|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 |
Yazar | Mesaj | ||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
||
Aynen mutlaka öyle bir problem var ama doktora bunu sordugunuzda yeterli su icmiyorsundur diyip gecistiriyor. Görünürde bariz bir sorun olmadigi içinde detayli arastirilmiyor ve önemsenmiyor acikcasi
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 394 |
![]() ![]() ![]() |
||
Murat hocanin yazilarindan hatirliyorum, bol su içerek tükürük salginizi artiramazsiniz demisti çünkü tükürük bezleri yeterince çalismiyorsa çalismasi için su içmek bir fayda saglamaz, KBB hekimine gitmek gerekir ancak gün içinde sik sik su içmek kokuya karsi özellikle dilden kaynakli olana karsi etkili.
Suyu da azar azar ama sik sik içmek gerekir tecrübelerimden ögrendim kadariyla. Cam sise, mataraniza suyu koyun ve her 10-15 dakikada bir ikiser yudum için. Agzimiz sürekli su ile temasta olunca hem biriken bakterilerin bir kismi yutularak mideye yollaniyor hem de dil sirti sudaki oksijenle temas ettigi için oksijensiz ortamda yasayan ve koku üreten bakterilerin isini zorlastiriyor. Buna benzer bir açiklamasi vardi yanlis hatirlamiyorsam su içmenin faydasi olarak. |
|||
![]() |
|||
marquex
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||
Kaç yildir bu sorunla ugrasiyorsunuz?Tükürük bezlerinize vs baktirmayi denediniz mi acaba sorun ondan kaynakli olabilir mi?Ayrica bazenleri benim yattigim oda bile kötü kokuyor sanirsam nefes kokumdan dolayi yani anlamadim agiz kokusu ve nefes kokusu farkli seyler degil mi |
|||
![]() |
|||
marquex
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||
Evet ben de öyle yapiyorum herzaman yanimda su tasimaya çalisiyorum yudum yudum içiyorum ama pek bi etkisi olmuyor o agizdaki kuruluk ve kötü tat açisindan.Bu kuruluktan kurtulmak için bir seyler yiyorum genelde bu kisa süreli de olsa ise yariyor.Ama üzücü olan 20-30 dakika sonra yine ayni agiz kurulugu devam ediyor.Disarda sakiz çignemek iyi oluyor ama her zaman her durumda da sakiz çignenmiyor ki.Sizce agiz kurulugunun,kokusunun etkisini azaltmak için disarda ne yapabiliriz? var mi önereceginiz bir seyler? |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 394 |
![]() ![]() ![]() |
||
Dostum agiz kurulugu bir sonuçtur yani tükürük bezlerinde bir sorun varsa salya üretimi azalir. Sebep tükürük bezinin yeterince çalismamasidir sonuç ise agiz kurulugudur ve fakat agiz kurulugu da agiz kokusunu artirarak ilk durumda sonuçken bu durumda sebebe dönüsür. Agiz kurulugunda ne yapilir bilemem hekim degilim çünkü. Öncelikle agiz kuruluguna gerçekten tükürük bezleriniz mi sebep oluyor bunu kesin bir sekilde teshis ettirmeniz gerekir KBB uzmanina. Biz Türk milleti olarak kendimiz teshis koyariz, tedavimizi de planlariz kendi basimiza doktora gitmeden. 😁 Eger sürekli stres altinda geçen bir yasam döngümüz varsa agiz kurulugu olur, olagan bir durum bu. Is, es, okul, aile, çocuklar, saglik sorunlari, gelecek kaygisi, ask hayati. En büyük stres kaynaklari bunlar, hayatimizi neredeyse bunlar yönetiyor bilirsiniz. Eger bunlarda sürekli bir sikintimiz varsa evhamli , her seyi kafaya takan pimpirik kisiligimiz varsa 24/7 stres altinda kalinca tükürük akisi da yavaslayabiliyor. Daha önce de yazdim, kovboy filmlerinde kovboylar düello yapmak için karsi karsiya geldiklerinde birbirlerinin gözüne bakarak yere tükürürler. Bunun anlami "simdi düello yapacagiz birimiz ölecegiz ama bak senden korkmuyorum ve yere tükürebiliyorum çünkü korksaydim tükürük bezlerim tükürük salgilayamayacak ve agzim kuru olacakti" demektir. Örnek için tikla Sonuç olarak kafaya sürekli taktiginiz bir sey varsa agiz kurulugu olma olasiligi yüksek. Tükürük bezi sorunu da olabilir, en dogru teshisi ilgili hekim koyar. Ona danismak lazim, forumdan ögrenilmez bu is. Ayrica bu forumda herkeste de agiz kurulugu yok, gidin doktora belki de sorunun çözümü sizin için çok basittir. |
|||
![]() |
|||
someday
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
||
@tospik ahahah kovboy anektodu iyiymis. Kovboylarin düellolardaki bilimsel yaklasimi bile tek basina adamlarin teknoloji ve bilimde neden bizim önümüzde olduguna isaret ediyor. Sakasi bir yana,stres agiz kurulugunun temel nedeni fakat bi kbbciye ugrayip tükürük bezleri kintrol ettirilebilir. Belki de o kadar basittir.
|
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ben kendim bildim bileli bu sorun var bende saniyorum ilkokuldan beridir. Tükürük bezleri kaynakli sorun olabilir bilemiyorum çok fazla KBB doktoruna gittim çok kontroller yaptilar ama birsey çikmadi ama özellikle tükürük bezlerine bakin dememistim aslinda gidip baktirmak lazim tabi |
|||
![]() |
|||
marquex
![]() ![]() ![]() |
||
Anladim.Örnek için tesekkürler :D Stresten kaynakli oldugunu pek düsünmüyorum.Yakin bir zamanda KBB hekimine gidip baktiracagim.Ama oda sorun yok gayet sagliklisin derse sorunun kaynagini bulmak çok güç olacak. |
|||
![]() |
|||
Ben ❤
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
||
Merhaba. Tekrar geldi mi acaba agiz kokunuz?
|
|||
![]() |
|||
Ben ❤
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
||
Arkadaslar iyilesenler nasil iyilesti bana ulasabilir misiniz?
|
|||
![]() |
|||
umudadogru
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Agustos-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
||
arkadaslar LUTFEN OKUYUN INANIYORUM KI BU MESELEDEN KURTULMAK KOLAY söylediklerimi ne olur arastirin.
Arkadaslar öncelikle genel sikayetler belirtiler benzer, geçirilen operasyonlar ve izlenen yollar da benzer ama sonuç ayni OLUMSUZ, kisi kendi kendini tamir edemiyor doktor degiliz o yüzden isin dogrusuni yapmak lazim Öncelikle nöral terapi ve tamamlayici tip egitimini almis çok degerli doktorlar var beslenmenizi ve vücudunuzdaki eksik degerlerinizi en önemlisi de bagirsak floranizi düzenliyorlar internetten arastirip size uygun bir uzman secebilirsiniz ikincisi, holistik yani bütünsel dis hekimligi diye bir sey var tüm vücudu kontrol ederek agiz kokusunu tedavi ediyor ülkemizde sinirli sayida var sanirim yime de arastirin ama ilk dedigim tipte doktorlardan birisi de isinizi görür üçüncüsü, sebebi bulunamayan rahatsizligi olanlar amalgam dolgulari var midir bunu dusunebilirler,bu dolgular kirktan fazla hastaligin sebebi olarak görülüyor, bu tip dolgular güvenli sekilde sokturulebilir yani sadece smart protokolu ile sokturulebilir AMA UYARIYORUM bagirsak floraniz bozuk ise düzgün yöntemle bile söktürseniz vücut soktururken açiga çikan gazlari, partikulleri atamaz ve daha çok hastalanirsiniz o yüzden bu islemden önce bir doktor sizin bagirsak floranizi duzenlemelidir. yoksa daha kötü olabilirsiniz. lütfen arastirin ve kendiniz degil uzman araciligi ile çözün, saglikli günler, Allah yardimciniz olsun . |
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||
Hikayemi yazayim. Tip-5 degilim defalarca tip1 teshisi almis biriyim. Yazdiklarim baslarda tip-5 gibi görünecek. (Zamanla tip-5 ekleniyor, denilmesi kismen dogru. Mesela o gün otobüste yanimda oturan biri kalkti, baska yere gitti. Kokumdan rahatsiz oldu diye düsündüm. Sonra baktim ki orada arkadasi varmis onu görmüs ve yanina gitmis. O yüzden her tepkiyi agiz kokusuna yormamak lazim.)
Son 10 yilim: 1- Çocuklugumdan lise bitene kadar üç dört kez agiz kokusu konusunda açikça uyari aldim. O zamanlar hiç umursamadim çünkü bu kadar siddetli oldugunu hiç düsünmedim. 2- 30 yas civarlarimda tepkiler iyice açiga çikti. Is yerimde, arabada, serviste pencere açmalar, "offf burasi amma havasiz" demeler. Hatta bir arkadasim açikça "Sen gelmeden kokun geliyor." dedi... Ben ilk baslarda "ter kokusu, ayak kokusu mu var acaba?" diye vücut hijyenimi artirdim. Agiz kokusu aklima bile gelmiyordu. 3- Ilerleyen zamanda; konusurken uzak durmalar, yüz çevirmeler; insanlarin zorunlu olmadikça benle konusmamasi, hatta is yerinde tanidigim insanlarin baslarini egip görmezden gelmeleri... (Bunlarin bir kismi tip5 etkisi olabilir ama böyle toplu ve adeta organize oldugu için agiz kokusu aklima geldi.) |
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||
4- Bir iki arkadasa açikça sordum. Bir tanesi utana sikila "ayak kokusu var." dedi. Digerleri koku almiyoruz dedi.
5- Uzun süren süphe ve koku kaynagi arastirma kismini atliyorum. Diger kokular olsa da olmasa da agiz kokusu olduguna emin oldum. 2013 gibi Murat Aydin'a gittim. Tip1 teshisi koydu. Dis çekimi, dolgu vs önerdi. Tekrar gitmedim. 6- 2019'a kadar yaptiklarim: Reflü ilaçlari, helikobakter tedavisi, endoskopiler, bademcik ameliyati, burun eti ameliyati, 20 yas dis çekimi, dis teli, bir sürü agiz içi tedavi. 2019'da Aytug Altundag'a gittim. Bana tek katkisi "Agiz kokun var, psikolojik falan degil." demesi oldu. Bir sürü ilaç verdi üstüne de dil temizligi önerdi. Kendi de derin dil temizligi dedigi bir temizlik yapti. Dilimi onun yaptigi gibi pembe yapamadigim için bir daha gitmedim. 7- 2022 baharinda Istanbul'da Fatih Vural'a gittim. Muayene sekli Murat Aydin ile ayni. Onun ürettigi cihazi kullaniyor. O da tip1 teshisi koydu. Agiz içi koku üretme kapasitemin çok asiri yüksek oldugunu söyledi. Agiz kokumun genis ortamlari etkilemesinin nedeni bu olabilir. Fatih hoca da dil temizligi ve rutin bakim önerdi. Bunca ugrasa ragmen bir ilerleme yok. Dili temizliyorum ama dilin üstündeki o hafif bugu gibi olan beyazlik kaybolmuyor... |
|||
![]() |
|||
unfair
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||
merhaba, sikintinizdan kurtulabildiniz mi acaba? ben de hukuk okuyorum. meslek hayatimizda olusabilecek problemleri düsündükçe kötü oluyorum.
|
|||
![]() |
|||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
||
Doktorlar dil temizligi öneriyor ama agiz kokusu yaninda konusmasam da koku oluyor. Onun nedenini bilmiyorum. Tip1'in böyle koku yapmasi imkansiz. Konusunca siddetli olmasini anlarim da konusmadan bu kokunun nedenini hiç bilmiyorum.
Koku o kadar siddetli degilse meslek hayatinda pek sorun olmaz. Mesafenizi ayarlarsiniz. Neyse ki ben memuriyete basladiktan 4 5 yil sonra kokunun böyle siddetli oldugunu fark ettim. Belki ben de kafama takardim. |
|||
![]() |
|||
Kuzeytekinoglu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Aralik-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
||
Merhaba arkadaslar ben de bu durumdan muzdaribim. Kbb profesörü ile karsilastim nette. Herkesin bildigi olan iste. Randevu aldim. Gidecegim. Insallah çözülür. Ona göre deneyimlerimi yazacagim burdan
|
|||
![]() |
|||
aydemir
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ekim-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ne yaptınız? Kbb'den bir şey çıktı mı?
|
|||
Bear
|
|||
![]() |
|||
<< Önceki Sayfa 4 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |