|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10-Aralik-2014 Saat 22:39 |
Bunlari sizle paylasmak istedim..Yoruldum ben artik her gün aglamaktan, kafamda bin tane intihar sekli dusunmekten biktim.Okulumu cok sevsemde bu sene birakacagim universiteyi.Bu olay son patlama noktam oldu.Sinifta bir tek ben otursam bile sinifa girenler surekli burda ne kokuyor acin pencereleri demelerinden(ben konusmaya basladigim an burunlarini kapatmalarini saymiyorum bile).Hergun servisle gidip geliyorum kimin yanina otursam o 20 dakikayi zehir ediyorum kendime de insanlara da ya her gun mu burda igrenc birsey kokuyo denir .Dun sinifta ders islerken hocamiz sinifa girdi ve girer girmez acin su pencereyi igrenc bisey kokuyo dedi,tabi siniftakilerde hocayi destekledi..Hoca ders anlatamadi bile surekli pencerenin yanina gitti hava aldi siniftakiler homurdanip durdu.Ki bu ilk defa olmuyor.Kimin yanindan gecsem yanlarina yaklassam her seferinde insanlari rahatsiz ediyorum dayanamiyorum artik ya iylesicem ya da ölücem.Her allahin gunu neler yasadigimi ben biliyorum murat hocam bana bir akil verin bu kadar agir koku tmau dan kaynaklaniyor olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Gizem hanim, siz daha önce yolda yürüyen insanlarin, ikinci katin balkonunda olmaniza ragmen sizin agiz kokunuzu algiladiklarini söylemistiniz. Simdiki anlattiklariniz ile örtüsüyor.
Trimetilaminüri (TMAU) hastalarinin bu kadar uzak mesafeden algilanacak kadar koku yayiyor olmalari durumu pek mümkün görünmüyor bana. Arzu ederseniz agiz kokusu için muayene olunuz. Fakat sonuç ne çikarsa çiksin ben psikolojik bir inceleme yapilmasini teklif ediyorum. Okulunuzu birakmayiniz, umut ve beklentilerinizden vaz geçmeyiniz. -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Çagrisim yapti.
Geçtigimiz yillarda uzun mesafeli kokular yaydigini ve toplumda kokarca muamelesi gördügünü söyleyen, güzel, alimli, bir genç kizi muayene etmistim. Ismini hatirlamiyorum. Baska sehirden Adana'ya annesi ile gelmisti. Artirmaya zorladigim halde olmayan kokusunu artirmayi bile basaramamistim. Hiç bir koku bulamadim diye ve psikiyatriste gitmelisiniz dedim diye surat asarak ayrilmisti. Hakarete yakin sözler isittim. Aylarca eposta ve internet üzerinden asagilayici sözler yazdi bana. Yine sehir disindan genç bir baba, 3 yasindaki kizi kendisini öpmüyor diye kendisinde agiz kokusu oldugunu iddia ediyordu. Bir esnaf beyefendi, lokantasina girmeyen müsterilerin kendi agiz kokusu sebebi ile gelmediklerini düsünüyordu. Psikiyatrist sizi incelemesi gerekir dedim diye az kalsin hakaret edeceklerdi. Bu hasta daha sonra psikiyatriste gitmis. Bana eposta yazarak durumunu bildirdi. Sikayetlerimin hepsi psikiyatristin verdigi 12 liralik bir hapi her gün yutmakla geçti dedi. Kocasinin kendisinde agiz kokusu bulundugu için aldattigini düsünen kadin polis, nisanlisi evlenmekten vaz geçtigi için kendisinde agiz kokusu bulundugunu düsünen genç kiz, kendi agiz kokusunun getirdigi kompleksi yansitma yaparak 12 yasindaki oglunu agzi kokuyor diye bana getiren baba, kocasindan intikam almak için israrla kocasinda agiz kokusu bulundugunu iddia eden kadin psikiyatrist yardimi ile iyilestiler. Bunlar hemen aklima gelenlerdir. Gizem hanim siradan olmayan yakinmalar beyan edince bunlar çagrisim yapti paylasmak istedim. -M |
|
![]() |
|
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() |
Ben psikolojik bir durum oldugunu cok dusundum hocam.Psikologa randevumu aldim zaten gidecegim.Kendi istegimle gidiyorum psikologa cunku kucuk de olsa psikolojik olma ihtimali var ve ben bunu da degerlendirmek istiyorum.Ama sunu da eklemek istiyorum annem suan senden koku almiyorum aldigim zamanda yediklerinden kaynaklaniyor diyor.Fakat annem bana onceden yanina bile yaklasamiyordum opmek icin dedi.Bunlari duymak ne kadar kotu bilir misiniz? Simdi koku olmasa bile bybda 3 sene once annem opmek icin benim yanima bile yaklasamiyormus kokunun derecesini siz dusunun...Ben akli basinda bir insanim sorunlarimi mantigimla dusunup kendim halledebilen bir genc kizim..Umarimm umarim psikolojiktir.Ama oyle degil durum son kez halimetreyle test yaptiricam ve burda sonucu sizle paylasicam umarim ben yanilirim..
|
|
![]() |
|
gizemmmm
![]() ![]() ![]() |
Asil sorum; agiz kokusu gerçekten bu kadar genis etki gösterir mi? Yani bir ortama girdiginiz zaman, konusmasaniz bile o ortamdaki herkes kokudan rahatsiz olur mu? Yasadigim sehirde bir ögretmen var. Ögrencilerini de taniyorum. Onun dersinden kaçmak için her seyi yapiyorlar. hatta bana gelip rapor isteyen bile oldu. Bu ögretmen arabama bindiginde pencereyi açmamak için direndim ve neyse ki basardim ama çogu kimsenin bunu basaramayacagini ön görebiliyorum. Üstelik bu kisi bana bunu yasatan ilk insan da degil. Ilk okulda bir veli toplantisinin katilimci bir velinin agiz kokusu nedeni ile kisa kesildigini anlatmisti annem bana. YAni diyecegim su; evet bazilarinin agiz kokusu bu dereceye erisebiliyor. Bu yaziyi da bu sitede gordum. Tmau yu arastiriken de bu yaziya denk geldim isterseniz siteyi de atabilirim. ewet var isyerine bir geliyo gidene kadar nefes almiyorum ve kokusu kac gun icerde kaliyo kulagindan iltihap akiyo cok kotu bir durum ya arabasina binemiyorum bile ... Bunlari okudukca, kokunun bu kadar agir olabilecegini dusundukce pek de uzaklara gitmiyorum.Ki bunlarin bir insandan geliyor olmasi beni daha cok uzuyor. |
|
![]() |
|
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
ben de nacizane fikrimi belirtmek istiyorum gizemin yasadiklarina benzer seyler ben de yasadim bulundugum ortami havasizlastirmak gibi hatta bu yüzden okula ara vermek gibi ama bunun burnumdan gelen koku yüzünden olduguna eminim yani tmau yla ilgili degil gizemin de öle oldugunu düsünüyorum illa bu kdr siddetli bir koku yayiyor diye her insan tmau hastasi olacak diye bisey yok onun disinda bana da bu balkondan fln kokunun gitmesi mantikli gelmiyor bunun artik yasananlardan sonra bir bilinçalti ürünü oldugunu düsünüyorum
''Okulunuzu birakmayiniz, umut ve beklentilerinizden vaz geçmeyiniz. '' hocamin bu sözünün 2. kismina katiliyorum ama 1. kisma gelirsek kendimin de yasadiklarini düsünerek okula bir süre ara vermesi onun için daha iyi olabilir (okulu biraksin demiyorum ama kaydini fln dondurabilir) çünkü sürekli ayni tepkileri almak insan da psikoloji fln birakmiyo gerçekten bu sekilde durum daha kötüye gidebiliyor kendimden biliyorum |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
gizem ben sana bir soru sormak istiyorum.öncelikle ben de üniversitedeyim ve defalarca birakmayi düsündüm.hiçbir grup çalismasina katilmiyorum bir sürü dersim büyük ihtimal seneye kalacak vs..kisacasi ayni durumdayiz.sorum su etraftakiler garip tepkiler verdigi için mi agzinin koktugunu düsünüyorsun yoksa agiz kokunu kendin alabiliyor musun?
|
|
![]() |
|
gizemmmm
![]() ![]() ![]() |
#ismimnefarkeder tabiki kendim de aliyorum.Hele sabah kalktigimda kendi odama giremiyorum okadar havasiz oluyor.Gece kalkip havalandiriyorum yoksa yatamiyorum.Annem arada geliyor o da yediklerinden diyor.Size soruyorum bir insan baska nasil anlar agzinin koktunu(kendi almasi disinda) siz bi insana diyebilir misiniz senin agzin kokuyor diye.Mesela ben soyleyemem..
|
|
![]() |
|
uzgun
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
bende ayni sorunlari yasiyorum intihar noktasina geldim en son care bi uzak mekanda bi yer alicam yasicam orda tek tenha
|
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
gizem ben de kendi agiz kokumu alabiliyorum.bu konuda biraz cesur olmak lazim ve anladigim kadariyla sen ailenletam olarak derdini paylasmamissin.bir an önce paylas.mesela ben aile söyledim simdi onlar da dört koldan bunun üstesinden gelmem için ugrasiyorlar.bence ailene bir an önce durumunu anlat.
|
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Gizem sana bisey sorcam senin bademciklerin varmi ben daha önce arastirma yaparken sitenin birinde bir kizda böyle kokulardan sikayer ediyordu herkez odama girdiginde pencereyi açmaya kosardi felan bademciklerini aldirmis ve kurtulmus bu kisi ve ayrica kokunun kaynagi agzindan geliyorsa gece agzin açik uyuyor olabilirsin bir sefer agzin kapali uyumaya çalis ve arkadaslar önceden benimde burnuma kötü koku gelirdi etrafta bakardim kimse farketmiyor doktor gittim durumu anlattim enfeksiyon yapmis dedi bi sprey yazdi ayni zamanda benim bogazimdada koku olurdu yemekleri yutarken su içerken felan bariz belli olan koku bunun içinde doktor reflün var dedi 2 sise antepsin surup yazdi ilaci kullandim koku felan gitmisti yaklasik 1.5 sene önce kullandim suan su içtigimde felan hissediyorum kokuyu daha dün endoskopi yaptirdim ordaki doktor Tam gastrit var muayene doktoruna sonucu göstermedim daha ve kendi mideme baktim ekranda koyu sari renkte bi dolu yer vardi bakalim doktor ne diycek benim sikayetim suan dildeki beyazlik bogazda sürekli koyu balgam gibi tükürük bende biteral kullandigimda koku gitmisti tamamen sonra geri geldi Gizem sende hemen olumsuz düsüncelere kapilma VE AYRICA önceden lisede bir arkadsim vardi ondada yogun koku olurdu çocuk sonunda Dermatoloji bölümüne gitmisti kan snuçlarinia kendim aldim baktim demir eksikligi felan vardi sonradan doktor ne yaptiysa artik yapmis çocukta birdaha koku felan hissetmedim valla gizem sende bütün vitamin degerlerine baktir istersen eger normalse antepsin surup ve agzin kapali uyumayi dene sonuç alamazsan Dermatoloji bölümüne git koku vücut kaynaklida olabilir
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar mesela bi otobüse binsem hiç almadigim kokular aliyorum nefesimden.baska zaman hiç böyle ölmüyor.Murat hocam sizce bu koku gerçekten varmidir ? Yoksa psikolojik bi koku mudur?(ben koktuguna inandigim için koktugunumu zannediyorum?)
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
kardesim daha önce yazdiklarim anlasilmamis olabilir. ki öyleydi. ben bile ne yazdigimi anlayamadim.kusura bakma. ben söyle toparlamak istiyorum; kapali bir ortamda birçok insanin verdigi nefes molekülleri o ortamda birleserek farkli bir hava akimi olusabilir, farkli kokular meydana gelebilir diye demek istemistim. düsüncem bu yönde. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Vallahi bilemiyorumki dediginde olabilirde iste o anki psikoloji ile kendimden geldigini düsünüyorum ve abuk subuk hareketler yapiyorum.
|
|
![]() |
|
bilginog
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Otobüse bindigimde Telefon çalar,arayan müsteridir,o telefonu açmam gerekir,Önce bir düsünürüm insanlarin bana olan mesafesini ölçerim.Telefon çalarken söyle bir insanlari süzerim rüzgarin hareket ettigi yönü hesaplarim,sonrasinda rüzgara dönük bir sekilde telefonla rahat rahat konusurum,karsimdaki insan nede güzel ses tonu var,türkçesi ne kadar güzel diye düsünürken,rüzgarin agzimdaki alan kokuyu otobüsün diger tarafina dogru götürdügü anda ufak bir tebessümle yavasca döner bakarim,elleri burnunda,kimisi kaçacak yer ararken sikisik ötübüsde,içtenlikle ve içten içe edilen küfürleri yüzümde ufak bir tebessümle karsilar ve rahatlikla konusmama devam ederdim :))....Artik ne otobüstekiler sikayetçi nede ben :))...
Zamaninda yasadigim agiz kokusu ile analitik düsünebilme,rüzgarin yönünü saniyeler içerisinde hesaplayabilme becerisi kazanmistim...:)) Bence gizem hayata biraz tebessümle bak |
|
![]() |
|
umit
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Agustos-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Ben kendi kokumu alamiyorum fakat çok yakinimda birisi konustugunda veya çevremdeki kisinin nefesi bana ulastiginda kötü kokulari farkedebiliyorum ve bu kisilerin de nefes kokusu sorunu oldugunu düsünürdüm. 7 yasindaki bir çocugun yakin mesafeden nefesi de bana ulastiginda ayni kokuyu hissettim, küçük bir çocugun neden nefes problemi olabilir ki diye sasirmistim, nefesimi tutup yakindan nefesini kokladigimda çocugun nefesi kokmuyordu, tuttugum nefesi birakip nefes aldigimda kokuyu farkettim. Anladim ki farkli insanlarin nefeslerini burun algilayip o kokuya odaklanirken normalde kendi nefes kokumuza aliskin burun o anda kendi nefes kokumuzu da algilayabiliyor. Otobüsteki insanlarin nefesleri ile kendi nefesiniz karsilastiginda olusan durum da böyle, burundaki reseptörler farkli nefes moleküllerine odaklanirken aliskin oldugu kendi nefes moleküllerini de yeni karsilasilmis koku gibi algilayabiliyor. Bu sekilde tecrübe edinen arkadaslar var mi? |
|
![]() |
|
chocalate
![]() ![]() ![]() |
Ayni senin durumundayim bende anlattiklarinla yasadiklarim bire bir uyusuyor .
|
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Evet, benim yasadigim da benzer durumlar. Umit gayet güzel sekilde açiklamis. Bunun bilimsel açiklamasi nasildir bilemiyorum ama anlattigin durum benim hissettigim algiyla örtüsüyor.
|
|
![]() |
|
bymax
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar benim dilimde sari bir pas var.Pasi kasik ile kaziyorum bir dakika sonra kokluyorum ama kokmuyor dil pasi kokmuyoda dildeki pastan çikan gazmi kokuyor.Bide dislerimi bir defa firçalamasam disetlerimde kasinti gibi seyler hissediyorum.Tecrubesi olan benim durumum ile ilgili yazsin lütfen.Bir aydan beri propolis kullaniyorum bi degisiklik yok
|
|
![]() |
|
chocalate
![]() ![]() ![]() |
Birde dis taslari dilde pasa ve burundan koku gelmesine neden olabilir mi ? Murat hocam cevaplarsa iyi olur kesin bilgi almak açisindan,
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dis taslari bakteri rezervuaridir. Daha fazla bakteri daha fazla dil kaplamasi demektir. ve daha fazla koku demektir. Agizda kokulu gazlar birikirse bir kismi yutkunma sirasinda geri dönüp burundan gelebilir. -M |
|
![]() |
|
chocalate
![]() ![]() ![]() |
Anladim hocam sagolun ozaman gidip bi dis tasi temizligi yaptirayim.valla sizde olmasaniz Napacaz biz bilmiyorum bi sorumuz oldugunda hemen yanit veriyorsunuz Allah razi olsun hocam
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |