|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
konusurken agizdan çikan kokuyla avuç içimize hohladigimizdaki kokunun farkli olma ihtimali var mi? yok |
||
![]() |
||
Dünya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Konusurken koktugunu hissediyorum hohladigimda çogu zaman koku yok ama.
|
||
Dünya dönüyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Konusurken duyulan koku ile hohladiginizda duyulan kokunun farkli olmasini sordunuz.
Bu ikisinin farkli olma ihtimali var mi? Mesela konusurken bir çesit, hohladiginizda baska çesit koku duyuluyor olmasi ihtimali mevcut mudur? Zannedersem bu mümkün degildir. -M |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Yukarda hohladiginizdaki kokudan bahsettiniz? Ama bu cümlenizde koku yok dediniz? Anlayamiyorum. Yanitlayamayacagim sizi |
||
![]() |
||
Dünya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dikkat ederseniz hohladigimda çogu zaman koku yok dedim hocam hiç koku yok demedim. Neyse tesekkür ederim. Anlayamamaniz çok normal çünkü sizin agziniz kokmuyor.
|
||
Dünya dönüyor.
|
||
![]() |
||
mrve
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Mayis-2019 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba herkese
liseden beri bu sikintiyi çekiyorum. 23 yasindayim ve hukuk okuyorum. okul bitmeye yaklastikça korkularim artiyor. geniz akintisi, agizda degisik bir his var. mide kapakçigim yarim santim açikmis. sizce bu yapiyor olabilir mi? |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
mide kapakcigina bagli reflü var mi ? proton pompasi kullaniyor musun ? reflü sinüzit yapiyor buda dogal olarak geniz akintisi, geniz akintisi ise agiz kokusu kurulugu yapiyor. |
||
![]() |
||
Green
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dahiliyeye doktoru geniz akintisi yapar demisti o akinti için burnunu sürekli temizlemelisin rinse kit miydi neydi onunla yapabilirsin burnunda tikaniklik yok gibi gelsede sana yap faydasini görüceksin bence agizdaki degisik tat akintidan kaynakli olabilir veya agiz kurulugundan olabilir (metalik tat vs varsa) mide kapakçigini bilmiyorum ama mantiken yapar bence |
||
![]() |
||
mrve
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Mayis-2019 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
hayir. söyledigin seyleri de kullanmiyorum. kullanmam gerekli mi acaba?
green söylediklerini dikkate alacagim. en bastan baslamam gerek sanirim. |
||
![]() |
||
Green
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
Neler kullanman gerekli bilemem Ilgili bransin doktoruna gidip danisabilirsin örnek geniz akintisi KBB |
||
![]() |
||
mrve
![]() ![]() ![]() |
|
Anladim. Sonuçlari yazarm buraya. Tesekkür ederim
|
||
![]() |
||
Siyahbeyaz3
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Agustos-2019 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadasim dis hekimine git ama oral diagnoz uzmani olsun kbb bolumune git dilini fircala oksijenli su gargarasi yap birde geniz akintin varmi ?
|
||
![]() |
||
Dünya
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar 1 aydir hamurisi pirinç bulgur abur cubur seker kahve çay vs. Zararli hiçbirsey tüketmiyorum. Hatta 8 kilo verdim. Ama amacim kilo vermek degildi. Beslenme tarzinin agiz kokusu üzerindeki etkisini ölçmek istedim. Evet koku azaldi rahatladim ama tamamen geçti diyemem. Günde 3 kere dislerimi ve dilimi firçaliyorum. Halitosil zn ile gargara yapiyorum. Gece yatmadan dis ipi ile dis aralarimi temizleyip öyle dis firçaliyorum. Her gün nazal temizlik yapiyorum. Sabah kalktigimda direk dislerimi firçalayip öyle su içiyorum ki agzimda ki bakteriler mideme inmesin. Yani beslenme tarzimi degistirip bagirsaklarimi rahatlattigim gibi agiz bakimimida özen gösteriyorum ama bu koku neden bitmiyor geçmiyor. Bu nasil bir illet. Evin içinde rahatim sanki koku yok gibi ama disari çikayim biriyle yüz yüze konusmak zorunda kalayim sanki içimden bir koku dumani çikiyor agzim yapis yapis oluyor ben anlamadim bu isi nedir benim derdim. Murat hocam siz ne diyorsunuz bu duruma?
|
||
Dünya dönüyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kokusu daima vardir. Yalnizken sikayetiniz olmadigini söylediginize göre, belkide agiz kokusu degil, agiz kokusunun sizi rahatsiz etme esik degeri degisiyor olabilir. Incelemeden bir sey söylemek zor olabilir.
-M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dünya kardes mrb
Sizin probleminizin nerden kaynaklandigini düsünüyorsunuz? Mesela dilden mi, mideden mi, burundan mi, bademcikten mi? Nerden? Dilden oldugunu düsünüyorsaniz yardim etmeye çalisirim kendimce. Bir kisi kurtarsam, Rabbe sükürler olsun. |
||
![]() |
||
Winners20
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2019 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bende öyle bir sorun varki anlatamam.Sorun su bende ki agiz kokusu diski kokusu gibi ama her zaman degil sadece anlamadigim bi zamanda ve yemekten yarim saat 1 saat sonra falan.Arkadasimla mesela yakinlasayim osurdun mu diye soruluyor toplu ortam olsun kim osurdu diye soruyolar ama bu kokuyu ben alamiyorum ama benden çiktigini biliyorum ama ne zaman çikacaginida çözemedim hala lütfen yardim edin
|
||
Qwerty
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Valla sen kokuya en yakin insan olarak bulamadiysan
biz burdan zor buluruz! Bence gözlemle bi güzel. Genellikle yemekten sonra mi olusuyor ve ne kadar sürüyor? O gün ne yediysen hepsini not al. Bir yerde bazen ortaya çikan bir kaçak var ama ne? Sanirim gastro ilgileniyor bu konuyla |
||
![]() |
||
Winners20
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2019 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Valla bilmiyorum kafayi yicem ne yesem oluyor heralde akciger yada karacigerimden mi kaynaklaniyor bilemiyorum ya
|
||
Qwerty
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
http://diski.kokusu.org/ |
||
![]() |
||
schzfrn
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Agustos-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar eger flagy ve nidazol kullandiginizda agiz kokunuz geçiyor biraktiktan sonra yeniden basliyorsa et yemeyi birakiyorsunuz. 7 senelik koku problemim 2 ay önce bu sekilde geçti. Bugün bununla ilgili konu açtim detayli anlattim. Lütfen okuyun.
|
||
![]() |
||
Naz S.
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Agustos-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben yemeklerde süs biberi yiyerek kurtuldum agiz kokusundan.
|
||
Çare dogal olmali
|
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkür ederim nidazol ile ilgili verdigin bilgi için; var ol kardesim.
Nidazol kokuyu sifirliyordu bende. |
||
![]() |
||
Teresa
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam merhabalar.Gomulu 20 lik disim ve yaklasik 1 -1.5 yildir bir agiz kokum var.Disimi haftaya cektirecegim ama son zamanlarda dikkatimi çeken dilim oldu.Arkasi sürekli sari ve elimle dokundugum zaman ayni agzim gibi kokuyor.Sizce agzimin kokmasinin dilimle bir ilgisi olabilir mi?
Endoskopi sonucum tertemiz çikti. Sinüzitim vardi 1.5 ay ilaç kullandim neredeyse tamamen temizlendi. Böbrek ve karacigerime ultrason çekildi ve temiz. Cevap verirseniz sevinirim. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
20 yas disi agiza çikmak üzere eti delemdiyse agiz kokusu sebebi olmaz. Fakat dil, en bilinen, en sik rastlanan agiz kokusu sebebidir.
Tiklayin: https://youtu.be/epW4C_FvrGo?list=PLPTvEWXm-KtQIUvyNOfsmtEnwkklgtHFi |
||
![]() |
||
Teresa
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bu dilde sararmanin sebebi hijyen eksikligi mi? Çünkü ben bu zamana kadar dilimi hiç fircalamadim.Ayrica nasil ve ne kadar siklikta fircalamaliyim hocam
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dil temizligi için suraya göz atiniz
https://www.youtube.com/watch?v=7N2Ent0ClP8&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=5&t=16s |
||
![]() |
||
cilekesgenc
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Temmuz-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam merhaba,benim çocuklugumdan baslayan süregelen agiz kokum var sanki diski kokusu gibi ve ve nerdeyse 2metre karsimdaki insan bu kokuyu alabiliyor ileri derecede çocuklugum ve ergenligim bundan dolayi çok zor geçtietrafimda hiçbir arkadasim kalmadi ve bunun acisini çok çekiyorum artik.Her doktora gittigimde sprey verip geçistirdiler.En son 1 ay önce gittigim doktor kronik sinüzit belirledi ve bademciklerindende kaynaklaniyo olabilir dedi ayrica burnumda egrilik ve et var bu yüzden nefes almakta zorluk çekiyorum,yarin anestezi için görüsecegim ve 1 ay içinde sinüzit ve bademcik ameliyati olacagim sizce bu ameliyatlar bu lanet kokunun bir çözümü olabilir mi hocam ? cevaplarsaniz çok sevinirim.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kisiye özel sorulari yanitlamak zor olabilir. Size özgün kosullari ve problemi bilmedigim için sahsinizin durumuna iliskin söyleyecegim her sey yanlis olur. -M |
||
![]() |
||
merhaba123123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2018 Konum: Malatya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam yeni konu açamiyorum.
Server Error in Forum Application An error has occured while writing to the database. Please contact the forum administrator. Support Error Code:- err_Access_save_new_topic_data File Name:- new_post.asp Error details:- Microsoft JET Database Engine The changes you requested to the table were not successful because they would create duplicate values in the index, primary key, or relationship. Change the data in the field or fields that contain duplicate data, remove the index, or redefine the index to permit duplicate entries and try again. hatasini aliyorum. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
"Bunlari biliyor muydunuz" forumu doktor üyelere aittir.. Bunun disinda yeni bir deneme yapiniz. Sonucu bana yaziniz: [email protected] |
||
![]() |
||
Minikk08
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba bu formda yeniyim hep gizliden gizliye takip eder utanip bir türlü üye olamazdim ama sizlere küçücükte olsa moral vermek adina araniza katilmak istedim... Öncelikle hepimize sonsuza dek sifa diliyorum... Çocukluk yillarimdan bugüne utanç duydugum dislanma korkusuyla insan içine çikamadigim o çikmaza maalesef sizler gibi agiz kokusu yüzünden girdim çogu zaman ölmeyi denedim hatta bu koku öyle zan altinda tutuyordu ki beni sevdigim insana açilamadigim için dügününü izlemek zorunda kaldim. Uzunca yollari sicak yaz aylarinda yürüyerek gittigim günleri çok net hatirliyorum otobüste birileri yüzüme agzin kokuyor demesin rencide olmayayim diye... Disimi firçaliyor, gargara, sakiz vs kullaniyor fakat bir türlü bu kokudan kurtulamiyordum. Birgün aynanin karsisina geçip dilimi, dislerimi, dis etlerimi incelemeye basladim ve dilimin köküne yakin ve orta kisimlarinda beyaz-sari karisik kapartili bir tabaka oldugunu gördüm parmagimi dezenfekte edip o tabakaya dokundum ve parmagimi kokladigimda igrenç bir kokunun yayildigini fark ettim. Firçami aldim biraz dis macunu sikip dilimi hafiften firçalamaya basladim ilk defa firça degecekti yipransin istemedim. Sonra firçami yikayip tekrar küçük bir parça macun sikip dislerimi firçaladim ve o gün bende ki o intihara kadar sürükleyen kokunun dilden kaynakli oldugunu anladim çünkü firçaladiktan sonra agzimda bir hafifleme ve kokuda ciddi anlamda azalma oldu. O günden sonra dis ipi kullanip dislerimi dilimde dahil olmak üzere düzenli bir sekilde firçalayip günden güne daha da azalma oldugunu gözlemledim. Saygideger Murat hocamin katkilariyla piyasaya sürülen halitosil gargara ve dil macunu kesinlikle sizi ileride derecede memnun edecektir ben kullaniyorum ve agiz kokum neredeyse sifir. Ve lütfen kuru agiz problemi olan arkadaslarimiz gün içerisinde su tüketimini daha fazla yapsin agiz kokusu kuruluktan da meydana geliyor. Insallah sizlere azicik da olsa bir yararim dokunmustur lütfen ümit edin pes etmeyin inanin hepinize güveniyorum 🙏
![]() |
||
Angely
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum. Yani sizin özelinizde bir sey söyleyemem. Sizin durumunuzu bilemem. Ancak genel olarak tonsillerini aldiran bireylerde agiz kokusu daha dirençli oluyor. Üstelik agiz kokusunun bademcikelrden geldigine pek tanik olmadim. Çok mecbur degilseniz bademcik aldirmayin kendinizde Koku duymuyorsaniz, siz sormadan kelimelerle sizde koku oldugunu söyleyen yoksa sizde agiz kokusu yok kabul edilmelidir. Ama saplanti olduysa bir psikiyatrist ile görüsmekte fayda olabilir. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu korkunç bir sey. Yazik bu ülkeye |
||
![]() |
||
Agzimi Sökün
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
25 yildir agzi kokan biri olarak yasadiklarimi ve kokunun kaynagini nasil buldugumuzu anlatmak istiyorum..
|
||
![]() |
||
Agzimi Sökün
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
25 yildir agzi kokan biri olarak yasadiklarimi ve kokunun kaynagini nasil buldugumuzu anlatmak istiyorum.. Ilk olarak ortaokul zamanlarinda hissettim kokuyu. Çok takmiyordum tabi o zamanlar ya da ne kadar kokunun ne derece agir oldugunun farkinda degildim ama zamanla hem is hayatinda hem de evlilikte beni o kadar yordu o kadar yordu ki… Isim geregi sürekli ikili diyaloglarda oluyorum ama sürekli bir adim gei atmak, agzimi egerek konusmak, burnumu kasiyormus gibi yapip elimle agzima set çekmek, hatta konusmamak, hatta ve hatta kisa cevap kelimelerde nefesimi vererek degil de içime çekerek konusmak, konusmayip hi hi deyip geçistirmek, sohbet açilir diye insan içine girmekten çekinmek, o an koku olmadigini düsünüp de konusunca insanlarin boynunu gerdandan kirip kafasini yavasça yana çevirdigini görmek yani bana kokmazken bile aslinda ne kadar koktugunu anlamak… OOOFFFffff offf. Günde 3 kere gargara 3 kere macunla firçalama yapardim yine de koku geçmezdi. Hatta bazen 2-2,5 metre öteden bile duyuluyormus koku, üstelik ben avcuma hohladigimda almiyordum bu kokuyu. Agzimin dibinde olan kokuya hassas burnum kendi kokumu alamiyordu, en zoru da bu zaten. Ne zaman kokunun agirlasip ne zaman normallestigini fark edememek. Ya evlilik. Esinizle konusamamak, birakin öpmeyi ko-nu-sa-ma-maaakkk… sabah kalktiginizda günaydin diyememek, her aksam agzi ve disleri zimparalar gibi firçalamak, dis aralarini iplerle gezinmek, gargaralar, acaba bogazdan mi diye spreyler, acaba mideden mi diye gavisconlar.. Sogan yiyince 3 gün sogan kokardi agzim. Yutkundukça gelen agir bir koku, yutkunma sonrasi kokunun biraz hafifledigini hissedip 5 dakika sonra kokuyu tekrar azaltayim diye yutkunup o agir kokuyu burnumun içinde hissetmek. Dislerimi firçalardim bembeyaz köpük çikardi, dilimi veya damagimi firçalayinca köpügün rengi farkli olurdu. Sanki genzimde/bogazimda bir zamk var ve yedigim her seyden birkaç parça oraya yapisiyor gibi hissederdim, o yapiskanlik hissi hiç geçmezdi. Yillarca bu sekilde hissettim ve kokunun bogazimdaki yapiskan kisimdan geldigine inandim. Sonrasinda biraz manyaklastim, hayal kurar gibi sunu da hissettim; sanki kulak burun bogaz arasinda yollardan birinde kendiliginden hava almayan bir odacik var, hava burada kapali kaldikça kalitesizlesiyor ve kokuyor, sonrasinda ben yutkundukça bu odaciktaki kapakçik oynuyor ve o koku yayiliyor gibi…. Breh breh breh, Bu arada midemde veya bogazimda hiçbir yanma veya bir rahatsizlik hissetmezdim, belki ayda 1 falan.. Bir dönem sürekli gaviscon kullandim, 2 kasik 2 kasik… ama o da kokuyu hiç kesmedi.. o yüzden mideye hiç ihtimal vermedim. kullandigim dis iplerinde koku oldugu için ve elimi damagima degdirdigimde elim lagim gibi koktugu için hep dis ve bogaz üzerine yogunlastim, sorunu orada bulamayinca geniz akintisi veya bogazla alakali baskaca bir durum diye düsündüm. Zaten Doktor doktor gezmeye basladim. KBB, geniz akintisi oldugunu ama bu kadar kokuya sebep vermeyecegini düsündügünü söyledi. Sinüslere baktirdim ora da normalmis. Bogaz, boyun, filmler vs. Öncelikle sigarayi biraktim(birkaç ay önce) Daha önce de birakmistim aslinda ama koku daha da artmisti ve doktorlar sigaranin aslinda o kötü kokuyu bile bastirdigini yine de böyle düsünerek baslamamam gerektigini söylemisti. Daha önceleri tekrar baslamistim ama bu sefer kan degerlerimde de baska etkileri ortaya çiktigi için kesin karar verdim ve keyif aliyorken çekiyorken biraktim, kesin kararliyim, artik hayatimda sigara yok.. Beslenme aliskanligimi da degistirerek o degerleri yoluna soktum. Neyse, sonrasinda nihayet, çok korktugum için gitmekten hep çekindigim gastroenterolojiye gidip beni kurtarin yoksa agzimi aldiracagim dedim.. Endoskopiye girdim (birkaç hafta önce) Rapora göre, bos olmasi gereken midemde hala yemek artiklari varmis, asidik durumdan dolayi da biraz zedelenme. Daha çok yeni ama simdilik ilaç tedavisine basladik. Üçü de sabah aksam olmak üzere Motilium 10mg // Flagyl 500 mg // Pulcet 40 mg basladim ve basladigim günden beridir agiz kokum geçti. O kadar ama o kadar mutluyum ki. Henüz çok yeni, yani ilaçla tedavi mümkün mü yoksa hayat boyu mu ilaç kullanmam gerekecek, veya bir operasyonla bunun düzelmesi mümkün mü henüz bilmiyorum ama …. … bogazimdaki yapiskanlik geçti, parmagimi damagima sürdügümde kokmuyor, sabah uyandigimda bile gayet normal bir koku, artis dis ipinde koku bile yok, yutkundugumda burnuma gelen koku yok… Yani burun, bogaz, dis ve agzimdaki tüm o kötü kokunun sebebi sanirim midemmis… Bunu firsat bilip hemen gidip birkaç kisiyle yüz yüze sohbet ettim, aliskanlik geregi ve istemsizce henüz hala yarim agiz konussam da… konusabilmek, normal olmak… ne kadar güzelmis. Umarim kalici çözüm bulurum… Insallah ömür boyu kurtulurum agzi açik çöp tenekesi gibi dolasmaktan Umarim sorunu olan herkes önce kaynagini, sonra çözümünü bulabilir.. Bu forumdaki ilk mesajim bu. Sadece bu paylasimi yapabilmek için üye oldum. Ilaçlar bitince tekrar doktora gidecegim, bakalim neler olacak. Önemli bir sey olursa buradan yine paylasirim. |
||
![]() |
||
Agzimi Sökün
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bu arada, bu sorunun cevabi "var" olacak. Ben dudaklarimi kapatip yanagimi sisirip nefes vermeden puff yaparsam farkli kokuyor, alt çenemi öne çikarip burnuma üfürürken farkli, avuçlarima hohlarsam farkli, agzim kapali yutkunursam çok daha farkli. Burada asil problem insanin kendi kokusunu çok zor almasi. Çoraplari kokan veya ter kokan insan bunu fark etmeyebilir.. Bunu en iyi söyle anlatabiliriz aslinda; geçen youtube a dinlemistim çok hosuma gitmisti xD her evin kendine has bir kokusu vardir, o eve ilk girdiginizde fark edersiniz.. ama kendi evinizde bu kokuyu almazsiniz çünkü alistiginiz için artik o koku sizin duyunuzu uyarmaya yetmiyor. sigara içilen bir ortamdan çikinca veya mangal yapilan bir mekan da olabilir, kokuyu almayiz ama ertesi sabah o kiyafetin kokusunu kaç metre öteden aliriz, sanki biri gece kokutmus kiyafeti de oraya geri birakmis gibi. Iste bu da maalesef ayni sekilde. Ve en zoru, "koku var mi" diye hohlayacak insan bulabilmek. Ben bile kokusunu azicik aldigim nefesten rahatsiz olurken baskasindan bunu nasil isteyebilirim ki.. Diyorlar ki amonyak gibi kokarsa söyle de su sekilde kokarsa böyle.. bilmiyoom laaaaann diye bagirasim gelirdi. O zaman amonyak ölçer getirelim de bütün dertler çözülsün. Degil mi ama ? :) |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
@Agzimi Sökün
Seni o kadar iyi anliyoruz ki. Insallah ilaçlarla beraber koku da biter çünkü flagyl içince kokunun kesilip ilaç bitince tekrar baslamasinin onlarca örnegi var. Kokunun mideden geldigi kesin degil henüz biz de yasadik flagyl deneyimini. Hatta agzima aft çikmisti, aile hekimi agiz/bogaz gargarasi verdi, onu kullaninca bile koku tamamen sifirlanmisti. Ne varsa bu dilde var. Dilin üst tabakasinda biriken ve kokuya sebep olan mikroorganizmalarin tüm suç. |
||
![]() |
||
marquex
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba herkese 12-13 yasimdan beri bu agiz kokusu,agiz kurulugu illetini çekiyorum lise bitti üniversiteye geçtim 19 yasindayim ve hala ayni sekilde devam ediyor.Bu sorunu kimseye açamiyorum dogru düzgün.Inanilmaz kötü bir sey insanlarla konusamiyorsun dogru dürüst,bir arkadasinla yakin bisekilde konusmaktan çekiniyorsun hatta bazen konusmuyorsun sirf bu yüzden.Resmen biktirdi beni her yönden bu sey daha az konusan daha az disari çikan hayattan daha az keyif alir oldum resmen.Hep agzimin kurudugunu falan söyledim ama seker vs çikmayinca ailemde hiç destek olmadi bu konuda doktora gittigimde sagliklisin bir seyin yok diyip eve yolluyorlar.Bana göre benim sorunumun kaynagi agiz kurulugu hiçbirsekilde geçmeyen agiz kurulugu yemek yesem disimi firçalasam 30dk 1 saat sonra hemen agzim kuruyor agizimda kötü bir tat oluyor.Böyle olunca insanin konusasi bile gelmiyor zaten.Forumda biraz gezindim ama agiz kuruluguna bagli olarak agiz kokusu yasayan göremedim.Bunun sebebi nedir hangi doktora gitmeliyim lütfen artik bilen birileri yardimci olabilir mi?Çok bunaldim bu durumdan artik.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba benim de sorunum sizinle ayni agiz kurulugu ve agiz kokusu. Yillardir geçmeyen agiz kurulugu bendede var agiz kokusuyla birlikte beraber. Bendede bunu yapacak fizyolojik bir sorun olmadigi söyleniyor henüz bende bulamadim sebebini yalniz degilsiniz yani forumda
|
||
![]() |
||
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kurulugunun tükürük bezlerinin düzgün çalismadigiyla ilgili oldgunu öne süren bir tez vardi forumda dolasan.sonuç olarak tükürük arttirici bir ilaç kullanmistik. Ben de bir süre ise yaramisti ama açikçasi ne sürdürülebilir bir yöntem ne de saglik açisindan çok akillica.
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |