazı çevreleyecel şekilde bulunur. Hiç kimsede hiç bir şey oraya yapışmaz.
-M
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu