Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Dis macunu seçerken Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Dis macunu seçerken
    Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2015 Saat 13:59
Kullanacaginiz dis macununu çigneyiniz.

Çitir-çitir sesi geliyorsa bu dis macununu kullanmaya devam ederseniz disleriniz asinir ve soguk kamasmalari, soguk hassasiyeti ortaya çikabilir.

-M
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2015 Saat 15:26
Siz hangisini kullaniyorsunuz?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2015 Saat 23:16
Tesekkür ederiz hocam bilgilendirdiginiz için. Dis nasil firçalanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mayis-2015 Saat 07:22
Orjinalini yazan: ncort

Siz hangisini kullaniyorsunuz?

Dis macunlarinin içerisinde etken maddeler asagi yukari aynidir. Tatlandiricisini, veya renklendiricisini veya asindiricisini degistirip sanki mucize bir ürün icat edilmis gibi baska bir marka veya model adi altinda piyasaya dis macunu sürülmektedir.

Türk mali kullanin. veya En ucuzunu kullanin. Tv reklamlarina itibar etmeyin.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mayis-2015 Saat 07:25
Bir kaç tane özel kimyasal yapisi olan dis macunu vardir. Stronsiyum, KOH veya bazi katkilar içerirler. Onlari özel durumlarda zaten hekiminiz reçete eder.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mayis-2015 Saat 07:48
Orjinalini yazan: Mehmet

Tesekkür ederiz hocam bilgilendirdiginiz için. Dis nasil firçalanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?

Buyrun:
http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html

Sohbet anlaminda size bir sir vereyim: Ülkemizde bireyin dis firçalamayi ögrenebilecegi bir kaynak yok.!

Milli Egitime bagli ders kitaplarimizda disin nasil firçalandigi yazili degildir. (yeni kitaplarda yazili olup olmadigini bilemiyorum)

Klozet kapaginda bile prospektüs vardir ama dis macunu kutularinda prospektüs yoktur. Birey dis macunu kutusundan da dis firçalamayi ögrenemez. Saglik bakanligina dilekçe üstüne dilekçe verdim. Dis macunu firmalarina mektup üstüne mektup yazdim. Telefonlar açtim, dis macunu içine prospektüs koydurmayi basaramadim.

Gazete köselerinde saglik magazin dedikodusu köselerinde ve internet kirliliginde insanlar dislerini nasil firçalayacaklarini ögrenemiyorlar. Bir gün gazetede "yemekten sonra dis firçalamayin" diye bir haber okudum. Epey sinirlendim. Gazeteyi aradim haberin kaynagini sordum. Kaynak yoktu tekzip istedim. 1 hafta sonra ayni sayfada tekzip yayinlattim. Sorumsuzca halk sagligi ile oynadilar.

Her birey bana dis firçalamayi ögret diyerek dis hekimine gitmez. Halkimiz dis firçalamayi Amerikan filimlerinin dis firçalama sahnelerinden ögreniyor.

Dis hekimligi fakültelerinde dis firçalamayi yazan bir ders kitabimiz yoktur. Derste hoca anlatir biz dinleyerek ögreniriz. Kalici bilgi aktarimi olmadigi için gri renklidir, kulaktan dolma dedikodular ile gelecekte kolayca kirlenebilen bir bilgi olarak ögreniriz. (Yazili ögretiler gelecekte geri dönüp tekrar okunabilecegi için daha degerli ve kalicidir. )

1970 li yillarda tasra üniversitesinden bir hoca, bu gün piyasamizda bulunmayan bir ders kitabina meslektaslarimiz ögrensin diye disin nasil firçalanacagini anlatmis. Onun disinda fakültelerimizde hiç bir bilgi kaynaginda dislerin nasil firçalanacagi yazili anlatilmamaktadir. (Böyle bir eser varsa bile benim haberim yok)

O yillardan sonra ilk defa bir ders kitabina dislerin nasil firçalanacagini yazdim. http://www.aydinmur.com/agizmikrobiyolojisi.html Bundan sonra yetisen genç meslektaslarimiz faydalansin istedim.

Ayrica yukarida linkini verdigim veb sayfasina halkimiz ögrensin diye dis firçalamayi yazdim.

Bu bedenin içinde bu kadarini yapabildim.
-M
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mayis-2015 Saat 21:01
Sag olun hocam faydali oldu. Peki ön taraflari yukari asagi firçalayacagiz da azi dislerinin iç kisimlarini nasil yapacagiz? Dislerin arka kismini nasil firçalayacagiz?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 397
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 19:23
Orjinalini yazan: Tospik

Arkadaslar Sensodyne F marka florürlü dis macunu aldim, bogazimi inanilmaz kuruttu ve agiz kokum korkunç artti. Bunun sebebinin bu macun oldugunu ancak 1 hafta sonra anlayabildim. www.sikayetvar.com sitesinde de benzer pek çok sikayet yapilmis. Millette aft ve yara da çikarmis agizda ama Allah'a çok sükür bende sadece agiz ve bogaz kurulugu yapti.

tikla
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 19:46
Inan dis macunu agzimi kuruttugu için macunsuz firçalamayi tercih ediyorum. Keske murat hocanin çinko içerikli agiz ve dis sagligina faydali formülleri dis macunu formunda satisa arz edilse hem insanliga faydali bir is olur hem hak eden insanlar para kazanmis olur. Ben insanlara zarar veripde para kazanan insanlari dinleyince, görünce üzülüyorum.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu