|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Flagly ve colidur'u ilk gün 12 saatlik döngüyle 2 adet
3 gün 8×3 Sonraki günler 2 adet çünkü agir yan etki yapti |
|
![]() |
|
Sancakbey
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2020 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam, reflü ve bagirsak gazlariyla alakali antibiyotik (metronidazol) kullanirken, normal floramizdaki yararli mikroorganizmalar da yok olacagi için kullanim sirasinda veya antibiyotik kulllanimi bittikten sonra probiyotik alimi sizce yarar saglar mi?
( Metrodinazolün vücuttan atilimi uzun sürer mi? Probiyotik alimi için bu süre beklenmeli mi?) |
|
Sancakbey
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
- Reflü ve bagirsak gazlari için antibiyorik kullanilmaz.
- Yararli mikroorganizma yoktur. hepsi zararlidir. - Orada bulunmasi beklenen mikroorganizmalar vardir. - Antibiyotik kullanimi sirasinda ve sonrasinda probiyotik kullanilmasina gerek yoktur. Hatta tabloyu karistirmasi sebebi ile tedirgin edicidir. - metronidazolun orghanizmadan uzaklasmasi karaciger hataligi olmayan ve P450 enzimlerini etkileyen ilaç kullanmayan bireylerde 8-10 saattir. - Probiyotikler ile bagirsaklarda veya baska mikrobiyotalarda olusturulan suni mikrop listesi, probiyotik kullanmayi biraktiktan en çok 1-2 gün sonra eski haline geri döner. Kalici olarak degistirilmis olmaz. |
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Dostlar, iki ayi geçti. Her sey yolunda.
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Dostlar forumda artik son günüm. Buradaki bir bilgi, bir tecrübe sayesinde sifa buldugum bu müthis foruma, elimden geldigi kadar özel mesajlarla, sorularimla, tavsiyelerimle katkida bulunmaya çalistim. Umarim istifade edecek bir seyler katabilmisimdir. Yine faydaniza olacak bir bilgiye erisirsem buraya gelip size ulastirmayi kendime bir görev addederim.
Ve sayin murat hocam, hakkiniz ödenmez. Burada hayatlara dokunuyorsunuz. Yine de eksikligi kendinizde görerek hem hekimliginiz hem insanliginiz hakkinda bize örnek oldunuz. Can-i gönülden Allah razi olsun. Allah ilminizi arttirsin. Var olunuz. |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Birdenbasladi senin için cok sevindim :) bende flagyl ve colidur kullandim o günler biraz azalmisti koku.ama bitti an yine basladi. Simdi artik üsteki sag ve sol disime cektircem artik.hersey denedim olmadi.artik bu son sansim
|
|
![]() |
|
Nerdengeldim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Temmuz-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Alerjin olabilir. Ya da midede mikrop. Üst damaginda bi yapisik sivi var mi?
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Birdenbasladi ne durumdasin??
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar, merhaba. Hayirli bayramlar diliyorum. 6 ay oldu, iyilestim. Herhangi bir sorunum yok. Eski günlerime kavustum. Agiz ve nefes kokum 6 aydir yok. Mesaj atan arkadaslar olmus. Onlara diyecegim uygun tedavinin sifayi getirecegine dair umudu kesmemeleri olacak. Bir yerde bir sorun var ve bu koku yapiyor. Tabii disleri ve dili firçalayip sorunun bunlarin disinda oldugunu varsayiyorum. Umarim tez vakitte sifayi bulursunuz. Sakizsiz, sekersiz, gargarasiz bir yasam sizin olur.
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2020 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Ilaçlari kaç gün kullandin ve doktor mu yazmisti yoksa sizmi kullandiniz
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar ben aci kavunu denedim, mehmet de denemisti, eski kullanicilardan, pek akintim olmadi ancak mukozayi mahvettigi belli, 6 ay sonra bir daha deniycem. Yani akinti da koku da baki. Iyi bayramlar.
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar selam,
Neredeyse 9 ay oldu herhangi bir sikayetim yok. Çok sükür nefes kokusu sikayetim tamamen gitti. Darisi basiniza diyorum. Geçen zamanda koku yönünden herhangi bir sikayetim olmadigini söylemek üzere foruma giris yaptim. Lakin sunu söylemeliyim, dostlar. bu ilaçlari kullandigimdan beri diskilama aliskanligim degisti. Önceden, hacetimi giderirken sessiz ve yemeye içmeye bagli olarak degisen tahmin edeceginiz türden bir aksiyon içine girerdim. Simdi ise istisnasiz bir sekilde, sadece otobüsle sehirlerarasi yolculuk yaptiginiz sirada dinlenme tesislerinin tuvaletlerinde yan kabinden duyabileceginiz patirtili gürültülü bir sekilde hacetimi gideriyorum. Bazen ben bile hala sasiriyorum. |
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Ankete katildim hocam. Selamlar,
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
floran zarar görmustur lifli beslen ekmegi azalt kronik bisey bu bir kac aya normale donersin
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Maalesef geçmedi murat bey. Mart ayinda ilaç kullanmaya basladigimda afedersiniz günde 10 kere ihtiyaca çikiyordum. Kefirler, yogurtlar epeyce tükettim fakat arada kendini unuttursa da sik ve bazen karin agrisiyla (sonra geçiyor)ihtiyaca çiktigimi söyleyebilirim.
Belki sebebini bilen vardir diye yazayim dedim. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
bu 2 videoyu izleyin sizdeki durum bizdekinden farkli
1)https://www.youtube.com/watch?v=foEP4NM5LBo 2)https://www.youtube.com/watch?v=65dcrPsDr2w ögünleri parcalaman lazim az sik yemen gerek |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Koku gerimi geldi 9 ay sonra??
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Hayir, geri gelmedi.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
az yagli lif agirlikli beslen zamanla iyilesiceksin besinlerin icinde kendi yaglari var ekstra zeytin yagi tereyagi vs yemene gerek yok yag bagirsaklarini bozuyor senin hassaslasmis ibs olmussun antibiyotik yuzunden yagi kestigin zaman ekmegide azalt mumkunse bol lifli beslen 3 ayda tamamen kurtulucaksin bana guven
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Sag olun. Salgin dolayisiyla hastahaneye de gidemedik. Dikkat edecegim
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Birdenbasladi merhaba iyilesmene o kadar cok sevindimki insallah darisi bizim basimiza tam hayattan umudumu kestigim zaman çikti karsima mesajin bana da umut oldu. Sana birsey soracaktim doktora hangi sikayetle gittin ve sonucunda bu ilaclari yazdi
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Her Doktora gittigimde Dogrudan söyledim nefes kokusu sikayeti için geldim diye. Dogrudan söylemek gerekir. Önceki yazilarimda detaylari var oradan okuyabilirsiniz Yelda hanim. Sonuç olarak gittigim doktorlar ve verdigi ilaçlar çare olmadi. Burada bir arkadasa kendi doktorunun yazdigi ilaçlari denedim ve oldu. Çogu kisi ilaç bitiminde koku geri geliyor demis ama çok sükür bende gelmedi.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Birdenbasladi
Kardesim tekrar tekrar tesekkür ederim verdigin degerli bilgiler için. Bu arada kullandigin ilaçlarla ilgili cetveli pek anlamadim! Ne olur biraz daha benim anlayabilecegim bir tarzla anlatir misin? Mesela, ilk gün kaç tane flagy (12 saat arayla) içtin? Kaç tane digerinden içtin? 2ci gün de aynimi? Yani toplam kaç tane flugy, kaç tane diger ilaçtan hap içtin? Ben de bir tecrübemi paylasayim. 18 kasimda kaplama olan ön üst disimi çektirdim implant Için. Ve dr bana iltihap yasamamam için içinde 14 adet hap olan agumentin antibiyotik verdi 1000 lik. Ve ilaç biteli neredeyse bir ay oldu ve benim agiz kokum sifir. Dua ediyorum geri gelmesin diye! Bakalim, bekliyorum. Aslinda 2 ay sonra paylasacaktim su an ki bilgileri ama sana yazmisken, ben de bir bilgiyi paylasayim belki birilerinin isine yarar, umut olur deyip yazdim. Benim antibiyotikler günde 2 adet hap kullanmak süretiyle 1hafta sürdü.. aslinda benim koku, dilimi firçaladigimda Zaten % 80 kalmiyordu. Ama yukarida da belirttigim gibi, bu antibiyotigi aldigimdan bu tarihe kadar koku sifirlandi. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada sunu da söyleyeyim; ben de durumumu ara ara güncelleyecegim sizin için. Koku geri de gelse yazacagim, gelmese de.
Sifa diliyorum hepinize... |
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Bizimle tecrübelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkür ederim kendi adima insallah ikinizde omrunuz boyunca bu dertten kurtulmussunuzdur bende kokulu geniz akintisinin uzerine yogunlasicam bakalim az cok hepimizin ayni sikayeti var bir cesit bakteriyel durum mu sebep oluyo cozmem lazim allah hepimizr sifa versin bende cumaya tekrar randevu aldim bakalim bu seferkinde nolcak paylasicam burada da tecrubelerimi
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Rica ederim kardesim.
Durumu güncelleyelim; tam 1 ay oldu koku sifirdi. Su an yüzde 10 geri geldi . |
|
![]() |
|
anjamerkez06
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Birdenbasladi lütfen ilaçlari hangi araliklarla aldiginizi yazar misiniz
Örnegin sabah 1 kere Aç karnina diger hap aksam 1 kere tok karnina Ve ilaç gittikten sonra tekrar aldiniz mi acaba yoksa ilacin bir kutusu bitince biraktiniz mi |
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar ilaci nasil kullandigimi yukarida yazmisim fakat ne demek istedigimi ben bile alamadim. Unuttum da nasil kullandigimi. Ama kullanim tavsiyesi neyse ona uydum. Doktorun reçete ettigi ilaçlari eczacilara sorunuz. Onlar ne diyorsa ben de öyle kullanmisimdir. Yan etkilere dikkat.
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Ilaç bittikten sonra almadim bu arada ihtiyaç duymadim. Kutu bitince bitti. Hatta. Birkaç tanesini eksik aldim.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Eyvallah kardesim 🙏🏾
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
![]() ![]() ![]() |
Mahoni koku gectimi sende en son %10 geri geldi yazmissiniz
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Mahoni ve birdenbasladi koku durumlarinizi günceller misiniz??
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
@birdenbasladi bu ilaçlar reçetesiz aliniyor mu, yoksa reçete ile mi alabiliyoruz?
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Sorularinizi geç okudum, özür dilerim.
Benim koku durumum; %10 luk geri gelme devam ediyor. Yani yüzde 10da sabit 👍 Ne eksildi, ne artti sükürler olsun 🙏🏾 |
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Soranlar oldu. Müsaadelerizle arz edeyim. 9 aydir koku yok arkadaslar. Her sey yolunda. birdenbaslayan nefes kokusu sikayetim, 3 yil boyunca birçok doktor ve ilaç denememe ragmen geçmemisti ta ki yukarida zikrettigim ilaçlari kullanana kadar. Doktorunuza danisin lütfen. Soru soran, ileti gönderen arkadaslar önceki girdileri okurlarsa menmnun olurum. Aksi, tekrar oluyor. Tekrar olmayan mesaj ve sorulara tabii ki büyük bir memnuniyetle açigim. Ayni gemideyiz. Eski basliklar tecrübeler faydali olabilir. Gerekirse basliklari hortlatmakta fayda olabilir. En çok sebebe baglanilan konularda hocamiz YouTube kanalinda bilgisini paylasmakta. Gerek üye gerek ziyaretçi arkadaslar zannediyorum ki ihmal ediyor.
Agiz kokusuyla yasama zanaati zor dostlar. Umarim tez vakitte herkes sagligina kavusur. |
|
![]() |
|
yeldasoylem
![]() ![]() ![]() |
Bende gecen doktora gittim kulak burun bogaza koku yapacak herhangi birseyin olmadigi soyledi ama her ihtimale karsi anerob bakteriler icin flagy verdi yanina da steimar marka burun spreyi benimli tam anlamiyla kesti diyemem 4 gundur filan kullaniyorim genelde forumda olan arkadaslar flagyle 2.gun koku tamamen gitti demisti bende oyle olmadi ama azaltti bakalim bende nasil olucak koku durumu biraktiktan sonra birde bu.ilac gercekten cok fena mide bulantisi ve halsizlik yapiyo doktora sormadan kesinlikle kullanmayin kullandirmayin
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
![]() ![]() ![]() |
Sizde hemen kesilmismiydi koku.yoksa gittikce azaldimi birdenbasladi ve mahoni
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Ben eskiden metronidazol hapi yuttuktan bir kaç saat sonra koku yok oluyordu. Bitince geri geliyordu. Ama agumentinde, ilaç bittikten sonra koku azalmaya devam ediyor.
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
![]() ![]() ![]() |
Agumentin daha genis kapsamliymis daha cok cesit bakteri uzerine.etkisi varmis bende flagy kullandigim ilk gun cok azaldi ama simdi kullansamda var tabi daha hafif ama var
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Yelda tip2 *tip4 sün benim gibi hizlica anlamak için zirid 50mg ilacini al eczaneden reçetesiz yemekten 10 dakika önce yut suyla tarçin veya organik sirke +tuzla gargara yap sabah aksam faranjit ve bademcik için bu kokunun %99 gittigini görüceksin bende öyle oldu
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |