|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Ilk tuvalete gittiginde etkisini gösterir dediklerimi aynen yapman kosuluyla
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Murat cok tesekkur ederim peki tamamen gectimi senin hala uygulamalara devammi ediyorsun
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Büyük oranda iyilestim baya rahatim suan sirke tuz gargarasi faranjit için dislerine degdirme asindirir
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim denemeye baslim ne kadar surede etki gosterdi peki sende
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
1 2 gün içinde etki ediyor
|
|
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Koku uzun süre önce geri geldi arkadaslar. Belki de basarili olmadi bilmiyorum. Antibiyotik kullanimi ve kullanimi takip eden yakin tarihte herhangi bir koku sorunu yasamadigimi düsünüyorum. Artik yoruldum da.
Murat hocama tek bir soru soracagim. Hocam, bu saatten sonra bu konuda görecegim tek hekim sizsiniz. Artik macera aramayacagim. Insallah en yakin firsatta randevumu alip gelecegim. Sormak istedigim soru su. Ben agzimin/nefesimin koktuguna kanaat getirdigim zamanlar agzimin yalvaç gibi oldugunu düsündügüm zamanlar oluyor ki bu kesintisiz diyebilirim. Sanki yagmur suyuyla islanmis ve yumusamis eski köy evlerini yapiminda kullanilan tahtalardan çignemis gibiyim. dilime disime iç yanaklarima kadar agzimda hosnutsuzluk hissediyorum. Antibiyotik kullaniminda agzimda ferahlik getirdi. Var veya yok kokunun gittigini düsünürdüm. Burada birçok kisi agizda kesintisiz yalvaç bir tattan bahsetti. Psikojenik miyim acaba diye düsünmeye basladim. Eger öyleysem eyvallah der geçerim. Daha makul çizgide yasamaya çalisirim. Bu tat zaman zaman agzimdan gittigi zaman kokumun olmadigini kabul ediyorum Benim ölçüm bu. Agizdaki tat. Yani agzimdaki tat. Halim nicedir? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Sorunuz nedir? |
|
![]() |
|
Murat132701
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar rabbim herkese sifa versin. Kisa ve öz anlaticam cok uzun süredir bende bu sorunla bas ediyordum. Forumda sarimsak limon kürü karisimini denedim. Allah'in izniyle ise yaradi. Eger boyle bir probleminiz varsa kesinlikle deneyin. Bu olmaz,ise yaramaz diye düsünmeyin.baska birsey yazmicam sadece iyisleitgim icin kendime bir borc olarak gördügüm icin yazdim.
Yapilis: 2 litre limon suyu sikin. 40 dis sarimsagi ezerek icine koyun 30 gün sonra sabah ac karna icin,su ve ya herhangi birsey yiyi0 icmek icin 45 dk gecmesini bekleyin Herkese gecmis olsun. Ben denedim bir sorun olmadi ve iyilestim. Yapip yapmamak sizin kararinidir sorumluluk size aittir gecmis olsun |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
Sizin kokunun tipi neydi? Tip1 mi 2 mi vs? Bir su bardagi mi içilecek? |
|
![]() |
|
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
Limon suyu agiz kokusu yapar fakat sarimsak antibakteriyeldir bir ara sarimsakli bir yicek yemistim sarimsak firinda dis seklinde pismisti ve yemistim evet kokumu azaltmisti. Daha önce antibiyotik kullandiniz mi? |
|
![]() |
|
Murat132701
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Yarim cay bardagi yada bi agiz dolusu ictim arkdaslar baska sorulara cevap vermicem. Ben herseyi denedim sizde deneyin bisey kaybetmezsiniz Allah'a sükür simdi kokusuz hayatin tadini cikariorum. Herkese Allah yardim etsin. Bu durumdan kurtulmak isteyen yapar kurtulur gerisi size kalmis Allah'a emanet
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Birden basladi, koku uzun süre önce geldi demissin anlamayamadim ben. 9 ay sonra bile gelmedigini yazmistin?? Yani ne kadar sürdü antibiyotik sonrasi kokunun gelmesi?? Bir de colidur flagly bagirsak için kullaniliyor muhtemel sende öyle bir sorun var bende ise yaramamisti colidur 3 hafta kullanmistim.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Murat132701 koku durumunu günceller misin rica etsek ara ara
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar tekrar merhaba. Ben baslik sahibiyim. Yukarida yazdigim ilaçlari kullandiktan sonra geçici süre koku sifirlandi. Hocamiz da zaten çesitli vesilelerle kokunun gitmesinin geçici oldugunu tekrar gelecegini söylemisti. Geldi de. Kullanmak ile kullanmamak arasinda bir farkin olmadigi kokulu günler geri gelebiliyor.
Ben kendi adima yanlis antibiyotik kullanmanin sorunlarini yasadim. Benim için kullanmak sancili bir süreç olmustu: agir yan etkilerini yasadim nitekim koku da geri geldi. Kimi üyeler yazili ilaçlari kullanip sifa buldugunu söylediler. Bu sebeple yazilarimi silmedim fakat antibiyotik kullanimi konusunda çaresizlikle deneme isteginizi anlamakla beraber bazen bizi anlamayan hekimlere yine de kulak kabartmanizi tavsiye ediyorum. Su an uyguladigim bir üçleme var. Denemesi nispeten daha basit. Ben kullandigindan beri herhangi bir sikayetim kalmadi ve kullanmaya devam etmekteyim. Koku gitti ve umarim geri gelmez.Her seyi deneyip çare bulamayan yine de yilmayan varsa üçlememi deneyebilir. 1- 3 ögün tok karina 3 veya 4 adet toplamda 9-12 adet günde kakule bitkisi baharati neyse tomurcuklarini çigniyorum. Aktarlarda ve Migros'ta var. 20 gün götürecek 50 gram kakule 40-55 liraya alinabilir. Dikkat edin kakule yari yariya fire veriyor yani çürük çikiyor. Içindeki tomurcuklarin siyah olanini yiyeceksiniz sarimsi yesilimsi olani fire kabul edip tüketmeyiniz. Iyice çignedikten sonra yutunuz. 2- salatalara veya benzeri tüketilen bir seye elma sirkesi katiyorum. Salataya katilacak kadar sirke katiniz boca etmeyiniz. Sirke 10 lira. 3- misvak kullaniyorum. Misvak 15 lira. Not: disleri ve dili elbette günde en az 2 kere firçaliyorum. Ben su an sifami bulmus gibiyim. Herhangi bir sikayetim yok. Umarim faydasi olur. Neyi nasil kullanmak gerekiyor detaylariyla yazdim. Lütfen mesaj atip ayni cevabi gerektirecek sorular sormayin |
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bu arada sürekli agiz veya nefes kokusu durumunda tatli sakiz çignemek yerine hiç olmazsa kakule çignemenizi tavsiye ediyorum. Kilosu 750-1000 lira olmasina ragmen bir sakizdan hem çok daha ucuz hem daha etkili. En pahalisi olsa bile tatli sakiz birkaç dakika kendi aromasini yayiyor sonra agiz kurulugunu arttiriyor. Velhasil sakiz uzun süre maskelemez. Kakule çignemek ve sonra yutmak daha iyi. Deneyenler tecrübelerini yazarsa memnun olurum.
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Su dilin üzerindeki tabaka olusmasa kokuda olmayacak aslinda. Bence tüm mesele o tabaka. Devamli biseyler çigneyince olusmasina engel oluyoruz iste. Ama neden nasil olusur tedavisi nedir ( antbyotiksiz) bir türlü bulamiyoruz.
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
@kaderarkadaslar
Dil üzerindeki tabaka zorlu firçalama sonrasi biraz incelse bile bir parça da olsa bir sey yemeyle tekrar geri geliyor. Dermatolojiye gidilebilir. Tabakanin varligini dogrudan koku ile iliskilendirmeyi uzun süre önce biraktim. Kokudan önce de vardi tabaka simdi de var ve koku olmayan birçok insanda daha var. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Haklisiniz ama koku olmayanlarda tabakanin olmadigini gözlemledim. Yani dilleri pembe. Ve sabahleyin oil pulling yapanlar agizlarinin kokusunun ve tadinin gün içinde güzellestigini söylüyorlar genel olarak. Bence sindirim veya bagirsaklardaki bir problemden kaynakli olmamasi gereken bir durum. Tabi dis kbb bogaz kaynakli olanlarda var ama daha az bence.
|
|
![]() |
|
birdenbasladi
![]() ![]() ![]() |
Hocamiz dilin fotojenik ve estetik olmak zorunda olmadigini söylemekle beraber dili firçalamanin önemini hep vurgulamistir.
Dilde tabaka olmasiyla agiz/ nefes kokusunun varligi, dilin pembe olmasiyla agiz/nefes kokusunun olmamasinin arasinda anlamli bir iliski olmadigini düsünüyorum. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
Tabi dogrudur ben bir hekim kadar bilgili degilim gözlemlerimi aktarmak istedim. Dilerim en kisa zamanda kurtuluruz iyi aksamlar
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |