|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2015 Saat 13:59 |
Kullanacaginiz dis macununu çigneyiniz.
Çitir-çitir sesi geliyorsa bu dis macununu kullanmaya devam ederseniz disleriniz asinir ve soguk kamasmalari, soguk hassasiyeti ortaya çikabilir. -M |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Siz hangisini kullaniyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederiz hocam bilgilendirdiginiz için. Dis nasil firçalanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Dis macunlarinin içerisinde etken maddeler asagi yukari aynidir. Tatlandiricisini, veya renklendiricisini veya asindiricisini degistirip sanki mucize bir ürün icat edilmis gibi baska bir marka veya model adi altinda piyasaya dis macunu sürülmektedir. Türk mali kullanin. veya En ucuzunu kullanin. Tv reklamlarina itibar etmeyin. -M |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bir kaç tane özel kimyasal yapisi olan dis macunu vardir. Stronsiyum, KOH veya bazi katkilar içerirler. Onlari özel durumlarda zaten hekiminiz reçete eder.
-M |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Buyrun: http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html Sohbet anlaminda size bir sir vereyim: Ülkemizde bireyin dis firçalamayi ögrenebilecegi bir kaynak yok.! Milli Egitime bagli ders kitaplarimizda disin nasil firçalandigi yazili degildir. (yeni kitaplarda yazili olup olmadigini bilemiyorum) Klozet kapaginda bile prospektüs vardir ama dis macunu kutularinda prospektüs yoktur. Birey dis macunu kutusundan da dis firçalamayi ögrenemez. Saglik bakanligina dilekçe üstüne dilekçe verdim. Dis macunu firmalarina mektup üstüne mektup yazdim. Telefonlar açtim, dis macunu içine prospektüs koydurmayi basaramadim. Gazete köselerinde saglik magazin dedikodusu köselerinde ve internet kirliliginde insanlar dislerini nasil firçalayacaklarini ögrenemiyorlar. Bir gün gazetede "yemekten sonra dis firçalamayin" diye bir haber okudum. Epey sinirlendim. Gazeteyi aradim haberin kaynagini sordum. Kaynak yoktu tekzip istedim. 1 hafta sonra ayni sayfada tekzip yayinlattim. Sorumsuzca halk sagligi ile oynadilar. Her birey bana dis firçalamayi ögret diyerek dis hekimine gitmez. Halkimiz dis firçalamayi Amerikan filimlerinin dis firçalama sahnelerinden ögreniyor. Dis hekimligi fakültelerinde dis firçalamayi yazan bir ders kitabimiz yoktur. Derste hoca anlatir biz dinleyerek ögreniriz. Kalici bilgi aktarimi olmadigi için gri renklidir, kulaktan dolma dedikodular ile gelecekte kolayca kirlenebilen bir bilgi olarak ögreniriz. (Yazili ögretiler gelecekte geri dönüp tekrar okunabilecegi için daha degerli ve kalicidir. ) 1970 li yillarda tasra üniversitesinden bir hoca, bu gün piyasamizda bulunmayan bir ders kitabina meslektaslarimiz ögrensin diye disin nasil firçalanacagini anlatmis. Onun disinda fakültelerimizde hiç bir bilgi kaynaginda dislerin nasil firçalanacagi yazili anlatilmamaktadir. (Böyle bir eser varsa bile benim haberim yok) O yillardan sonra ilk defa bir ders kitabina dislerin nasil firçalanacagini yazdim. http://www.aydinmur.com/agizmikrobiyolojisi.html Bundan sonra yetisen genç meslektaslarimiz faydalansin istedim. Ayrica yukarida linkini verdigim veb sayfasina halkimiz ögrensin diye dis firçalamayi yazdim. Bu bedenin içinde bu kadarini yapabildim. -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Sag olun hocam faydali oldu. Peki ön taraflari yukari asagi firçalayacagiz da azi dislerinin iç kisimlarini nasil yapacagiz? Dislerin arka kismini nasil firçalayacagiz?
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
tikla |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
Inan dis macunu agzimi kuruttugu için macunsuz firçalamayi tercih ediyorum. Keske murat hocanin çinko içerikli agiz ve dis sagligina faydali formülleri dis macunu formunda satisa arz edilse hem insanliga faydali bir is olur hem hak eden insanlar para kazanmis olur. Ben insanlara zarar veripde para kazanan insanlari dinleyince, görünce üzülüyorum.
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |